2019 luetuimmat jutut ja omituisimmat hakusanat

by Anna

Vuosi 2019 on hyvää vauhtia loppumassa. Mitä vuonna 2019 oikein tuli tehtyä ja missä oltua? No vaikka missä, mutta sitä ennen vilkaisu siihen, mitä juttuja blogista luettiin ja millä hakusanoilla blogiin päädyttiin. Lentomailit on jo esitelty omassa postauksessaan.

Vuoden 2019 suosituimmat postaukset

Kuten muinakin vuosina, vanhemmat postaukset jaksavat keikkua edelleen luetuimpien postausten kärjessä. Tai vanhat ja vanhat… Nämä ovat sellaisia postauksia, joita päivitetään jatkuvasti uusilla tiedoilla.

 • Autonvuokraus – 5 vinkkiä onnistumiseen Alunperin marraskuussa 2014 kirjoitettu postaus elää ja porskuttaa. Kommenttikentässä on ihania vakiokommentoijia, jotka jaksavat käydä postaamassa aina uusi vinkkejä ja kokemuksia autonvuokrauksen kiemuroista. Kirjoitusta on täydennetty ja korjattu sen mukaan, miten vuokrauksen kommervenkit muuttuvat. Ja nehän muuttuvat.
 • Pattaya ja seksi Juttu on kirjoitettu vuonna 2018 ottamatta kantaa siihen, onko aikuisten välinen seksiturismi oikein vai väärin. Blogin ainut artikkeli, jossa kommentointi on suljettu, koska aihe aiheuttaa niin paljon moraalista närkästystä.
 • Alicanten kokemuksia ja vinkkejä vuosien varsilta Keräsin vuonna 2017 kasaan omia kokemuksiani Alicantesta vuosilta 2013-2017 ja jo silloin tekstiä luettiin huimasti. Artikkelia on päivitetty aina uusin käyntien myötä (viimeksi huhtikuussa 2019). On ilo huomata, että moni muukin jakaa rakkauteni tähän kaupunkiin.
 • Berliinin muuri – Kaikki mitä sinun tulee muurista tietää Tämän tekstin juuret ovat vuodessa 2014. Sitä on täydennetty uusilla kuvilla, aina kun olen Berliinissä vieraillut. Aikaisemminkin teksti on ollut paljon luettu, mutta muurin murtumisesta tuli tänä vuonna kuluneeksi 30 vuotta ja se räjäytti postauksen suosion.

Muita kymmenen luetuimman postauksen aiheita ovat:

Myös aivan uusia vuonna 2019 kirjoitettuja postauksia nousee kärjen tuntumaan. Tällaisia ovat Star Clipper -purjehdus Andamaanienmerellä, Puolan Gdańskista kertovat artikkelit ja Bangkokin Iconsiam.

Suosituimmat hakusanat, joilla blogiin tullaan

Blogi käyttää verkkosivujen kävijäseurantaan tarkoitettua Google Analytics -ohjelmaa. Sen avulla näen esimerkiksi: käykö blogissa kukaan, miten lukijat löytävät blogin, mitä hakusanoja he käyttävät ja mitä he lukevat?

Suosituimpien hakusanojen joukko ei ole kovin ihmeellinen. Blogin kävijäliikenne tulee paljolti Googlen kautta, joten haut ovat tyyliä: ”ronda-hyvä-hotelli-näköala” tai ”saksa-saunakulttuuri”. Lisäksi hyvin paljon on syöpään, terveyteen, autoiluun ja vakuutuksiin liittyviä hakuja.

Viiden kärki on seuraava:

 1. berliinin muuri
 2. alicante kokemuksia
 3. via baltica
 4. pillu (hakija todennäköisesti pettyy 😀 )
 5. eurooppalainen matkavakuutus

Hakusanojen helmet

Suosituimpien hakusanojen lisäksi listalta löytyy myös muutamia erittäin mielenkiintoisia yksittäishakuja. Osa on hupsun kuuloisia, mutta niissä haetaan silti selkeästi tietoa, jonka Google osaa ameebamaisesti yhdistää tähän blogiin. Osa kysymyksistä ja hakusanoista taas kuuluu osastoon ”salatut kansiot” tai hae hyvä ihminen jotain lääkkeitä. En todellakaan aio julkaista kaikkea sitä kakkaa, mitä ihmiset nettiin kirjoittavat.

 • seksi raippaa singapore – vastoin ensimmäistä vilkaisua, hakija ei luultavasti halua tulla piiskatuksi seksiaktin yhteydessä, vaan on etsinyt tietoa Singaporen laista ja raipparangaistuksesta. Blogista löytyy tästä laaja artikkeli.
 • suutelevat miehet berliini – tässäkin etsitään tietoa, ei homoklubia. Kyseessä on Berliinin muurissa oleva kuva, jossa DDR:n Erich Honeckerin ja Neuvostoliiton Leonid Brezhnev suutelevat. Kuva esiintyy monessa blogitekstissä.
 • thaihierontaa parasta jumbon lähellä – tässä taas ei ole epäilystäkään mitä on haettu. Valitettavasti blogista ei löydy vastausta tähän.
 • lentokoneeseen pastasalaatti vinaigrette – joukossamme on varsinainen ruokahifistelijä! Luultavasti hän on kuitenkin pohtinut omien eväiden vientiä koneeseen, ja tätä blogissakin sivutaan muutamassa artikkelissa.

Hakusanojen kysymyspalsta (bloggaaja vastaa)

 • en jaksa lähteä taaperon kanssa matkalle – no en jaksaisi minäkään. Jää kotiin.
 • voiko auton kanssa yöpyä hyvässä hotellissa – todella harvoihin, jos mihinkään hotelliin voi ottaa auton mukaan huoneeseen. Jätä siis autosi parkkipaikalle.
 • miten kovaa voi saksan moottoritiellä ajaa – kun lupa on, niin kovaa kun kärrysi kulkee.
 • miten välttää sakko ulkomailla – ihan samoin kuin kotimaassakin. Älä törttöile.
 • kuinka otetaan itsestä bisnesluokan kuva instaan – laitetaan samppanjalasi, se Finskin pussukka ja passi/aurinkolasit tai kallis käsilaukku rekvisiitaksi. Applen kamat, iso hattu ja lentokoneen siipi toimii myös.
 • miksi koirani syö halkoja – sen mielestä se on hauskaa. Anna koirasi syödä halkoja.
 • mitä matkailu oikeasti on – liian laaja kysymys. Joku muu saa vastata.
 • millä puolella haima on – oikealla.
 • minulla on makuuhaavan alku pakaroissa – ota yhteys lääkäriin.
 • vittu tää syöpä on paskaa – täsmälleen samaa mieltä.

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

8 comments

Espanjaan 15 joulukuun, 2019 - 1:21 am

Google on tosiaankin hauska. Sieltä löytää millä tahansa hakusanoilla ihan mitä tahansa. Tämä ei nyt liity tähän matkablogijuttuun ollenkaan, mutta itselleni yksi takavuosien hauskimmista ja mieleenpainuvimmista jutuista oli haku ”Oma etunimi + osaa” Sain niin osuvat hakutulokset, että niille hymyilen vieläkin. Oletko kokeillut?

Reply
Anmarien 15 joulukuun, 2019 - 12:25 am

Mielenkiintoista lukea näitä hakusanoja ja suosituimpia postauksia. Toisaalta kiva, että hakukoneiden avulla löydetään myös vanhempiin teksteihin ja tiedot ovat yhä relevantteja lukijoille. Täytyy tosin todeta tuohon halkojen syömiseen, etten suosittele antamaan koiran niitä syödä, sillä tuloksena voi olla ikeniin kiinni jääneet tikut.

Reply
Paula - Viinilaakson viemää 14 joulukuun, 2019 - 8:15 pm

Tämä oli kyllä aika hauska. Mistä ihmeestä nuo jotkut hakusanat oikein kumpuaa, että ne on päätyneet sitten blogiisi 😂Piti ihan tarkistaa omiani tältä vuodelta, eikä sieltä kyllä löydy mitään näin kreisiä. Minä aloitin kanssa jo kirjoittamaan vastaavaa postausta suosituimmista ja vähiten luetuista jutuista. Mutta ihan hyvä pointti tuo Pirkon kommentti, että uudemmat jututhan ei ole vielä välttämättä päässeet ”piikkiinsä”.

Reply
Cilla Maria 14 joulukuun, 2019 - 1:23 pm

Välillä kyllä ihmettelee et mitä ihmiset oikeesti hakee, tai tekee sillä tiedolla mitä ne hakee. Listasin kans joku aika sitten omia hakusanoja, ja sieltä jäi päällimmäisenä mieleen ”nainen puskapissalla”. Öööö, oookooooo.

Reply
Jenni | Boarding Time 12 joulukuun, 2019 - 3:56 pm

Eikä, ihan mahtavia noi kysymykset! Ja hakusanatkin. LOL.
Mielenkiintoista, että mullakin ylivoimaisesti luetuin juttu on bisnesluokkien vertailua koskeva postaus viime keväältä, ilmeisesti tämä aihe tosiaan ihmisiä kiinnostaa. Täytynee tehdä pieni esittelyartikkeli Emiratesin bisneksestä, jonka pääsimme kokemaan A380 jättiläisairbussissa, se oli melkoinen. Pääsin kurkkaamaan ja räpsäisemään myös muutaman kuvan kyseisen koneen ykkösestä, erittäin kiinnostavan näköinen paikka! 😀

Reply
Sari/ matkalla lähelle tai kauas 11 joulukuun, 2019 - 8:41 pm

Hakusanojen osalta nro 4 ihmetyttää…. On teillä ollut hakusanoja. Noi vastaukset sai nauramaan. Mä otan seuraavaksi bisnesluokan kuvan. Tää on hiukan kuin niksipirkkaa lukis🤣🤣🤣

Reply
Kaarina Seppänen 10 joulukuun, 2019 - 10:30 am

Nauroin ääneen! Leppoisaa joulun odottelun aikaa teille ja kiitos hyvistä postauksista! Toivottaa Kaarina S.

Reply
Pirkko / Meriharakka 9 joulukuun, 2019 - 12:12 pm

Näissä suosituimmat postaukset jutuissa, joita itsekin joskus olen tehnyt – ja ehkä innoittamanasi teen taas vuodenvaihteen tienoillakin – olen jäänyt miettimään, että jos väittää, että viimeisen puolen vuoden tai joskus jopa kolmen kuukauden suosituimmat jutut ovat nämä, niin tilastot aina syrjivät nuorimpia, vähän kuin loppuvuodesta syntyneitä lapsia koulua aloitettaessa 🙂
Jos julkaisen jonkun jutun, joka sittemmin osoittautuisi suosituksi, tilastojakson viimeisellä viikolla, niin se ei ehkä vielä nouse mukaan.
Mutta tosi suositut jutut nousevat sitten tietysti myöhemmin, niiden ikisuosikkien joukkoon, joita Sinullakin on useita, jo vuosien takaa.

Reply

Leave a Comment