Lisää Instagram-seuraajia

by Anna | TÄMÄ MATKA

Hakemalla Googlesta “How to Get More Instagram Followers” saa eteensä hämmästyttävän määrän erilaisia artikkeleita siitä, kuinka saada lisää Instagram-seuraajia. Ehdotuksia on koukuttaa seuraajia erilaisilla omilla toimillaan, kuten kommentoimalla, lähettelemällä yksisarvisia, tykkäämällä kaikista kuvista jne. Tämä on se malli, miten ihmiset yleensä kertovat saaneensa lisää Instagram-seuraajia.

Toiset suosivat suoraan lompakolla käyntiä, eli ostamalla suoraan tuhat tai kymmenentuhatta seuraajaa Instagramiin lisää, näyttää tili heti paljon uskottavammalta. Tämä on se tapa, miten ihmiset yleensä eivät kerro saaneensa lisää Instagram-seuraajia.

Se mitä artikkeleissa ei niinkään tuoda esiin, on kolmas vaihtoehto saada lisää Instagram-seuraajia. Keino on Instagram-tilin automatisointi, joten mietiskelläänpä sen hyötyjä hetki.

Lisää Instagram-seuraajia automaatilla

Olet varmaan saanut omiin kuviisi seuraavanlaisia kommentteja: “Nice one!”, “Sweet”, ”Cool”, ”Wow”. Ne ovat kivoja ensimmäisen kerran, mutta melko nopeasti rupeat ehkä ihmettelemään, ovatko nuo tosiaan ainoita sanoja, joita Instagrammaajat osaavat kirjoittaa toisten kuvien alle?

Kun alat seuraamaan jotain tiliä, viesteihisi saattaa kolahtaa personoitu kiitos: ”Hi, Thanks for following. You may also want to check out my facebook …..” Tämäkin on kiinnostavaa hetken, mutta nopeasti kaikki saamasi personoidut kiitokset alkavat muistuttaa samaa.

Onkin niin, että sinua hieman huijataan. Kyseessä ei suinkaan ole näppäräsorminen ja innokas Instagram-tilin omistaja, vaan ahkera automaatti, joka väsymättä puskee kommentteja ja kiitoksia verkkoon.

Automaatit ovat nykyisin niin fiksuja, että niille voi jättää käytännössä koko Instagram-tilinsä hoitoon. Ne postaavat tilillesi kuvia etukäteen määrättyinä aikoin, pitävät kuvista joissa esiintyy tietyt hashtagit puolestasi, alkavat seurata tilejä ohjeidesi mukaan ja kirjoittavat kommenttejakin puolestasi. Näppärää. Voit keskittyä vain valokuvaukseen ja tilisi suosio kasvaa samalla, kun itse etsit parasta kuvakulmaa selfielle.

Lisää Instagram-seuraajia

Appseja joka lähtöön

Olen kokeillut lukemattomia appseja. Hootsuite, Buffer ja Edgar ovat niistä sitä parempaa kastia. Niillä voi ajastaa Instagram-tileille kuvia, mutta ne eivät keskity seuraajien lisäämiseen. Ne eivät myöskään ole mitenkään arveluttavia ohjelmia, vaan arvostettuja sosiaalisen median hallintatyökaluja.

Instagress, Instamacro, InstaPlus, RoboLike, SocialGrow, Instazood, Archie jne. ovat taas ohjelmia, joilla voi automatisoida liki kaiken. Ne ovat ohjelmia, joista voi tulla hankaluuksia.

Automaatit tuhoavat Instagram-tilisi

Voit asettaa automaattiin tietyt hashtagit joiden esiintyessä kuvassa, joko tykkäät kuvasta tai alat seuraamaan tiliä. Voit asettaa automaattiin kommentin, joka lähetetään, kun pidät jostain kuvasta tai alat seuraamaan jotakin tiliä. Automaatit hoitavat puolestasi myös seuraajista eroon pääsemisen, jotta follow-unfollow-leikki voisi jatkua loputtomiin.

Mutta kuten aina oikeassa elämässä, jos joku asia vaikuttaa liian hyvältä – se ei ole totta tai toimiva ratkaisu. Automaatit eivät tuo lisää Instagram-seuraajia, vaan raunioittavat Instagram-tilisi.

Käyttämällä näitä automaatteja voit helposti muuttaa Instagarmin koti-valikon järkyttäväksi sekasotkuksi. Se täyttyy näppärästi kuvista ja spammista, joita et tosiaankaan halua nähdä.

Tässä kohdassa moni ajattelee, että eihän sillä ole väliä mitä tilejä minä seuraan, vaan sillä minkälaisia kuvia minä postaan. Väärin. Automaatien kautta sinua seuraamaan ruvenneet tilit ovat usein… YLLÄTYS …. robotteja tai hyvin pitkälle automatisoituja tilejä. Ne eivät lähettele sydämiä sinun postaamaasi sisältöön. Ne eivät kirjoita laadukkaita kommentteja ja mikä ikävintä, suurin osa niistä lakkaa seuraamasta sinua muutaman päivän/viikon sisällä.

Automaatin kautta kommentoimalla päädyt helposti erittäin noloihin tilanteisiin, kun kommenttisi ei istukaan kuvan tarinaa. Pahimmillaan päädyt kommentoimaan teinien duck face – selfieitä tai karvaisia jalkakuvia ”Cooleiksi”.

Automaatit ovat myös kiellettyjä Instagramin säännöissä, joten on hyvä myös varautua siihen, että yhtenä aamuna tilisi on poistettu yhteisön sääntöjen vastaisena. Heippa vuosien työ.

Ikävintä on se, että jos joku menee katsomaan mitä tilejä sinä seuraat, hän löytää vain lenkkarimainoksia, yksityisiä tilejä, tilejä joilla ei ole kuin 6 kuvaa tai tilejä, jotka mainostavat rintojen suurennusta. Tämä antaa sinusta hieman oudon kuvan ulospäin.

Lisää Instagram-seuraajia - Instgram painajainen

Mitä minä käytän

Henkilökohtaisesti olen hyvin laiska kommentoija ja rehellisesti sanoen, en ole huomannut, että kommentointi olisi mitenkään lisännyt minkään kuvani suosiota tai tuonut lisää seuraajia. Instagram- keskustelu on hyvin pintapuolista ja ei oikein istu minulle loputtomine kehuineen ja ylisanoineen.

Instagramin algoritmi on sellainen, että kommentointi kyllä periaatteessa kannattaa. Se arvostaa kuitenkin kommenttien laatua, eli pelkällä sydämen kuvalla tai ”Thanks”-sanalla ei pitkälle pötkitä. Eli kommentoi, jos sinulla on jotain sanottavaa, siis muutakin kuin superihananmahetsunmahtava.

Itselläni ei ole tapana huomioida kiitoksella minua seuraamaan alkavaa. En myöskään lue kiitosviestejä Instagramista, koska niiden sisältö on aina samanlaista geneeristä kukkua.

Appseja käytössäni on kaksi. Toinen on puhelimessa oleva Followers, jota käytän uusien seuraajien tileihin tutustumiseen ja jonka kautta seurailen listaa heistä, jotka harrastavat tätä seuraan-en seuraa-peliä.

Toinen on Macin kanssa toimiva Photodesk. Sen kautta saan analytiikkaa ja voin helposti vastailla kuvien kommentteihin läppäriltä. Se antaa myös hyviä ehdotuksia hashtageiksi.

Kummankaan kautta en voi postata kuvaa suoraan Instagramiin. Teen sen ”vanhanaikaisesti” ihan puhelimesta käsin. Tällöin en sorru postaamaan 4 kuvaa päivässä ja näen suoraan miltä kuva oikeasti näyttää kännykän näytöllä.

Kolmas appsi jota käytän on Aviary, mutta se liittyy kuvien muokkaukseen. Mainitsen sen tässä kuitenkin siksi, että se vain nyt on niin hyvä!

En muuten usko, että Instagram-feedin värittäminen samalla filtterillä yhtenäiseksi kokonaisuudeksi toimii enää pitkään minkäänlaisena houkuttimena seuraajalle. Ainakin itse nähdessäni liikaa visuaalisuutta korostavan feedin, tunnen suurta epäluottamusta kuvien ja koko tilin aitouteen.

No miten lisää Instagram-seuraajia sitten saa?

Vastaus on hyvin yksinkertainen. Postaile palmun kuvia : )

PS: Seuraa tiliäni @tamamatka

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

14 comments

Vuoden ärsyttävin blogipostaus? | TÄMÄ MATKA 22 joulukuun, 2017 - 8:14 am

[…] Seppänen varoittaa myös aiheellisesti siitä, että menestyksen tavoittelu houkuttelee vilppiin. Ja näinhän se on. Jos bloggari himoitsee vain menestystä, hän sortuu onnistumista tavoittelevaa todennäköisemmin esim. ostamaan Instagram tai Facebook seuraajia. […]

Reply
Teemu Laulajainen 14 kesäkuun, 2017 - 12:43 am

Joo. Puhelimella otetulle taiteellisesti kunnianhimoiselle kuvalle ei tule tykkäyksiä. Normaali paska luontomakro vetää enemmän. Vielä kun jengi tunkee ammattikameran ja photarin läpi ”insta”kuvia, niitä digataan. Joko suuren yleisön maku on perseestä tai todelliset taitajat ei osaa tägätä kuviaan kymmenillä hauilla. Tykätään kun muutkin tykkää. Paskaa. Rakkauskuvat ovat järjestään sontaa. Ei ajatusta, ei näkemystä. Banaaliutta. Todellinen taide on harvassa

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 16 kesäkuun, 2017 - 8:10 am

Asiallisen tiukka tiivistys.

Reply
Heidi 24 tammikuun, 2017 - 10:43 am

Olenkin mietiskellyt tätä Instagram-seuraajien juttua itsekseni. Olen pannut merkille, että kun joku alkaa seuraamaan ja käyn katsomassa sitä IG-tiliä, huomaan, että sitä seuraa jo vaikka 25k tai jotain. Siitä olen ihan itsekseni pähkäillyt, että mitenhän tuo voi oikeasti haluta seurata mun vaatimatonta tiliäni. Menee pari päivää, tämä seuraaja lakannut seuraamasta mua. Alusta asti olen ollut aika varovainen tilini kanssa, en ole lähtenyt suin päin ketään seuraamaan, en ainakaan tsekkaamatta, millainen lähtenyt mua seuraamaan. Mulla ei ole haaveena saada koko maailmaa seuraamaan itseäni, ei edes puolta maailmaa, joten minä piiperrän ihan höyhensarjalaisten luokassa, mutta tällaisia huomioita olen tehnyt ja postauksesi vahvistaa omat mietiskelyni. Kiitos siis tästä selventävästä postauksesta.

Olen huomannut ruokakuvien, mm. smoothiekuvien, ja maisemakuvien olevan suosittuja 🙂

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 24 tammikuun, 2017 - 11:22 am

Kiva, jos tästä oli jotain apua/valaistumista : D

Itse olen ottanut Instagram-tilini tavallaan täysin eroon blogista. Se elää omaa elämäänsä ja aikaansa, eli ei seuraa blogipostauksien aiheita oikeastaan lainkaan. Kasvattelen tiliäni hiljalleen ja ns. orgaanisesti, eli en halua käyttää siinä automaatteja tai ostoja apuna. Olen kokeillut monia tapoja ihan kiinnostuksen vuoksi (ostanut 100 seuraajaa tai kokeillut noita mainittuja automaatteja hetken), mutta mistään ei ole jäänyt seuraajia jäljelle. Ne poistuvat tai Instagram poistaa ne jollakin aika välillä. Rahaa pitäisi käyttää koko ajan lisää, jotta tili kasvaisi.

Usein nimenomaan seuraamaan ryhtyneet pienemmät tilit myös pysyvät seuraajina. Megatilit poistuvat, juurikin siksi, että niiden takana on se automaatti.

Reply
Kohteena maailma / Rami 22 tammikuun, 2017 - 3:31 pm

Hahaa, teen testin ja seuraavalla viikolla postaan kolme palmua 😀

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 22 tammikuun, 2017 - 3:36 pm

😀 😀

Reply
Saana | Live now – dream later 22 tammikuun, 2017 - 12:23 pm

Tekisi mieli kommentoida tähän ”cool” tai ”thanks”! 😀 Ihan mielenkiintoinen kurkistus automaattien maailmaan, mistä mulla ei juuri ollut tietoa aiemmin. Tiesin siis näiden olemassaolon, mutten varsinaisesti tiennyt miten ne toimivat (tai miksi kukaan haluaisi niitä käyttää). Tuon Photodeskin voisin kyllä tsekata, en ole mitenkään innokas kännykällä näpyttelijä nimittäin itsekään…

Pitänee matkustaa jollekin palmurannalle, jotta saan lisää seuraajia. Huomenna olisi edessä lähtö Prahaan, mutta sieltä en taida tammikuussa palmuja löytää! 😀

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 22 tammikuun, 2017 - 3:38 pm

Joo, Praha ei toimi. Pitää olla latten kuvia, palmuja ja ehkä joku infinity uima-allaskin kelpaisi 😀 Prahasta joku superromanttinen siltakuva ehkä just ja just menisi 😀 😀

Mä oikeasti testasin ja postasin tosi hyviä ihmiskuvia tai ruokakuvia vähän oudoimista annoksista. Ei toimi. Kukaan ei tykkää…

Reply
Saana | Live now – dream later 22 tammikuun, 2017 - 4:05 pm

Pusukuva romanttisella sillalla auringonlaskun aikaan? Hmm, ei ehkä toimi tuon matkaseurakseni lähtevän partanaaman kanssa, mutta jos vaikka sieltä Prahan kaduilta löytyisi joku komea pusuttelukaveri. Kyllähän mies ymmärtää, että somen eteen on tehtävä kaikkensa…? 😀

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 22 tammikuun, 2017 - 5:50 pm

Tietenkin mies tajuaa, että somen eteen on heittäydyttävä täysillä!

Reply
Lotta | Watia.fi 22 tammikuun, 2017 - 11:47 am

Haha, loppukaneetti pitää paikkansa. Palmut saa aina tykkäyksiä – samoin auringonlaskut. 😀

Vieläkö tuo Followers-ohjelma toimii? Mulla oli joku vastaava käytössä, mutta se lopetti toimintansa.

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 22 tammikuun, 2017 - 3:40 pm

Jep. Palmu auringonlaskussa on jo tosi megatykkäysmagneetti 😀

Follovers toimii mulla ongelmitta. Tosin mulla on joku sellainen versio, että mä olen maksanut siitä aikoinaan. Olisikohan siinä syy?

Reply
Lotta | Watia.fi 23 tammikuun, 2017 - 11:47 am

Toi voi tietty olla. Täytyypä testailla!

Reply

Leave a Comment