ETSI MAITTAIN

by Anna

Etsi maittain – Maakohtainen linkki vie maasta kirjoitettuihin juttuihin

Etsi maittain -listalta löytyvät maista kirjoitetut artikkelit. Suluissa on ilmoitettu postausten määrä. Linkki avautuu sivulle, josta näen kaikki artikkelit pienoiskuvineen.

Etsi maittain – Eurooppa, Baltia ja Venäjä

Etsi maittain – Aasia

Etsi maittain – Lähi-itä

Afrikka

Tansania (4)

Väli-Amerikka

Kuuba (9)


Minun maailmani | Monessako maassa on tullut maleksittua?

Ylläoleva lista kertoo siis, mistä maista olen kirjoittanut artikkeleita. Monissa maissa on tullut käytyä ennen blogin aloittamista. Olen listallut omia käymiäni maita monenkin palvelun alle. Nykyisin täyttelen lähinnä Nomad Manian tilastoja. Pääset katsomaan listaustani täältä.

UN maat

Lista kertoo, että olen vieraillut 70 UN maassa (193), eli Yhdistyneiden kansakuntien jäsenvaltiossa. Lisäksi olen käynyt paikoissa, jotka eivät ole ole UN maita, mutta silti itsenäisiä valtioita joidenkin tulkintojen mukaan. Tällaisia ovat Kosovo, Palestiina ja Vatikaani (+ Taiwan, jossa en ole käynyt).

TCC listaus

Olen täyttänyt myös TCC listaa, jossa maat on jaettu eri alueisiin. TCC-alueita on käytynä 93 kappaletta 327 TCC-alueesta. Tällainen listaus kertoo paljon enemmän siitä, kuinka paljon oikeasti on palloa kiertänyt. Asiaa voi yksinkertaistaa esimerkillä.

Yhdistyneet kuningaskunnat jaetaan TCC-alueina seuraavasti: Englanti, Pohjois-Irlanti, Skotlanti, Wales, Gibraltar, Guernsey, Jersey ja Man-saari. Espanja taas on jaettu TCC-alueisiin seuraavasti: Manner-Espanja, Mallorca ja Menorca, eli Baleaarit, Ceuta ja Kanariansaaret.

Unescon kohteet

Lisäksi yritän merkitä muistiin vierailemani Unescon maailmanperintökohteet. Näitä WHS-paikkoja on listalla 187, mutta luultavasti määrä on suurempi, sillä lista on pidempi lukea, kuin Microsoftin käyttösopimus (1121 kohdetta).