Vuoden 2015 huimat luvut ja 2016 isot muutokset

by Anna | TÄMÄ MATKA

Vuosi 2015

En ajanpuutteen takia pysty tekemään erillistä postausta  vuoden 2015 matkoista, mutta muutamalla sanalla haluan kuitenkin kertoa, missä sitä oltiinkaan viime vuonna.

Vuonna 2015 teimme Tepon kanssa yhdessä tai erikseen 18 matkaa. Reissut suuntautuivat kotimaan, ja erilaisten risteilyjen lisäksi Venäjälle, Englantiin, Saksaan x 2, Kuubaan, Arabiemiraatteihin, Italiaan, Filippiineille, Espanjaan x 3, Egyptiin, Luxenburgiin ja Ranskaan. Uusia maita Tepolle oli Kuuba, minulle sen lisäksi myös Filippiinit.

Vuonna 2015 kirjoitimme blogiin 95 matkapostausta. Näitä kommentoitiin uskomattomat 2172 kertaa ja tykkäyksiä kertyi yhteensä huimat 7214 kappaletta. Vuoden 2015 aikana yli 140 000 ihmistä kävi lukemassa blogiamme.

Kun eilen katsoimme näitä lukuja päällimmäisenä oli suuri hämmästys. Sitten kiitollisuus. Vaikka osan vuotta blogin aiheena oli enemmän terveys, kuin matkustelu, eivät lukijat silti hylänneet blogia.

Kiitos! Olette meille tärkeämpiä kuin uskottekaan.

Vuonna 2015 Teppo sairastui keuhkosyöpään, ja kävi läpi raskaat tutkimukset, sekä suuren leikkauksen. Isäni syöpä riehaantui, ja vei lopulta vahvan miehen viimeiselle matkalle. Poikani täyttivät 11 ja 13 vuotta. Sain itse lisää lääkkeitä, ja laihdutin 15 kiloa. Tajusin, että en ole enää nuori.

Vuosi 2016

Blogi muuttaa.

Rantapallo ja Pallontallaajat on ollut hyvä paikka aloittaa bloggaaminen. Blogin kehittyessä tulee eteen kuitenkin väistämättä kysymyksiä siitä, millaisessa seurassa blogin kanssa jatkossa kannattaa olla, ja mitä sivuston ylipäätänsä tulisi bloggaajalle tarjota.

Rantapallo kokoaa alleen blogeja laidasta laitaan ja ratsastaa enemmän massan, kuin laadun voimalla. Koska kukaan ei valvo mukaan tulevien blogien tasoa, esiintyy sivustolla valitettavan paljon erittäin huonoja, ja jopa matkailuun mitenkään liittymättömiä blogeja. Matkablogille parempi ympäristö on sellainen, jossa muut bloggarit laadukkaine matkailuaiheisine postauksineen inspiroivat kirjoittamaan, ja tarjoavat myös lukijoille yhä parempaa luettavaa yli blogirajojen.

Teemavalikoima on pidetty Rantapallossa hyvin suppeana. Blogin jatkuva kehittäminen on kuitenkin sen elinehto, ja sen tulisi olla myös sivuston ykkösprioriteetti. Oman blogin muokkaus yksilölliseksi on tehty Rantapallossa liian hankalaksi, ja blogit muistuttavatkin nyt kaikki toisiaan. Blogilla tulee kuitenkin olla yksilöllinen teema, joka erottaa sen muista blogeista, ja antaa mahdollisuuden tuoda lukijoille ne elementit nähtäväksi, mitä heidän tiedetään kaipaavan ja arvostavan.

Näistä, ja kaupallisuuteen liittyvistä syistä johtuen blogi muuttaa uudelle alustalle Matkamessujen aikoihin tammikuun lopulla.

Tätä ennen käväisemme Thaimaassa, jossa ensimmäinen etappi on Bangkok, ja sen jälkeen tarkoitus on ajaa Hua Hinin ja Cha Amin suuntaan. Jos tuolla rannikolla on kohteita, joista on vinkkejä antaa, niin ilomielin otamme niitä vastaan.

Loistavaa alkanutta vuotta 2016!

Anna & Teppo

 

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

6 comments

Ili 8 tammikuun, 2016 - 12:57 pm

Anna ja Teppo. Löysin bloginne sattumalta toissa vuonna, ja sen seuraaminen innosti minut seuraamaan laajemminkin matkablogeja. Toisinaan blogeja on tullut seurattua aktiivisesti, väliin satunnaisesti. Valitettavasti olen kanssasi samaa mieltä blogien tasosta. Helmien lisäksi suurin osa on harmaata massaa. Käsittelemättömät kuvat väärällä koolla alustalle tuotuina ja huonolla kieliasulla toteutetut blogit ovat aivan liian yleisiä.

Toki medialukutaitoon täytyy kuulua se, että ymmärtää keskimääräisen matkabloggaajan sielunmaisemaa. Valtaosa tällä julkaisualustalla kirjoittavista matkabloggaajista taitaa olla nuoria aikuisia ja blogin perustamisen jälkeen, ensi-innostuksen hiivuttua, blogin pitäminen unohtuu. Itse ymmärrän bloggaamisen toisin. Säännöllisesti tuotettuja, innostavia, ajankohtaisia, oman mukavuusalueen ulkopuolisiakin asioita käsitteleviä juttuja, hyviä vinkkejä tarjoavia tarinoita sekä kertojan omakohtaisia lukijan maailmankuvaa avartavia kertomuksia, sellaisena minä näen bloggaamisen ja sellaisia juttuja luen mielelläni. Ei yksi pääsky kesää tee, eikä yksi juttu blogia.

Sähköinen media muuttuu kuin kaleidoskoopin kuva. Seuraavan pyörähdyksen tuottamaa kuvaa on mahdotonta arvata. Mitä tulevaisuuden blogi mahtaa pitää sisällään? Liikkuvan kuvan määrä lisääntyy jatkuvasti ja se onkin useilla alustoilla jo kaikkein seuratuin kuvan muoto. Videolinkit alkavat olla vähän mennyttä aikaa (alustakysymys). Suoraan klikattava videoklippi alkaa olla must juttu sähköisessä sisällöntuottamisessa. Lisätäänpä tähän vielä ”virtuaalinen studio”, jossa siis liikkuvan kuvan tai virtuaalisesti tuotetun taustan päälle ”liimataan” editoinnissa juontaja puhumaan, niin sitten ollaan nykyhetkessä.(Toteutetaan siis kuvaamalla juontaja vihreää taustakangasta vasten ja rakentamalla sitten kahdesta eri videosta yksi kokonaisuus).

Mitä seuraavaksi? Virtuaalisilmikot tulevat myyntiin tämän vuoden aikana. Se bloggari, joka tuo blogeihinsa ensimmäisenä 360- kuvaa hyödyntävät videot korjaa hedelmät. Vai korjaako? Mihin uskoa? Mikäpä olisi hienompaa kuin virtuaalisesti katsella 360 asteen maisemaa ja kuulla bloggarin vinkit katselemastaan 360 kuvasta. Tähän sisältyy kuitenkin myös melkoinen haaste. Virtuaalista maailma katsellessaan loppukuluttaja katsoo aina jonkun toisen kuvaamaa/hänen näkemystään ko. paikasta. Haluatko itse paikan päälle todistamaan näkemäsi omin silmin, vai riittääkö tulevaisuuden matkailijalle virtuaalitodellisuuden välittämä ”maailma”? Osalle varmaan kelpaa. (360-kamerat: Kuvaaminen on kokemassa jälleen uutta vallankumousta, kun virtuaalisilmikoille tarkoitettua materiaalia kuvaavat kamerat tulevat markkinoille. Ensimmäiset ovat kalliita ammattilaislaitteita, kuten Nokia Ozo, mutta kuluttajakamerat seuraavat perässä. Sellainen on muun muassa Ricoh Theta S.)

Itse olen vanhan koulukunnan mies ja uskon perinteiseen blogiin, hyvin kuviin ja oivaltavaan terävään tekstiin. Huonosti tehtyä videoblogia (tärisevää & epäselvää kuvaa, tyhjänpäiväistä editoimatonta materiaalia) ei jaksa katsoa kymmentä sekuntia kauempaa. Kuinka karmeaa jälkeä mahtakaan syntyä jatkossa 360-kameroilla? Parhaat blogit /sisällöntuottaminen ammattimaistuu. Jatkossa niiden katselemisesta saatetaan olla valmiita jopa maksamaan? Ainakin tekijätahot hyötyvät omasta panostuksestaan mainosrahojen kohdentuessa heille. Hedelmien, taloudellisen tuloksen ja kiitoksen, tuleekin ropista sen koriin, joka sen sisällön tuottaa. Kissa kiitoksella elää.

Oli tapasi julkaista jatkossa mikä tahansa, luen ja seuraan blogiasi jatkossakin. Kiitos jo nyt siitä, että johdatit ja viekoittelit minut matkablogien maailmaan (matkablogaajat jne.). Keep up the excellent work!

Reply
Ili 20 tammikuun, 2016 - 4:40 pm

Tuossa muuten linkki erääseen interaktiiviseen 360 kuvaan. Tulevaisuuden tapa kuvata? Kannattaa katsoa ja hämmästyä sekä käyttää interaktiivisia työkaluja. Ylärivilläkin oleva katsoja on tunnistettavissa. Huikeaa.https://patriots.fancam.com/20160116/

Reply
Anna Koskela 22 tammikuun, 2016 - 8:53 pm

Kävin matkamessuilla tänään katsomassa Samsungin 360 laseja (tai sellainen kehikko mihin kännykkä laitetaan kiinni), joilla voi katsella 360 kuvaa. Oli melko huikea katsoa safarilta otettua pätkää, jossa voi kurkkia joka suuntaan vain päätään kääntämällä, ja kirahvit ja leijonat vaan vilistää joka puolella : )

Reply
Virpi /Täynnä tie on tarinoita 2 tammikuun, 2016 - 9:21 am

Vuonna 2015 minäkin ”kunnolla” löysin blogiinne, vaikka olin sen jo varmaan jossain uutisvirrassa Rantapallon sivustolla nähnyt aikaisemminkin. Jyvät erottuvat akanoista.

Hyvää ja matkailurikasta alkanutta vuotta!

Reply
Osku 1 tammikuun, 2016 - 2:08 pm

En muista mikä oli ensimmäinen juttu mitä kommentoin mutta jos jutut pysy samoina nin varmaan jatkossakin blogia luen ja jotain joskus kommentoinkin. 🙂

Ilman pallontallaaja en olisi tätä blogia ikinä varmaan nähnyt.
Ja tovonkin että joku Rantapallon/Pallontallaajien toimituksesa lukee tämän blogikirjoituksen ajatuksella, ettei pallontallaajien blogitaival tyssää näihin Annan mainitsemiin juttuihin.

Reply
Anna Koskela 1 tammikuun, 2016 - 2:21 pm

Kyllä pysyy samoina, ja toivottavasti ehkäpä voidaan myös parantaa tasoa entisestään!

Ainakin blogin käytettävyys paranee huimasti. Erilaisia listauksia on jatkossa helpompi tuoda esille, esim. vaikka kaikki autonvuokraus jutut ovat helposti löydettävissä, suosituimmat postaukset nousee selkeästi esille jne. Erilaiset Instagram ym. feedit tulevat nyt kauniimmin sivulle ja kuvia saa esille erilaisten gallerioiden muodossa. Mahdollisuuksia on vaikka kuinka, kun käytössä on kunnollinen monitoimi teema.

Reply

Leave a Comment