iCarhireinsurance.com korvaus (omavastuun poisto)

by Anna

iCarhireinsurance.com kokemuksia korvauksen hakemisesta

iCarhireinsurance.com. Vuokratessa autoa joutuu jokainen vuokraaja punnitsemaan, miten suuren omavastuun lompakko kestää. Omavastuun poisto kokonaan lienee se yleisin tapa taata itselleen levollisen ajamisen. Omavastuun poisto on kuitenkin arvokasta. Esim. 11 euroa päivässä ei kuulosta paljolta, mutta viikon vuokrauksessa se on 77 euroa.

Omavastuun poistoon liittyvät myös yleisimmät huijaustavat. Kokemuksia siitä, miten vuokraaja hämmennetään sekaisin tiskillä, on netti pullollaan. Erittäin yleistä on, että omavastuun poisto yritetään myydä vuokraamossa ”pakollisena” asiakkaalle, mitä se ei tietenkään ole.

”Virkailija selitti, että jos emme tuota omavastuun poistoa ota, niin meillä ei olisi mitään vakuutusta olemassa ja kertoi tapauksista, joissa maksettavaksi oli yhdestä naarmusta tullut 1500 euroa. Lisävakuutus olisi maksanut 112 €.”

Myös tapa yrittää myydä vakuutus kahteen kertaan on erittäin yleinen. Eli ensin asiakas ottaa vakuutuksen välittäjän kautta ja sitten vuokraamon tiskillä myydään toinen, kun asiakas on sekaisin siitä, mitä on jo valinnut.

”Auton vuokraus oli netissä klikattu jo ilman omavastuuta olevaksi. Tiskillä väittivät, että ei ole otettuna ja myivät lisävakuutusta 90 eurolla. Sanoivat, että muuten tekevät katevarauksen 800 eurolle.”

iCarhireinsurance.com helpottaa kummasti elämää

Koska vuokraamme kumpikin Tepon kanssa paljon autoja ulkomailla, on omavastuun poiston kanssa tullut ihmeteltyä erilaisia kiemuroita enemmän kuin riittävästi. Noin viitisen vuotta sitten havahduimme siihen, kuinka paljon rahaa meillä menee ns. nollaomavastuuseen ja rupesimme selvittämään, onko tähän olemassa vaihtoehtoja. Ilmeni, että järkevintä on hankkia erillinen omavastuun korvaava vakuutus.

iCarhireinsurance.com on yhtiö, josta saa viidelläkymmenellä eurolla vuodeksi vakuutuksen, joka korvaa autonvuokrauksen omavastuun ympäri Eurooppaa ja Pohjois-Afrikkaa. Lisäksi se korvaa esim. alustalle, renkaille, vanteille ja tuulilasille tulleita vikoja, sekä kadonneet avaimet.

Voimme siis ottaa huoleti kovemman omavastuun vuokra-autoon ja saada näin auton edullisemmin vuokrattua. Mikäli jotain tapahtuu, maksamme omavastuun ja haemme sen jälkeen korvaukset vakuutuksesta. Vakuutuksen olemassaolo helpottaa myös tiskillä asiointia. Kun virkailija aloittaa laulunsa omavastuun poistosta, voi vain tyynesti sanoa: ”Ei tarvita”.

Tämä vakuutus oli nyt testissä, sillä kesäkuussa vuokra-autoon murtauduttiin Ranskan Lyonissa. Auto oli vuokrattu Sveitsin Genevestä. Auton omavastuu oli sopimuksessa määritelty 1500 CHF (1438 €), mutta jo palauttaessamme autoa virkailija kertoi, että heillä on vakiosumma ikkunoista 300 CHF ja sen päälle tulisi toimistomaksua 90 CHF.

HUOM! Se, että Hertz teki tällaisen ratkaisun, eli ei veloittanut koko omavastuuta, ei tietenkään tarkoita, että kaikki vuokrafirmat toimisivat näin.

iCarhireinsurance.com | Miten korvausta haetaan

Korvausprosessi eteni seuraavasti.

iCarhireinsurance.com halusi alkuperäisen vuokraussopimuksen, vahinkoraportin, kuitin maksetusta omavastuusta, sekä poliisille tehdyn rikosilmoituksen. Nämä lähetimme ensin väärään vakuutusyhtiöön netin kautta. Voi kuulostaa hölmöltä, mutta vakuutusyhtiön sivuilla on linkit kahteen yhtiöön, ja sitä nyt vain valitsi sen ensimmäisen. Olennaista on siis tarkastaa ensin omasta sopimuksesta, kumman yhtiön alle oma sopimus kuuluu.

Tästä ei oikeastaan vaivaa koitunut. Firma ilmoitti nopeasti, että väärin meni. Tämän jälkeen mailasimme paperit oikeaan osoitteeseen.

Tänään, noin kuukausi korvauspapereiden lähettämisestä, mailiin tuli viesti:

The assessment of your claim for the costs incurred below your CDW policy excess amount has now been completed. A payment of €356.46 will be transferred to your bank account within the next 15 working days, in settlement of your claim.

Eli firma korvasi kaikki kulut.iCarhireinsurance.com

iCarhireinsurance.com | Olen tyytyväinen asiakas

iCarhireinsurance.com lähestyi minua vakuutuksen uusintaa koskevalla maililla muutama viikko sitten:

Your Excess Europe Annual from iCarhireinsurance.com is due to expire on 16-10-2018  and is due for renewal. As a loyal customer if you renew by 15-09-2018 you will receive an exclusive 10% discount compared to the price currently offered to new customers.

Last year you purchased Excess Europe Annual £44.28  … If you decide to renew your policy today, the premium for your policy and the above upgrades will be £39.84.

Ei liene yllätys, että uusin vakuutuksen mielelläni.

Autonvuokraus – 5 vinkkiä onnistumiseen

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

14 comments

Johanna 19 kesäkuun, 2021 - 10:24 am

Kiitos Icarhireinsurance-vinkistä, oli pari vuotta käytössä kun tämän blogin kautta löysin 🙂 Nyt kun UK ei enää EUssa, ei tuo sivusto myönnä Suomessa asuvalle vakuutuksia eli en voi uusia sitä. Onko vinkkejä vastaavasta palvelusta? Olen käyttänyt tuota ihan kotimaan autovuokriin korona-aikana.

Reply
Erkki Uro 20 elokuun, 2019 - 2:42 pm

Moi, ollaan lähdössä Espanjaan kolmeksi kuukaudeksi.Luin kaverini vinkistä juttunne vuokra-auton omavastuun poistovakuutuksesta. Lennämme Alicanteen ja olen aiemmin vuokrannut auton aina lentokentältä ja joka kerta sama vuokraamon virkailijan pakkomyyntiyritys nolla omavastuu vakuutuksesta. Kirjoittamanne juttu tuntuu hinnaltaan uskomattomalta, onko
tellä kokemustavtai tietoa miten juttu toimii Espanjassa.

Reply
Anna 20 elokuun, 2019 - 6:42 pm

Terve Erkki

Vakuutushan toimii kaikissa niissä maissa, missä sen sanotaankin toimivan. Eli siinä ei ole ongelmaa. Noin pitkiä vuokrauspätkiä ei tosin ole harrastettu.

Jos saan sanoa, niin ihan ensimmäinen virhe on se, että vuokraat auton vasta kentältä. Kun muistaa sen, että autovälittäjän ansiantamalli ei ole autovuokraus, vaan vakuutukset, ollaan jo hyvin oikeassa mielentilassa. Suosittelen vahvasti varaamaan auton jo kotona ja miettimään vakuutukset varausvaiheessa valmiiksi. Tällöin ei ajauduta tilanteeseen, että lentomatkasta väsynyt asiakas saadaan ottamaan vuokraustiskillä vielä pari “pakollista” vakuutusta lisää.

Kannattaa ehkäpä lukaista myös tämä juttu: https://tamamatka.fi/autonvuokraus-5-vinkkia-onnistumiseen/

Kopsaan tähän osan:

Omavastuun poistoon liittyvät yleisimmät huijaustavat. Kokemuksia siitä, miten vuokraaja hämmennetään sekaisin tiskillä, on netti pullollaan. Erittäin yleistä on se, että omavastuun poisto yritetään myydä vuokraamossa “pakollisena” asiakkaalle, mitä se ei tietenkään ole. Myös tapa yrittää myydä vakuutus kahteen kertaan on erittäin yleinen. Eli ensin asiakas ottaa vakuutuksen välittäjän kautta ja sitten vuokraamon tiskillä myydään toinen, kun asiakas on sekaisin siitä, mitä on jo valinnut.

MUISTA: Jos vuokraat auton välittäjältä, heidän kate tulee juuri pakkovakuutusten myynnistä. Jos sinulla on tämä vakuutus, voit huoleti olla ottamatta sitä nollaomavastuuta, MUTTA silloin maksat joskus suuremman katevarauksen.

Tässä tuore esimerkki. Maaliskuussa 2019 esim. lensin Malagaan ja otin sieltä auton viikoksi. Vuokraamoksi valikoitui AVIS ja autoksi tuli Audi Q3. Auton hinta viikoksi oli 165 euroa. AVISin ihan normihinta, eli ei ole mitään syytä käyttää välittäjä*askoja. Piti olla automaatti Audi A3 tai vastaava. Oli vissiin automaattiautot loppu, niin joutuivat antamaan tuollaisen. MUTTA 1400 euron omavastuu ja n. 400 euron katevaraus.

Reply
Erkki Uro 21 elokuun, 2019 - 2:35 pm

Moi,laitoin vahingossa että olen vuokrannut auton vasta lentokentältä,tarkoitin sitä miten neuvot.Olen siis tehnyt vuokrauksen etukäteen netisssä,tälläistä sattuu kun sama pää kesät/talvet. Oletko tietoinen, jos ottaa vakuutuksen koko vuodeksi niin onko se voimassa yhtäjaksoisesti maksimissaan jonkun määrän vuorokausia, tämä tuli mieleen syystä että meillä on kokoaikainen matkustajavakuutus sairaus/tapaturmia varten ja se on voimassa max 100 päivää jonka jälkeen oltava Suomessa 14 päivää ja sen jälkee voi lähteä taas uudestaan reissuun.Ystävällisin terveisin Erkki Uro

Reply
Anna 21 elokuun, 2019 - 5:45 pm

OK. Mä vähän jo ihmettelinkin 😀

Vuoden voimassa olevan vakuutuksen ehdoissa näkyy lukevan: 65 days continuous cover with annual policies ja Multiple trips over a 12 month periodeli Eli itse ymmärrän tuon niin, että 65 päivää on OK, ja voi olla useita matkoja 12 kuukauden aikana. Tuon 65 päivän jälkeen, jos matka siis jatkuu samassa valtiossa, ei turvaa enää ole(ehkä, en siis tiedä). Voisin kuitenkin kuvitella, että jos käyn jossain muualla, palaan takaisin ja vuokraan toisen auton, niin se olisi uusi matka? Kannattaa varmaan etsiä sieltä jostain netin syövereistä ne tarkemmat ehdot, tai laittaa tuonne ihan kysymystä menemään. Itse olen heitä, joilla maksimi vuokrausaika on ollut kolme viikkoa.

Reply
Erkki Uro 25 elokuun, 2019 - 3:35 pm

Moi taas,yritin hankkia vakuutusta. Valintakohdassa jatkuva/yksimatka valinta ei onnistu, tässä kohdassa näyttöä kaksi ä-kirjainta vaihtoehtojen yläpuolella. Oisko sulla neuvoa mitä mahtaa tarkoittaa ja kun itse olet hankkinut vakuutuksen niin oletko tehnyt sen vakuutusyhtiön sivuilla.Ystävällisin terveisin Erkki Uro

Anna 25 elokuun, 2019 - 3:53 pm

terve,

ihan niiden nettisivuilta ja läppärillä.

ä-kirjaimia?? Vaihda selainta, on mun neuvo. Eli Chromella ja Safarilla on ainakin toiminut moitteetta.

Autoilu Italiassa on todella vaarallista - TÄMÄ MATKA 3 kesäkuun, 2019 - 10:30 am

[…] Normaalit rutiinit, eli luottokorttitietojen varmentaminen varaukseen, omavastuu osuuden tarkistaminen vahinkojen varalle jne. hoituivat nopeasti. Tepolla on käytössä ylimääräinen vakuutus, joka korvaa autonvuokrauksen omavastuun ympäri maailmaa, joten mitään ylimääräisiä vakuutuksia ei autoon otettu. Lisää vakuutuksesta voit lukea täältä. […]

Reply
Erkki Uro 22 elokuun, 2019 - 12:49 pm

Kiitos,laitan infoa kun saan tietoa.Ystävällisin terveisin Erkki Uro

Reply
Autonvuokraus - 5 vinkkiä onnistumiseen - TÄMÄ MATKA 29 syyskuun, 2018 - 1:13 pm

[…] iCarhireinsurance.com korvaus (omavastuun poisto) […]

Reply
Anni|Rajatapaukset 14 syyskuun, 2018 - 11:32 am

Tämähän on mielenkiintoinen. Olen kyllä kuullut tällaisista palveluista, mutta olin jotenkin olettanut että hinta olisi paljon suolaisempi. Tuohan kannattaa vaikka vuokraisi auton vain kerran vuoteen, jos se on vähän pidemmäksi ajaksi, nimittäin tosta omavastuun poistosta revitään kyllä aikamoisia hintoja. Parin viikon roadtrip Yhdysvaltoihin on ensi vuodelle suunnitteilla, täytyy miettiä tätä ihan vakavasti. Onko teillä molemmilla omat vakuutukset vai saako sen jotenkin kattamaan useamman ihmisen?

Reply
Anna 14 syyskuun, 2018 - 3:01 pm

Kiitos Anni

Kummallakin on oma vakuutus. Ehdottomasti pitää olla sen nimi päävuokraajana, jolla voimassaoleva sopimus on.
Meidän vakuutus on voimassa Euroopassa ja Pohjois-Afrikassa. Sieltä sivuilta löytyy sitten hinnat Amerikalle, Aasialle jne.

Reply
Sisko / Hieman_vino 14 syyskuun, 2018 - 5:24 am

Tästä kysyin teiltä aikaisemmin tänä vuonna, ja silloin teillä ei ollut kokemusta tästä. Harni teidän kannalta, kiva muille, että nyt on kokemusta. Tiedetään miten tuo kyseinen yhtiö toimii. Iso plussa että ilmeisesti toimii. 🙂

Reply
Anna 14 syyskuun, 2018 - 5:48 am

Kiitos Sisko

Joo, eipä näitä aurtomurtoja tai naarmuvahinkoja onneksi (kop-kop) niin usein käy. Kysyin just Tepolta, koska edellisen kerran ollaan oltu ongelmissa vuokra-auton kanssa, niin ei hänkään muistanut.

Tosiaan, tämä nyt näyttäisi toimivan varsin hyvin, eli siinä mielessä oli ihan kiva olla ”koekaniinina” 😀

Reply

Leave a Comment