iCarhireinsurance.com korvaus (omavastuun poisto)

iCarhireinsurance.com korvaus (omavastuun poisto)

syyskuu 13, 2018

iCarhireinsurance.com kokemuksia korvauksen hakemisesta

iCarhireinsurance.com. Vuokratessa autoa joutuu jokainen vuokraaja punnitsemaan, miten suuren omavastuun lompakko kestää. Omavastuun poisto kokonaan lienee se yleisin tapa taata itselleen levollisen ajamisen. Omavastuun poisto on kuitenkin arvokasta. Esim. 11 euroa päivässä ei kuulosta paljolta, mutta viikon vuokrauksessa se on 77 euroa.

Omavastuun poistoon liittyvät myös yleisimmät huijaustavat. Kokemuksia siitä, miten vuokraaja hämmennetään sekaisin tiskillä, on netti pullollaan. Erittäin yleistä on, että omavastuun poisto yritetään myydä vuokraamossa “pakollisena” asiakkaalle, mitä se ei tietenkään ole.

“Virkailija selitti, että jos emme tuota omavastuun poistoa ota, niin meillä ei olisi mitään vakuutusta olemassa ja kertoi tapauksista, joissa maksettavaksi oli yhdestä naarmusta tullut 1500 euroa. Lisävakuutus olisi maksanut 112 €.”

Myös tapa yrittää myydä vakuutus kahteen kertaan on erittäin yleinen. Eli ensin asiakas ottaa vakuutuksen välittäjän kautta ja sitten vuokraamon tiskillä myydään toinen, kun asiakas on sekaisin siitä, mitä on jo valinnut.

“Auton vuokraus oli netissä klikattu jo ilman omavastuuta olevaksi. Tiskillä väittivät, että ei ole otettuna ja myivät lisävakuutusta 90 eurolla. Sanoivat, että muuten tekevät katevarauksen 800 eurolle.”

iCarhireinsurance.com helpottaa kummasti elämää

Koska vuokraamme kumpikin Tepon kanssa paljon autoja ulkomailla, on omavastuun poiston kanssa tullut ihmeteltyä erilaisia kiemuroita enemmän kuin riittävästi. Noin viitisen vuotta sitten havahduimme siihen, kuinka paljon rahaa meillä menee ns. nollaomavastuuseen ja rupesimme selvittämään, onko tähän olemassa vaihtoehtoja. Ilmeni, että järkevintä on hankkia erillinen omavastuun korvaava vakuutus.

iCarhireinsurance.com on yhtiö, josta saa viidelläkymmenellä eurolla vuodeksi vakuutuksen, joka korvaa autonvuokrauksen omavastuun ympäri Eurooppaa ja Pohjois-Afrikkaa. Lisäksi se korvaa esim. alustalle, renkaille, vanteille ja tuulilasille tulleita vikoja, sekä kadonneet avaimet.

Voimme siis ottaa huoleti kovemman omavastuun vuokra-autoon ja saada näin auton edullisemmin vuokrattua. Mikäli jotain tapahtuu, maksamme omavastuun ja haemme sen jälkeen korvaukset vakuutuksesta. Vakuutuksen olemassaolo helpottaa myös tiskillä asiointia. Kun virkailija aloittaa laulunsa omavastuun poistosta, voi vain tyynesti sanoa: “Ei tarvita”.

Tämä vakuutus oli nyt testissä, sillä kesäkuussa vuokra-autoon murtauduttiin Ranskan Lyonissa. Auto oli vuokrattu Sveitsin Genevestä. Auton omavastuu oli sopimuksessa määritelty 1500 CHF (1438 €), mutta jo palauttaessamme autoa virkailija kertoi, että heillä on vakiosumma ikkunoista 300 CHF ja sen päälle tulisi toimistomaksua 90 CHF.

HUOM! Se, että Hertz teki tällaisen ratkaisun, eli ei veloittanut koko omavastuuta, ei tietenkään tarkoita, että kaikki vuokrafirmat toimisivat näin.

iCarhireinsurance.com | Miten korvausta haetaan

Korvausprosessi eteni seuraavasti.

iCarhireinsurance.com halusi alkuperäisen vuokraussopimuksen, vahinkoraportin, kuitin maksetusta omavastuusta, sekä poliisille tehdyn rikosilmoituksen. Nämä lähetimme ensin väärään vakuutusyhtiöön netin kautta. Voi kuulostaa hölmöltä, mutta vakuutusyhtiön sivuilla on linkit kahteen yhtiöön, ja sitä nyt vain valitsi sen ensimmäisen. Olennaista on siis tarkastaa ensin omasta sopimuksesta, kumman yhtiön alle oma sopimus kuuluu.

Tästä ei oikeastaan vaivaa koitunut. Firma ilmoitti nopeasti, että väärin meni. Tämän jälkeen mailasimme paperit oikeaan osoitteeseen.

Tänään, noin kuukausi korvauspapereiden lähettämisestä, mailiin tuli viesti:

The assessment of your claim for the costs incurred below your CDW policy excess amount has now been completed. A payment of €356.46 will be transferred to your bank account within the next 15 working days, in settlement of your claim.

Eli firma korvasi kaikki kulut.iCarhireinsurance.com

iCarhireinsurance.com | Olen tyytyväinen asiakas

iCarhireinsurance.com lähestyi minua vakuutuksen uusintaa koskevalla maililla muutama viikko sitten:

Your Excess Europe Annual from iCarhireinsurance.com is due to expire on 16-10-2018  and is due for renewal. As a loyal customer if you renew by 15-09-2018 you will receive an exclusive 10% discount compared to the price currently offered to new customers.

Last year you purchased Excess Europe Annual £44.28  … If you decide to renew your policy today, the premium for your policy and the above upgrades will be £39.84.

Ei liene yllätys, että uusin vakuutuksen mielelläni.

Autonvuokraus – 5 vinkkiä onnistumiseen

6 comments

6 comments

Autoilu Italiassa on todella vaarallista - TÄMÄ MATKA kesäkuu 3, 2019 - 10:30 am

[…] Normaalit rutiinit, eli luottokorttitietojen varmentaminen varaukseen, omavastuu osuuden tarkistaminen vahinkojen varalle jne. hoituivat nopeasti. Tepolla on käytössä ylimääräinen vakuutus, joka korvaa autonvuokrauksen omavastuun ympäri maailmaa, joten mitään ylimääräisiä vakuutuksia ei autoon otettu. Lisää vakuutuksesta voit lukea täältä. […]

Reply
Autonvuokraus - 5 vinkkiä onnistumiseen - TÄMÄ MATKA syyskuu 29, 2018 - 1:13 pm

[…] iCarhireinsurance.com korvaus (omavastuun poisto) […]

Reply
Anni|Rajatapaukset syyskuu 14, 2018 - 11:32 am

Tämähän on mielenkiintoinen. Olen kyllä kuullut tällaisista palveluista, mutta olin jotenkin olettanut että hinta olisi paljon suolaisempi. Tuohan kannattaa vaikka vuokraisi auton vain kerran vuoteen, jos se on vähän pidemmäksi ajaksi, nimittäin tosta omavastuun poistosta revitään kyllä aikamoisia hintoja. Parin viikon roadtrip Yhdysvaltoihin on ensi vuodelle suunnitteilla, täytyy miettiä tätä ihan vakavasti. Onko teillä molemmilla omat vakuutukset vai saako sen jotenkin kattamaan useamman ihmisen?

Reply
Anna syyskuu 14, 2018 - 3:01 pm

Kiitos Anni

Kummallakin on oma vakuutus. Ehdottomasti pitää olla sen nimi päävuokraajana, jolla voimassaoleva sopimus on.
Meidän vakuutus on voimassa Euroopassa ja Pohjois-Afrikassa. Sieltä sivuilta löytyy sitten hinnat Amerikalle, Aasialle jne.

Reply
Sisko / Hieman_vino syyskuu 14, 2018 - 5:24 am

Tästä kysyin teiltä aikaisemmin tänä vuonna, ja silloin teillä ei ollut kokemusta tästä. Harni teidän kannalta, kiva muille, että nyt on kokemusta. Tiedetään miten tuo kyseinen yhtiö toimii. Iso plussa että ilmeisesti toimii. 🙂

Reply
Anna syyskuu 14, 2018 - 5:48 am

Kiitos Sisko

Joo, eipä näitä aurtomurtoja tai naarmuvahinkoja onneksi (kop-kop) niin usein käy. Kysyin just Tepolta, koska edellisen kerran ollaan oltu ongelmissa vuokra-auton kanssa, niin ei hänkään muistanut.

Tosiaan, tämä nyt näyttäisi toimivan varsin hyvin, eli siinä mielessä oli ihan kiva olla “koekaniinina” 😀

Reply

Leave a Comment