ICONSIAM – Bangkokin uusin ja upein ostoskeskus

by Anna

ICONSIAM on ruokailijan paratiisi

Iconsiam. Valmistuiko Pasilaan tai Kalasatamaan joku kioski tässä taannoin? Niin valmistui Bangkokiin myös. Mittaluokka vain on vähän eri. Olen mielestäni nähnyt kaikenlaisia ruokatalleja, ravintolamaailmoja ja kauppakeskuksia, mutta nyt jäi suu kyllä auki kuin linnunpojalla. Yksinkertaisesti upea!

Iconsiam

Iconsiam ja IconLuxe ovat ostoskeskuksia ja Siam Takashimaya japanilainen tavaratalo. Yhdistelmä tarjoaa seitsemän kerroksen verran vaatteita, laukkuja, kodintavaroita, ruokakauppoja, ravintoloita ja erilaisia näyttelytiloja. On selvää, että kaikki mahdolliset luksusmerkit ja vaateketjut löytyvät täältä. Siksi keskitynkin nyt ruokapaikkoihin. Mikäli rakastaa thaimaalaista (ja japanilaista) ruokaa, tämä paikka on ehdoton käyntikohde.

Sooksiam, ICONSIAM
Sooksiam, ICONSIAM
Sooksiam
Sooksiam
Untitled
Kaikki ravintolat löytyvät tästä linkistä

ICONSIAM | 1. kerros SOOKSIAM

Ensimmäistä kerrosta hallitsee ruoka ja ”uivat markkinat”. Alueen nimi on Sooksiam ja se esittelee Thaimaan 77 eri provinssin ruokia, taidetta, käsitöitä, erilaisia rohtoja ja voiteita jne. Idea on nerokas. Kaikkea mahdollista turisteja kiinnostavaa ostettavaa mukavasti siistissä ja ilmastoidussa tilassa. Miksi enää lähtisi mihinkään tukahduttavalle torille tinkimään, kun kaiken saa siististi yhdestä paikasta.

Ruokapuolella tarjolla on thaimaalaisia pieniä ruoka-annoksia, hedelmiä, mehuja ja jälkiruokia. Vatsaansa ei kannata kuitenkaan täyttää heti täällä, sillä rakennuksessa on paljon parempiakin paikkoja istahtaa alas.

Tilassa järjestetään myös perinne-esityksiä (noin klo 17). Turisteja tulee silloin bussilasteittain paikalle ja paikka menee aivan tukkoon. Suosittelen olemaan silloin jossain aivan muualla.

Sooksiam, ICONSIAM
Iconsiam
Untitled
Nam! Duriania 😉
Untitled
Ai jai kuinka meitä huijataan. Nämä söpöläiset eivät ole terveellisiä pikku välipaloja, vaan makeita herkkuja 
Untitled
Untitled
Untitled
Sooksiam
Sooksiam
Untitled
Untitled

ICONSIAM | 1. kerros The Veranda

Jos Iconsiamiin saapuu jokibussilla, pääsee sisälle paraatiovesta. Joen puoleinen osa kauppakeskuksesta on viritetty täyteen suihkulähteitä, valoja ja hienoja terasseja. Iltaisin on tarjolla vesishow, missä suihkulähteet valaistaan ja vesi ”tanssii”.

Alla on lyhyt video esityksestä. Se on kuvattu avajaisissa ja valittu tähän siksi, koska siinä näkyy myös itse rakennusta (ja se on lyhyt). Jos show kiinnostaa koko pituudessaan, You Tubesta löytyy lisää videoita hakusanalla ”ICONIC Multimedia Water Feature”.

Joen puoli on nimeltään The Veranda ja tässä ruokamaailmassa sijaitsee 10 ruokaravintolaa ja toisen 10 kahvilaa ja jälkiruokapaikkaa. Ruokapaikkojen lisäksi voi pää kenossa ihmetellä kohtuullisen prameaa sisustusta.

Iconsiam
Iconsiam
Iconsiam
ICONSIAM
Iconsiam

Siam Takashimaya | 1-2. kerros Siam Takashimayan ruokatalli ja ruokakauppa

Siam Takashimayan oma ruokatalli on osin keskittynyt japanilaisiin ruokiin. Tilaaminen on helppoa, sillä kaikista annoksista on esillä malliannokset.

Siam Takashimayan ruokakaupassa on kokonainen osasto, joka myy vain ja ainoastaan Tsukiji nakajima suisan -sushia ja muita makoisia kalapaloja. Suu oli aika virneessä, kun katseli tarjontaa. Kuvat sushiannoksista on napattu paikan Facebook-sivuilta, sillä henkilökunta ei pitänyt kuvausideasta lainkaan.

Untitled
Muovisia malliannoksia

2. kerros Siam Takashimaya ruokatalli ja ruokakauppa

2. kerroksessa jatkuu Siam Takashimayan ruokaosasto. Tarjolla on hirvittävän kalliita konditoriatuotteita, leipiä, rullapullaa, karkkeja, suklaata jne. Leipomoiden jälkeen eteen tupsahtaa jälleen yksi ruoka-alue, jossa nautimme koko reissun parhaan curryn. Hintaa tällä herkulla oli 2€ .

”Uivia markkinoita” pääsee ihailemaan tältä tasolta erilaisilta silloilta. Kerroksessa on myös erilaisia tiloja, joihin voi vetäytyä syömän tai vain istuskelemaan. Luultavasti näihin tulee myöhemmin ravintoloita tai shoppeja. Ihanin niistä oli ”kissatalo”.

Iconsiam
Iconsiam

Ruokapisteet on lajiteltu teeman mukaan, eli yksi myy curryja, toinen merenherkkuja, kolmas nyyttejä, neljäs ankkaa ja kanaa (myös kananjalkoja) jne. Yksi piste on omistettu sisäelinruuille. Maistuisiko karjun hyydytetty veri sian sisäelinten ja riisin kera?

Untitled

Siam Takashimaya | 4. kerros Rose Dining

Siam Takashimaya on luonut 4. kerrokseen Rose Dining nimisen ravintolamaailman, jossa sijaitsee kuusi erinomaista japanilaista ravintolaa. Nämä ovat selvästi kalliimpia vaihtoehtoja, kuin alakerran sushipaikat, mutta täältä löytyvät mm. Tsukiji Takewaka (erittäin laadukas kalaravintola), Kissyan (Koben härkää) ja MASA – Otaru Masazushi, jota ylistetään maasta taivaisiin. Tarkoitus oli ruokailla MASAssa, mutta a) paikka oli päivällä kiinni, b) annoksien hinnat olivat 50 eurosta ylöspäin. Tyydyimme katselemaan vain malliannoksia.

ICONSIAM | 6. kerros Alangkarn

Yksi Iconsiamin hienoimmista ruokailutiloista on ”Alangkarn” 6. kerroksessa. Tilassa on mm. 15-metrinen vesiputous ja kymmenen erilaista ruokatilaa, joista voi tunnistaa erilaisia elementtejä maanviljelystä, riisipelloista ja perinteisistä thaimaalaisista majoista. Nämä kuvat ovat Iconsiamin kuvapankista, sillä innostuin kuvaamaan kännykän muistin täyteen ruokakuvia.

Iconsiam
Untitled

6. kerros Tasana Nakorn Terrace

Yli 2000 neliön terassi Iconsiamin 6. kerroksessa on varmasti se paikka, missä pitäisi illallistaa edes kerran. Chao Phraya -joki virtaa suoraan edessä ja näin itseni nojailemassa kaiteeseen drinkki-lasin kera. Löysimme tämän paikan liian myöhään, joten miljöö jäi nyt testaamatta. Seuraavalla kerralla sitten.

Tasana Nakorn Terrace, ICONSIAM

Jokimuseo ja kuninkaalliset laivat

Iconsiamin käytävillä oli ainakin marraskuussa 2019 esillä näyttely kuninkaallisista aluksista. Kyse on uuden kuninkaan Maha Vajiralongkorn eli Rama X kruunaamiseen liittyvästä näyttelystä nimeltä ”Taidetta veden pinnalla”. Esillä on 52 kuninkaallista alusta pienoismalleina ja jäljennöksinä.

Paljon mainostettu jokimuseo ei ollut vielä auki. Se avautuu siis rakennuksen yläkerrokseen. Infosta osattiin kertoa, että museo valmistuu: ”Very soon, Madam”.

Iconsiam
Iconsiam

Muutama knoppitieto

  • Iconsiamin Magnolia Waterfront Residences on Thaimaan korkein rakennus (315m)
  • Iconsiamissa sijaitsee Thaimaan ensimmäinen Apple Store
  • Tilaa on 525,000 m2

Iconsiamin virallisesta avauspäivästä on nyt hieman vajaa vuosi. Järisyttävän suuri kokonaisuus on turistin silmin jo täysin valmis, mutta ympäristöä myllätään edelleen. Paikalle on hieman hankala tulla julkisilla. Jos kulkee Skytrainilla, niin järkevintä lienee jäädä pois Saphan Taksin BTS stationilla ja tulla lautalla ylitse. Me käytimme Grab-taksia, jolla on jopa oma noutokaistansa ostoskeskuksen edessä.

Iconsiam

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

17 comments

Sini 23 marraskuun, 2019 - 11:29 pm

Hei, kiitos hyvästä vinkistä. Itse en ole shoppailuihmisisä, mutta tuo ruokapuoli vaikuttaa kiinnostavalta. Bangkokin reissu on sopivasti tuloillaan.

Reply
Anna 24 marraskuun, 2019 - 1:49 pm

Kiitos Sini

Aina mukava olla avuksi. Ihanaa reissua!

Reply
Suvi / Suvin matkassa 23 marraskuun, 2019 - 10:52 am

Näyttää upealta paikalta, varmasti saa aika monta tuntia tuonne uppoamaan. Tämä onkin mulla to do listalla vuoden vaihteen Thaimaan matkalla, kiva päästä itse näkemään se!

Reply
Anna 24 marraskuun, 2019 - 1:49 pm

Kiitos Suvi

Ihanaa. Vuodenvaihde Aasiassa. Ei huono 😀

Reply
Kohteena maailma / Rami 19 marraskuun, 2019 - 11:34 pm

Vaikka en reissuilta juuri ikinä mitään ostakkaan, enkä yleensä paljon kotonakaan, niin tällaisessa ostoskeskuksessa aika kuluisi kuin siivellä. No vedetään sen verran takaisin, että kyllä tuolla varmasti tulisi ruokaa ostettu 🙂 Upealta tosiaan näyttää, olisi kyllä muutaman tunnin kohde helposti Bangkokissa tämä!

P.S. Tykkään siitä, että tällainen juttu on tehty kunnolla ja varustettu laadukkailla kuvilla. Ettei vain riipaista tarinaa, että tällainenkin on olemassa. Tästä on iloa Bangkokiin matkaaville!

Reply
Anna 22 marraskuun, 2019 - 11:25 pm

Kiitos Rami

Ei ole shoppailu meilläkään mikään normaali olotila. Siksi on jotenkin hauskaa, että koko matkan kohokohdaksi nousi ostoskeskus!

Taitaa olla matkabloggaajien ”kirous” tämä halu paneutua asioihin hieman paremmin. Jos olisin lifestyle-bloggari, tämä(kin) postaus olisi täynnä kuvia minusta ja vain minusta 😀

Reply
Lotta-Maaria / delfiininselassa 19 marraskuun, 2019 - 9:24 pm

Icon Siamissa tuli käytyä alkuvuodesta ja olihan se ostoskeskukseksi hieno, vaikka en niistä yleensä niin piittaakaan. Tuonne kattoterderavintolaan ei eksytty, mutta ainakin drinkille tuollaiseen paikkaan menisi erittäin mielellään. Kiitos vinkistä!

Reply
Anna 22 marraskuun, 2019 - 11:22 pm

Kiitos Lotta-Maaria

Tuo kattoterassi oli vähän ylläri meillekin. Ei siis törmätty sen mainoksiin missään. Ilmeisesti vetää väkeä kuitenkin ihan kivasti.

Reply
Teija / Lähdetään Taas 18 marraskuun, 2019 - 12:08 pm

Näyttää ihan huippuhienolta! En juurikaan jaksa shoppailla matkoilla(kaan), mutta ruoka kiinnostaa todellakin! Täytyisi siis pistäytyä, jos noille huudeille päädyn.

Reply
Anna 22 marraskuun, 2019 - 11:21 pm

Kiitos Teija

Ei mekään Tepon kanssa olla mitään shoppailijoita, mutta ruokapuoli tuolla todellakin hoituu!

Reply
Jaakko / lomalla viimeinkin 17 marraskuun, 2019 - 11:24 pm

Hienolta näyttää ja kivasti toteutettu että tuonne kiva mennä vaan ihmettelemään 😀

Reply
Anna 22 marraskuun, 2019 - 11:21 pm

Kiitos Jaakko

Tuolla voi viettää näppärästi vaikka kokonaisen sadepäivän 😀

Reply
Marko M 14 marraskuun, 2019 - 1:05 am

Vaikken olekaan kauppakeskusten suuri ystävä, niin kyllähän tuossa on hieman enemmän persoonaa kuin Redissä tai Triplassa!

Pitänee käydä katsastamassa, läheinen Surasakin BTS-asema on ainakin tullut kovin tutuksi.

Reply
Anna 14 marraskuun, 2019 - 9:31 am

Kiitos Marko

Juu. En minäkään tykkää shoppailusta, mutta kiva oli tuolla pyöriä ja ihmetellä menoa. Ja ne ruokatallit <3

Reply
Anna 14 marraskuun, 2019 - 10:00 am

Itseltä oli menny tämä ihan ohi vaikka juuri vähän aikaa sitten Bangkokissa olinkin. Thaimaassa osataan kyllä tehdä maailman hienoimmat ostoskeskukset. Tässä oli taas todiste siitä.

Reply
Anna 22 marraskuun, 2019 - 11:20 pm

Kiitos Anna

Vaikka mieheni (tai minä) emme ole mitään shoppailuhulluja, niin kyllähän tuo teki vaikutuksen. Aikanaan, vuonna miekka ja kirves, Dubai mall oli vähän samanlainen wau-paikka.

Reply
Sandra / Terveiset päiväntasaajalta 22 marraskuun, 2019 - 11:59 pm

Onpa kaunis ostoskeskus. 🙂 Tuolla olisi kyllä todellakin ihmeteltävää vaikkei mitään ostelisikaan.

Reply

Leave a Comment