Alicanten kokemuksia – vinkkejä vuosien varsilta

by Anna | TÄMÄ MATKA

Alicanten kokemuksia vuosilta 2013-2019

Alicanten kokemuksia on tullut kerättyä viimeisten vuosien aikana paljon. Vuonna 2013 Norwegianilla oli vielä nopea reitti suoraan Oulusta Alicanteen ja hintakaan ei ollut paha. Muistelen yhdensuuntaisen lennon maksaneen 75 euroa. Tätä yhteyttä tulikin sitten käytettyä useaan kertaan niin keväällä, kuin talvellakin. Tuo suora reitti on valitettavasti lopetettu jo ajat sitten ja nykyisin Alicanteen ei enää pohjoisesta lennetä.

Alicanten kokemuksia kertyy silti koko ajan lisää. Vuonna 2017 Norwegianin tarjouskamppanjan yhteydessä Helsinki-Alicante yhteyttä myytiin käsittämättömään 19 euron hintaan. Nyt maaliskuussa 2019 joutui Oulu-Alicante välistä maksamaan Finnairilla 130 euroa.

CasaTuris Estudio con vistas que enamoran en Centro de Alicante A119

Alicanten hotellit

Alicanten kokemuksia

Alicante on hyvä kohde myös talvella

Koska Alicantessa asuu yli 300 000 ihmistä, ei Alicante ole koskaan tuntunut mitenkään turistisoituneelta. Kaupunki on ihanan eläväinen ja espajalaisittain meluisa – etenkin viikonloppuisin keskustan baarikadut täyttyvät jo alkuillasta juhlivasta nuorisosta. Turismi ei ole myöskään saanut alicantelaisia luopumaan siestasta, eikä aamu-unisuudestaan. Kello kahdeksan aikaan, kun itse olin ollut hereillä jo pari tuntia, kaikki nukkuvat vielä ja vain leipomot olivat auki.

Finnair ja Norwegian lentävät kaupunkiin ympäri vuoden, mutta suomalaisiin ei kaupungilla useinkaan törmää. Alicante onkin monelle vain läpikulkupaikka matkalla Costa Blancan muihin kaupunkeihin, kuten Benidormiin tai Torreviejaan.

Alicanten kokemuksia

Alicanten kokemuksia

Alicanten kokemuksia

Alicanten kokemuksia

Alicanten kokemuksia | Millainen sää Alicantessa on talvella?

Vaikka aurinko ei talvella paistaisikaan, on Alicantessa päivällä usein +15C. Se on huomattavasti mukavampaa, kuin Suomen -15C. Mikäli pilvet väistyvät, nousee lämpötila nopeasti kahdenkymmenen asteen tuntumaan. Kun tuntee auringon säteet kasvoillaan ja näkee sinisen taivaan, huomaa kuinka ihanaa valoisuus on kaamoksen jälkeen.

Tuntuu hieman hullulta varoitella, mutta talvella Espanjassa saattaa olla kylmä. Ei niinkään ulkona, vaan sisällä. Taloissa kun ei ole keskuslämmitystä. Monessa hotellissa on lämmityslaite puhkumassa liiankin kuumaa ja tunkkaista ilmaa. Vain kallemmissa on lattialämmitys. Varminta on siis pakata mukaan villasukat ja lämmin oloasu illaksi. Ei tarvitse palella.

Illasta lämpötila ulkona laskee nopeasti alle kymmeneen asteeseen, joten takki ja tukevammat housut kannattaa ottaa mukaan. Jos pyöräilet, käsineet eivät ole liioittelua. Itselläni on illaksi paksu villatakki ja kaulahuivi yhdistelmä. Tepolla taas tikkitakki ja sen alla tukeva kauluspaita kaulahuivin kera. Missään tapauksessa Alicanten tammi-maaliskuu ei ole shortsi- ja sandaalikeliä. Paitsi että tuollaisessa asussa saa nuhan, niin näyttää myös melko huvittavalta. Espanjalaiset itse kun kulkevat talvitakki päällä ja saappaat jalassa.

Alicanten kokemuksia

Alicanten kokemuksia

Alicanten kokemuksia

Alicanten kokemuksia

Alicanten kokemuksia | Alicanten vanhakaupunki on kompakti

Vanhankaupungin rappioromantiikka kauniine kirkkoineen puree aina. Alue on täynnä pieniä ravintoloita, kauppoja sekä hotelleja. Vanhakaupunki ei ole mitenkään laaja ja se rajaantuu linnavuoreen, vilkkaaseen Rambla Méndez Núñez -katuun sekä hiekkarannan suuntaiseen valtatiehen.

Santa Cruzin -alue on ehkäpä se mielenkiintoisin alue vanhassakaupungissa. Se sijaitsee Plaza del Carmenin ja linnavuoren välisissä kortteissa. Kannattaa kävellä ylös Santa Bárbaran linnoituksen alla sijaitsevaan Parque de la Ereta -nimisen puistoon saakka. Tällä reitillä näkee hyvin myös Alicanten rosoista puolta.

Vanhakaupnki on täynnä hyvin kunnostettuja kerrostaloja, mutta myös täysin luuhistuneita vanhoja rakennuksia. Pienillä kujilla on hämmästyttävän paljon värikkäitä kukkaruukkuja ja vielä enemmän graffiteja. Illasta alue monivärisine fasadeineen muuttuu meluisaksi juhlintapaikaksi.

Alicanten hotellit, Alicante

Alicanten kokemuksia

Alicanten kokemuksia

Alicanten kokemuksia

Alicanten kokemuksia

 

Alicante

Alicante

Alicanten nähtävyyksiä | Santa Bárbaran linnoitus

Alicanten tärkeimpiin nähtävyyksiin kuuluu Santa Bárbaran linnoitus, eli Castillo de Santa Bárbara, joka sijaitsee 166 metriä korkean Monte Benacantil -kukkulan päällä. Linnaa ei oikein voi olla huomaamatta, sillä se dominoi yhtä kaupungin kulmaa. Santa Bárbaran linnoitus rakennettiin 800-luvulla maurien toimesta ja se on yksi Espanjan suurimmista keskiaikaisista linnoituksista.

Linnoituksessa on jonkin verran entisöityjä halleja, muutama näyttelyn tynkä, matkamuistomyymälä, kaksi kahvilaa, kidutusmuseo ja hyvät maisemat.

Vieraillessamme Alicantessa vuoden 2013 keväällä pojillani oli tarmoa lähteä valloittamaan vuorta kävellen. Kävely läpi vanhan kaupungin ja nousu kukkulalle oli juuri sopiva aamureippailu. Maisemat avautuivat ylhäältä 360 ° asteeseen ja kaupungista sai hienon yleiskuvan. Jos ihan rehellisiä ollaan, en enää lähtisi kipuamaan kuumassa linnoitukselle. Onneksi ei ole pakkokaan, sillä Benacantilin huipulle on vuodesta 1963 asti päässyt nousemaan myös hissillä.

Hissikyyti maksaa n. 3 euroa. Sen sisäänkäyntiä on hieman hankala löytää, mutta kiinnekohdaksi voi ottaa kävelijöiden ylikulkusillan, joka näkyy kauas.

Alicante

Näkymä Alicanten ylle

Näkymä Alicanten ylle

Näkymä Alicanten ylle

Rantapromenadi Explanada de España

Explanada de España on Espanjan kauneimmaksi luokiteltu merenrantapromenadi. Yli puoli kilometriä pitkää katua koristaa mosaiikkimainen 6.6 miljoonasta marmorilaatasta koottu kivetys sekä palmupuut. Ravintoloiden ja kahviloiden täyttämä katu kulkee aivan Alicanten sataman vierestä.

Alicanten hotellit, Alicante

Alicante, Alicanten hotellit

Alicanten hotellit, Alicante

Alicanten kokemuksia – Rantoja

Alicanten suosituin ranta on Playa del Postiguet, joka sijaitsee aivan Alicanten keskustassa. El Postiguet on vajaan kilometrin pituinen ja lomaikana aina täynnä. Kaupustelijoita ja hierojia liikkuu rannalla paljon. Kesällä 2014 iso tuopillinen sangriaa maksoi 2 eur. ja olut  0,50 eur. El Postiguetilta lähtee myös raitiovaunukuljetus läheiselle, pienelle Albuferetan rannalle.

San Juan de Alicante on 6 km pitkä ja alkaa El Campellon kalastajakylästä jatkuen aina Cabo de las Huertasiin asti. Se sijaitsee noin kymmenen kilometrin päässä Alicanten keskustasta. Rannan läheisyydestä löytyvät kaikki tarvittavat palvelut.

Alicanten kokemuksia

Alicanten kokemuksia

Alicanten kokemuksia

Alicanten kokemuksia – Museoita …

Alicantesta löytyy myös hyviä museoita, joista tunnetuimmat ovat kaupungin vanhimmassa rakennuksessa sijaitseva modernin taiteen museo MACA sekä arkeologinen museo MARQ.

MACA:ssa on yksi tärkeimmistä espanjalaisen 1900-luvun taiteen kokoelmista, josta löytyy mm. Mirón, Dalín ja Picasson teoksia.

Argeologisen museo MARQ:kin pysyvät näyttelyt esittelevät arkeologiaa ja arkeologien työssään käyttämiä menetelmiä sekä Alicanten historiaa. Museolla on laaja kokoelma Alicanten alueelta löytyneitä erilaisia esineitä aina esihistorialliselta ajalta 1900-luvun alkupuolelle asti.

Alicanten hotellit, Alicante

Alicanten kokemuksia

Alicanten kokemuksia

Alicanten hotellit

Alicanten kokemuksia – Nähtävyyksiä vai sittenkin shoppailua?

Helpoiten rahoistan pääsee eroon Avenida Alfonso X El Sabio ja Avenida Maisonnave nimisillä kaduilla. Avenida Alfonso X El Sabio on täynnä pieniä vaate- ja kenkäkauppoja. Avenida Maisonnave taas on Alicanten suurin ostoskatu, jonka varrelta löytyvät kaikki mahdolliset liikkeet. Kadun päissä sijaitsevat El Corte Ingles -ketjun tavaratalot.

Hintataso Espanjassa on muutenkin alhaisempi ja laukkujen ja kenkien kohdalla se korostuu. Espanjalaista omaa tuotantoa on tarjolla paljon, mutta myös ”merkki” laukut ja kengät , kuten GUESS, Desigual, Moschino, Tommy Hilfiger, GEOX, Camper, irtoavat mukaan selkeästi Suomen hintoja edullisemmin.

Alicantesta löytyy myös suuri määrä liikkeitä, joita Suomessa ei ole lainkaan, kuten:

  • Bershka: Naisille farkkuja, hippapukuja, vapaa-ajan asuja. Miesten puoli sopii lähinnä hoikille pojille.
  • Stradivarius: Nuorten naisten trendimuotia. Itse olen ostanut sieltä huiveja, kesähousuja ja koruja.
  • Pull & Bear: Urbaani vaatemerkki nuorille, mutta  paljon myös kivoja paitoja, huiveja, rentoja housuja ja asusteita.
  • Springfield: naisilla ja miehille rentoja farkkuja, takkeja, paitoja, neuleita jne. Hyvä hinta-laatu suhde, eli vaatteet eivät hajoa ensimmäisessä pesussa.
  • Women Secret: Aivan ihania alusvaatteita, oloasuja ja kaikkea söpöä hömppää
  • Zaran ”isosisko” Massimo Dutti: Miesten ja naisten yleellisen tuntuisia, klassisia vaatteita kohtuuhinnalla
  • Zara Home: Upeita sisustustekstiileitä. Voi kun tämä pian rantautuisi Suomeen

Ja mikäli vielä jaksaa, niin onhan aina mahdollista ottaa suunnaksi centro comercial. Niitä on Alicanten lähistöllä kaksi. Plaza Mar 2 ja Gran Via.

Alicante, Alicanten hotellit

Alicante kokemuksia | Ravintolat

Lounaalla kannattaa metsästää merkintää Menu del dia. Tasokkaat ravintolat tarjoavat lounasaikaan päivän menun, johon kuuluu 2-3 ruokalajia. Hinta on huomattavasti alhaisempi kuin illan A la carte -ruokailussa ja asettuu yleensä noin 15 euron tuntumaan. Huom! Näihin ravintoloihin tarvitaan pöytävaraus myös lounasaikaan.

Kannattaa varautua siihen, että Menu del dia on vain espanjaksi. Alla kuvassa yksi esimerkki listasta. Tarjoilijat eivät Alicantessa useinkaan puhu engantia kuin muutaman sanan, joten jos kieli ei ole hallussa, saattaa mennä tovi Google kääntäjän kanssa. Meillekin on käynyt useasti niin, että vaikka Teppo puhuu espanjaa auttavasti ja minä erotan listalta lihan ja kalan, olemme silti saaneet eteemme aivan erilaisen annoksen, kuin tilatessa kuvittelimme. Yhtään selkeää hutia ei ole onneksi vielä eteen tullut.

Jos haluaa syödä niin erinomaista paellaa että se kelpaa paikallisillekin, tai etsii muuten vain laadukasta ravintolaa, niin L’arruzz Alicante voisi olla paikkasi. Se sijaitsee ostoskatu Avenida Maisonnaven poikkikadulla, joten sinne on helppo raahautua shoppailuiden jälkeen lounaalle. Olemme käyneet tässä ravintolassa kolmesti kokeilemassa sekä lounasta, että À la carte -annoksia. Etenkin lämpimät alkuruuat kuten uppopaistettu turska ja hanhenmaksa paikallisen juuston ja hillokkeen kera (kuvassa) kera, olivat ihania. Pääruuista paellan lisäksi on jäänyt mieleen rosmariiniporsas, jonka lisukkeena oli iberico-kinkun kanssa paistettuja perunoita. Jälkiruuat voi jättää väliin, sillä niissä ei ravintola loista. Pöytävaraus tarvitaan.

Toinen kiva ravintola on paikallisten suosima Restaurante Dhammas, joka sijaitsee myös samalla alueella. Tämä on kuitenkin hieman enemmän kansankuppila tyyppinen, eli ei ihan niin fiini kuin tuo edellinen. Tarjolla on mm. siansorkkapataa.

Alicanten kokemuksia

Alicanten kokemuksia

Alicanten kokemuksia

Alicanten kokemuksia

Alicanten kokemuksia

Alicanten hotellit

Alicanten hotellit ovat tulleet tutuiksi, sillä olemme viettäneet aikaa kaupungissa vuosina 2013-2019 kuudesti. Moni hotelli ja huoneisto on jo unohtunut, mutta muutama on jäänyt mieleen sellaisena, että niistä voisi muutaman rivin kirjoittaa ylös. 

Alicanten hotellit ovat usein huoneistohotelleja, joissa voi kokkailla ja pestä pyykkiä. Tarjontaa on sesongin ulkopuolella paljon ja hintataso maltillinen. Laatu on usein hieman epätasaista ja moni asia hoidetaan varsin “espanjalaisittain”. Yksikään kohde ei ollut ihan täydellinen, vaikka tällä varauskokemuksella mitä meillä on kertynyt, osaammekin jo omasta mielestämme kiinnittää huomiota moneen asiaan ennen päätöstä.

Jos ihmettelet, miksi kommentteja on vuodelta 2017, se johtuu siitä, että tämä kirjoitus on tehty vanhan postauksen päälle. Aika oli ajanut jo sen kuvien, vinkkien ja tietojen ohi, mutta en hennonnut deletoida postauksen mukana kommentteja.

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

67 comments

Espanjankierroksen aloitus aurinkoisesta Alicantesta | Artsin matkablogi 3 huhtikuun, 2021 - 11:39 pm

[…] Alicanten kokemuksia – vinkkejä vuosien varsilta […]

Reply
Siiri 6 helmikuun, 2020 - 11:18 am

Tyhmä kysyy, valitaanko noilta menu del dia listoilta yksi kutakin (alku-, pää- ja jälkiruoka)?

Reply
Anna 7 helmikuun, 2020 - 4:23 pm

Hei Siiri

Kyllä. Juuri noin. Eli listalta valitaan yksi kutakin lajia.

Reply
2019 luetuimmat jutut ja omituisimmat hakusanat - TÄMÄ MATKA 7 joulukuun, 2019 - 7:17 pm

[…] Alicanten kokemuksia ja vinkkejä vuosien varsilta Keräsin vuonna 2017 kasaan omia kokemuksiani Alicantesta vuosilta 2013-2017 ja jo silloin tekstiä luettiin huimasti. Artikkelia on päivitetty aina uusin käyntien myötä (viimeksi huhtikuussa 2019). On ilo huomata, että moni muukin jakaa rakkauteni tähän kaupunkiin. […]

Reply
Katariina 24 syyskuun, 2019 - 8:50 am

Kiitos tästä! Hyvin kuvattu aluetta meidänkin kokemustemme mukaan. Hyviä meille uusia vinkkejä.
Yllätyimme positiivisesti jo ensimmäisellä matkalla alueella.. Golfiakin voi pelata mielin määrin hyvillä kentillä🏌🏽‍♀️Cartagena ja Murcia myös mielenkiintoisia ja sympaattisia. Paikalliset ihmiset ystävällisiä, vaikka emme espanjaa puhukaan eivätkä he englantia. Kaikesta selvittiin. Tänne uudestaan!

Reply
Satu 17 heinäkuun, 2019 - 7:43 am

Alue Juan xxiii,onko huonoa aluetta vai miksi sieltä myydään asuntoja niin halvalla? Toivottavasti löytyy tietoa siitä. Kiitos 😃

Reply
Anna 17 heinäkuun, 2019 - 8:22 am

Hei Satu

En ole valitettavasti mikään Alicanten asuntojen tai alueiden ”asiantuntija”. Facesta löytyy Espanja ryhmiä, joihin kannattaa liittyä. Siellä on varmasti paljon tietoa.

Reply
Anna 16 heinäkuun, 2019 - 3:24 pm

Hienoja kuvia, ja hyvää tietoa Alicantesta! Olen juuri suunnittelemassa jotakin lyhyttä reissua, ja tästäpä saikin uuden idea matkahodelistalle.

Reply
Anna 17 heinäkuun, 2019 - 8:21 am

Kiitos Anna

Aina kiva kuulla, että tekstistä on apua : )

Reply
Urpo 22 kesäkuun, 2019 - 4:46 pm

Itsellä nyt kolmas kerta Alicantessa/Benidormissa.
Eläväinen kaupunki, kahviloissa ei kuule omia ajatuksiaan. Ihmiset mukavia ja auttavaisia.
Juhannuksena poikkikaduille pystytetään katuravintoloita ja hotellien saanti lähes mahdotonta. Varaa muutama satku yötä varten tai varaa hyvissäajoin hotelli. Väkeä tulee muualta todella paljon ja humalatila ei eroa suomalaisesta juhannuksesta.
Benidorm brittien Tallinna tai Canarian saaret, humalaisia polttariryhmiä riittää loputtomiin. Jatkavat biletystä yöstä pitkälle seuraavaan aamuun tai päivään.
Paljon latinalaisesta amerikasta muuttaneita joten minäkin tutustuin yhteen kuubalaiseen Anaan.
Hyviä lomia kaikille ja mieli avoinna uusille kokemuksille…

Reply
Kohteena maailma /Rami 22 huhtikuun, 2019 - 6:16 pm

En ole Alicantessa käynyt, mutta mielessä on usein ollut. Kiinnostava kohde, vanhakaupunki kiehtova. Tässä oli kyllä varsin kattavat vinkit usean reissun pohjalta. Uskon, että näistä on monelle iloa!

Reply
Miraorvokki/Pöndekengissä 21 huhtikuun, 2019 - 1:05 pm

Alicante on kyllä itselle niin tuntematon kohde, että on mielenkiintoista lukea ja nähdä juttuja sieltä. Moni on ihastunut Alicanteen, joten mietinkin, että pitäisikö itsekin suunnata sinne jossain vaiheessa. 🙂 Saa nyt vielä odottaa, mutta on hyvä pitää mielessä tämä postaus, jos sinne joskus suuntaa!

Reply
Jaakko / lomalla viimeinkin 15 huhtikuun, 2019 - 2:08 pm

Kivaa fiilistelyä, itsekin varmaan syksyllä menossa Alicanteen päin, suosittu suomalaisten parissa tuo alue.

Reply
Ulla-Elina 22 heinäkuun, 2019 - 7:13 pm

Anna, vakaassa harkinnassa Alicante ensi talven 3-4 vuon reissulle. VIIme vuonna oltiin Benidormissa, ei hyvä, kun täytyy niitä brittislummeja ja jalkapallohuligaaneja vältellä. Alicante viehätti, mutta mitä majapaikkaa suosittelet varttuneemmalle pariskunnalle, joka kaipaa hyvää näköalaa, kotimukavuuksia ja rauhaa? Kolmen viikon majoitukseen voisi ajatella n 1500 e uhrattavan.

Reply
Anna 28 heinäkuun, 2019 - 8:59 am

Hei

Pienien tietokonepngelmia takia vastailen jälkijunassa.
Ihan Bookin. comistakin löytyy tuolla hinnalla täysin varusteltuja huoneistoja läheltä Alicanten keskustaa. Testasin ja 21 päivää tammikuun puolivälistä eteenpäin löytyy vaikka mitä mielenkiintoisia kämppiä 1500 euron alle. Laittakaa sinne hakuehdoiksi näköala ja oma terassi tai parveke ja ei muuta kuin vertailemaan. Kannattaa miettiä haluaako sen merinäköalan väkisin, vai toimisiko kaupunkinäköala paremmin. Rauhaa jos haluaa, niin kannattaa pysyä pois kävelykadun ympäristöstä ja vanhakaupungin keskeisimmiltä aukioilta. Muuten alue on ihan tavallista asuntoaluetta, jossa ei ole älämölöä.

Reply
Espanjaan 14 huhtikuun, 2019 - 10:21 pm

Lueskellessani tekstiäsi ihmettelin jo itsekin, miksi meiltä on vielä Alicante käymättä, vaikka olemme reissanneet Espanjassa siellä sun täällä ja paljon. Laitoin muutaman jutun muistiin, jospa vaikka joku kerta osuisi reitille. Kiitos tietopaketista.

Reply
Virpi/Hätälasku matkablogi 14 huhtikuun, 2019 - 6:51 pm

Olen usein miettinyt millainen Alicante on, sinne kun näkee paljon lentoja ihan ok hinnoin, mutta suht vähän kirjoituksia esim. blogeissa. No tässäpä tuli nyt kattava paketti, jonka perusteella haluaisin kyllä kaupungissa käydä.

Reply
Reissausta ja ruokaa 14 huhtikuun, 2019 - 2:26 pm

Vaikka Helsingissä on jo kevät eikä niin rumaa, niin kyllä tähän verrattuna Espanjan kaupungit näyttävät olevan kovasti kauniimpia. Ehkä se voi olla vaihtelunhaluakin, mutta en kestä odottaa, että pääsen tuon näköisiin maisemiin, kylläkin etelämmäs Andalusiaan. Mainitsemasi talven kylmyys sisätiloissa vähän jännittää, että miten siihen pystyisi varustautumaan – ottaako toppahousut mukaan sisätiloissa paikallaan löhöämiseen?

Reply
Jenni / Unelmatrippi 14 huhtikuun, 2019 - 1:38 pm

Hyvä kooste Alicantesta! Se on kivan kompakti kaupunki, kuten kirjoititkin. Olen käynyt useamman kerran. Tuo villasukkavinkki on erittäin relevantti! Monelle ei tule mieleen, että Etelä-Euroopassa talot tosiaan ovat aika viileitä talvella. Villasukille on todellakin käyttöä. Ihana auringonpaiste kuitenkin kompensoi mukavasti sisätilojen viileyttä talvikuukausina.

Reply
Tiina Johanna / Kookospalmun alla 14 huhtikuun, 2019 - 12:10 pm

Ihania kuvia. 🙂 Itse olemme myös Alicantessa usein käyneet, koska olemme asuneet Valenciassa ja Alicanten lentokenttä, josta saa suorat lennot Suomeen on lähin. Alicante on todella juuri tuota mitä kuvailitkin, mutta suomalaisiin olemme kyllä törmänneet joka kulmassa. Vaikka kuinka yrittäisimme pysyä omilla poluilla. 😀 Heh. Itse Valencian asukkina suosittelen Valenciaa, jos Alicantesta pitää. Valencia on vielä ihanampi, mutta paljon samaa elämäntyyliä löytyy, koska kuuluuhan Alicante Comunitat Valencianaan. 🙂 Ehkä joskus törmätään, jos samoilla nurkilla reissataan! 🙂

Blogistani voi lukea lisää meidän Alicanten (ja Valencian) kokemuksista: http://www.kookospalmunalla.fi
Tiina

Reply
Petra 14 huhtikuun, 2019 - 11:30 am

Miten kauniita kuvia, aivan ihanan näköinen paikka! Rakastan tuollaisia pieniä söpöjä kujia sekä palmuja😍 En tiennytkään että alicantesta löytyy noin paljon tekemistä, kiva!

Reply
Elche - Missä palmupuut on puita vaan | TÄMÄ MATKA 20 helmikuun, 2017 - 11:57 am

[…] sijaitsee vain 20 km päässä Alicantesta länteen ja kaupungista löytyvät Euroopan laajimmat palmumetsät. Ne ympäröivät Elcheä […]

Reply
Liza in London 19 helmikuun, 2017 - 2:26 pm

Mä muistan suunnitelleeni matkaa Alicanteen joskus teini-ikäisenä kavereiden kanssa, muttei jostain syystä sitten lähdettykään matkaan. Pitäisi korjata tämä – teidän postauksen perusteella se nimittäin vaikuttaa ihan erilaiselta, kuin olin kuvitellut, ja tosi mielenkiintoiselta!

Reply
Kohteena maailma / Rami 18 helmikuun, 2017 - 10:33 pm

Alicantessa en ole käynyt, mutta tämän perusteella näyttää varsin monipuoliselta kohteelta. Itselle manner-Espanja onkin ollut nimen omaan talvikohde, koska siellä on erinomaiset golfkentät ja siihen touhuun sopivat ilmat – ei liian kylmä eikä liian kuuma. Alicante saattaa hyvinkin olla kohteena tulevina vuosina, joskin golf saattaa näytellä pienempää osaa silloin.

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 18 helmikuun, 2017 - 10:42 pm

Ihan Alicanten lentokentän vieressä on varsin OK:n näköinen golfkenttä.

Olemme kierrelleet aikaisemmin ja nyt uudestaan Alicanten läheisyydessä olevia paikkoja, jotka ovat hyviä kohteita päiväreissulle. Muutama melkoinen helmi löytynyt.

Reply
Merja / Merjan matkassa 18 helmikuun, 2017 - 12:41 pm

Jestas, miten edulliset lennot olette saaneet. Espanjaa olisi tarkoitus kierrellä enemmänkin lähivuosien aikana, joten sillä tykkään lukea näitä juttuja. Tuonne voi mennä vaikka pitkäksi viikonlopuksi, jos ei lomaa ole enempää.

Reply
Anna | Muuttolintu.com 18 helmikuun, 2017 - 1:13 am

No tuollaisilla lentohinnoilla lähtisin todellakin. Oikein mukavan tuntuinen kaupunki. Meille se olisi varmaan lähtöpaikka jonkin sortin automatkalle. Kylmiin taloihin ollaan Ausseissa totuttu, niin se ei meitä häiritsisi.

Reply
Johanna Hulda 17 helmikuun, 2017 - 7:16 pm

Mukavan näköinen ja oloinen kaupunki, hyvin tuolla voisi kuvitella käyvänsä! Erityisesti rantabulevardi ja kaupungin keskeltä nousevat vuoret näyttää upeilta. Joskus olenkin noita halpoja lentoja katsellut sillä silmällä, mutta vielä ei ole tullut sopivaa saumaa sinne lähteä. Veikkaan että ei tulekaan, vaan Espanjaa lähdetään kiertämään joskus Portugalista autolla. Mitä shoppailuun tulee, ostan itsekin nykyään vaatteita lähinnä sieltä – tulee oikeasti paljon halvemmaksi. Löysin viime reissulla Lissabonista noiden luettelemiesi ym. ”merkkiliikkeiden” outlet-ostoskeskuksen, jonne varmasti tulee suunnattua toistekin.

Reply
Emma / Mutkia Matkassa 17 helmikuun, 2017 - 11:16 am

Mä koitin Alicantea ensi kertaa vuosi sitten, nimenomaan Norskin edullisten lentojen takia. Ja ihan mukava pieni kaupunki se tosiaan olikin, myös talvella, mutta en sitten tiedä kuinka erilainen se olisi kesällä. Sitäkin pitäisi kyllä koittaa 🙂 Mun juttu Alicanten talvesta löytyy täältä: http://www.rantapallo.fi/mutkiamatkassa/2016/02/12/viikonloppuloma-alicantessa/

Reply
Stacy Siivonen 17 helmikuun, 2017 - 6:55 am

Norski lentää mitä omituisimpiin paikkoihin, joista mainitsitkin kaksi. Kuinkahan Oulun nyt käy, kun alicantelaiset eivät pääsekään tungeksimaan Rotuaarille. Minä käytän Norskia ahkerasti hyväkseni ja ihmettelen kohdelistasta löytyviä omituisuuksia. No, joka tapauksessa, aamuviiteen juhliminen on minun mielestäni ihan perseestä. Herää kysymys, käyvätkö ne ikinä töissä. Katselin tietysti Norskilta hintoja Alicanteen. Espanjassa en ole kertaakaan käynyt ja jostain päästä tämä maa pitää avata. Geokätkön kuittaamisen jälkeen rupean miettimään, mistäs täältä löytyisi eksoottinen tippi. Yleensä suuntaan paikalliseen kvaakpuistoon, mikä on myös hyvä tapa tutustua paikallisiin ihmisiin. Alicanten tapauksessa kannattaisi suunnata ihan reilusti maaseudulle.

Reply
Lotta | Watia.fi 16 helmikuun, 2017 - 10:55 pm

En osannut Alicantea kartalle sijoittaa, joten hyvä, että oli kartta mukana. Edullisesti näyttäisi tosiaan ainakin pääsevän. Nuo Etelä-Euroopan kohteet ovat monesti kyllä talvella petollisia, kun päivällä voi olla hyvinkin lämmin, mutta illalla ja yöllä tosi kylmä. Ja kuten sanoit, myös sisällä. Onneksi Suomessa osataan rakentaa taloja ja tupla- tai triplaikkunoita. 😀

Reply
Mia / Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 16 helmikuun, 2017 - 8:00 pm

Mielenkiintoista lukea kokemuksia Alicantesta, vaikkei se omiin matkasuunnitelmiin millään tasolla kuulukaan nyt eikä tulevaisuudessa. 😀

Reply
Anne | Metallia Matkassa 15 helmikuun, 2017 - 8:46 pm

Musta tuntuu että olen *ehkä* käynyt tuolla joskus. Pari vuosikymmentä sitten 🙂 Perheen kanssa matkusteltiin paljon Espanjan auringon alla, usein autolla liikkuen. Viimeksi olen jalallani astunut Espanjan maankamaralle vuonna 2004.. Olisikohan jo aika käydä uudestaan. Ehkä tässä voisi olla kiva kohde.

Reply
Anna 15 helmikuun, 2017 - 11:41 pm

Alicante on hyvä tukikohta lähtee sitten pohjoiseen tai etelään. Auto vaan alle ja viikossa ehtii nähdä vaikka mitä. En mä itse viikkoa täällä olisi ( ja tuskin sinäkään 🙂

Reply
Kati / Lähinnä Kauempana 15 helmikuun, 2017 - 2:45 pm

Menu del Dia on kyllä niin toimiva systeemi espanjassa! Yleensä aina tulee lounassapuskat sellaisen paikan kohdalta napattua.

Alicante on kyllä jäänyt vieraaksi, mutta kuvailun perusteella voisin hyvin piipahtaa – ainakin noilla halvoilla lennoilla! Vaikka en ole yhtään shoppailijaluonne, voisin mä kyllä piipahtaa muutamassa kaupassakin. Ainakin noissa, mitä ei Suomesta vielä löydy (mutta Tallinnasta on moni noista löytynyt jo vuosikaudet!).

Reply
Anna 15 helmikuun, 2017 - 11:40 pm

Jep. Syödään se aina, kun vastaan tulee. Tänään syötiin maistelumenu ja se oli pettymys. Olisi pitänyt pysytellä vain siinä päivän menussa!

Mä en osta Suomessa oikeastaan mitään muuta kuin ruokaa ja pojille vaatetta. Ulkomailla tulee osteltua sitten enemmän itselle ja kotiin.

Reply
Anna K. - Kaukaa haettua 15 helmikuun, 2017 - 12:56 am

Joka maassa on omat kivat juttunsa. Mulle Espanja on paitsi hyvän viinin ja ruuan, niin shoppailun maa. En ihan ymmärrä, miten hämäläis-savolaiset vanhempani onnistuivat luomaan mulle espanjalaisen vartalon, mutta näin vain kävi. Olin kolmekymppisenä töissä Kanarialla ja ensimmäistä kertaa juuri siellä sain istuvia vaatteita, niin että peppu mahtui housuihin ja silti vyötärö oli napakka. Voi sitä onnen tunnetta! Nyt käyn välillä shoppaamassa niitä Tallinnasta.
Mutta yhtä lailla muistan miten hemmetin kylmää siellä välillä oli! En ole ikinä palellut niin kuin siellä. Lopulta menin Carrefouriin ja ostin untuvapeiton. Helpotti. Alicante vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta, 19 euron lennoilla menisin todellakin tsekkaamaan paikan!

Reply
Anna 15 helmikuun, 2017 - 11:37 pm

Heh, mulla on melkoisen sama juttu. Lantiota ja takamusta riittää, mutta vyötärö on suht kapea. Siksi monet espanjalaiset housut tosiaan istuu paremmin, kuin Suomessa myynnissä olevat.

Kylmä on. Nyt ollaan Valenciassa ja kämpässä hieno marmorilattia. Onneksi tuli ne villasukat mukaan!

Reply
Katja/jumalainenseikkailu 14 helmikuun, 2017 - 12:58 pm

Komean näköisiä kuvia minulle tuntemattomasta paikasta!Jotenkin tuntuu välillä, että ihmisillä on oma suosikkinsa kolmikosta Italia, Espanja ja Kreikka, eikä muille maille ole sydämessä tilaa. Minä olen valinnut Kreikan – tai Kreikka minut, ja taidan siellä pysyäkin.

Reply
Anna 15 helmikuun, 2017 - 11:35 pm

Kävimme Kreetalla viime syksystä ja kyllä paikka hurmasi. Lähtisin koska tahansa uudestaan!
Italia on olut sellainen kestosuosikki meille aina, mutta määrällisesti eniten ollaan reissattu Espanjassa.

Reply
Pirkko / Meriharakka 14 helmikuun, 2017 - 10:44 am

Peräänkuulutin tuossa hetki sitten ystäväni toiveesta Valencia-juttuja, joita jo lupailitkin 🙂 – mutta täytyy tunnustaa, että omalta osaltani niin Alicante kuin Valencia ovat tuntemattomia kaupunkeja ja taitavat toistaiseksi sellaisiksi jäädäkin. Toukokuulle on sentään varattu Espanjan reissu, eli ei jää Espanja tältä vuodelta sentään ihan ”vaan” yhteen reissuun!

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 14 helmikuun, 2017 - 11:48 am

Me olleen jotenkin hurahdettu Espanjaan. Täällä on niin helppo autoilla ja elää. Osa kaupungeista on upean täynnä kaikkia ihania historiallisia paikkoja ja osa nyt vaan on muuten söpöjä. Sitten on kyllä paljon ikäviäkin asioita, kuten tiesvarsiprostituutio, turistirysiä, taskuvarkaita ym. mutta kokonaisus jää kyllä plussan puolelle paljon.

Reply
Noora | Kerran poistuin kotoa 13 helmikuun, 2017 - 11:54 pm

Mä olen jostain syystä ylenkatsonut Espanjaa matkailumaana. Tai oikeastaan se on mun mielestä ollut vain Barcelonan Gaudi-hörhöilyt ja sitten suomalaisten suosimat turistihelvetit. Mutta viime aikoina Espanjasta on tullut luettua niin paljon mielenkiintoisia postauksia, ja oma reissuni Madridiinkin oli oikein onnistunut, niin oon alkanut heräillä Espanjan mahdollisuuksiin. Rappioromantiikalla ja linnoituksella mulle myydään melkein kohde kuin kohde! Pitää pistää tämä muistiin, kun seuraavaksi harkitsen Eurooppaan sijoittuvaa talvipaon kohdetta : )

Reply
sari 13 helmikuun, 2017 - 11:24 pm

Onpa mielenkiintoinen paikka tuo Alicante. Luulin myös, että se on turistien rysä. Sinnehän on usein halpoja lentoja. Voisi jopa harkita matkaa, kun Espanjan manner on kokonaan kokematta.

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 13 helmikuun, 2017 - 11:55 pm

Juu, ei ole turistirysä, vaan ihan kunnon iso mielenkiintoinen kaupunki. Espanja on ihana!

Reply
Veera 13 helmikuun, 2017 - 2:09 pm

Oho, olipa halpa lentolippu! Täytyy kyllä seurata tarkemmin Norwegianin tarjouksia, kun tuohon hintaan voisin lähteäkin.

Reply
Heidi / Himomatkaajan turinoita 13 helmikuun, 2017 - 1:36 pm

Kiitos kattavasta tietopaketista!
Ja kuvat olivat mahtavia! Tämmöiset otokset saavat kummasti matkaajan reissujalat kihelmöimään. 😀

Reply
Maria 13 helmikuun, 2017 - 11:41 am

Siis eihän tuolta pääsisi pois lihomatta, jos jokaisen nurkantakana on yhtä hyvännäköistä ruokaa kun kuvissa!

Reply
Terhi / Muru Mou 13 helmikuun, 2017 - 12:07 am

Alicante on niitä paikkoja, joista en ole tiennyt yhtään mitään vaikka nimen olenkin kuullut lukuisia kertoja. Luulin sen olevan niitä ankeita turistirysiä, joten en siksi ole edes ollut kiinnostunut ottamaan paikasta selvää. Mutta hei, sehän näyttää ihan kivalta kaupungilta! Ja jos tuonne pääsee lentäen parilla kympillä, menisin minäkin!

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 13 helmikuun, 2017 - 8:07 am

Alicante on täysin toisenlainen, kuin Costa Blancan ”turistirysät”. En itsekään mihinkään Benidormiin menisi : D

Reply
Merituuli 12 helmikuun, 2017 - 10:43 pm

Alicante alkoi kieltämättä kiinnostamaan. Olet kuvannut ja kuvaillut paikan hienosti. Onko suoria suoistuksia hyviin ravintoloihin?

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 13 helmikuun, 2017 - 5:11 am

Ravintolasuositukset on tosi vaikeita antaa. Koko keskusta on täynnä erilaisia pieniä tapaspaikkoja ja me suosimme niitä. Kannattaa vaan käydä kurkkaamassa, että on jotain muutakin kuin perunasalaattia ja kinkkuleipää valikoimissa, ennen kuin istahtaa alas.

Reply
Miika ♥ Gia | matkakuume.net 12 helmikuun, 2017 - 10:20 pm

Päädyin melkein Alicanteen tässä männävuonna, mutta harmillisesti kuumeflunssa kaatoi sänkyyn. Näyttää varsin säädylliseltä paikalta.

Tuolla on mukavasti hengailtavaa, mutta itseäni olisi erityisesti kiinnostanut kaikki aktiviteettimahdollisuudet – olen nimittäin ymmärtänyt tuolla olevan varsin hyviä pyöräily, patikointi ja melomisreittejä. Ja kai sen golfinkin voi aktiviteetiksi laskea. 🙂

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 13 helmikuun, 2017 - 5:08 am

Pyöräily onnistuu ihan rantareitilläkin ja pyöriä voi usein vuokrata hotellista. Sitten on on paljon kilpapyöräilijöitä, joilla lienee omat reittinsä kaupungin ulkopuolella. Erilaisia pyöräretkiä järjestetään myös mm. Comtatin vuoristo-alueelle tai Sierra Espunalle. Kannattaa Googlata mitä kunnon pyörän vuokra maksaa ja mistä niitä saa. Siis jos haluaa jonkun hiilikuituisen maantiepyörän : )

Golfkentän hotellissa yövyimmekin yhden yön ja ihan asiallisen näköisessä maastossa sijaitsi.

Patinoinnista löytyy tietoa koko Costa Blancan alueelta omalta sivustoltaan. Reitin ovat Alicanten ja Benidormiin suuntaan, Torreviejan alueen reittejä ei tuolla sivustolla ole http://topwalks.net

Reply
Martina 12 helmikuun, 2017 - 5:54 pm

Kiitos vinkeistä! Mahtavaa kuulla että Alicante sopii hyvin myös talvimatkailuun. Ei tarvitse välttämättä lähteä kauas kun Euroopassakin on kivoja ja lämpimiä kohteita. Hyvä huomio kuitenkin tuo, että sisällä voi olla viileä. Sitä ei välttämättä tulisi heti ajatelleeksi. Villasukat mukaan siis, mikäli innostumme tästä ja suuntaamme jonakin talvena Alicanteen! 🙂

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 12 helmikuun, 2017 - 6:11 pm

Kyllä sopii. Tänääkin oli +19C ja aurinkoista.

Reply
Teija / Lähdetään Taas 12 helmikuun, 2017 - 5:48 pm

Espanjan kylmyys talvella on yllättänyt minutkin – ja nimenomaan sisätiloissa.

Tuolla suunnalla Espanjassa en ole koskaan käynyt, mutta mitä enemmän sieltä lukee juttuja, sitä enemmän se alkaa houkutella.

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 12 helmikuun, 2017 - 6:10 pm

Jessus, että voi kivilattia ilman lattialämmitystä olla kylmä.

Alicante on hyvä kohde tehdä reissuja moneen paikkaan. Monta kivaa kaupunkia lähellä.

Reply
Sandra / Terveiset päiväntasaajalta 12 helmikuun, 2017 - 5:41 pm

Siiiiiis milloin noin halpoja lentoja on ollut? :O Mun Alicante kokemuksesta taitaa olla jo ainakin 8vuotta 😀 Ehkä voisi olla jo korkea aika käydä uudestaan 🙂

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 12 helmikuun, 2017 - 6:09 pm

Muutama kuukausi sitten löytyi. On olut myös sen jälkeen välillä hintataulukossa.

Reply
Ansku BCN 12 helmikuun, 2017 - 5:03 pm

Heh, mä tartuin noihin 19 euron lentoihin ja kävin mutkan Suomessa, ihan vaan, kun halvalla sain :D. Mutta Alicantesta. Kävimme siellä muistaakseni 2010 eli todellakin olisi aika käydä uudestaan. Kunhan mun työhommat taas hetkeksi loppuu, on ajatuksenani tehdä junamatkat mm. Alicanteen ja Valenciaan. Parin yön reissu riittänee yhdelle kerralle, onpahan sitten aina syy tulla uudestaan, jos tykkää ja jotain jää näkemättä 🙂

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 12 helmikuun, 2017 - 5:06 pm

Mä lähden sinne huomenna uudestaan. Tuli niin ikävä Teppoa, että pakko mennä käymään <3
Tosin ei varmasti jäädä Alicanteen, vaan suunnataan Valenciaan

Reply
Pirkko / Meriharakka 8 helmikuun, 2017 - 6:05 pm

Espanjasta riittää kyllä niin moneksi. Viimeksi ”paikkasimme” puutteita Cadizin ja Jerez de la Fronteran osalta – ja huomasimme heti ko. reissulla Sevillan ohittaessamme, että tuollakin olisi joskus kiva käydä. Ja Gijonissa, pohjoisrannalla. Päädyimme kuitenkin ostamaan Lentodiilin esille nostamat Norwegianin lennot Madridiin toukokuulle, 104 euroa m/p, sillä meillä on myös meneillää kertaa Euroopan pääkaupungit, joissa ei ole käyty yli 10 vuoteen 🙂 Ja sitä mukaa kun saamme niitä kerrattua, niin toisesta päästä lista tietysti vanhenee …

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 8 helmikuun, 2017 - 7:05 pm

En niin kamalasti ole Espanjaa hehkuttanut, kun se jotenkin tuntuu niin ”tavalliselta”. Kuitenkin Espanja on niin paljon muutakin kuin aurinkoranta. Välillä on olo, että päätään hakkaa seinää, kun yrittää kertoa kulttuuri ym. paikoista ja kaikki on vaan menossa Benidormiin.

Nyt ostin ihan ilman harkintaa vielä yhdet lennot Alicanteen viikon kuluttua. Olen siellä reilun viikon, joten ehditään vaikka mihnkä Tepon kanssa.

Sevilla on kiva. Ollaan muutamaan otteeseen siellä pyörähdetty ja tosi tyylikkään oloinen kaupunki!

Reply
Susanna/Matkapatonki 8 helmikuun, 2017 - 5:08 pm

Kiitos vinkeistä Alicanteen! Me olemme suuntaamassa kesällä muutamaksi päiväksi La Mangaan ja kovasti houkuttelisi nähdä lähistöltä muutakin kuin pelkkä meri (vaikkei siinäkään tietenkään mitään vikaa ole!). Oletteko käyneet Alicanten ympäristössä; mitä nähtävyyksiä suosittelisitte?

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 8 helmikuun, 2017 - 5:14 pm

Nyt ajeltiin viikko Alicante ympäristössä just ja Teppo on siellä vieläkin. Ollaan oltu tuolla paljonkin. Laittelen tässä aiheesta postauksia lisää. Seuraavan ajattelin tehdä just joko La Mangasta, Totanasta tai Deniasta.

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 8 helmikuun, 2017 - 5:26 pm

Minäpä voin käydä vaikka heittämässä sun blogiin viestin kun tulee uusi postaus 🙂

Reply

Leave a Comment