Alicanten kokemuksia – vinkkejä vuosien varsilta

Alicanten kokemuksia – vinkkejä vuosien varsilta

helmikuu 8, 2017

Alicanten kokemuksia vuosilta 2013-2017

Alicanten kokemuksia on tullut kerättyä viimeisten vuosien aikana paljon. Vuonna 2013 Norwegianilla oli vielä nopea reitti suoraan Oulusta Alicanteen ja hintakaan ei ollut paha. Muistelen yhdensuuntaisen lennon maksaneen 75 euroa. Tätä yhteyttä tulikin sitten käytettyä useaan kertaan niin keväällä, kuin talvellakin.

Tuo suora reitti on valitettavasti lopetettu jo ajat siten ja nykyisin Alicanteen ei enää pohjoisesta lennetä. Alicanten kokemuksia kertyy silti koko ajan lisää, sillä esim. Norwegianin viimeisen tarjouskamppanjan yhteydessä matkoja Helsingistä Alicanteen myytiin käsittämättömään 19 euron hintaan.

Alicante

Alicante on hyvä kohde myös talvella

Koska Alicantessa asuu yli 300 000 ihmistä ja suurin osa turisteista suuntaa Costa Blancan muihin kaupunkeihin, ei Alicante ole koskaan tuntunut kovin turistisoituneelta. Pikemminkin se tuntuu hyvinkin espanjalaiselta – etenkin viikonloppuina, kun useita katuja täyttyy jo alkuillasta juhlivasta nuorisosta.

Vaikka aurinko ei talvella paistaisikaan, on Alicantessa päivällä usein +15C. Se on huomattavasti mukavampaa, kuin Suomen -15C. Mikäli pilvet väistyvät, nousee lämpötila nopeasti kahdenkymmenen asteen tuntumaan.

Olemme käyttäneet Alicantea usein vain saapumis- ja lähtöpaikkana liikkuessamme autolla ympäri Murcian, Katalonian ja Alicanten itsehallintoalueita. Alicanten kaupungista ei kuitenkaan katsottava ja koettava ihan heti lopu, joten viikko tuolla menee ihan mukavasti. Toukokuussa 2013 ja 2014 vietimme Alicantessa lomaa poikien kanssa ja tammikuussa 2017 Tepon kanssa kahdestaan.

Alicante

Alicante

Alicante

Alicante

Alicanten kokemuksia – Katsottavaa

Paseo de la Explanada on Espanjan kauneimmaksi luokiteltu merenrantapromenadi. Yli puoli kilometriä pitkää katua koristaa mosaiikkimainen 6.6 miljoonasta marmorilaatasta koottu kivetys sekä palmupuut. Ravintoloiden ja kahviloiden täyttämä katu kulkee aivan Alicanten sataman vierestä.

Vanhankaupungin El Barrion rappioromantiikka kauniine kirkkoineen puree aina. Erityisesti San Nicolasin ja San Augustínin kadut ovat täynnä vanhanaikaisia rakennuksia. Santa Cruzin kaupunginosassa näkee tyypillisiä kalkittuja taloja. Illasta alue kapeine katuineen ja monivärisine fasadeineen muuttuu juhlintapaikaksi.

Lisäksi Alicante on täynnä pieniä kahviloita, tapaspaikkoja, sekä tietenkin jäätelökioskeja, jotka myyvät mielikuvituksellisen näköisiä artesaanijäätelöitä.

Lounaalla kannattaa metsästää merkintää Menu del dia. Tasokkaat ravintolat tarjoavat lounasaikaan päivän menun, johon kuuluu 2-3 ruokalajia. Hinta on huomattavasti alhaisempi kuin illan a la carte -ruokailussa ja asettuu yleensä noin 15 euron tuntumaan ilman juomia.

Alicante

Alicante

Alicante

Alicante

Alicante

Santa Bárbaran linnoitus

Alicanten tärkeinpiin nähtävyyksiin kuuluu Santa Bárbaran linnoitus. Monte Benacantil-nimisen 166m korkean kukkulan päällä sijaitsevaa linnaa ja kukkulan rinteillä kiemurtelevia muureja ei voi olla huomaamatta. Linnoitus rakennettiin 800-luvulla maurien toimesta ja se on yksi Espanjan suurimmista keskiaikaisista linnoituksista.

Linnoituksessa on jonkin verran entisöityjä halleja, muutama näyttelyn tynkä, matkamuistomyymälä, kaksi kahvilaa, kidutusmuseo ja hyvät maisemat.

Vieraillessamme Alicantessa vuoden 2013 keväällä pojillani oli tarmoa lähteä valloittamaan vuorta kävellen. Kävely läpi vanhan kaupungin ja nousu kukkulalle oli juuri sopiva aamureippailu. Maisemat avautuivat hyvin ja kaupungista sai mukavan yleiskuvan. Jos ihan rehellisiä ollaan, en enää lähtisi kipuamaan kuumassa linnoitukselle. Onneksi ei ole pakkokaan, sillä Benacantilin huipulle on vuodesta 1963 asti päässyt nousemaan myös hissillä.

Hissikyyti maksaa n. 3 euroa. Sen sisäänkäyntiä on hieman hankala löytää, mutta kiinnekohdaksi voi ottaa kävelijöiden ylikulkusillan, joka näkyy kauas.

Alicante

Näkymä Alicanten ylle

Näkymä Alicanten ylle

Näkymä Alicanten ylle

Alicanten kokemuksia – Museoita …

Alicantesta löytyy myös hyviä museoita, joista tunnetuimmat ovat kaupungin vanhimmassa rakennuksessa sijaitseva modernin taiteen museo MACA sekä arkeologinen museo MARQ.

MACA:ssa on yksi tärkeimmistä espanjalaisen 1900-luvun taiteen kokoelmista, josta löytyy mm. Mirón, Dalín ja Picasson teoksia.

Argeologisen museo MARQ:kin pysyvät näyttelyt esittelevät arkeologiaa ja arkeologien työssään käyttämiä menetelmiä sekä Alicanten historiaa. Museolla on laaja kokoelma Alicanten alueelta löytyneitä erilaisia esineitä aina esihistorialliselta ajalta 1900-luvun alkupuolelle asti.

Alicanten kokemuksia – Rantoja ….

Alicanten suosituin ranta on Playa del Postiguet, joka sijaitsee aivan Alicanten keskustassa. El Postiguet on vajaan kilometrin pituinen ja lomaikana aina täynnä. Kaupustelijoita ja hierojia liikkuu rannalla paljon. Kesällä 2014 iso tuopillinen sangriaa maksoi 2 eur. ja olut  0,50 eur. El Postiguetilta lähtee myös raitiovaunukuljetus läheiselle, pienelle Albuferetan rannalle.

San Juan de Alicante on 6 km pitkä ja alkaa El Campellon kalastajakylästä jatkuen aina Cabo de las Huertasiin asti. Se sijaitsee noin kymmenen kilometrin päässä Alicanten keskustasta. Rannan läheisyydestä löytyvät kaikki tarvittavat palvelut.

Alicanten suosituin ranta on Playa del Postiguet

Alicanten suosituin ranta on Playa del Postiguet

Alicanten suosituin ranta on Playa del Postiguet

Alicanten kokemuksia – …vai shoppailua?

Mutta mikä parasta, Alicantesta löytyy myös erinomainen määrä mahdollisuuksia shoppailuun.

Helpoiten rahoistan pääsee eroon Avenida Alfonso X El Sabio ja Avenida Maisonnave nimisillä kaduilla. Avenida Alfonso X El Sabio on täynnä pieniä vaate- ja kenkäkauppoja.  Avenida Maisonnave taas on Alicanten suurin ostoskatu, jonka varrelta löytyvät kaikki mahdolliset liikkeet. Kadun päissä sijaitsevat El Corte Ingles -ketjun tavaratalot.

Tammikuun lopulla 2017 kaupoissa oli alen loppurysäys ja etenkin kodin tekstiileitä tuli shoppailtua Zara Homen valikoimista -60% mukavalla alennuksella. Hintataso Espanjassa on muutenkin alhaisempi ja laukkujen ja kenkien kohdalla se korostuu. Espanjalaista omaa tuotantoa on tarjolla paljon, mutta myös “merkki” laukut ja kengät , kuten GUESS, Desigual, Moschino, Tommy Hilfiger, GEOX, Camper, irtoavat mukaan selkeästi Suomen hintoja edullisemmin.

Alicantesta löytyy myös suuri määrä liikkeitä, joita Suomessa ei ole lainkaan, kuten:

  • Bershka: Naisille farkkuja, hippapukuja, vapaa-ajan asuja. Miesten puoli sopii lähinnä hoikille pojille.
  • Stradivarius: Nuorten naisten trendimuotia. Itse olen ostanut sieltä huiveja, kesähousuja ja koruja.
  • Pull & Bear: Urbaani vaatemerkki nuorille, mutta  paljon myös kivoja paitoja, huiveja, rentoja housuja ja asusteita.
  • Springfield: naisilla ja miehille rentoja farkkuja, takkeja, paitoja, neuleita jne. Hyvä hinta-laatu suhde, eli vaatteet eivät hajoa ensimmäisessä pesussa.
  • Women Secret: Aivan ihania alusvaatteita, oloasuja ja kaikkea söpöä hömppää

Ja mikäli vielä jaksaa, niin onhan aina mahdollista ottaa suunnaksi centro comercial. Niitä on Alicanten lähistöllä kaksi. Plaza Mar 2 ja Gran Via.

Alicanten ostoskatuja

Alicanten katunäkymää

Kaksi hotellikokemusta

Hotel Spa Porta Maris sijaitsee aivan Postiguetin rannan ja Alicanten venesataman välissä. Auton sai parkkiin kalliiseen parkkihalliin (20 eur./vrk.). Suoraan hotellia vastapäätä oli Casino, sekä suuri ravintolakeskittymä. Espanjalainen tapa bailata aamu viiteen aiheutti ikävästi meteliä huoneeseen.

Hotellin vieraat saivat käyttää myös viereisen kylpylän palveluita. Spa oli kuitenkin niin kulahtanut ja epäsiisti, että kertakäynti riitti. Hotellin parasta antia oli aamiainen. Se oli kattava, aineksiltaan erittäin laadukas ja tarjoiltiin upeissa maisemissa.

Tämä on ihan hyvä rantahotelli, mikäli tarjoushintoja osuu kohdalle.

Alicante

Apartamentos Poeta Quintana sijaitsee mukavasti keskellä tavallista kaupunkielämää. Huoneistosta on lyhyt matka ostoskaduille. Olemme yöpyneet täällä kaksi kertaa ja menossa vielä kolmannenkin kerran helmikuussa 2017. Tämä kertonee, että paikka on erittäin suositeltava.

Huoneisto on aina ollut hyvin siisti. Wi-Fi toimii ja henkilökunta on huolehtivaista. Sisustus on vaaleaa ja kummallakin kerralla olemme saaneet kulmahuoneiston 4. kerroksesta, josta on ollut nätti näkymä kaduille. Bookin.comin Genius Memberinä polkupyörän saa veloituksetta käyttön. Yleisissä tiloissa on pyykkikone ja kuivausrumpu asiakkaiden käytössä.

Meille yksi tärkeimmistä asioista on auton paikoitusmahdollisuus. Parkkipaikan saanti Alicanten keskustasta kun on liki mahdotonta. Huoneistohotelli tarjoaa ilmaisen autopaikan parkkihallissa 50m päässä apartmentoksesta.

Apartamentoksen sijainti on lähellä Luceros-tram/metroasemaa ja samassa kohtaa on myös lentokenttäbussin C6 pysäkki. Hintaa kahden makuuhuoneen apartamentoksella on 65 euroa yö.

Alicanten kokemuksia

Alicanten kokemuksia

Pakkaa mukaan talvella

Tuntuu hieman hullulta varoitella, mutta talvella Espanjassa saattaa olla kylmä. Ei niinkään ulkona, vaan sisällä. Taloissa kun ei ole keskuslämmitystä. Monessa hotellissa on ilmalämpöpumppu puhkumassa liiankin kuumaa ja tunkkaista ilmaa. Hieman paremmissa on lattialämmitys. Varminta on kuitenkin pakata mukaan villasukat ja lämmin oloasu illaksi. Ei tarvitse palella.

Illasta lämpötila ulkona laskee nopeasti alle kymmeneen asteeseen, joten takki ja tukevammat housut kannattaa ottaa mukaan. Jos pyöräilet, käsineet eivät ole liioittelua. Itse pärjäsin hyvin fleece + tikkiliivi + kaulahuivi yhdistelmällä. Tepolla oli tikkitakki ja sen alla tukeva kauluspaita kaulahuivin kera.

  •  
  •  
  •  
46 comments

46 comments

Elche - Missä palmupuut on puita vaan | TÄMÄ MATKA helmikuu 20, 2017 - 11:57 am

[…] sijaitsee vain 20 km päässä Alicantesta länteen ja kaupungista löytyvät Euroopan laajimmat palmumetsät. Ne ympäröivät Elcheä […]

Reply
Liza in London helmikuu 19, 2017 - 2:26 pm

Mä muistan suunnitelleeni matkaa Alicanteen joskus teini-ikäisenä kavereiden kanssa, muttei jostain syystä sitten lähdettykään matkaan. Pitäisi korjata tämä – teidän postauksen perusteella se nimittäin vaikuttaa ihan erilaiselta, kuin olin kuvitellut, ja tosi mielenkiintoiselta!

Reply
Kohteena maailma / Rami helmikuu 18, 2017 - 10:33 pm

Alicantessa en ole käynyt, mutta tämän perusteella näyttää varsin monipuoliselta kohteelta. Itselle manner-Espanja onkin ollut nimen omaan talvikohde, koska siellä on erinomaiset golfkentät ja siihen touhuun sopivat ilmat – ei liian kylmä eikä liian kuuma. Alicante saattaa hyvinkin olla kohteena tulevina vuosina, joskin golf saattaa näytellä pienempää osaa silloin.

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA helmikuu 18, 2017 - 10:42 pm

Ihan Alicanten lentokentän vieressä on varsin OK:n näköinen golfkenttä.

Olemme kierrelleet aikaisemmin ja nyt uudestaan Alicanten läheisyydessä olevia paikkoja, jotka ovat hyviä kohteita päiväreissulle. Muutama melkoinen helmi löytynyt.

Reply
Merja / Merjan matkassa helmikuu 18, 2017 - 12:41 pm

Jestas, miten edulliset lennot olette saaneet. Espanjaa olisi tarkoitus kierrellä enemmänkin lähivuosien aikana, joten sillä tykkään lukea näitä juttuja. Tuonne voi mennä vaikka pitkäksi viikonlopuksi, jos ei lomaa ole enempää.

Reply
Anna | Muuttolintu.com helmikuu 18, 2017 - 1:13 am

No tuollaisilla lentohinnoilla lähtisin todellakin. Oikein mukavan tuntuinen kaupunki. Meille se olisi varmaan lähtöpaikka jonkin sortin automatkalle. Kylmiin taloihin ollaan Ausseissa totuttu, niin se ei meitä häiritsisi.

Reply
Johanna Hulda helmikuu 17, 2017 - 7:16 pm

Mukavan näköinen ja oloinen kaupunki, hyvin tuolla voisi kuvitella käyvänsä! Erityisesti rantabulevardi ja kaupungin keskeltä nousevat vuoret näyttää upeilta. Joskus olenkin noita halpoja lentoja katsellut sillä silmällä, mutta vielä ei ole tullut sopivaa saumaa sinne lähteä. Veikkaan että ei tulekaan, vaan Espanjaa lähdetään kiertämään joskus Portugalista autolla. Mitä shoppailuun tulee, ostan itsekin nykyään vaatteita lähinnä sieltä – tulee oikeasti paljon halvemmaksi. Löysin viime reissulla Lissabonista noiden luettelemiesi ym. “merkkiliikkeiden” outlet-ostoskeskuksen, jonne varmasti tulee suunnattua toistekin.

Reply
Emma / Mutkia Matkassa helmikuu 17, 2017 - 11:16 am

Mä koitin Alicantea ensi kertaa vuosi sitten, nimenomaan Norskin edullisten lentojen takia. Ja ihan mukava pieni kaupunki se tosiaan olikin, myös talvella, mutta en sitten tiedä kuinka erilainen se olisi kesällä. Sitäkin pitäisi kyllä koittaa 🙂 Mun juttu Alicanten talvesta löytyy täältä: http://www.rantapallo.fi/mutkiamatkassa/2016/02/12/viikonloppuloma-alicantessa/

Reply
Stacy Siivonen helmikuu 17, 2017 - 6:55 am

Norski lentää mitä omituisimpiin paikkoihin, joista mainitsitkin kaksi. Kuinkahan Oulun nyt käy, kun alicantelaiset eivät pääsekään tungeksimaan Rotuaarille. Minä käytän Norskia ahkerasti hyväkseni ja ihmettelen kohdelistasta löytyviä omituisuuksia. No, joka tapauksessa, aamuviiteen juhliminen on minun mielestäni ihan perseestä. Herää kysymys, käyvätkö ne ikinä töissä. Katselin tietysti Norskilta hintoja Alicanteen. Espanjassa en ole kertaakaan käynyt ja jostain päästä tämä maa pitää avata. Geokätkön kuittaamisen jälkeen rupean miettimään, mistäs täältä löytyisi eksoottinen tippi. Yleensä suuntaan paikalliseen kvaakpuistoon, mikä on myös hyvä tapa tutustua paikallisiin ihmisiin. Alicanten tapauksessa kannattaisi suunnata ihan reilusti maaseudulle.

Reply
Lotta | Watia.fi helmikuu 16, 2017 - 10:55 pm

En osannut Alicantea kartalle sijoittaa, joten hyvä, että oli kartta mukana. Edullisesti näyttäisi tosiaan ainakin pääsevän. Nuo Etelä-Euroopan kohteet ovat monesti kyllä talvella petollisia, kun päivällä voi olla hyvinkin lämmin, mutta illalla ja yöllä tosi kylmä. Ja kuten sanoit, myös sisällä. Onneksi Suomessa osataan rakentaa taloja ja tupla- tai triplaikkunoita. 😀

Reply
Mia / Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog helmikuu 16, 2017 - 8:00 pm

Mielenkiintoista lukea kokemuksia Alicantesta, vaikkei se omiin matkasuunnitelmiin millään tasolla kuulukaan nyt eikä tulevaisuudessa. 😀

Reply
Anne | Metallia Matkassa helmikuu 15, 2017 - 8:46 pm

Musta tuntuu että olen *ehkä* käynyt tuolla joskus. Pari vuosikymmentä sitten 🙂 Perheen kanssa matkusteltiin paljon Espanjan auringon alla, usein autolla liikkuen. Viimeksi olen jalallani astunut Espanjan maankamaralle vuonna 2004.. Olisikohan jo aika käydä uudestaan. Ehkä tässä voisi olla kiva kohde.

Reply
Anna helmikuu 15, 2017 - 11:41 pm

Alicante on hyvä tukikohta lähtee sitten pohjoiseen tai etelään. Auto vaan alle ja viikossa ehtii nähdä vaikka mitä. En mä itse viikkoa täällä olisi ( ja tuskin sinäkään 🙂

Reply
Kati / Lähinnä Kauempana helmikuu 15, 2017 - 2:45 pm

Menu del Dia on kyllä niin toimiva systeemi espanjassa! Yleensä aina tulee lounassapuskat sellaisen paikan kohdalta napattua.

Alicante on kyllä jäänyt vieraaksi, mutta kuvailun perusteella voisin hyvin piipahtaa – ainakin noilla halvoilla lennoilla! Vaikka en ole yhtään shoppailijaluonne, voisin mä kyllä piipahtaa muutamassa kaupassakin. Ainakin noissa, mitä ei Suomesta vielä löydy (mutta Tallinnasta on moni noista löytynyt jo vuosikaudet!).

Reply
Anna helmikuu 15, 2017 - 11:40 pm

Jep. Syödään se aina, kun vastaan tulee. Tänään syötiin maistelumenu ja se oli pettymys. Olisi pitänyt pysytellä vain siinä päivän menussa!

Mä en osta Suomessa oikeastaan mitään muuta kuin ruokaa ja pojille vaatetta. Ulkomailla tulee osteltua sitten enemmän itselle ja kotiin.

Reply
Anna K. - Kaukaa haettua helmikuu 15, 2017 - 12:56 am

Joka maassa on omat kivat juttunsa. Mulle Espanja on paitsi hyvän viinin ja ruuan, niin shoppailun maa. En ihan ymmärrä, miten hämäläis-savolaiset vanhempani onnistuivat luomaan mulle espanjalaisen vartalon, mutta näin vain kävi. Olin kolmekymppisenä töissä Kanarialla ja ensimmäistä kertaa juuri siellä sain istuvia vaatteita, niin että peppu mahtui housuihin ja silti vyötärö oli napakka. Voi sitä onnen tunnetta! Nyt käyn välillä shoppaamassa niitä Tallinnasta.
Mutta yhtä lailla muistan miten hemmetin kylmää siellä välillä oli! En ole ikinä palellut niin kuin siellä. Lopulta menin Carrefouriin ja ostin untuvapeiton. Helpotti. Alicante vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta, 19 euron lennoilla menisin todellakin tsekkaamaan paikan!

Reply
Anna helmikuu 15, 2017 - 11:37 pm

Heh, mulla on melkoisen sama juttu. Lantiota ja takamusta riittää, mutta vyötärö on suht kapea. Siksi monet espanjalaiset housut tosiaan istuu paremmin, kuin Suomessa myynnissä olevat.

Kylmä on. Nyt ollaan Valenciassa ja kämpässä hieno marmorilattia. Onneksi tuli ne villasukat mukaan!

Reply
Katja/jumalainenseikkailu helmikuu 14, 2017 - 12:58 pm

Komean näköisiä kuvia minulle tuntemattomasta paikasta!Jotenkin tuntuu välillä, että ihmisillä on oma suosikkinsa kolmikosta Italia, Espanja ja Kreikka, eikä muille maille ole sydämessä tilaa. Minä olen valinnut Kreikan – tai Kreikka minut, ja taidan siellä pysyäkin.

Reply
Anna helmikuu 15, 2017 - 11:35 pm

Kävimme Kreetalla viime syksystä ja kyllä paikka hurmasi. Lähtisin koska tahansa uudestaan!
Italia on olut sellainen kestosuosikki meille aina, mutta määrällisesti eniten ollaan reissattu Espanjassa.

Reply
Pirkko / Meriharakka helmikuu 14, 2017 - 10:44 am

Peräänkuulutin tuossa hetki sitten ystäväni toiveesta Valencia-juttuja, joita jo lupailitkin 🙂 – mutta täytyy tunnustaa, että omalta osaltani niin Alicante kuin Valencia ovat tuntemattomia kaupunkeja ja taitavat toistaiseksi sellaisiksi jäädäkin. Toukokuulle on sentään varattu Espanjan reissu, eli ei jää Espanja tältä vuodelta sentään ihan “vaan” yhteen reissuun!

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA helmikuu 14, 2017 - 11:48 am

Me olleen jotenkin hurahdettu Espanjaan. Täällä on niin helppo autoilla ja elää. Osa kaupungeista on upean täynnä kaikkia ihania historiallisia paikkoja ja osa nyt vaan on muuten söpöjä. Sitten on kyllä paljon ikäviäkin asioita, kuten tiesvarsiprostituutio, turistirysiä, taskuvarkaita ym. mutta kokonaisus jää kyllä plussan puolelle paljon.

Reply
Noora | Kerran poistuin kotoa helmikuu 13, 2017 - 11:54 pm

Mä olen jostain syystä ylenkatsonut Espanjaa matkailumaana. Tai oikeastaan se on mun mielestä ollut vain Barcelonan Gaudi-hörhöilyt ja sitten suomalaisten suosimat turistihelvetit. Mutta viime aikoina Espanjasta on tullut luettua niin paljon mielenkiintoisia postauksia, ja oma reissuni Madridiinkin oli oikein onnistunut, niin oon alkanut heräillä Espanjan mahdollisuuksiin. Rappioromantiikalla ja linnoituksella mulle myydään melkein kohde kuin kohde! Pitää pistää tämä muistiin, kun seuraavaksi harkitsen Eurooppaan sijoittuvaa talvipaon kohdetta : )

Reply
sari helmikuu 13, 2017 - 11:24 pm

Onpa mielenkiintoinen paikka tuo Alicante. Luulin myös, että se on turistien rysä. Sinnehän on usein halpoja lentoja. Voisi jopa harkita matkaa, kun Espanjan manner on kokonaan kokematta.

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA helmikuu 13, 2017 - 11:55 pm

Juu, ei ole turistirysä, vaan ihan kunnon iso mielenkiintoinen kaupunki. Espanja on ihana!

Reply
Veera helmikuu 13, 2017 - 2:09 pm

Oho, olipa halpa lentolippu! Täytyy kyllä seurata tarkemmin Norwegianin tarjouksia, kun tuohon hintaan voisin lähteäkin.

Reply
Heidi / Himomatkaajan turinoita helmikuu 13, 2017 - 1:36 pm

Kiitos kattavasta tietopaketista!
Ja kuvat olivat mahtavia! Tämmöiset otokset saavat kummasti matkaajan reissujalat kihelmöimään. 😀

Reply
Maria helmikuu 13, 2017 - 11:41 am

Siis eihän tuolta pääsisi pois lihomatta, jos jokaisen nurkantakana on yhtä hyvännäköistä ruokaa kun kuvissa!

Reply
Terhi / Muru Mou helmikuu 13, 2017 - 12:07 am

Alicante on niitä paikkoja, joista en ole tiennyt yhtään mitään vaikka nimen olenkin kuullut lukuisia kertoja. Luulin sen olevan niitä ankeita turistirysiä, joten en siksi ole edes ollut kiinnostunut ottamaan paikasta selvää. Mutta hei, sehän näyttää ihan kivalta kaupungilta! Ja jos tuonne pääsee lentäen parilla kympillä, menisin minäkin!

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA helmikuu 13, 2017 - 8:07 am

Alicante on täysin toisenlainen, kuin Costa Blancan “turistirysät”. En itsekään mihinkään Benidormiin menisi : D

Reply
Merituuli helmikuu 12, 2017 - 10:43 pm

Alicante alkoi kieltämättä kiinnostamaan. Olet kuvannut ja kuvaillut paikan hienosti. Onko suoria suoistuksia hyviin ravintoloihin?

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA helmikuu 13, 2017 - 5:11 am

Ravintolasuositukset on tosi vaikeita antaa. Koko keskusta on täynnä erilaisia pieniä tapaspaikkoja ja me suosimme niitä. Kannattaa vaan käydä kurkkaamassa, että on jotain muutakin kuin perunasalaattia ja kinkkuleipää valikoimissa, ennen kuin istahtaa alas.

Reply
Miika ♥ Gia | matkakuume.net helmikuu 12, 2017 - 10:20 pm

Päädyin melkein Alicanteen tässä männävuonna, mutta harmillisesti kuumeflunssa kaatoi sänkyyn. Näyttää varsin säädylliseltä paikalta.

Tuolla on mukavasti hengailtavaa, mutta itseäni olisi erityisesti kiinnostanut kaikki aktiviteettimahdollisuudet – olen nimittäin ymmärtänyt tuolla olevan varsin hyviä pyöräily, patikointi ja melomisreittejä. Ja kai sen golfinkin voi aktiviteetiksi laskea. 🙂

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA helmikuu 13, 2017 - 5:08 am

Pyöräily onnistuu ihan rantareitilläkin ja pyöriä voi usein vuokrata hotellista. Sitten on on paljon kilpapyöräilijöitä, joilla lienee omat reittinsä kaupungin ulkopuolella. Erilaisia pyöräretkiä järjestetään myös mm. Comtatin vuoristo-alueelle tai Sierra Espunalle. Kannattaa Googlata mitä kunnon pyörän vuokra maksaa ja mistä niitä saa. Siis jos haluaa jonkun hiilikuituisen maantiepyörän : )

Golfkentän hotellissa yövyimmekin yhden yön ja ihan asiallisen näköisessä maastossa sijaitsi.

Patinoinnista löytyy tietoa koko Costa Blancan alueelta omalta sivustoltaan. Reitin ovat Alicanten ja Benidormiin suuntaan, Torreviejan alueen reittejä ei tuolla sivustolla ole http://topwalks.net

Reply
Martina helmikuu 12, 2017 - 5:54 pm

Kiitos vinkeistä! Mahtavaa kuulla että Alicante sopii hyvin myös talvimatkailuun. Ei tarvitse välttämättä lähteä kauas kun Euroopassakin on kivoja ja lämpimiä kohteita. Hyvä huomio kuitenkin tuo, että sisällä voi olla viileä. Sitä ei välttämättä tulisi heti ajatelleeksi. Villasukat mukaan siis, mikäli innostumme tästä ja suuntaamme jonakin talvena Alicanteen! 🙂

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA helmikuu 12, 2017 - 6:11 pm

Kyllä sopii. Tänääkin oli +19C ja aurinkoista.

Reply
Teija / Lähdetään Taas helmikuu 12, 2017 - 5:48 pm

Espanjan kylmyys talvella on yllättänyt minutkin – ja nimenomaan sisätiloissa.

Tuolla suunnalla Espanjassa en ole koskaan käynyt, mutta mitä enemmän sieltä lukee juttuja, sitä enemmän se alkaa houkutella.

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA helmikuu 12, 2017 - 6:10 pm

Jessus, että voi kivilattia ilman lattialämmitystä olla kylmä.

Alicante on hyvä kohde tehdä reissuja moneen paikkaan. Monta kivaa kaupunkia lähellä.

Reply
Sandra / Terveiset päiväntasaajalta helmikuu 12, 2017 - 5:41 pm

Siiiiiis milloin noin halpoja lentoja on ollut? :O Mun Alicante kokemuksesta taitaa olla jo ainakin 8vuotta 😀 Ehkä voisi olla jo korkea aika käydä uudestaan 🙂

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA helmikuu 12, 2017 - 6:09 pm

Muutama kuukausi sitten löytyi. On olut myös sen jälkeen välillä hintataulukossa.

Reply
Ansku BCN helmikuu 12, 2017 - 5:03 pm

Heh, mä tartuin noihin 19 euron lentoihin ja kävin mutkan Suomessa, ihan vaan, kun halvalla sain :D. Mutta Alicantesta. Kävimme siellä muistaakseni 2010 eli todellakin olisi aika käydä uudestaan. Kunhan mun työhommat taas hetkeksi loppuu, on ajatuksenani tehdä junamatkat mm. Alicanteen ja Valenciaan. Parin yön reissu riittänee yhdelle kerralle, onpahan sitten aina syy tulla uudestaan, jos tykkää ja jotain jää näkemättä 🙂

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA helmikuu 12, 2017 - 5:06 pm

Mä lähden sinne huomenna uudestaan. Tuli niin ikävä Teppoa, että pakko mennä käymään <3
Tosin ei varmasti jäädä Alicanteen, vaan suunnataan Valenciaan

Reply
Pirkko / Meriharakka helmikuu 8, 2017 - 6:05 pm

Espanjasta riittää kyllä niin moneksi. Viimeksi “paikkasimme” puutteita Cadizin ja Jerez de la Fronteran osalta – ja huomasimme heti ko. reissulla Sevillan ohittaessamme, että tuollakin olisi joskus kiva käydä. Ja Gijonissa, pohjoisrannalla. Päädyimme kuitenkin ostamaan Lentodiilin esille nostamat Norwegianin lennot Madridiin toukokuulle, 104 euroa m/p, sillä meillä on myös meneillää kertaa Euroopan pääkaupungit, joissa ei ole käyty yli 10 vuoteen 🙂 Ja sitä mukaa kun saamme niitä kerrattua, niin toisesta päästä lista tietysti vanhenee …

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA helmikuu 8, 2017 - 7:05 pm

En niin kamalasti ole Espanjaa hehkuttanut, kun se jotenkin tuntuu niin “tavalliselta”. Kuitenkin Espanja on niin paljon muutakin kuin aurinkoranta. Välillä on olo, että päätään hakkaa seinää, kun yrittää kertoa kulttuuri ym. paikoista ja kaikki on vaan menossa Benidormiin.

Nyt ostin ihan ilman harkintaa vielä yhdet lennot Alicanteen viikon kuluttua. Olen siellä reilun viikon, joten ehditään vaikka mihnkä Tepon kanssa.

Sevilla on kiva. Ollaan muutamaan otteeseen siellä pyörähdetty ja tosi tyylikkään oloinen kaupunki!

Reply
Susanna/Matkapatonki helmikuu 8, 2017 - 5:08 pm

Kiitos vinkeistä Alicanteen! Me olemme suuntaamassa kesällä muutamaksi päiväksi La Mangaan ja kovasti houkuttelisi nähdä lähistöltä muutakin kuin pelkkä meri (vaikkei siinäkään tietenkään mitään vikaa ole!). Oletteko käyneet Alicanten ympäristössä; mitä nähtävyyksiä suosittelisitte?

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA helmikuu 8, 2017 - 5:14 pm

Nyt ajeltiin viikko Alicante ympäristössä just ja Teppo on siellä vieläkin. Ollaan oltu tuolla paljonkin. Laittelen tässä aiheesta postauksia lisää. Seuraavan ajattelin tehdä just joko La Mangasta, Totanasta tai Deniasta.

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA helmikuu 8, 2017 - 5:26 pm

Minäpä voin käydä vaikka heittämässä sun blogiin viestin kun tulee uusi postaus 🙂

Reply

Leave a Comment