23 928 € meni, mutta elämä on… – Matkavuosi 2017

by Anna | TÄMÄ MATKA

Matkavuosi 2017 ei ole vielä taputeltu. Tunisian reissu alkaa vielä vuoden 2017 puolella, mutta sen verran lopussa matkavuotta ollaan kuitenkin, että rohkenen julkaista jo perinteisen: ”Missä sitä ollaan oltu”-yhteenvedon.

18 maata | 21 aluetta | 17 reissua ulkomaille

Matkavuosi 2017 ei ollut mitenkään suunnitelmallinen. Kaikki reissut on päätetty hyvin lähellä lähtöpäivää ja usein todella spontaanisti. Ainoa reissu, joka ostettiin kuukausia etukäteen, oli Madeiran reissu. Kiinan matkani taas vaati hieman enemmän suunnittelua ja aikaa viisumin takia.

 • Maita kertyi yhteensä 18 kappaletta. Jos taas laskee paikkoja (kuten Irlanti, Skotlanti, Mallorca, Menorca jne.), niin tulos on 21.
 • Kaikkiaan vuoden 2017 aikana teimme 17 eri reissua.
 • Uusia maita/alueita olivat: Espanjan Baleaarit, eli Mallorca ja Menorca, Slovakia, Skotlanti, Irlanti, Pohjois-Irlanti, Kiina ja Tunisia.

Alla vielä lista kohteista:

 • Espanja, sekä Baleaarit (Mallorca ja Menorca)
 • Saksassa viisi(5) kertaa
 • Slovakia
 • Itävalta
 • Unkari
 • Portugali (Madeira)
 • Viro
 • Latvia
 • Liettua
 • Puola
 • Tšekin tasavalta
 • Tanska
 • Ruotsi
 • Skotlanti
 • Irlanti ja Pohjois-Irlanti
 • Kiina
 • Singapore
 • Tunisia

75 lennolla 2,9 kertaa maapallon ympäri

Lentoja kertyi jälleen paljon. Mielelläni lentäisin vähemmän, mutta koska Oulu, niin tämä on hieman hankala yhtälö. Siinä missä Helsingistä hypätään näpsästi suoraan Eurooppaan, me lennämme ensin Oulusta Helsinkiin ja palatessa sitten Helsingistä Ouluun.

Vuoden 2017 saldo oli seuraava:

 • 73 529 mailia, eli 118 334 kilometriä, eli 2,95 kertaa maapallon ympäri
 • 75 lentoa kummallakin. Tepolla tosin taisi olla vielä muutama oma reissu, jotka jäivät ynnäämättä näihin lukuihin.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälkemme on mitä on. En kuitenkaan lähde kompensoimaan lentomailejani ylimääräisellä lahjoituksella. Itse lähden siitä, että lentämisen negatiiviset ympäristövaikutukset tulee olla laskettuna sisään alan toimintaan. Lentoliikenteen hiilijalanjälki ei ratkea lentäviä syyllistämällä. Ei etenkään nyt kun Aasian keskiluokka lentää yhä enemmän.

Lentoliikenteen päästöt kattavat nyt noin kaksi prosenttia koko maailman päästöistä. Lentoliikenne kasvaa vuosittain noin viisi prosenttia, ja Kansainvälinen ilmakuljetusliitto ennustaa matkustajamäärien tuplaantuvan vuoteen 2034. Lentoyhtiöt pyrkivät nyt korvaamaan päästöjä mallilla, joka koostuu teknologian kehittämisestä, johdon tehostamisesta, infrastruktuurin parantamisesta ja lentoliikenteen päästökaupasta.

Autolla 14 500 km

Vuonna 2017 tuli myös autoiltua poikkeuksellisen paljon. Road trippailimme pelkästään omalla autolla 5000 km Keski-Euroopassa ja Baltiassa.

 • 7500 km Euroopassa 8 eri vuokra-autolla. Tähän tulee vielä +1 vuokra-auto ja kilometrit päälle, koska vuokraamme Tunisiassa myös auton.
 • 7000 km omalla autolla. Keski-Europan ja Baltian lisäksi kiersimme Suomea kesällä ja käväisimme Ruotsinkin puolella vähän rajajokea katsastamassa.

Hotelleja

Hotelleja kolusimme vuoden aikana noin 75 kappaletta. Tämä on kuitenkin vain melko karkea arvio. Useimmiten hotelleista Euroopassa kun ei jää muistoksi kuin joku ryppyinen käteiskuitti, jos sitäkään.

En nosta tässä mitään yksittäistä hotellia esille, vaan kokonaisen viikon hotellikokemukset, joita ilmankin olisin voinut elää. Jos ikinä enää olen lähdössä Etelä-Eurooppaan heinäkuussa (+40,9C), niin voisitteko ystävällisesti palauttaa tämän kärsimyksen mieleeni.

Kustannukset 23 928€

Tietyllä tavalla aina pelottaa ynnätä vuoden lopulla kuluja yhteen. Vuosi 2017 pysyi kuitenkin hyvin tasapainossa kulujen suhteen. Matkustusmäärään nähden euromäärä oli varsin maltillinen. Yhtään blogimatkaa emme vuonna 2017 tehneet, vaan kaikki reissut olivat ”sponsored by minä ite”. Vuoden kustannukset yht. 23 928€.

Kaikilla reissuilla emme olleet yhdessä. Teppo kierteli Euroopassa yksinään ja minä käväisin Kiinassa ilman miestä. Summassa on lisättynä myös Tunisian matkan lennot ja autonvuokra, vaikkakin matka meneekin osin vuoden 2018 puolelle.

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

13 comments

Simo 6 tammikuun, 2018 - 3:09 am

Luin tän ja luin ton aiemman koosteen 13-16 -vuosilta ja aika samanlaiselta näytti summat. Onks tää tietoinen valinta, ettei mennä vaikka yli 30k euron vai sattumaa? Meillä on viime vuosina mennyt 20-30% nettopalkoista reissuihin.

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 6 tammikuun, 2018 - 10:17 am

Ei ole mienkään tietoinen valinta, vaan ihan sattuma. Meillä on vähän se periaate, että menee mikä menee, eli ei ajatella, että joku tietty osiis käytettäisiin matkoihin. Meidän matkustustyyli on aikalailla samanlainen vuodesta vuoteen (paljon Eurooppaa, muutama Aasian reissu), niin siksi nuo kulutkin varmaan pysyy samoina.

Reply
IGTT: Vuoden 2017 matkakulut - Rajatapaukset 4 tammikuun, 2018 - 10:35 am

[…] Travel Thursdayn teema on reissuvuosi 2017 ja koska matkakohteet tuli jo kerrattua, päätin Tämä Matka -blogin inspiroimana perata vielä […]

Reply
Mimmu 3 tammikuun, 2018 - 8:40 pm

Aikamoiset reissut ja summat!! Tosin hyvähän tässä sanoa kun en oo ite vetänyt mitään yhteenvetoa kuluista varmaan koskaan ylös, paitsi lasken aina tulevalle matkalle budjetin jotta tiedän paljon pitää tehdä duunia 😀
Mutta silti, en usko et päädytään likikään samoihin lukuihin, sillä reissataan pääasiassa kahdestaan ja useimmiten vielä omalla autolla itä-Euroopassa.. tosin jotkut laskee nekin kulut mukaan mut ne kun pakollisia kuluja niin en viitsi.
Teillä lisää vielä toi Oulusta Helsinkin suhaaminen vielä päälle, täältä pk-seudulta on hyvä huudella 😀
Täytyy tsekkailla noita sun edellisiä postauksia, huomasin meinaan juuri ton road trip osion joten hyökkän sen kimppuun!!
Jos toi oli 2017 niin mimmonen vuosi 2018 sit teillä on edessä- vielä hurjempoi tahti?? 😀

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 3 tammikuun, 2018 - 9:34 pm

Meilläkään ei olisi mitään yhteenvetoa kuluista, jos ei pidettäisi omaa tilikirjaa jotta tiedetään kuka mitäkin on maksanut 🙂

Oman auton kuluja en kyllä mukaan laskisi, mutta kukin tyylillään. Oulu-Hki-Oulu vie älyttömästi rahaa.

Olen miettinyt miten nuo road trip-jutu saisi jotenkin paremmin nousemaan esille. Niitä kun on melkoisesti. En vaan vielä ole siihen keksinyt ideaa.

Jaa-a. Vaikea sanoa tästä vuodesta mitään, kun ei ole mitään ihmeellisiä suunnitelmiakaan. No sen näkee sitte 😀

Reply
Sofia / Project Forever 2 tammikuun, 2018 - 2:05 pm

Minun mielestä jokainen matkailuun laitettu euro on sen arvoinen. Mielummin ”ostan” kokemuksia ja näkemystä, kuin materiaa. Onhan tuo matkailu ihanan kallista, mutta se on satsaus omaan itseensä ja omaan hyvinvointiin. Työskentelen hoitoalalla, jossa korostuu se, että jokainen päivä voi olla viimeinen. En siis mielellään lykkää asioita ajatuksella, että sitten matkustan kun vaikka jään eläkkeelle. Toivon teille matkarikasta uutta vuotta 2018! 🙂

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 2 tammikuun, 2018 - 5:49 pm

Jep. Juurikin näin. Kääriliinoissa kun ei ole taskuja, sanoo vanha sanalaskukin, eli mitään täältä kukaan ei ole mukaansa saanut.

Mahtavaa matkavuotta sinulle myös 😀

Reply
Elina Marjaana Travel Blog 1 tammikuun, 2018 - 4:01 pm

Paljon on ollut kivoja reissuja! Pidätkö exceliä kohteista, lennoista, kuluista jne. vai millä tavalla tallennat kaiken ylös? On niin mahtavan selkeä ja tarkka yhteenveto! 🙂

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 1 tammikuun, 2018 - 8:13 pm

Heh. Meillä on ihan vanhanaikainen tilikirja mihin kirjataan kulut. Lennoista pidän tiedostoa, jonka sitten vuoden lopussa syötän johonkin maililaskuriin, mitkä sitten tekee krafiikan ja laskee mailit/kilometrit/määrät ym.

Reply
Elina Marjaana Travel Blog 3 tammikuun, 2018 - 9:48 pm

Kuulostaa hyvältä. 🙂 Itse en ole pitänyt tarkkaa kirjaa reissuista, mutta tänä vuonna ajattelin kokeilla. Voi olla, että excel tai muu läppäriratkaisu vie voiton, mutta vielä en ole keksinyt, mikä toimisi itsellä.

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 3 tammikuun, 2018 - 9:49 pm

Sellainen ratkaisu on paras, minkä jaksaa täyttää heti. Mikään ei ole raivostuttavampaa kuin pitää kuittisulkeiset kerran 3 kuukaudessa ja yrittää muistella, mistä mikäkin ryppyinen paperinpala on kotoisin 😀

Reply
Christa 30 joulukuun, 2017 - 8:00 pm

Kiitettävä määrä reissuja teillä takana tänä vuonna. Meillä ei budjetti millään riittäisi vastaavaan, kun lähes aina maksettavaa on viiden edestä. Mutta toisaalta lasten kanssa matkustaessa löytää tutuistakin kohteista uutta ja lasten into on tarttuvaa.

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 1 tammikuun, 2018 - 1:07 am

Tuo on totta, että ison perheen matkustaminen tulee kyllä julmetun kalliiksi. Itse huomaan heti, kun pojat ovat mukana, että rahaa palaa aivan eri tahtiin, kuin kahdestaan matkustaessa. Jos vielä matkailee koulun lomien tahtiin, jolloin esim. viikolla 10 koko Pohjois- Suomi ryntää hiihtolomalle, niin maksaa varmasti kaikesta kalleimman mukaan.

Reply

Leave a Comment