Ravello, Amalfin rinnekaupunki joka hurmaa

by Anna | TÄMÄ MATKA

Ravello, Amalfin rinnekaupunki joka hurmaa

Ravello, Amalfin rinnekaupunki ja rannikon helmi. Rinnekaupunki, josta aukeavat mahtavat näkymät merelle ja alla sijaitseviin viini- ja hedelmätarhoihin.

Saavuimme Ravelloon ajamalla kiemuraista (onko muunlaisia teitä Amalfin rannikolla edes olemassa?) reittiä, joka näytti aamuisessa kosteudessa liki unenomaiselta. Liikkellä eivät olleet kuin paikalliset maanviljelijät ja me. Kun auton pysäytti ja kuunteli, oli äänimaailmassa yksi ärsyke ylitse muiden – Ääntään avaavat kukot.

Amalfin rannikko, Italia

Amalfi Ravello Italy

Amalfi Ravello Italy

Amalfi Ravello Italy

Amalfi Ravello Italy

Amalfi Ravello Italy

Amalfi Ravello Italy

Ravello

Ravellossa asuu noin 3000 asukasta ja kaikkialla leijui jonkinlainen ”hienostunut” vire. Oli pitkäperjantai ja sekin antoi omanlaisensa tunnelman aamuun. Kaikki paikat olivat yhtä kahvilaa lukuunottamatta kiinni ja kiertelimme ilman kiirettä eri kujia ja kurkimme puutarhoihin.

Täällä olisi ollut paljonkin katsomisen arvoisia kunnostettuja paikkoja. Villa Rudolfo ja Villa Cimbrone 110-luvulta olivat useammassakin oppassa mainitut. Santa Chiaran luostarin hoidetut puutarhat ja rakennukset olisivat myös kiinnostaneet ja olleet tutkimisen arvoisia, mutta portit puutarhaan pysyivät kiinni.

Amalfi Ravello Italy

Amalfi Ravello Italy

Amalfi Ravello Italy

Amalfi Ravello Italy

Amalfi Ravello Italy

Törmäsin myös tällaiseen koirasta varoittavaan kyltiin. Muutama päivä myöhemmin näin alkuperäisen version Pompeijissa.

Ravello on kuuluisa klassisen musiikin festivaaleistaan ja nykyään myös jazz-festareista. Melkein joka ilta, tai ainakin joka viikko on konsertteja. Tosin sesonki oli vasta aluillaan ja ulkoilma-lava ei vielä ollut käytössä. Tässä olisi loistava syy palata takaisin tänne. Hyvää musiikkia auringonlaskun aikoihin upealla ulkoilma-lavalla, jonka takana piirtyy auringonlaskun värjäämä Välimeri. Aah…

Ja kun tänne palaan, asun täällä…

Amalfi Ravello Italy

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

7 comments

Amalfin rannikko - Täyttä Välimeren kauneutta | TÄMÄ MATKA 14 maaliskuun, 2018 - 8:12 pm

[…] Ravello, Amalfin rinnekaupunki joka hurmaa […]

Reply
Vesa Kuusava 23 elokuun, 2014 - 3:08 pm

Mikä Amalfi Coast? Amalfin rannikko, tai sama italiaksi. ”la Costiera Amalfitana”. Ei tuo sentään Ameriikassa ole ;-D

Reply
Anna Koskela 23 elokuun, 2014 - 5:39 pm

Tämän postauksen otsikossa käytetään sanaa Amalfin rannikko, kuten varmaan näet. Edeltävässä postauksessa käytetään sanaa Amalfi Coast. Tageissa käytetään kumpaakin.

Syy miksi ei käytetä italialaista nimitystä on selvä. Harva suomalainen käyttää sitä hakiessaan tietoa googlesta. Google on suurin kanava, millä ihmiset blogiini tulevat. Amalfi Coast on myös yleisesti käytetty nimitys. Huomattavasti tunnetumpi kuin la Costiera Amalfitana.

Siksi näin 🙂

Reply
manok 14 helmikuun, 2014 - 9:54 am

Muistuupa noista kuvista hyvin mieleen kahden vuoden takainen oma Amalfi coast reissu. Mikähän majapaikka tuossa toiseksi viimeisessä kuvassa on? Noin tulevaisuutta ajatellen…

Reply
Anna Koskela 14 helmikuun, 2014 - 11:01 am

Se on Ravellossa oleva Palazzo Avino muistaakseni….
Hotellit olivat hauskoja, kun aamusta ei ollut ketään liikenteessä ja me vain kävelimme useampaankin hotelliin katselemaan maisemia ja puutarhoja. Kukaan ei kysellyt mitään.

Reply
Pingviinimatkalaiset 13 helmikuun, 2014 - 7:35 pm

Ompas kiva tuo sinun uusi ”profiilikuvasi”!
Meidän eka yhteinen loma silloin muinoin suuntautui näille nurkille. Itse olin tuolloin jo menettänyt sydämeni Italialle, mutta onneksi saatiin Italia hurmokseen myös mies mukaan kyseisen reissun jälkeen 🙂 -Milla

Reply
Anna Koskela 13 helmikuun, 2014 - 8:24 pm

Piti vähän stailata blogia (ja omaa kuvaa) 🙂

Mä olen niin siis Italia fani!!
Nyt nämä jutut nousee uudestaan esiin, kun rupesin korjaamaan vihdoinkin Bloggerin kautta aikanaan tehtyjä juttuja. Ajatellin hoitaa kaikki ne kuntoon oikealle kuvakoolle ja oikelle asetuksille, ennekuin siirrän blogin omalle domainille ja toivottavasti myös uudelle teemalle. Tästä vaan tulikin suurempi operaatio kuin aluksi ajattelin.

Toisaalta kivaa, kun itsellekkin palautuu nämä reissut mieleen.

Reply

Leave a Comment