Budapestin parhaimmat hotellit

by Anna | TÄMÄ MATKA

Budapestin parhaimmat hotellit. Tai no ainakin erittäin hyvät hotellit. Varmaa on ainakin se, että näissä hotelleissa yöpymällä saa erinomaisen katsauksen Budapestin eri kaupunginosista!

Henkilökohtaisesti yövyn mieluiten suurissa kaupungissa monessa paikassa. Se on helppo tapa saada hyvä kuva koko kaupungista ja samalla hajauttaa riskiä siitä, että koko viikoksi varattu hotelli sattuukin olemaan kelvoton.

Budapestissa on 16 kappaletta 5 tähden hotellia ja kolme yöpymistämme hotelleista löytyy tältä listalta.

St. George Residence – All Suite Hotel DeLuxe

Barokkityylinen St. George Residence ***** sijaitsee Unescon maailmanperintökohteisiin listatun Budan linnan alueella. 700 vuotta vanhan rakennuksen yleiset tilat ovat täynnä ihania krumeluureja kalusteita ja haarniskoja. Pestin keskustan ostosalueelle on noin kilometrin kävelymatka Ketjusillan kautta. Matiaksenkirkko on 100 metrin päässä ja presidentin palatsille on matkaa 600 metriä. Mutta ei tänne kannata tulla majoittumaan lähteäkseen käymään muualla.

Hotellin juju on se, että yöpymällä täällä, pääsee tutustumaan Budan linnavuoreen ennen turistiarmeijan saapumista. Voin vakuuttaa, että hiljaiset illat ja aamut linnavuorella ovat maagisia.

Huoneessa odotti pullollinen viiniä, mutta enemmän kuin se, mieltä lämmitti kaunis intarsialla koristeltu lattia ja upeat kalusteet. Sisäpihalle suuntautuvat huoneet olivat aivan hiljaisia, joten mikään ei häirinnyt unta.

Söimme myös hotellin ravintolassa aamiaisen ja päivällisen. Aamiainen oli tasoa perushyvä, mutta päivällinen oli hintaansa nähden erinomainen ja erityisen mukavaksi sen teki sisäpihan viileä ja rauhallinen miljöö. Hotelli on 55. sijalla Tripadvisorin listauksessa.

Tämän hotellin meille tarjosi Unkarin turistitoimisto

Budapest best hotels Budapest best hotels

Budapest best hotels
Budapest best hotels

Budapest best hotels

Budapest best hotels

Budan puolen satumaisin rakennus on Kalastajalinnake. Se huokuu romantiikkaa ja saa miettimään siihen liittyviä tarinoita – joita kuitenkaan ei valitettavasti ole. Linnake on rakennettu vain kauniiksi rakennukseksi 1900-luvulla.

Budapest best hotels

Budapest best hotels

Matiaksen kirkon kaunis torni kohoaa 80 metrin korkeuteen. Kirkko toimi keskiajalla Kuningas Matiaksen vihkikirkkona ja onkin saanut siitä nimensä. Turkkilaisten aikaan kirkko muutettiin moskeijaksi, mutta restauroitiin kirkoksi jälleen 1800-luvulla. Silloin rakennettiin mm. katseita keräävä erikoinen vinoneliökatto.

Hotel Palazzo Zichy Budapest

Palazzo Zichy sijaitsee Budapestin keskustassa historiallisella linnakorttelilla. Hotelli on rakennettu uusbarokkiseen palatsiin, joskin palatsista ei huoneissa ole enää mitään jäljellä. Julkisissa tiloissa kylläkin. Hotelli on 4. sijalla Tripadvisorin listauksessa.

Palazzo Zichy on korttelin päässä Körutilta, Budapestin keskustan pääboulevardilta. Kálvin térin metroasema ja Unkarin Kansallismuseo ovat 5 minuutin kävelymatkan päässä. Ympäristö on täynnä puiden verhoamia kävelyteitä, kauniita pieniä toriaukioita, vanhoja taloja ja normaalia elämää.

Palazzo Zichyn vieressä on useita yliopistoja, joka takaa järkevän hintatason ravintoloissa sekä hyvät palvelut. Palasimme Carne di Hall nimiseen ravintolaan syömään lounaan useana päivänä. Hyvä ravintola, jossa kolmen ruokalajin lounas maksaa n. 10 euroa juomineen.

Huoneesta näki suoraan kauniille kirkolle ja kirkonkellot myös soivat ihanasti läpi päivän. Vaalean huoneen vastapainoksi kylpyhuone oli tumma ja siellä löytyi jotakin, mitä en ole vielä aikaisemmin kokenut: Lämmitettävä peili! Voi kuulostaa typerältä, mutta oikeasti isosta peilistä säteilevä lämpö oli erittäin miellyttävä.

Aamiainen oli kelvollinen ja huoneen hintaan kuuluivat myös lounge-palvelut. Henkilökunta oli matkan paras. Enempää ei enää asiakasta voi huomioida.

Huoneen hinta 149 euroa, sis. aamiaisen

Budapest best hotels

Huoneeseen kuului vielä suuri eteistila, sekä työskentelynurkkaus

Budapest best hotels

Budapest best hotels

Budapest best hotels
Budapest best hotels

Boscolo Budapest, Autograph Collection, A Marriott Luxury & Lifestyle Hotel

Boscolo Budapest, Autograph Collection *****  sijaitsee upeassa 1800-luvun rakennuksessa Budapestin keskustassa, oopperan ja Andrássy-bulevardin lähellä. Henkilökuntaa riittää bell-pojista lähtien pyörimässä ympärillä heti aulasta alkaen. Boscolo Budapest on 22. sijalla Tripadvisorin listauksessa.

Huoneen hintaan kuuluu pääsy hotellin kylpylään, sekä aamiainen legendarisessa New York Café:ssa. Jo pelkästään aamiainen New York Café:ssa on kokemus joka jokaisen tulisi Budapestissa käydessään kokea. Yhtä hienoa ja vaikuttavaa kahvilaa on yksinkertaisesti vaikea löytää.

Hotelli oli ylibuukattu, joten saimme käyttömme 80 m2 Executive-sviitin, jossa ei oltu kitsasteltu silkin, sametin tai kristallin määrällä. Kylpyhuoneesta löytyi oma poreallas ja eteinen oli yksiön kokoinen. Oli hedelmälautasta ja erilaisia herkkuja varmistamassa, että varmasti viihtyisimme. Kaikki täysin turhaa. Jos kokolattiamatto on niin paksu, että siihen voi juuttua kiinni ja vuoteessa saa kurkoitella kumppanin puolella, niin eiköhän siinä huoneessa yhden yön nuku erinomaisesti.

Huoneen hinta 160 euroa, sis. aamiaisen. Sviitin hinta alkaen 500 euroa.
Budapest best hotelsBudapest best hotelsBudapest best hotelsBudapest best hotelsBudapest best hotelsBudapest best hotelsBudapest best hotels

Pro Tip

Mikäli matkakassa ei loputon, mutta tekisi silti mieli nautiskella hyvästä aamupalasta ja sijainnista, niin tutki ihmeessä Boscolo Residence tarjoukset. Hotelli on 51. sijalla Tripadvisorin listalla Budapestin 333 hotellista.

Tämä huoneistohotelli on Boscolo hotellin kanssa samassa korttelissa ja siihen kuuluu usein myös aamiainen New York Café:ssa. Paikka oli siisti kuin mikä ja jos olisin liikenteessä lapsien tai isomman seurueen kanssa, niin ehdottomasti majoittuisin tänne.
Huoneen hinta 115 euroa, sis. aamiainen
Budapest best hotels

Näihin en rahojani enää tuhlaisi

Yövyimme myös Danubius Hotel Gellért:ssä (90. sijalla Tripadvisorin listalla) huoneen hinta 135 euroa, sis. aamiainen, sekä Corinthia Hotel Budapest:issa ***** (15. sijalla tripadvisorin listalla) huoneen hinta 152 euroa, ei aamiaista. Kumpaakaan hotellia en suosittele. Valitsimme ne yöpymispaikoiksi vain, koska hotellien yhteydessä sijaitsivat kuuluisat kylpylät. Kylpylöstä voit lukea lisää täältä, klik.
Mikä on sinun suosikki hotellisi Budapestissa?

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

27 comments

Budapest kokemuksia - Linnavuori on upea - TÄMÄ MATKA 24 marraskuun, 2019 - 1:05 pm

[…] yöpyä Linnavuorella. Teimme näin muutama vuosi sitten ja kokemus oli mahtava. Varaamalla jonkun Linnavuoren lukuisista hotelleista, pääsee tutustumaan tähän upeaan alueeseen rauhassa ennen turistiarmeijan saapumista. Voin […]

Reply
Budapest on - Mättöbuffaa, kylpylöitä ja kulttuuria | TÄMÄ MATKA 25 kesäkuun, 2017 - 12:47 pm

[…] haluat majoittua hieman fiinimmin, niin lukaise juttu muutamasta muusta hotellista, missä olemme […]

Reply
Asko 27 maaliskuun, 2017 - 9:18 am

Suuret kiitokset erittäin hienosta matkakertomuksesta! Täällä juuri valmistaudumme aamiaiselle Hilton City -hotellissa. Ensimmäinen oivallus eilen oli, että Budapestissä 65v täyttäneet matkustavat ilmaiseksi julkisilla.

Reply
Kiira / Lifelong Adventure 8 heinäkuun, 2016 - 11:50 am

Aivan upeita palatseja kaikki! Mielellään viettäisi ihan jokaikisessä yön jos toisenkin. Mun lemppari noista ei näyttänyt maksavan kuin 149e per yö, joka ei ole mielestäni paha hinta noin luksusvarustellusta huoneesta. Ja millä sisustuksella! Wau.

Reply
Kohteena maailma / Rami 7 heinäkuun, 2016 - 6:46 pm

Voi jessus, kun on edullista verrattuna Norjan edullisiin luukkuihin. Tätäkin viestiä naputetaan parhaillaan hostelista, jonka hinnalla saisi viiden tähden hotellin Budapestistä. Samalla asteikolla tälle antaisin yhden tähden.

Reply
Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi 7 heinäkuun, 2016 - 1:29 pm

No hyvä jumala! Kyllä minä jo Instassa tätä teidän reissuanne ihastelin mutta ihan vain jo tuon Boscolon takia olen valmis lähtemään varta vasten Budapestiin!

Reply
Mirka/ Reason for a Season 6 heinäkuun, 2016 - 9:46 am

Vaikuttavan näköisiä, etenkin Boscolo -todella kaunis. En ole käynyt Budabestissa, mutta näyttää kivalta, täytyy siis joskus käydä visiitillä. Varsinkin aurinkoisella säällä nuo paikat näyttävät tosi upealta kuvissa.

Reply
Miraorvokki/Pöndekengissä 5 heinäkuun, 2016 - 2:36 pm

Nämä suosittelemasi hotellit vaikuttavat kyllä mahtavilta! Hintalaatusuhde ei näytä kyllä yhtään pahalta. Pitää joskus yöpyä joissain näistä 🙂 Kiitos taas kattavasta tietopaketista!

Reply
Martta / Martan Matkassa 5 heinäkuun, 2016 - 10:11 am

Viime aikoina monet ovat käyneet ja kirjoittaneet Budapestista, tulee ihan matkakuume! Kiitos hotellivinkeistä, Budan linnan alueella olisi mahtava yöpyä jo maisemien vuoksi, majoituksen hinnat taitaa vaan pumpsahtaa aika korkealle…

Reply
Meri / Syö Matkusta Rakasta 5 heinäkuun, 2016 - 8:08 am

Näyttäähän nämä vähän hienommilta kuin se Airbnb-yksiö, jossa me yövyimme. 😀 Ei sillä, se oli tosi hyvä valinta budjettimatkaajalle, ja hyvällä sijainnilla. Näistä Linnavuori paikkana houkuttelisi eniten, mutta tuo Palazzon huone vetoaa muuten. Jäi harmittamaan, kun emme käyneet New York Cafessa.

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 5 heinäkuun, 2016 - 8:21 am

Jos nyt lähtisin uudestaan, yöpyisin ehdottomasti yhden yön jälleen Linnavuorella. Oli kyllä hienoa olla siellä, kun paikka oli aivan hiljainen!

Reply
Tanja/Levoton Matkailija 5 heinäkuun, 2016 - 7:18 am

Aika pramean näköisiä paikkoja, mutta yllättävän edullisia. Kallistuisin silti varmaan hostellien puoleen jos Budapestiin matkaisin. Budapestissa en siis vielä ole käynyt, mutta haaveissa on sinne matkustaa jossain vaiheessa.

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 5 heinäkuun, 2016 - 7:43 am

Jep. Ei ole hinnankirous monikaan laatuun nähden.

Lehtipuun Markus on Suomalainen matkaopas kirjassa esitellyt erittäin kattavan otoksen Budapestin hostelleja. Lienee tuttu kirja sinulle.

Reply
Meidän matkassa / Monna 4 heinäkuun, 2016 - 3:32 pm

No jopas on pramean näköisiä hotelleja! 😀 Mutta on toi Unkarin hinta-laatusuhde kyllä kohdillaan. Hieno kaupunki.

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 5 heinäkuun, 2016 - 4:52 am

Unkarissa taidetaan rakastaa kaikkea kiiltävää ja kimaltavaa.

Hinta-laatusuhde oli erinomainen. Etenkin kun jaksoi hieman hakeatarjouksia ja vertailla.

Reply
Terhi / Muru Mou 4 heinäkuun, 2016 - 2:31 pm

Kävin kahvilla ja kakulla New York Caféssa ja olihan se pramea. Mutta muuta erikoista ei siinä sitten ollutkaan, sillä sekä juustokakku ja cappuccino ei ollut sitä luokkaa mitä olisin tuon tasoisessa (ja hintaisessa) paikassa olettanut. Ei ne huonoja missään nimessä ollut, mutta ei mieleenpainuvia, ja parempaa kahvia sain Budapestissa muualta kolmasosan hinnalla. Mutta tuossa Boscolon sviitissä voisin kyllä yöpyä! 🙂

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 5 heinäkuun, 2016 - 4:56 am

Me söimme tuolla aamiaisen kahdesti ja se oli erittäin hyvä. Ei siis loistava, vaan hyvä, mutta palvelu ja miljöö tekivät sen syömisestä kokemuksen. Aamiainenhan tarjoillaan erillään kahvilasta, tai siis tasoa alempana kuin kahvila, joten siellä sai olla ihanan rauhassa.

Reply
Lady of The Mess 3 heinäkuun, 2016 - 8:38 pm

Tähän astinen suosikki on ollut Kempinski Corvinus. Me yleensä majoitutaan ihan keskustaan – tykätään kävellä paljon ja toisaalta keskustasta pääsee helposti muuallekin. Saapa nähdä, missä majoitumme, kun seuraavan kerran Budapestiin menemme. Sillä taatusti menemme, jos elinpäiviä piisaa!

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 5 heinäkuun, 2016 - 5:05 am

Sijainti, sijainti, sijainti. Mitä järkeä on säästää muutama lantti ja mennä laitakaupungille asumaan, jos haluaa kiertää keskustaa ja sen nähtävyyksiä. On ihanaa kun hotelli on keskeisellä paikalla.

Reply
Teija / Lähdetään taas 3 heinäkuun, 2016 - 10:10 am

Wau, mitä hotelleja! Me yövyttiin vuosikausia sitten Budapestissä muistaakseni Kempinski-ketjun viiden tähden hotellissa. Se oli ensimmäinen kerta, kun yövyin hotellissa, jossa ennen nukkumaanmenoa peti tultiin avaamaan ja tyynylle oli aseteltu suklaa ja sängyn viereen aamutohvelit 🙂

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 5 heinäkuun, 2016 - 5:06 am

Heh, muistan itse myös ensimmäisen kerran kun huonepalvelu tuli laittamaan huonetta iltakuntoon. Olin ihan että mitäää…. : D

Kempinski on yleensä aina aivan ihana!

Reply
sarrrri | La Vida Loca 2.0 Matkablogi 3 heinäkuun, 2016 - 9:24 am

Krumeluurien ystävänä veikkaan, että eniten tykkäisin St. George Residencestä tai Boscolosta. Tai molemmista. Pääsisinpä pian Budpestiin!

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 5 heinäkuun, 2016 - 5:06 am

Krumeluurit on kyllä kivoja. Tosin en mä niitä kotiini ottaisi ainakaan paljoa : D

Reply
Annemaria/Samppanjaa muovimukista 1 heinäkuun, 2016 - 6:37 pm

Uh, aika ihkuja hotelleja. Etenkin tuo Boscolon loistokkuus osui ja upposi. Muutama vuosi sitten olen yöpynyt Corinthiassa ja meistä se olis ihan ok. Mikä sai sinut toisiin aatoksiin?

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 2 heinäkuun, 2016 - 5:37 am

Corinthian julkiset tilat olivat kyllä tosi hienot ja kylpylä komea, mutta itse huone oli tunkkainen, kalusteissa jo paljon kuluneisuutta, likainen kokolattiamatto ja huonosti siivottu vessa. Lisäksi ilmastointi ei toiminut kunnolla, joten huone oli älyttömän kuuma. Kaipaisi kovasti jo kunnostusta. Kävin huomauttamassa näistä puutteista, mutta huoneen vaihto tuntui niin hankalalta, että päätimme sitten pitää sen annetun huoneen. Eli henkilökuntaa ei kiinnostanut : /

Reply
Ili 1 heinäkuun, 2016 - 2:14 pm

Itsekin valitsisin hotellin sijaan apartamentoksen/huoneistohotellin. 7Season Apartements oli sijainniltaan erinomainen. Huoneisto oli erityisen siisti ja vastasi prikulleen siitä annettua kuvaa. http://www.7seasonsapartments.com/ Mikäli matkustaisin Budapestiin uudelleen, valitsisin todennäköisesti tämän majoituspaikan toistamiseen syy: hinta/laatu/sijainti.

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 1 heinäkuun, 2016 - 6:31 pm

Huoneistohotelli on ihan älyttömän hyvä vaihtoehto, etenkin jos on tällainen ruokaa mielellään laittava ihminen, kuin minä olen.

Toinen syy on juurikin tuo, että huoneistohotelleissa on yleensä parempi hinta/laatu-suhde. Jännää vaan on huomata, että toisissa kaupungeissa huoneistohotelleja on hyvin saatavana ja toisissa niitä ei löydä mitenkään…

Reply

Leave a Comment