Luxurious Waldorf Astoria Ras Al Khaimah

by Anna | TÄMÄ MATKA

Waldorf Astoria Ras Al Khaimah

Yhteistyössä Waldorf Astoria Ras Al Khaimah. Waldorf Astoria Ras Al Khaimah:n silhuettia ei voi olla erottamatta. Se sijaitsee rannassa, vain 50 minuutin (80km) matkan päässä Dubain kansainväliseltä lentokentältä (DXB). Hotelliin ajattaessa näkee 18-reikäisen mestaruustason golfkentän ja valtavan puutarhan, jotka ympäröivät hotellia kolmelta sivulta. Hotellin takaosaa hallitsee oma yksityinen ranta, ja taivaansininen Arabianmeri.

Suurin osa hotelllin asiakkaista on varakkaita emiraatteja, jotka tulevat Dubaista ja Abu Dhabista ’maaseudun rauhaan’. Sesongin ulkopuolella keskellä viikkoa voi suuremmankin huoneen saada jopa alle kahden sadan euron.

Huoneiden hinnat ja koot: 56 m² -270 m² 180 €- 2448€

WaldorfAstoriaRasAlKhaimahExteriorNight_HR

RKTWA_PeacockAlley_HR

WaldorfAstoriaRasAlKhaimahEntrance_HR

Waldorf Astoria historia

Waldorf Astoria on sanayhdistelmä, joka luo ennakko-odotuksen. Ensimmäinen Waldorf Astoria hotelli rakennettiin 1893, ja se oli aikansa miljardöörien suosiossa. Toimittuaan 36 vuotta, sen taru oli lopussa vuonna 1929. Tonttimaa oli noussut arvokkaammaksi kuin itse rakennus, joten tontti myytiin ja rakennus purettiin. Vanhan Waldorf Astorian paikalle 5th Avenuen arvotontille nousi toimistotalo, joka oli pitkään maailman korkein rakennus: Empire State Building.

Kalliit rakennusmateriaalit ja hotellia koristaneet arvokkaat taide-esineet siirrettiin uuteen Waldorf Astoria hotelliin. Se oli korkein hotelli 1931-1963 koko maailmassa. Täällä pidettiin kaupungin merkittävimmät kokoukset ja illallisjuhlat. Kutsu Waldorf Astoriaan oli tae siitä, että kuului kaupungin ylimpään kastiin ja pääsi viettämään viihtyisää iltaa hotellin viidessäkymmenessä ravintolassa, baarissa, palmutarhassa ja salongissa.

Hotellissa kävi päivittäin tuhansia vierailijoita. Useimmat halusivat vain nähdä vilaukselta rikkaita ja kuuluisia, jotka kävelivät edestakaisin sadan metrin pituista, mattojen peittämää ja peilein koristeltua marmorikäytävää, joka yhdisti hotellin kaksi siipeä. Nokkelat kielet ristivät käytävän pian Peacock Alleyksi, riikinkukkojen kujaksi. Jokaisesta Waldorf Astoria hotellista löytyy edelleen tila, jonka nimi on Peacock Alley. Vain harva siellä käyskentelevä lienee tietoinen nimen historiasta.

1493359_990189634325403_2408622805785080843_o
Waldorf Astoria Ras Al Khaima

Waldorf Astoria Ras Al Khaima

11402453_995252307152469_6235215688615523532_o

Waldorf Astoria Ras Al Khaimah interior

Waldorf Astoria Ras Al Khaima

WaldorfAstoriaRasAlKhaimahCameliaTeaLounge_HR
*
IMG_7794

Waldorf Astoria Ras Al Khaima

Waldorf Astoria Ras Al Khaimah | Saapuminen

Astuminen sisään hotellin aulaan on seisahduttava kokemus. Katse vaeltelee valtavassa tilassa ja poimii yksityiskohdan sieltä, toisen täältä. Tuolla on riikinkukko, Waldorf Astoria:n ikoninen tunnus, tuolla suihkulähde, suoraan edessä taas kello, jollainen löytyy jokaisesta ketjun hotellista muodossa tai toisessa. Täällä kello näyttää aikoja seuraavaan rukoukseen. Puoleltaöin koneisto siirtää ajat vastaamaan seuraavaa päivää, sillä rukousajat muuttuvat päivittäin.

WaldorfAstoriaRasAlKhaimahLobby_HR
*
IMG_7986

IMG_7985

IMG_8924

Waldorf Astoria Ras Al Khaimah | Huoneemme

أهلا و سهلا -Ahlan Wa Sahlan -Tervetuloa

Meillä oli käytössämme 84 m² King Junior -sviitti parvekkeella, josta aukeni näköala merelle. Oleskelualueen ja makuutilan lisäksi sviittiin kuului oma suuri pukeutumishuone, sekä kylpyhuone – kultainen sellainen.

Sain hotellista- ja hotellihuoneesta olennaiset tiedot aseteltuna kauniiseen kansioon. Laitoin paperit pöydälle, mutta huonepalvelijan kauniista pyynnöstä poimin pinon uudestaan käteeni. Oli tehtävä tärkeitä valintoja. Minkä kymmenestä tyynystä haluaisin valita? Haluaisinko ehkä Anti-Aging-tyynyn, jossa E-vitamiinit auttavat ihoa uusiutumaan yön aikana. Vai ehkäpä kuitenkin Cherry Stone-tyynyn, jossa 1,5 litraa kirsikankiviä auttaa parantumaan urheiluvammoista. Tutkin Sleep Master Menua ja yritin pitä ilmeeni asiankuuluvasti vakavana.

Kun olimme päässeet yhteisymmärrykseen tyynystä: Ecological Spelt Pillow minulle, ja Buckwheat pillow Tepolle, jatkui ystävällinen kysymysten tulva. Entäpä Turndown Service? Mihinkä aikaan toivoisin sen, ja minkälaisen tunnelman haluaisin huoneeseeni loihdittavan huonetuoksujen avulla? Laventeli tai appelsiini olivat suositukset henkilökunnalta, mutta rouva voisi rauhassa tutustua listaan.

Mitä muita toivomuksia Madamella olisi? Haluaisinko matkalaukkuni purettavaksi? Nyt hymyä ei oikein voinut enää peittää, joten ilmoitin palaavani asiaan, ohjasin miehen pois huoneesta ja purskahdin nauruun. Tähän voisi niin helposti tottua!

IMG_7744

WaldorfAstoriaRasAlKhaimahClassicRoomKing_HR
*
RKTWA_Bathroom_HR
*
IMG_7974

IMG_7776

Turndown Service ja elämän sietämätön keveys

Kultaisessa kylpyhuoneessa oli yleellisyys viety aivan uudelle tasolle. Kylpyhuone oli kotimme olohuoneen kokoinen. Salvatore Ferragamon kylpytuotteet jo yksistään ovat ehdottomasti suosikkejani hotellien valikoimista. Tuotteista löytyi kaikki kasvonaamiosta kasvoveteen ja kuorintavoiteeseen asti. Laskin, että kahden ihmisen käytössä oli kaksitoista erikokoista pehmeää pyyhettä.

Kun nousee vaahtokylvystä ja laskee varpaansa upealle pehmeälle matolle, kietoutuu kylpytakkiin ja katsoo ympärillä kimaltelevia kullanhohtoisia kaakeleita lamppujen lempeässä valossa, tulee hetkeksi sellainen epätodellinen olo. Kuinka voikaan elämä olla näin suloista.

Normaalisti en pidä siitä, että huoneessani käy ulkopuolisia, mutta täällä nautin palvelusta ja välisiivoutin huoneeni useampaan kertaan. Välisiivous tarkoittaa sitä, että huone siistitään ja käytetyt pyyhkeet sekä kylpytuotteet vaihdetaan uusiin. Jokaisella käynnillä oli huonepalvelija keksinyt jotakin spesiaalia. Milloin se oli uusi hedelmälautanen ja ruusuja kylpyhuoneeseen, milloin taas hauskoja eläimiä vuoteella kylpypyyhkeistä taiteltuina.

Entä se Turndown Service? Mielettömän hienovarainen appelsiinin tuoksu tervehti meitä kun palasimme illalliselta. Vuode oli avattu, valot himmennetty, verhot vedetty eteen, musiikki vaihdettu rauhalliseen ja yöpöydille asetettu vesipullot sekä juomalasit joiden suu oli oikeaoppisesti peitetty. Vuoteiden viereen, yleellisen pehmeälle kokolattiamatolle, oli levitetty pienet yömatot ja tohvelit tuotu vuoteen viereen. Juuri näin se kuuluu tehdä.

Waldorf Astoria Ras Al Khaimah | Aamiainen

Olen todella vaikea asiakas aamiaisen suhteen ja edellisenä päivänä viipaloidut kurkkuviipaleet, pehmenneet croisantit tai automaattikahvi, saavat minut kirkumaan mielessäni. Tälläkään matkalla osa hotelleista ei suoriutunut mitenkään hyvin aamiaisesta.

Täällä pettymisen vaaraa ei ollut. Aamiainen oli täydellinen, ja terassilta avautuva merinäkymä sai vajoamaan kiireettömään flow-tilaan. Kun lautasen viereen sai vielä kupin taivaallista vahvaa kahvia ja päivän lehden, ei voinut kuin huokaista tyytyväisyydestä.

IMG_8002

IMG_7999

IMG_8010

IMG_8022

Waldorf Astoria Ras Al Khaimah ruoka

Mitä saisi olla?

Valmiita smootheja, myslejä, sahramihummusta, salaattibaari, taateleita, marinoituja viinirypäleitä, halvaa, lassia, grillattuja tomaatteja, monenlaisia maalaisjuustoja ja mausteisia arabialaisia salaatteja. Kuka haluaa tällaisen jälkeen pekonia? Sitäkin löytyi, sekä omeletteja maun mukaan paistettuina, pieniä lettuja, French Toasteja, kanamunia kaikilla kypsyysasteilla, Eggs Benedict:a, leikkeleitä riveittäin, intialaisia aamiaisruokia, roteja ja chapateja, Miso-keittoa aasialaisille jne.

Organic foodia oli myös paljon valikoimissa. Jopa muffineista löytyi luomutaateli vaihtoehto. Pöydät notkuivat myös pieniä marinoituja mustekaloja, oliiveja, arabialaisia makeisia, sardiineja, kikherneitä, viininlehtikääryleitä, täytettyjä munakoisoja, erilaisia jugurtteja ja tuorepuristettuja mehuja.

Mitä saisi olla?

WaldorfAstoriaRasAlKhaimahQasrAlBahar_HR-2 *
IMG_8028

Ranta- ja allasalueet

Hotellilla on omaa rantaa 350 metriä ja kaksi suurta uima-allasta. Toinen altaista on tarkoitettu vain aikuisille. Altaiden väliin on tehty paljon erilaisia auringonottoon ja lepäilyyn tarkoitettuja katettuja oleskelualueita, joissa seinät takaavat seurueelle yksityisyyttä.

Altailla oli minulle aivan liian kuuma, mutta merenrannassa varjon alla tuuli vilvoitti jo riittävästi ja hetkisen pystyin ottamaan jopa aurinkoa. Täällä ei ollut mitään pyyhekortteja, vaan pyyhkeitä saattoi ottaa niin monta kuin kokee tarvitsevansa.

Waldorf Astoria Ras Al Khaima

WaldorfAstoriaRasAlKhaimahPoolsideCabana_HR
*
IMG_8085

IMG_8106

IMG_8102

Waldorf Astoria Ras Al Khaima

Waldorf Astoria Ras Al Khaimah ranta

Al Fayrouz-ravintola

Kävimme syömässä lounasta Al Fayrouz-ravintolassa joka tarjoilee Välimerellistä ruokaa, ja on tarkoitettu palvelemaan auringonottajia tai heitä, jotka haluavat illan pimetessä nauttia ruuasta hieman rennommin.

Näiden annosten jälkeen muiden hotellien Poolside menut eivät hetkeen houkutelleet.

WaldorfAstoriaRasAlKhaimahPool_HR
*
IMG_7805

IMG_7821

IMG_7807

IMG_7823

Lexinton Grill ja Marilyn

Alkuperäisessä Waldorf Astoriassa oli kolme kuuluisaa ravintolaa Peacock Alley, The Bull and Bear ja Oskars Brasserie (koti Waldorf Salatille ja Eggs Benedict:ille). Waldorf Astoria Ras Al Khaimah kätkee sisäänsä kymmenen huippuravintolaa, joista illallispaikaksi valikoitui Lexington Grill.

Ennen varsinaista ruokailua meitä hemmoiteltiin Marilyn drinkillä ja pääkokki Lij:n kaksitoistatuntia haudutetuilla Beef Short Ribseillä, tällä kertaa coktailpaloiksi leikattuina.

Marilyn Monroe kuului Waldorf Astorian vakioasiakkaisiin. Neidin nimeä kantava cocktail on samppanjasta, vihreästä omenamehusta ja brandystä valmistettu drinkki, johon saadaan mieto savuaromi erityisellä valmistustavalla. Viinikarahviin johdetaan poltetuista lastuista saatua savua. Kun karahviin kaadetaan juoman ainesosat, ne saavat lievän savunmaun.

Itse drinkki on melko hapan, mutta tarjoilulasin reunus kastetaan ruskeaan sokeriin, joka tasaa juoman hapokuutta juotaessa. Todella mielenkiintoinen kokemus jo ihan itse valmistusnäytöksenkin takia. Jos jossain näette tätä valmistettavan, suosittelen kokeilemaan.

IMG_7962

Waldorf Astoria Ras Al Khaima

Waldorf Astoria Ras Al Khaima

Waldorf-salaatti

Pääruokana söin Sea Bassia ja pienen annoksen Waldorf-salaattia. Tuo salaatti liitty olennaisesti hotellin historiaan.

Waldorfsalaatti on New Yorkissa sijaineen Waldorf Astoria hotellin mukaan nimensä saanut salaatti. Salaatin kehittäjäksi mainitaan yleisimmin hotellin ravintolan päähovimestari Oscar Tschirky. Valmistus aloitetaan pinnoittamalla saksanpähkinät munanvalkuaisella, sokeri-mausteseoksella ja laittamalla ne uunipellille paahtumaan kunnes sokeri on karamellisoitunut. Kuorittu juuriselleri ja hapahkot omenat pilkotaan julienne-tyyppisiksi tulitikkumaisiksi suikaleiksi ja ainesosat sekoitetaan kastikkeseen.

Alunperin Waldorfinsalaatin kastike tehtiin majoneesista, mutta nykyisin Waldor Astoria hotellin keittiö valmistaa kastikkeen kevyemmin ranskankermasta, sitruunamehusta, saksanpähkinäöljystä, valkopippurista ja ripauksesta mustatryffeliä.

WaldorfSalad_HR
WaldorfAstoriaRasAlKhaimahCameliaTeaSetUp_HR

Valitse oma veitsesi

Teppo nautiskeli neljä viikkoa riiputetulla Rib Eye Steakilla, U.S Dry Aged ‘Great Plains’ Certified Black Angus Beef. Pihvin syöntiin liittyy täällä aivan oma rituaalinsa. Täytyy myöntää, että hetken me kumpikin katsoimme tarjoilijaa hämmästyneenä, kun hän toi veitsivalikoiman tarjottimella nähtäväksi. Tottakai pihviveitsi lihalle, mutta että voit mietiskellä millaisen kahvan tai terän tahdot ja valita kahdeksasta vaihtoehdosta. Tätä en ollut vielä missään kokenut.

Palveluun kuuluu, että lähelläsi on jatkuvasti tarjoilija. Tippuneet servetit nostetaan sinulle, lasejasi täytetään jatkuvasti, ja pöydässäsi käy aina myös ravintolapäällikkö varmistamassa, että kaikki sujuu haluamallasi tavalla. Ravintolakokemus ei varmasti kaadu huonoon palveluun.

Henkilökunta täällä, kuten muuallakin Emiraattien ravintoloissa oli filippiiniläisiä. Kyselin kauanko kukin oli töissä ollut Emiraateissa, ja pitkiä olivat työurat. 2 vuotta, 6 vuotta jne. Emiraateissa kansalaisten osuus asukkaista on vain reilut 10%, ja se näkyy kaikkialla etnisenä kirjona. Waldorf Astoria Ras Al Khaimahn palkkalistalla on työntekijöitä 54 eri maasta!

English summary

Reference to luxury have been widely used by travel magazines and blogs,  even so that the meaning of luxurious has been diluted.  In hotel business five stars does not equal luxury.

Definition of luxury varies according to the product but there are always commonalities: exclusivity, high price, status, brand personality and authenticity. Luxurious hotels provide esthetical pleasure, experience must be unique, sophisticated, expensive and exclusive. Complicated?

Luckily US based Smith Travel Research (STR) have defined the luxury hotels.  They divided hotels in five categories. The luxury category includes hotel chains like Waldorf Astoria, Grand Hyatt, Ritz-Carlton, Mandarin Oriental, Four Seasons, W Hotel, Sofitel ja JW Marriot. Next level is Upper Upscale where one finds hotels like Hyatt, Marriott, Kimpton, Le Meridien and Sheraton. The full definition you will find here.

We had a pleasure to stay in luxury hotel Waldorf Astoria Ras Al Khaimah. The luxury service  starts before one leaves his/her home: email from your personal concierge offers help for planning and customizing your stay.

The first Waldorf Astoria hotel was built in 1893 in New York and until today the name has been favorite for celebrities and wealthy travelers. Entry to Waldorf Astoria Ras Al Khaimah is fascinating, huge reception area with iconic Peacock alley and very prominent watch that is unique for each Waldorf Astoria hotel. The room was luxurious 84m² with huge bathroom, and balcony facing Arabic Sea.

Most of the customers are wealthy emirates from busy Dubai and Abu Dhabi. They value the luxury hotel in peaceful area of Ras Al Khaimah. This offers an opportunity to random travelers: if you focus on low season and weekdays,  you will find some of the best luxury hotel rates on the globe.

Waldorf Astoria Ras Al Khaima

Waldorf Astoria Ras Al Khaima

 

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

76 comments

Jumeirah at Etihad Towers Hotel - Yövy kuin julkkikset Abu Dhabissa - TÄMÄ MATKA 31 tammikuun, 2020 - 11:46 am

[…] parhaimmat aamiaisbuffetit ovat löytyneet Lähi-idästä. Aina ajoittain haaveilen edelleen Waldorf Astoria Ras Al Khaimah -hotellin aamiaisesta. Jumeirah at Etihad Towers Hotel pääsi sitä hyvin […]

Reply
lena / london and beyond 19 kesäkuun, 2015 - 12:10 pm

Tmä kirjoitushan on herättänyt tunteita puolesta ja vastaan! Mä luin tämän aiemmin jo mobiilista, mutta nyt mulla on aikaa lukea tämä juttu vielä kerran läpi ajatuksella. Juhannuksena ei taida olla kiire, vaikka siltä vähän vaikuttikin. 😀

Suomessa taitaa olla nuo luksushotellit vähissä. Kiva lukea kerrankin hotellista, joka on ihan viimeisen päälle ja jossa ei periaatteessa tarvitse kuin sormeaan heilauttaa ja palvelu pelaa. Minulla on New Yorkissa sijaitseva (onkohan siellä enemmän kuin yksi) Waldorf Astoria ollut aina sellainen ”sitten joskus” hotelli, olen tainnut lukea ihan liikaa hömppäkirjoja ja katsonut NYCiin sijoittuvia hömppäohjelmia. Olen ollut tasokkaissa hotelleissa yötä (Marriott, Hilton, Sheraton), mutta tuolle kuvailemasi hotellin tasolle eivät nämä silti yllä. Ja tuo on totta, että kaikki Marriottit ja Hiltonit eivät ole todellakaan sitä ”luksus”luokkaa, hyvänä esimerkkinä nämä Courtyard Marriottit. Ei ne huonoja ole, mutteivat vastaa sitä yleisesti tiedettyä Marriott-tasoa, mikä on toki tarkoituskin. Mulla on mukava olo noissa Hiltoneissa yms, mutta voisi olla että jossain vaiheessa voisi tulla hieman epämukava olo tuollaisisa vielä astetta pidemmälle viedyissä hotelleissa. Suomalaisuus taitaa tulla tässä esiin, kun ei ole tottunut niin ei ole. 😀 Luksus ja Suomi eivät oikein sovi yhteen. 🙂

Reply
Anna Koskela 23 kesäkuun, 2015 - 9:56 am

Joo, läpi on käyty kaikki tunteiden kirjot : )

Eihän Suomessa todellakaan ole luksus hotelleja kuin nuo muutama mainittu. Suomalaiset myös harvemmin valitsevat lomillaan sitä todellista luksusta, vaan pitäydytään siinä hitsen alemmassa tasossa. Siksi ihmiset eivät ole tottuneet niihin ja ne koetaan jopa jotenkin pelottavina.

New Yorkin Waldorf Astoria olisi todellakin melkoinen unelmien täyttymys. Sinne sitten kun numerot Lotossa kolahtavat kohdalleen.

Onhan se varmaan tottumus, ja myös luonnekysymys, tuo luksus. Mutta miten voi tietää, että olo olisi epämukava, jos ei ole koskaan kokeilut ; – ) Eihän hienoissa hotelleissa henkilökunnan puolelta anneta pisteitä siitä, kuinka hyvin joku nyt suoriutui siellä olostaan, vaan tehdään kaikki, jotta jokainen viihtyisi. Ja toisista asukkaista nyt ei tarvitse välittää lainkaan. Jokaisen raha on yhtä arvokas.

Reply
Miika ♥ Gia | matkakuume.net 18 kesäkuun, 2015 - 3:33 pm

Tosi hyvää pohdintaa ja avausta tässä miten eri sanat määritellään. Luksus on tosissaan ihan inflaation kärsinyt sanamuoto, ja usein unohdetaan myös että se toimii eri konteksteissa eri tavoin.

Näyttää kyllä ihan törkeän hulppealta noi puitteet tässä, varsinkin ottaen huomioon että hintataso on, kuten niin moni on jo todennutkin, ihan saavutettavissa! Kyllä voisin hyvin kuvitella meneväni tämän vuoden budjettirajotteisen reissun jälkeen panostavani seuraavaksi tällaiseen. En tosin ole ihan varma tottuisinko näin (siltikin hirveän) suomalaisena koskaan tuohon jatkuvaan huolenpitoon.

Hyvä ja kattava postaus, Anna!

Reply
Anna Koskela 23 kesäkuun, 2015 - 9:49 am

Kiitos!

Olihan tuo kokemus.

Hintataso on maltillinen, jos ajankohtaa hieman pystyy valitsemaan. 200 euroa on tullut maksettua monessa kaupungissa hotellista, ja laatu mitä on saatu – todella heikkoa. Tuolla ei ainakaan ole vaatraa, että ei saa vastinetta rahoilleen.

Siis, vaikka häämatkalle tuo olisi todella hyvä. Tai vaikka syntymäpäivien juhliminen tuolla. Tai miksei ihan vaan pari päivää täydellistä hemmottelua kahden!

Reply
Jenna |Journey Diary -matkablogi 17 kesäkuun, 2015 - 12:34 pm

No nyt on puitteet! Kyllähän tuollaisessa pytingissä kehtaisi yöpyä. Tuli ensimmäisenä mieleen, että paljonko henkilökunta odottaa käsi ojossa saavansa tippiä, mutta hyvä, jos jättävät sen puolesta rauhaan! Itseä jotenkin ärsyttää se hännystely ja ystävällisyys, mikä loppuu tasan siihen paikkaan, kun ei enää kolmatta kertaa heru tippiä.

Tuohon Jerryn kommenttiin – ainakin Sharjahissa katsottiin kieroon, kun käveltiin Samin kanssa käsi kädessä, mutta se nyt on varmaan kaikista vanhoillisin emiraatti. Tosin miehet käveli keskenään tosi usein pitäen toisiaan kädestä tai jopa käsikynkässä. Dubaissa asuvan ystävän mukaan kyseessä vain osoitus syvästä ystävyydestä.. Käsi kädessä käveleviä naisia ei kyllä nähty kertaakaan.

Reply
Anna Koskela 18 kesäkuun, 2015 - 11:30 am

Joo, kyllähän tuolla nukkui!

Tippaminen on hankalaa, kun ei ole siihen omassa kulttuurissaan tottunut. Tuolla ei tippiä vinguttu. Veikkaan, että palkat ovat melko hyviä, koska varmasti vaatimuksiakin henkilökunnalla on.

Luulen, että tuollakin olisi sama tullut eteen, jos olisimme miehen kanssa ruvenneet kovasti vierekkäin käsi kädessä kulkemaan. Meillä ei oikeastaan se olisi koskaan edes mahdollista. Minä kuljen käsi kädessä kamerani kanssa : D

Reply
Kohteena maailma / Rami 16 kesäkuun, 2015 - 10:58 pm

Hyvä ja mielenkiintoinen postaus! Siitä olen samaa mieltä, että luksus-sanaa käytetään liian usein väärässä yhteydessä eikä tämä todellakaan liity pelkästään matkusteluun. Niille joilla on varaa käyttää majoituksiin tuhansia euroja, niin on hyvä että heille on tällaisia vaihtoehtoja olemassa. Tietysti tavallisellekin tallaajalle 180e mahdollistaa sen, että voi kokea saman elämyksen pienellä lisäpanostuksella normaaleihin hotellihintoihin. Se jos joku haluaa majoittua aina ja kaikialla edullisemmin, niin ei silti kannattaisi alkaa arvostelemaan toisten elintapoja jos joku haluaa majoittautua kalliimpiin hotelleihin. Hyvä että on vaihtoehtoja olemassa hosteleista todellisiin luksushotelleihin, jotta kaikille on tarjolla sopivia majapaikkoja.

Yleensä en hotellipostauksia edes lue, mutta tämä oli kyllä poikkeuksellinen mielenkiintoinen.

Reply
Anna Koskela 18 kesäkuun, 2015 - 11:26 am

Kiitos!

Kun monia tuntuu ärsyttävän tällaisten paikkojen olemassaolo, tuot hyvin esiin sen, että halusimme tai emme, maailma on täynnä ihmisiä, jotka eivät tiedä miten rahansa käyttäisivät. Ja heillä tämä ei ole mitenkään erikoista.

Tämä toisten valintojen arvostelu on mielenkiintoista, etenkin kun tämä ei uhkaa kenenkään hyvinvointia, tai esim. uhanalaisia asioita. Ymmärtäisin palauteryöpyn, jos kertoisin syöneeni hanhenmaksaa viikon tai ampuneeni juuri kasan uhanalaisia eläimiä : D

Kiva, että lukaisit tämän. Koitan tehdä tällaiset hotelli yhteistyö -jutut niin, että niistä löytyisi myös muutakin (jopa tietoa) kuin ”olipa ihan, suosittelen” -lätinää.

Reply
Suvi 16 kesäkuun, 2015 - 7:43 pm

Ei liity itse aiheeseen, vaikka aihe onkin kiinnostava.

Hajotin mahdollisesti meidän kameran eilen ja kuvanlaatuasi ihailleena kiinnostaisi tietää, että millä kameralla ja millaisilla linsseillä kuvailet?

Reply
Anna Koskela 16 kesäkuun, 2015 - 8:44 pm

Kamerana on Canon 700D, joka on ihan riittävä minulle. Tiedän, että monet kuvaavat isommilla rungoilla, mutta niissä tulee painoa liikaa minulle. Putkina Canon EF-S 17-55/2.8 IS USM, johon olen hieman pettynyt. Valovoima on aika huono hintaan nähden. Toisena putkena on Canon EF 70-200mm f/4L USM, joka on ”törkeän” hyvä!!

Käsittelen kuvat Applen omalla Aperture ohjelmalla, mutta kohta se korvautuu uudella iKuvat ohjelmalla. Kuvienkäsittely on yleensä tosi maltillista. Lähinnä valkotasapainoa korjailen, ja kontrastia. Kuvat liität Flickerin kautta blogiin.

Toivottavasti tästä oli hyötyä!

Reply
Panu / Panun matkat 16 kesäkuun, 2015 - 3:28 pm

Näitä kuvia katsellessa tuli fiilis, etten ole tainnut oikeaa luksusta vielä koskaan kokea, vaikka viiden tähden hotellit ovatkin tuttuja. Tavallaan tiesin se, ettei viisi tähteä tarkoita automaattisesti luksusta, mutta en ollut ajatellut asiaa tarkemmin ennen tämän postauksen lukemista. Mielenkiintoista olikin tuo erittely luksuksen ja upper upscalen välillä. Jälkimmäinen on siis mulle tuttua, mutta luksuksen kokeminen antaa vielä odottaa. En myöskään tiennyt, että Waldorf-Astoria toimii täällä maailmaa.

Reply
Anna Koskela 16 kesäkuun, 2015 - 6:16 pm

Maailma on iso, ja koko ajan on uutta koettavaa. Sehän tässä matkustamisessa on hienointa! Ajattele, jos kaiken olisi kokenut jo nyt.

Tuo tutkimus ja nuo listaukset hotelleista olivat tosi mielenkiintoisia lukea. Ne saavat mietiskelemään hotelleja ja niiden palvelua ihan uudella tavalla. Se mikä tässä jutussa jäi käsittelemättä laajemmin, ovat pienet luksushotelit. Niissä olisi aivan mahtava päästä vierailemaan myös.

Reply
Terhi / Muru Mou 16 kesäkuun, 2015 - 11:44 am

Mielenkiintoista lukea tuota luksuksen määritelmää, itse kun en sitä noin karkeasti lokeroi. IS:n Langkawin 50 euron hintainen majoitus on varmasti ”erityisen harvinaislaatuinen, hienostunut, rahassa arvokas” eli luksusta, jos on yöpynyt aikaisemmin muutaman euron rotanloukoissa. Mutta jos lähtötaso on jotain muuta, silloin myös luksuksen taso nousee. Ei luksus ole kaikille sama.

En himoitse tai haaveile tällaisesta tämän artikkelin ”oikeasta luksuksesta”, vaikka täytyy myöntää että oma kokemus turndown servicestä sai hykertelemään mielihyvästä. Tuo hotelli on uskomattoman UPEA, mutta tuskin pystyisin noin prameassa ympäristössä täysin rentoutumaan. Ei siis mulle, mutta kiva päästä tällaiselle virtuaalikierrokselle. Kiitos siitä!

Reply
Anna Koskela 16 kesäkuun, 2015 - 6:12 pm

Tuo luksuksen määritteleminen on varmasti vaikeaa, mutta yllättävän yksimielisiä tutkimustulokset siitä ovat.
Luksus ei tietenkään voi olla kaikille sama, kuten ei hyvä ruokakaan ym. Hyvä esimerkki on myös auto. Opiskelijalle luksusta on Avensis, mutta miljonääreille Maseratit eivät riitä. Mutta kyllä minä ymmärrän täysin, mitä noilla kriteereillä tarkoitetaan ja yritetään kertoa. Kannattaa lukea tuo linkkaamani tutkimus jutun lopusta.

Tämä ajatus siitä, että ei viihtyisi tällaissssa hotellissa on mielenkiintoinen. Se on tullut jo niin monen kommentissa ilmi. Mistä ajatus mahtaa kertoa? Annikan kommenteissa sitä jo hieman pohdittiinkin enemmän.

Itse en ole koskaan ajatellut, että en viihtyisi jossain hienossa ja mukavassa paikassa. Ajattalen pikemminkin niin, että mitä hienompi paikka, sen enemmän siellä tehdään töitä, jotta _ minä_ viihtyisin : D

Reply
Karoliina 16 kesäkuun, 2015 - 6:24 am

No nyt on tyyliä! Kyllä olisi mahtavaa kerran elämässään tuollaisessa paikassa yöpyä – tosin mun päättämättömän luonteen kanssa jo tyynyvalinta todennäköisesti olisi täysin mahdoton homma 😀

Mä myös yllätyin noista hinnoista, olin jo mielessäni kuvitellut useiden tuhansien eurojen hintoja per yö -mutta tuohan olisikin ihan jopa realistinen, mikäli joskus yöpymispaikkaa tuolla suunnalla tarvitsisi 🙂

Reply
Anna Koskela 16 kesäkuun, 2015 - 10:30 am

: ) Voisithan vaihdatuttaa sitä tyynyäsi monta kertaa. Soittaisit aina, että ei tämäkään ollut hyvä!

Ajattelin ensin kirjoittaa enemmänkin noista hinnoista. Sillä monella lukijalla saattaa mennä tuo hintatason maltillisuus ohi. Jutusta olisi tullut kuitenkin ihan liian pikä, jos olisin lähtenyt vertailemaan hotellihintoja eri laatutasoissa, eri mantereilla. Ilmeisesti uuden jutun paikka.

Ihan realistinen vaihtoehto, jos hieman katsoo koska menee.

Reply
Sanna Wallenius 16 kesäkuun, 2015 - 12:02 am

Olipa kiinnostava postaus! Paljon mielenkiintoista infoa tän tason hotellista. Eikö sua häirinnyt, kun koko ajan joku hännysteli liepeillä? Vaikka kai se on niin, että kaikkeen tottuu. 🙂 Minkälainen tippikulttuuri hotellissa muuten oli?

Reply
Anna Koskela 16 kesäkuun, 2015 - 9:20 am

Kiitos!

Johonkin kirjoitinkin jo, että hyvän henkilökunnan tunnistaa siitä, että he ovat läsnä, kun tarvitset apua. Joskus Euroopassa kallissakin ravintolassa, saa huitoa tarjoiijaa ja laskua odotella jne. Henkilökuntaa on monasti aivan liian vähän. Tuolla ei sellaisia ongelmia yksinkertaisesti ole. Henkilökunta on sinua ja pöytääsi varten olemassa ja odottamassa.

Ei tuolla tipata. Tai voi tipata, jos haluaa, mutta eivät todellakaan odota hotelleissa tai ravintoloissa sitä käsiojossa.

Tosin vallet parkin poikien kanssa tuli Dubaissa vähän ongelmaa (ei haettu autoa heti, pysäköitiin se odottamaan kauas. jne.), koska ilmeisesti he olettivat, että kaikki turistit jakelevat rahojaan heille ilomielin. Meillä pysäköinti kuului kuitenkin huoneen hintaan, joten en maksa sellaisesta tippiä päälle. Osa hotellissa kävijöistä antoi todella suuriakin tippejä näille, joten mun euroni olisi sekin varmaan ollut vain loukkaus : D Asia hoitui kuntoon kun marisin hotellin respaan asiasta.

Reply
Markus | Metallia Matkassa 15 kesäkuun, 2015 - 10:58 pm

Kiva ja informatiivinen kirjoitus!

Tuo hintataso (jos alle 200 on tosiaan edes jonkinmoinen mahdollisuus löytää huone) vaikuttaa myös siltä että ihan turhia haaveita luksushotelleissa yöpymiset eivät siis ole!

Vaikka samalla rahalla toisessa maailmankolkassa yöpyisi pari kuukautta.. tai viettäisi kostean baari-illan täällä härmässä.. valintoja, valintoja 🙂

Reply
Anna Koskela 16 kesäkuun, 2015 - 10:27 am

Kiitos!

Eivät nämä hinnat ole mitenkään mahdottomia. Tottakai se on paljon rahaa, mutta ei siis mahdoton.

Juurikin niin. Valintoja! : )

Reply
Saana · Live Now - Dream Later 15 kesäkuun, 2015 - 10:55 pm

Hehe, kieltämättä on olemassa monenlaista luksusta. Joskaan mun ”kuplajuomaa kylpyammeessa bujettilomalla” ei ihan vedä tälle vertoja. Mutta kuten tässä onkin jo tullut ilmi, jokainen lomailee tavallaan ja muiden mielipiteistä piittaamatta. Mahtoi olla upea kokemus.

Reply
Anna Koskela 16 kesäkuun, 2015 - 10:25 am

Juu, luksus on käsitteenä todella laaja ja jokainenhan voi itse päättää, mikä hänelle on luksusta ja muuttaa mielipidettään elämänsä varrella, kun näkee ja kokee enemmän. Eihän sellaista voi edes pitää luksuksena, mistä ei ole tietoinen.

Toisaalta esim. hotellit eivät saisi latistaa lukus-sanaa markkinoinnissaan käyttämällä sitä väärin. Mutta vaikeajan näitä on valvoa.

Kokemus oli upea!

Reply
Olli 15 kesäkuun, 2015 - 10:07 pm

Toivottavasti nautit joka hetkestä. Hieno juttu ja uutta tietoa ja näkökulmaa.

Reply
Anna Koskela 16 kesäkuun, 2015 - 9:49 am

Kiitos : )

Kyllä, nautin ja menisin koska tahansa uudestaan.

Reply
Mari 15 kesäkuun, 2015 - 9:58 pm

Oho mikä kommenttien kirjo täältä löytyikään, niin määrässä kuin laadussakin 😉

Mielenkiintoinen postaus ja onhan tuo ihan järkyttävän uskomattoman upean näköinen paikka! Minä kyllä sanalla sanoen nautin sekä tämän lukemisesta että katsomisesta, ihan sama vaikka palmunjuuret olisikin täynnä vesimeloonien siemeniä 😀

Reply
Anna Koskela 16 kesäkuun, 2015 - 9:49 am

Juu, vähän lähtenyt lapasesta osalla tuo kommentoinnin suunta. Poistin nyt pahimmat rönsyt.

Olihan tuo hieno! Olen hukannut rakennuksen suunnitelleen arkkitehtitoimiston nimen, mutta siis suunnittelu oli todella upeaa. Esim. riikinkukkoteema toistui kaikkialla, matoissa, oven kahvoissa, lampuissa jne. Puutarha, ja erilaiset yleiset tilat. Kaikki niin viimeisen päälle tehtyä.

Kiitos ; – )

Reply
Osku 15 kesäkuun, 2015 - 8:42 pm

Heh vaikka asia ei mulle varsinaisesti kuulukaan.
Niin pakko sanoa että kyllä joillain on iso kivi siellä takareiässä : ) kun ottaa päähän se missä ja miten toiset matkustaa.

Onko tää muten joku uusi jutu sun blogissa kun klikkaa kuvaa niin se vie jollekin Yahoon sivulle?

Reply
Anna Koskela 15 kesäkuun, 2015 - 8:48 pm

Siis MITÄ? Mikä kuva vie Yahoon sivulle…
Kuvat tulee nyt Flickerin kautta, kun sieltä saa paremman kuvanlaadun, mutta ei sen mihinkään muille Yahoon sivuille silti tulisi viedä? Kääk. Tutkimaan —->

Joo näitä mielensäpahoittajia on paljon : D : D

Reply
Osku 15 kesäkuun, 2015 - 9:19 pm

Joo se vie tämmöiselle sivulle
https://login.yahoo.com/config/login?.src=flickrsignin&.pc=8190&.scrumb=0&.pd=c%3DH6T9XcS72e4mRnW3NpTAiU8ZkA–&.intl=fi&.lang=en&mg=1&.done=https%3A%2F%2Flogin.yahoo.com%2Fconfig%2Fvalidate%3F.src%3Dflickrsignin%26.pc%3D8190%26.scrumb%3D0%26.pd%3Dc%253DJvVF95K62e6PzdPu7MBv2V8-%26.intl%3Dfi%26.done%3Dhttps%253A%252F%252Fwww.flickr.com%252Fsignin%252Fyahoo%252F%253Fredir%253D%25252Fphotos%25252F131562677%252540N08%25252F18589046259

Kokeiltu kolmella eri selaimella perhehdyn vielä huomenna tarkemmin ettei se ole mun koneesta kiinni.

Reply
Osku 15 kesäkuun, 2015 - 9:22 pm

Joo ja se tekee tän kirjoituksen kaikille kuville sitä samoin kokeilin viimeisintä Kuuba akirjoitusta sama siellä.

Reply
Anna Koskela 16 kesäkuun, 2015 - 9:45 am

Hei, nyt löysin oletettavasti syyn. Kuvat tulevat tosiaan nykyisin Flickerin kautta, ja siellä on asetukseksi laitettu kuvien katseluun ”vain tutttavat”. Eli kun ulkopuolinen yrittää katsoa kuvaa suurempana, se ei avaudu.

Yritän seuraaviin postauksiin saada määriteltyä asetukseksi julkinen, jolloin kuka tahansa pääsee avamaan kuvan isona.

Iso kiitos kun kerroit asiasta. Tuollaista ei itse mitenkään huomaa!

Heidi 15 kesäkuun, 2015 - 7:31 pm

”Oli tehtävä tärkeitä valintoja. Minkä kymmenestä tyynystä haluaisin valita? Haluaisinko ehkä Anti-Aging-tyynyn, jossa E-vitamiinit auttavat ihoa uusiutumaan yön aikana. Vai ehkäpä kuitenkin Cherry Stone-tyynyn, jossa 1,5 litraa kirsikankiviä auttaa parantumaan urheiluvammoista.” No huh ja vau ja hih! Tällaisesta ylellisyydestä en ole kuullutkaan aiemmin! Olin viime helmikuussa Dubaissa omasta mielestäni luksushotellissa, mutta ei siinä ihan näin hulppeaa palvelua ollut. Pramea se hotelli kyllä oli ja huoneeseen kuului sinunkin käteväksi mainostama loungepalvelu. Olihan se luksushotellielämä ihanaa vaihtelua arkiselle aherrukselle! Enemmän kuitenkin pidän pienistä putiikkihotelleista tai villa-majoituksista, vaikka ei sellaisissa toki aina pysty majoittumaan. Mutta joskus on ihana panostaa myös majoitukseen, vaikka ei siellä hotellissa aikoisikaan paljoa aikaa viettää. (Ja viestiketjun perusteella ei näköjään passaisi ääneen kertoa olleensa luksusmajoituksessa…) Hieno ja kiinnostava postaus ja todella houkuttelevat kuvat!

Reply
Anna Koskela 15 kesäkuun, 2015 - 8:59 pm

Mä luin sitä tyynymenuuta, ja kyllä minutkin valtasi sellainen: EI Voi Olla Totta-fiilis : D
Ymmärrän kyllä, että palvelu on vietävä ihan uudelle levelille näissä paikoissa, mutta kyllähän tuo tuntuu hieman…noh…Suomalaisittain ajatellen sillälailla kivalla tavalla liioitetulta. Mutta jos tuolle ei olisi käyttäjiä, niin ei sitä varmaan tarjottaisi.

Lounge palvelut ovat kyllä huippuja. Niistä puhutaan ehkäpä liian vähän ja luulen, että monikaan ei tajua sijoittaa niihin hotellia varatessaan. Pieni raha – Suuri etu.

Olen kanssasi juuri samaa mieltä, eli pienet boutique-hotellit ja yksilölliset Villat. Ihan parasta. Niitä voi löytää hyvinkin edulliseen hintaan. Ainakin samaan hintaan kuin tylsiä ketjuhotelleja. Tosin usein niihin pääsemiseen tarvitaan oma auto.

Nämä nillittäjät, jotka valittavat toisten matkustustyylistä, voi jättää ihan omaan arvoonsa. Pahimmat kommentit olen poistanut! Typerimmät julkaisen ihan kiusallani. Osa näistä on vakiovalittajia, jotka kaivautuvat koloistaan aina ajoittain.

Pistää muuten ihmettelemään, miten se voi jonkun napaa noin kamalasti kaivaa, miten joku matkustaa O-o

Reply
Pirkko / Meriharakka 14 kesäkuun, 2015 - 7:20 pm

Luokittelu jutun alussa tarjosi uutta tietoa, vaikka en paljoa luksushotelleihin perustakaan.

Mutta miksi maksaa hotellista sikahintaa, jos siellä käytännössä kuitenkin viettää vain yöt ja superaamiaisetkin tarkoittavat useimmiten vaan liikaa kaloreita yhdellä aterialla. Jos matkani tarkoituksena olisi oleilla hotellissa, niin yhtä hyvin voisin oleilla kotona 🙂

Joitakin näitä nähtävyystasoisia hotelleja olemme käyneet katsomassa, kuten Burj al Arab Dubaissa tai Emirates Palace Abu Dhabissa, mutta yksi ateria niissä riittänyt meille tutustumiseksi näihin maamerkkeihin. Ja silloinkin teemme sen omalla rahalla, niin voimme sitten suhtautuakin niihin ihan kuten haluamme 🙂

Reply
Anna Koskela 15 kesäkuun, 2015 - 1:54 pm

Mukavaa, että löysit kirjoituksesta uuttaa tietoa.

Niinhän se on, että jokainen matkustaa tavallaan. Annikalla olikin hyvä kirjoitus tässä hetki sitten siitä, että ei kannata mietiskellä kenenkään valintoja matkoilla, vaan vastata vain omistaan.

Sen verran korjaa, että kukaan ei sido suhtautumistani hotelleihin mitenkään. Oletan sinun sen myös tietävän.

Reply
Annika - Tarinoita Maailmalta 14 kesäkuun, 2015 - 6:45 pm

Erittäin hyvä pointti noista hotelliluokitteluista! Itse en vielä ole oikeasta, aidosta luksusesta nauttimaan, mutta haluaisin kyllä esimerkiksi häämatkalla hieman panostaa enemmän. Toisaalta, olen huomannut muutaman kerran ehkä tuollaisessa upper scale hotellissa yöpyneenä, että niihin jää koukkuun :O Eipäs paljon huvita varata kytyistä, mutta edullista majapaikkaa, kun on viimeksi yöpynyt jossain ihanassa spa hotellissa.
Mutta pitää kyllä sanoa, että jos tuolta irtoaisi huone 180 euron hintaan, niin menisin kyllä! Olkoon mid-week ja off season. Satutko tietämään, onko noissa pienemmissä ja edullisimmissa huoneissakin sama palvelu, vai tuleeko laventelin tuoksuinen huone ja tyynymenu vasta korkeamman taso-ja hintaluokan huoneisssa?

Reply
Anna Koskela 15 kesäkuun, 2015 - 1:43 pm

Niinhän siinä käy, että kun etenee halvasta kalliimpaan, niin kummasti ei enää se perusmajoitus kohta kiinnosta.

Itse olen vuosi vuodelta ronkelimpi hotellien suhteen. En siis tarkoite, että pitäisi olla upper scale tasoa alati, mutta sitä rupeaa etsimään enemmän sellaisia pieniä helmiä ja bloutique tyyppisiä ratkaisuja. Euroopassa niitä onneksi on vaikka kuinka paljon tarjolla, kunhan vain hetken jaksaa surffata ja tutkia. Nytkin Italian reissulla oli siis niin suloisia hotelleja : )

Emiraateissa on todella isoja vaihteluita viikon ja viikonlopun hinnoittelun välillä. Osa hotelleista oli viikolla liki tyhjiä, ja sitten torstai-illasta täyttyivät. Eli kannattaa yrittää sovittaa se oma majoittumisensa viikolle.

Kyllä tuo tyynymenu ainakin kaikkiin kuuluu, niin käsitin. Se, otetaanko huoneen tuoksuttamisesta sitten joku erillinen veloitus edullisemmissa huoneissa… Saattaa olla.

Ja hei, ei tuo mahdottoman kallis ole. Menee ihan varmasti häämatkan budjettiin. Katsoin just hinnat heinäkuulle 14-15.7 . Tuo käyttämämme huoneisto 288 euroa aamiaisella. Eli tuolta vaan kyttäilemään tarjouksia!

Reply
Jahvetti 15 kesäkuun, 2015 - 4:35 pm

Vuosi vuodelta ronkelimpi joo ja vuosi vuodelta käy kovempi tuuli miehesi lompakon tienoilla. Itse olet kaiketi persaukinen. Jos omaa rahaa on, niin sen voi sanoa ihan häpeilemättä, reilumpaakin se olisi kuin sellaisen esiintuominen, että kaikilla on mahdollisuus luksusmatkustaa joka kuukausi.

Reply
Make 14 kesäkuun, 2015 - 5:52 pm

Macallanin jääpallokone. Hyvä lahja viskin juojalle, jos juo jäillä. Parempia ovat jäähdytetyt kivet/metallikuutiot, eivät sula juoman joukkoon.

Reply
Anna Koskela 15 kesäkuun, 2015 - 1:22 pm

Jep. Näin on.

Ihmettelin itse pitkään ja hartaasti tuota konetta. Pyörittelin painavaa muottia käsissäni ja mietin erilaisia tapoja. Voisiko sillä murskata jäitä, vai mitä ihmetta sillä tehdään? Henkilökunta osasi hyvin olla pitkään kertomatta vastausta ja antaa minun ihmetellä.

Siksi on hauska kysyä, josko kukaan sitä heti tunnistaisi : )

Reply
Annika | Travellover 14 kesäkuun, 2015 - 5:38 pm

Tuon listan perusteella olisin ollut useissakin luxury-tason hotelleissa, viimeksi Grand Hyattissa Omanissa. Kuten jossain luonnehdittiin, hotelli oli Disney World meets Orient, merkillinen sekoitus vähän kaikkea. Epäilemättä varasimme halvimman huoneen, mutta huoneluokan korotuskaan sisään kirjoittautuessa ei tuonut henkilökunta-armeijaa pyörimään huoneeseen. Vaikka pidän laadusta, tuo esittelemäsi hotelli menisi jo minun mukavuusalueeni ulkopuolelle. Kokisin, etten ole oikeassa paikassa, vaikka ei huone edullisimmillaan sulje pois, etteikö siellä asua voisi.

Reply
Anna Koskela 15 kesäkuun, 2015 - 1:20 pm

Vaikka henkilökuntaa on, ei se sitä tarkoita, että he pyörisivät häiritsevästi ympärillä. Hyvän hotellin tunnistaa siitä, että henkilökuntaa on auttamassa, silloin kun sitä apua tarvitaan.

Myös Dubaissa, missä hotelli ei tälle tasolle päässytkään, nautimme paljon omasta lounge palvelusta. Oli oikein mukava hoitaa kaikki asiat koko ajan saman henkilön kautta. Jouduimme siis vaihtamaan huonetta kesken oleskelun, ja siinä kyllä testattiin palvelua, kun tavarat pakettiin ja purettiin puolestamme ja siirrettiin ongelmitta oikeaan huoneeseen odottamaan.

En oikein ymmärrä, miten miellyttävä hotelli voisi olla mukavuusalueen ulkopuolella. Uskon kyllä että nauttisit tuosta hotellista : D

Reply
Pirkko / Meriharakka 15 kesäkuun, 2015 - 9:59 pm

Intiassa yövyimme joskus Gurgaonin Trident Hiltonissa, tiedä nyt sen luksusluokittelusta, mutta kyllä sitä ainakin 5 tähden hotelliksi väitettiin. Henkilökunnan määrä, ja sen ”häiritsemättömyys” näkyi siinä, että yksitasoisen hotellin pitkillä käytävillä taisi joka kulmassa olla joku (valvontakameroiden sijaan) ja jos vaikka tulit tavaroiden kanssa huoneeseen tai muuten takkuilit oven avaamisen kanssa, niin heti oli joku paikalla. Mutta ei häiriöksi.
Intiassa poikkeuksellisesti muuten suosittelisin loistohotelleja – Intia on niin kaaosmainen kokemus, että se, että yöksi pääsee kaaosta pakoon rauhalliseen hotelliin, tavallaan pois Intiasta, sopi ainakin minulle hyvin.

Reply
Anna Koskela 16 kesäkuun, 2015 - 9:42 am

Noihan se hyvä henkilökunta toimiikin.

Osut Pirkko oikeaan tuon Intian kanssa. Maa ei lukeudu suosikkeihini, ja siellä tosiaan olisi ihana päästä ”pakoon” hyvään hotelliin, sellaiseen ”normaalin maailman”-tunnelmaan, pois kaaoksesta.

Reply
Annika | Travelloverblogi 16 kesäkuun, 2015 - 8:26 am

Kun muu jengi ei joudu miettimään, millä maksaa matkalaskunsa ja itse joutuu, syntyy minun epämukavuusalueeni. Kun muilla luksus on arkipäivää ja minulla satunnaista lomalla, siitäkin se syntyy. Sinä olet ehkä päässyt eroon suomalaisesta vaaatimattomuudesta. Minä en.

Reply
Anna Koskela 16 kesäkuun, 2015 - 9:09 am

Ok, siis tuota tarkoitit. Nyt ymmärrän : )

Jotenkin tuollaisissa paikoissa aina ajattelen, että minulla on ihan yhtä suuri oikeus olla siellä passattavana, kuin sillä miljonäärillä!

Reply
Nimetön 14 kesäkuun, 2015 - 4:09 pm

Helppohan se on joka viikko jossain päin maailmaa matkailla jos joku muu maksaa matkat.

Reply
Anna Koskela 14 kesäkuun, 2015 - 4:33 pm

No niin on! Täällä me vaan syljeksimme vesimelonien siemeniä palmun juurelle ja kuuntelemme kun mailiin kilahtelee matkatarjouksia. On niin vaikea valita lähtisikö ensiviikolla Aruballe, vai kenties Ranskan viinialueelle.

Kaikella rakkaudella. Mikä estää sinuakin ryhtymästä bloggariksi ja nauttimaan näistä loistokkaista, helpoista ja aina niin veloituksettomista matkoista maailman mielenkiintoisiin ja yleellisiin kohteisiin.

Hanki elämä, äläkä itke anonyyminä surkimuksena.

Reply
Ökyhemmo 15 kesäkuun, 2015 - 12:10 am

Hanki elämä ei ilmauksena oikein toimi suomeksi.

Mutta joo. En usko, että bloggaamalla saat matkasi ja hotellisi ilmaiseksi, etenkin, kun bloggaat suomeksi ja ostajakunta on rajallinen. Tuonne tuskin on tulossa niin paljon suomalaisia, että joku Waldorf Astoria antaisi sinulle ilmaisen hotelliyön.
Mesenaattisi onkin se miehesi, ei mikään hotelliketju tai lentoyhtiö. Minä en sellaisen naisen kanssa olisi päivääkään, jonka rakkaus riippuisi kuukausittaisista luksuslomista.

Reply
Anna Koskela 15 kesäkuun, 2015 - 9:44 am

En usko, että bloggaamalla saat matkasi ja hotellisi ilmaiseksi, etenkin, kun bloggaat suomeksi ja ostajakunta on rajallinen. OIKEIN
Tuonne tuskin on tulossa niin paljon suomalaisia, että joku Waldorf Astoria antaisi sinulle ilmaisen hotelliyön. VÄÄRIN
Mesenaattisi onkin se miehesi, ei mikään hotelliketju tai lentoyhtiö. VÄÄRIN

Reply
Jahvetti 15 kesäkuun, 2015 - 4:36 pm

jonka rakkaus riippuisi kuukausittaisista luksuslomista. OIKEIN

Petri 14 kesäkuun, 2015 - 3:49 pm

Haven taitaa Helsingissä kuulua myös ns. hyvään kastiin, sama omistajakin kuin Kämpillä. Sitä vain ei hirveästi muisteta mainita kun ei kuulu ketjuihin, pelkästään SLH-brändiin.

Noissa ketjuhotelleissa tuppaa olemaan se, että niiden taso vaihtelee mantereittain aika paljon. Esimerkiksi W-hotellien huoneet on Yhdysvalloissa melkoista kuraa siihen nähden mitä ne on muualla maailmassa, Yhdysvalloissa on muutenkin normaalia että julkiset tilat ovat hienot mutta huoneet aika perinteiset. Edellisin Grand Hyatt-asuminen oli lentokenttähotelli (DFW:llä), Hyattit ovat muutenkin suosikkeja Yhdysvalloissa hyvän kuntosalin takia — muualla taas vältän.

Nuo arabimaiden hotellit ovat kyllä melkoisia tapauksia kaikenkaikkiaan, rahaa ei ole säästelty. Olisi mielenkiintoista tietää kuinka paljon hotelliketjut kisailevat siitä kuka pääsee mitäkin kohdetta nimissään ylläpitämään.

Tuo näyttää paikalta jossa pitää käydä piipahtamassa jos joskus osuu tuonnepäin maailmaa 🙂

Reply
Anna Koskela 15 kesäkuun, 2015 - 1:01 pm

Joo tosiaan, näin varmasti on Havenin kohdalla.

En ole niin kovasti vieraillut näissä mainituissa hotelleissa, mutta uskon, että tasoissa on eroa. Myös Aasiassa on tullut huomattua, että isot on aulat ja prameat, mutta huoneet kallissakin hotellissa aika perus.

Osasin odottaa, että arabeissa hotelleissa on hyvä hinta-laatu taso. Dubaissa olenkin joskun vuosia sitten hotelleista nautiskellut. RAK:issa tuo taso korostui entisestään. Kärjistetysti. Miksi kukaan sinne menisi, jos hotellit eivät ole kunnossa : )

Tuo on muuten asia mitä monet eivät edes tiedä, eli siis se, että Hilton ylläpitää tätäkin kohdetta, kuten montaa muutakin nimekästä tuolla. Luulisin, että tämä koko hotellitoiminnan ulkoistaminen toiselle firmalle, on aika vieras asia tavalliselle turistille. Varmasti kisa on kova.

Joo. Voin suositella!

Reply
Ansku Bcn 14 kesäkuun, 2015 - 3:26 pm

Mietinpä vaan niitä, jotka aina yöpyvät tämän tasoisissa hotelleissa, taitaa heillä olla hieman arjesta vieraantunut käsitys maailmasta :D. Mielenkiintoinen tietopaketti alussa, ja listan hotelleista olen ainakin Marriotissa ja Glo:ssa yöpynyt ja W:ssä ja Mandarinissa käynyt drinksuilla. Tässä tuumailen, että jättäisinkö tämän postauksen ”vahingossa” auki läppärille ja jollain konstilla saisin mieheni vilkaisemaan tätä. Tajuaisikohan vinkkini…

Reply
Anna Koskela 15 kesäkuun, 2015 - 10:25 am

Tiedätkö, samaa mietin minä.

Seurasin todella paljon ympärilläni olevia ihmisiä, heidän saapumistaan hotellin jne. Ehkäpä se hetki, kun näkee isojen autojen saattueen tulevan hotellin eteen, on seisauttavin. Hekilökuntaa saapuu juosten paikalle, ja tunnelma oikein sähköistyy. Ensimmäisestä autosta astuu mies, jonka perässä palvelija kantaa salkkua. Toisesta autosta astuvat ulos naiset, ja pienet lapset hoitajineen. Mahdollisesti naisia kuljettaa kaksi autoa. Ja sitten on vielä auto matkatavaroille. Esim. miesten pitkät valkoiset puvut kuljetetaan tietenkin autossa henkarilla roikkuen, jotta eivät mene ryppyyn.

Silloin tietää, että on minun maailmani, ja sitten on maailma, josta en ymmärrä ja tiedä yhtään mitään.

Toivottavasti miehesi ottaa vinkin vastaan : D

Reply
Maarit Johanna 14 kesäkuun, 2015 - 1:33 pm

Tämä oli varsinaisen nautittava postaus, mutta niin taisi olla teidän visiittikin tuolla!
Taidan pistää tämän kirjanmerkkeihin odottamaan lottovoittoa tai säästökuuria 🙂
Alun luksusmääritelmä oli todella mielenkiintoista luettavaa, tuostahan olisi saanut ihan oman postauksensa, mutta toimi myös pohjustuksena tälle hulppealle hotellille. En tosiaan ole edes ajatellut, että luksus olisi jo tuolla tavalla määriteltyä. Henkilökohtaisesti aina olen tuuminut sen olevan niin subjektiivinen kokemus, että vaikka se yksinäinen majatalo jossain Islannin vuonon pohjukassa voi olla luksusta, vaikka puitteet muodostuisivatkin lähinnä luonnosta ja siitä hetkestä, eikä kultaisista kylpyammeista tai tuoksuista.
Täytyy todellakin siis ottaa paremmin selvää noista hotellien tasoeroista ja vihdoin ja viimein käydä yöpymässä siellä Kämpissä!

Reply
Anna Koskela 15 kesäkuun, 2015 - 10:16 am

Tuosta luksuksen määrittelystä ja kokemisesta olisi voinut kirjoittaa todellakin oman postauksen. Halusin kuitenkin paketoida sen tähän samaan, jotta kirjoituksessa on muutakin sisältöä, kuin pelkkä hotelli : )

Onhan se subjektiivinen kokemus. Opikelijapojalle Avensis voi olla luksusta, mutta todella rikkaalle ei edes Maserati riitä.

Sitten on ihan oma lajinsa, eli arjenluksus, joka ei edes välttämättä maksa mitään. Neuvostoliitossa taas oli käytössä demokraattiinen luksus, jossa keskiluokalle tarkoituksellisesti myytiin hienot kaviaarit ja shampanjat edullisesti. Näin kaikki pääsivät nauttimaan edes vähäsen.

Nuo hotellien luokitukset ja erilaiset tavat ympäri maailmaa luokitella hotelleja, olivat todella mielenkiintoisia. Niistäkin olisi saanut yhden postauksen. Voi olla, että niihin vielä palaan.

Reply
sarrrri 14 kesäkuun, 2015 - 1:13 pm

*Huokaus*… 😉 Ja minä kun täällä pakkailen parhaillaan telttaa ja makuupusseja meidän nyssäköihin. Jos olisin oikein rikas niin yöpyisin tällaisissa ihan kunnon luksuspaikoissa todennäköisesti aina. Ökyily on ihanaa, vaikka tietysti hirvittävän paheksuttavaa. 😉 😀

Reply
Anna Koskela 15 kesäkuun, 2015 - 10:09 am

Juu, siis kaikkea ökyä tule suuresti paheksua. Eihän se nyt käy, että joku nukkuu tuollaisessa hotellissa, samaan aikaan kun maailma on täynnä kodittomia lapsia…Onhan se nyt ihan typerää mennä hienoon hotelliin, kun siellähän vain nukutaan. Ja julkisen harakirin tekee, jos kertoo tällaisesta nauttivansa. Parempi olisi vain palata kotiin, ja todeta, että olipa huono loma…

Tässäkin ketjussa on jo monta, joiden vastauksista voi päätellä kansan syvienrivien tunteet…

Reply
Lotta Watia | Unagidon 14 kesäkuun, 2015 - 1:01 pm

Voi että, tohon voisi tosiaan tottua!

Mä en ole luksushotellissa ollut, mutta tän määritelmän mukaisesti muutamassa upper upscale -hotellissa, esim. Sheratonissa. Japanissa myös Grand-hotellit menevät varmaan tähän kategoriaan. Tyynyjä olen päässyt valitsemaan, mutta tuoksuja ei ole käyty huoneeseeni levittämässä. Tuo tyynyjen valitseminen on viime aikoina tainnut levitä myös vähän alemman tason hotelleihin. Se on kyllä erinomaista, sillä täydellinen tyyny takaa yleensä täydelliset yöunet. Tyynystä tulikin mieleen, että olin tällä viikolla ruotsinlaivalla ja se tyyny oli ihan karsee muhkurainen kökkö! 😀 Vähän panostusta hei.

Japanissa luksuskategoriaan menevät varmasti myös monet ryokan-hotellit, vaikka länsimaalaisesta näkökulmasta ns. lattialla nukkuminen ei ehkä luksusta olekaan. Tein matkailun työharjoitteluni Kiotossa luksus- (tai ainakin upper upscale) -tasoisessa hotellissa. Tehtävänäni oli olla asiakkaiden kanssa vierailun alusta loppuun saakka. Otin heidät vastaan, kannoin matkatavarat huoneeseen, tarjoilin tervetuloteen, tarjoilin illallisen huoneeseen, kävin avaamassa pedit sillä välin kun asiakkaat olivat kylpylässä ja aamulla toin aamiaisen huoneeseen. Lähtiessä saatoin asiakkaat autolleen ja kumarsin auton startatessa niin pitkään, kunnes se auto katosi näkyvistä. Henkilökohtaista palvelua ainakin, jos ei muuta. Kalleimman kategorian hotellihuoneet olivat meillä kyllä upeita – omat ulkoilmakylvyt sun muut. Ehkä joku kerta meen tonne vielä itse yöpymään… 🙂

Hih, olipa hauska, kun olit lainannut mun tutun matkailualan opiskelijatoverini opparia. 🙂

Reply
Lotta Watia | Unagidon 14 kesäkuun, 2015 - 1:39 pm

Niin siis Japanin ”Granvia”-hotellit piti kirjoittamani, ei ”Grand”. 🙂

Reply
Anna Koskela 15 kesäkuun, 2015 - 10:04 am

: )

Reply
Anna Koskela 15 kesäkuun, 2015 - 10:04 am

Tyyny todellakin ratkaisee aika paljon. Etenkin jos saa muhkuraisen tyynyt, niin rupeaa heti epäilemään sen puhtautta. Sitten onkin koko sänkykokemus pilalla, ja kääntelee patjat ja peitteetkin tarkkaan.

Nuo kalleimmat ryokanit ovat aivan varmasti todellista luksusta, vaikka lattialla joutuukin nukkumaan. Olen nähnyt niistä kuvia, ja haluaisin joskus kokeilla. Halvimpienkin hinnat ovat vain melko tähtitieteellisiä.

Joku kirjoitti jossain ketjussa, että ei tiedä miten kalliissa hotellissa pitäisi käyttäytyä. Minulle tulisi sama ongelma tuollaisessa ryokanissa. Pitäisi saada selviytymismanuaali etukäteen.

Miten muuten, kun olit Japanissa hotellissa töissä, olivatko vieraat kiinnostuneet taustastasi. Siis kyselivätkö kovasti?

Sun opiskelukaveri : ) Hauskaa!

Reply
Lotta Watia | Unagidon 15 kesäkuun, 2015 - 7:08 pm

Joo ihan totta, eka kerta luksusta/vierasta kulttuuria vaatisi manuaalin. :-p

Yleensä asiakkaat eivät aluksi uskaltaneet taustastani kysyä mitään, mutta kun olivat oluen ottaneet, niin kyselytulva alkoi! 😀

Reply
Anna Koskela 16 kesäkuun, 2015 - 9:39 am

😀 Kiitos kun vastasit.

Reply
Mirka/ Reason for a Season 14 kesäkuun, 2015 - 12:51 pm

No ohhoh – Oikeassa olet, tuossa on jo luksusfiilistä. Oikeassa olet myös siinä, että sana luksus on varmasti eräänlaisen inflaation kärsinyt (jopa minun blogiin on joku liittänyt jonkun luksushenkisen mielikuvan. Ehh..). Tietenkin sanat muuttavat merkitystään ja arkisessa kielenkäytössä saatan viljellä sanaa luksus ties missä yhteydessä. Matkailun suhteen minun reissuni ovat kyllä niin kaukana luksuksesta kuin itä on lännestä. Tällaisten postausten kautta taidan päästä lähimmäs luksusta, mitä eläessäni tulen pääsemään ;). Hyvin olet panostanut tähän postaukseen, kiitos siitä! Lukukokemukseni vähän kärsi, kun koneeni näytöstä pimeni juuri eilen 1/3. Koitan nyt elää tämän kanssa hetken aikaa, elämästä katosi kolmasosa :P.

Reply
Anna Koskela 14 kesäkuun, 2015 - 8:46 pm

Juuh, menee tämä luksuksen puolelle : )

Sanat muuttavat merkitystään ja niin myös luksuskin. Se mikä oli vielä 90-luvlla luksusta, ei enää useinkaan sitä enää ole. Toisaalta vanhat brändit ovat ja pysyvät. Sekin on mielenkiintoista, että luksushan on aina ihmisen tulotasosta kiinni. Hieno urheiluauto voi olla ihan tavallista todella rikkaalle ihmiselle.

Kirjoituksen tekeminen oli vaikeampaa kuin uskoin. En halunnut lähteä ainoastaan kehumaan ja ihastelemaan hotellia, vaan halusin tuoda myös tätä luksus kulmaa yleisesti mukaan. Aiheesta olisi voinut kirjoittaa vaikka kuinka, mutta jo nyt kirjoituksesta tuli hieman liian pitkä.

Auts :/ Koneongelmia. Ei kiva…

Reply
Jerry / Pako Arjesta 14 kesäkuun, 2015 - 12:50 pm

Okei, tämä jos mikä on luksusta :)! Oli mielenkiintoista, että määrittelit postauksen alussa luksuksen tarkemmin ja sanoit monia hyviä pointteja siitä, mitä pidetään ”luksuksena”, mutta se ei oikeasti yllä sille tasolle. Tykkäsin erityisesti noista hotellimääritelmistä luxury, upper scale jne., koska en ollut aiemmin kuullut niitä. Hienoa, että lisäsit vielä linkinkin!

Ja tuo hotelli on kyllä upea! Turndown service, ravintolan asiakaspalvelu ja kaikki kuulostaa niin luksukselta kuin olla ja voi. Varmasti oli mahtava kokemus. Olitteko tuossa hotellissa yhden vai useamman yön? Tuo hintatasokaan ei kuulosta miltään järkyttävältä, kun huomioi sen, mitä sillä saa. Itse asiassa yllättävän ”edullista”, jos näin voi sanoa :). Hyvä postaus!

Reply
Anna Koskela 14 kesäkuun, 2015 - 8:41 pm

Juu, taitaa tämä kääntyä luksuksen puolelle : )

Tuo hotelliluokittelu oli minulle myös outo. Siksi oli hyvin mielenkiintoista tutustua siihen.

Hotelli on upea! Kokemus oli kokonaisuudessaan erittäin mukava ja miellyttävä. Olimme kaksi yötä, ja jossain vaiheessa totesin, että lähden vain pieninä paloina pois hotellista.

Osut oikeaan. En viitsinyt asiaa korostaa, mutta hintataso on laatuun nähden hyvin maltillinen. Euroopassa on täysi mahdolttomuus saada tätä tasoa tuohon hintaan. Tuskin se Aasiassakaan onnistuu. Arabeissa kaikki on hienompaa ja suurempaa. Siksi loistoa hakevien kannattaisi hieman kurkistella siihen suuntaan.

Mukava että pidit kirjoituksesta.

Reply
Jerry / Pako Arjesta 14 kesäkuun, 2015 - 10:21 pm

Mitä kautta muuten törmäsit tuohon määritelmään vai löytyikö vain taustatyötä tekemällä / googlettamalla?

Noin upeasta hotellista ja tuollaisen palvelun ääreltä on äärettömän vaikeaa lähteä pois :P.

Tuo on todellakin maltillinen, koska esimerkiksi Tokion Hiltonin halvinkin huone maksaa helposti yli 200€. Ihan vain esimerkkinä. Eli kannattaa todellakin etsiä ylellisyyttä tuolta etelämmästä eikä idästä. Jotenkin kuvittelisin, että Dubaissa yms. rikkaiden suosimissa paikoissa luksus maksaa kauheasti, koska on myös niitä maksavia asiakkaita, mutta ehkä hinnat ovat juuri sen takia alhaisempia.

Reply
Anna Koskela 14 kesäkuun, 2015 - 10:37 pm

Tiesin, että luksukselle on oma määritelmänsä. Olin lukenut vuosia sitten muutamia tutkimuksia Taloussanomista ja Yleltä, mutta en löytänyt enää kirjoituksia niistä. Googletin eri sanoja, ja aiheesta löytyikin paljon uusia ja erilaisia tutkimuksia.

Koska Arabeissa ei puitteissa säästellä, siellä saa parhaimman vasteen rahoilleen. Koska asukkailla on mitä kuluttaa, se näkyy kaikille hotellivieraille. Tämä on vähän ongelmallinen asia ottaa esille, koska osa ihmisistä ei vain halua mennä ”rättipää”-maihin. Ennakkoluulot ovat tuonne hyvin suuria.

Ei, Dubaissa luksus ei hotelleissa maksa mitenkään erityisen paljon. Hintataso on korkeampi kuin RAK:issa, mutta hinta-laatu on todella hyvä. Minulla on vielä postaus tulossa Dubain hotellista, missä maksoimme hitusen lisää rahaa, ja saimme paljon, paljon enemmän : )

Reply
Jerry / Pako Arjesta 15 kesäkuun, 2015 - 8:48 am

Itseäni ei oikeastaan häiritse noissa maissa kuin kaksi asiaa: julkiset hellyydenosoitukset kielletty. Kuulemani mukaan jopa kädestä pitäminen voi olla ongelma, mutta tuohan voi olla ihan huhupuhettakin. En tiedä, kun en ole käynyt. Ja toinen on alkoholin hankala saatavuus. En lähde reissuilleni ryyppäämään, mutta kyllä se cocktail on kiva ottaa silloin tällöin ja viiniä ruoan kanssa. Ilmeisesti tuohonkin on joitain poikkeuksia hotellien sisällä?

Mielelläni luen niitä muitakin hotellijuttuja :).

Anna Koskela 15 kesäkuun, 2015 - 9:53 am

Kyllä kädestä voi kiinni pitää, ja kevyesti halatakin, kun katselee jotain upeaa maisemaa. Erehdyimme jopa välillä antamaan toiselle pienen suukon, ja selvisimme ilman moittivia katseita. Mutta julkiset hellyydenosoitukset eivät tosiaan ole kovin suotavia.

Ostoskeskuksissa on kylttejä, joissa kielletään käsikkäin kulkeminen ja suuteleminen. Tosin meillä ei vaaraa ollut, sillä miestä ei saa ostoskeskukseen kuin pakottamalla : ) Käyttäytymissäännöistä muistutetaan myös hotelleissa. Hotellien alueella voit olla melkein miten vaan, mutta ei ulkopuolella.

Alholinsaanti tuolla ei ole ongelma, vaan sen hinta. Siksi AI-lomat ovat suosittuja, koska niihin kuuluu juomaranneke. Toinen kikka, on ottaa hotellipaketti mihin kuuluun loungepalvelu juomineen. Eli juuri Dubain hotellissa, meillä oli tämä käytössä.

Jerry / Pako Arjesta 16 kesäkuun, 2015 - 3:29 pm

Kiitos tarkennuksesta. Jotenkin tuntuisi itsestä siltä, että koko ajan on valvovan silmän alla :P.

Aaaa… luulin, että pelkkä saaminenkin on jo hankalaa. Kiitos siis tästäkin.

Anna Koskela 16 kesäkuun, 2015 - 6:01 pm

: D

Leave a Comment