Paradores-hotellit, Parador de Siguenza – Yö linnassa

by Anna | TÄMÄ MATKA

Paradores-hotellit

Paradores-hotellit on mielenkiintoinen konsepti. Hotellit ovat rakennuksiltaan kulttuurellisesti merkittäviä, ja ne ovat Espanjan valtion omistamia. Näiden hotellien tehtävä ei ole olla varsinaisia turistihotelleja, vaan Paradores-hotellit ovat ensisijaisesti tehty Espanjan omille kotimarkkinoille. Tästä johtuen Paradores-hotellit eivät ole kovinkaan tuttuja suomalaisille.

Mikäli ns. perus-Hiltonit alkavat kyllästyttää ja boutique-hotelleista uniikit muistot keskittyvät lähinnä pössyttelevään isäntään, voi olla aika kokeilla Paradores-hotelleja. Tarjolla on todellakin ainutlaatuisia ja ehdottoman tyylikkäästi saneerattuja rakennuksia alkaen 1200-luvulta, kaupunkien parhaimmilta paikoilta. Näitä hotelleja on Espanjassa yhteensä 96 kpl.

Parador de Siguenza

Parador de Siguenza

Parador de Siguenza

Parador de Siguenza

Parador de Siguenza

Parador de Siguenza

Viimeisen päälle kunnostettuja

Koska Paradores-hotellit ovat valtion suojelussa olevia rakennuksia, ei entisöinnillä ja kunnossapidolla ole niin tarkkaa kustannusrajaa. Siksi hotelleista löytyy hämmästyttävä määrä vanhaa antiikkia, sekä todellakin viimeisen päälle tyyliin sovitettuja sisustusratkaisuja. Julkiset tilat, sekä puutarhat ovat näyttäviä. Portaat vanhoissa rakennuksissa ovat jykeviä ja nousut ihanasti kaikki eri korkuisia. Saranat, ovenrivat, istuimet, kaapistot, matot – kaikki täydellisesti henkeen sopivia.

Huoneet ovat rakennuksen ajan mukaisia. Mitään bling-blingiä näistä hotelleista ei löydy, vaan matkailijan on hyväksyttävä huoneessaan mm. alkuperäisen upea, mutta äärimmäisen kylmä kivilattia. Muutenkin huoneet ovat enemmän tyylikkään askeettisia, kuin runsaan yleellisiä. Silti laatu on kaikkialla erinomainen. Matot ovat villaa, peitteet untuvaa ja kalusteet antiikkia tai uusvanhaa massiivipuuta.

Parador de Siguenza

Sisäänkäynti

Parador de Siguenza

Parador de Siguenza

Oma kappeli

Parador de Siguenza

Paradores-hotellit ovat osa Espanjalaista kulttuuriperintöä

Paradores-hotellit ovat osa Espanjalaista kulttuuriperintöä. Yksityisen olisi vaikea, ellei jopa mahdoton ylläpitää näin laajoja kokonaisuuksia. Paradores-hotellit kun eivät ole vain pelkkiä hotelleja, vaan kokonaisia keskiaikaisia linnoja, palatseja, entisiä pyhiinvaeltajien sairaaloita tai vielä osittain toiminnassa olevia luostareita.

Hotellit ovat hieman vanhanaikaisia. Varauksia voi tehdä, kuten me teimme, edelleen sähköpostitse. Kirjaantuminen sisään hotelliin vie kauan ja tarjolla on ystävällistä, mutta valtion virkamiesmäistä palvelua. Hotelli tarjoaa aina ilmaisen pysäköinnin, mikä on erinomainen etu. Espanjan vanhoissa kaupungeissa pysäköinti keskustassa maksaa 16-20 euroa yö. Se, miten auton saa kitkuteltua parkkipaikalle ja sieltä pois onkin aivan toinen asia. Wi-Fi toimii, tai ei toimi.

Pardores-hotellien omaan kanta-asiakasohjelmaan voi liittyä ilmaiseksi verkossa. Liittymisen jälkeen jokaisessa hotellissa odottaa juomakuponki, ja ensimmäisen varauksen yhteyteen saa veloituksettoman aamiaisen. Aamiainen hotelleissa on kallis, noin 20 euroa, mutta se on erittäin laadukas. Muuten hotellien ruuat eivät kovasti kehuja kerää booking.com:n kommenteissa.

Paradores-hotellit, Parador de Siguenza

Parador de Siguenza rakentaminen aloitettiin 1123 ja toimi piispojen ja kardinaalien rakennuksena aina 1800-luvulle asti. Saapuminen oli hämmentävä. Hihkaisin Tepolle: “Katso mikä linna“, johon mies totesi lakoonisesti: “Se on meidän hotelli“.

Hotellissa oli etupäässä espanjalaisia, me ehkä ainoina skandeina. Auton ajaminen parkkiin linnanpihalle, oli jälleen sellainen “nolo” kokemus – tunkea auto läpi ahtaiden kujien, joissa kulkee kävelijöitä.

Linna on täynnä erilaisia baareja, lobbyja ja takkahuoneita vapaasti käytettävissä. Naputtelen tätä postausta ison haarniskan tuijotellessa minua vihamieleisesti ja kynttelikön valuttaessa steariiniä pöydälle, joka on vanha metallein pakotettu ovi, varsinainen taidonnäyte, tosin onneksi lasilla suojattu nykyisin.

Yön hinta 110 euroa, ilman aamiaista.

Parador de Siguenza

Parador de Siguenza

Parador de Siguenza

Parador de Siguenza

Parador de Siguenza

Parador de Siguenza

31 comments

31 comments

Ronda kannattaa kokea yöpymällä rotkon reunalla - TÄMÄ MATKA helmikuu 6, 2019 - 8:10 pm

[…] Paradores-hotellit, Parador de Siguenza – Yö linnassa […]

Reply
Madridin ympäristön Road Trip. Kulut ja hotellit | TÄMÄ MATKA syyskuu 26, 2016 - 8:00 am

[…] Italiassa! Itse hotelli Parador de Cáceres oli varsin hieno. Ehkäpä yksi reissun hienoimmista. Paradoresin konseptiin pääset tutustumaan täällä. Tässä hotellissa tutustuin myös paikalliseen erikoisuuteen. Torta del Casar tehdään lampaan […]

Reply
Kohteena maailma / Rami syyskuu 25, 2016 - 9:46 pm

Itse jo vuosia sitten katselin noita valtionhotelleja, että niissä olisi joskus mukava majoittua. Jonkun hotellin golfkentällä taannoin olen pelannut, mutta hotellissa en käynyt.

Reply
Eve/Meiän matka syyskuu 25, 2016 - 9:53 am

Todella upeita kuvia, hotelli tosiaan muistuttaa linnaa ! Olisi kiva kyllä yöpyä linnassa 😃 hyvin informatiivinen postaus!

Reply
Martta / Martan Matkassa syyskuu 25, 2016 - 12:02 am

Paradores <3 Kerran olen päässyt yöpymään Paradorissa, muistaakseni San Sebastianin lähistöllä, hotelli oli vanha kartano pienessä kylässä ja se oli myös aivan hulppeasti sisustettu.Muutamia muita Paradoreja olen nähnyt ulkopuolelta ja ne suorastaan henkivät historiaa. Upea tuo teidän hotelli, missäpäin mahtaa kyseinen kaupunki olla?

Reply
Merja / Merjan matkassa syyskuu 24, 2016 - 9:31 pm

Onpas upea hotelli! En ole aikaisemmin näistä kuullutkaan. Hienoa, että rakennuksia suojellaan ja pidetään huolta.

Reply
Veera Bianca syyskuu 24, 2016 - 6:38 pm

Ihan vaan sellaista, että tykkään ihan kamalasti että sun blogi on koko sivun kokoinen, koska nuo kuvat pääsee niin oikeuksiinsa 🙂

Reply
Lotta | Watia.fi syyskuu 24, 2016 - 2:41 pm

Mielenkiintoinen konsepti. Aikamoinen linnahan tuo tosiaan on. Aika hienolta teidän reissu jälleen kerran Facebookinkin perusteella vaikutti. En ole vielä linnassa koskaan majoittunut, mutta erityisesti Skotlannin linnat on olleet bucket listillä. Mielelläni yöpyisin kyllä täälläkin!

Reply
Panu / Panun matkat syyskuu 24, 2016 - 2:00 pm

Huikeaa! Enpä ollut tällaisesta hotellikonseptista kuullut. Erittäin mukavan näköistä, ja mielestäni tyylikäs askeettisuus voi olla varsin miellyttävä – ja varmasti erottuva – konsepti. Voisin itse kuvitella viihtyväni tällaisessa paikassa.

On myös, että hienoa, että tällä tavalla vaalitaan rakennushistoriallista kulttuuriperintöä eikä turhaan venytetä senttiä. Järkevä uudistaminen/modernisointi on aina hyvä idea, ja siitä meillä on Suomessa aika paljon opittavaa ulkomailta.

Reply
Noora Kurkela syyskuu 24, 2016 - 10:53 am

Erittäin upean näköinen on kyllä! Mielenkiintonen paikka varmasti. Ja hintakaan ei ollu niin iso mitä kuvittelin!:) varmasti on erilaista yöpyä tommoisessa paikassa mitä normaali hotellissa, missä turisteja pursuaa joka piipusta!

Reply
Teija / Lähdetään taas syyskuu 24, 2016 - 9:17 am

Siis Wau! Onpa hieno hotelli. Enpä ole koskaan kuullut noista hotelleista. Aika hienoa, että alkuperäisestä halutaan pitää kiinni. Kyllä kylmän kivilattian tuossa ympäristössä kestää – villasukat vain jalkaan 🙂

Reply
Anna | Muuttolintu.com syyskuu 24, 2016 - 1:19 am

Hieno paikka! Tämmöiset vähän erilaiset yöpymispaikat kiinnostaa meitäkin, ne on usein niitä mieleenpainuvimpia. Ei yhtään haittaa vaikka ei olisi sisältä viimeisen päälle luksus, jos on kuitenkin muuten puitteet noin upeat. Hyvä vinkki Espanjaan, kukapa ei haluaisi yöpyä linnassa! 🙂

Reply
Kaisa syyskuu 23, 2016 - 2:37 pm

Wau! Mielenkiintoinen majoitus ja kuvaus siitä. Ihailtavaa, miten Etelä-Euroopassa on tätä kulttuuriperintöä ja miten sitä pidetään arvossa. Hienoa, että niitä ylläpidetään ja ihmiset pääsevät niitä käyttämään.

Reply
Paula - Viinilaakson viemää syyskuu 23, 2016 - 4:46 am

No siis vautsi vau! Aika pramea paikka. Me tykätään aina paikoista, joilla on jonkunlainen oikea historia. Jotenkin niissä vaan on ihan erilainen tunnelman.

Reply
lena / london and beyond syyskuu 22, 2016 - 9:45 pm

Nyt minäkin kiinnostuin! Tämäntyyliset, jotain vähän tavallisuudesta poikkeavat hotellit kiinnostavat ehdottomasti ja hintakin vaikuttaa olevan ihan ok. Tai no, Espanjasta löytyisi varmasti edullisemminkin jotain tavallista, mutta varmaan on hintansa arvoinen. Pitääkin tutkia onko näitä Bilbaon kulmilla tai jossain siellä suunnilla edes, jos taas ensi vuonna mennään vähän pidemmäksi aikaa Bilbaoon.

Reply
salaine syyskuu 22, 2016 - 9:30 pm

Kiitos vinkistä! Italiassakin on näitä linnamajoituksia. Se siinä on huono juttu, että vaatii useasti sen auton jotta niihin pääsee. Matkailu meilläkin muuttanut muotoaan. Seuraavaksi kokeilemme Hiltonissa. Sitä kun kaipaa hieman luksusta elämäänsä.

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA syyskuu 23, 2016 - 9:21 am

Totta. Auto on melkein välttämätön, jotta näihin pääsee.

Ei sen matkailun pidä olla kärvistelyä luukusta toiseen, vaan kyllä sitä on lupa nauttiakin.

Reply
Anna / 270 Degrees syyskuu 22, 2016 - 1:19 pm

Olipas kattava tietopaketti, mä en ollut kuullutkaan tällaisista! Kuvauksen perusteella odotin vieläkin askeettisempaa huonetta, mutta nuo tilathan näyttävät jopa ihan kutsuvilta – kyllä mä voisin noin huikeassa linnassa yöpyä ihan mieluusti 🙂 Nämä ovat varmastikin hyvin suosittuja korkeahkosta hinnasta huolimatta, voisin kuvitella?

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA syyskuu 22, 2016 - 7:24 pm

Kiitos : )

Juu, ehkäpä käytin liian jyrkkää tekstiä. Moni vaan ehkäpä olettaa, että näissä hotelleissa olisi jotenkin kokolattiamattoja, lämmitettyjä peilejä ym.huoneessa. Huoneet eivät tosiaan pröystäile, mutta tunnelma niissä on mahtava.

Kyllä, hotellit ovat erittäin suosittuja. Monet ovat viikonloppuisin aina loppuunmyytyjä.

Reply
Johanna Hulda syyskuu 22, 2016 - 3:55 am

Aika upea vanha linna tosiaankin. Loistavaa että näistä pidetään hyvää huolta valtion toimesta, ja jotenkin virkistävää ettei kaikista ole tehty museoitakaan. Minä en kyllä kuvailisi tuota sisustusta askeettiseksi, vaikka onhan noissa auloissa vähän ylimääräistäkin tilaa. Noista sisätiloista tummapuisine kalusteineen ja kattoineen (ja jääkylmine lattioineen) tulee vähän mieleen meidän tuleva perintötalo Portugalissa. 😀

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA syyskuu 22, 2016 - 11:33 am

Onhan se aikamoisen kiva päästä yöpymään tuollaisissa paikoissa.

No ei nuo sillee askeettisia ole, että muistuttaisivat luostaria ; – ), mutta kun monesti kalliimmat hotellit ovat kauhean koristeellisesti ja räikeäti sisustettuja, niin niihin verrattuna nuo ovat tosi hillittyjä.

Reply
Stacy syyskuu 20, 2016 - 4:49 pm

Lakonisesti totean, että melko kallista. Sen sijaan on hyvä, että valtio on ottanut kunnossapitääkseen nämä muistomerkit ja niitähän siellä piisaa. Suomessakin valtio voisi osallistua vanhojen rakennusten kunnossapitoon. Minä olenkin vähän outo kommunisti, kun minusta valtion pitäisi osallistua yksityisten talojen hoitokustannuksiin. Kun asiaa ajattelee, olisi makeeta yöpyä tuollaisessa. Siellä varmasti kummittelee. Minä ainakin haluaisin sen kummitushuoneen.

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA syyskuu 21, 2016 - 9:19 am

Elämä on : )

Kyllähän noita olisi mahdoton yksityisen ylläpitää. Tai sitten tulisi joku rikas öljysheikki hotelliketjuineen, joka remontoisi paikan pilalle.

En ehkä kummituksista tiedä, mutta kun oli päivät katsellut goottilaistenkirkkojen maalauksia, missä oli helvettiä sekä irtileikattuja päitä ja raajoja, niin yöllä ne tuli uniin. En normaalisti puhu unissani lainkaan, mutta tuolla höpötin kaikenlaista himmeää läpi yöt.

Reply
Pirkko / Meriharakka syyskuu 20, 2016 - 1:47 pm

Pohjois-Espanjaa Camino de Santiagon reittiä (mutta pääosin kuitenkin autolla) seuraillessamme pari vuotta sitten näimme näitä useammassakin paikassa ja parissa poikkesimme katsomaankin (tai vessaan 🙂 ) – ei kuitenkaan sillä reissulla asuttu yhdessäkään, mutta mielessä oli, että joskus Espanjassa voisi ehkä näitäkin käyttää.

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA syyskuu 20, 2016 - 2:17 pm

Nämä hotellit on tosiaan viitoitettu hyvin selkeästi, kiitos valtion omistuksen : )

On nuo sellaisia kokemuksia, että hyvinkin varailisin niitä lisää, jos vaan matkan varrelle sattuu.

Reply
Johanna @ Out of Office syyskuu 19, 2016 - 7:37 pm

Hih! Kiva lukea näistä Paradoreista – juuri varasin sinne Gomeralle pari yötä tammikuulle. Kiitos vinkeistä!.

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA syyskuu 20, 2016 - 2:16 pm

Mä odotan sun raporttia tuosta La Gomeran hotellista : )

Reply
Meri / Syö Matkusta Rakasta syyskuu 19, 2016 - 3:18 pm

Informatiivinen postaus. Mielenkiintoinen konsepti ja hyvinkin voisin kuvitella tällaisessa yöpyväni. Vaikkei sisustus tosiaan mitenkään runsaan ylellinen olekaan, niin kyllä tuolla kuvien perusteella vaikuttaisi olevan (haarniskoineen päivineen) sellaista vanhan liiton ritarilinnan tunnelmaa. 110 euron hinta lienee elämyksestä ihan kohtuullinen, vaikka ainahan sitä toivoisi edullisemmalla pääsevänsä.

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA syyskuu 20, 2016 - 2:16 pm

Sisustus ei tosiaankaan ole mitenkään koristeellinen tai kiiltävä, enemmänkin sellainen tyylikäs. Tuo 110 euroa on kyllä paljon, mutta toisaalta muutaman kympin maksaa ylimääräistä siitä, että pääsee kokemaan vähän “extraa”. Hinnoittelu tuolla on muutenkin jotenkin omituinen. Juomat ovat halpoja, ruoka taas aivan ylihintaista.

Reply
Heli / Heli voyage syyskuu 18, 2016 - 9:42 pm

Onpa upea linna-hotelli! Paradores-hotellit kuulostaa tämän tekstin perusteella ihan sellaisilta majapaikoilta joista minä tykkään. Olin kyllä kuullut konseptista jotain, mutta en koskaan vielä ole kokeillut.

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA syyskuu 20, 2016 - 2:13 pm

No on!

Nuo hotellit ovat hyvin suosittuja. Esim. tämä hotelli oli loppuunmyyty viikonloppuna, kun siellä olimme. Eli jos haluaa kokeille, kannattaa varata ajoissa.

Reply

Leave a Comment