Testissä Kreetan All Inclusive -hotellit

by Anna

Testissä Kreetan All Inclusive -hotellit

Testissä Kreetan All Inclusive -hotellit. Lokakuussa 2018 Kreetalla majoituimme viidessä eri All Inclusive -hotellissa. Valitsimme tarkoituksella hotellit samasta hintasarjasta. Hotellien hinnat liikkuivat välillä 85-139 €/yö. Vaikka hintaeroa ei ollut merkittävästi, laatueroa olikin sitten kuin yöllä ja päivällä.

Hania, Panorama Hotel

Testissä Kreetan All Inclusive -hotellit | Hania, Panorama Hotel, (Panorama Blue Adults Only) 105€

Panorama Hotel lunasti kyllä lupauksensa. Nimensä mukaisesti tästä hotellista on todellinen panoraamanäkymä merelle! Paikka sijaitsee n. 30 min ajomatkan päässä lentokentältä, 5 km Haniasta länteen.

Upeaita maisemia pääsi ihailemaan niin allasalueelta, huoneista, kuin myös ulkoilmaravintolasta.

Huone oli melko täydellinen. Tai sanotaan, että täydellinen, sillä en kyllä mitään valittamista löytänyt. Käytössämme oli Blue Executive Deluxe -huone, jonka terassilta oli käynti jaettuun uima-altaaseen. Mikä tärkeintä huone sijaitsi vain yli 16-vuotiaille tarkoitetussa Panorama Blue -rakennuksessa. 

Ennen illallista oli kiva hakea baarista kuohuviini (korkeajalkainen lasi) ja istahtaa nauttimaan lasilliset sohville, joita oli mukavasti iso ja tyylikäs terassi täynnä. Allasalue oli valaistu upeasti ja kaupungin valot siinsivät taustalla. Näkymiä kelpasi tuijotella pimenevässä illassa.

Suuri Kreetan All Inclusive testi

Suuri Kreetan All Inclusive testi

Suuri Kreetan All Inclusive testi

Suuri Kreetan All Inclusive testi

Suuri Kreetan All Inclusive testi

Suuri Kreetan All Inclusive testi

Suuri Kreetan All Inclusive testi

Panorama Hotel oli ylitse muiden ruuassa

Kokki ei ollut säästellyt valkosipulia ja yrttejä, eikä kulhoista löytynyt todellakaan spagettia ja lihapullia. Lounaallakin oli tarjolla mm. grillattua kokonaista Red seabreamia ja kreetalaisia pataruokia. Lämpimien kasvisruokien ja erilaisten salaattien osuus oli suuri, ja lihaton lokakuu -päätöksen noudattaminen sujui kohdallani ongelmitta.

Välimeren teemaillallinen oli täysi kymppi. Tarjolla oli mm. kyproslaisen reseptin mukaan tehtyä vasikkaa, sekä kania valkoviinissä. Miekkakala ja muut ruuat, jotka vaativat taitoa kypsennyksen suhteen, olivat erittäin meheviä. Vaikka kyseessä oli buffatarjoilu, missä ruoka usein kärsii odottelusta, ei eteen tullut mitään kuivahtanutta tai ylikypsää.

Aamiaiselta muuten sellainen huomio, että sitrushedelmät oli jaksettu kuoria ja leikata suupaloiksi valmiiksi. Pikku asia, mutta Suomessa tästä aina luistetaan.

Ainoa moite tulee alakerran tunkkaisesta ravintolasta. Ruokailu järjestetään tietenkin sisällä, jos sää ei salli ulkona ruokailua, mutta tuolle tilalle hotellin tulisi tehdä jotain. 

Hotelli näyttää olevan myös Aurinkomatkojen valikoimissa.

Suuri suositus.

Iraklion, Peninsula Resort & Spa

Testissä Kreetan All Inclusive -hotellit | Agia Pelagia, Iraklion, Peninsula Resort & Spa, 105€

Peninsula Resort & Spa houkutteli meidät asiakkaiksi maisemillaan. Ilmakuvista näkyi miten hotelli sijoittui hienosti niemen kärkeen. Hotellin maisemat olivat kieltämättä upeat terassilta katsoen. Sijainti tosin on keskellä ”ei mitään”, joten vuokra-auto/ taksikyyti on välttämätön.

Tämä hotellivalinta ei mennyt ns. putkeen. Ensin perusmoka, eli respassa meitä luultiin venäläisiksi. (Miksi ei muuten tajuta, että asiakkaan olettaminen venäläiseksi ei ole varsinaisesti hyvä juttu?) Sitten vessanhajuinen huone jostain kaukaisesta siivestä tuhannen askeleen päässä kaikesta. Ja se esteetön merinäköala huoneesta jäi kyllä haaveeksi.

Suuri Kreetan All Inclusive testi

Suuri Kreetan All Inclusive testi

Suuri Kreetan All Inclusive testi

Suuri Kreetan All Inclusive testi

Peninsula Resort tarjoaa perusmättöä

Ruoka oli … noh… ruokaa. Eli henkiin sillä jää. Jos illallisen paras annos oli pitsa, se kertonee kaiken. Tarkasti valikoiden lautaselle oli mahdollista kasata myös hyvä salaatti, mutta esim. grillattuja kasviksia ei keittiö pystynyt tekemään riittävästi, vaan astiat olivat jatkuvasti tyhjät. Sen sijaan kaikenlaista pastaa, ranskalaisia ja kalapuikkoja(?!) kyllä ehdittiin kantaa esille. Paitopisteessä nakeltiin grilliin sikapihvejä.

Juomia oli turha haaveilla saavansa lasilasiin, vaan etikan makuinen valkoviini törkättiin käteen muovimukissa pitkän jonotuksen jälkeen. Kaikki väkevät juomat olivat muuten laimennettuja, paitsi ouzo.

Asiakkaisiin hotelli ei välttämättä/aina voi vaikuttaa, vaan asiakaskunta muotoutuu tietynlaiseksi. Silti kyllä ihmettelen, mistä metsästä tulevat ihmiset, jotka ottavat buffasta ruokaa sormin? Ai niin. Klo 20.00 alkoi karaoke.

Jos tässä hotellissa joutuisi jonkun valmismatkan kylkiäisinä viettämään viikon, niin jyrsisin ranteeni auki. Nyt me onneksi nostimme kytkintä heti seuraavana päivänä.

Vahva vältä!

Iraklion, Arminda Hotel & Spa

Testissä Kreetan All Inclusive -hotellit | Chersoniso, Iraklion, Arminda Hotel & Spa, 85€

Arminda Hotel & Spa. Pohjakosketus pitää olla, jotta laatuasteikko selviää.

Hotelli sijaitsee Iraklionista 40 km:n päässä, vajaat 3 km Hersonissoksesta etelään päin. Paikkaa mainostetaan näköaloilla Kreetanmerelle ja se on saanut erittäin hyvät arvostelupisteet mm. Booking.comissa.

Varasimme 20 m² huoneen puutarhanäkymin. Sisäänkirjaantuessa meille kuitenkin tarjottiin ”merinäköalaa”. Mietimme hetken ja totesimme, että varmasti kivempi, koska huone oli kuulemma uudempi ym. Olisi kannattanut pitää vain kiinni alkuperäisestä suunnitelmasta, sillä tämä huone oli paljon pienempi kuin 20 m² . Huone oli kuitenkin ihan toimiva ja vessa poikkeuksellisen nätti, joten päätimme, että ollaan tässä. Paratiisissa lymysi kuitenkin käärme…

Merinäköala siintää kuvassa tuolla vesipuuhamaan takana. Tuo vesipuisto oli hiljainen, kun saavuimme, mutta sillä hetkellä kun oli päiväunien aika, alkoi infernaalinen meteli. Tästä eteenpäin koko ilta olikin yhtä Bamse Horror Show:ta. Ihmisen pätkiä ryömi joka kolosta esille. Olemattoman äänieristyksen omaavan seinän takana vauva kiljui, äiti kiljui, isommat lapset kiljui … Illasta olisin ollut valmis muuttamaan vaikka puutarhamajaan, jos hiljaisuus olisi ollut taattu.

Suuri Kreetan All Inclusive testi

Suuri Kreetan All Inclusive testi

Suuri Kreetan All Inclusive testi

Arminda Hotel & Spa ei edes yritä loihtia makuelämyksiä

Ruokapuolella mentiin surkealla mättöbuffalla. Vasikka ja lammas, eli kalliimmat lihat, olivat vaihtuneet kanaan ja tuore kala pakastettuun kissakalaan. Paistopisteestä sai vain gyroslihaa ja keftavartaita. Kasviksia oli hyvin tarjolla salaattiin, mutta lämpimiä kasvisvaihtoehtoja ei niinkään. Kaalikääryleissä kokki sentään onnistui.

Surkean sapuskankin olisi voinut kestää, mutta lattialla mönkivät ja sormiaan joka astiaan tunkevat lapset veivät viimeisetkin ruokahalut. Seurasin mielenkiinnolla, kuinka tyttö otti sormin ruokaa, nuoli sormensa puhtaiksi ja suunnisti seuraavalle kipolle.

Kaamea paikka.

Agios Nikolaos, Miramare Resort & Spa

Testissä Kreetan All Inclusive -hotellit | Agios Nikolaos, Miramare Resort & Spa, 104€

Miramare Resort & Spa. Now we’re talking! 💙🇬🇷. Edellisen ”Bamse Horror Show’n” jälkeen saavutimme jälleen sivistyneen tason lomailla. Kuohuviini oli kylmää ja se tuotiin jalallisessa lasissa lobbyyn. Ihmiset osasivat pukeutua asiallisesti ja tervehtiä. Ja ne maisemat … Tuskin Mirabellon lahtea voi rumaksi kutsua.

Saimme Superior-huoneen, jossa oli merinäköala, sekä oma uima-allas. Hotelli upgradesi meidät korkeampaan huoneluokkaan pyytämättä, josta pisteet heille. Fiksuissa paikoissa toimitaan juuri näin, eli jos hotelli ei ole täynnä, annetaan asiakkaille automaattisesti parempia huoneita käyttöön.

Hotelli sijaitsee mäen päällä, joten kiivettävää riitti. Hurautimme iloisesti saapuessamme respan luo autolla, emmekä lainkaan tajunneet, kuinka kova nousu hotellille oli rannasta. Illalla sitten kävelyltä palatessamme koimme korkeuseron. Tätä kirjoittaessa luin Kreikka-aiheisesta keskusteluryhmästä, että alhaalta olisi päässyt myös hissikyydillä ylös…

Suuri Kreetan All Inclusive testi

Suuri Kreetan All Inclusive testi

Suuri Kreetan All Inclusive testi

Suuri Kreetan All Inclusive testi

Suuri Kreetan All Inclusive testi

Suuri Kreetan All Inclusive testi

Suuri Kreetan All Inclusive testi

Miramare Resort & Spa onnistui ruuassa loistavasti

Kreetalaiset kokit loistivat kyllä tässä paikassa. Pääkokki muuten pyöri touhukkaasti esillä, mikä on aina hyvä merkki. Buffapöydästä löytyi mm. erittäin maukasta linnunmaksaa, mikä on hyvä veto ravintolan puolesta. Kaikki eivät sisäelimiä arvosta, mutta hyvän hotellin tulee tarjota aina jotain hieman erikoisempaakin ruokaa ns. ”turvallisten” rinnalla. Ja kalat! Grillistä sai paistettua Red mulletia, ja kun siihen sivuun nappasi tsatsikia, niin A vot!

Oliiveja oli tarjolla kuutta eri laatua, samoin paikallisia juustoja erinomainen valikoima. Hotelli oli panostanut myös erilaisiin valmiisiin salatteihin ja tahnoihin hyvin. Paikan fetapinaattipiiras oli matkan paras.

Aamiaisella tarjolla oli vuohenmaidosta itsetehtyä jugurttia, joka oli siis niiiiin hyvää. Siihen päälle vielä kreetalaista hunajaa … ja ne leivonnaiset. 

Tämä hotelli näyttää olevan myös Aurinkomatkojen valikoimissa.

Aivan loistava paikka! Kannattaa mennä.

Iraklion, Elysium Boutique Hotel & Spa

Testissä Kreetan All Inclusive -hotellit | Iraklion, Elysium Boutique Hotel & Spa Adults Only 135€

Elysium Boutique Hotel & Spa. Astetta fiinimpi All Inclusive. Listahinta 195€/yö, jonka tarjouksesta saimme 135€/yö. Ja mikä parasta … lapset eivät voineet majoittua hotellissa.

Oli kuulkaas ilmaista hierontaa, joogaa ja huoneeseen kiikutettiin läpi päivän syötävää ja viinipullo (aivan kuin ei olisi jaksanut baariin asti raahautua). Jäätävän tyylikäs asiakaspalvelupäällikkö vahti haukan tavoin, että kaikilla asiakkailla oli varmasti juomaa, naposteltavaa, luettavaa , pyyhkeitä ym. riittävästi lähettyvillä.

Illallinen oli todellakin hieman eritasoa kuin perusbuffa. Viiriäisiä esim. nyt harvemmin noutopöydässä näkee. Pitkän ja hartaan herkuttelun jälkeen oli kiva istahtaa lobbyyn ja pyytää pari Margaritaa. Ne muuten sheikattiin, niin kuin pitääkin.

Hotelli oli kauttaaltaan hyvin tyylikäs kokonaisuus, mutta ihan varauksetonta suositusta en silti tähän hotelliin lähtisi antamaan. Ainakaan tuota listahintaa ei kannata maksaa. Ei kokemuksessa varsinaisesti mitään vikaa ollut, mutta jotenkin jäi vähän kylmä fiilis paikasta. 

Suuri Kreetan All Inclusive testi

Suuri Kreetan All Inclusive testi

Suuri Kreetan All Inclusive testi

Suuri Kreetan All Inclusive testi

Suuri Kreetan All Inclusive testi

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

7 comments

Antti / Lanttimatkat 27 lokakuun, 2018 - 11:59 pm

Noniin! Tästä pistetään suoraaan suosituslistalle ja kalenteriin merkintä! Oli niin kauniita näkymiä, niin herkullisen näköistä ruokaa ja hyvän oloisia drinkkejä, että tässähän oikeen innostuu!

Erinomainen kattaus ja näiden avulla on helppo mennä tekeen ostoksia. Kiitokset!

Reply
Merja / Merjan matkassa 27 lokakuun, 2018 - 7:28 pm

Kreetan matka ei ole suunnitelmissa, mutta hotelliarvosteluja on kiva lukea. Aika laidasta laitaan on taso ollut. Suosin myös adults only -hotelleja jos mahdollista. Vaikka meilläkin on lapsia (nyt jo aikuisia), en silti jaksa sitä huutoa ja mekastusta kuunnella.

Reply
Mitä maksoi Himomatkaajan* Kreetan viikko? - TÄMÄ MATKA 23 lokakuun, 2018 - 6:20 pm

[…] Voit lukea tarkemmat esittelyt hotelleista täältä – Testissä Kreetan All Inclusive -hotellit. […]

Reply
Jaakko / Lomalla viimeinkin 22 lokakuun, 2018 - 9:33 pm

Wow, olette kerennyt kunnolla kiertää all inclusive hotellit. Itsellä tosiaan jää välistä tämän tyyliset hotellit kun riski on liian suuri että ruoka onkin pettymys, kun etukäteen vaikea löytää tietoa mitä on käytännössä tarjolla. tästä tekstistä on apua Kreetalle matkaa suunnitteleville 🙂

Reply
Anna 23 lokakuun, 2018 - 9:18 pm

Kiitos Jaakko!

Mehän lähdimme tähän testailuun oikein innolla ja heittäytyen 😀 Ei vaan, oikeasti me kyllä vertailtiin myös muitakin hotelleja, mutta jos tarjolla oli AI-hotelli ja vastaava ilman aterioita, niin otettiin sitten se aterioilla oleva.
Ja kyllä… riski pitää ottaa, että kulhoissa on vaan ….noh… vähän pettymystä.

Reply
Pirkko / Meriharakka 22 lokakuun, 2018 - 6:59 pm

Vaikken yleensä muista blogeista hotellijuttuja hakeakaan hotellia tarvitessani ja vaikka kunhan jonkun riittävän perustason ylittävät, niin meille tapaa kelvata aika monikin hotelli, niin pitänee tämä juttu pitää mielessä – kuten sanoin, niin jonain päivänä vielä mekin päädymme (uudelleen) Kreetalle 🙂
Tuollaisiin swim-up -huoneisiin emme ole vielä koskaan päätyneet eivätkä ne ole oikein olleet to-do-listallammekaan toisin kuin bungalow meren päällä, mutta kaipa tuollaistakin joskus voisi kokeilla.

Reply
Anna 23 lokakuun, 2018 - 9:14 pm

Kiitos Pirkko

Mis sie tarviit oikein hyvvää hotelli arvostellijaa? Täs siul on sellanen! : D

Reply

Leave a Comment