Boutique-hotelli ja B&B | Parhaat kokemukseni Top 3

by Anna | TÄMÄ MATKA

Boutique-hotelli ja B&B eroavat toisistaan monella tapaa: kooltaan, hinnaltaan, henkilökunnaltaan jne. Yksi asia kuitenkin niitä poikkeuksetta yhdistää. Boutique-hotelli ja B&B ovat määritelmiä, joiden taakse voi kätkeytyä todellisia elämyksiä. Ja elämys on sellaista luksusta, johon meillä kaikilla on varaa. Tässä Top 3 Boutique-hotelli ja B&B kokemukseni + jokeri.

Boutique-hotelli ja B&B, mitä eroa niillä on?

Boutique-hotelli ja B&B sanat hotellin yhteydessä eivät kerro hinnasta vielä mitään. Boutique-hotelli ei ole synonyymi luksukselle, eikä B&B ole myöskään synonyymi edulliselle. Hienoimmat B&B majoitukset voivat olla todella hinnakkaita ja boutique sanalla myydään myös hostelleja.

Boutique-hotelli

Boutique-hotellit alkoivat näkyä katukuvassa 1980-luvulla suurissa kaupungeissa, kuten Pariisissa, Lontoossa, New Yorkissa ja San Franciscossa. Käytännössä Boutique-hotelli tarkoittaa intiimiä hotellia sekä kooltaa, että tunnelmaltaan. Boutique-hotellia kutsutaan usein myös design- tai lifestyle -hotelleiksi.

Karkeasti voidaan määritellä, että boutique-hotelli on kooltaan yli kymmenen huoneen, mutta alle viidenkymmenen huoneen hotelli. Asiakasmäärä on rajattu alas, jotta henkilökohtainen palvelu voidaan varmistaa.

Boutique-hotelli on yleensä yksityinen tai se ainakin pyrkii vahvasti vaikutamaan siltä. Trendi on, että kansainväliset hotelliketjut perustavat yleellisiä boutique-alimerkkejä hyödyntämään tämän segmentin kasvua.

https://www.tamamatka.fi/boutique-hotelli/

B&B, eli ”bed & breakfast”

Suomessa B&B mielletään usein kotimajoitukseksi/majataloksi ja nimestä on keksitty myös erilaisia väännöksiä, kuten ”Peti&Puuro”. B&B majoitus saattaa olla myös Boutique-hotellia paljon ”kotikutoisempi”.

B&B omistus on liki poikkeuksetta yksityinen, eli nämä paikat eivät kuuluu mihinkään suureen ketjuun. Myös koko on määrittävä seikka. B&B majoituksessa on tyypillisesti alle kymmenen huonetta. Liki aina isäntäperhe majoittuu joko samassa rakennuksessa tai sen välittömässä läheisyydessä. Isäntäperhe myös suurelta osin huolehtii itse asiakkaiden palvelusta.

3 x Boutique-hotelli, jotka muistan aina

USA. Four Sisters Inns koostuu 17 boutique-hotellin ketjusta, jotka tarjoavat majoitusta Californiassa. Me majoituimme Californian Montereyssa, Gosby House Inn -hotellissa. Hotelli sijoittui toiseksi Top 10 U.S. B&B listaukseessa vuonna 2016.

Yö viktoriaanisessa villassa on enemmän kuin löytö. Hotelli on kuin karkki ja huoneen vessakin on  koristeltu kukallisin tapetein. Huoneessa odottaa myös söpösti kaksi ilmapalloa, sillä onhan syntymäpäiväni. Hieman punaviiniä juustojen kanssa ennen illalliselle siirtymistä ja kun palaamme takaisin kaupungilta, niin ehkäpä kuitenkin vielä tilkka sherryä takkatulen loisteessa. Kuuluu hintaan, luonnollisesti.

Boutique-hotelli ja B&B

Boutique-hotelli ja B&B

Kreikka. Kreetalla sijaitseva Rimondi Boutique Hotel kuuluu Small Luxury Hotels kokoelmaan. Small Luxury Hotels-nimi kannattaa laittaa mieleen, sillä näissä hotelleissa joutuu harvoin pettymään.

En osaa sanoa mitä odotin, mutta en ainakaan tätä. Kaksi erillistä rakennusta, joissa kummassakin uima-allas ja upeat, varjoisat pihatilat. Heti vastaanoton jälkeen asiakkaille tarjoillaan lasillinen kuohuvaa ja paikallisia herkkuja: tuoreita taateleita, leipää, ihania juustoja ja niin makeaa hunajaa, että sen sokeripitoisuudesta suorastaan humaltuu.

Muurien suojaaman vihreän sisäpihan uima-altaan päälle kaartuvat palmut varjostaen sitä lempeästi.  Erilaiset köynnökset kukkineen ja suitsukkeet luovat tuoksumaailma, joka on samaan aikaan lempeä ja eksootinen. Kaukana on paahtava helle ja kissanpissalta haisevat kreetalaiset turistisoituneet kujat. Olen saapunut paratiisiin.

https://www.tamamatka.fi/akkilahto-kreetalle/

Thaimaa. Sirilanna Boutique Hotel, Chiang Mai. Niin kaunis. Valitettavasti myös täynnä ja saimme huoneen vain kahdeksi päiväksi.

Teak-lattiat, tummat kalusteet ja ovet, jotka ovat kuvioitu Apsara-tanssijoita kuvaavin upein puukaiverruksin. Erilaisia kala-altaita ja upeita patsaita kaikista tiloista. Hyttysiä torjutaan savuilla, jotka saavat käytävät tuoksumaan ihanasti sitrukselta. Hotelli vastaa täysin mielikuvaani Lanna Livingista: täydellisesti pelkistettyä, vehreää, kaunista ja eleganttia maalaisuutta.

Boutique-hotelli ja B&B

https://www.tamamatka.fi/chiang-mai-pohjois-thaimaa/

Boutique-hotelli ja B&B + jokeri

Koska Paradores-hotellit ovat valtion suojelussa olevia rakennuksia, ei entisöinnillä ja kunnossapidolla ole selvästi ollut kovin tarkkaa kustannusrajaa. Siksi hotelleista löytyykin hämmästyttävät määrät vanhaa antiikkia, sekä todellakin viimeisen päälle tyyliin sovitettuja sisustusratkaisuja.

Paradores-hotelli-konsepti on ensisijaisesti suunnattu Espanjan omille kotimarkkinoille ja rakennukset ovat Espanjan valtion omistamia. Tarjolla on todellakin ainutlaatuisia ja ehdottoman tyylikkäästi saneerattuja rakennuksia alkaen 1200-luvulta. Paradores-hotellit voivat olla kokonaisia keskiaikaisia linnoja, palatseja, entisiä pyhiinvaeltajien sairaaloita tai vielä osittain toiminnassa olevia luostareita.

Boutique-hotelli ja B&B

Parador de Siguenza

Boutique-hotelli ja B&B

3 x B&B, jotka muistan aina

Ranska. B&B Château de Gramazie sijaitsee Ranskan maaseudulla, lähellä Andorran rajaa. Keskiaikaiset kaupungit Mirepoix ja Carcassonne ovat 25 km päässä.

Paikka on itkettävän ihana. Rakennus on mahtava. Kylä on ylisöpö. Viljelykset ympärillä kuvauksellisimmat ikinä. Voisinko keksiä vielä jotakin kehuttavaa. Täällä yöpyessä tietää koko yön mitä kello on. Vanha kellotorni 1600-luvulta nimittäin on neljän metrin päässä rakennuksesta ja soi heläjävän kauniisti myös puolet tunnit. Tämä on minulle myös ensimmäinen kosketus oikeaan Ranskan maaseutuun, missä kylttejä ei ole, koska kaikkihan tietävät missä Château sijaitsee.

Boutique-hotelli ja B&B

Espanja, Kanariansaaret. Teneriffan Los Silos sijaitsee tuhannen mutkan ja jyrkän tien päässä. Paikka on veikeä. Hotellina toimi banaani-plantaasin keskellä oleva maatilan päärakennus vanhahtavine sisustuksineen. Portin avaava Carlos esittelee paikat nopeasti espanjaksi ja poistuu jättäen meidät kaksin keittelemään kahvia ja asettumaan taloksi.

Jossain vaiheessa iltaa tajuamme olevamme ainoat asukkaat koko laajalla tilalla ja lopun iltaa mietimme, miltä olikaan mahtanut tuntua siirtomaa-ajan tilallisista. Sen lisäksi, että saimme huimaavan kokemuksen, tiedän nyt miten banaania viljellään.

Boutique-hotelli ja B&B

Boutique-hotelli ja B&B

https://www.tamamatka.fi/teneriffa-mascan-mutkat-ja-yo-banaaniplantaasilla/

Ranska. Ranskan Boulbonissa, B&b La Maison Saint Jeanin pihassa vanhan plataniat pudottavat vierailijan jalkoihin kaarnan palasia. Autotallissa on kaksi urheiluautoa pressujen kätkössä. Paikan omistaa belgialainen eläkkeellä oleva entinen meklari, ikä n. 40v.

Pyydämme huoneeseemme kuohuviinilasit ja jossain vaiheessa pullon sisällön soljuessa kauniisti laseihin, toteame haluavamme ostaa kyseiset lasit itsellemme. Lähtiessä seuraavana päivänä, kysyn niille hintaa. Ostaa niitä ei voi, mutta…Omistaja lahjoittaa meille kaksi kappaletta, kysyttyään ensin madamelta, voisiko niistä luopua iloksemme. Muistan paikan aina, kun kuohuva juoma kotona kuplii Gossardin kauniissa laseissa.

Boutique-hotelli ja B&B

Boutique-hotelli ja B&B

Boutique-hotelli ja B&B | Yleisiä ajatuksia

Boutique-hotelli ja B&B ovat määritelmiä, joiden taakse voi kätkeytyä todellisia elämyksiä. Ja elämys on sellaista luksusta, johon monella on varaa ajoittain.

Uskoisin, että suurin osa lukijoista kuuluu laillamme ns. hybridikuluttajiin. Lennämme usein halpalentoyhtiöillä, mutta voimme silti sijoittaa hotelliyöhön 1o0 euroa. Voimme ostaa laadukkaan Samsoniten tai Tumin matkalaukun, mutta hellemekot ja shortsit hankimme KappAhlista tai muista edullisista ketjuliikkeistä.

Emme törsää rahojamme turhaan matkoilla, mutta haluamme hetkellisesti hotellilta jotakin sellaista, joka saa aikaan wau-efektin. Se voi olla palvelun ainutlaatuisuus, ekologinen design tai … Niin, mikä on ollut sinun wau-hotellielämys? Kerro se komenttikenttään muillekin iloksi!

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

28 comments

Ili 18 syyskuun, 2017 - 9:10 pm

Loisto postaus Anna. Mekin ollaan jopa valittu joku hotelli/ B&B sun suosituksen perusteella.

” Ei sillä majoituksella ole niin väliä. Siellähän vaan nukutaan”, kuulee sanottavan. Ei sovi meille. Käytän paljon aikaa mieleisen majapaikan löytämiseen. Laatu, sijainti ja kipukynnyksen alittava hinta siinä omat kriteerimme. Suosituksia unohtamatta.

Vuosien varrelta kohdalle osuneita helmiä:
1) Liberty Hill Inn, Huone Waterford, Yarmouth Cape Cod. Cape Cod on fantastinen pala Uutta Englantia ja sen romanttisin tie on King’s Highway, jonka varrella majatalo sijaitsee. Waterford on todella hieno ja iso huone upeasssa talossa. Itseasiassa se on koko talon yläkerta. Tässä paikassa on kaikki kohdallaan aamiaisesta isäntäväkeen. Majoituimme viikon ja saimme kiertää hiljaisina päivinä kaikki huoneet. Valitse mikä tahansa huoneista niin et pety. Myös Carriage House on makea. Arvosana 10. Libertyhillinn.com

2) Artist House, Sun Room, Key West
Yksi Key Westin vanhimmista ja kauneimmista taloista. Toivottavasti selvisi Irman kynsistä. Huikea talo. Nykytyylin mukaisesti iltapäivällä pari kolme tuntinen Happy Hour. Tarjolla pikkupurtavaa, olutta, puna- ja valkoviiniä rajatta. Kirja käteen ja viinilasi toiseen, siitä etukuistille seuraamaan ohi lipuvat maailmaa. Paremmin ei voisi valita. Arvosana 10. Artisthouse.com

3) Villa Di Citta, huone Euroroom, Chicago
De Paul yliopiston alueella sijaitseva hienostunut talo tavallisessa lähiössä/asuinalueella. Metrolla keskustaan vartissa. Talo, josta löytyy kaikki. Kokin tekemät aamupalat, jääkaappitäynnä ruokaa ja juomaa( käytössä 24/7), ilmaiset viinit talon puolesta, on poreamme takapihalla, sundeck, grilli, hulppeat yhteiset alueet. Nuorekas naapurusto yliopiston takia, lähistöllä paljon ravintoloita ja baareja. Tasokas, fiini talo, joka täyttää vaativimmankin matkailijan toiveet. Loistava emäntä, joka muistaa vieläkin e-postikortilla synttäreitä ja hääpäivänä. Arvosana 10+. Villadicitta.com

4) Old World Inn , Cabernet House, La Biblioteca-huone, Napa, Napa Valley
Viininystävien paratiisi. Upea talo, jonka naapurissa Merlot House ( sama omistus Merlothouse.com) ja pieni loistelias hotelli. Pikanttina lisänä yhteinen aaamiainen. Kaikki kokoontuivat pitkän pöydän ympärille nauttimaan kokin paistoksista. Samalla turistiin Small Talkkia ja parannettiin maailmaa. Suomalaisturistit olivat kaikkien keskipisteenä. Opittiin Napa Valleyn salaisuuksia ja saatiin vinkit parhaista paikoista. Tämän B&B :n nettisivujen vaihtuvista pääkuvista voit bongata pellavapäinen suomalaispariskunnan iltanuotion äärestä viinilasit kädessä. Arvosana 10. Oldworldinn.com

5) Sheridan House Inn, Williams, Route 66, Grand Cayon South Rim
Otapa tästä viimeisin Route 66 kaupunki majapaikaksi. Kaksi yötä ja iltaa riittää. Iltalenkkiä Williamsissa ja Route 66 tunnelmassa. Tietenkin kokopäiväretki kanjonille. Paikka on todellinen retroilua ystävän taivas ja Sheridan House on puolestaan raikas henkäys kaupungin laidalla( kävellen pääkadulle). Huippu henkilökunta ja viimeisen päälle huoneet. Plussana loistovinkitkanjonin valloittamiseen. Ilman isännän ohjeita olisi Shoshone point jäänyt valloittamatta( googlaa). Arvosana 10. Sheridanhouseinn.com

6) Tykkään lukea blogeja myös siksi, että bongaan niistä meille sopivia majapaikkoja. Anna silta bongasin Gosby House Inn majatalon Pacific Grovesta. Meillä oli sieltä vaan se pienin huone, jossa pesuallaskin oli huoneen puolella. Tietty hotellimaisuus puraisi palan tunnelmasta ja olihan ne yleiset alueet pikkuriikkisiä. Lisäksi 1,6 mailin kävelymatkan päässä Cannery Rowlta. Makukysymyksiä, ja just se tekeekin elämästä ja matkailusta niin mahtavaa. Siitä huolimatta annan Gosby Houselle arvosanan 8.

7) Kerran bongasin eräästä blogista tämän unelman.
Aqua Terra, Executive suite, Simonstown , Etelä – Afrikka
Talo rinteessä ja tällä sviitillä huikea parveke ja oma uima-allas parvekkeella. Unohtumaton auringonnousu ja – lasku. Unohtumaton loman alku alku pingviinirannikostaan tunnetusta
pikkukaupungissa. Yksi yö riittää, majoituttuasi ehdit bongata erinomaisesti Hyväntoivonniemen. Löytyy mm. Bookingin kautta. Huikeat kuvat ja talo todellakin vastaa kuvia.

8) Atlantic Ocean Manor , Superior Suite #3 , Mossel Bay, Etelä -Afrikka
B& B aidossa rantakaupungissa. Teollisuuskaupungissa paljon rafloja joka makuun. Hyvä pitstoppi matkalla Garden Routelle. Haluaisi olla muutakin kuin läpikulkupaikka, eikä se jää ainakaan tästä majapaikastakiinni. Fantastinen talo ja huone kuin pieni asunto. Arvosanaksi 91/2. Atlanticoceanmanor.com

9) Falcons Wiew Manor, Garden Suite, Knysna, Garden Route , Etelä-Afrikka
Vanhan ajan charmia huokuva päärakennus. Ihana puutarha ja allasalue. Tasokas sivurakennus, jonka huoneilla omat terassit. Koko Knysnan kaupunki lepää tämän talon ihanan varannan alapuolella , sen jalkojen juurella. Hurmaavat näköalat. Rauhan tyyssija, fantastinen puutarha ja elegantti aamiainen. Erillistaloja pääty = Garden Suite, joka on 80 neliön kämppä omalla aurinkoterasilla. Olohuone isompi kuin suomalainen yksiö. Arvosanaksi täysin 10. Falconswiewmanor.com katso sieltä huonekuvaukset ja galleria josta löytyy Garden suuren kuvat myös olohuoneesta.

10) La Providence,pikkutalon normihuone, Franschhoek viinilaakso , Etelä -Afrikka
Etelä-Afrikan gourmetpääkaupunki tarjoaa ravintoloita laidasta laitaan. Mahtavat viinitilakiertoajelut ( winetram , suosittelen googlaamaan) ja loistavat majoituspaikat. Runsauden pulaa on kaikesta. Mahtava paikka. Todellinen keidas. Pieni viinitila kävelymatkan päässä Michelin rafloista La Providence on hienoin B&B missä olemme majoittuneet. Ihan kaikki oli täydellistä. Makeat huoneet, oma uima-allas alue, oma uima allastalo, korkattu aamiainen, avoin baari vapaassa käytössä. Tätäpaikkaa oli vaikea uskoa todeksi. Niin epätodellisen täydellinen se oli vierailessamme. Asuttiin kolme yötä , olis pitänyt asua viikko. Arvosanaksi arvattaen 10++. Laprovidence.de ( isäntä paikallinen, emäntä saksalainen)

Jokeri: uskomattomin huone missä olemme majoittuneet osui Las Vegasiin. Kai se onnenpotku voi kerran elämässä potkaista. No Vegasissa se osui. Aria hotellin respassa meidät upgreidattiin”pikku sviittiin” sattumalta. Ja tämä on totta. Miks just me, en tiedä. Ehkä 50-vuotias synttärit, ehkä RTW- matka jolla oltiin ja se paksu majoittua raiskausoopperaa joka teki respassa vaikutuksen. Who knows. Huone , jonka saimme oli Aria Sky Suites One bedroom Penthouse suite. 1465 nelijalkaa eli 130 neliötä. Lasiseinäisen suite kaikella mahdollisella mitä kuvitella saattaa. Isompi kuin oma asuntomme.

Unelmia niitä pitää aina olla. Me ainakin tsekkaillaa ja tutkitaan pitkään mahdollisia majapaikkoja. Ja jos tiheällä kammalla kampaa, niin hyviä löytyy. Joskus vahingossa. Just luin jostain finassilehdestä paikasta New Yorkissa. Tarkemmin Brooklynissä, Williamsburgin laidalla. Pakko oli googlata ja kaivaa karttasijainti + tutkia se paikka. Urban Cowboy B & B ja sieltä joko se tree House tai sitten se mökki takapihalta. Sinne , kun seuraavan kerran mennään Nykiin!

Toivottavasti joku löytää näistä suosittelemistani majatalosta mieleisensä, ja kokee sen samoin kuin me. Ystävät, satsatkaa majoitukseen. Se kannattaa.

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 18 syyskuun, 2017 - 10:06 pm

Jestas. Tästä kommentista saisi jo ihan oman postauksensa. Et haluaisi olla vieraskynänä? : ) Kiitos hurjasti näistä!

” Ei sillä majoituksella ole niin väliä. Siellähän vaan nukutaan” – Just joo… Vietimme juuri kolme yötä Helsingissä hostellissa Sturenkadulla. Kun on kolme yötä vetänyt vaatteet päälle ja läpsykät jalkaan aina pissihädän hetkellä, kävellyt vessaan läpi kirkkaasti valaistujen käytävien ja lobbyn (joka on täynnä mustia miehiä suhisemassa puhelimiin,katsos kun busineksen pitää pyöriä läpi vuorokauden), on melko onnellinen kun pääsee kävelemään kotonaan alasti omaan vessan 5 metrin matkan.

Olen ollut melkoisissa kopeissa yötä, ja voin mennä vastakin, mutta oman potan haluan jatkossa. Muuten en ala millekään… Nimimerkillä: Arvaa meneekö yöunet, kun jonotat epäsiistiin vessaan klo 0300.

PS: ei olisi vinkkiä Skotlantiin? Mennään Edinburg, Stirlink, Inverness, Aberdeen, Dundee ja paljon muuta siinä reitin varrella viikon kuluttua. Tai no Teppo on jo siellä, mutta mä seuraan vasta viikon kuluttua.

Reply
Ili 18 syyskuun, 2017 - 11:04 pm

Ei ole oikein Skottikokemuksia. Irkuista olisi. Siellä olen ollut kahdeksan kertaa ja kiertänyt lähes koko saaren. B&B ykkönen ollut Bushmilss Inn. Toki ihan sellainen perus B &B , jonka ikkunoista lampaat kurkkivat on myös ajanut asian pikkukylissä.

Toi ennakoiva tekstin syöttö , pahoittelen sitä . Meni muutama lause sekaisin. Ja kohde 8. On tietysti African ocean Manor Mossel Bay ja nettiosoite löytyy sillä googlaamalla

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 19 syyskuun, 2017 - 8:07 am

Kiitos 🙂

Ennakoiva tektinsyöttö on ihan kiva apuri, mutta sillä saa kyllä melkoisia mokiakin aikaan. Joskus sitä katsoo itse jälkeenpäin lähettämäänsä mm. tekstiviestiä ja miettii, että mitähän tässä olen yrittänyt sanoa!? Pahimpia on puhelimet, missä sanoja ehdotetaan korvattavaksi emojeilla ja muilla kuvakeilla. Jos vastaanottajan luuri ei tuo samaa formaattia, niin pieleen menee.

Mutta sinun tekstisi oli ihan ymmärrettävää!

Reply
Ili 20 syyskuun, 2017 - 9:58 am

Ehkäpä hersyvin tällä kertaa tuo Las Vegasin Ariaan osunut: ”majoittua raiskausooppera”. Repesin itsekin.

Siis mitä? Miten ”Majoitus Varauskansiosta” muovautuu robotin kynsissä tuollaista siansaksaa?

Jep ja tein kommentin Padilla bussimatkalla ilman lukulaseja tietty. Oli hitusen omiakin lukuvaikeuksia, ja tekstin tarkastaminen jäi.

Anna | TÄMÄ MATKA 20 syyskuun, 2017 - 10:24 am

😀 😀

Ili 21 syyskuun, 2017 - 5:32 pm

Kaivoin tähän muutaman kelvollisen:

https://www.carnoustiegolflinks.co.uk/visitors/accommodation/b-bs/ Tuo siinä Dundeen lähellä. Carnoustie yksi maailman kärki linkskentistä.. Noissa maisemissa osataan pitää vieraista hyvää huolta. Uskoisin, että kentät suosittelemat B&B:t ovat tasokkaita.

http://www.gleneagles.com/bedrooms/ Tämä Stirlingistä hieman sisämaahan. Skotlannin paras (golf)resortti.

Yleensäkin golfkenttien linkit majoituspaikkoihin kannattaa tarkistaa erityisesti Irkuissa ja Skotlannissa. Mikään ei estä yöpymästä näissä muuten vaan. Itseasiassa monet tekevät juuri niin. Klubit ovat myös suosittuja hääpaikkoja viikonloppuisin. Tuossa Gleneaglesin lähistöllä on muistaakseni muitakin mukiinmeneviiä paikkoja. Toki silloin majoitutaan maaseudulla…
esim. Gleneagles Lettings Guthrie Court, Gleneagles Village, Auchterarder, PH3 1SD, Iso-Britannia

Katsoin Bookingista kartalta ja voisin mennä vaikka heti paikkaan: 1)Gleneagles Lettings , Guthrie Court, Gleneagles Village, Auchterarder, PH3 1SD, Iso-Britannia. 2)Duchally Country Estate, By Gleneagles, Auchterarder, PH31PN, Iso-Britannia

Nämä molemmat siis Gleaneaglesin lähellä maaseudulla.

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 21 syyskuun, 2017 - 6:41 pm

Ihan loistavaa. Rupean heti katsomaan noita! Meillähän on se tilanne, että Teppo on jo Skotlannissa ja mä menen perästä maanantaina. Ei olla vielä lyöty mitään lukkoon, koska mies on siellä vähän niin kuin tunnustelemassa mihin kannattaisi mennä 🙂

Kiitos hurjasti.

Reply
Emilia/Matkan varrella 15 syyskuun, 2017 - 1:05 pm

Tämä oli kiva postaus! Boutique-hotelleista paras kokemukseni on Splitin Podstranasta, mutta siitä on niin kauan aikaa etten enää muista hotellin nimeä. Superhyvä palvelu ja luksukas fiilis kun muita majoittujia oli niin vähän. B&B:t on kanssa kivoja, monesti säästää pitkän pennin niihin majoittuessa. Olemme ensi viikon Rooman reissulla majoittumassa keskustan tuntumassa olevassa Bed & Breakfastissa, toivottavasti on yhtä hyvä kokemus kun aiemmat!

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 16 syyskuun, 2017 - 2:18 pm

Hotellien nimet tuppaavat harmillisesti katoamaan muistista, jos niitä ei saa pengottua joko varauksista tai blogista esiin. Jos varaukset on tehty vain yhden varaussivuston kautta, ei ongelmaa ole, mutta kun hotelleja tulee varailtua suoraan paikanpäältä jne. niin hankala se on muistella edes saman vuoden käytyjä hotelleja : )

Mukavaa matkaa!

Reply
Sandra / Terveiset päiväntasaajalta 14 syyskuun, 2017 - 4:12 am

Kivasti avattu nämä hotellien erot! Tuo Kreikan Boutique oli ihanan näköinen!! 🙂
Harvemmin oon ite edes miettinyt eroja kun oon hotellin varannut.. 😀

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 15 syyskuun, 2017 - 8:01 am

Etsin olisiko olemassa joitakin ”virallisia” määritelmiä, mikä on B&B ja mikä Boutique-hotelli. Mutta eihän sellaisia ole.

Tosiaan en mekään nyt lähtökohdallisesti etsitä esim. vain B&B majoitusta, mtta jos sellainen vaihtoehtona listalla vs. ”tavallinen” hotelli, niin usein tulee kallistuttua B&b puoleen.

Reply
sari / matkallalahelletaikauas 11 syyskuun, 2017 - 10:52 pm

Kyllä oli upeat paikat. Usein on näemmä niin, että vaikka kuinka yrittää etsiä upeaa hotellia ei löydä ja sitten taas joku B&B halpahintainen voi taas yllättää. Itse suosin ei niin kalliita hotelleita useimmiten. Sitten on paremmin välillä varaa hiukan hintavampaan luksukseen

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 11 syyskuun, 2017 - 11:39 pm

Hinta ei tosiaankaan ole välttämättä takuu laadusta. Tietyt perusjutut kyllä yleensä toimii kalliissa hotelleissa, mutta se lopullinen OHO-kokemus voi jäädä saamatta.

Muistan edelleen 30 euron hintaisen B&B paikan, joka oli huoneena aivan hirvittävän karu ja epäkäytännöllinen, mutta mummo toi meille mahtavan mehukkaita persikoita illasta syötäväksi ja aamiaiselle oli ihania hänen ttekemiään keksejä ja jumalallista kahvia. Jäi paikka mieleen 🙂

Toisaalta on ihana välillä mennä todella kaliiseen hotelliinkin, kun tietää että pieninkin oikku täytetään: ”Haluan laventelin tuoksuisen tyynyt just nyt huoneeseeni: Onnistuu Madan.”

Reply
Sandra 11 syyskuun, 2017 - 11:33 am

Mielenkiintoinen postaus ja hyvä karkea erottelu boutique- ja B&B-majatalojen välille. Tosiaan välillä tuntuu, että boutique on ollut vain mainossana, jolla ei välttämättä saa mitään vastinetta. Toisinaan taas rahoille on saanut erinomaista vastinetta.

Yleensä, ei toki aina, hyvä nyrkkisääntö hostellien varaamiseen on katsastaa muuten juuri nuo boutique hostel -termillä markkinoitavat hostellit. Usein se on merkki jostain persoonallisuudesta, tai jopa ideologisesta ajattelusta hostellipyörittämisen takana. Ei aina, mutta usein. Jos siis pyörii hostellimarkkinoilla, itse katson aina läpi ne vaihtoehdot, joista löytyy tuo boutique-sana 😀

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 11 syyskuun, 2017 - 11:40 am

Tosiaan mikään lakihan ei estä laittamasta boutique sanaa vaikka mummonmökkinsä eteen : )

Törmäsin Israelissa ensimmäistä kertaa tähän boutique hostel -termiin. Paikka oli kyllä keskeinen ja siinä oli hieno kattoterassi, mutta muuten niin kulahtanut, että ei sitten kuitenkaan valikoitunut yöpaikaksi. Mutta siis hyvä vinkki sinulta tuo.

Reply
Johanna @ Out of Office 10 syyskuun, 2017 - 5:02 pm

Mulla on paljon hyviä kokemuksia SLH-ketjun hotelleista, aika korkealle rankkaan juurikin tuon Monzan Hotel de La Villen. Heidän palvelukulttuurinsa oli huikea, röntgenkatseessa lienee vielä vähän kehittämisen varaa 😀

Sveitsissä tosin yksi SLH jäi aika etäiseksi, vaikka puitteet olivat upeat, eikä sinne Rooman Splendide Royaliinkaan tarvitse uudestaan mennä, vaikka sijainti puiston vieressä oli mulle ihan napakymppi.

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 10 syyskuun, 2017 - 5:18 pm

Small Luxury Hotels on konseptina erinomainen. Mutta se ei tarkoita sitä, että jokainen 520 hotellista, yli 80 maasta on erinomainen. Siksi tuntuu aina hankalalta mennä seisomaan jonkun konseptiketjun taakse täysin.

Vaikka Monzan Hotel de La Ville ei selvinnytkään puhtain pistein, niin toisaalta Rimondi Boutique Hotelli, jonka mainitsin myös tässä postauksessa ja joka kuuluu Small Luxury Hotels kokoelmaan, saa täydellisen suosituksen.

Small Luxury Hotelsilla on myös oma kanta-asiakasohjelma. Hieman harmittaa, että siihen ei ole tullut liityttyä. 1-5 yöpymistä ja saa huoneen upgraden ja jotakin muuta sälää, kuten syntymäpäivälahjan 😉

Reply
Ansku BCN 10 syyskuun, 2017 - 3:48 pm

Me reissaamme paljon Ranskassa ja siellä yövymme yleensä nimenomaan pienissä hotelleissa tai chambres d’hotes’eissa. Vastaan on tullut aivan upeita vanhoja linnoja, pieteetillä ylläpidettyä maalaistaloja, aivan ihania viinitilojen päärakennuksia… Eikä ne edes maksa välttämättä paljon, ja omistajat ovat olleet lähes poikkeuksetta todella vieraanvaraisia. Isot hotellit sen sijaan ovat Ranskassa olleet aina pettymyksiä, mistä lie johtuu.
Minulla taitaa se kaikista paras hotellikokemus olla vielä edessä, sillä vaikka monessa kivassa olenkin yöpynyt, ei yksikään juuri nyt pomppaa mieleen muita paljon parempana. Muutamassa viiden tähden hotellissa olen ollut, eikä suosikkini löydy niistä, vaan sen täytyy olla joku pieni ja persoonallinen hotelli.

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 10 syyskuun, 2017 - 3:56 pm

Ranskassa oli todella kauniita ja hienosti hoidetuja B&B paikkoja. Ongelma on se, että eiväthän ne ole Booking .comissa. ja sitten jos jonkun löytää, niin eihän siellä kukaan puhu muuta kuin Ranskaa : )

Ollaan sitten tehty salapoliisityötä ja etsitty toisista blogeista vinkkejä. Tai yritetty hakea paikan nimellä netistä, josko joku majoituspaikka pomppaisi sieltä esille. Aikanaan myös yksi miehen läheinen sukulainen oli töissä Strasbourgissa ja hän osasi vinkata tiettyjä paikkoja.

Reply
Miraorvokki/Pöndekengissä 10 syyskuun, 2017 - 2:53 pm

Mahtavia majoitusvinkkejä! 🙂 Itse etsin usein majaa, jossa on tunnelmaa, suloisia yksityiskohtia mutta on kuitenkin laadukas – boutique-hotelleja on moneen junaan ja välillä on tullut kyllä mietittyä että mihin ihmeeseen sitä on taas mennyt itsensä tunkemaan.. Small Luxury Hotels pitääkin ottaa muistiin, koska näistä olen kuullut usein vain hyvää, toki floppeja voi myös olla.

Paras boutique-hotellikokemus tuli nyt koettua Roomassa, sillä hotellimme oli aivan liian valloittava – kunnon pastellikupla. Tästä lisää blogissa siis myöhemmin 🙂

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 10 syyskuun, 2017 - 2:56 pm

Ei todellisissa luksushotelleissa tai ketujuhotelleissa mitään vikaa ole. Ja usein riittää luukku kuin luukku, jossa vain pääsee siististi nukkumaan. Kuitenkin, jos on aikaa valita majapaikkaa, niin mieluiten menen hieman persoonallisempaan paikkaan yöpymään. Tosin välillä tosin on ollut liiankin persoonallista 😀

Small Luxury Hotels saa kyllä pisteet täältä. Tosin kannattaa katsoa myös ko. hotellin arvostelut, koska joukkoon mahtuu monenlaista yrittäjää.

Reply
Jaakko/ lomalla viimeinkin 10 syyskuun, 2017 - 10:32 am

Itsekin suosin pieniä ja henkilökohtaista palvelua tarjoavia majapaikkoja, kivoihin majoituksiin olet päätynyt!! Myös hinta vaikuttaa tähän, Malediiveilla yövyttiin B&B paikassa Shadow Palm huippusijainnin ja hinnan vuoksi. 😀

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 10 syyskuun, 2017 - 10:47 am

Jos rahaa olisi määrättömästi, niin tilanne olisi helppo. Koska massia ei kuitenkaan tunge ovista ja ikkunoista, sitä kiinnittää paljon huomiota siihen, että saa rahalleen myös vastinetta ja kivoja kokemuksia. Voin hyvin kuvitella, että Malediiveillä jos missä, kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että saa hyvän kombon sijainnista ja hinnasta!

Reply
Heli / Heli voyage 9 syyskuun, 2017 - 9:11 pm

Tunnustan viehtymykseni pieniin ja persoonallisiin, mutta korkeatasoisiin majapaikkoihin. Ja sattumalta mulla onkin omaan blogin luonnoksissa kirjoitus Small Luxury Hotels -kokoelmasta… Mulla on pari pettymystäkin sattunut kohdalle SLH-hotelleista (siis ei mitään järkyttävää, vaan sellasta pientä marinan aihetta vaan).

Mutta parhaan vaikutuksen ja sen wau-efektin on tehnyt Villa Soro San Sebastianissa (tästä on jo monta vuotta ja hotelli ei näköjään enää ole SLH:n listoilla jostain syystä), jossa sain ihanan vinokattoisen, valoisan, ylellisen huoneen vanhan villan yläkerrasta ja, vaikka respaa lukuunottamatta henkilökunta ei paljoa englantia puhunut, he silti osasivat jotenkin aistia mitä asiakas tarvitsi.

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 9 syyskuun, 2017 - 9:36 pm

Samoin muuten meillä kokemukset Small Luxury Hotels -kokoelmasta, eivät ole 100% onnistuneita. Yksi niistä onkin esitelty blogissa. Se ei ole varsinainen pettymys, mutta pieni epäonnistuminen:

Hotel de la Ville Monza – Small Luxury Hotels of the World. Saavumme hotellille keskellä kaatosadetta. Hotellin henkilökunta rientää pelastamaan herraa ja rouvaa autosta sateenvarjojen kanssa. Juoksemme hotelliin ja kirjaannuimme sisään. Jään ihmettelemään mihin poikani ovat ehtineet kadota ja kysyn henkilökunnalta missä lapseni ovat. Sateenvarjomiehille tulee kiire juosta takaisin autolle. He eivät ole huomanneet, että takapenkillä tummien lasien kätkemänä, istuu vielä rauhassa Aku Ankkaa lukevia hotellin tulevia asiakkaita. Pojille annettu huone ei ollut kovin hyvä, joten jouduimme vaihtamaan sen. Tämä hieman söi kokemuksen arvoa.

Reply
Aron / Ja sitten matkaan... 9 syyskuun, 2017 - 4:02 pm

Vau, heti tuon Montereyn hotellin kuvan nähdessäni arvasin mistä ketjusta on kyse. Tutustuimme Four Sisters Inn – ketjuun ensi kerran Montereyn naapurissa Pacific Grovessa. Aivan mahtava paikka! Peura kipaisi huoneen oven edestä, aamiaisella saimme ihailla rannan tuntumassa hyppiviä delfiinejä. Samalla matkalla majoituimme ketjun toisessa hotellissa Santa Monicassa. Upea paikka sekin. Hintavia olivat molemmat, mutta rahalle sai myös vastinetta.

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 9 syyskuun, 2017 - 4:24 pm

Meillä mies oli joskus työmatkallaan yöpynyt tuossa ketjussa ja tiesi, että tuon ketjun hotelleja kannattaa suosia, jos se vain on mahdollista. Hintavaa hommaa, mutta kyllä sitä aina välillä pitää hieman repäistä. Ja tosiaan. Vastinetta rahoilleen todellakin saa!

Reply

Leave a Comment