Eckerö Line vie jouluiseen Tallinnaan

by Anna

Eckerö Line kuljettaa kolmesti päivässä Tallinnaan jouluisissa tunnelmissa

Mediamatka*

Eckerö Line kuljettaa kolmella edestakaisella vuorolla tänä vuonna noin 1,8 miljoonaa matkustajaa Tallinnaan ja Helsinkiin. Matka-aika on lyhentynyt ja on nykyisin vain 2 tuntia ja 15 minuuttia. Reitti vetää suomalaisten ja virolaisten lisäksi yhä enemmän myös kansainvälisiä matkailijoita puoleensa.

Eckerö Line M/S Finlandia lähtee telakalle Gdanskiin tammikuussa ja palaa liikenteeseen 13.1.2019. Telakoinnin aikana tehdään teknisiä huoltotöitä, jotka eivät näy matkustajalle, mutta ovat tärkeitä ympäristön kannalta. Mm. painovesitankin puhdistusjärjestelmä saatetaan ajantasalle. Järjestelmää käytetään estämään merialueelta toisella siirryttäessä vieraslajien leviämistä.

Myös matkustajille on luvassa uudistuksia. Laivaan tulee toinen sisäänkäynti, joka nopeuttaa ja sujuvoittaa matkustajien kulkua alukseen ja pois. Hyttejä ja kahvilatiloja remontoidaan ja mm. kaikki laivan käytävämatot ja ravintoloiden matot uusitaan. Helsingin uusi Länsiterminaali 2 avautuikin jo viime vuonna ja se helpottaa laivamatkustajien liikkumista paljon.

Eckerö Line

Eckerö Line | Kattavasta juhlapöydästä saa varmasti vatsansa täyteen 

Eckerö Line on nimennyt Buffet Eckerön “Juhlapöydäksi”. Juhlaviikkojen aikana 14.11.2018-1.1.2010 M/S Finlandian buffet sisältää perinteisiä makuja laatikkoineen ja silleineen, sekä selkeitä “juhlaruokia”, kuten paahdettua häränfileetä punaviinikastikkeella ja ankkapateeta. Viron 100-vuotisjuhlavuoden ruokia löytyi pöydästä myös. Tarjolla oli mm. marinoituja sieniä, porsaan paistia ohra-hapankaalilla ja savustettua kalkkunaa.

Kasvissyöjille vaihtoehtoina löytyi esimerkiksi munakoisoista ja porkkanasta tehtyä vegaanista ”lasimestarin silliä”, kermamuhennettua lehtikaalia, sekä paneroitua kukkakaalia voissa paistettujen porkkanoiden ja hunajapaahdettujen hasselpähkinöiden kera. 

Henkilökohtaisesti tykästyin erityisesti joulukinkkuun. Se oli juuri makuuni sopivasti kunnolla ylikypsäksi paistettu. Myös ankkapatee oli erittäin onnistunut. Paahdetut punajuuret olivat saaneet ylleen hyvänmakuisen piparkakkukuorrutteen ja tämän idean päätin kopioida myös kotiin. Jälkiruokapöytään päästessä vatsa oli jo niin täynnä, että vain ihailin sitruuna-karpalosiirappi juustokakun ja glögipäärynöiden kauniita värejä. 

Koska M/S Finlandian rauhalliset oleskelutilat ovat hieman rajallisia, tarjoaa Buffet Eckerö mahdollisuuden istua matka-aika mukavasti. Buffet Eckerön hinnoittelu on varsin maltillinen. Ennakkoon ostettuna juhlapöydän hinta on 28 euroa ja se sisältää oluen ja puna- ja valkoviinin hanasta.

Eckerö Line

Eckerö Line

Eckerö Line

Menovinkki | Tallinnan joulutori ja Katariinan käytävä

Tallinnan Raatihuoneentorilla järjestetään tänäkin vuonna 16.11.2018 – 07.01.2019 joulumarkkinat, jotka ovat täysin Keski-Euroopan joulutoreihin verrattavissa. Joulumarkkinoiden sydän on virolaisten mukaan Euroopan ensimmäinen joulukuusi. Mene ja tiedä sitten onko väite totta, sillä myös Latvia väittää, että Riian torilla seisoi aikoinaan se Euroopan ensimmäinen joulukuusi.

Tarina ensimmäisestä joulukuusesta on kummassakin kaupungissa identtinen. Naimattomien kauppiaiden kilta, eli Mustapäiden veljeskunta halusi juhlia talvipäivänseisausta ja pystytti suuren kuusen torille polttaakseen sen. Kuusen koko kuitenkin huoletti, sillä se olisi voinut sytyttää myös rakennukset palamaan. Kiltalaiset vetäytyivät neuvonpitoon ja sillä aikaa kaupungin lapset löysivät kuusen ja koristelivat sen. Koreaa kuusta ei tietenkään kehdanut enää polttaa, vaan sen pystyttämisestä tehtiin perinne.

Toinen suositeltava kohde on vanhassakaupungissa sijaitseva Katariinankuja (Katariina käik), joka on paitsi kaunis keskiaikanen katu,  myös täynnä taidegallerioita, sekä virolaisten käsityöläisten ja muotoilijoiden työtiloja. Piipahdimme hattupajassa kysymässä voisiko Tepon rakkaan villahuopaisen cowboy-hatun prässätä uudelleen muotoonsa ja värjätä. Prässätä voisi, jos olisi oikea muotti, mutta värjätä ei, koska huovan happoisuus on käytössä muuttunut epätasaiseksi. Rouva tuumaili, että parempi käyttää hattu loppuun ja hankkia sitten uusi. 

Katariinankuja alkaa Vene 12 -talon holvikäytävänä ja jatkuu Pyhän Katariinan dominikaaniluostarin eteläsivua pitkin. Luostari perustettiin vuonna 1246 ja se tuhoutui uskonpuhdistuksessa vuonna 1525. Kadun oikeapuoleinen seinä on osa 1300-luvun alussa rakannettua ja 1531 palanutta Katariinan kirkkoa, ja sitä vasten on nostettu esille kirkon sisältä löydettyjä keskiaikaisia hautakiviä. Isoissa kivipaasissa on nähtävissä edelleen paljon symboli- ja koristekaiverruksia. Katariinan kirkon rauniot toimivat aikoinaan vilja-aittana, varastona ja autonkorjauspajana. Nykyisin tila on konsertti-, teatteri- ja näyttelypaikka. Katariinankuja päättyy Müürivahe 33 -talon holvikäytävänä. Katariinankujan eteläpuolta reunustavat lähinnä 1400–1600-luvun asuintalot. 

Tallinna vanhakaupunki

Tallinna vanhakaupunki

Tallinna vanhakaupunki

Tallinna vanhakaupunki

PÄÄTTYNYT, Eckerö Line lahjakortti arvonta

Arvonnassa on kaksi Eckerö Linen lahjakortti + etukortti pakettia. Lahjakortti on 2 hengen meno-paluumatka Tallinnaan A-hytti. Voimassa 31.3.2019 asti. Etukortti on 2 hengen päivä Tallinnassa risteily tai miniristeily, jonka voi lunastaa maksamalla matkustajamaksun 5 euroa. Voimassa 31.1.2019 asti.

Kerro kommentteihin, koska viimeksi olet käynyt Eckerö Linellä (tai jos et ole, niin sekin tietenkin käy) ja olet mukana arvonnassa. Arvonta päättyy tiistaina 11.12.2018. Käytä toimivaa sähköpostiosoitetta, jota luet säännöllisesti. Ilmoitan voitosta heti keskiviikkoaamusta ja laitan lahjakortit postiin päivällä.

Eckerö Line

*Kyseessä oli #itämerenjoulu -nimeä kantava medialle suunnattu kiertomatka, jossa kolme laivavarustamoa: Viking Line, Tallink Silja ja Eckerö Line esittelivät laivojensa joulua.

59 comments

59 comments

Hansku Koo joulukuu 11, 2018 - 6:24 pm

Viime kesänä viimeksi. 🙂

Reply
Mimmu joulukuu 11, 2018 - 1:54 pm

Eckerö Line on meijän suosikki!! Hinta ja laatusuhde on ollut kohdillaan, lisäksi aikataulut on sopineet hyvin.
Ollaan tuon välin suurkuluttajia joten osuisi kyllä kohdilleen lahjakortti ja sitten voisi käyttää säästyneet rahat buffaan tai muihin ostoksiin laivalla, ne kun jää reittimatkalla yleensä testaamatta..

Reply
Harri Mattila joulukuu 11, 2018 - 11:42 am

Kävin työmatkalla, tällä kertaa lentäen, marraskuun alkupuolella. Voisimme mennä kaksin rouvan kanssa…. Toivottavasti arpaonni suosii

Reply
Salli joulukuu 11, 2018 - 6:38 am

En ole käynyt Eckerö linellä moneen vuoteen .Tallinnassa käynnistäkin pitkä aika. Mukaan matkaarvontaan.

Reply
Tanja Mäkynen joulukuu 11, 2018 - 6:25 am

Olisiko ollut kesällä 2017 edellisen kerran, nyt tulevana viikonloppuna olen kyllä menossa taas 😊

Reply
Helena joulukuu 10, 2018 - 8:23 pm

Tänävuonna kahdesti

Reply
CHRISTINA ERTSALO joulukuu 10, 2018 - 5:47 pm

Eipä ole aiemmin tullut kokeiltua Eckeröä.

Reply
Sanna joulukuu 10, 2018 - 10:42 am

Huhtikuussa 2018 olimme viimeksi Eckerö Linella. Eckerön aikataulut ovat sopivat Tallinnan matkaailuun. Vietimme Tallinnassa muutaman päivän.

Reply
Hannele Nieminen joulukuu 9, 2018 - 10:11 pm

Kävin kesälomallani tänä vuonna, ihana hytti laivalla oli, iso ja nätti, otin hytin vaikka oli päivämatka!

Reply
Riitta-Liisa joulukuu 9, 2018 - 9:51 pm

Viime vuonna viimeksi. Useita kertoja olen vuosien varrella käyttänyt, koska aikataulut ovat mukavat. Sopivasti aikaa Tallinnassa.

Reply
Päivi P joulukuu 9, 2018 - 4:46 pm

Parisen vuotta sitten

Reply
Marja joulukuu 9, 2018 - 3:54 pm

Huomenna 10.12 lähden ystävättären kanssa Tallinnaan joulutorille ja tapaamaan hyvää ystävää. Siellä on ihania ruokapaikkoja, mutta myöskin monesti nautimme tulomatkalla Eckerön laadukkaasta buffeesta.

Reply
Pirjo Heinöaho joulukuu 9, 2018 - 3:30 pm

6.-7.12.2018

Reply
Tiina joulukuu 9, 2018 - 2:45 pm

Sen verran pitkä aika viime kerrasta, etten muista vuotta. Olisi aika mennä uudelleen!

Reply
Sami Palkki joulukuu 9, 2018 - 2:24 pm

Oiskohan Eckeröllä viimeksi tullut mentyä pari vuotta sitten.

Reply
Terhi joulukuu 9, 2018 - 2:24 pm

Siitä taitaa olla kyllä vuosia!

Reply
Kirsi Raunela joulukuu 9, 2018 - 2:22 pm

En moneen vuoteen!

Reply
Pekka lartama joulukuu 9, 2018 - 11:21 am

Marraskuussa pe- ma reissu.

Reply
Sari joulukuu 9, 2018 - 10:55 am

En ole koskaan käynyt Eckeröllä, koska täällä kauempana asuvan kannalta lähtöajat on olleet hankalia.

Reply
Merja Y joulukuu 9, 2018 - 10:53 am

Eckerö line vielä kokematta.

Reply
Maisa Järvelä joulukuu 9, 2018 - 10:44 am

Alkuvuodesta kävimme Finlandian kyydissä Tallinnassa. Tarkoitus oli käydä nyt joulutorilla, mutta aikapula iski. Ensi vuonna varmasti!

Reply
Nina Peräkoski joulukuu 9, 2018 - 10:40 am

Siitä on aikaa paljon kun Tallinnassa käynyt ja Eckeröllä ei olla ikinä menty 🤔

Reply
Anniina joulukuu 9, 2018 - 10:08 am

En koskaan, vielä. Mutta juuri viime viikolla aloin suunnittelemaan Tallinnasn menoa ja olisi mukava kokeilla itselleni uutta laivaa samalla.

Reply
Hans joulukuu 9, 2018 - 10:01 am

Vuosi sitten

Reply
Sinikka joulukuu 9, 2018 - 10:07 am

Viime viikolla!

Reply
Marika Holopainen joulukuu 9, 2018 - 9:58 am

Eckeröllä käytiin muutama kuukausi sitten 🙂 ja uutta reissua jo suunnitellaan kovaa vauhtia. Ja kiitokset myös näiden juttujen kirjoittajalle, monta uutta paikkaa käyty katsomassa näiden perusteella 🙂

Reply
Merja joulukuu 9, 2018 - 9:50 am

Taitaa olla muutama vuosi sitä kun käytin Eckerö Linea, toivottavasti nyt pääsen käyttämään.

Reply
Elina Leppänen joulukuu 9, 2018 - 9:41 am

Olen käynyt Virossa niin monta kertaa viime vuosina eri laivoilla, etten ole nyt ihan varma milloin viimeksi tuli käytettyä juuri Eckerö Linea, mutta M/S Finlandialla om kyllä tullut matkailu Tallinnan joitain kertoja

Reply
Ari Salonen joulukuu 9, 2018 - 9:38 am

Viime keväälä.

Reply
Taina joulukuu 9, 2018 - 9:28 am

Viime kesänä Pärnuun mennessä.

Reply
Virpi Holm joulukuu 9, 2018 - 9:24 am

Eckerö Linellä en edes muista milloin viimeksi mennyt, ois hauska mennä, jos vaikka voittaisi !!

Reply
Salla Turunen joulukuu 9, 2018 - 9:23 am

Alle 2 viikkoa sitten kävin tallinasta ekeröllä.

Reply
Anne joulukuu 9, 2018 - 9:21 am

Elokuussa kävin viimeksi 🤗

Reply
Susanna Lehtrlä-Lekari joulukuu 9, 2018 - 9:20 am

Tovi on vierähtänyt viime reissusta. Nyt innostuin nähtyäni ihania kuvia ja kirjoituksiasi kohteesta ❤ihanaa että teet tätä, muuten jäisi paljon näkemättä & kokematta.

Reply
Liisa Saha joulukuu 9, 2018 - 9:12 am

Tallinnassa tulee käytyä useita kertoja vuodessa, viimeksi elokuussa.

Reply
Marika joulukuu 9, 2018 - 9:09 am

Vuosi sitten Itsenäisyyspäivänä, laivalla esiintyi Jorma Kääriäinen! Hän veti aivan ihanan shown ♥

Reply
Sami joulukuu 9, 2018 - 6:10 am

Onhan siitä jo aikaa vierähtänyt, 2010 kesällä viimeiksi. Oikein mukavaa joulua sinulle

Reply
Xeveliina joulukuu 8, 2018 - 10:41 pm

Edellisestä kerrasta on jo pari vuotta, eli nyt olisi kiva päästä matkaan! 🙂

Reply
Maya joulukuu 8, 2018 - 5:42 pm

Heinäkuussa MS Finlandialla GNR-keikalla

Reply
MarjaKoo joulukuu 8, 2018 - 2:00 pm

On siitä jo useampi vuosi, nyt olisi aika uudistaa kokemus

Reply
Susanna joulukuu 8, 2018 - 9:40 am

Viime kesänä ja tykättiin reissusta kovasti!s

Reply
Susanna Posti joulukuu 8, 2018 - 9:36 am

Eckeröllä en ole tainnut ikinä mennä. Laivamatkastakin on aikaa vuosia, ehkä 6.

Reply
Riitta joulukuu 8, 2018 - 6:56 am

Kyllä ainakin muutama vuosi on aikaa siitä kun viimeksi olemme Eckerö Linen laivoilla menty Tallinnaan. Olisipa mukava nyt päästä!

Reply
Marja joulukuu 8, 2018 - 12:02 am

Ainakin kesällä 2016, kun viimeksi ajelin omalla autolla Pärnuun. Saattaa olla sen jälkeenkin.

Reply
Päivi Jouste joulukuu 7, 2018 - 11:31 pm

eipä ole Eckerö Linellä koskaan tullut käytyä joten kerta olis ensimmäinen .. sormet ristiin siis 🙂

Reply
Kati Nikkinen joulukuu 7, 2018 - 11:18 pm

Eckeröllä ei ole koskaan käytyä, olisi mukava kyllä kokeilla.

Reply
JonskuT joulukuu 7, 2018 - 11:02 pm

Pari vuotta siitä taitaa jo olla, olisi jo aika käydä kuitenki 😀

Reply
Nelliina joulukuu 7, 2018 - 10:39 pm

En ole ikinä ollut risteilemässä Eckerö Linellä, joten kiinnostaisi kovasti. Mukaan kivaan arvontaan 🙂

Reply
Leena Virkkunen joulukuu 7, 2018 - 9:48 pm

Eckerö Linellä en ole koskaan matkustanut🤭

Reply
Anniina Lång joulukuu 7, 2018 - 9:25 pm

En ole vielä ollut :)!

Reply
Margit joulukuu 7, 2018 - 9:03 pm

Useampi vuosi sekä Talllinnasta että Eckerö Linesta.

Reply
Stacy Siivonen joulukuu 7, 2018 - 8:31 pm

Viimeksi viime vuonna, kun tuli oltua enemmän Baltiassa. Herkkupöytiin en kerinnyt laisinkaan, kun koko matka meni kannella. Sehän on aina vaara minulla, että koko merimatka ollaan kannella tuijottamassa horisonttia ja tipua, oli vuodenaika mikä tahansa.

Reply
Hannamari joulukuu 7, 2018 - 8:28 pm

Syyskuussa kävin päiväristeilyllä Eckeröllä. Eckerön laiva on ehdoton suosikki Tallinnan matkaan.

Reply
Kukka joulukuu 7, 2018 - 7:54 pm

Useampi vuosi on Tallinnan matkasta ja Eckerö Linesta aikaa (en muista tarkkaa vuotta).

Mutta sen muistan, että maksoin vain 6 euroa Eckerön päivä Tallinnassa risteilystä!

Reply
Paula Haikonen joulukuu 7, 2018 - 7:15 pm

Eckerö Line kokeilematta, olisi kiva kyllä päästä!

Reply
Anita Viljanen joulukuu 7, 2018 - 6:36 pm

Olen useinkin ollut, mutta nyt en muista, koska viimeisin kerta kyseisellä laivalla oli. Viimeksi oli toinen varustamo.

Reply
Päivi joulukuu 7, 2018 - 6:21 pm

Tallinnassa reilu vuosi sitten ja viime toukokuussa hauskalla päivällisristeilyllä, jossa käytiin kääntymässä Tallinnan satamassa.

Reply
Marika joulukuu 7, 2018 - 5:51 pm

On varmasti useampi vuosi siitä kun Eckeröllä on tullut risteiltyä

Reply
Miika / Scenic Road Hunters joulukuu 7, 2018 - 5:43 pm

Eckerö Line on valitettavasti vielä täysin kokeilematta.

Reply

Leave a Comment