Road Trip Baltiassa – Via Baltica

by Anna | TÄMÄ MATKA

Road Trip Baltiassa

Sanotaan se heti. Road Trip Baltiassa ei ole niin ”seksikästä” kuin se saattaa kuulostaa. Via Baltica, eli E67 on ehkäpä maailman tylsin tie. Tasainen ja maisemiltaan unettava. Siellä täällä erilaista raskasta teollisuutta ja neuvostoajan kyliä. Tältä tieltä et saa minkäänlaista Road Tripin makua – korkeintaan sydänkohtauksen. Ohitus on nimittäin tässä ajokulttuurissa yhteisöllinen tapahtuma. Joku ohittaa – muut väistävät. Neljä ajoneuvoa, joista pari rekkoja, menee hyvin rinnakkain.

Muuten tietä ei voi moittia. Se on erittäin hyvässä kunnossa ja huoltoasemia löytyy vaivatta. Löytyy myös Nesteen asemia, jos on huolissaan paikallisen polttoaineen laadusta.

En edes ole varma, voiko Viro-Latvia-Liettua ajelua varsinaisesti kutsua Road Trip Baltiassa -nimellä. Matkat maasta toiseen ovat niin naurettavan lyhyitä, että saman verran kilometrejä tulee helposti mittariin Oulu-Hki-Oulu käynnillä tai kierroksella pohjoisen hiihtokeskuksissa.

Lauttoja menee Helsinki-Tallinna välillä 14 kappaletta päivässä, joten jokainen voi valita itselleen sopivimman ajan ja nopeuden.

Road Trip Baltiassa

Road Trip Baltiassa

Road Trip Baltiassa – Viro, Tallinna

Halusimme hotellin vanhan kaupungin vierestä ja Hotel Palace by Tallinn näytti hyvältä, joskin hinnakkaalta valinnalta. Ikävästi hotelli ei missään tapauksessa ollut niin hyvä kuin monissa arvosteluissa annettiin ymmärtään. Arvostelut ovat ihmisten mielipiteitä, joten ehkäpä vierailijat ovat oikeasti olleet tyytyväisiä. Palvelut ovat kuitenkin hotellin lupaamia, joten niiden tulisi toimia. Maksoimme paljon mm. parkkipalvelusta, mutta lähtiessä hotellilla ei ollut henkilökuntaa noutamaan autoamme hallista? Huone oli kyllä valoisa ja hauskaa oli erinomainen äänentoisto kylpyhuoneessa. 140 euron hinnalla kuitenkin haluaisin Tallinnasta vähän enemmän.

Hieman nurisen muutenkin Tallinnasta. Kaupungissa taitaa mennä liian hyvin myös ravintoloilla ja turistit tuntuvat sietävän paljon huonoa palvelua. Ei ole missään aikaisemmin kaupungin Top10 ravintoloissa tullut yhtä huonoa palvelua vastaan kuin Ribessä. Tuota ravintolaa kehutaan paljon, mutta välinpitämättömyys asiakasta kohtaan on asia, jota en vain voi antaa anteeksi.

Road Trip Baltiassa

Latvian Riiasta pääset lukemaan kokonaan oman kertomuksen täältä.

Road Trip Baltiassa – Liettua, Vilna

Riikasta ajelimme Liettuan puolelle Vilnaan. Tähän asti ajo oli sujunut kuin Suomessa, mutta nyt rupesi näkymään sitä Baltian toista puoltakin. Tattikauppiaita risteyksissä, mummoja lehmineen tiellä ja vesimeloneita myynnissä vuorina moottoriteiden seisakkeilla.

Vilnassa osa teistä niin kamalassa kunnossa, että Audin pohja raapi maata. Lisäksi ajokulttuuri muuttui entistä kiukkuisemmaksi. Asiaa ei helpottanut se, että en ole hetkeen kokenut missään niin paljon yksisuuntaisia katuja, kuin Vilnassa. Torvi soi ja keskisormi nousi. Saattoipa syy olla myös se, että lähestyvä viikonloppu toi keskustaan Vilnan ”kermaa” näyttäytymään loistoautoissa.

Hotellin lähellä pysäköinti oli täysi kaaos. Hetken mietimme mitä pysäköintisakko maksaisi, jos auton vain jättäisi hotellin eteen. Ajatus pyörälukosta kuitenkin sai hylkäämään tämän idean. Kun Audi lopulta oli saatu hotellin ohjein puiston viereen parkkiin, annoimme sen siinä ollakin seuraavat kaksi päivää.

Jos Tallinna ei ollut lämmittänyt yhtään ja Riika oli jättänyt vähän sellainen”ihan kiva” -fiiliksen, kolahti Vilna heti. Syy lienee se, että toisin kuin Viro tai Latvia, Liettua oli aikanaan suurvalta. Ja tämän huomaa. Vilnan vanhakaupunki on yksi suurimmista keskiaikaisista vanhoistakaupungeista Pohjois-Euroopassa.

Radisson Blu Royal Astorija Hotel

Radisson Blu Royal Astorija Hotel  oli jo historiansa puolesta mielenkiintoinen. Ensimmäinen maininta hotellin paikalla sijainneesta rakennuksesta löytyy vuodelta 1323. 1600-1700-luvulla hotelli oli käytännössä ainut paikka Vilnassa, missä aristokraatit suostuivat yöpymään. Tämä oli aikaa, jolloin Vilna oli yksi kauneimpia Euroopan kaupunkeja. Edelleen hotelli on ”se” paikka missä kuuluisuudet yöpyvät Vilnassa vieraillessaan.

Huone oli mainio. Ikkunasta avautui näkymä suoraan kaupungintalon aukiolle. Keskeisempää paikkaa ei varmasti Vilnasta löydä. Aamiaisella oli kiva istuskella ulkona ja nautiskella muutama lasillinen kuivaa kuohuvaa.

Koska oli viikonloppu, oli kaupungilla menoa. Yöllä räjähti pari kunnon pommia osana hääjuhlia hotellin vieressä (kyllä pommia, ei ilotulitteita). Kun ryntäsin respaan tiedustelemaan mitä ihmettä tapahtuu, oli henkilökunta vain että ”juhlat!”. Vain Kalashnikovien pauke puuttui.

Road Trip Baltiassa

Road Trip Baltiassa

Road Trip Baltiassa

Road Trip Baltiassa

Road Trip Baltiassa

Vilnan nähtävyyksiä

Vuonna 1940 Neuvostoliitto miehitti koko Liettuan. Seuraavana vuonna saksalaiset tulivat venäläisten tilalle ja maahan pystytettiin saksalainen miehityshallinto. 1944 neuvostojoukot työnsivät saksalaiset pois Liettuasta ja neuvostovalta palautettiin. Liettua jäi kuulumaan Neuvostoliittoon lähes 50 vuodeksi.

Vilna on kohentanut  kasvojaan viime vuosina niin paljon, että välillä pelottaa koko neuvostoajan Vilnan katoavan. Vielä sitä kuitenkin on näkyvissä. Vaikka aikakausi on varmasti kipeä, toivon, etteivät kaikki jäljet siitä katoaisi.

Vilna on kirkkojen kaupunki

Jos pitäisi kertoa vain yksi asia Vilnasta, olisi se ehdottomasti kirkot. Vilnan yli neljäkymmentä roomalaiskatolista kirkkoa ja muutama muidenkin uskontokuntien pyhäkköä tekivät vaikutuksen.

Kirkkoja tuntui olevan ihan jokaisessa kadunkulmassa. Luin jostain, että jokaisesta vanhan kaupungin tienristeyksestä näkyy vähintään kolme kirkkoa ja se todella tuntui pitävän paikkansa.

Road Trip Baltiassa

Road Trip Baltiassa

Vasemmalla Pyhän Annen kirkko (1500) ja heti sen vieressä Pyhän Bernadin kirkko (1516).

Road Trip Baltiassa

Aamunkoiton portti (Ausros Vartai, Gate of Dawn) on yksi Vilnan symboleista. Se on ainoa 1500-luvulta säilynyt kaupunginmuurin portti. Myöhemmin Vilnaan saapuneet karmeliitat rakensivat porttiin pienen kappelin. Siellä on maan arvokkain renessanssimaalaus, ihmeitä tekevän Neitsyt Marian ikoni.

Užupiksen taiteilijakaupunginosa

Užupiksen kaupunginosa verrataan joskus Pariisin Montmartreen, mutta paikkoja ei voi vertailla. Pariisin Montmartre ei ole enää mitenkään aito, vaan elää turismista. Užupiksen taiteilijakaupunginosa taas elää ihan oikeaa boheemia taiteilijaelämää Vilnelė-joen rannalla

Užupis on leikkimielisesti julistautunut Užupiksen tasavallaksi ja viettää itsenäisyyspäiväänsä aprillipäivänä jolloin ”rajavartijat” leimaavat passeja. ”Maalla” on oma lippu, valuutta, perustuslaki ja 12 hengen aseeton armeija.

… 10. Jokaisella on oikeus rakastaa kissaa ja pitää siitä huolta.
11. Jokaisella on oikeus huolehtia koirasta, kunnes jompikumpi kuolee.
12. Koiralla on oikeus olla koira.
13. Kissan ei ole pakko rakastaa omistajaansa, mutta sen täytyy auttaa hädässä… 

Alueen historia on murheellinen. Toisen maailmansodan aikana Liettua menetti 30% asukkaistaan. Juutalaisista menehtyi 90 %; 150 000 saksalaisen tuhoamiskeskuksissa ja 100 000 muuten sodan melskeissä ja vainoissa. Saksalaiset eivät suinkaan olleet ainoita, jotka syyllistyivät juutalaisten vainoon. Heti sodan ensimmäisinä päivinä eri kaupungeissa kantaväestö alkoi surmata juutalaisia. Esimerkiksi Kaunaksessa, Liettuan toiseksi suurimmassa kaupungissa, juutalaiset koottiin torille ja teloitettiin kirveillä.

Užupiksen alueelle jäi sodan jälkeen vain autioita taloja, joihin muutti pian asunnottomia. Ennen kuin Liettua julistautui itsenäiseksi 1990, alue oli Vilnan laiminlyödyimpiä.

Road Trip Baltiassa

Road Trip Baltiassa

Road Trip Baltiassa

Road Trip Baltiassa

Mikä Fiilis?

Vaarallista: Ei ole, mutta Vilnassa meno rupesi olemaan jo aika reipasta iltaisin. Kävelin tosin yksin naisena myöhään yöstä ilman mitään ongelmia kaikkialla. Suurin vaara on liikenne. Älä laita kokematonta kuskia ajamaan Via Balticaa.

Kallista: Kyllä paikoitellen siellä missä turistit liikkuvat, ei muualla. Etenkin ruuan hinta vaihtelee todella paljon ja edes rahalla ei välttämättä saa hyvää. Samoin alkoholin hinta ei enää kaikkialla ole kovinkaan edullista. Me lastasimme auton perän täyteen Latviassa.

Hankalaa: Ajoittain. Neuvostoajan peruja on ajatus siitä, että asiakasta palvellaan armosta. Vaihtorahoja paiskotaan ja asiakkaalle saatetaan kiukutella jos tavarat eivät ole oikein liukuhihnalla. Samoin hotelleissa palveluntaso oli kiinni selvästi henkiökunnan päivän fiiliksestä.

Menisinkö uudestaan: En ihan heti.

 

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

27 comments

Matkavuosi 2016 - 2,6 kertaa maapallon ympäri | TÄMÄ MATKA 14 tammikuun, 2018 - 11:52 am

[…] Viroa, Latviaa ja Liettuaa. En ole varma, voiko Viro-Latvia-Liettua ajelua varsinaisesti kutsua Road Trip Baltiassa -nimellä. Matkat maasta toiseen kun ovat niin naurettavan lyhyitä. Tallinna ei lämmittänyt […]

Reply
sari / matkallalahelletaikauas 23 huhtikuun, 2017 - 5:55 pm

Nyt vasta törmään tähän teidän Road trip matkaan. Ja tottakai, koska Vilnasta on kiva lukea nyt kun siellä itsekin olen käynyt. Pisti nimittäin silmään, että olit huomannut tuon saman vanhan tavaran kaupan kuin mekin. Kävimme jopa sisällä. Sama auto näyttää olevan kaupan edessä kuin pääsiäisenä. Meidän piti kysyä sen hintaa. Emme sitten. Taisi olla kallis kun ei ole kellekään kelvannut 🙂

Reply
Lotta | Watia.fi 27 elokuun, 2016 - 10:29 am

Ei hullumman näköistä sushia ketjuravintolalta. Vaikkakin Kolonāde näyttää vieläkin herkullisemmalta.

Baltian road tripit taisivat olla muotia joskus 80-luvun alkupuoliskolla, kun tuntuu, että monen mun kaverin vanhemmat on sellaisen tehneet. Ehkä nyt kun karavaanaus yms. on taas muotia, niin tästäkin tiestä tulee taas muodikas? Tiedä häntä. Ainakin pääsee näkemään useamman maan helposti ja nopeasti.

Reply
Meri / Syö Matkusta Rakasta 27 elokuun, 2016 - 9:30 am

Tallinnassa todella kohtaa välillä aivan jäätävää palvelua, ei voi käsittää. Silti se matkakohteena kiinnostaa minua, toisin kuin Riika tai Vilna. Ja nyt ainakin tiedän, että road tripille en lähde, jos tieosuus on kerta tylsä. Hotellivalinnat vaikuttavat onnistuneilta, siis Tallinnaa lukuunottamatta.

Reply
Anna | Muuttolintu.com 26 elokuun, 2016 - 3:30 am

Olkoon kuinka tylsä tie tahansa, ja vaikka Baltia kohteena ei ole niitä eksoottisimpia, niin kyllä tuo taitaa kuitenkin olla semmoinen matka joka joskus on meidänkin tehtävä. Tuo on niin helppo reissu vetäistä Suomesta, ja välimatkat tosiaan niin lyhyitä. Uzupis kuulostaa meidän paikalta, vaikka aika surullinen historia.

Reply
Noora Kurkela 24 elokuun, 2016 - 8:16 am

Tosi kiva postaus! Näyttää hyvälle ja kuulostaa kivalle! Minäki viron kiertäneenä sanon, että tallinna ei ollu aivan niin hyvä mitä odotin! Toki kaunis kaupunki, mutta odotin varmaan liikoja 😀 Kiva postaus anyway! 🙂

Reply
Kohteena maailma / Rami 23 elokuun, 2016 - 9:02 pm

Tuttuja paikkoja kaikki, joten oli mukava verestellä muistoja kuvista ja teksteistä. Mustapäiden talossa heijastuu muuten paras mahdollinen kuvaustilanne eli täydellinen auringon kulma antaa upean valaistuksen.

Itse olen tykännyt Riiasta enemmän kuin Vilnasta, mutta Trakain linnoitus jätti ison vaikutuksen Vilnan lähistöltä. Tosin taidan mennä Vilnaan vielä uusiksi, sillä siellä on ollut laatuvodkalle paras hinta/laatusuhde kautta aikain 😀

Tallinnasta olen tasan samaa mieltä, palvelukulttuuria ei tällä hetkellä siellä ole 🙁 Huonompaan suuntaan on mennyt ja reilusti. Tartto oli Tallinnaan nähden mukava, kun siellä palvelu pelasi niin kuin pitikin.

Reply
Annika 22 elokuun, 2016 - 9:09 pm

Mulla ei ole tuolla suunnalla tullut vielä reissattua ollenkaan, vaikka toisaalta se näyttää ihan kauniilta ja mielenkiintoiselta! Tosin en usko että road trippaajaksi lähtisin, etenkin jos tie on tylsää 😛
Radisson Bluet on kyllä kivoja hotelleja, pari olen testannut ja tykkään kovasti! Pitäiskin melkein tutkia missä päin maailmaa niitä sijaitsee.

Reply
Paula - Viinilaakson viemää 22 elokuun, 2016 - 8:27 pm

Tallinna ja Riika on käyty (toki menisin niihinkin takaisin, ainakin Tallinnaan) mutta Vilna on vielä kokonaan näkemättä. Nuo vanhat rakennukset ja kirkot ovat Euroopassa ihan parasta antia. Hauska tuo vesitornin näköinen kirkko !

Reply
Hanneli /duunireissaaja 22 elokuun, 2016 - 6:58 pm

Kauan sitten ajeltiin Via Balticaa ja ihmeteltiin tien tylsyyttä. Liettuassa yövyttiin tienvarsihotellissa ja taivasteltiin miten neuvostoaikaista kaikki olikaan. Olihan romahduksesta silloin jo hurjat 10 vuotta aikaa. Olis kyllä ihan pakko päästä toteamaan miten asiat on nyt.

Reply
Laura / Laura's Itinerary 22 elokuun, 2016 - 3:57 pm

Olen käynyt Vilnassa kerran vuosia sitten. Mieleeni painui kuinka siisti kaupunki oli. Hyvin viehättävä kohde!
Via Balticaa en ole vielä kokenut. Ehkä joskus – ehkä jos palaamme joskus asumaan lähemmäs Suomea vielä.

Reply
Maarit Johanna 22 elokuun, 2016 - 3:26 pm

Vilna on vielä näkemättä, mutta mie oon antanut sydämeni jo Tallinnalle ja Riialle. Te ootte ihanissa hotelleissa yöpyneet! Pitäis minunkin vissiin enempi alkaa ottamaan kohteista selvää, sillä en ollut edes kuullut noista kolmen veljeksen taloista. Meen vaan onnellisena pällistelemään ja vasta kotona kameraa plärätessä saattakin vasta tajuta missä kaikkialla sitä on käynyt.

Allekirjoitan muuten täysin tuon Via Baltican tylsyyden. Kai Pärnukin on saman tien varrella? Sinne ollaan nimittäin ajettu ennen teini-ikää ainakin tusinan kertaa ja se väli on yhtä tylsä kuin nelostie välillä Sodankylä-Rovaniemi.

Reply
Pirkko / Meriharakka 22 elokuun, 2016 - 12:43 pm

Meistäkin Vilna on parilla vierailulla tuntunut kivalta kaupungilta, siinä missä Riika ei ainakaan toistaiseksi ainoalla vierailulla innostanut. Jurmala ehkä hiukan.
Roadtripit eivät ole juttumme, mutta aikoinaan ajettiin Riikasta Vilnaan bussilla ja silloin ainakin tien kunto muuttui oleellisesti siirryttäessä Latviasta Liettuaan, Liettuan eduksi. Mutta tuostakin on jo muutama vuosi aikaa, joten ehkä ne tiet nyttemmin ovat kautta linjan kelvollisia.

Reply
Virpi /Täynnä tie on tarinoita 22 elokuun, 2016 - 8:14 am

Minulle jäi Riiasta vähän samanlainen fiilis, että ei oikein kolahtanut, mutta olen pitänyt siihen syynä sitä että jumitimme sinne päiväksi jatkolennon peruuntumisen vuoksi oltuamme viikon Pariisissa. Ehkä sinne ei kannata mennä suoraan Pariisista! 😀 No, anyway voisin ja oikeastaan haluaisinkin mennä uudelleen katsomaan josko se sytyttäisi sitten. Tallinna tosiaan on lähellä ja sinne pääsee koska vaan, mutta eipä vaan oikeastaan ole tullut käytyä paria päiväristeilyä lukuunottamatta. Vilna taas on täysin tuntematon minulle, mutta ihan mielenkiintoista olisi käydä.

Reply
Johanna Hulda - Discovering Sunbeams 21 elokuun, 2016 - 11:10 pm

Oli kiintoisaa lukea tällaista ”vertailua” Baltian pääkaupungeista, vaikka kieltämättä se roadtrip-henki tästä ehkä vähän uupui, liekö sitten Via Baltican syytä 😀 Mäkin antaisin korkeimmat pisteet Vilnalle, johtuneeko siitä että mullakin on Riiasta aina ollut juuri tuollainen ihan jees -fiilis jopa useiden visiittien jälkeen, ja Tallinnaa nyt ei entisenä rakkaana kotikaupunkina voi arvottaa samalla tavalla. Mutta Vilna on kyllä tosi kiva, ja tykkäsin myös Kaunasista!

Tuo ”Laura forever free!!!” -lukko nauratti ja muutkin yksityiskohdat kuvissasi. Eihän tuo vain ole teidän auto, jonka rekkari on FLY 112? 😀

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 22 elokuun, 2016 - 12:19 pm

Kylläpä se meidän auto on. Tuo rekkari on aika kiva 😀

Minä en itse huononäköisenä tuota Lauran lukkoa bongannut, vaan Tepo. On selkeästi vahva nainen!

Edelleen se on vaikea sanoa, miksi Vilna kiinnosti eniten. Mutta jotkut kaupungit vaan kolahtavat. Ja tosiaankin. Ei ollut mikään kunnon roadtrip-henki päällä.

Reply
Merja / Merjan matkassa 21 elokuun, 2016 - 7:55 pm

Kiitos informatiivisesta postauksesta! Tallinna on tuttu, mutta Riika ja Vilna ovat vielä näkemättä. Juuri viime viikolla ehdotin ystävälleni matkaa Riikaan. Sitä on kehuttu niin paljon, niin pitäisi päästä itse näkemään. Automatka sinne ei kyllä kiinnosta, mutta lentäen pääsee melko nopsaan ja reissu onnistuu viikonlopun aikana.

Reply
salaine 21 elokuun, 2016 - 6:21 pm

Harmi, että Tallinna ei sytyttänyt. Itse käväisin Tallinnassa ja ihastuin kaupunkiin uudelleen. Tuo vanha raatihuoneentorin alue on ehkä sellainen ylihinnoiteltu alue, missä ei kannata syödä. Me söimme ja melko kallista oli. Riikasta aikanani en hirveästi pitänyt. Johtui kai siitä, ett vanha kaupunki on rakennettu uudelleen lähes kokonaan toisen maailmansodan jälkeen. Vilnasta haaveilen ja luulenpa, että alkaa olla ensi vuonna aika laittaa toimeen. Kiva kuvaus maanteistä, me kun olemme ajatelleet että kannattaisiko ihan ostoksille lähteä hiukan Tallinnaa pidemmäksi.

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 21 elokuun, 2016 - 7:02 pm

Ei se haittaa, että Tallinna oli mikä oli. Se on niin lähellä, että sille voi antaa uuden mahdollisuuden koska tahansa : )

Ribe on yksi Top10 ravintoloista Tallinnassa ja on täysin ärsyttävää että siellä saa huonoa palvelua.

Riika ei kolahtanut. Ei se huono ollut, mutta jotain jäi puuttumaan. Vilna taas oli ihana.

Hyvät on tiet tuolla, eli ei kun ajamaan vaan!

Reply
Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi 21 elokuun, 2016 - 5:26 pm

Mahtavaa päästä vertailemaan näitä rinnakkain. Allekirjoitan sen, että jostain syystä tuoreimmalla Tallinnan reissulla palvelu hoitui vähän vasemmalla kädellä ihan kaikissa ravintoloissa, mikä oli ihme, sillä aikaisemmilla kerroilla se on ollut järjestään yksi parhaiten toimivia asioita.

Vilna on vielä itselläni korkkaamatta ja tämän jutun jälkeen se houkuttelee vain enemmän!

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 21 elokuun, 2016 - 6:51 pm

Mulla kyllä tuli ihan järkyttävä angsti koko kaupunkia kohtaan. Jokusen kertaa siellä olen ollut, mtta nyt tuntui, että rahat pois meininkin oli mennyt vain yksinkertaisen yli!

Vilna oli ihan älyttömän positiivinen yllätys. Olisin voinut viettää siellä monta päivää enemmän, mutta piti lähteä hakekaan lapset mummolasta.

Reply
Teija / Lähdetään taas 21 elokuun, 2016 - 12:38 pm

Heh, on tosiaan kauniimpiakin road-tripejä nähty 😀 Mutta minä pidin myös Vilnasta. Kävin siellä työmatkalla, joten aikaa ei ollut juuri ollenkaan tutustua kaupunkiin. Sinne pitäisikin mennä uudelleen ihan omalla ajalla.

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 21 elokuun, 2016 - 6:46 pm

Joo. Ei oikein hivele maisemat silmiä 🙂

Vilnassa oli jotain…. En tiedä. Kaupunki vain kolahti. Se oli sopivan erilainen, kaunis ja jotenkin villi. Kyllä. Menen uudestaan.

Reply
Marikki 17 elokuun, 2016 - 10:39 pm

Jugend on 1880 luvun tyylisuunta, ei siis Riian kolmen veljeksen talojen tapauksessa oikein lainkaan.

Reply
Anna 18 elokuun, 2016 - 7:55 am

Oikein. Joku ajatuskatkos minulla. Korjaan kuntoon kun pääsen koneenn äärelle.

Kiitos tarkkaavaisuudesta!

Reply
Tiia 16 elokuun, 2016 - 9:46 pm

Oli todella kivaa luettavaa ja hienoja kuvia. 🙂

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 16 elokuun, 2016 - 9:59 pm

Kiitos 🙂

Tätä oli kiva myös kirjoittaa. palautui niin paljon mieleen, vaikka reissusta ei olekaan kuin muutama viikko.

Reply

Leave a Comment