Joulu Viking Linellä – Meri Christmas ❤️

by Anna

Joulu Viking Linellä | Yhä useampi haluaa valmiiseen ruokapöytään

Mediamatka*

Joulu Viking Linellä | Millaista olisi viettää joulu risteillen? Ainakin kiire ja kaikenlainen pakollinen suorittaminen jäisi maihin ja olisi vain aikaa nautiskeluun. En ole mitenkään yllättynyt siitä, että jo 80% Viking Linen jouluristeilyistä vuodelle 2018 on varattu. Matkustajien joukossa on jouluna paljon vanhempia pariskuntia, jotka haluavat istahtaa valmiiseen ruokapöytään, mutta myös lapsiperheet tuntuvat löytäneen jouluristeilyt. Jouluun laivalla ollaan myös valmiita panostamaan. Parhaimmat hyttiluokat myydään ensimmäisenä loppuun.

Joulu Viking Linellä

Joulu Viking Linellä

Joulu Viking Linellä | The Buffet -joulupöytä 16.11.–26.12.2018

Viking Linen punaisilla laivoilla on tarjolla The Buffet -joulupöytä. Valikoiman on suunnitellut Ruotsin kokkimaajoukkue, johon kuuluu 12 kokkia ja kondiittoria. Tämä joukkue voitti kultaa Culinary World Cup 2018 -kilpailussa.

Jos joulupöydässä ei ole sen seitsemää sorttia, vaan kahdeksaakymmentäyhdeksää (89) sorttia ja valikoiman on koostanut kultainen MM-kokkimaajoukkue, voi sen herkkujen ääreen istua kyllä erittäin luottavaisin mielin. 

Kauas on menty siitä ajasta, kun laivojen jouluinen juhlapöytä oli yhtä kuin mätiä ja smetanaa, katkarapuja, sekä kinkkua ja laatikoita. Nyt valittavana on mm. ruusunmarja-tellicherrypippurisilliä, tillisavustettua makrillia kermaviilikreemissä, häränrintaa ja Västerbottensost-juustokreemiä, sekä turskapihvi Wallenberg marinoidun fenkolin ja tillin kera.

Vaikka pääpaino on edelleen perinteitä kunnioittava, löytyy Viking Linen joulubuffetista nykyisin kasvisruokien lisäksi myös yhä enemmän kokonaan vegaanisia ruokia. Kokeiltua tuli mm. paahdettua juuriselleriä, siemenrouhetta ja sinappikastiketta, sieni-juuresgratiinia ja siirapissa paistettua lanttua ja rapeaa lehtikaalia. Tarjolla oli jopa vegaanista silliä.

Viking Linella tarjoillaan joulusesonkina 200 000 jouluateriaa ja kinkkua paistetaan yli 15 000 kg!

Joulu Viking Linellä

Joulu Viking Linellä

Joulu Viking Linellä

Joulu Viking Linellä | Omat suosikit oli helppo löytää

Viking Linen joulubuffet oli niin kattava, että kaikkia lajeja ei mitenkään pystynyt edes maistamaan. Omia suosikkeja ei ollut silti vaikea löytää. Sillit, silakat ja muut kalat upposivat. Inhokkejakin löytyi, tosin aika vähän. Savulohen, lipeäkalan lisukkeineen, merileväkaviaarin ja kuminajuuston kiersin kaukaa. Niin, ja ehkä myös ruusukaalisalaatin…

Buffet on vaikea laji maalla, kuin myös merelläkin. En niin kamalasti huuda hurraata millekään ratkaisulle, jossa ihmiset saavat vapaasti kasata tarjottimelleen kukkurapäisiä lautasellisia. Ongelmana on ruokahävikki ja se, että osalle syöjistä otinten siisti käyttäminen näyttää olevan täysin vieras laji. Asiakkaisiin laivayhtiö ei tietenkään voi vaikuttaa, mutta mistä metsästä tulevat ihmiset, jotka ottavat buffasta ruokaa sormin?

Viking Linen joulubuffassa oli otettu huomioon hyvin myös nämä huonosti käyttäytyvät asiakkaat. Tarjoiluastioihin laitettujen ruokien määrät oli pidetty pieninä, jolloin tarjottimet ja kulhot pysyivät paremmin asiallisessa kunnossa. Buffaa myös siistittiin ahkerasti. Osa ruuista oli valmiina annoksina, jolloin yleisvaikutelma pysyi huoliteltuna ja jo mainittu hävikki paremmin ehkä kurissa.

Laivojen buffissa kattauksessa mennään usein käytännöllisyys edellä joten heti huomasi, että nyt oli esillepanoon ja yksityiskohtiin kiinnitetty erityistä huomiota. Karkkikulmaus oli tehty jopa liiankin houkuttelevan näköiseksi.

Joulu Viking Linellä

Joulu Viking Linellä

Joulu Viking Linellä

Joulu Viking Linellä

Joulu Viking Linellä

Viking Linelle on oma samppanja Piper-Heidsieckiltä ja sen on kehittänyt suomalainen samppanja-asiantuntija Essi Avellan

Yli 200-vuotias samppanjatalo Piper-Heidsieck ja Viking Line ovat tehneet vain Viking Linelle suunnitellun samppanjan. Tämän samppanjan kehitti suomalainen samppanja-asiantuntija Essi Avellan yhdessä viininvalmistustiimin kanssa ja se on ollut myynnissä Punaisilla laivoilla lokakuusta 2018. Samppanjan pitkä nimi Essentiel by Essi for Viking Line -samppaja on saanut helposti muistettettavan lempinimen ”Essi”.

Kyseistä ”Essiä” on tuotettu vain yksi ainoa 40 000 pullon erä. Pakkohan tätä kaunokaista oli hankkia muutama pullo kotiin. Samppanjatastingissa tämä suuhuni täysin kuiva, tasapainoinen, hedelmäisen hienostunut ja pehmeän paahteinen ”Essi” oli kyllä ehdoton suosikkini. Samppanja on sekoitus Pinot Noiria (80%) ja Chardonnayta (15%) ja sokerin osuus on 5%. Vink-vink, sopii säilytettäväksi, eli on elämys vielä vuosienkin päästä.

Joulu Viking Linellä | Rai-Rai! Juniorisuitessa kelpaa bilettää

M/S Gabriellan hytit ovat käyneet läpi remontin. Me saimme käyttöömme Junior Suiten parvekkeella. Kyseessä oli hulppeat 27 m² kooltaan oleva sviitti, jossa oli erillinen makuutila. Voisin kuvitella, että kesäyönä parvekkella kelpaisi istua ja ihailla keskiyön aurinkoa. Jääkaapin juomat kuohuviineineen ja à la carte -ravintolassa tarjoiltava Premium-aamiainen kuuluvat aina hytin hintaan. 

Koska kyseessä oli pikkujouluristeily, pidimme hytissä tietenkin kunnon hyttibileet. Lasit hajosivat ja jääkaappikin kaatui hurjassa menossa. Sori siitä…

Oikeasti luonto järjesti tämän ohjelmanumeron. Jouduimme Helsinki-Tukholma välillä äkäisen syysmyrskyn riepoteltavaksi. Merellä velloi poikkeuksellisen korkeita (8-10 metriä) aaltoja. Keskimäärin tuollaisiin lukuihin päästään muutaman kerran kymmenessä vuodessa. Olihan se melko hurjan kuuloista, kun aallot löivät mustassa yössä 11. kerroksen (korkein kansi) ikkunoihin ja alus paukkui ja natisi. Kokemus ei ollut silti pelottava. Laivat kyllä kestävät, mutta matkustajat eivät.  

Oma olo vatsassa muistutti pesukoneessa linkouksen aikana pyörivää pyykkiä. Kun ensin on illasta hankkinut itselleen itämerenähkyn joulubuffassa, voikin yön sitten viettää vessanpönttöä halaillen. Tiivistäen voisi kai sanoa, että aallonkorkeudella on vaikutusta laivamatkustajan matkustuskokemukseen.

Joulu Viking Linellä

*Kyseessä oli #itämerenjoulu -nimeä kantava medialle suunnattu kiertomatka, jossa kolme laivavarustamoa: Viking Line, Tallink Silja ja Eckerö Line esittelivät laivojensa joulua.

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

2 comments

Merja 29 joulukuun, 2018 - 11:08 pm

Joulupöytä näyttää hyvinkin tutulta, olimme Viking Gracella joulupäivänä 🙂 Onneksi meille sattui hyvin tyyni sää, hyvä että huomasi laivalla olevansa!

Reply
Anna 30 joulukuun, 2018 - 3:34 am

Joo. Mukavampaa syödä, jos laiva ei keinu!
Ei huono tapa viettää joulua 🙂

Reply

Leave a Comment