Saksan pelottava riippusilta, Hängeseilbrücke Geierlay

by Anna | TÄMÄ MATKA

Hängeseilbrücke Geierlay

Hängeseilbrücke Geierlay, eli huimaavat 360 metriä pitkä Geierlayn riippusilta, kiikkuu sadan metrin korkeudessa ja yhdistää Mörsdorfin ja Sosbergin pienet söpöt kaupungit. Silta sijaitsee Moselin laakson lähellä.

Me saimme sillasta vinkin hotellilta. Paikka on vielä niin uusi, ettei siitä mainintoja millään matkailusivustoilla ole. Avajaisia vietettiin lokakuun alussa. Voisin kuvitella, että kovin moni suomalainen ei ole vielä tänne ehtinyt.

Kaikki oli vielä vähän rempallaan. Opasteet kaupungissa olivat mitä sattuu, parkkipaikat eivät olleet kunnolla käytössä ja paikalle joutui taivaltamaan melko kuraisen pellon kautta puolitoista kilometriä. Tämä oli vähän hämmentävää, koska Saksassa on tottunut siihen, että kaikki toimii. Lähistöllä on kuitenkin paljon kaunista maastoa ja patikkapolkuja, joten kunhan opasteet, vessat, kahvilat ym. saadaan kuntoon, niin paikasta tulee mukava päiväkohde.

IMG_1764

IMG_1754

IMG_1758

IMG_1763

Geierlay

Nimi Geierlay tulee kanjonista, jonka riippusilta ylittää. 360 metrin pituisena tämä riippusilta on Saksan, mutta myös liki koko Euroopan pisin riippusilta.

Silta painaa 57 tonnia, ja sen köydet on ankkuroitu noin 15 metrin syvyyteen. Painoa silta kestää 50 tonnia, ei 600 ihmistä voi ylittää sitä kerralla. 

En osaa neuvoa miten tänne julkisilla kulkuvälineillä pääsisi. Nyt ihmiset saapuivat omilla autoillaan, tai sitten tilausbusseilla. Saksaa osaavat voivat tutustua paikan kotisivuihin täällä.

Videolla vietän lyhennetyt kauhistuttavat 7 minuuttia ja 25 sekunttia sillalla. Inhoan korkeita paikkoja, joten tällaiset kokemukset ovat aina vähän itsensä ylittämistä. Valitettavasti satoi niin, että kamera lakkasi toimimasta ja kaikki näyttää ikävän harmaalta. Kirkkaalla ilmalla maisemat olisivat huimaavan kauniit.

En muuten saanut selvitettyä, missä se Euroopan pisin, vain kävelyyn tarkoitettu riippusilta sijaitsee. Jos joku tietää, niin kerro ihmeessä kommenttikenttään.

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

29 comments

Heikki Kauppinen 4 heinäkuun, 2018 - 10:56 am

Hei, maailman pisin jalan kuljettava silta löytyy Itävallasta, Saksan rajalta, osoite http://www.highline179.com. Olemme täällä juuri nyt 😊

Reply
Anna 7 heinäkuun, 2018 - 9:50 am

Kiitos Heikki

Oho, onpas upea!

Reply
sarrrri | La Vida Loca 2.0 Matkablogi 17 lokakuun, 2015 - 12:59 pm

Hienon näköinen paikka varmasti ainakin kauniilla säällä, vaikka onhan sateessakin oma viehätyksensä. Vaan lähtisikö sitä tuonne ihan varta vasten, tuskinpa vaan. 🙂 Mutta road trippaillessa miksipäs ei tuossa pysähtyisi, riippusilloilla on aina hauska se keinuva fiilis ja varsinkin kun meillä mies pelkää korkeita paikkoja ja itse en… 😉

Reply
Jenna |Journey Diary -matkablogi 16 lokakuun, 2015 - 7:20 pm

Huh mitkä maisemat ja mikä pudostus! Tulee vaan mieleen kaikki leffat, missä riippusillan ylittäminen ei mene ihan suunnitelmien mukaan. Olis silti kyllä mahtavaa päästä itekin koittamaan tuota.

Reply
Annika | Travellover 15 lokakuun, 2015 - 10:41 pm

Taiwanissa ihastuin riippusiltoihin toissakesänä, mutta noin pitkiä eivät tainneet olla. Korkeus oli parhaimmillaan samaa luokkaa. Riippusillat muuttuvat minulle kauhistuksiksi, kun niillä on joku muu samaan aikaan niin, että silta alkaa notkua. Ajatus 600 ihmisestä poukkoilemassa sillalla… Auts.

Reply
Virpi/ Täynnä tie on tarinoita 15 lokakuun, 2015 - 10:29 pm

Aika huikee paikka! Itse en periaatteessa pelkää korkeita paikkoja, mutta kyllä sitä aina vastaavissa tilanteissa tulee mieleen, että kait tämä kestää jne. 🙂

Reply
Artsi / Cocoa etsimässä 15 lokakuun, 2015 - 8:38 pm

Magee mesta! Pakko poiketa, jos tulee eksyttyä tuonne keskelle-ei-mitään noiden kahden savisen pellon tienoille… Nimim. Haluan kiivetä jokaiseen korkeaan paikkaan, josta näkyy kauas -78

Reply
Laura 15 lokakuun, 2015 - 1:53 pm

Jo ekasta kuvasta ajattelin että hui, tuonne en ehkä uskaltaisi. Toinen korkeanpaikankammoinen ilmoittautuu! Mutta mitkä näkymät, vielä jos olisi kirkas keli niin kyllähän tuolta kelpais katsella. Eli kyllä mä kuitenkin koittaisin olla rohkea ja yrittäisin ylitystä 😀 Videota oli kiva katsella! 🙂

Reply
Lotta Watia | Unagidon 14 lokakuun, 2015 - 11:55 pm

Aika siisti! Tuo sadekeli tekee tosta kyllä entistä kuumottavamman. Ei oo kuitenkaan liian korkeet aidat nimittäin…

Sadekelillä vuoristo on kyllä kauniin näköistä, kun usva leijailee.

Reply
Miika ♥ Gia | matkakuume.net 14 lokakuun, 2015 - 7:31 pm

Tuli just mieleen tuo Kiinaan rakennettu lasinen riippusilta! En taatusti menisi sinne, ja täytyy sanoa että hetken aikaa pitäisi miettiä menenkö tännekään. Ne ei ole oikein mun juttu.

Himalajan vaelluksella otti joka kerta ikävästi vatsanpohjasta kun tämäntyyppisen yli piti mennä, varsinkin kun tiesi olevansa niin kaukana kaikesta avusta jos sellaisen tarve tulisi. Postauksen kuvat ovat ihanat.

Reply
Sanna I Siveltimellä 14 lokakuun, 2015 - 2:51 pm

Ohops! onpas tosissaan aika jäätävän pitkä ja jänskäävän oloinen silta. Hienosti suoriuduit kuitenkin! 🙂

Reply
Pirkko / Meriharakka 14 lokakuun, 2015 - 12:16 pm

Viimeksi ”pelkäsin” moisella kai Söderskärillä, pienellä sillalla, joka yhdistää kaksi pientä saarta.
Ihan sillan takia en taitaisi, sateisena päivänä ainakaan, tuollaisesta nähtävyydestä innostua 🙂

Reply
Terhi / Muru Mou 13 lokakuun, 2015 - 5:07 pm

Hui, en uskaltaisi! Ainakaan sateella, näyttää niin liukkaalta. Ja ehkä auringonpaisteessa paikka näyttäisi miellyttävämmältä, ei noin synkältä ja pahaenteiseltä.

Reply
Ansku BCN 12 lokakuun, 2015 - 9:29 pm

Siistii, lähtisin! Koko videon ajan jännitin, että tuleeko pian joku vastaan ja että kuinka tuossa mahtuu ohittamaan. Näköjään mahtui 🙂

Reply
Mia / Elämää ja Matkoja 12 lokakuun, 2015 - 7:11 pm

Hienot maisemat, mutta tuo riippusilta – voi hemska saker!

Reply
Veera Bianca 12 lokakuun, 2015 - 6:07 pm

Katoin just sun videon täältä ja suorastaan hirvitti, vaikka hienolta näyttääkin 😀 Haha!

Reply
Liza in London 12 lokakuun, 2015 - 5:09 pm

Aivan huikea paikka! Ainakin täällä on heti yksi innokas turisti matkaamassa tuonne 🙂 Mulle oli uutta tietoa myös tuo Sochin silta, vaikka olen kaupungissa useamman kerran käynyt. Aina matkablogeista oppii uutta! 🙂

Reply
Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi 12 lokakuun, 2015 - 1:12 pm

Itku tulisi, pakko myöntää. Sen verran kammotti katsoa tuota arisonttiin katoavaa sillanluikeroa…

Reply
Saana · Live now - dream later 12 lokakuun, 2015 - 10:56 am

Tuolta avautuisi varmaan kivat maisemat kirkkaalla kelillä. Idea on aika hauska, nähtäväksi jää, tuoko silta alueelle tavoitteena olevat matkailumiljoonat. Kokemuksena sillan ylitys on varmasti sen verran mielenkiintoinen, että sen luulisi houkuttelevan turisteja paikalle. Minä ainakin menisin, jos lähellä liikkuisin. 🙂

Reply
Stacy Siivonen 12 lokakuun, 2015 - 7:16 am

Tämähän oli hauska postaus! Riippusilloissa on se, tai ainakin minä olen kokenut niin, että ne sekoittaa kävelyn rytmiikan, sillä paitsi että ne heiluvat sivusuunnassa ne aaltoilevat pitkittäissuunnassa. Tyypillinen EU-projekti on rahoittaa silta kahden savisen pellon välille! No, Saksassakin on nyt sellainen nähtävyys, joka kiinnostaa minuakin, tosin minusta olisi hauskaa hurauttaa sen läpi fillarilla, mikä on tietysti verboten.

Reply
Laura 12 lokakuun, 2015 - 3:44 am

Näinkin tästä kuvan muistaakseni Instassa ja ihmettelin, miten kuva tuosta sillasta ei ole levinnyt laajemmalti tai miksei se ollut mitenkään ennestään tuttu. Selvisipä sekin, kyseessä on siis aivan uusi paikka. Makean näköinen! Mä tykkään korkeista paikoista vaikka niitä vähän arastelenkin, joten tuo olisi aika mielenkiintoinen.

Reply
Teea / Curious Feet 11 lokakuun, 2015 - 10:06 pm

Vau! En tosiaan ollut kuullut tästä ennen. Pitää laittaa paikka muistiin, hienolta näyttää.

Reply
Heidi 11 lokakuun, 2015 - 8:20 pm

Rohkea olit! Itsellä vihloi jo jalkapohjista pelkästään videon katselu :).

Reply
Venla 11 lokakuun, 2015 - 3:56 pm

Hyi apua, oisin varmaan pyörtyny tuolla 😀 riippusillat on yks pelottavimmista asioista mitä tiedän, en tiiä millä mut sais houkuteltua tollasella.. Varmaan isolla rahasummalla jos silläkään!

Reply
Tiia 11 lokakuun, 2015 - 3:27 pm

Huhhuh, vasta tuon videon katsottua ymmärsin kuinka korkealla silta on. En tiedä uskaltaisinko ylittää koko siltaa, näyttää kyllä ihan vankalta ja turvalliselta. Piti kuitenkin katsoa missä osavaltiossa silta sijaitsee.

Reply
Anna Koskela 11 lokakuun, 2015 - 3:47 pm

Hyvä huomio. Sijainti puuttui tuosta tarkemmin, eli Moselin laakson läheisyydessä tämä on.

Reply
Esa | Reissuesan matkablogi 11 lokakuun, 2015 - 3:19 pm

Ehkä tuon sillain uskaltaisi kävellä kun pohja ei ole läpinäkyvä.

Euroopan ja samalla maailman pisin riippusilta kävelijöille lienee Sotshin Skyparkin 439 m pitkä silta, jolla on korkeutta 207 m (http://www.ajhackett.com/sochi/activities/skypark-entry/).

Reply
Anna Koskela 11 lokakuun, 2015 - 3:48 pm

Jep. Näin videon siitä Kiinan sillasta.

No niin. Nyt selvisi tämä pidemmän sillan arvoituskin. Kiitos!

Reply
Kohteena maailma / Rami 13 lokakuun, 2015 - 4:28 pm

Kiinan sillalla tosiaan oli pientä murtumaa heti alkuun, joten voin vain kuvitella miltä siellä sillä hetkellä tuntui…

Tämä video oli hyvä, paljon kuvaavampi kuin postaus muuten olisi ollut. Eli kyllä se liikkuva kuva vaan antaa mukavasti lisää postaukseen 🙂

Aurinkoisella säällä voisi olla ihan kauniilta näyttävät maisemat laaksossa, mutta reissussa kun ei voi ilmoja valita – niillä mennään mitä luoja suo 🙂

Reply

Leave a Comment