PINGviiniä ja PINGhetkiä

by Anna | TÄMÄ MATKA

PINGhetkiä

Jos tarjolla on useita workshoppeja, mm. opastusta tunnelmallisiin valokuvin Mikko Lagerstedtin johdolla, Outi Pyyn kierrätysmuotia, Satu Valtaren vihapuhetta ja nettikiusaamista käsittelevä esitys ja meikkiopastusta Saara Sarvakselta, niin minkä minä valitsen? Meikkileikin tietenkin. Päätös syntyi salamana, kun näin Saaran ja kasoittain meikkejä. Tuonne.

Mutta ennen meikkausta laitan tähän yhden linkin ja kuvan. Rahasta puhuminen kiinnostaa aina. Tässä yksi aihe mistä Ping Helsingissä keskusteltiin. Mielipiteitä? Erityisen mielenkiinnolla kuulisin yrittäjien ajatuksia näistä hinnoista. Entäpä bloggarit sitten. Kuka on laskuttanut näiden mukaan?Mitä maksetaan

Meikkileikki

Mutta se meikkileikki. Kannatti mennä. Sain liki yksityisopetusta, koska ryhmässä ei ollut lisäkseni kuin neljä muuta naista mm. Meri Syö Matkusta Rakasta -blogista ja yksi mies. Mies oli muuten Andalusian auringossa -blogin toinen osapuoli. Istuin varsin tyytyväisenä 1,5h penkissä ja sudin, taputtelin ja levittelin naamalleni uuden ”freshin päivämeikin”. Tämä on varsin hyvä suoritus minulta, koska normaalisti en a) meikkaa lainkaan b) meikkaan noin 3 minuttia.

En nyt lähde opetuksen sisältöön laajemmin, koska kaikki olennainen on tuotteista ja meikkaamisesta sanottu Saaran blogissa. Muutaman noston teen kuitenkin, koska näiden kohdalla jouduin tarkistamaan ennakkokäsityksiäni tuotteesta.

Tämä oma ”meikkaamattomuuteni” ei estä minua olemasta tietoinen eri meikkifirmojen brändeistä ja Lumene ei ole koskaan edustanut minulle sitä houkuttelevinta. Jotkut takavuosien virheostokset näistä ns. halpiksista, ovat opettaneet vaikoimaan ne vähät meikit joita omistan Diorin, Sensain, Lancomen tai Avenen valikoimista.

Meikit tilaisuuteen oli kuitenkin sponssannut Lumene, ja Saaran opastuksella testailimme uusia värivoiteita. Sotkin niitä kasvoihini oikein kunnolla ja kokeilin eri väreä ja laatuja, vaikka alussa koko homma tuntui vähän oudolta ja ehkäpä hieman typerältäkin. Näistä tuubeista Nude ja Blur (Saaran arvio näistä tuon linkin kautta) olivat hyviä. Nude jopa erinomainen ja minulle ehdottomasti sopivin, koska se oli todella kevyt. Blur taas oli minusta jo todella peittävä. Voiteiden kokeilua olennaisempi oli kuitenkin oppi levittää tummempaa meikkivoidetta kasvojen reunoille ja vaaleampaa keskelle. Ei ole aikaisemmin tullut mieleeni, että naamaansa voi värien avulla muotoilla niin helposti. Oppia ikä kaikki.

Toinen oppi joka jäi erityisesti mieleen on kulmien puuterilla meikkaaminen. Olen aikaisemmin käyttänyt kynää ja nyt muutaman kuukauden ajan geeliä. Lumenen Long-Wear Eyebrow Powderin (linkki kulmapuuteri arvioon) olen nähnyt kaupan hyllyllä, mutta se ei ole herättänyt mielenkiintoani. Nyt sitä pääsi testaamaan ja oikeastaan sillä oli hyvin helppo muotoilla kulmansa. Saaran ohjeilla kulmista tuli mieleiset ja tajusin, että kulmien linjat voivat olla hyvinkin geometriset. Eli jälleen, tuote hyvä, neuvot vielä paremmat.

Saimme kokeilemamme tuotteet mukaan, joten meikkiostoksille ei tarvitse hetkeen mennä. Jos tällaisia meikki workshoppeja joku järjestää lisää, niin vinkvink, täällä yksi vapaaehtoinen. Seuraavaksi voisi opettaa mihin käytetään valokynää ja kuinka silmäpussit taiotaan pois poskilta.

Saara Sarvas meikkileikki

No mitäpä muuta voisin kertoa heille, jotka eivät päässet paikalle. Ehkäpä sananen järjestelyistä ja yleisestä tunnelmasta.

Saavuin jälkijoukoissa klo 15 aikaan laivaan ja sähläihin hetken käteen kiinnitettävän tatuoinnin kanssa, joka toimi tapahtumatunnisteena ruokailuissa ym. Tavarat sai kivasti jätettyä päivähyttiin säilytykseen. Ilman hyttiä olisi laivalla muuten aika tylsä olla, vaikka tavaroita saakin säilöön myös varastoihin.

Juttelin pikaisesti myös Eckerö Linen markkinointipäällikön Johanna Uimosen kanssa, joka kertoi laivan uudistuksista ja yleisesti sesongista ja risteilymatkustajista. Matkustajaprofiili on kuulemma kuin Suomi pienoiskoossa.Tähän arvioon yhdyn näkemäni perusteella täysin. Todellakin kulkijaa laidasta laitaan. Tai sanottaisiinko laidasta laitaan menijää. Se verran soosissa jotkut olivat. Oikeasti anteeksi tämä silmieni pyörittely, mutta harvoin risteilevänä en voi kuin ihmetellä menoa. Siis minulla ei ole mitään laivamatkustusta vastaan, ja olen lähdössä Finnlinesillä Saksaan viikon kuluttua, mutta känniörveltäminen ei ole minun juttuni.

Ekcerö Line  ruoka

Tuottaja Sanna Salovuori esitteli Eckerö Line Finlandian uudistuneessa kokouskeskuksessa illan ohjelman lyhyesti ja ihmiset jakaantuivat workshoppeihin. Tämän asiaohjelman jälkeen oli tunti aikaa pyöriä laivassa ostoksilla tai jutella muiden osallistujien kanssa. Instagrammaaja Mikko Lagerstedtin kanssa tuli vaihdettua sano jos toinenkin valokuvaamisesta ja toivottavasti Mikko saa tehtyä omasta workshopista koosteen, jonka voisi laittaa jakoon.

Yhdestä ikuisuusasiasta on aina pakko mutista. Tällaisissa tapahtumissa olennaisin anti ainakin minulle, ovat paikalla olevat ihmiset. Siksi olisi ihan mahtavaa, jos nimilapuissa lukisi osallistujan nimi ja firma ISOLLA. Kun paikalla on 200 ihmistä, pitäisi pätsistä nähdä nopeasti kuka kukin on. Paikalla oli tietenkin ihmisiä, joitka tulisi tunnistaa myös ilman nimilappua ; – )

IMG_8035

Suurempi ryhmä joka oli ollut tutustumassa Talinnaan, mm. Panun -matkat, Veera Bianca, Cocoa etsimässä , Otto Izakaya ja Reissu Esa, liittyi seuraan illallisella. Kuulin jotain juttuja siitä miten Tallinnan vierailu oli onnistunut, mutta he kertovat kokemuksistaan varmasti blogeissaan myöhemmin. Juttelin pitkään myös Pienen Ideapuodin Tanjan kanssa ja hän muuten kirjoittaa asiantuntijana Rantapallon puolella. En tiennytkään.

Illallisen jälkeen osa porukkaa katosi johonkin ja osa jatkoi PING -iltaloungessa PINGviinin kanssa. Ihmisiä oli niin paljon ja aikaa niin vähän, että moni kiinnostava kasvo jäi jututtamatta ja moni kaveri halaamatta. Eli lisää tällaisia tapahtumia, kiitos!

Yksi hauska tapaus pitää vielä jakaa. Matkalla jatkoille kuuntelin vieressäni istuvan nuoren miehen ääntä ja ajattelin, että kuulen sitä päivittäin kotona. Kasvoja en kuitenkaan tunnistanut lainkaan. Oli pakko kysyä että mitä sisältöä sä teet? Ja selvisihän se. Nuori mies oli Deata! Ai ette tiedä, kuka on Deata?

.

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

14 comments

Voiko matkabloggaamisella tienata? – Cocoa etsimässä -matkablogi 8 huhtikuun, 2015 - 8:16 pm

[…] Live now dream later, Veera Bianca ja Reissuesa, iltaristeilyllä seuraamme liittyi myös Tämä matka. Ja tietysti järjestäjien ominaisuudessa myös jo mainittu Kaukokaipuu sekä Lapsiperheen […]

Reply
Mikä ihmeen PING – ja miksi sinne oli muka pakko päästä? | Live now - dream later! 5 huhtikuun, 2015 - 7:13 pm

[…] Iltaristeilyllä oli mukana esimerkiksi Tämä matka -blogin Anna, jonka fiiliksiä voi lukea täällä. PING-päivään osallistui suuri joukko mahtavia persoonia, mutta päivä hujahti liian nopeasti, […]

Reply
Veera Bianca / 31 maaliskuun, 2015 - 6:31 pm

Toimii hyvin tämä uusi teema blogissa! 🙂 Ja oli kiva törmätä PINGissä, vaikka lyhyesti törmättiinkin! 🙂

Reply
Anna Koskela 31 maaliskuun, 2015 - 7:35 pm

Oli tosi kiva nähdä pitkästä aikaa : )

Teema hyvä, vaatii vaan hieman säätöä…

Reply
Meri 28 maaliskuun, 2015 - 11:18 pm

Hei oli kiva tavata vaikkei nyt kauhean henk.koht. päästykään juttelemaan! Mun piti etsiä sut vielä sit illemmalla käsiini mut jotenkin aika meni niin nopeasti, että yhtäkkiä huomasinkin et ollaan jo Suomessa. Ehkä PINGviinillä oli osuutta asiaan. 🙂
Mäkin tykkäsin Saarabn workshopista.

Reply
Anna Koskela 29 maaliskuun, 2015 - 8:28 am

Ilta meni tosiaan nopsaan. Porukkaa oli paljon, mikä oli ihana asia. Toisaalta vähän jäi juuri harmittamaan se, että kaikkien kanssa ei vaan millään pystynyt juttelemaan.

No seuraavalla kerralla sitten!

Reply
Annika - Tarinoita Maailmalta 28 maaliskuun, 2015 - 6:40 pm

Vaikuttaa, että oli kiva tapahtuma! Tosiaankin mielenkiintoisia nuo mitä mistäkin maksetaan, aika isoilta tuntuu nuo summat kyllä näin äkkiseltään, kun en ole juuri niitä sen koommin aiemmin ajatellut.

Reply
Anna Koskela 29 maaliskuun, 2015 - 8:26 am

Tuo lista on sinällään ongelmallinen, koska siinä ei tiedä mikä blogi, mikä tarina, mikä asiakas jne.

Jos ajattellaan, että kirjoittaisin jutun vaikka ravintolasta ja sanoisin, että sen hinta on 5000 euroa, niin se kuulostaisi isolta summalta ja ravintola tuskin suostuisi. Jos kuitenkin ravintola nousisi koko Suomen tietoisuuteen sillä mun jutulla ja 5000 euron sijoituksella, se ei enää olisikaan kuin mitätön summa rahaa. Mutta kun koskaan ei voi tietää lopputulemaa. Siinähän se mainostamisen vaikeus on.

Reply
Andalusiana 28 maaliskuun, 2015 - 6:06 pm

ehheheee miten hauskaa 🙂 Herra oli vähän hukassa mutta piti kokemusta hyvinkin informatiivisena. Sain aamulla mm.tiivistelmän ”meikkivoiteen oikeaoppisista levityskaarista” (!). Olipahan muuten loistoristeily!

Reply
Anna Koskela 29 maaliskuun, 2015 - 8:20 am

Herra oli oikein kiinnostuneen oloinen, esitti hyviä kysymyksiä ja teki hyviä havaintoja! : )

Risteily oli tosi hyvä. Ehdottomasti toivottavaa, että tulee lisää tällaisia.

Reply
Maarit Johanna 28 maaliskuun, 2015 - 4:22 pm

Hei kuulostipa kyllä mielenkiintoiselta tämä!
Varsinkin tuo mitä bloggaajille maksetaan. Vois melkein pistää talteen.
Hauskaa että tuolla oli muutakin kuin matkailujuttuja 🙂

Reply
Anna Koskela 29 maaliskuun, 2015 - 8:18 am

Tuo ”hinnasto” on Kaukokaipuun Nellan kokoama ja hän sanoo sen sisältävän ”koottuna kuultuja hintoja useamman vuoden ajalta. Eli tarkoitus oli avata keskustelua siitä, miten isoja eroavuuksia on.” Sinällään se ei kuitenkaan kerro vielä mitään, koska ei tiedetä mikä blogi, mikä case, mikä asiakas jne. Mutta antaahan tuo suuntaa.

Nimenomaan se, että oli muitakin kuin vain matkabloggaajia ja matkajuttuja on oli se paras juttu. Saa paljon laajemman käsityksen siitä, missä mennään.

Reply
Sanna I Siveltimellä 28 maaliskuun, 2015 - 2:24 pm

Lisää tälläisiä todellakin (jotta pääsen ensikerralla itsekin mukaan) 🙂 Oli kivaa lukea tämä kooste ja tietysti itseäni kiinnosti kovasti myös tuo meikkikurssi. Wautsi! Onnistunut tapahtuma siis kaikkiaan? Jesh!

Reply
Anna Koskela 28 maaliskuun, 2015 - 2:49 pm

Juu, tosi positiivinen fiiis jäi kyllä tästä. Mahtavaa, jos uusia tapahtumia tulee.

Ensin olin vähän häpeilevä, kun kaikki muut keskusteli meikeistä tosi asiantuntevasti (paitsi se herra joka oli mukana). Sitten ajattelin, että mitä välii, oppimassahan täällä ollaan : )

Reply

Leave a Comment