Pelastakaa edes ISIS-lapset ja -naiset

by Anna

Suomeen ollaan kovaa vauhtia tuomassa yhtätoista Isis-äitiä, joiden kaapujen helmoissa pyörii kolmekymmentäkolme Isis-lasta. Perusteena tälle on lasten traaginen tilanne Syyriassa sijaitsevalla al-Holin leirillä. Yhteispohjoismaiset valmistelut ovat niin pitkällä, että jo lähiviikkoina voitaisiin tehdä päätöksiä.

Idea suomalaisten lasten Suomeen tuomisesta tuntuu tietenkin hyvältä. Mutta se ei ole hyvä idea.

Pelastakaa ISIS-lapset – Mielummin ei

Lapsiasiavaltuutettu Pekkarisen mielestä kyseessä on hätätilanne, jossa on kyse elämästä ja kuolemasta MTV Uutiset 24.5.2019

Ei ole. Ei ainakaan näiden naisten ja lasten kohdalla. Isisin uhrien kohdalla kylläkin oli.

Kansainvälisten raporttien mukaan leirillä eletään kurjissa oloissa, ruuasta on pulaa ja terveydenhuoltopalvelut ovat ”hyvin rajalliset”. Mitään välitöntä hengenvaaraa kenelläkään leirillä olevalla ei kuitenkaan ole. Alle viisivuotiaat lapset ovat suurimmassa riskissä kuolla aliravitsemuksen ja puutteellisen sairaanhoidon takia, mutta sellaista se eläminen kehitysmaissa on.

Leirien olosuhteita voi parantaa muun muassa kansainvälisten järjestöjen kuten Punaisen Ristin avulla. Jos Suomi jostain syystä haluaisi, se voisi kaataa al-Holin leirille vaikka heti kolmekymmentä miljonaa euroa ja tämä tulisi silti moninkertaisesti halvemmaksi, kuin näiden ”suomalaisten” lasten hakeminen Suomeen.

Yksi irakilainen tai somalialainen 20–24-vuotiaana Suomeen tullut turvapaikanhakija maksaa Suomelle tutkimuksen ennusteen mukaan keskimäärin 690 000- 951 000 euroa elämänsä aikana, jos hän kotoutuu, kouluttautuu, tekee töitä jne. (Suomalaisen luku on tässä tutkimuksessa nolla.) ISIS-lapsen kohdalla tämän summan voi tuplata tai triplata, koska (suuri) osa heistä ei kykene koskaan elämään normaalia elämää länsimaisessa yhteiskunnassa. Lähde: Elinkaarivaikutukset: Suomi, Irak, Somalia, Samuli Salminen, 2019.

ISIS-lapset | Kansalaisuus on selvitettävä ENNEN Suomeen tuloa!

Lapsiasiavaltuutettu Pekkarisen mielestä: Esimerkiksi Syyriassa syntyneiden lasten kansalaisuuskysymyksiä voitaisiin selvittää hänen mukaansa vasta sen jälkeen, kun lasten turvallisuus on taattu – MTV Uutiset 24.5.2019

Jos ideana on katsoa ohi Suomen kansalaisuuden, noutaa tänne kaikki ”suomalaiset” ja selvitellä kansalaisuuskysymyksiä vasta Suomessa, niin silloin valinta voidaan tehdä aivan hyvin koko leirin 77 000 ihmisen piiristä.

Nämä ”suomalaiset” lapset ovat syntyneet erilaisten pika-avioliittojen ja sekalaisten suhteiden seurauksena. Sukulaissuhteiden selvittäminen aukottomasti esim. DNA-testeillä on leireillä liki mahdotonta. Mitään takeita siitä, että lapset edes ovat biologisesti näiden ”suomalaisten” naisten lapsia, ei siis ole.

Jos Suomeen pääsee lapsi väärin perustein, mihin hänet palautetaan, kun tämä todetaan Suomessa? Esim. Norja on tiukasti linjannut, että se sallii kotiuttaa (siis astua Norjan maaperälle) vain ne orpolapset, joilla on todistetusti Norjan kansalaisuus.

Sana lapsi pitää sisällään kaikki 0-18 -vuotiaaseen. Kun videolla pyörii kuvaa ilman kenkiä taapertavasta vaippaikäisestä ja puhutaan ripuloivista vauvoista, unohdetaan tosiasia, että osa vierastaistelijoiden ”lapsista” on syyllistynyt terroristiseen toimintaan. Vain aivan pieni vauva ei ole vielä päässyt altistumaan sairaalle ajatusmaailmalle. Kuka haluaa Suomeen 17-vuotiaan Isis-taistelijan tai 16-vuotiaan muutamaan kertaa naitetun teiniäidin. Sille, että UNICEFIN mukaan jopa näiden lasten omat yhteisöt hyljeksivät heitä, lienee syynsä.

Isis-lapsia ei tule nähdä yhtenäisenä uhrijoukkona, vaan muistaa, että suurin osa heistä muodostaa potentiaalisen turvallisuusuhan. Kuten Jussi Halla-aho sanoi, kyseessä on kävelevä aikapommi. Kukaan nyt päätöksiä tekevä ei varmasti tule ottamaan vastuuta siitä, jos lapsien kotouttamisen kohdalla tapahtuukin epäonnistuminen.

Antakaa suomalaisten ISIS-äitien tulla lapsiensa kanssa Suomeen – No ei todellakaan!

Suomalaiset Isis-naiset kertovat Ylen-haastattelussa, kuinka he haluavat palata Suomeen. Koko sana suomalainen on tässä yhteydessä korni. Joukossa lienee muutama fanaattinen kantasuomalainen, sitten lukuisa joukko ei kotoutuneita Suomessa syntyneitä somaleita ja loput kuka tietää mitä. Varmaa on se, että ns. suomalaisuus on hukassa henkilöltä, joka pukeutuu niqabiin, ylistää pyhää sotaa ja lähtee Syyriaan.

Ylen haastattelussa kaikki naiset katsovat, etteivät ole tehneet Syyriassa ollessaan mitään väärää. Voidaan aivan perustellusti olettaa, että he eivät silloin näe Isis-ideologiassa ja toiminnassaan mitään väärää. Kaikki valehtelevat, etteivät olisi tienneet Isisin verisestä ideologiasta aikaisemmin ja selkeästi alkavat katua Isisin riveihin lähtöään vasta sitten, kun järjestön tappio on selvä.

Sisäministeri Mykkänen lupaa, että mikäli naiset pääsisivät itse palaamaan Suomeen, heidät pidätettäisiin. Rajalla pidättäminen olisi toki täysin oikein, mutta ei johtaisi yhtään mihinkään. Suomen perustuslain mukaan Suomen kansalaista kun ei voi estää palaamasta Suomeen. Naiset voidaan toki pidättää, mutta mistä heitä syytettäisiin? Matkustaminen terroristisessa tarkoituksessa kriminalisoitiin Suomessa vasta joulukuussa 2016, eikä tätä pykälää voida soveltaa sitä ennen lähteneisiin. 

Naisten tuomitseminen ulkomailla tapahtuneista rikoksista on käytännössä mahdotonta ja erittäin kallista valtiolle. Suomessa näyttökynnys terrorismirikoksista on hyvin korkea, ja rikoksiin suhtaudutaan samalla tapaa riippumatta, missä ne ollaan tehty ja huolimatta siitä, että konfliktialueilta on huomattavasti vaikeampi kerätä tietoa.

Ruotsi ehdotti, että ISIS-terroristien tuomitsemiseen perustettaisiin kansainvälinen sotarikostuomioistuin. Pelkästään Jugoslavian sotarikostuomioistuin istui kaksikymmentä vuotta tuomitessaan 161 haastettua. Nyt puhutaan tuhansista syytetyistä.

Miten näytät edes toteen mitään yksittäisen henkilön kohdalla, kun kaikki näyttävät samalta?

Mitä sitten pitäisi tehdä näille ihmisille?

Mitä sitten pitäisi tehdä näille Isis-äideille ja heidän lapsilleen? Vastaus on yksinkertainen. Ei mitään.

Suomen ei tule tehdä itse mitään päätöksiä, jotka vauhdittaisivat ISIS-äitien ja heidän lastensa paluuta Suomeen. Syyrian tai Irakin oikeusjärjestelmä tulee aikanaan hoitamaan tämänkin ongelman omalla tavallaan ja omalla aikataulullaan.

Ruotsalainen 29-vuotias nainen tuomittiin sunnuntaina 26.5.2019 15 vuodeksi vankeuteen Isis-yhteyksistä Irakissa. Samana päivänä Irakilainen tuomioistuin tuomitsi kolme Ranskan kansalaista kuolemaan terroristijärjestö Isisin jäsenyyden takia. Tällä hetkellä Irakissa on käynnissä tuhansia oikeudenkäyntejä, joissa on syytettyinä epäiltyjä Isisin jäseniä.


Osa naisista syyttää Suomea ja sanoo, että syy Syyriaan lähtemiselle oli syrjäytyminen Suomessa maahanmuuttotaustansa vuoksi. Tässä he ovat oikeassa. Koko tilanne on suoraa seurausta Suomessa vallinneesta epäonnistuneesta maahanmuutto- ja kansalaisuuspolitiikasta. 

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

6 comments

Ansku 18 elokuun, 2019 - 10:23 am

Siis Suomen syy, että täällä pakolaisena olevan on pitänyt lähteä peräti Isis-taistelijaksi….mitähän heidän omissa kotimaissaan on aiemmin tapahtunut, että juuri heidän on pitänyt lähteä pakolaisiksi….on tämä uskomatonta melskausta…ja syy on vielä Suomen !

Reply
Janne Pyykkö 29 toukokuun, 2019 - 3:44 pm

Off you go,Harri!

Reply
Harri 28 toukokuun, 2019 - 6:11 pm

Hienoa, onnistuit pilaamaan ihan kohtalaisen matkailublogin poliittisella jargonilla. Eipä tarvitse enää lukea blogianne, kiitos ja adjö. Perussuomalaisten agendaa en halua lukea täältäkin, riittää kun Laura Huhtasaarta ja hänen kämätystään kuulee TV:n uutisissa ihan liikaa.

Reply
Annu66 28 toukokuun, 2019 - 10:11 pm

Kenenkäs agendaa Harri haluaa kuulla, jos ei suomalaisena miehenä maahanmuuttokriittisten? Muuta Saudi-Arabiaan ja tee yksiki virhe, niin istut kiven sisässä. Et pääse pois! Et moneen vuoteen. Sharia-laki on armoton.

Reply
Anna 29 toukokuun, 2019 - 4:19 pm

Kiitos Harri

Aina ajoittain tulee eteen ihmisiä, kuten sinä, joille on erityisen tärkeää julistaa kuinka he eivät koskaan enää aio lukea tätä blogia. Ei sitä tarvitse erikseen kertoa. Blogien lukeminen perustuu vapaaehtoisuuteen 😀

Reply
Janne Pyykkö 27 toukokuun, 2019 - 4:40 pm

Täysin samaa mieltä!

Reply

Leave a Comment