K-kauppa kotiinkuljetus kokemuksia

by Anna

K-kauppa kotiinkuljetus kokemuksia – Toimii!

K-kauppa kotiinkuljetus kokemuksia. Ruuan kotiinkuljetus kuulosti ennen tosi elitistiseltä. Kyllähän sitä nyt ruokakauppaan pitää itse jaksaa mennä ja raahata ne maitolitrat omin kätösin kotiin. Kun koronavirus alkoi rantautua Suomeen, muuttui ajatukseni nopeasti.

K-kauppa kotiinkuljetus kokemuksia

K-kauppa kotiinkuljetus kokemuksia numero 1

11.3.2020 istuin vielä itse Marokon Rabatissa, mutta naputtelin tilausta K-Supermarket Toppilan järjestelmään. Vaikka mitään virallisia karanteenisuosituksia ei tuolloin vielä Suomeen palaaville ollutkaan asetettu, oli minulle täysin selvää, että asettaisin itse itseni 14 vuorokauden karanteenia vastaaviin olosuhteisiin. Ruokakauppaan en siis menisi. Olimme olleet reissussa paikasta toiseen singahdellen viisi viikkoa ja jääkaapissa jäljellä oli vain valo. K-kaupan kotiinkuljetus saapui heti yölennon jälkeisenä aamuna.

Katsoessani siistissä pinoissa eteisessä seisovia pahvisia ruokalaatikoita, ihastuin tähän kaupassakäyntimuotoon ja toimitustapaan välittömästi. Kuinka näppärää. Ei enää kilometrin kuljeskelua kaupassa, ostosten nostelua kassahihnalle, kärryn työntelyä sohjossa autolle ja painavien kassien rahtaamista autotallista asuntoon.

Tässä yli 400 euron tilauksessa tuotteita ei oltu korvattu lainkaan ja puuttumaan jäi vain yksi. Käsidesi oli – yllätys – jo tuolloin loppunut. Autoon unohtuneet yrttipuskat tuotiin iltapäivästä.

K-kauppa kotiinkuljetus kokemuksia
K-kauppa kotiinkuljetus kokemuksia

K-kauppa kotiinkuljetus kokemuksia numero 2

Seuraavan kerran K-kaupan kotiinkuljetus tuli ajankohtaiseksi kolmen viikon kuluttua. Olisin toki voinut mennä itsekin jo tuolloin kauppaan, mutta ensimmäinen hyvin sujunut kotiinkuljetus koukutti minut jatkamaan. Nyt uskalsin jo kokeilla vähän extreme-meininkiäkin, eli tilasin lohen valmiiksi fileroituna, sekä pakasteita. Tilaus oli noin 200 euroa.

Keskustelemme edelleen siitä, pitääkö kalasta poistaa kiduksen pyytämättä (minusta pitää, sisarestani mielestä ei), mutta muuten kala oli fileroitu hyvin ja pää, sekä ruodot sovitusti siististi mukana. Pakasteet (jäätelöt, kalapuikot ja marjat) olivat aivan umpijäässä. Nyt tilauksessa oli jo muutamia toisella tuotemerkillä korvattuja tuotteita (maissilastut, pyykinpesuaine, kanafile) ja niukkuus oli iskenyt UHT-maitoon, jota kauppa ei kyennyt toimittamaan kuin osan tilatusta määrästä.

K-kauppa kotiinkuljetus kokemuksia
K-kauppa kotiinkuljetus kokemuksia
Fish head currya ja ihan perus lohisoppaa

K-kauppa kotiinkuljetus kokemuksia numero 3

24.4. eli hieman reilut kolme viikkoa edellisestä tilauksesta, saapuu K-kaupan kotiinkuljetus numero 3. Etsiskelin vappua varten tiettyjä tuotteita, kuten Matjessillifilettä, kotimaista naudan sisäfilettä ja Siikliä, mutta näitä ei lähi K-kaupan valikoimissa ollut. Tiedän kyllä, että tuotteita voi ehdottaa lisättäväksi ja täytyy jossain vaiheessa laittaa tästä palautetta. Jälleen tilauksen kokonaishinta oli noin 200 euroa.

Puutteita toimituksessa oli muutamia. Mämmi (no joo, pääsiäinen kyllä meni jo, mutta kun tekisi mieli lisää) ja saunapalvipala jäivät kokonaan puuttumaan. Haluamani merkit yleisperunasta, pekonista ja talouspaperista, oli korvattu toisella tuotemerkillä. Jälleen hyväntuuliset toimittajat toivat tavarat nopeasti ja siististi sisään.

Tuotteet löytyvät helpolla, tai sitten eivät…

K-kaupan kotiinkuljetus ei vaadi ostajalta kuin tuotteiden naputtelemisen tilaukseen (ja tietenkin maksun). Tuotteet on ollut pääsääntöisesti helppo löytää. Hieman on kuitenkin petrattavaa vielä luetteloinnissa, esim. lime kuulunee sitrushedelmiin, ei muihin hedelmiin. Myös valmisruokien, einesten, valmissalaattien ym. listauslogiikka ei ole auennut vielä(kään) minulle, mutta kyllä se punajuurisalaatti silti lopulta löytyi. Sanahaulla voi tietenkin myös hakea ruokia, mutta ongelmana on usein se, että tuotteen oikeaa kirjoitusmuotoa ei muista. Kestoinhokkini on miehen haluama Pirkka asidofilus-bifidus rukiinen pähkinäjogurtti!!?? Nyt tuo sanahirviö on merkitty kaikkiin suosikkilistoihin, joten luulisin sen jo seuraavalla kerralla löytyvän hieman helpommin.

Toistaiseksi minulle ei ole tapahtunut kuin yksi virhe pakkauskoossa. Oletin tilaavani rypsiöljyä 0,5 litran pulloissa, mutta tilasinkin 1 litran päniköitä. Onneksi öljy säilyy hyvin. Tiedän tapauksen, jossa perheenäiti ajatuksissaan tilasi juotavia jugurtteja kappaleina (tiedättehän ne sellaiset pienet pullot 4 tai 8 kpl pakkauksissa), mutta toimitettu tilaus sisälsi tietenkin tilatun määrän jugurttijuoma 8-pakkauksia. Hieman tuli jugurttia juotua siinä perheessä seuraavat viikot…

K-kaupan kotiinkuljetus ruuhkautui hetkeksi, mutta nyt taas tavara kulkee

K-kaupan kotiinkuljetus ruuhkautui pääsiäisen aikaan Oulussa, mutta kaupat purkivat suman nopeasti. Tuolloin eteen tuli tilanne, jossa omien ja muiden (toimitan siis myös yhdelle mummelille kauppakasseja ja autan muitakin tarvittaessa) ostosten takia piti mennä itse kauppaan. Tiedän, että pääkaupunkiseudulla ruuhkia on ilmeisesti edelleen, joten ennakointi on tässä kaiken A ja O.

Olen itse ”listaihminen” ja minulle on normaalia suunnitella ruokia viikoiksi etukäteen, mutta kovin sponttaanille kokkaajalle tällainen ostostapa voi olla haastava. Itse koen, että vaikka ostossummat ovatkin kerralla suuria, säästöä tulee ja etenkin hävikiltä säästyy, kun ruokaostokset tekee harkiten kotona, ei nälkäisenä kaupassa kaikkea mahdollista kärryyn haalien.


Suosittelen!

Saat K-kaupasta 5 € Plussa-rahaa koodilla annak89, kun tilaat ensimmäistä kertaa ruokaa verkosta osoitteesta https://www.k-ruoka.fi Ja minä saan tietty myös sen 5 euroa plop-plop Plussa-rahaa.

Suosittelijakoodi on minulle tullut etukoodi, ei yhteistyö. Samoin koko postaus on lähtöisin ihan omasta halusta jakaa kokemuksia, ei maksettu mainos. Jos K-kauppa haluaa, otan tietenkin vastaan kunniaa, mainetta ja papukaijamerkkejä.

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

8 comments

Satu 11 helmikuun, 2021 - 4:15 pm

Mielenkiintoista seurata miten kaikenlaiset kuljetuspalvelut ovat lisääntyneet näin korona-aikana. Itsekin olen satunnaistesti tilaillut jotakin netistä täällä Varsinais-Suomessa. Noita ruoan kotiinkuljetuspalveluita ei vielä olekaan tullut kokeiltua.

Reply
Elina 11 joulukuun, 2020 - 5:55 pm

Kauppojen kotiinkuljetuksen yleistyminen on kyllä hieno juttu. Itsekin olen monesti tilannut kulejtusliikkeen tuomaan ruoat kotiin. Avan ihanan näköistä kotiruokaa näisää kuvissa!

Reply
Tuula 20 marraskuun, 2020 - 4:14 pm

Nyt koronan aikaan varmaan aika moni kuljetuspalvelu on ruuhkautunut. Itsekin asun aika kaukana kaikesta täällä Jyväskylän kupeessa joten paljon tulee tilailtua netistä erilaisia asioita. Ruokaa en kuitenkaan ole tilannut, kuinkakohan nopeasti tuollaiset tulevat jos asuu syrjemmässä, ja onko mahdollisuutta valita pikakuljetus?

Reply
Anna 25 marraskuun, 2020 - 3:34 pm

Hei Tuula, näytätkin edustavan Oxline pikakuljetuksia itse 😀

Koronaa on ollut koko ajan ja Oulussa kevään alkuhämmingin jälkeen kuljetukset saa seuraavaksi päiväksi.
Kannattaa nyt mennä ihan rohkeasti vaan itse kokeilemaan sinne nettiin kuljetusaikoja. Ja jos on liian hidasta, niin tarjota paikalliselle K-kauppiaalle palveluksia 😉

Reply
Maija 26 kesäkuun, 2020 - 4:21 pm

Kuulostaapa hyvin nimenomaan näppärältä kaiken kaikkiaan! Olen myös kuullut, että ei tule ostettua tarpeettomia juttuja niin paljoa, kun käyttää tätä palvelua. Itse en valitettavasti ole vielä päässyt kokeilemaan.
Minusta on ihan hienoa, että erilaisia kuljetuspalveluita on kehitetty – ja nyt nimenomaan varsinkin korona-aikana nämä ovat kyllä käyneet hyvin käteviksi.

Reply
Anna 26 kesäkuun, 2020 - 9:57 pm

Kiitos Maija

Olen todella mieltynyt tähän palveluun! Ei tarvitse itse kantaa maitolitroja, säilyketölkkejä ja ylipäätänsä painavia kauppakasseja. Ja todellakin tuo mitä sanot: eli ei tule tarpeettomia ostoksia, kun tekee puutelistan etukäteen ja pitäytyy siinä!

Reply
H 14 toukokuun, 2020 - 12:07 am

Kuulemma Sokos Herkusta saa tilattua spessumpia tuotteita, kuljetushinta taitaa olla sama. Itse tilaan myös K-kaupasta ja olen ollut tyytyväinen, tovi sitten laitoin tilauksen Pekuriin ja toimituksen sai jo huomiselle klo 12-14. Ihan loisto palvelu autottomalle ihmiselle.

Reply
Päivi/ Kelvästä kartalle 28 huhtikuun, 2020 - 11:32 am

Meilläkin on päässyt täällä syrjäkylillä nyt koronapandemian myötä kokeilemaan tätä riemua, kun kunta tarjoaa riskiryhmille ja +70v kansalaisille ilmaisen kotiinkuljetuksen niin ruokaostoksille kuin apteekkihankinnoille. Henkilökohtaisesti inhoan ruokakaupassa käyntiä (paitsi ulkomailla reissuilla), joten palvelu on otettu heti käyttöön ja siitä on todellakin tykätty! Suunnitelmallisuutta tosiaan vaatii, ja aina joku unohtuu vaikka miten listoja laatisi, mutta todella kätevää muutoin! Ruokahävikki tosiaan vähenee, ja herkkuja tulee osteltua vähemmän kuin itse kaupassa käyden. Jos vaan olisi mahdollista täällä maaseudulla myös tavallisina aikoina, niin tämä kotiinkuljetus olisi taatusti aina käytössä.

Reply

Leave a Comment