San Sebastian, ruokamatka Espanjan ruokapääkaupunkiin

by Anna | TÄMÄ MATKA

Yhteistyössä Espanjan turistitoimisto. Sijoittakaamme ensin San Sebastian kartalle. Kulinaarikaupunki San Sebastian sijaitsee Baskimaalla Biskajanlahden rannikolla. Helpommin määriteltynä Espanjan pohjoisrannikolla Atlantin rannalla. Kaupungin nimi on Baskin kielellä Donostia. Se saattaa sekoittaa hieman, joten nimi kannattaa painaa mieleen. Donostia – San Sebastian.

Baskimaa muodostuu 7 eri alueesta Ranskassa ja Espanjassa. Espanjan puolella suurimmat baskikaupungit ovat Bilbao ja Vitoria, Ranskassa Bayonne ja Biarritz. Ranskan raja on vain 30 km päässä San Sebastianista.

Baskimaa on jotakin ihan muuta kuin Andalusia tai Aurikorannikko Alicanten suunnalla. Maisemasta tulee itselläni lähinnä mieleen Itävalta. Espanjan ja Ranskan rajaseudulla kohoava Pyreneiden vuoristoketju kulkee Atlantin valtamereltä Välimerelle ja Pyreneiden matalat huiput, joita ei vielä vuoriksi voi kutsua, hallitsevatkin horisonttia monessa paikassa.

San Sebastian on 200.000 asukkaan kaupunki, joka on rakennettu laguunimaisen lahden rannalle. Jos majoitut kaupungissa, pyri ottamaan majoituspaikka vanhasta kaupungista. Vanhakaupunki, eli Parte Vieja on ollut San Sebastianin perinteinen keskusta tuhannen vuoden ajan. Jos etsit rantaa, niitä on San Sebastianissa kaksin kappalein. La Concha on auringonpalvojille ja lenkkeilijöille,  Zurriola taas surffareille.

San Sebastian – Espanjan ruokapääkaupunki

Vaikka San Sebastian onkin vanha rantakaupunki, jonka arkkitehtuuria ja kauneutta ylistetään paljon, on kaupunki myös mieletön kulinaarikaupunki. Väitetään, että San Sebastianista löytyy asukkaita kohden eniten Michelin-tähtiä saaneita ravintoloita maailmassa. Peräti 9 kappaletta, joista 3 on 3*** Michelin-tähden ravintolaa. Baskimaalla Michelin-tähdittämiä ravintoloita, joissa voidaan nauttia baskikokkien ruokaa, on peräti 19 kappaletta. Voit katsastaa alueen tarjontaa täältä.

Eikä siinä vielä kaikki. Baskimaa on yksi maailman merkittävimpiä ruoka-alueita. Alue on tunnettu kaikkialla monipuolisesta ruokakulttuurista, viineistä ja laadukkaista ravintoloista. Tämä osa Espanjaa on herkuttelijoiden mekka, missä huonoa ruokaa yksinkertaisesti ei sallita. Merenrannalla herkuttelet kalalla ja äyriäisillä. Ylhällä vuoristossa taas possulla, ihanilla juustoilla ja upeilla pihveillä.

Jos kulinarismi on lähellä sydäntäsi uskon, että tarvitset ruokamatkan San Sebastianiin.

San Sebastian Espanja

Anna

teppo

Pintxos

Tapaksia kutsutaan Baskimaalla nimellä pintxos tai pinchos. Ne ovat verrattavissa tapaksiin, joita tarjoillaan muualla Espanjassa. Pintxot tarjoillaan tapaksista poiketen usein leivän päältä. Monessa paikassa ruokalistat ovat myös englanniksi, mutta tyypillisiä Pintxoja ovat mm.  Pimientos de Padrón – paahdettua vihreää chilipaprikaa, Tortilla de patatas – perunatäytteinen munakas, Ensaladilla rusa – perunasalaatti tonnikalan ja kananmunan kera sekä Boquerones – sardellit joko viinietikassa tai friteerattuina. Kannattaa kiinnittää Foie Gras-leivän hintaan huomiota. 2,80€ ! Se on tuo vaatimattoman näköinen leipä vasemmassa alakulmassa, mutta katsokaa hanhenmaksan paksuutta.

Toinen ehdottomasti kokeiltava Pintxo on oliiviöljyyn säilötty tonnikalan rintapala, joka syödään sardiinin ja miedon pepperonin kera. Makuyhdistelmä on jotain aivan taivaallista. Jos tätä herkkua koskaan tulee eteen, vannon, että nuolette lautaset.

San Sebastian food

San Sebastian food 1

Txakoli

Espanjan Baskimaan viinierikoisuus on Txakoli. Se on kuiva, pirskahteleva ja hapokas valkoviini. Tapoihin kuuluu, että viiniä kaadetaan laseihin nostamalla pulloa yhä korkeammalle ja korkeammalle. Tapa on erittäin näyttävä. Viinipulloissa on suulake, joka auttaa myös osumaan lasiin. Tosin jopa Michelin-ravintoloissa kaato meni ajoittain ohi, joten pelasta kännykkäsi hyvissä ajoin viinilasin vierestä.

Espanjan Baskimaan viinierikoisuus on Txakoli. Se on kuiva, pirskahteleva ja hapokas valkoviini.

KATA4 Oyster BarIn henkilökunta tarjoilee Txakolia ja ostereita keskellä viiniviljelmää

Siideri

Pohjois-Espanjan oma siideri on ehkäpä yksi parhaimmista mitä olen maistanut. Sen voimakas maku on limusiidereihin tottuneille tyrmäävä. Tätäkin juomaa kaadetaan lasiin korkealta ja kovaa. Lasia ei koskaan täytetä täyteen, vaan muutama sentti riittää.

Toinen tapa on annostella siideriä lasiin suoraan tankista. Se näyttää helpolta, mutta on melkoisen vaikeaa suorittaa ilman kastuneita sormia ja ranteita. Ehdottomasti kuitenkin kokeilemisen arvoinen kokemus.

Suurimmat San Sebastianin siideritiloista sijaitsevat Astigarragassa vajaan kymmenen kilometrin ajomatkan päässä kaupungista. Tässä paikassa illallinen maksoi 29 euroa ja sisältäen kalan, lihan, juustojen, makkaroiden ja pähkinöiden lisäksi niin paljon siideriä, kuin jaksoi juoda.

IMG_7830

Sideria

Pohjois-Espanjan oma siideri

Michelin-ravintolat

Arzak 3***Michelin

Arzak on, kuten monet Michelin-ravintolat ulkopuolelta hyvin vaatimattoman näköinen. Ravintolalla on kuitenkin ollut vuodesta 1989 lähtien kolme Michelin-tähteä. Arzakin nosti 1980-luvulla maailmanmaineeseen Paul Bocusesta inspiroitunut Juan Mari Arzak. Tätä työtä jatkaa nyt maailman parhaaksi naiskokiksi vuonna 2013 valittu tytär Elena Arzak.

Arzak on yllättävän rento ravintola. Me nautimme lounaan kokinpöydässä, joka sijaitsee keittiössä. Saimme siis seurata keittiön työskentelyä koko kiireisen lounaan ajan. Tätä pöytää ei voi varata. Siihen pääsee istumaan vain, mikäli keittiö ei tarvitse pöytää omaan työskentelyynsä. Kyse on siis todellisesta VIP-pöydästä. Edellinen pöydässä istunut vieras oli ollut Bruce Springsteen.

Huolimatta rentoudesta, Elena haluaa kontrolloida ravintolan ruokakuvia. Kunnioitan hänen toivettaan ja en julkaise annoksista kännykkäkuviani.

10 lajin maistelumenu maksaa 199 euroa ilman juomia. Kotisivulle pääset tästä Arzak.

Arzak

RESTAURANTE_ARZAK_017

Three Michelin Stars since 1989 ? (first Spanish restaurant to obtain them). Listed 8th on The World's Best 50 Restaurants Awards in 2012. Elena Arzak was named Veuve Clicquot Best Female Chef 2012.

Elena Arzak, Veuve Clicquot Best Female Chef 2012 kolmen Michelin-tähden ravintolassaan

Mirador de Ulia 1*Michelin

Rubén Trincado sai ensimmäinen Michelin-tähtensä vuonna 2010. Hän on kolmannen sukupolven kokki ravintolassa, joka ruokansa lisäksi tarjoaa kaupungin parhaimman näköalan. Maisema alkaa Zurriola rannalta ja kirkkaina päivinä ravintolan terassilta näkee koko Guipuzcoan rannikon ja Getarian niemimaan.

10 ruokalajin maistelumenu maksaa 99 euroa ilman juomia. Kotisivuille pääset tästä Mirador de Ulia

Mirador de Ulia

Mirador de Ulia and Rubén Trincado

San Sebastian

San Sebastianin kesät ovat kyllä lämpimiä, mutta eivät liian kuumia, koska Atlanti vilvoittaa pahimpia helteitä. Alueelle on hyvin tyypillistä jonkinasteinen pilvisyys ja kaupunki onkin yksi Espanjan sateisimmista. Vierailumme aikana toukokuussa satoi jokainen päivä ja lämpötila oli noin +15 C.

Perille pääsee joko lentäen Biarritziin tai Bilbaoon. Finnair lentää Madridin kautta Bilbaoon, sekä suoraan Biarritziin. Me lensimme Lufthansalla Münchenin kautta Bilbaoon.

Auton vuokraus on ehkäpä joustavin tapa liikkua. Julkinen liikenne toimii hyvin kaupunkien välillä – ei kuitenkaan maaseudulla.

Miksi juuri nyt? Wrocławin ohella San Sebastian on Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2016.

Yhteistyössä Espanjan turistitoimisto

San Sebastian food

”Rumat tomaatit” ja muita torin herkkuja

San Sebastian food

Kapakalaa sekä hieman tuoreampaa tavaraa

San Sebastian food

Toimme San Sebastianista Paleta Ibericon Suomeen. Vieläkin naurattaa Finnairin Check-in henkilöstön reaktio, heidän nähdessä kuljetuslaatikon: Ei kai se ole ase?! No olisihan tuolla voinut kivikaudella jonkun tappaa.

 

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

50 comments

Tamperrada 2018 | Tampere ja pintxot kuuluvat yhteen - TÄMÄ MATKA 14 elokuun, 2018 - 6:54 pm

[…] San Sebastian, ruokamatka Espanjan ruokapääkaupunkiin […]

Reply
Hotelli Pohjanhovi - Pala pohjoisen historiaa | TÄMÄ MATKA 5 helmikuun, 2017 - 3:12 pm

[…] Riekko on Lapin tunturikoivikoissa ja jängillä yleinen riistalintu , mutta silti harvinaista herkkua pohjoisessakin.Vuotuiset saalismäärät vaihtelevat rajusti 5 000 – 105 000 yksilön välillä. Pyynti tapahtuu yleensä seisovalla tai karkottavalla koiralla. Riekkoa voi pyytää ilman koiraa myös haulikon kanssa kulkien. Utsjoen, Inarin ja Enontekiön alueilla paikalliset asukkaat saavat pyytää riekkoja myös linnun kulkureitille asetettavin ansalangoin. Jestas miten hyvää lihaa. Nyt jäivät San Sebastianin kyyhkyset kakkoseksi. […]

Reply
Matkavuosi 2016 - 2,6 kertaa maapallon ympäri | TÄMÄ MATKA 8 tammikuun, 2017 - 2:32 pm

[…] Kävimme kiertelemässä Madridin kaunista ympäristöä yöpyen vanhoissa linnoissa ja tutkien erityisesti Espanjan kuuluisinta viinialuetta La Riojaa. Teimme myös ruokamatkan Bilbaoon ja San Sebastianiin. […]

Reply
Madridin ympäristön Road Trip. Kulut ja hotellit | TÄMÄ MATKA 14 lokakuun, 2016 - 12:39 pm

[…] käsilaukkuani en ole vieläkään unohtanut. Madridin ympäristö taas on jäänyt hieman Pohjois-Espanjan jalkoihin. San Sebastianin järisyttävän ruokamatkan jälkeen koko alue tuntuu hieman […]

Reply
Laura / Tuntemattomaan ja takaisin 5 kesäkuun, 2016 - 9:00 pm

Olipa kattava postaus. Mä en ole jotenkin tajunnutkaan, että Biarritz ja Bilbao noinkin lähekkäin sijaitsevat. Nuo siideritankki kuvat jäivätkin mieleen jo Instagramista. Veikkaan, että tuo siideri voisi olla munkin makuun, sillä Suomen ylimakeita siidereitä en kykene juomaan (paitsi mustikka- ja puolukkasiidereitä joiltain pienpanimoilta!).

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 14 kesäkuun, 2016 - 6:55 am

Tuo siideripaikka oli kyllä ihan ehdoton vierailukohde. En ole koskaan aikaisemmin sellaisessa vieraillut, vaikka viini- ja shamppanjatiloja onkin tullut kierreltyä. Siideri oli aivan ihanaa! Voi kun sellaista saisi Suomestakin, eikä mitään esanssilitkuja.

Reply
Heidi / Maailman äärellä 5 kesäkuun, 2016 - 7:30 am

Teillä on oltut selvästi huikea ruokamatka. Omani ei ollut ihan niin onnistunut: ensimmäisen illan jälkeen (kun olimme ensin Barcelonasta matkstaneet junalla 8 tuntia) kärsin kolme päivää elämäni pahimmasta vatsataudista ensin hotellissa, sitten minut kärrättiin jo pyörätuolilla sairaalaan tiputukseen. Kolme päivää sitten seuraavaksi sairaalassa. Mutta täytyy sanoa, että oli siellä sairaalassakin muuten tosi hyvää ruokaa – sen jälkeen kun pystyi jo syömäänkin. (Tautini johtui muuten todennäköisimmin Barcelonassa nautituista simpukoista, josta me molemma mieheni kanssa saatii jokin virus… sen jälkeen en kauhean innokkaasti ole syönyt enää simpukoita :/.)

Viime syksynä Pohjois-Espanjaa ruli kierrettyä enemmänkin ja mm. juotua Asturiasin kuuluisaa siideriä. Eikä koko syksynä, vaikka tehtiin useampikin reissu ohjoiseen, satanut pisaran pisaraa – vaikka kaikki aina varoittelivat, että siellä sitten sataa…

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 14 kesäkuun, 2016 - 7:02 am

Voi kurjuus. Ruokamyrkytys on aina erittäin ärsyttävä ja pilaa monta päivää reissusta. Itse sain nyt ruokamyrkytyksen mitä ilmeisemmin Lufthansan lentokoneruuasta palatessa. Meni kyllä kaksi päivää ihan hirvittävässä olotilassa.

Teillä on ollut tosi hyvä tuuri ilmojen suhteen. Meillä satoi joka päivä, mutta onneksi oli myös kirkkaita hetkiä.

Reply
Johanna @ Out of Office 4 kesäkuun, 2016 - 11:12 am

Kyseessä on siis huikea kulinaristin paratiisi! Mutta on pakko todeta että hanhenmaksa on niin epäeettisesti tuotettu ruokalaji, että ilmaisisin paheksuntani varmaankin ihan ääneen ravintolassa ollessani. Hanhien pakkosyöttö vain ihmisten herkun takia on suorastaan vastenmielistä.

Tuo vinkki vanhaan kaupunkiin majoittumisesta pätee lähes kaikkiin kaupunkeihin joista sellainen löytyy. Vanhat kaupungit ovat kauniita ja usein uudempaa puolta rauhallisempia, ja niiden hotelleissa on karismaa joka uusista hotelleista puuttuu.

Maisemat ovat näemmä myös upeita!

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 14 kesäkuun, 2016 - 7:00 am

Juuri näin. Kulinaristin paratiisi.

Hanhenmaksa on epäeettinen meidän silmissä ja tässä ruokakulttuurissa. Tuolla asiasta ollaan täysin toista mieltä. En ehkä lähtisi asiasta numeroa tekemään, sillä tuolla suhtaudutaan ruokaan suurella intohimolla ; – )

Vanha kaupunki on yleisesti aina se oikea paikka majoittumiseen. Joskus auton saaminen parkkiin on vain kovin hankalaa.

Reply
Virpi /Täynnä tie on tarinoita 4 kesäkuun, 2016 - 5:14 am

Hulppeat maisemat ja hyvää ruokaa..ketäpä ei sellainen reissu kiinnostaisi. Täytyy painaa San Sebastian mieleen.

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 14 kesäkuun, 2016 - 6:58 am

Kyllä! Jos vain matkan varrelle osuu, niin ehdottomasti käymisen arvoinen paikka.

Reply
Stacy 3 kesäkuun, 2016 - 4:48 pm

Foie gras – siihen en kyllä koske tikullakaan. Eikös tuo nurkka ole tunnettu siitä, että sikäläiset saalistavat verkoilla pikkutipuja, jotka päätyvät jopa ravintoloihin? Erityisesti uhanalaista peltosirkkua pidetään herkkuna ja pyydystetään laittomasti. Se on ehkä ainoa syy, miksi haluaisin päästä kokin tuoliin ravintolan keittiössä. Tuleekohan musta kohta vekaani.

Reply
Anna 14 kesäkuun, 2016 - 7:06 am

Pikkulintuja ei tullut lautaselle, mutta kyyhkystä kylläkin. Se oli hyvää, mutta tietenkin hieman mietitytti, että onko tämä nyt kyyhkystä vai pulua : )

Reply
lena / london and beyond 3 kesäkuun, 2016 - 1:05 pm

Allekirjoitan aivan täysin, että Baskimaa on ihan mahtava ruokakohde ja sinne pitää lähteä tyhjällä vatsalla. Tietysti hyvä juttu on se, että syöminen on monissa paikoissa halpaa kuin saippua 😀

Me oltiin San Sebastianissa meidän paikallisen kaverin kanssa (tuliin Bilbaosta päiväksi) ja vitsi miten me nautittiin. SS on vähän kalliimpi kuin Bilbao, mutta eipä tuo esim Suomen hintoihin tottuneelle paljoa haittaa. Käytiin muuten tuossa ravintolassa, missä on noita paistettuja juustokakkuja tarjolla (kuva missa mies kaataa siideriä ja etualalla herneenpalkoja?). Hauskaa Unkarin reissua!!

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 14 kesäkuun, 2016 - 6:57 am

Eipä tosiaan ole kovin kallista tuolla herkutella. Sydän itkee verta, kun nyt Suomessa katsoo ravintoloiden hintoja ja sitä mitä sillä rahalla saa : /

Se juustokakku oli aivan älyttömän hyvää. En ymmärrä miten he saavat siitä niin kuohkeaa. Ensin suhtauduin hieman epäilevästi ravintolaan, jonka erikoisuus on….Hymmm… Juustokakku, mutta kaikki muukin ruoka siellä oli hyvää, eli kannatti mennä.

Reply
Laura - Urbaani viidakkoseikkailijatar 3 kesäkuun, 2016 - 12:25 pm

San Sebastianissa olen käynyt kerran, tosin monen monta vuotta sitten. Silloin kipusin tuolle samalle kukkulalle, upeat ovat maisemat. Tuolloin oma ruokapuoli taisi olla budjettireilaajan patonkiaterioita, ensi kerralla saattaisin jopa harkita edes yhtä Michelin-ravintolaa. Olin muuten aika lähellä jo Baskimaata muutama viikko sitten, mutta tällä kertaa ei aika riittänyt sekä Galiciaan että Baskimaahan. Yksi kerrallaan!

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 14 kesäkuun, 2016 - 6:53 am

Ei ne Michelin ravintolat minusta kalliita kaikki ole. Juomat tuo sitten siihen päälle enemmän rahanmenoa.

Tota, kaikkea ei kannata ahnehtia samalla reissulle, vaan yksi kerrallaan. Silloin paikasta saa eniten irti!

Reply
Meri / Syö Matkusta Rakasta 3 kesäkuun, 2016 - 11:28 am

Me vielä keväällä suunniteltiin lähtevämme tänne kesällä, mutta se sitten jäi. Nyt tuli taas houkutus, voisi tänne heittää syksyllä pikku kierroksen.. Hmm… Ihanilta näyttävät noi pintxot. Ja edullisilta! Kaipa sitä olisi Michelin-ravintoloitakin kokeiltava, vaikka ruokagurupoikaystävä juuri pari päivää sitten julisti, että on kyllästynyt piperrysravintoloihin ja illallistaa jatkossa mieluummin jossain rennoissa, keskihienoissa paikoissa. Niitä nyt on ainakin Helsingissä on onneksi tupsahdellut esiin tuon tuosta. Löytyy niitä varmasti täältäkin.

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 14 kesäkuun, 2016 - 6:52 am

Kyllä minusta San Sebastianissa kannattaa käydä ainakin yhdessä Michelin-ravintolassa. Onhan niitä monenlaisia, eli voi valita sellaisen vähemmän hienostelevamman. Hinta-laatu kohtaa tuolla hyvin, joten sääli olisi jättää menemättä.

Toisaalta tuolla on ruokakulttuuri kyllä hyvissä käsissä kaikkialla, eli hyvää ruokaa saa jokaisessa ravintolassa jota paikalliset suosivat.

Reply
Anna | Muuttolintu.com 2 kesäkuun, 2016 - 10:40 pm

Nams nams. Tarvitsen siis visiitin San Sebastianiin. Pintxoja ollaan kyllä saatu siellä täällä, mutta ei kyllä mitään noin hyvännäköistä ja -kuuloista.

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 14 kesäkuun, 2016 - 6:50 am

Tapaksia ja Pintxoja saa kyllä monesta paikasta, mutta usein ne on paljon huonompia, sellaisia turistiversioita.

Reply
Terhi / Muru Mou 1 kesäkuun, 2016 - 1:23 pm

VAU! Mäkin haluaisin Michelin-tähditettyn ravintolan keittiöön syömään! Huh, pikkasen käy kateeksi 🙂

Reply
Anna 14 kesäkuun, 2016 - 7:07 am

Tuolla syönti Michelin-ravintoloissa on vielä älyttömän halpaa, eli voi syödä useammassakin.

Reply
Mirka/ Reason for a Season 1 kesäkuun, 2016 - 12:36 pm

Kuulostaa mielenkiintoiselta kohteelta. Ja varsin kivannäköisiä ruoka-annoksia. En ole tainnut koskaan syödä yhdessäkään tähtiravintolassa, tuolla niitä näköjään riittäisi :P.

Reply
Anna 14 kesäkuun, 2016 - 7:08 am

Kyllä syöminen tähtiravntolassa on aina kokemus. Vaikka välillä annokset ovat hieman piperrystä, niin on mielenkiintoista kuulla tarinoita miten ne on kehitetty ja mitä kokki haluaa annoksellaan viestiä.

Reply
Pirkko / Meriharakka 1 kesäkuun, 2016 - 5:27 am

Aika tiukka Michelin-ravintola keskittymä! Ja itse asiassa, tarkemmin ajatellen, viimeksi Michelin-ravintolassa mekin olemme Espanjassa syöneet, emme kuitenkin Baskimaassa vaan Mallorcalla, mutta tuntuvat osaavan ruuan tuossa maassa(kin)!

Reply
Anna 14 kesäkuun, 2016 - 7:09 am

On todellakin.

Luulen että Espanjan Michelin-tasoon vaikuttaa heidän intohimonsa ruokaan ylipäätänsä ja vanha ruokakulttuuri. Niistä aineksista on hyvä lähteä rakentamaan hyvää ravintolaa.

Reply
Tanja/Levoton Matkailija 31 toukokuun, 2016 - 6:49 am

Mä olen aina ollut siinä uskossa, että Baskimaa on ainoastaan Espanjan puolella. Aina oppii jotain uutta 😀 Mulla oli joskus kirjekaveri San Sebastianista, hän kertoili paljon kaupungista. Kaunis kaupunki mihin voisi hyvin matkustaa joskus 🙂

Reply
Anna 14 kesäkuun, 2016 - 7:10 am

Mullekin oli yllätys tuo Baskimaan määritelmän laajuus.

Kaupunki on nätti kuin mikä. Ehdottomasti käymisen arvoinen.

Reply
Ari 31 toukokuun, 2016 - 5:35 am

Kävin edellisvuoden koripallon MM-kisojen aikana mm. tuolla. Kaunis on kaupunki kuten moni muukin rannikon paikka. Parhaiten jäi mieliin San Juan de Gaztelugatxe (kannattaa googletta). Baskimaassa ollessa en juuri muuta syönytkään kuin pintxoseja. Ihmiset olivat tosi ystävällisiä. Tosin niin suomalaiset fanitkin olivat baskien mielestä. 😀

Reply
Anna 14 kesäkuun, 2016 - 7:11 am

San Juan de Gaztelugatxe. WAU. Olipa hieno paikka. Miksi minä en päässyt tuonne… No seuraavalla kerralla!

Reply
Hanneli /duunireissaaja 30 toukokuun, 2016 - 2:33 pm

Espanja ei ole ruokamaana vakuuttanut, mutta Baskimaan osalta olen nyt valmis muuttamaan mielipiteeni.

Reply
Anna 14 kesäkuun, 2016 - 7:12 am

Ero ruokakulttuurissa on eripuolilla Espanjaa huima. Kannattaa kyllä pitää Baskimaa korvantakana, jos haluaa herkutella pienellä rahalla hyvin.

Reply
Laura / Laura's Itinerary 30 toukokuun, 2016 - 1:03 pm

MULLE TULI NALKA! Aivan upean nakoista! Kiitos vinkeista, kaivan taman postauksen kylla esiin, kunhan tuonne suunnille eksyn.

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 14 kesäkuun, 2016 - 6:49 am

Pistä postaus muistiin.

Toivottavasti pian on sinulla tämä suunta kohteena!

Reply
Kohteena maailma / Rami 30 toukokuun, 2016 - 7:18 am

Taisi olla aika hyvä reissu! Tuonne on ehdottomasti mentävä joskus ajan kanssa nauttimaan hyvästä ruuasta ja maisemista.

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 14 kesäkuun, 2016 - 6:48 am

Ihan huippu reissu!

Joo, muutama päivä ei oikein riitä…

Reply
Jenna/ Live your dreams 29 toukokuun, 2016 - 7:48 pm

Nammm… ruokakuvat pitäisi kyllä kieltää, tässähän tulee nälkä. Aivan upeita kuvia, annoksia ja maisemia! Espanja on niin monipuolinen maa, että en tiedä lähtisikö sinne auringon vai ruuan perässä 😀

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 14 kesäkuun, 2016 - 6:48 am

Heh, ruokapostaus toimii aina.

Espanja on älyttömän monipuolinen maa ja jaksaa aina yllättää. Toisaalta onhan se iso maakin, joten ei ihme, että löytyy niin paljon kaikenlaista.

Reply
Jonna / Lempipaikkojani 29 toukokuun, 2016 - 7:33 pm

Oi nam. Sekä ruoka, viini etttä nuo maisemat! Baskimaa alkoi kyllä kovasti houkuttelemaan. Juuri sattumalta mies alkoi puhumaan Espanjan matkasta ensi vuodelle, baskimaa ja San Sebastian voisi kyllä olla loistava vaihtoehto!

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 14 kesäkuun, 2016 - 6:47 am

Suosittelen ehdottomasti. Oli kyllä upea kokemus. Vaikka tuonne ei aina suoria lentoja mene, niin vähän kannattaa nähdä vaivaakin. Niin upea oli tuo paikka.

Reply
Teija / Lähdetään taas 29 toukokuun, 2016 - 6:44 pm

Voi apua! Tuonne täytyisi kyllä päästä ja nimenomaan syömään. Olen tuolla suunnalla ollut kerran – syömässä ja juomassa hyviä viinejä. Se oli harmillisen pikainen visiitti, ja pitkään on jo ollut suunnitteilla paluu.

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 14 kesäkuun, 2016 - 6:46 am

Olisin voinut jäädä tuonne vielä viikoksi nautiskelemaan hyvästä ruuasta. Tosin sen jälkeen en olisi enää mahtunut vaatteisiini!

Reply
Lumo 29 toukokuun, 2016 - 6:21 pm

Mmm… mitä herkkuja! Baskimaahan olen vähän tutustunut muutamalla Cantabrian työmatkalla. Uudestaan pitäisi mennä- eikä vähiten ruoan takia.

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 14 kesäkuun, 2016 - 6:45 am

Mua jäi ruuan lisäksi houkuttelemaan luonto. Pitäisi päästä viikoksi ajelemaan tuonne omalla autolla!

Reply
Ansku BCN 29 toukokuun, 2016 - 6:17 pm

San Sebastian <3. Tässä juuri suunnittelen pientä roadtrippiä Ranskan länsirannikolle ja pähkäilen, että päätämmekö matkan rantaosuuden San Sebastianiin vai Biarritziin. Biarritz on käymättä, mutta San Sebastian nyt vaan on niin ihana! Kauheita first world problemseja taas täällä 😀

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 14 kesäkuun, 2016 - 6:44 am

Itse en ole käynyt Biarritzissa. SE on mulle myös sellainen must kohde, joka pitää joskus nähdä. Tää ON oikeasti ihan kauheaa, kun on niin monta paikkaa mihin pitäisi päästä.

Reply
salaine 29 toukokuun, 2016 - 5:12 pm

Juuri äsken kommentoisin, ettei Espanja kiinnosta niin hirveästi mutta onhan kiinnostukselle olemassa kaksi syytä; ruoka ja viini. Kumpi noista aterioista oli parempi?

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 14 kesäkuun, 2016 - 6:43 am

Kyllä kolmen tähden Michelin vei voiton : )

Reply

Leave a Comment