Jussin voittokeitto, #vaalisoppa

by Anna

#vaalisoppa | Kana-sulatejuusto-herne-maissi-paprika-makaroni-keitto

Jussi Halla-aho kirjoitti 8.4. Facebook-päivityksessään seuraavasti ”Kun vaalitulos on selvillä ja pakolliset sanottu, aion vetäytyä johonkin takahuoneeseen, jossa on 10 litran kattila kana-sulatejuusto-herne-maissi-paprika-makaroni-keittoani sekä useampia pulloja Trimbach-valkoviinia. Aperitiiviksi ja digestiiviksi esim. Persha Hildija -vodkaa. Se on vot.”

Kysyin puheenjohtajalta hieman lisäohjeita, sillä keitto sopisi hyvin vaalivalvojaisiin. Resepti täsmentyi muotoon: ”Kaikkea paketillinen ja litra vettä”. Tämä on epäilemättä toimivaksi koettu ohje, mutta tarjoan käyttöön nyt hieman tuunatumman version tästä ”Jussin voittokeitosta. Antti Rinteen pekonipasta ei taida muuten enää olla ajankohtainen…

Jussin voittokeitto

Jussin voittokeitto

400 g maustamatonta broilerin rintafilettä suikaleina
1 rkl voita
2 tl currya
2 tl paprikajauhetta
suolaa
(1 pieni sipuli hienonnettuna ja 2 valkosipulinkynttä puristettuna JOS sipulista pitää. Myös kevätsipuli sopii tähän)

1 pieni purkki säilykemaissia valutettuna
1 pussi pakasteherneitä
1/2 – 1 punainen paprika pieninä palasina
TAI
1 pussi herne-maissi-paprika -sekoitusta

1 porkkana pikkukuutioina
1 kanaliemikuutio tai kanafondia
1 litra vettä
3-4 dl makaronia (jos lisäät makaronin määrää tästä, lisää myös vesimäärää, sillä muuten keitosta tulee muhennosta)
250 g sulatejuustoa

Tee näin:

Paista broilerin suikaleet ja sipulit voissa ja mausta currylla sekä paprikajauheella. Lisää lopuksi hienonnetut valkosipulit ja kuullota hetki.
Kiehauta vesi ja lisää liemikuutio tai fondi, kanansuikaleet ja sipulit, porkkanat, paprika, pakaste herneet, valutettu maissi sekä makaronit kattilaan.
Hauduta kunnes makaroni on puolikypsää, eli n. 4 min.
Lisää sulatejuusto, herne-maissi paprika -sekoitus (jos käytät sitä) ja jatka hauduttelua vielä 4 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja pakastevihannekset kuumenneet kunnolla.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Hifistelijä maustaa keiton kirvelillä ja tarjoilee ”Jussin voittokeiton” tuoreen persiljan ja rapeakuorisen kauraleivän kera.


Jussin voittokeitto

Trimbach Pinot Gris Réserve ja Trimbach Riesling Réserve olivat kumpikin loppuneet jo Alkosta. Tilalle tuli Wolfberger Riesling, joka ei toki ole niin tyylikäs ja palkittu kuin Trimbach, mutta silti kelpo klassinen Ranskan Alsacen Riesling-valkoviini ja sopii hyvin kanakeiton kanssa.

Tuota Persha Hildija -vodka ei muuten pidä sekottaa venäläiseen vodkaan. Kyse on ukrainalaisesta Перша Гільдія -vodkasta jonka englanninkielinen nimi on Persha Hildiya. Käsittääkseni kyse on varsin laadukkaasta vodkasta. Luulisin Halla-ahon mieltymyksellä tähän vodkaan olevan jotakin tekemistä sen kanssa, että hän on työskennellyt aikanaan Ukrainassa Suomen Kiovan-suurlähetystössä ja osaa ukrainan kieltä hyvin. 

Jännittäviä vaalivalvojaisia!

Jos muuten Riesling ja Alsacen-alue kiinnostaa, alla juttu aiheesta.

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

Leave a Comment