Mitä maksoi Himomatkaajan* Kreetan viikko?

by Anna

Mitä maksoi Kreetan viikko omatoimisesti – Kulut ja reitti

Mitä maksoi Himomatkaajan* Kreetan viikko? Kun himomatkaaja* Anna viimeksi kirjoitti kulupostauksen Rodoksen lomasta, päätyi se IS:n sivuille ja 87 ihmistä kertoi kommenttiosastossa, kuinka he olisivat tehneet kaiken paremmin, tai ainakin halvemmalla.

Uskoisin, että joku tämänkin reissun saa tehtyä puoleen hintaan tai ainakin 50% alennuksella. Oikein HC kommentoija pääsee varmasti samalla hinnalla Karibialle ja tinkii vielä anopinkin kaupan päälle mukaan.

Mutta asiaan… Vuorossa olisi viikon Kreetan matkan kulut, sekä pieni katsaus ajokulttuurista.

Kreetan matkan kulut

Kreetalla kilometrejä ei kerry

Vuokrasimme auton SIXT:ltä ja saimme kultakortin ansiosta upgraden. Alle tuli diesel Audi A3. Olin oikein tyytyväinen hieman suurempaan ja vääntävämpään autoon. Osalla turisteista oli vuokraamoista alla pikkukindereitä, jotka hyytyivät totaalisesti pitkiin ylämäkiin.

Suhasin rantatietä E75 ahkerasti edestakaisin, mutta en kuitenkaan saanut auton mittariin kuin 600 km. Kreetan saari on niin pieni, että kovin suuria kilometrimääriä on liki mahdotonta ajaa. Tiet ovat kuitenkin kiemuraisia, joten aikaa kannattaa varata.

Paikallinen Zorbas oli selkeästi sellainen keskimääräistä parempi kuski. Ohi oli päästävä – usein seuraavalta rampilta poistumaan. Ohitustyyli muistutti Liettuan tapaa ohitella siten, että autoja oli 3-4 rinnan tiellä. Onneksi piennarta riitti.

Oman lisänsä liikenteeseen antoivat ne turistit, jotka säikkyivät ohituksia ja mutkateiden vauhtia. Ei siinä mitään, mutta jos ei tajuta antaa tilaa nopeammalle, niin suma on valmis ja typerät ohitukset lisääntyvät.

Kun sitten satoi, niin ajotaito tökkäsi monella. Lahjakkain oli saanut lava-autonsa pyörähtämään ulos tieltä ja takarenkaat syvän vesikourun väärälle puolelle. Leveän pientareen vieressä oleva kouru koitui myös toisen pariskunnan kohtaloksi. Jos ajaa liian reunalle, ottaa auto pohjasta kiinni nopeasti. Kolmas onneton oli saanut kuorma-auton peräänsä. Raskas kalusto ajoi valitettavasti melko agressiivisesti.

Elounda

Kreetan matkan kulut

Kreetan matkan kulut

Kreetan matkan kulut

Kreetan matkan kulut

Kreetalla kelpaa ajella, mutta ahtailla kujilla ei parane hermoilla

Päätiet olivat erittäin hyvässä kunnossa ja maisemat hienot. Etenkin rantatien osuus välillä Iraklon – Agios Nikolaos, sekä saaren halkaiseva reitti Agios Nikolaos – Ierapetra olivat ihan kunnon ”maisemareittejä”.

Kaupunkien ahtailla kaduilla sai testailla peruutus, parkkeeraus ja muita ajoneuvonhallintataitojaan ja soveltuvuuttaan paikalliseen liikennekulttuuriin. Melkoisen kapeitakin kujia tuli välillä vastaan. Autoa joutui oikeasti venkslaamaan edestakaisin, jotta sai sen kääntymään mutkissa. Yhtään pidempiperäistä autoa en olisi alle halunnut.

Kaupunkien vanhoissa osissa oli melko turha etsiä autolle parkkipaikkaa itse. Helpompi oli ajaa ”parkkipaikalle”, joka oli usein vain talojen väliin jäänyt tyhjä tontti. Näissä paikoissa parkkimies huolehti autojen liikuttelusta. Hän siirteli autoja tarvittaessa, joten siksi avaimet jätettiin hänelle.

Toinen vaihtoehto olivat parkkihallit, joissa autoa ei itse ajettu halliin, vaan henkilökunta huolehti sekä viennistä, että tuonnista. Kokeilin kumpaakin tapaa ja hyvin säilyivät myös tavarat autossa.

Auto + polttoaine 146 euroa + diesel 50 euroa (Audi A3, automaatti).

Lennot ja majoitus

Lennot ja majoitus

Varasimme nämä lennot hyvissä ajoin etukäteen. Halusimme varmistaa, että lokakuun harmauden keskelle olisi odotettavissa viikko varmaa aurinkoa.

Majoituimme yhtä yötä lukuunottamatta All Inclusive -hotelleissa, joten juomaan ja ruokaa ei tällä kertaa rahaa mennyt satunnaista vesipulloa ja kahvittelua enempää. Hotellien hinnat liikkuivat 85-139 €/yö. Yhden yön olimme Eloundassa pikkuhotellissa, jonka hinta aamiaisineen oli 45 euroa.

Voit lukea tarkemmat esittelyt hotelleista täältä – Testissä Kreetan All Inclusive -hotellit.

Mitä maksoi Himomatkaajan* Kreetan viikko?

Mitä maksoi Himomatkaajan* Kreetan viikko?

Mitä maksoi Himomatkaajan* Kreetan viikko? Mitä maksoi Himomatkaajan* Kreetan viikko?

Mitä maksoi Himomatkaajan* Kreetan viikko?

Mitä maksoi Himomatkaajan* Kreetan viikko | Kulut yhteensä

Lennot 762 euroa (Lennot OUL-HKI-CHQ, CHQ-HEL-OUL Finnair)
Hotellit 679 euroa

Yht. 1441 euroa, eli 720 euroa/henkilö. Lentohinnat sisältävät Oulu-Hki-Oulu välin. 

Auto + polttoaine 146 euroa + diesel 50 euroa (Audi A3, automaatti)

KOKO LOMA yht. 1637 euroa, eli 818 euroa/henkilö. 

Mitä maksaisi sama esim. Aurinkomatkoilla

Ihan vertailun vuoksi kurkkasin Aurinkomatkojen (lentävät Finnairilla) saman ajankohdan ja saman huoneluokan hinnat Miramare Resort & Spa ja Panoraama Hotellin kohdalta. Näitä hotelleja voin suositella, sillä yövyimme niissä molemmissa ja pidimme niistä.

Viikko Agios Nikolaoksessa Miramare Resort & Spa hotellissa maksaa 1956 euroa, eli 978 euroa/henkilö. 

Hanian Panoraama hotellissa viikko maksaa 2066 euroa, eli 1033 euroa/henkilö.  

Henkilökohtaisesti olen kuitenkin sen verran levoton sielu, että jatkan edelleen valitsemallani tyylillä. Haluan lennot ja hotellit erikseen, ei pakettina. Lisäksi majoitun mielelläni joka yö eri hotellissa.

 *Himomatkaaja Anna – IS 21.9.2018

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

1 comment

Margit 23 lokakuun, 2018 - 8:54 pm

Tykkään myös koota kaikki palikat itse, mutta joskus muksujen tai mummojen kanssa tulee otettua pakettikin – muttei ikuna taatusti all incl.😬 Parasta iltapuuhaa on etsiä kivoja ruokapaikkoja! Kerran vuokrattiin auto päiväksi Rethimnonista ja ajeltiin vuorten yli Plakiaksen kauniille rannalle, mukana oli kaksi 10-vuotiasta. Saaren keskiosissa oli viikkoa aiemmin ollut laaja metsäpalo, sen läpi kun ajeltiin, kuului takapenkiltä vieno kysymys: ollaanko me oikealla tiellä 😅 Saatiin auto tankki täynnä ja samoin palautettiin, ei tiedetty mitään bensanjakelulakosta. Vuokraamossa ihmeteltiin, mistä oltiin löydetty löpöä. Kun kerrottiin lähikylästä, lähtivät heti tankkaamaan muita autojaan, ja me saatiin lahjakortti ravinteliin 👍👍 Ilmaiseksi tuli tuo vuokraus!

Reply

Leave a Comment