Lentokenttähotelli Scandic Helsinki Airport

by Anna

Lentokenttähotelli Scandic Helsinki Airport. Lentokenttähotelleja on Helsinki-Vantaan lentokentän läheisyydessä arviolta 13 kappaletta. Näistä uusin tulokas on Scandic Helsinki Airport, joka avattiin keväällä 2018.

Käväisin hotellissa nukkumassa yhden yön elokuussa 2018 ja pidin kokemastani. Kyseessä on ”perus” Scandic-laatua parempi versio, jossa kelpaa kyllä yöpyä lentojen välillä. 

Scandic Helsinki Airport

Lentokenttähotelli Scandic Helsinki Airport | Sijainti

Lentokenttähotelli Scandic Helsinki Airport sijaitsee muutaman sadan metrin päässä Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaali 2:sta ja juna-asemasta. Se on yksi niistä kolmesta lentokenttähotellista, joihin tavarat voi työntää vaikka matkatavarakärryillä. 

GLO Hotel Airport sijaitsee sisällä terminaalissa. Hilton, sekä Scandic Helsinki Airport sijaitsevat 200-300 metrin päässä 2 terminaalista. 

Scandic Helsinki Airport

Scandic Helsinki Airport

Lentokenttähotelli Scandic Helsinki Airport |Ihanan uutta

Respan henkilökunta oli tehokasta väkeä ja huonekortti oli kädessäni nopeasti. Huone löytyi ongelmitta, tosin kävelymatkaa oli jonkin verran. 

Huoneluokkana minulla oli Standart Bathtub, jotka ovat kooltaan 16 – 18 m². Huoneessa oli kaksi sänkyä, työskentelytila ja kylpyhuoneessa se kylpyamme, jota huoneen nimikin jo lupaili. Koska kyseessä oli aivan uusi hotelli, olivat kalusteet puhtaita ja kuin pakasta vedettyjä.

Plussaa tuli minibaarista. Ei sillä, että olisin sen juomia kaivannut, mutta usein mukana on jotakin evästä, joka on hyvä saada kylmään yöksi.

Parasta sisustuksessa oli kylpyhuoneen hieman ”raffi” tunnelma. Valaistussuunnittelusta erityinen kiitos. Kylpyhuoneeseen sai jätettyä himmeän yövalon opastamaan pöntölle. Mikään ei ole kammottavampaa, kuin vessan kirkkaan valot keskellä yötä.

Äänieristyksen eteen oli tehty töitä. Mitään ylimääräistä ei huoneeseen kuulunut. Ainoat häiritsijät olivat myöhään saapuvat matkustajat, jotka kailottivat käytävässä.

Hotellista uloskirjaantuminen oli järjestetty loistavasti. Maksoin huoneen jo tullessani ja jätin avainkortin respassa olleeseen laatikkoon. Ei ikäviä jonotuksia vastaanotossa. Huoneen olisi voinut maksaa myös sähköpostiin tulleen linkin kautta nettipankissa tai kännykällä.

Lentokenttähotelli Scandic Helsinki Airport | Aamiainen

Todetaan, että vatsansa saa Scandicin aamiaisella täyteen. En sitä kyllä mitenkään hehkuttaa voi. Joissain arvioissa on myös mainittu, että laarit ovat olleet tyhjiä ruuhkahuippujen aikaan. Mutta yhdestä hauskasta jutusta on pakko mainita.

Työntekijät kuiskuttelivat aamiaispöytäni vieressä keskenään: ”tuolla pöydässä on ne kolme bloggaria”. Tietenkin minunkin piti heti kurkotella kaulaani ja katsoa missä… No ei ollut vaikea tajuta ketkä, koska sitä lattea, minttumikäliejuomaa ja meloninpaloja aseteltiin pöydässä täysiä kuvattavaksi. Mä näen jo tekstin: ”Mä rakastan startata päiväni kunnon aamiaisella. Scandicin runsaasta ja superterveellisestä aamiaisbuffasta on ihana poimia lautaselle detoxenergisoivialuomukananmunia ja juoda reilustipoimittuaUTZsertifioituakahvia”.

Lentokenttähotelli Scandic Helsinki Airport | Hinnoittelu

Olen maksanut 100 euron pintaan usein esim. Pilotin tunkkaisesta huoneesta, missä suihkuvedet valuvat huoneen puolelle ja kyyti kentälle kiertää tuhannen mutkan kautta. 

Tiedän, että lentokenttähotelli Scandic Helsinki Airport tulee saamaan minut asiakkaakseen uudestaan. Huoneen hinta aamiaisineen oli nimittäin erittäin kilpailukykyinen 93 euroa. Mikäli hinnoittelu pysyy kohtuullisena, en näe mitään syytä lähteä yöpymään kauemmaksi.

Scandic Helsinki Airport

Scandic Helsinki Airporr

Scandic Helsinki Airport

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

14 comments

Matti 28 toukokuun, 2021 - 2:10 pm

Kiitos tämän kokemuksen jakamisesta hotelliin liittyen. Minulle jo ystäväni on suositellut yhtä lentokenttä pysäköintiä, mihin liittyy ilmainen bussikuljetus parkkipaikalta terminaaliin. Tämä on kyllä hyvä, mikäli lentopäivänä saavun autolla kentälle. Haluaisin kuitenkin ajoittain saapua päivää ennen lentoa jotta heräisi virkeänä lennolle.

Reply
Outi / Maa Quzuu 3 marraskuun, 2018 - 10:41 pm

Vaikka kotoota on reilu puolen tunnin matka kentälle, niin olen useaan otteeseen miettinyt lentokenttähotellia vaihtoehtona. En inhoa mitään muuta niin paljon kuin kiireessä ja paniikissa kentälle lähtöä. Kun siellä olisi jo valmiiksi, kaikki kamat nätisti kasassa, olisi vaan niin helppo liikahtaa terminaaliin. Kiva kuulla ettei hintansa helposta aamusta olisi paha!

Reply
Periaatteen Nainen 3 marraskuun, 2018 - 4:51 pm

Lissabonissa muuten on ihana se lentokentän Radisson, ollaan valittu se usein muutenkin hotelliksi 🙂 Ja etenkin kuvien perusteella vessa teki vaikutuksen!
Bloggaribongaus huvitti 😀 .

Reply
Elina / elinanmatkalaukussa 31 lokakuun, 2018 - 11:31 pm

Onpa kiva et on toinenkin potentiaalinen lentokenttähotelli noinkin lähellä. Oon pitkämatkalaisena yöpynyt tähän mennessä vaan GLOssa, mikä on ihanaa luksusta ennen reissua (herätä niin läheltä), tuo alhainen hinta on kyllä plussaa! 😊

Reply
Merja / Merjan matkassa 31 lokakuun, 2018 - 9:08 pm

Lentokenttähotelleja tulee harvoin käytettyä (siis Suomessa), koska meiltä on alle tunnin matka lentokentälle. Jos olisi todella aikainen aamulento, niin sitten se ajaisi asiansa. Äitini on ihastunut GLO hotelliin ja tykkää yöpyä siellä, jos on aikainen lento edessä. Kiva kuulla, että huonehinta jäi alle satasen. Toivottavasti tuo hintataso pysyy, koska GLO on aika tyyris ellei satu löytämään jotain kampanjatarjouksia.

Reply
Pirkko / Meriharakka 29 lokakuun, 2018 - 3:50 pm

Niin jotenkin uskomattomalta kun se kuullostaakin, niin naapurimme, siis matkaa lentokentälle autolla 35-45 minuuttia ruuhkasta riippuen, yöpyvät joskus ennen aamulentoa lentokenttähotellissa – eivät vaan halua herätä niin aikaisin. Joskus olemme vitsailleet (?) että pitäisikö myöhään yöllä tullessa jäädä lentokentälle yöksi ja palata todellisuuteen vasta aamulla, mutta ei ole toistaiseksi tätä tehty, ei ennen eikä jälkeen lennon, mutta tarjontaa selvästikin olisi!

Reply
Anna 30 lokakuun, 2018 - 8:10 am

Kiitos Pirkko

Voin tavallaan ehkä ymmärtää naapureitasi. Me tehdään esim. nyt Lissabonissa niin, että palautetaan auto jo edellisenä iltana ja mennään lentokenttähotelliin yöksi (josta pääsee kyllä metrolla keskustaan nopeasti, jos tullaan aikaisin ja halutaan lähteä kaupunkiin vielä). Auton pitäminen seuraavaan vuorokauteen olisi maksanut lisää ja sen palauttaminen aikaisin aamusta rajoitti vuokratoimistoja. Mutta toisaalta naapurillasi tuskin on tällaisia vuokra-auto kiemuroita…

Joskus mietitään myös sitä, että jäisi lentokentälle yöksi jos tarjolla on vain yöllä saapuvia lentoja, mistä ei pääse enää jatkolla Ouluun. Yöpyminen nostaa kuitenkin matkan hintaa, joten yleensä ei sitten oteta sellaista yhteyttä. Muutenkin on kiva päästä mahdollisimman nopeasti kotiin. Joitakin kuukausia sitten nukuttiin yksi yö kentällä ihan tuoleilla ja siinä oli yksi yö liikaa…

Reply
Rosa 4 marraskuun, 2018 - 9:59 am

Meiltä on kentälle noin 30 minuutin matka, mutta pari kertaa ollaan oltu lentokenttähotellissa yötä siitä huolimatta. Yksin matkatessa en sitä tekisi, mutta pienen lapsen kanssa yksin matkustaessa, olen yrittänyt tehdä aikaiset lähdöt mahdollisimman helpoiksi. Scandic tuo kivan vaihtelun Hiltonin ja Glon rinnalle. Tämä hotelli menee näillä näkymin testaukseen tammikuussa.

Reply
Heli/ Näkymiä vihreältä kukkulalta 29 lokakuun, 2018 - 11:05 am

Blogien hotellihuonejutut eivät yleensä saa minua klikkaamaan juttua auki, mutta tällä kertaa kävelymatkan päässä lentokentältä sijaitseva hotelli kiinnosti 🙂 Edullisimmat lennot Roomaan kun lähtevät yleensä sianpierun aikaan ja pari kertaa GLO:ssa yöpyneenä arvostan sitä, ettei aamunkarheana tarvitse odotella mitään takseja, vaan on viidessä minuutissa heräämisestä jo turvatarkastuksessa. Kuinkahan aikaisin tuon Scandicin aamiainen alkaa?

Reply
Anna 29 lokakuun, 2018 - 1:39 pm

Kiitos Heli

Olen valitettavasti huomannut tuon Rooman lentojen lähtöajan. Siihen ei nimittäin ehdi Oulusta aamukoneella :/ Muistaakseni viimeksi Roomaan lennellessäni, yövyin Hiltonnissa juuri sen aamulähdön takia.

Hotellin tiedoissa sanotaan aamiaisesta näin: Aamiainen: Ma-pe 06:00-09:30, la-su 06:00-10:00
(Varhaisaamiainen tarjolla joka päivä klo 03.30 alkaen)

Reply
Jaakko / Lomalla viimeinkin 28 lokakuun, 2018 - 11:03 pm

Vaikuttaa todella viihtyisältä ja hintakin hyvin kohtuullinen lentokenttähotelliksi. Aamupalat ei tosiaan scandicissa ole wow elämyksiä, mutta vatsan saa täyteen. Itse ei tule käytettyä Helsinki-Vantaan hotelleja kun koti lähellä, mutta jos tilanne olisi toisin voisi tätä hotellia varmasti harkita! Ja kiva kun tosiaan hinnasta myös maininta jutussa ja rehellinen ja realistinen arvio yöpymisestä 🙂

Reply
Anna 29 lokakuun, 2018 - 1:34 pm

Kiitos Jaakko

Joo… Scandicin aamupala on juuri sellainen, että juopasee kahvit, heittää muutaman ”nauravan nakin” ja palan kurkkua suuhunsa ja tunkee pari kananmunaa ja banaanin evääksi/lounasvaraksi taskuunsa. Mutta sillä jää henkiin ja koskaan en ole niistä sairastunut, joten ihan OK 😀

Se on tämä pohjoinen ulottuvuus, joka saa tutustumaan vähän liiankin usein lentokentän hotellitarjontaan. Tosin nyt Lissabonin reissulla yövytään myös lentokenttähotellissa, eli kertyy niitä kokemuksia ulkomailtakin.

Reply
Anna 28 lokakuun, 2018 - 9:37 pm

Yllätyin kyllä kun lopussa mainitsin huoneen hinnan. Olin ihan varma, että reilusti yli satasen maksaa. Vaikka huoneet taisivat olla aika ahtaita, niin varmaankin mukava niissä oli majoittua, varsinkin kun kaikki oli noin uutta.

Reply
Anna 28 lokakuun, 2018 - 9:42 pm

Kiitos Anna

Huone oli itse asiassa erittäin tilavan oloinen, vaikka siis siinä yksin pyöriskelinkin. Olisi ihan hyvin mahtunut mieskin mukaan.

Tuo puhtaus ja pintojen sekä kalusteiden uutuus on tosi tärkeä. Ei ole kivaa huomata nukkuvansa tyyliin 20 vuotta vanhoilla patjoilla…

Reply

Leave a Comment