Nafplio | manner-Kreikan romanttisin kaupunki?

Nafplio | manner-Kreikan romanttisin kaupunki?

kesäkuu 16, 2019

Nafplio on kaunein kaupunki Peloponnesoksen alueella

Nafplio on kiistämättä yksi kauneimmista kaupungeista itäisen Peloponnesoksen alueella. Lisäksi monet kutsuvat sitä myös yhdeksi romanttisimmista kaupungeista koko Kreikassa. Nafplion pastellinsävyiset seinät ja loputon ihmekäynnösten kukkameri jättävätkin vierailijalle mukavan sokerisen jälkimaun, mutta ehkäpä se romantiikka on kuitenkin eniten kiinni seurasta.

Taverna Vyzantio, Nafplio

Nafplio

Nafplio

Nafplio

Nafplio

Nafplio

Kuka osaa kertoa Kreikan pääkaupungit?

Syy Nafplion kauneuteen löytyy kaupungin komeasta menneisyydestä. Turkkilaiset rakensivat kaupunkiin moskeijoita, kylpylöitä ja itämaisen tyylisiä taloja, joista osa on edelleen kunnossa. Itsenäistyneen Kreikan pääkaupunki oli aluksi Aiginassa vuosina 1828–1829, mutta vuosina 1830–1834 pääkaupunki oli Nafplio (ja vuodesta 1834 Ateenassa). Enemmän noista sekasotkuisista vuosista voit lukea täältä. Kaupungin asema muinaisena pääkaupunkina näkyykin edelleen ja etenkin Perustuslain aukio keskellä kaupunkia on täynnä rakennuksia tältä ajalta.

Kaupungissa on myös paikoittain jännä värimaisema. Kovassa auringossa kaikkia värejä ei voinut nähdä, mutta aikaisessa aamuauringossa ja illan saapuessa paikka muuttui varsin hurmaavaksi “pehmeäksi puuterimaiseksi pastellihötöksi”.

Nafplio

Nafplio Perustuslain aukio

Nafplio

Nafplio

Untitled

Nafplio

Olisivatko taksikuskeilta drakmath muuttuneet lennosta euroiksi?

Koko Nafplio ei ole turistikaupunki, mutta vanhakaupunki on parilta kadunpätkältään hyvin vahvasti sitä. Kunhan pysyy poissa niiltä, on meininki varsin leppoisaa. Suurin osa turisteista on kreikkalaisia. Yhtään aasialaista seuruetta en nähnyt.  Ei sillä, että aasialaisissa olisi jotain vikaa, mutta jos Euroopassa sijaitsevan kohteen kaduilla kaikuu mandariinikiina, on paikka jo liian suosittu omaan makuuni. 

Kaupunki vetää puoleensa myös jenkkejä (ilmeisesti tämä paikan “romanttisuus” tekee siitä kiehtovan kohteen heille) ja tämän myötä myös hintataso on hieman karannut. Tuosta taksien hinnastosta huomaa hyvin, että ei se ole tyhmä joka pyytää, vaan joka maksaa. Ihan vaan vertailuna totean, että Ateenasta otettu vuokra-auto 7 päiväksi (1,7 litran diesel Golf) maksoi 158€.

Untitled
Untitled
Untitled

Palamidin linnake kohoaa Nafplion vanhankaupungin takana

Palamidin linnake kohoaa Nafplion vanhanaupungin takana. Venetsialaiset rakensivat linnakkeen 1700-luvun alussa. Kun ottomaanit valtasivat kaupungin vuonna 1715, he laajensivat linnaketta edelleen.

Linnakkeeseen pääsee kahta eri reittiä. Toinen niistä vaatii yli 800 askelman kapuamisen. Portaikko on paitsi näkymiltään vaikuttava, niin myös mielenkiintoinen. Osa siitä on alkuperäistä holviportaikkoa, jonka katossa on aukkoja ilmanvaihtoa varten. Jos kiipeäminen kuumuudessa ei houkuta, toinen autolla kuljettava reitti vie itäpuolelta suoraa pääsisäänkäynnille.

Untitled

Palamidin linnake

Ναύπλιο_7797-2

Nafplio,_Peloponnese

Muutama kokemus Nafplion palveluista

Haluatko syödä hyvää selkeää kreikkalaista perusruokaa? Taverna Byzantio tai Taverna Vyzantio riippuen hieman kirjoitustavasta on OK. Söimme siellä kahdesti ja kummallakaan kertaa en löytänyt narisemista kalasta (12€) tai salaatista (6€). Vanhakaupunki on täynnä ravintoloita, mutta tämä lienee se paras paikka istuskella Bougainvillea-kaarien alla.

Taverna Vyzantio, Nafplio

Taverna Vyzantio

Taverna Vyzantio

Untitled

Haluatko kivan hotellin merinäkymällä? Kokeile sellaista kuin Agamemnon Hotel (65€). Kyseessä on siisti ja toimiva hotelli rantakadulla. Autoa ei vanhaankaupunkiin voi ajaa, mutta sataman edessä on suuri ja maksuton parkkialue. Muutaman kierroksen jos ajaa, niin paikka kyllä löytyy.

Nafplion kuvatuin paikka ei sijaitse vanhassakaupungissa, kuten voisi luulla, vaan kaupungin edessä. Kyseessä on Bourtzi, pieni linnoitussaari. Venetsialaisen hallinnon aikana saaren ja rannan väliin oli viritetty jykevä metalliketju, joka toimi esteenä vihollisalusten hyökkäyksiä vastaan. 1860-luvun alussa Bourtzissa asui Palamidin linnakkeen teloittaja. Paikka oli nyt kesällä 2019 remontissa. Kuvat on otettu hotellin parvekkeelta.

Bourtzi, pieni venetsialainen linnoitus

Näköala Agamemnon Hotel

Näköala Agamemnon Hotel

8 comments

8 comments

Leila heinäkuu 7, 2019 - 10:51 am

Lomailemassamme Pyloksella ostimme retken mantereelle. Kävimme myös Naflionissa. Kaunis kaupunki linnoituksineen. Kovin pitkää aikaa ei kaupungissa oltu mutta todella kannatti käydä.

Reply
Anna heinäkuu 11, 2019 - 7:58 am

Naflio on osittain kuin karkki <3 Ne kukkivat ihmepensaat...Ei niiden ihailuun kyllästy

Reply
Peloponnesoksen kiertomatka: Eurot, reitti ja hotellit - TÄMÄ MATKA heinäkuu 5, 2019 - 9:01 am

[…] Lisää Nafpliosta voit lukea täältä. […]

Reply
Spartan Taygetos | Mutkatie ja viallisten lapsien hauta - TÄMÄ MATKA kesäkuu 28, 2019 - 9:18 pm

[…] Nafpliosta Tripolin kautta Kalamataan ylittää Spartan Taygetos-vuoriston noin 1300 metrin […]

Reply
Merja / Merjan matkassa kesäkuu 22, 2019 - 11:31 am

Kaunis kaupunki! Instassa olen joskus törmännyt noihin pastelliövereihin seinä- ja kukkakuviin 🙂 Tuo seutu Kreikasta on mulle tuntematonta mutta ei todellakaan hassumman näköistä.

Reply
Anna kesäkuu 22, 2019 - 8:17 pm

Kiitos Merja

Todellinen överi oli tuo kaupunki ihan kaikessa <3

Reply
Tiina Johanna / Kookospalmun alla kesäkuu 21, 2019 - 12:18 pm

Todella upeita kuvia ja kaunista seutua. 🙂 Kelpaisi tuonne päästä nautiskelemaan noista mielenkiintoisista yksityiskohdista ihan paikan päällekin! Nuo vanhat matkalaukut pöydän sisällä pistivät erityisesti silmään, hauska idea. Persoonallisia juttuja ja kivasti onnistuit näitä bongaamaan. 🙂 Kaunis kaupunki muutenkin, eihän tuolla voisi muuta kuin nauttia olostaan!

Reply
Anna kesäkuu 22, 2019 - 8:21 pm

Kiitos Tiina

Tuolla oli todella paljon hauskoja sisustusratkaisuja ympäri kaupunkia. Moni niistä ei todellakaan ollut maksanut paljoa, vaan vaatinut pikemminkin vain nokkeluutta ja kykyä nähdä asioita hieman eri tavalla.

Reply

Leave a Comment