Minut on erotettu perussuomalaisista

by Anna

Anna Koskela ei ole enää perussuomalaisten puolueen jäsen. Perussuomalaiset rp:n puoluehallitus on kokoontunut ja päättänyt, että Koskela erotetaan puolueesta välittömästi.

Minut on erotettu perussuomalaisista. En ole enää perussuomalaisten puolueen jäsen. Perussuomalaiset rp:n puoluehallitus on kokoontunut 6.10.2023 ja päättänyt, että minut erotetaan puolueesta välittömästi.

Ymmärrän, että syitä tällaisiin päätöksiin ei aina eritellä tarkasti, mutta minä uskon avoimuuteen. Erottamisen jälkeen minun on nyt mahdollista jakaa ajatuksia tästä tilanteesta.

Minut on erotettu perussuomalaisista

Perussuomalaisissa korostetaan suoran puheen arvostamista – tai sitten ei.

Perussuomalaisissa korostetaan suoran puheen arvostamista. Puolueen aateperustassa sanotaan selvästi: ”Suoraa puhetta ei saa pelätä. Perussuomalaiset on suorapuheinen puolue. Joskus totuus voi olla kuin solvaus, mutta olemme silti sen puolella.” Tämä on ollut yksi niistä asioista, jotka ovat houkutelleet minua puolueeseen.

Kuitenkin katsoessani taaksepäin, minun on hyvin vaikea nähdä tämän periaatteen ilmenevän puolueen toiminnassa. Puolueesta on puhdistettu pois niin rokotekriittisiä, kuin Natoon epäileväisesti suhtautuvia jäseniä. Minun kohdalleni maahanmuuttokriittisen puolueen edustajana tuli puolueesta erottaminen, koska puhuin Facebookissa alikehittyneiden maiden kansalaisista.

On tärkeää korostaa, että kirjoitukseni ei ollut rasistinen, eikä muut poliittiset ryhmät esittäneet vaatimuksia asiassa. Päätös rangaista minua tehtiin täysin Oulun perussuomalaisten valtuustoryhmän omasta aloitteesta.

31.8.2023 Oulun perussuomalaisten valtuustoryhmä päätti enemmistön päätöksellä rangaista minua somekirjoittelusta. Perustelut olivat, että olin ”esiintynyt sopimattomasti” ja aiheuttanut mainehaittaa puolueelle sekä valtuustoryhmälle Oulussa ja koko puolueelle valtakunnallisesti, erityisesti tilanteessa, jossa puolueen asema hallituksessa oli epävakaa.

On tärkeää korostaa, että kirjoitukseni ei ollut rasistinen, eikä muut poliittiset ryhmät esittäneet vaatimuksia asiassa. Päätös rangaista minua tehtiin täysin Oulun perussuomalaisten valtuustoryhmän omasta aloitteesta.

Tämä päätös ja valtuustoryhmän uudet linjaukset aiheuttivat sen, että minun oli mahdottomaksi enää vaikuttaa Oulun kaupungin asioihin Oulun perussuomalaisten valtuustoryhmän kautta, ja jouduin ilmoittamaan erostani ryhmästä. Haluan kiittää heitä, jotka äänestivät rangaistustani vastaan.

Oulun perussuomalaisten valtuustoryhmä edustaa nykyisin asioita joita minä en halua edustaa.

Valitettavasti on huomattava, että nykytilanteessa olemme etääntyneet merkittävästi niistä yhteisistä vaalikampanjoista ja vaalipuheista, jotka yhdistivät meitä vielä muutama vuosi sitten. Esimerkiksi äskettäiset päätökset 40 prosentin korotuksista omiin luottamushenkilöpalkkioihin nähdään Oulussa täysin hyväksyttävinä. Some-kohun sattuessa ja ns. vihervasemmiston pahastuessa, ollaan valmiita nopeisiin myönnytyksiin, jopa rähmällään oloon paremmiston suuntaan. Pienten kyläkoulujen lopetus, tai Oulun Infran ulkoistus eivät myöskään ole aiheuttaneet suuremmalti ongelmia nykyisessä valtuustoryhmässä.

On myös huomionarvoista, että osalle ryhmää olin hankala henkilö jo ennen tätä some-kirjoitusta. Kyseinen tapaus oli heille tilaisuus, jota ei maltettu olla käyttämättä.

Untitled

Puoluehallitus nuijii päätöksiä kaukana kentästä.

Tämän jälkeen asia siirtyi puoluehallituksen käsittelyyn, ja he tekivät oman päätöksensä asiasta. Vaikka yhtäältä ollaan huolissaan puolueesta eroavien määrästä, niin toisaalta näyttää olevan varaa erottaa kaupunki- ja aluevaltuutettu. Kuitenkaan en halua lähteä tämän enempää arvostelemaan puoluehallitusta. On huomattava, että puoluehallitus, kuten monet muutkin hallinnot, saattavat olla vieraantuneita paikallistason toimista.

Äänestäjän tulisi olla politiikan pomo.

Vaikka minut on erotettu perussuomalaisista, haluan uskoa, etten ole pettänyt äänestäjiäni. Kysymys onkin pikemminkin siitä, onko puolue pettänyt ne, jotka äänestivät minua? Äänestäjän tulisi olla politiikan pomo, joka voi palkita tai rangaista päättäjiä suosiolla tai epäsuosiolla. Tämä on vallan tärkein suojamekanismi.

Minut on erotettu perussuomalaisista
Kuva: KALEVA, Jarmo Kontiainen

Entäpä jatko?

Eron jälkeen jättäydyn pois myös Pohteen perusuomalaisten aluevaltuustoryhmästä, mutta jatkan työskentelyä aluevaltuutettuna. On käynyt ilmi, että oman valtuustoryhmän perustaminen on liki pakollista, jotta infot ja tieto kulkevat myös minulle.

Politiikkaan on paljon tulijoita, mutta vähemmän niitä läpimenijöitä ja tekijöitä. Haluni tehdä politiikkaa ja vaikuttaa yhteiskunnallisiin asioihin on edelleen vahva. Nyt minun täytyy vain löytää uusi tapa kanavoida tuota intohimoa ja sitoutumista.

Mielestäni ihmisen velvollisuus on elää mahdollisuuksiensa mukaan hyvää elämää ja tehdä myös hyvää muille. Siksi jatkan niiden teemojen ja asioiden parissa, joissa koen voivani edistää minulle tärkeitä asioita.

Kiitos teille kaikille jo saamastani tuestanne ja kannustuksestanne.

Ystävällisin terveisin, Anna Koskela

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

3 comments

Pekka-3 11 lokakuun, 2023 - 1:19 pm

Minä ihastelen noita Anna Koskelan kampanjakuvia. Aivan mahottoman nätti nainen on nyt erotettu persuista. Tsemppiä vaan kovasti rohkealle Annalle.
En tunne kaikkia mahdollisia asian taustoja, ja mahdollisia sivupuheita. Mutta onhan niitä muitakin kurinpitotoimia olemassa kuin täysi puolueesta erottaminen. Olisi aivan hyvin riittänyt valtuustoryhmästä erottaminen 6 kk ajaksi.

Reply
Harri Kekäläinen 11 lokakuun, 2023 - 11:29 am

Nykyään ei saa sanoa mitään.Olet viisas nainen ja snigut on sniguja.Hyvää jatkoa sinulle

Reply
samaa karassia 8 lokakuun, 2023 - 9:26 pm

Vahinko, olisin ehdottomasti äänestänyt Annaa seuraavissa vaaleissa. Todella järkevän oloinen nainen. Olisiko PS:n sisältä joku kateellinen luopio käyttänyt tilaisuutta hyväksi ja aloittanut ajojahdin?

Reply

Leave a Comment