Pattaya ja Jomtien Beach + seksiturismilla hurskastelu

by Anna | TÄMÄ MATKA

Pattaya ja Jomtien Beach osuivat kohdalle matkalla Bangkokista Ko Changille. Emme halunneet ajaa matkaa putkeen, vaan pysähtyä välillä katsomaan myös tätä ”paheen pesää”. Minulla ei ole tapana tuomita mitään paikkaa tai asiaa vain yleisen mielipiteen perusteella. On parempi mennä itse ja katsoa.

Pattaya on yksi Thaimaan vanhimmista ja suosituimmista rantalomakohteista. Bangkokin keskiluokka alkoi käydä Pattayalla viikonloppulomillaan 1960-luvulla. Myöhemmin Vietnamin sodan amerikkalaiset joukot läheisestä U-Tapaon lentotukikohdasta tulivat Pattayalle viettämään vapaitaan. 1970-luvulta asti Pattaya on ollut massaturismikohde.

Pattaya sijaitsee 145 kilometriä Bangkokista kaakkoon, Siaminlahden rannalla meren poukamassa. Kaupunki vastaanottaa miljoonia turisteja vuosittain. Vaikka Pattaya on tehnyt paljon töitä parantaakseen asemaansa perhematkailun saralla, enemmistö sinne matkustavista on kuitenkin edelleen miehiä.

Pattaya ja Jomtien Beach

Pattaya ja Jomtien Beach

Pattaya ja Jomtien Beach

Pattaya ja Jomtien Beach

Pattaya ja Jomtien Beach, sekä Royal Cliff Beach Hotelli

Pattaya ja Jomtien Beach olivat meille täysin tuntemattomia paikkoja, joten otimme muutaman yön Royal Cliff Beach Hotellista hyvän tarjouksen perusteella. Hotelli sijaitsee Pattayan ja Jomtienin välissä Pratamnak Hillillä erittäin rauhallisella alueella. Hotellilla on oma rantansa Cosy Beachin vieressä.

Neljästä hotellista koostuvasta suuri hotellikompleksi sijaitsee mäen päällä, joten jalkaisin ei kannata ajatella lähtevänsä piipahtamaan kaupungilla. Hotellin maksullisilla kuljetuksilla pääsee Pattayan Central Festival -ostoskeskukseen useita kertoja päivässä. Me olimme liikkeellä omalla autolla, joten liikkuminen ei ollut ongelma. Auton sai parkkiin suoraan hotellin ulko-oven eteen.

Huoneemme oli 36 neliön Minisviitti (Mini Suite Plus). Pieneltä parvekkeelta aukeni mukava näköala merelle ja hotellin allasalueella. Muuten huone oli sellainen perus ****-tähden hotellin huone. Ei moitittavaa, hyvin siisti, mutta ei myöskään kovin sykähdyttävää tai persoonalista. Wi-Fi toimi hyvin, samoin siivous. Huone itsessään oli raikas, mutta hotellin käytävillä ja hisseissä oli tunkkainen haju.

Hotellin aamiainen ja ruoka muutenkin oli hyvää. Etenkin aamiaisen intialainen kulmaus hurmasi minut täysin. En ole aikoihin syönyt yhtä hyvää Chilli paneeria. Tuo ruoka on yhtä kuin hieman tulisessa chilikastikkeessa paistettuja kotijuustokuutioita.

Söimme hotellissa myös yhden illallisen. Tuolloin tilaamani Margarita tuli pöytään ensin pitsana. Kun kerroin, että ei tuo nyt ollut se mitä tilasin, vei tarjoilijapoika pitsan hämääntyneenä pois. Hän soitti johonkin nolon näköisenä. Ei aikaakaan, kun joukko pukumiehiä (kaikki esimiehet käyttävät tuolla pukuja) tuli paikalle ja söi pitsan pois.

Pattaya Royal Cliff Beach Hotelli

Pattaya Royal Cliff Beach Hotelli

Pattaya

Pattaya Royal Cliff Beach Hotelli

Pattaya Royal Cliff Beach Hotelli

Pattayan rannat

Pattayalla on kaksi rantaa, joista Pattaya Beach sijaitsee aivan kaupungin keskustassa ja Jomtien Beach Pattayasta etelään Pratamnak Hillin toisella puolella. Lähellä on myös Koh Larn -saari, joka on suosittu päiväretkikohde.

Pattaya Beachillä on vedenpuhdistamo ja hotellien jätevesiä ei enää lasketa suoraan mereen, kuten aiemmin tehtiin. Ranta on kuitenkin hyvin kapea, sotkuinen ja se on ängetty täyteen rantatuoleja ja -varjoja. Vedenlaatu ja rannan siisteys näytti siltä, että uimaan en menisi.

Jomtien Beach on siistimpi ja se on enemmän perhematkailijoiden käytössä. Täällä voisi ehkä juuri ja juuri uidakin. Pohjan sedimentti sekoittuu rannassa veteen ja tekee vedestä sameaa ja ei mitenkään houkuttelevan näköistä. Käytännössä Jomtien Beachkin on vain pitkä kapea ranta, jonka takana on heti vilkas autotie ja joka on täytetty aurinkotuoleilla ja varjoilla.

En näe mitään syytä lähteä kummallekaan rannalle. Rantabulevardi on varsin mitätön rantojen kohdalla. Jos Pattayalle päätyy, onkin hyvä sijoittaa hotelliin, jossa on kunnon uima-allas.

Pattayan edustalla on monia pieniä saaria, joista Koh Larn on suurin. Koh Larnilla hiekka on valkoista ja vesi ainakin näyttää puhtaammalta, mutta tämäkin paikka on täynnä kiinalaisia ja venäläisiä. Saarelle pääsee lautalla tai vuokraamalla pikavene itselleen. Lautta saarelle Bali Hain laiturilta maksaa n. 30 Baht. suunta, eli reilu euro ja matkaan kuluu puolisen tuntia. Välin voi kulkea myös pikaveneillä hintaan n. 500 Baht, eli 13€

Jomtien Beachin puoli oli meille mieluisampi ja kävimme siellä muutamana iltana syömässä ja hierottavana. Minä lakkautin Jomtienilla myös kynteni ja hoidatin jalkani. Vielä kuukauden kuluttuakin varpaankynsien lakkaus on kasvujälkeä lukuunottamatta kunnossa. Teppo käväisi parturissa.

Pattaya ja Jomtien Beach

Pattaya ja Jomtien Beach

Pattayalle on helppo nyrpistellä nenäänsä, mutta, mutta…

Mitä enemmän asiaa mietin, sen enemmän minua rupesi ärsyttämään Pattayan dissaaminen lomakohteena perustein, jotka eivät kanna kovin pitkälle. On nimittäin suurta hurskastelua tuomita Pattaya lomakohteena seksiturismin takia, koska totuus on, että jokaisessa Thaimaan turistipaikasta löytyy oma tyttökeskittymänsä. Esim. Phuketin Patong vetää seksituristeja aivan samalla lailla. Tällä logiikalla ei myöskään Bangkokiin voisi matkustaa, koska Soi Cowboy, Nana Plaza ja Patpong.

Jos seksiturismi on keskeisin syy, jonka takia maa karsiutuu pois lomavaihtoehdoista, tulisi silloin karttaa liki puolta maapallosta lomakohteena (katso alla olevaa karttaa). Ihan vain heitän ajatuksen ilmaan esim. amerikkalaisista bordelleista ja GoGo-baareista. Ja mitenkäs tuo Sveitsin Geneve, Ranskan Pigalle, Hampurin Reeperbahn tai De Wallen Amsterdamissa. Voiko näihin paikkoihin matkustaa, jos seksiturismi Thaimaassa ja Pattayalla on este sinne matkustamiselle?

Pattayalla on seksiturismia. Pattaya ja seksi liittyvät yhteen. Tyttökadut ovat kuitenkin vain pieni osa Pattayaa ja jos asia kovasti mieltä pahastuttaa, en ymmärrä syytä mennä illasta niille lisäämään pahastumistaan.

Itse en nähnyt yhtään miestä tai naista taluttamassa pikkutyttöä tai poikaa kohti surkeaa kohtaloa. Kukaan ei hieronut pakaroita naamaani. Palmun alla ei naitu. Yksikään leidari ei hyökännyt kimppuuni. Rajuinta katsottavaa päivisin olivat vanhempi länkkärimies ja thaikkunainen käsikädessä.

Pattaya ja Jomtien Beach

Prostituoidut suhteutettuna tuhatta asukasta kohti.

Menisinkö Pattayalle uudestaan?

Kyllä ja ei. Voisin loikoilla muutaman päivän kivan hotellin aurinkovuoteella, käännellä itseäni laiskasti auringon alla ja pulahtaa välillä infinitypooliin. Iltapäivästä vetäytyisin viileään huoneeseen ja nukkuisin piiiitkät päiväunet. Iltaisin kävisin hierotuttamassa itseni sekä lakkauttamassa kynteni, tai vaikka pesettämässä hiukseni jossakin lukemattomista kampaamoista. Nälän yllättäessä suuntaisin johonkin sadoista loistavista ravintoloista. Tai ehkäpä nautiskelisin laiskasti illallisen vain hotellin terassilla auringonlaskua katsellen.

Menisinkö Pattayalle pidemmäksi aikaa. No en menisi, mutta syyt eivät liity seksiturismiin. Pattayalla ei vain ole mitään minusta kiinnostavaa. Katujen yleisilme on ruma ja likainen, sekä infra sekava ja ruuhkainen. Pattaya ei ole mikään vihreä trooppinen paratiisi millaisia rakastan, vaan meluisa ja tylsä suurkaupunki, joita mahtuu kolmetoista tusinaan. Pattaya on täynnä venäläisiä ja kiinalaisia, joita yritän välttää matkoillani ja sen uimarannat ovat surkeita. Pattaya ei ole edes hintatasoltaan mitenkään halpa ja samalla rahalla Thaimaassa on monta kauniimpaa paikkaa koettavaksi.

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

16 comments

Jouni Juntunen 21 marraskuun, 2021 - 12:00 pm

Millaista muuten Thaimaassa on ajaa itse vuokratulla autolla? Pysäyttelevätkö poliisit yrittääkseen väittää länsimaisen kuljettajan tehneen jotain väärin ja vaativat ”sakkoa” maksettavaksi heti käteisellä?

Reply
Laajennusta Näkökulmaan 31 maaliskuun, 2018 - 1:33 pm

Pattaya jatkuu myös Jomtien Beachin jälkeen. Hassua, että aina kun puhutaan Pattayasta puhutaan Pattaya Beachista ja Jomtienista!
Omalla autolla niitä rantoja olisi kannattanut etsiä 10-20 km etelämpää :).
Upeita nähtävyyksiä taas olisi kannattanut etiä Sukhumvitin toiselta puolelta, ei rannan puolelta; Nong Nuugh puutarha, Thai art and Culture Village Thai Thani, Wat Yan jne.

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 31 maaliskuun, 2018 - 2:28 pm

Tervehdys,

Kiitos vinkeistäsi. Vaikka ne tulevat meille liian myöhään, niin niistä on varmasti hyötyä muille : )

Reply
Vesa 5 lokakuun, 2017 - 10:03 pm

Erinomainen kuvaus, kiitos. Olen juuri eläkkeelle jäänyt ukkeli katsomassa reissukohdetta. Pattaya kiinnostaa nimenomaan golfin vuoksi, mutta kaikki se, mitä nimi Pattaya tuo mieleen peruskansalaiselle, saa epäröimään: yksinäinen ukkeli matkalla Pattayalle… Toisaalta myös kuvauksesi rantojen ja rantavesien ei-niin-houkuttelevuudesta laittaa miettimään kohdetta, koska niinä golfin välipäivinä olisi huikean hienoa käydä uimassa lämpöisessä meressä.

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 7 lokakuun, 2017 - 1:53 pm

Kiitos.

Mukava että kirjoituksesta oli hyötyä!
Ei pidä antaa ennakkoluulojen vaikuttaa. Valitse sellainen hotelli, jossa on hieno uima-allas, niin ei rannat haittaa.

Reply
Villa Lumi Koh Mak 11 kesäkuun, 2017 - 8:02 pm

Hei.

Asiallinen kirjoitus. Kuiten tiedoksi: Koh Makilla ei ole ”tyttökeskittymää”. Vuosia sitten joku nk. yrittäjä aloitti tyttöbaarin saarella. Kesti pari päivää, kun poliisi, pormestari ja vapaaehtoiset saattoivat yrittäjän tyttöineen veneeseen. Eivät palanneet. Mutta ehkä Koh Mak ei ole turistipaikka.

http://www.facebook.com/kohmakparatiisisaari

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 16 kesäkuun, 2017 - 8:15 am

Kiitos tiedosta. Hyvä saada näitä päivityksiä aiheesta!

Reply
Koh Chang hotellit ja kokemuksia saaresta | TÄMÄ MATKA 17 tammikuun, 2017 - 9:00 pm

[…] ensin Bangkokissa hetken ja ajoimme sitten Pattayan kautta Koh Changille. Bangkokin ja Koh Changin välimatka on n. 400km ja tie on hyvin tylsää, […]

Reply
Jorma Soini 15 tammikuun, 2017 - 7:51 am

Jomtien-Pattaya on vielä paljon muutakin kuin rannat, rantakadut, muotiliikkeet ja räätälit sekä isot tavaratalot. Mutta silloin pitää lähteä liikkeelle ja katsella avoimin silmin vaikka tuore- ynnä muita toreja tai montako golfkenttää löytyy puolen tunnin ajomatkan sisältä. Tarinointia voisi jatkaa norsutarhoilla, valtavilla vesipuistoilla tai uivilla markkonoilla jne.

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 15 tammikuun, 2017 - 9:07 am

Kiitos kommentista.

Pattayan golfkenttien hyvä taso ei liene yllätys alan harrastajille. Niin paljon niistä on kirjoitettu. Itselläni HCP on 21, mutta tällä lomalla en golfannut.

Nuo villieläinten + norsujen hyväksikäyttöön perustuvat eläintarhat ja norsuratsastuksen jätin tietoisesti pois, koska en hyväksy sellaisia ja suurin osa lukijoistanikin omaa saman kannan. Siksi en niitä lähde erikseen mainostamaan.

Kuten kirjoituksessa totesinkin, Pattaya on suuri kaupunki ja siellä saa varmasti aikansa kulumaan. Henkilökohtaisesti siellä ei kuitenkaan ollut minusta mitään niin mielenkiintoista, että menisin sinne pitkäksi aikaa. Nuo mainitsemasi tuoretorit ja uivat markkinat on niin moneen kertaan jo nähty muualla. Muutaman päivän pistäytymiseen ihan OK ja lähtisin koska tahansa hyvätasoiseen hotelliin nauttimaan, sekä syömään loistavaa ruokaa kaupungilla.

Reply
Petteri 14 tammikuun, 2017 - 8:12 pm

Todella hyvä kirjoitus. Itsekkään en varmasti menisi, mutta golf frendien kanssa on siellä kohtuu hintaista ja nastaa. Välipäivinä hyvä allas on just mitä tarvitsen ja ainahan pikkutrippejä voi tehdä eri kulkuneuvoilla, kuten mopedilla tai yleisillä.

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 15 tammikuun, 2017 - 8:58 am

Pattayalla on käynyt moni tuntemani golfaamassa ja kehuu kenttiä. Lavataksit näyttivät tosiaan kulkevan varsin kattavasti ja näppärästi tuolla. Me jäämme aina vaille yleisien kulkuneuvojen käyttämisen hupia, kun on yleensä se vuokra-auto alla. Ja kuten sanoit, hyvä uima-allas on juurikin se , missä on ihana viettää päivä vain lököillen : )

Reply
Fia-Lina / Tie-matkablogi 14 tammikuun, 2017 - 10:52 am

Äärettömän mielenkiintoinen postaus! Ja myös aika vaikea aihe kirjoittaa, mutta hyvin onnistuit siinä.

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 14 tammikuun, 2017 - 11:21 am

Kiitos!

Aihe on hankala, koska maailma on täynnä mielensäpahoittajia ja juurikin näitä hurskastelijoita.
Pitää pystyä kulkemaan faktan kanssa niin, ettei ammu yli, mutta ei myöskään vähättele.

Reply
Mikaela Savolainen 14 tammikuun, 2017 - 5:06 am

Hyvin kerrottu Pattaya-kokemus. Olimme vuosi sitten mieheni kanssa. Asuimme siellä thaikummassa päässä rantaa Hard Rockinhotellissa. Ranta oli likainen, onneksi hotellissa oli uima-allas. Tyttöbaareja oli ranta täynnä, mutta pariskuntana saimme viettää aikaa rauhassa vuorokauden ajasta riippumatta. Meillä oli hauskaa, mutta emme ihan juuri palaa – mitään erityistä ei kohde tarjonnut.

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 14 tammikuun, 2017 - 11:19 am

Kiitos : )

Tiivistät hyvin sen mitä halusin sanoa. Eli Pattayalla on ihan hauska käydä, mutta siellä ei ole mitään erityisen erikoista, miksi sinne ehdottomasti pitäisi palata.

Reply

Leave a Comment