Khao Lakin parhaat rannat – Löydätkö suosikkisi

by Anna | TÄMÄ MATKA

Khao Lakin parhaat rannat on nyt etsitty, katsastettu ja arvioitu. Khao Lakin parhaat rannat listalle pääsivät Nang Thong Beach, Coconut Beach, White Sand Beach ja Bang Sak Beach.

Khao Lakin parhaat rannat | Nang Thong Beach

Nang Thong Beach on Khao Lakin rannoista epäilemättä se suosituin ja samalla ruuhkaisin. Suurin osa hotelleista, kuten myös erilaisista palveluista sijaitsee Nang Thong Beach lähettyvillä.

Ranta on 2,5 km pitkä ja se jakaantuu oikeastaan useampiin pienempiin rantoihin, joita kuitenkin kutsutaan samalla nimellä. Kaksi hotelleistamme sijaitsi tällä rannalla ja etenkin auringonlaskua tuli täällä fiilisteltyä useampana iltana. Rannassa ei varsinaisesti ollut yhtään mitään vikaa, mutta se oli, noh… vain perusranta. Toki esim. Phuketin Kataan ja Karoniin verrattuna paratiisimaisen rauhallinen.

Khao Lakin parhaat rannat

Khao Lakin parhaat rannat

Khao Lakin parhaat rannat

Khao Lakin parhaat rannat

Khao Lak hotellikokemuksia

Khao Lak hotellikokemuksia

Khao Lakin parhaat rannat | White Sand Beach

White Sand Beach rannalla on pituutta 2 kilometriä ja sitä reunustavat palmurivistöt. Ranta alkaa Pakarang niemen jälkeen ja sitä kutsutaan myös nimellä Laem Pakarang.

White Sand Beach on erittäin siisti ranta ja etenkin aamusta lenkkeilijöiden suosiossa. Vuokrattavia aurinkotuoleja, sekä suihkut ja vessat löytyvät. Rannalla on pientä hotellitoimintaa, sekä ravintoloita.

White Sand Beachin ranta syvenee melko nopeasti ja vesirajassa pyörii aaltojen mukana paljon korallin palasia. Kun rantaa kävelee jonkin matkaa näkee kasvien alla hotellin luurangon vuoden 2004 tsunamin jäljiltä.

White Sand Beach oli makuumme liian täynnä auringonpalvojia, mutta palveluiden puolesta kelpo ranta kyseessä.

Khao Lakin parhaat rannat | Pak Weep Beach

Pak Weep Beach on tavallaan pieni osa White Sand Beachia. Se on vähemmän ”korallinen” kuin White Sand Beach ja syvenee myös nopeasti.

Tämä osa rantaa on rauhaa rakastavan paikka. Rannalla ei ole lainkaan veneitä, ei vesiskoottereita eikä kaupustelijoita, joten täällä saa olla täysin rauhassa. Muutama rantakuppia löytyy. Ei kuitenkaan sykähdyttänyt mitenkään erityisesti.

Khao Lakin parhaat rannat

Khao Lakin parhaat rannat

Khao Lakin parhaat rannat

Khao Lakin parhaat rannat

Khao Lakin parhaat rannat

Khao Lakin parhaat rannat

Khao Lakin parhaat rannat | Coconut Beach

Coconut Beach on White Sand Beachin eteläisin osa. Eli se sijoittuu Pak Weep Beachin ja Bang Sak Beachin väliin. Coconut Beach on hyvä ranta, jossa saa helposti hyvää ruokaa ja kylmään juomaa. Käydessämme rannalla oli varsin tyyntä, vaikka samaan aikaan Nang Thong Beachillä oli kova aallokko.

Coconut Beachin tunnuskuvaksi on noussut merelle päin kaartuva palmu, jonka latva on katkennut pois, ja jonka runkoon ripustetussa keinussa kaikki haluavat ottaa itsestään lomamuiston.

Ei hassumpi paikka loikoiluun ja pienten rapujen tarkkailuun.

Khao Lakin parhaat rannat

Khao Lakin parhaat rannat

Khao Lakin parhaat rannat

Khao Lakin parhaat rannat

Khao Lakin parhaat rannat | Bang Sak Beach

Bang Sak Beach oli täydellisin ranta meille. Varjoa ja aurinkoa sopivassa suhtessa. Ei kaupustelijoita, ei liikaa turisteja ja rantaa riitti kävellä väsymiseen saakka. Bang Sak Beachilla rantaa reunustavat erityisen kauniit kasuariina puut, joiden välistä voi vuokrata vaikka riippukeinun itselleen.

Ranta syvenee hitaasti, joten se sopii myös pienille lapsillekin. Alueella on muutama erinomainen ravintola ja niiden yhteydestä löytyvät myös vessat. Ravintolat sijaitsevat tien varressa, eli varsinaisia rantakuppiloita ei ole, mutta tarjoilu pelaa myös hiekalle.

Bang Sak Beach on näistä esitellyistä rannoista varmasti suurimmalle osalla se tuntemattomin. Paikallisille tämä helmi taas on hyvinkin tuttu. He saapuvat suurin joukoin rannalle etenkin viikonloppuisin. Aurinkoon he eivät mene, vaan viettävät aikaa ja kokkailevat puiden alla varjossa.

Kuten rakkaalla lapsella, on tälläkin rannalla pari muutakin nimeä. Bang Sak Beach saattaa löytyä kartasta myös Takua pa ja Changwat Phangnga nimillä.

Khao Lakin parhaat rannat

Khao Lakin parhaat rannat

Khao Lakin parhaat rannat

Khao Lakin parhaat rannat

Khao Lakin parhaat rannat

Khao Lakin parhaat rannat

Anteeksi. Missä on minun osuuteni ruuasta?

Khao Lakin parhaat rannat

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

17 comments

Kamala Kamala Beach | Vali vali vaan - TÄMÄ MATKA 11 maaliskuun, 2019 - 4:35 pm

[…] Khao Lakin parhaat rannat – Löydätkö suosikkisi […]

Reply
hanna 12 helmikuun, 2018 - 8:36 pm

Upeet kuvat ja ihana fiilis, kaipaan jonnekin lämpöseen heti! 😀

hanna
http://www.hannamariav.com

Reply
Miika / Scenic Road Hunters 11 helmikuun, 2018 - 6:10 pm

Kauniita rantoja näyttäisivät olevan. Thaimaa on kokonaan kokematta mutta joku sellainen rauhallisempi ranta voisi olla kiva. Noi lilluvat korallit hieman mietityttää. Eikös se kuitenkin ole aika terävää?

Piti lukea toi Tsunamin luuranko pariin kertaan 😊

Reply
Veli-Matti 11 helmikuun, 2018 - 5:22 pm

Vaikka periaatteenamme on ollutkin, ettei kahta kertaa samaan paikka, koska maailmassa on niin paljon nähtävää, mutta Khao Lakissa olemme käyneet jo kolme kertaa ja vieläkin voisi mennä. Nyt ollaan Mauririuksella ja tämä on ehkä ilmastoltaan vieläkin mukavampi ja ihmiset ovat todella ystävällisiä. Todellisia rantaparatiiseja molemmat.

Reply
Karoliina Kazi 11 helmikuun, 2018 - 4:26 pm

Upeita kuvia ja letkeä tunnelma välittyy tänne tuuliseen Lontooseen saakka. Siitä kun minä olen käynyt Thaimaassa on jo todella kauan, se oli muistaakseni vuonna 2000, mutta muistan edelleen ne ihanat rannat tarkasti. Näistä suosikkini olisi varmaan Bang Sak Beach.

Reply
sari / matkallalahelletaikauas 11 helmikuun, 2018 - 11:22 am

Tulee kyllä ikävä Khao Lakia. Jollain tavoin paikka kun oli miellyttävän rauhallinen. Tässä uutena tuli tuo Bang Sak beach. Kivalta näytti sekin. White sand beachiltä kävelimme Pohjoissuunnan rannoille. Ihan parasta paikassa oli tuo pitkä rantaviiva, missä oli mukava tehdä päivälenkkiä rantaviivaa pitkin. Suunnittelemme olevamme jouluna pois Vietnamissa mutta nyt pohdin, että pitäisikös sittenkin mennä Thaimaaseen.

Reply
Sofia / Project Forever 11 helmikuun, 2018 - 3:28 am

Mä tarvitsen rantaloman. Nyt heti kiitos! 😀 Näitä kuvia katsellessa tuli siis hirveä aurinkoikävä ja melkein voin tuntea hiekan varpaiden alla. Rantalomaa joudun kuitenkin odottelemaan vielä loppusyksyyn asti. Thaimaassa en ole vielä käynyt, mutta ensi talvena olisi tarkoitus kiertää reittiä Chiang Mai, Krabi, Ko Lanta ja Trangin saaret, ja Bangkokista kotiin.

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 11 helmikuun, 2018 - 7:07 am

Oi, sulle tulee ihana loma. Chiang Mai on kyllä yksi mun lemppareista. Siitä on vuosia, kun olen siellä käynyt, mutta jatkuvasti kutkuttaa tuolla takaraivossa, että pitäisi mennä uudestaan.

Reply
Tuija 10 helmikuun, 2018 - 6:56 pm

Kiitos❤️ Vajaan kuukauden päästä matkaan. Oliko tuolla white sands beachilla vielä rantapetejä vukralla? Kuulin ettei olisi enää? Miten muilla rannoilla? Hiekassa en tykkäisi makoilla 😂
Mutta kiitos ihanasta tekstistä ja kuvista

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 10 helmikuun, 2018 - 7:17 pm

Kiitos Tuija.

Kyllä White Sand Beachiltä sai vuokrattua aurinkopetejä. Samoin Coconut Beachiltä. Tietenkin rannat ovat pitkiä ja varmasti yrittäjät toimivat myös sesongin mukaan. Mutta luulisi nyt, että kuukauden kuluttua olisi sesonki vielä kuumimmillaan. Samanlaisia aurinkotuoli/varjo hässäköitä, kuin esim. Katalla/Karonilla/Patongilla, tuolla ei missään ole. Onneksi!

Ihanaa matkaa.

Reply
Tuija 10 helmikuun, 2018 - 10:03 pm

Kiitos ❤️

Reply
Minna 10 helmikuun, 2018 - 4:43 pm

Tässähän tulee kunnon matkakuume! Upeita rantoja, tuolla kyllä kelpaisi 🙂

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 10 helmikuun, 2018 - 7:17 pm

🙂

Reply
NelliL 10 helmikuun, 2018 - 3:27 pm

Kiitos hyvistä vinkeistä. Itse en ole vielä toistaiseksi innostunut lähtemään tuonne mutta ehkä mä joskus innostun.

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 10 helmikuun, 2018 - 7:18 pm

Kiitos NelliL

Phuketissa olin käynyt useasti. Khao Lak oli nyt minulle ensimmäinen kerta.

Reply
Written by Neea 10 helmikuun, 2018 - 2:36 pm

Ihana fiilis välittyy noista kuvista! Alkoi vain kauheasti tehdä mieli johonkin lämpimään maahan näistä Suomen kylmiä ilmoja pakoon.

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 10 helmikuun, 2018 - 7:18 pm

Kitos Neea.

Kyllä se vain kummasti lämmin ja aurinko piristävät talven keskellä.

Reply

Leave a Comment