Khao Lak hotellikokemuksia | Mitä saa 50-100-150 eurolla yö?

by Anna | TÄMÄ MATKA

Lähdimme Khao Lakiin äkkilähdöllä ja minulle ei jäänyt aikaa tutkia tai kysellä Khao Lak hotellikokemuksia muilta matkailijoilta mitenkään perusteellisesti. Sen kyllä huomasin, että Khao Lak hotellikokemuksia kysellään netissä paljon. Alueelle tuntuu suuntaavan paljon lapsiperheitä, jotka ovat ehkäpä normaalia tarkempia hotellia valitessaan.

Tammikuun lopussa osa hotelleista oli jo täyttynyt, ja jäljelle jääneiden hinnat eivät olleet merkittävästi laskeneet. Osa ihmisistä, joiden kanssa juttelin, oli varannut majoituksensa jo liki vuotta aikaisemmin.

Päätimme viettää kaupungissa kolme yötä ja valita jokaiselle yölle eri hotellin. Asetimme ihan testimielessä hotelliyöpymisille hintarajat: 150/100/50 euroa tutkiaksemme, mitä kullakin hinnalla saa. Esittelyyn päätyivät iso rantaresortti, keskustan rantahotelli ja viidakkomaja.

Khao Lak hotellikokemuksia

Khao Lak hotellikokemuksia

Khao Lak hotellikokemuksia 150€/yö | The Sands Khao Lak by Katathani

The Sands Khao Lak by Katathani on suuri hotellikompleksi, jonka keskellä on iso tekojärvi, ja josta on suora yhteys Khao Lakin Nang Thong -rannalle. Me varasimme perushuoneen 45m² Agodan kautta, jonka hinta oli 50€ Booking.comia edullisempi, 148€/yö aamiaisella.

The Sands Khao Lak by Katathanin konsepti on hyvä. Oheisesta linkistä näet alueen kartan.

Lagoon Wing on vastaanottoa lähin rakennus ja tarkoitettu pariskunnille rauhallisempaan oleskeluun. Osasta huoneista on mahdollisuus pulahtaa omalta terassilta suoraan uimaan.

Seaside Wing on lähempänä merta, sekä uima-altaita ja sinne sijoittuvat perhehuoneet, ravintolat + muutama yli 100m² ja yhden makuuhuoneen suite heille, joilla ei ole pienen rahan puutetta.

Aqua Wing on vielä rakenteilla ja valmistuu keväällä 2018. Kuvan mukaan sinne tulee uusia perhehuoneita suoralla pool accessilla, sekä uusi vesipuisto. Näin lapsiperheet saadaan näppärästi kokonaan omalle alueelleen ja omien palveluiden ääreen. Nyt uima-altaat oli jaettu niin, että alle 12-vuotiailla oli oma altaansa ja aikuisille lähempänä rantaa ns. peace allas allasbaareineen.

Khao Lak hotellikokemuksia

Khao Lak hotellikokemuksia

Khao Lak hotellikokemuksia

The Sands Khao Lak by Katathani |Hinta ja laatu kohtaavat

Vastaanotto on suuri ja mahtava kuin entinen Neuvostoliitto, ja tyttäret tiskintakana Neuvostoliitto- teeman mukaisesti paperinpyörittelijöitä. Teki mieli sanoa, että anna nyt vain se avain ja leiki niiden kuponkiesi kanssa myöhemmin. No toisaalta… Lomallahan täällä ollaan.

Saimme käyttöömme paremman huoneluokan, eli Pool Access Junior Suiten Lagoon Wing -siivestä. Huone oli vapaana, koska rakenteilla olevan uuden siiven työnmaalta kantautui meteliä tähän osaan hotellia päivällä reilusti. Pool Access Junior Suite oli kooltaan 65m² ja tuohon 148€/yö hintaan nähden erittäin hyvä. Meteli ei haitannut, sillä olimme päivän autoilemassa. Huone oli valoisa, vuode kunnolla leveä ja ilmastointi hyvin säädettävissä.

The Sands Khao Lak by Katathani | Nälkäiseksi ei jää

The Sands Khao Lak by Katathani :n ruoka tuli testattua päivällisen ja aamiaisen muodossa. Ihan hyviä rapusia söimme lounaaksi, mutta parempia sai rannan kuppiloista.

Kun aamiaisella ilmoitetaan, että ruuan kantamisesta pois aamiaissalista seuraa 300 THB:n lasku, kertoo se asiakaskunnasta paljon. Aamiainen kärsi muutenkin perusbuffetin ongelmista. Liikaa kaikkea, mutta ei oikein mitään mielenkiintoista. Pisteet hyvälle valikoimalla aasialaisia ruokia. Noodelikeiton sai tuunata mieleisekseen ja papaijaa löytyi. Kunnon cappuccinon sai automaatista.

Khao Lak hotellikokemuksia

Khao Lak hotellikokemuksia

Khao Lak hotellikokemuksia

Khao Lak hotellikokemuksia 97 €/yö | Suwan Palm Resort

Suwan Palm Resort sijaitsee Nang Thong rannan tuntumassa Khao Lakin keskustan palveluiden lähellä. Aivan hotellin vieressä on ravintoloita ja kauppoja, sekä pienen kävelymatkan päässä lisää hedelmäkioskeja, rahanvaihtajia ja hierontapaikkoja. Kilon pyykkiäkin voi pesettää naapurissa parilla eurolla.

Suwan Palm Resortin vanhapuoli selviytyi tsunamista, uutta siipeä laajennetaan edelleen. Netistä löytyy paljon valitusta rakennuspölystä, mutta myös hajuhaitoista huoneissa. Jos majoitut tässä hotellissa katso, että saat varmasti huoneen ns. modernilta puolelta.

Khao Lak hotellikokemuksia

Khao Lak hotellikokemuksia

Suwan Palm Resort | Paljasta betonipintaa

Suwan Palm Resort oli ensimmäinen näkemäni loft/betonipinta -tyyppinen hotelli Thaimaassa. Ratkaisu oli minun silmääni kiva, mutta kaikkihan eivät noin raffista sisustuksesta välitä. Lattia oli mukavan viileä, mutta myös hyvin liukas märillä jaloilla liikkuessa. Valuun oli jäänyt myös matalampia alueita suihkutilaan ja kylpyhuoneeseen, mistä vesi ei kuivunut pois lainkaan. Jäin myös miettimän, olisivatko esim. sänkyjen betonikorokkeet vaarallisia perheen pienimmille.

Khao Lak hotellikokemuksia

Khao Lak hotellikokemuksia

Khao Lak hotellikokemuksia

Suwan Palm Resort | Hintaansa nähden huono

Hotellin uima-allas oli surkea pieni lätäkkö, jossa lillui yksinäinen muovikrokotiili ja joitain saksalaisia. Ilmastointi piti kovaa ääntä, mutta viilensi kyllä tehokkaasti. Jos sen sammutti ei hiljaisuutta silti tullut. Meri näkyi huoneeseen, joten myös rantatyrskyt kuuluivat hyvin. Tämä nyt oli tietenkin positiivinen asia.

Siivooja herätti ensimmäisen kerran klo 0800. Ihan varmasti aikaerosta kärsivä lomailija haluaakin silloin siivouksen huoneeseensa. Hotellin aamiainen tarjoiltiin viereisessä ravintolassa, ja se oli mautonta länkkärimakuun tehtyä mössöä. En muutenkaan pidä siitä, että minun pitää syödä aamiaiseni niin, että vieressä löhöää 100 kiloa silkkaa läskiä. 100 euron yöhintaan tämä oli surkea esitys.

Khao Lak hotellikokemuksia

Khao Lak hotellikokemuksia

Khao Lak hotellikokemuksia

Khao Lak hotellikokemuksia 49 €/yö | Chomphu Resort

Chomphu Resort sijaitsee keskellä viidakkoa ja lintujen, kaskaiden sekä sammakoiden äänet kuuluivat ihanasti huoneeseen. Paikka sopii parhaiten omalla autolla/skootterilla liikkuvalle. Mitään palveluita ei lähellä ole. Arvelin ensiksi meidän olevan resortin ainoat asiakkaat, mutta illalla väki palaili retkiltään majapaikkaan ja näimme jopa alueella liikettä.

Khao Lak hotellikokemuksia

Chomphu Resort

Khao Lak hotellikokemuksia

Chomphu Resort | Halpis, mutta hyvä sellainen

Majoituimme villaan, jonka koko oli 24 m², eli edellisten hotellien olohuoneen kokoinen. Huone oli juuri sellainen puhdas perushuone, kuin esitteessä kuvailtiinkin. Ilmastoinnin kanssa sai hieman kikkailla, mutta lopulta halutut asetukset suostuivat jäämään päälle.

Villoihin kuuluvassa pienessä uima-altaassa en uittaisi isovarvastanikaan, mutta naapuri pariskunta näytti omassaan viihtyvän hyvin. Suurempi, mutta myös roskainen uima-allas löytyi rakennusten keskeltä. Muuten paikka oli kyllä siisti. Kissoja ja koiria tosin pyöri vähän joka nurkassa, sekä ulkohuonekalujen päällä.

Aamiainen oli hyvin pelkistetty, mutta se tarjoiltiin pöytään ja 50 euron hintaan nähden sen laatu oli OK.

Khao Lak:n parhaat rannat löytyvät muuten muutaman kilometrin päästä.

Chomphu Resort

Khao Lak hotellikokemuksia

Khao Lak hotellikokemuksia

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

20 comments

Kari 11 huhtikuun, 2018 - 4:00 pm

Kommenttisi Sandsin aulasta ja respan ”työnteosta” osuivat kyllä naulan kantaa 😀

Tuo huoneen kuva taas toi muistot mieleen…..Olin varannut huoneen Sandsista ja loman alusta puuttui yö. Huonetta etsiessäni löysin heiltä ”viimeisen” huoneen taisi olla Air Asialla ja ”halvalla” (jotain 95 eur), joten varasin huoneen hätäpäissäni, muistamatta, että monesti ne ”halvimmat” huoneet ovat myös hotellin huonoimmat hotellin tasosta riippumatta….no eipähän tarvinnut seuraavana päivänä kuin siirtää itsensä huoneesta toiseen.

Huoneeseen aamupäivästä päästyäni totesin, että okei tässähän on altaalle pääsyt ja kaikki…..ja siinä se sitten olikin, altaan vesi oli niin **** kylmää ja aurinko ei paistanut parvekkeelle koko päivän aikana. En voinut uskoa miten paljon vaikutti fiilikseen, kun huone vaihtui aurinkoisen puolen seaside siipeen johon näkyi suoraan vielä auringon laskukin…kannattaa varmistaa huoneen sijainti, jos Sandsiin aikoo….iän myötä on nuo kriteerit hieman tiukentuneet 🙂

Anyway….Siisti ja mukava ranta-alue laajoine allasalueineen, jos pitää auringonotosta. Mutta tähdet varmaankin palvelujen määrästä, sillä toiminta näytti valitettavasti henkilökunnan osalta lähinnä opettelulta ja ”harrastelulta” vs. esim 4 tähden Amari Phuket Patongilla.

Reply
Jenna / Enemmän kuin äiti 8 helmikuun, 2018 - 11:29 am

Hyödyllinen suuntaa antava kattaus eri majoitusvaihtoehdoista. Etenkin taaperon kanssa matkustaessa sitä haluaa valita mahdollisimman tasokkaan (lähinnä hygienian ja sijainnin kannalta) vaihtoehdon, mutta kuitenkin kohtuullisen budjetin rajoissa. Arvomme tällä hetkellä jo ensi talvelle reissua isomman matkaseurueen kesken joko Thaikkuihin tai Floridaan. Itse olen enemmän Miami-Orlando -combon kannalla, mutta loppujen lopuksi paras diili ja enemmistön ääni ratkaisee. Pistän nämä vinkit siis korvan taakse hautumaan!

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 8 helmikuun, 2018 - 9:46 pm

Kiitos Jenna.

Lasten kanssa matkustaessa olin todellakin paljon huolellisempi hotellien valinnan suhteen, kuin nyt kun teinit jäävät useimmiten kotiin.

Täytyy tunnustaa, että en ole koskaan Miamissa käynyt. Mun suurin unelmani olisi nähdä oikein kunnon Yhdysvaltain eteläosissa sijaitsevat osavaltiot kuten Missisippi jne.

Reply
Merja / Merjan matkassa 7 helmikuun, 2018 - 10:24 pm

Kiva postausidea! Me ollaan oltu Thaimaassa joka kerta valmismatkalla, mutta viime aikoina on alkanut kiinnostamaan omatoimimatkailu. Näistä vaihtoehdoista halvin ja kallein miellyttivät eniten. Tahtoo aina kunnon allasalueen, ei mitään pientä lätäkköä.

Reply
NelliL 4 helmikuun, 2018 - 2:39 pm

Vitsit miten ihania kuvia…Kiitos hyvästä postauksesta.

Reply
Anna 6 helmikuun, 2018 - 9:07 am

Kiitos Nelli 🙂

Reply
Teija / Lähdetään Taas 4 helmikuun, 2018 - 11:38 am

Noista hotelleista ei kyllä koskaan oikein tiedä pelkkien hotellin omien sivujen perusteella – ja hinnastakaan ei näköjään voi juuri päätellä mitään.

Tuon 100 euron hotellin sisustus on minustakin ihana, mutta allasalue ihmetyttää tuohon hintaan!

Sen huomasimme vuosi sitten, että kun otimme pakettimatkan, saimme todella hyvän, uuden hotellin (X10 Khaolak Resort) huomattavasti edullisemmin kuin mitä se olisi ollut, jos olisimme ottaneet lennot ja hotellin erikseen. Pakettimatka tosin sitoo sitten koko loman ajaksi samaan hotelliin, mutta meille se sopi oikein hyvin, kun olimme matkassa vain viikon ja rättiväsyneitä pitkän syksyn jälkeen.

Reply
Anna 6 helmikuun, 2018 - 9:06 am

Kiitos Teija.

Hotellien vertaileminen on oikeaa salatiedettä 😉 Ensin pitää valita hotelli, sitten etsiä kaikki mahdolliset arvostelut ja tiedot tuosta hotellista.Vertailla kuvia ja esittelyitä ja osata lukea rivienvälistä.

Hauskinta on katselle, miten erilaisia asioita käyttäjät ovat painottaneet. Etenkin Emiraateista, Saudeista, Kuwaitista ym. maista tulevat ihmiset painottavat aivan eri asioita kuin muut kansalaisuudet. Näkee, että heillä on jo kotimaissaan älyttömän hyvä palvelu/varustetaso hotelleissa.

Kyttäsin tuota X10 Khaolak Resortia koko ajan, mutta sen hinta ei laskenut alimmillaankaan alle 200 euroa yö/huone. Välillä huoneen hinta oli yli 400€. Eli tosiaan pakettimatkoilla voi saada erittäin hyvän hotellin paljon halvemmalla. Tietenkin noilla on eri huoneluokkia ym. mutta kun iso matkanjärjestäjä ostaa hotellilta sadoittain huoneita, on se hinta vähän toinen kuin turistille, joka ostaa vain yhden huoneen.

Reply
Minnea 3 helmikuun, 2018 - 12:18 pm

Oi, nyt iski matkakuume! Ihanan näköistä! Kiva, kun teit nämä arviot, näistä on varmasti monelle apua!

Reply
Anna 6 helmikuun, 2018 - 8:55 am

Ole hyvä Minnea!

Matkakuumetta on aina mukava aiheuttaa.

Reply
hanna 2 helmikuun, 2018 - 8:46 pm

Kiitos tästä arviosta! Siellä on kyllä ollut ihanan näköistä ja nyt tietää taas hiukan enemmän siitä mihin kannattaa mennä ja mihin ei!

hanna
http://www.hannamariav.com

Reply
Anna 6 helmikuun, 2018 - 8:48 am

Kiitos Hanna!

Mukava, jos kirjoituksesta oli hyötyä.

Reply
marja liljestrom 2 helmikuun, 2018 - 2:24 pm

Thaimaa on kokonaisuudessaan ihana paikka. Oltiin siellä viime talvena. Hotellin nimeä en muista. Mutta tarpeeksi hyvä oli. Meri ja uima-altaat lähellä. Kiitos tosi informatiivisesta postauksesta.

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 2 helmikuun, 2018 - 2:37 pm

Kiitos Marja!

Thaimaa on aivan ihana paikka ja tänne on niin mukava tulla yhä uudestaan. Ei tarvitse tosiaankaan olla mitään 5-tähden luksusta, koska meri, ranta ja luonta aivan mahtavia jo itsessään.

Reply
Sari 1 helmikuun, 2018 - 8:54 pm

Haluan seurata mitä vastaatte. Me oltiin aikanaan Khao Lak laguna resortissa. Ihan parasta sijainnin suhteen. Tosin iso toimija. Joskus äänestetty ihan top10 hotelliksikin.

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 2 helmikuun, 2018 - 6:48 am

Eli jos viikon majoituksen ottaisin samasta paikasta, niin valinta olisi Suwan Palm Resort. Huoneisto oli iso ja siisti, sekä sijainti rauhallinen. Ranta aivan lähellä ja paljon palveluita ympärillä. Ei tarvitsisi ottaa aina autoa tai taksia alle. Aamiaisen söisin suosiolla muualla. Tämä tosin sillä oletuksella, että huone olisi juuri tuo, ei joku niistä haisevista huoneista, mistä ihmiset valittavat paljon.

Tietenkin tuo The Sands Khao Lak by Katathani olisi paljon hienompi, mutta siinä lähellä ei oikein ollut mitään. Lisäksi sen suuruus vähän ahdisti minua. Ja viikossa 50 euron hintaero on jo tosi merkittävä! En myöskään usko, että olisin saanut tuota huoneluokkaa koko viikoksi 149€/yö.

Reply
sari / matkallalahelletaikauas 4 helmikuun, 2018 - 5:03 pm

Hotellin valinta on melkoista! Siinä ratkaisee ainakin meillä sijainti, koko, näkö, aamiainen ja onko rannalla. Seuraavaksi haluaisin kokeilla huonetta, josta pääsee suoraan uimaan ja voi omalla partsilla ottaa aurinkoa.

Reply
Anna 6 helmikuun, 2018 - 8:48 am

Meillä oli nyt tällä reissulla kolme majoitusta, josta uimaan pääsi ovesta. Kaksi onkin esitelty tässä jutussa ja kolmas oli sitten ihan oma villa. Näissäkin on eroja, eli kannattaa valita sellainen, missä sillä uima-altaalla oikeasti tekee jotein 🙂

Reply
Asko Leppilampi 1 helmikuun, 2018 - 8:15 pm

Kiitos hauskasta postausideasta! Minkä valitsisitte, jos pitäisi olla viikon verran eli missä hinta ja laatu kohtaisivat teitä miellyttäen? Toki voin kuvitella, että teille vain ensimmäinen kelpaisi 🙂

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 2 helmikuun, 2018 - 6:46 am

Ole hyvä. Saa kopioida 🙂

Jos viikon majoituksen ottaisin, niin valinta olisi Suwan Palm Resort. Huoneisto oli iso ja siisti, sekä sijainti rauhallinen. Ranta aivan lähellä ja paljon palveluita ympärillä. Ei tarvitsisi ottaa aina autoa tai taksia alle. Aamiaisen söisin suosiolla muualla. Tämä tosin sillä oletuksella, että huone olisi juuri tuo, ei joku niistä haisevista huoneista, mistä ihmiset valittavat paljon.

Tietenkin tuo The Sands Khao Lak by Katathani olisi hienompi, mutta siinä lähellä ei oikein ollut mitään. Lisäksi sen suuruus vähän ahdisti minua. Ja viikossa 50 euron hintaero on jo tosi merkittävä!

Nythän meillä oli vuokra-auto koko ajan alla, joten liikkuminen oli älyttömän helppoa.

Reply

Leave a Comment