Hintavertailu Lanzarote omatoimisesti vs. TUI

by Anna | TÄMÄ MATKA

Hintavertailu Lanzarote omatoimisesti vs. TUI. Koska olen viitannut muutamaan otteeseen TUI:n myymien valmismatkojen (minusta melko poskettomiin) hintoihin, lienee reilua avata oman Lanzaroten viikkomme kuluja 4/2018. Hinnat ovat kahdelta.

Hintavertailu Lanzarote omatoimisesti vs. TUI

Lennot Helsinki-Arrecife 310 €.

Hotellit 614€. Kolme hotellia oli meillä niinkin hyviä, että niiden esittelyt löytyvät alla olevista jutuista.

  • Apartamentos Islamar Arrecife
  • El Charco Suites (kaksi eri huoneistoa, toinen 45 m²  ja toinen 80 m²)
  • TUI Sensimar Natura Palace (premium-huone suoralla merinäköalalla ja puolihoidolla)
  • Arrecife Gran Hotel & Spa (sviitti 15. kerroksesta ja puolihoidolla)

Hotelleista on pakko todeta sen verran, että valmismatkalaisille annetaan pääsäntöisesti ne hotellien huonoimmat huoneet. Mikäli mielii parempaa näköalaa tai huoneluokkaa, on siitä maksettava varaushetkellä lisämaksua. Vertailuna TUI Sensimar Natura Palace:n hinnat.

Hintavertailu Lanzarote omatoimisesti vs. TUI

Lanzaroten Arrecife kokemuksia

El Charco Suites

Lanzaroten Arrecife kokemuksia

Arrecife Gran Hotel & Spa

TUI Sensimar Natura Palace

TUI Sensimar Natura Palace

Hintavertailu Lanzarote omatoimisesti vs. TUI

Yhden hengen matkahinnat

Hintavertailu Lanzarote omatoimisesti vs. TUI

Kahden hengen matkahinnat

Ruoka + auto eivät paljoa maksaneet

Ruokaan ja juomiin kului 166 euroa. Tuossa hinnassa on myös kotiin ostetut runsaat ruokatuliaiset mukana. Kolmena päivänä meillä oli matkallamme puolihoito, joka sisältyy siis hotellien hintaan. Laitetaan nämä kulut nyt tähän mukaan, vaikkakin osa bloggaajista ei laske kulupostauksiin ruokia ja juomia lainkaan mukaan, sillä kyllähän kotimaassakin pitää päivittäin syödä.

Auton vuokra oli 140 euroa ja polttoaineeseen meni 24 euroa. Lisäksi pääsymaksut 35 euroa ja oman auton parkkimaksu Oulussa 24 euroa.

Eli yhteensä saimme kulutettua viikon lomaan Lanzarotella  1313 euroa.

Hintavertailu Lanzarote omatoimisesti vs. TUI

Kun koko viikon kuluista putsataan pois muut kulut, saadaan lentojen ja hotellien osuus, joka on 924 euroa. Lomalaista kohden summa on 462 euroa. Ero TUI:n hintaan on järkyttävän suuri. TUI:n hinnat ovat tuplat omatoimimatkaan verrattuna. Pidän siis kiinni mielipiteestäni, että valmismatkoissa on ns. ”kate kohdallaan”.

Ostimme lennot äkkilähtöinä, mutta kyllä edullisia lentoja (suoria) on muutenkin Arrecifeen saatavissa. Valmismatkatoimistot myyvät pelkkiä lentoja ja Norwegian lennättää Kanariansaarille kustannustehokkaasti. Myös Finnair lentää Lanzarotelle suoraan.

Edit 5.5.2018: Osalla lukijoista on ollut vaikeuksia hahmottaa mikä hinta on yhdelle matkalaiselle ja mikä pariskunnalla. Siksi laitoin tähän esille myös TUI:n hinnat yksin matkaan lähtijälle. Vertailuhinnat ovat kaikki lähdölle 12.4.2019 ja ne ovat hyvin samansuuntaiset kuin vuoden 2018 hinnat olivat.

Lanzaroten Arrecife kokemuksia

Mitä maksoi viikko Lanzarotella omatoimisesti

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

14 comments

Mika 5 kesäkuun, 2018 - 9:14 pm

Epäreilu vertailu, vaikka olen samaa mieltä siitä että TUI:n hinnoissa on katteet kohdallaan.
Ensinnäkin noin edullisia lentoja (155€/hlö) ei saa Lanzarotelle kuin hyvällä tuurilla, ja silloinkin ainoastaan äkkilähtönä. Normaali alkaen hinnat ovat lähempänä 400 euroa / hlö pelkistä lennoista.
TUI:n verailuhinnoista et myöskään maininnut milloin vertailuhinnat on tarkastettu. Eli äkkilähtöjen hintoja ei yksinkertaisesti voi verrata 2-3 kuukauden päähän varattaviin hintoihin.

Reply
Anna 6 kesäkuun, 2018 - 3:55 pm

Kiitos Mika

Vertailla voi oikeastaan ihan mitä haluaa, oli se epäreilua tai ei. Elämä nyt tuppaa olemaan sellaista : D

Vertailuhinnat oli tarkastettu lähtöpäivänä.

Ei tämä blogi ole mikään tilasto, vaan perustuu ihan normaaleihin matkailijan havaintoihin.

Reply
Mika 6 kesäkuun, 2018 - 6:45 pm

Tämä on kuin uusien perunoiden toukokuun myyntihintoja vertaisi espanjalaisiin tuontitomaatteihin. Samalla logiikalla voisin perustella että TUIn hinnat ovat omatoimimatkailua halvemmat koska ostin heiltä äkkilähdön vuoden 1995 toukokuussa alle 500 markalla, ja ensi vuonna saman ajankohdan pelkät lennot samaan kohteeseen maksavat jo yli 200 euroa.

Reply
Anna 7 kesäkuun, 2018 - 3:56 am

Uskon vakaasti, että kantasi tuli selväksi : )

Reply
Susanna 16 toukokuun, 2018 - 8:14 pm

Tuo on muuten totta että omatoimisesti voi yrittää säästää. Tosin jos saa sellaisen 300-500e valmismatkapaketin ne on kyllä edullisia ja niitä ei kannata jättää välistä. Sisiliassa olen ollut tuollaisilla valmismatkoilla, mutta muuten yleensä matkailen omatoimisesti. Viime kesänä majoituin yhteen hotelliin, johon tuotiin myös yhden suomalaisen matkatoimiston asiakkaita. Pian huomasin että asiakkaat saivat huoneet sellaiselta käytävä-parvekkeelta, jossa ei ollut rappua muuta kuin se parveke josta mentiin huoneisiin. Ja tietysti heille hinta oli aika paljon ja siivousta eivät saaneet. Mutta valmismatkoissa voi tosiaan löytää hyviäkin äkkilähtötarjouksia, ainakin jos on valmis tinkimään laadussa ja kelpaa sellainen perustason hotelli

Reply
Outi / Maa Quzuu 16 toukokuun, 2018 - 9:32 am

Kopioitu kommentti

Tämä olikin kyllä mielenkiintoinen postaus! Ei sillä että muutenkaan pakettimatkoja menisin ostelemaan, mutta tämä ainakin todensi sen, ettei vastaisuudessakaan tarvitse. Omatoimimatkailu säästää ja se on paljon hauskempaa

Reply
Sandra 16 toukokuun, 2018 - 9:32 am

Kopioiti kommentti Sandra

Joskus kun olen noita valmispakettien hintoja selaillut, on tullut melkein pudottua penkiltä. En tiedä, olenko ainoa, mutta tuntuu, että ennen sai vielä ihan hyviä pakettihintoja ja varsinkin äkkilähdöissä onnistui säästämään (tyylin pystyi saamaan viikon lennot ja hotellit 200 eurolla), mutta nyt ei ole sattunut mitään edullista. Varsinkin kun yksin matkustaa, joutuu noista paketeista maksamaan vielä huoneen vajaakäytöstä, mikä ei myöskään innosta.

Reply
Pirkko / Meriharakka 16 toukokuun, 2018 - 9:32 am

Kopiotu kommentti Pirkko / Meriharakka

Useimmiten, ehkä tosiaan mainitsemaasi Tunisian matkaa ja asumista Mövenpickin hotellissa, omatoimiselle matkan kasaamiselle saa hiukan palkkaa, mutta toki sen eteen joutuu sitten tekemään vähän töitäkin. Soussen Mövenpickin sai tosiaan Deturin paketissa halvemmalla kuin ottamalla Deturilta vain lennot ja hotellin erikseen.
Me emme aina jaksa/viitsi hakea edullisinta hintaa vaan parasta ja helpointa tapaa matkustaa johonkin kohteeseen. Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa se usein on tee-se-itse, mutta muilla mantereilla matkatoimistolla voi olla luotettavat kontaktit valmiina ja joskus ne luotettavat kontaktit ovatkin tarpeen.
Tuohon Askon kommenttiin tuossa edellä taas kerran muistutus siitä, että RCI-hintoja ei voi verrata avoimiin hotellihintoihin, sillä niihin pääsee käsiksi vaan sijoittamalla järjestelmään, jolloin ko. sijoituksen arvo ja sen menetetty tuotto vaikkapa osakemarkkinoilla pitäisi myös huomioida.

Reply
Sisko / Hieman_vino 6 toukokuun, 2018 - 11:42 am

Hyvä vertailu! Valmismatkoissa mielestäni hinnat on lähes poikkeuksetta poskettomia. Jokaiselta laskutetaan täysi huoneen hinta, vaikka samassa huoneessa oltaisiin. Sitten vielä lapsista melkein täysi hinta.. Ei meillä olisi Tallinnan risteilyä kummempaa vara tehdä, jos valmismatkoilla vaan voisi matkustaa. Onneksi on vara valita. 🙂

Reply
Anna 7 toukokuun, 2018 - 10:01 am

Kiitos Sisko

Tuo huoneen hinnoittelu on juurikin se suurin epäkohta. Valmismatkan hinta nousee perheellä täysin kohtuuttomaksi.

Onneksi tosiaan tarjontaa on niin paljon, että jokaiselle löytyy jotakin!

Reply
Tuuli 6 toukokuun, 2018 - 10:00 am

Hei Anna! Tutustuin blogiisi vasta vähän aikaa sitten, ja olen sen jälkeen lueskellut useampia juttuja. Kiinnostavia ja huikean informatiivisia matkajuttuja. Ja hyviä keskusteluja.

Silloin, kun meidän nuoriso oli sen ikäistä, että uima-allas oli matkan keskeisin asia, ja Aurinkomatkoilta sai 50 % lapsialennusta, tuli käytettyä valmismatkoja. Kiinnostuksen kohteiden lavennuttua siirryttiin omatoimimatkailuun. Olen välillä vilkuillut valmismatkojen hintoja, ja pitänyt niitä nykyään tosi kalliina, mutta noin tarkkaa hintavertailua en ole tehnyt, kiva lukea. Kyllähän valmismatkan hinnalla omalla tourilla saa huomattavasti enemmän, varsinkin jos käy useammassa paikassa. Tekin kiertelitte paljon, jos olisi käynyt noissa paikoissa ostetuilla retkillä, kustannusero olisi vielä noussut. Löytyyhän niitä hyviä diilejäkin tietenkin.

Reply
Anna 7 toukokuun, 2018 - 9:58 am

Kiitos Tuuli

Onpas kiva saada uusia lukijoita ja etenkin, jos vielä olen jotain uutta infoa voinut kertoa : )

Pienet lapset lentävät minusta edelleen melko edullisesti valmismatkoilla, tai ainakin olen niin ymmärtänyt. Omat poikanihan ovat jo sen ikäisiä, että heistä ei mitään ”lapsialennuksia” saa, joten sen tarkempaa tietoa minulla ei asiasta ole.

Retkien hinnat ovat usein melko kohtuuttomia. Ainakin, jos ne ottaa joltain isolta matkanjärjestäjältä. Jos käy muutamalla retkellä, samalla hintaa vuokraa usein auton koko loman ajaksi. Tosin, eiväthän kaikki kyllä halua ajella vuokra-autolla… Onneksi valmisretkille on vaihtoehtona vielä käyttää ihan julkisiakin, jotka monessa massa toimivat erittäin hyvin.

Reply
Asko Leppilampi 5 toukokuun, 2018 - 10:04 am

Kiitos Anna. Omat kokemukseni ovat samansuuntaisia. Olemme 10 v olleet pelkästään Asko Toursin matkoilla. Kun käytämme vielä pääsääntöisesti RCI-majoituksia hinnat ovat puolet edullisempia ja taso parempi.

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 5 toukokuun, 2018 - 10:54 am

Kiitos Asko

Valmispaketeissa tosiaan tuo hotellien tasokaan ei ole mitenkään loistelias. Kun itse pääsee valikoimaan hotellin, saa usein paremman huomattavasti edullisemmin.

Joskus valmispaketteihin on paketoitu laadukas hotelli edullisesti (muistelen, että Meriharakka blogissa oli vertailua Deturin Tunisian reissusta, jolloin he saivat Mövenpick-hotellin todella halvalla), eli silloin sellaista vaihtoehtoa tietenkin kannattaa käyttää.

Reply

Leave a Comment