Icelandair Saga Lounge avattiin uudistuneena Keflavikin lentokentällä keväällä 2017. Aikaisemmin lounge sijaitsi alakerroksessa, mutta laajennuksen yhteydessä se siirtyi rakennuksen ylimpään kerrokseen. Icelandair Saga Lounge :a kutsutaan hieman harhaanjohtavasti ”luxury loungeksi”, mutta sitä se ei ole. Kyseessä on toimiva ja valoisa lounge, joka hoitaa tehtävänsä kohtuullisen hyvin.
Icelandair Saga Lounge | Kiva sisustus, mutta se ei ihan riitä…
Icelandair Saga Lounge :n sisäänkäyntiä leimaa täydellinen vaatimattomuus ja hetken aikaa rullaportaiden päässä seistessäni mietin, tulinko oikeaan paikkaan? Kirjaantuminen sisään sujui joutuisasti, mutta mitään varsinaista esittelyä loungesta en saanut. Tämä on sääli, sillä ystävällinen kysymys, onko asiakas käynyt loungessa aikaisemmin, saa ainakin minut tuntemaan itseni erityisen tervetulleeksi. Lisäksi minusta on mukava heti aluksi kuulla, onko tarjolla jotain erikoista, mihin kannattasi kiinnittää erityisesti huomiota. (Kuten esim. Heathrow’n lentoasemalla Qantas Loungessa gini-baari ym.)
Ottaen huomioon, että Icelandair Saga Lounge on toiminut vasta vuoden uusissa tiloissa, sen pinnat olivat jo kovasti nuhraantuneet. Toisaalta tämä kertoo myös siitä, että Icelandairilla pyyhkii hyvin, koska väkeä loungeen asti riittää.
Erityisesti yksittäiset istumapaikat, jotka kiersivät takkaa tai sijoittuivat panoraama ikkunan suuntaisesti, miellyttivät minua kovasti. Tulisija keskellä loungea on ollut suunnittelijalta kyllä hyvä oivallus. Loungen virallinen esittely kertoo, että ikkunoista avautuu ”panoraamanäkymän Reykjanesin niemimaalle ja Faxaflói-lahdelle – aina Snæfellsjökull-jäätikölle asti kirkkaina päivinä”. Valitettavasti lähtöpäivänä satoi niin rankasti, että tämän väitteen tarkastaminen ei onnistunut. Toisaalta vulkaaniset kivet, valokuvat ja takka tarjosivat kyllä katselemista ja tutkittavaa riittävästi tunnin odotuksen aikana.
Vessat olivat kolkot, ne olivat myös siivottomat (pytyt roiskeisia, terveyssiteitä lattialla ja Blue Lagoon käsivoiteet pursunneina pumppupulloista ulos pitkin tasoja). Kurkistin myös suihkutiloihin ja ainakaan pyyhkeitä ei tuolloin ollut saatavilla. Oletettavasti niiden kuitenkin suihkutiloissa kuuluisi tarjolla olla? Vierailin loungessa aamusta klo 7.30-8.45 välisenä aikana, joten mistään ruuhkahuipusta ei ollut kyse. Siivousväli vain on selvästi aivan liian pitkä.
Vierailuni aikana tiloissa siivosi nainen kovaänisen pölyimurin kanssa. Hän veteli samalla suulakkeella lattiat ja sohvapinnat, mikä osin voi selittää, miksi verhoilukankaat olivat kovin kärsineen näköisiä.
Icelandair Saga Lounge | Juomista riittää
Icelandair Saga Lounge tarjoilee asiakkailleen aamiaiseksi melko perinteisen valikoiman leikkeleitä, juustoja, kananmunaa ja leipää. Puurot oli syöty jo parempiin suihin tuohon aikaan ja lisää ei tyhjentyneeseen kattilaan tuotu. Vihanneksia kaipaavalle tarjolla oli vain kurkkua ja paprikaa, joten ns. ”terveellisen vaihtoehdon” rakentelu leivän päälle saattaa tuottaa haasteita. Lämpimänä vaihtoehtoja oli erittäin hyvää munakasta, sekä pieniä pannukakkusia.
Kahvin kanssa tarjolla oli donitseja ja jotain pieniä muffinseja. Nämä ”makeat” olivat kyllä surkea esitys.
Sen minkä Icelandair Saga Lounge tyri ruokatarjoilussa, se korvasi kyllä juomapuolella. Kaikki mahdolliset juomat, myös alkoholittomat, oli saatu esille. Pelkkiä vesiä, oluita ja virvoitusjuomia oli kaksi suurta jääkaapillista. Ainut mikä omituisesti puuttui, oli kuohuviini/samppanja.
Icelandair Saga Lounge | Monien käytettävissä
Icelandair Saga Lounge on monien lentoyhtiöiden tasojäsenten, sekä erilaisten maksukorttien haltijoiden käytettävissä. Tarkat tiedot sisäänpääsystä ja mahdollisuudesta tuoda vieras, voit tarkistaa täältä. Itselläni pääsyn mahdollisti Finnair Plus Gold -kortti.
Icelandairin Saga Lounge on avoinna päivittäin 05.00–19.00*
*10.5.–20.8. lounge on auki keskiviikkoisin ja sunnuntaisin 21.00–01.00.
*1.7.–26.7. lounge on auki lauantaisin 21.00–01.00.
Jos lounget kiinnostavat, pääset tutustumaan Finnairin Helsinki-Vantaan tarjontaan seuraavasta kirjoituksesta. Sinä esittelyssä Finnair Lounge ja Non-Schengen Premium-lounge.
4 comments
Tuo asiakkaiden vastaanottaminen on tärkeämpää kuin moni lounge tajuaa. Tuorein kokemukseni Göteborgista: ojensin boardingpassin, virkailija jäi kysymään, onko mulla siis niinkuin joku kortti (lukee sitä boarding passia, jossa luki sekä kortti että pääsy loungeen vieraan kanssa). Sanoin, että kyllä on. Hän haluaa nähdä kortin. Toinen ärsyttävä asia oli, että lounge oli menossa 40 minuutin päästä kiinni, mutta meno oli kuin henkilökunta olisi lähdössä kotiin heti. Lappuja ”this is a silent lounge” näkyi ympäriinsä, niin hirveän kiva, että henkilökuntaan kuuluva nainen kälättää kaikista äänekkäimmin (onneksi oli boset :D). Ja joo, luksus-sanaa ei pitäisi kyllä tuollaisiin käyttää 🙂
Kiitos Heidi
Just tuo. Kyllä sen hemskatin boardinpassin pitäisi riittää… mutta joissain paikoissa tosiaan halutaan kortti ja parhaimmillaan passikin. Sitten kirjaillaan joihinkin paperilistoihin pitkään ja hartaasti numerosarjoja. Kyllä kyrsii, etenkin jos on lyhyt vaihto ja haluaisi vain käydä nopeasti vessassa ja syömässä jotain.
Ja joissakin paikoissa henkilökunta rupeaa keräilemaan pulloja ja ruokia pois tosiaan hyvissä ajoin. Itse otan mielelläni konjakin ennen lentoa ja usein juuri ne kaikista kalleimmat pullot kerätään talteen jo aikaisin illasta ja jätetään vain jotain viinejä ja vodkapulloja näkyviin. Käyn yleensä sitten ihan pokkkana vaan sanomassa, että, kiitos yksi konjakki minulle. Aina se pullo on ”löytynyt” jostain.
Islanti oli mieleenpainuva maa ja tykkäsin siitä kovasti, mutta palvelulla siellä ei kyllä todellakaan loistettu. Jos suomalaisia sanotaan jäyhiksi niin tässä oli sitten astetta verran jäykempää väkeä. Hymyä, edes sitä väkinäistä, ei juurikaan näkynyt asiakaspalvelussa.
Kiitos Paula
Osut niin oikeaan tuossa jäyhyydessä. Sinällään en edes osaa kaivata ”amerikkalaista” ylitsevuotavan ystävällistä ja sosiaalista palvelukulttuuria, mutta jotakin on silloin selkeästi erilailla, jos suomalainen kokee palvelun jäykäksi 😉