Kukkakauppa Kanerva – Urani floristina

by Anna

Kukkakauppa Kanerva – Urani floristina. Kesäisen perjantain kunniaksi heittäydyin viikko sitten kukkien maailmaan. Kukkakauppa Kanerva järjesti workshopin bloggaajille, joita osallistuikin tapahtumaan parisenkymmentä. Kukkakauppa Kanerva lienee oululaisille tuttu, sillä liike on toiminut jo 70 vuotta. Toivottavasti jokaisesta suomalaisesta kaupungista löytyy myös tällainen perinteikäs kukkakauppa, jonka kivijalkaliikkeessä on totuttu asioimaan vuodesta toiseen.

Kukkakauppa Kanerva

Ruusuilla ja kukkasilla tahdon sua tervehtää, sydämellä lämpimällä aina sua muistella.

Kukat ovat varsin yksilöllinen juttu

Kukat ovat vähän sellainen juttu, että jos ja kun ostan kukkia, niin haluan katsella, tuoksutella, hypistellä ja sovitella erilaisia kukkasia käsissäni. Valmiiksi sidotut kukkakimput eivät ole minun juttuni, vaan yleensä haluan ostaa puskan sitä, ja toisen tätä, ja jakaa niitä sitten eri maljakkoihin kotonani. Ulkomaiden kukkatorit hurmaavat minut aina täysin ja mietinkin pääni puhki miten valtavat orkideat, metriset onnenbambut ja pulleat pionit saisi kuljetettua virkeinä Suomeen.

Kukkien ulkonäön lisäksi minua viehättävät niiden nimet: leijonankita, kukontöyhtö ja ritarinkannus kuulostavat varsin komeilta, jopa sotaisilta. Sinitähtönen, morsiustähti ja linnunmaito taas ah, niin suloisilta ja viattomilta. Ja hiemanko olisin ylpeä, jos saisin kimpullisen Zinnioita, oppineidenkukkia.

Aina ei kyllä nimeäminen mene ihan putkeen. Vai mitä olette mieltä siitä, että kansalliskukkaamme kieloa, jonka englanninkielinen nimi lily of the valley viittaa hienostuneesti laakson liljaan,  kutsutaan kansankielessä lehtiensä takia lehmänkieleksi?

Kukkakauppa Kanerva

Kiertelin, kaartelin kaupungin ympäri, katselin kaunista kukkaa. Kuka se oli se nätti poika, joka silitteli sun tukkaa.

Kukkakauppa Kanerva

Kun sinä kukkia kastelet, niin kastele taitavasti. Kun sinä tyttöä rakastat, niin rakasta hautaan asti.

Kukkakauppa Kanerva

Pata, kattila ja kauha, onni, rakkaus ja rauha. Toivon sulle ukkokullan, lihavan kuin ranskanpullan.

Kukkakauppa Kanerva

Vaikka sull’ ois ystäviä viittä vaille sata, älä sentään minuakaan jätä muistamata.

Kukkakauppa Kanerva | Workshop

Itse workshop vahvisti käsityksiäni siitä, että vahvuuteni ovat muualla kuin kukkasidonnassa. Saavuttaakseni tavoitellun transparenttisen vaikutelman, olisivat parhaimmat kukat työstöön olleet alkujaankin läpinäkyviä. Tyylisuunnan vaatiman ilmavuuden ja keveyden sijaan, kukkakimppuni vaikutti pikemminkin kasalta tukimateriaaleja ja keppejä. Sen sijaan formal-lineaarisen suuntauksen vaatima epäsymmetria onnistui minulta kuin luonnostaan.

Kun lopulta onnistuin saamaan kaikki kukat ja vihreät lehdet varsistaan vasemman kämmenen sisääni, kohtasin uuden ongelman. Mitä tiukemmin yritin saada kimppua pysymään kasassa, sen alemmaksi kukat valuivat ja lopulta minulla oli käsissäni vain kukkien latvat. Nyin niin ärsyyntyneenä kukkavarsia ylöspäin, että osasta katkesi latva siinä tohinassa. Heittelin kaltoin kohdellut oksat sitten ihan muina naisina roskikseen. Tarkoituksenani oli katsokaas tehdä alusta alkaen tällainen pikkukimppu.

Kukkakauppa Kanerva

Kaks on pojalla kannettavaa, pistooli ja puukko. Kaks on tytölle annettavaa, lämmin sydän ja suukko.

Kukkakauppa Kanerva

Kukkia poimin, kukkia kannan, kauneimman niistä sinulle annan.

Kukkakauppa Kanerva

Kun sinä sen ukon otat, niin ota sitten reilu, ettei se kovalla tuulella sinne tänne heilu.

Kukkakauppa Kanerva

Minustako floristi?

Kukkakauppa Kanerva | Ammattilainen osaa

Kun jotkut osallistujat kertoilivat ”kuinka he aina kaikissa juhlissa vastaavat kukista”, mietin minä mielessäni, että eiköhän vaan olisi näppärämpää antaa ammattilaisen hoitaa se homma. Sen verran sutjakkaan nimittäin yrittäjä Sari Kuosmanen kasasi näyttävän kimpun maljakkoon.

Itselläni ei ole kokemuksia Kukkakauppa Kanervasta, mutta noin yleisesti ottaen erilaisten tilaisuuksien kimput ja somisteet joita olen tilannut, ovat tulleet aina kukkakaupasta tilaten kustannustehokkaammaksi, kuin itse värkätyt.

Jälkinäytös

Lensin heti sunnuntaina Islantiin ja en kehdannut miestäni ohjeistaa mitenkään kimpun hoidosta. Nyt palatessani odotin näkeväni ruskeaksi lakastuneet ja surullisen nuokkuvat kukat vaasissa. Ja mitä vielä. Kukat ovat muutamaa lukuunottamatta kuitenkin täydessä iskussa edelleen – ja ilman mitään hoitoa. Eli kun tuoreista ja laadukkaista kukista kimpun kasaa, niin se tuottaa iloa ilman mitään erityistä hoivaamista pitkään!

Kukkakauppa Kanerva

Se käsi oli halvan neitosen, joka värssyt nämä piirsi. Vaan sydän oli raikas ja lempivä, ja kyynel silmässä kiilsi.

On helppo vihata, kaunaa kantaa. On helppo kostaa, jos loukkasi ken. Mutt’ kaikki unohtaa, anteeksi antaa. On läksy vaikea, vain harva oppii sen.

Ken viime lehdelle kirjoittaa, se eniten sinua rakastaa.

PS: jos tykkäät kukista, tykkäät todennäköisesti myös tästä jutusta

Keukenhof – Takuuvarma yliannostus tulppaaneita

Mukana Kukkakauppa Kanervan workshopissa olivat myös juhlakauppa Somiana.fi, juhlapalvelu JuhlaNekka, valokuvaamo StudioPSV ja pellavatuotteita valmistava VeraVera. Tilaisuuden järjesti Blogofoorumi Kulumilla.fi.

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

8 comments

Mira / Blinger Shimmer -blogi 26 toukokuun, 2018 - 7:45 am

Kukat ovat aivan ihania, harmi kun olen melkoisen poropeukalo niiden suhteen 😀

Reply
admin 27 toukokuun, 2018 - 5:04 am

Itse kotona suosin vain orkideoja ja kaktuksia. Ne kestävät kyllä 🙂

Reply
NelliL 26 toukokuun, 2018 - 7:13 am

Kauniita kukkia. Itse en voi kukkakaupoissa vierailla kuun tulee pahat oireet vaikka olisi lääkkeet otettu.

Reply
admin 27 toukokuun, 2018 - 5:03 am

Tuo on kyllä hankalaa. Kauppias tuolla puhuikin, että jotkut muotikukat, kuten Eukalyptukset on aivan liian vahvan tuoksuisia isosti käytettäväksi eri tilaisuuksissa.

Reply
Susanna 26 toukokuun, 2018 - 6:59 am

Ihana kukkakauppa😍😍😍

Reply
admin 27 toukokuun, 2018 - 5:01 am

Eikös olekin!

Reply
liinail 26 toukokuun, 2018 - 6:51 am

Rakastan kukkia ja kasveja mutta olen niin huono pitämään niitä hengissä, sain kuukausi sitten syntymälahjaksi kukkasen ruukussa ja se on nyt jo kuollut. 🙁 😀

Reply
admin 27 toukokuun, 2018 - 5:01 am

Oi joi. Jospa se siitä vielä virkoaisi 🙂

Reply

Leave a Comment