TUI Sensimar Natura Palace – Adults Only

by Anna | TÄMÄ MATKA

TUI Sensimar Natura Palace. Tarkoitus ei ole todellakaan mainostaa TUI:ta, mutta tämän hotellin nimi sattuu ihan oikeasti olemaan TUI Sensimar Natura Palace. Kyseessä on Adults Only hotelli, joka on konseptina varsin mukava. Valitsemalla Adults Only hotellin, pääkyrääkyt pysyvät tiukasti hotellin porttien toisella puolella.

TUI Sensimar Natura Palace

TUI Sensimar Natura Palace

TUI Sensimar Natura Palace

TUI Sensimar Natura Palace | 140€ yö puolihoidolla

Meillä ei ollut viikon reissullamme Lanzarotelle mitään hotelleja etukäteen varattuna. Kyttäilimme ja tutkimme tarjouksia Booking.comista sen mukaan, mihin päin saarta halusimme seuraavaksi. Suurimman osan varauksista teimme edellisenä iltana tai samana aamuna. TUI Sensimar Natura Palace valikoitui hotelliksi kahdeksi yöksi siksi, että halusimme tutustumaan Lanzaroten Playa Blancan alueeseen.

Hinnaltaan TUI Sensimar Natura Palace sijoittui keskikastiin. Osa saman hintaluokan hotelleista rajautui pois, koska en halua viettää aikaani keskellä kulahtaneita ruskeita mäntylaminaattikalusteita. Tämäkään hotelli ei ollut uusi, mutta toistaiseksi sen sisustus näytti pystyneen taistelemaan jotenkin aikaa vastaan.

Saimme suuren premium-huoneen merinäköalalla ja puolihoidolla hintaan 140 euroa/yö.

Majoituimme itseasiassa kahden yön aikana kahdessa eri huoneessa. Teppo halusi vielä paremman näköalan ja kävi vaihdatuttamassa huoneemme korkeammalle yhden yön jälkeen. Huone ei siinä vaihdossa muuttunut sisustukseltaan tai muuten muuksi, mutta kyllähän se kerros lisää toi heti myös enemmän maisemaa.

TUI Sensimar Natura Palace

TUI Sensimar Natura Palace

TUI Sensimar Natura Palace

TUI Sensimar Natura Palace

TUI Sensimar Natura Palace | Hitusen vaatimaton esitys

Isot aulatilat viherkasveineen ja suurine valaisimineen olivat näyttäviä ja niistä sai kivan kuvan Instagramiin. Leveä sänky ja iso kylpyamme olivat miellyttäviä ja merinäkymä parvekkeelta oli hieno – jopa upea. Hotelli oli erittäin hiljainen ja ainut kova ääni tuli brittiläisten bridgenpelaajien pöydästä. Huoneen siisteydessä ei ollut mitään valittamista ja puutarhasta löytyi paljon katseltavaa ja kivoja paikkoja istahtaa alas.

Jollekin tämä hotelli voi olla ja toimia juuri sinä unelmien täyttymyksenä pitkään odotetulla lomalla. Lasilliset cavaa sisäänkirjaantuessa ja aamiaisella vapaa kaato nostattavat varmasti lomatunnelmaa. Hotelli panostaa ohjelmaan ja tarjoaa ilmaista joogaa, allasjumppaa, kävelyretkiä jne. Rahalla voi hierotuttaa itseään, lillua Spa:ssa tai ravata kauneushoidoissa.

Itselläni on kuitenkin ainainen asenneongelma suuria hotelleja kohtaan ja harvoin saan kovin positiivisiä fiiliksiä satojen asukkaiden kokonaisuuksista. Lisäksi tässä kohtaa en voi olla ihmettelemättä, että tämäkö on se paras laatu, mitä esim. TUI asiakkailleen tarjoaa? Hotelli on rankattu neljän tähden hotelliksi, mutta aika vaatimaton esitys tämä TUI Sensimar Natura Palace oikeasti oli.

TUI Sensimar Natura Palace | Kannattiko puolihoito?

Illallisen ruokia luonnehtisin arviolla ”no jaa”. Ainekset olivat periaatteessa OK, mutta ne oli valmistettu huonosti. Tarjolla oli mm. sairaan sitkeää ankanrintaa, liian öljyisiä ja sotkuisia salaatteja, mauttomia pataruokia, sekä höttöisiä esanssijälkiruokia ”moni kakku päältä kaunis”- tyylillä. Paistopisteen kalat ja lihat olivat sen sijaan erinomaisia. Pihvit jopa niin hyviä, että unohdin napata kuvan.

Tuli jälleen kerran todettua, että hotellien buffat voi jättää huoletta väliin. Ne ovat toki edullisia, mutta niissä tulee syötyä liikaa ja laadullisesti vähän sinne päin.

Aamiainen oli ihan hyvä, mutta ihmettelen suuresti sitä, miksi Lanzarotella joudun hedelminä syömään mauttomia mandariineja, viinirypäleitä ja omenoita, kun saari tuottaa vientiin asti banaaneita, mangoja ja papaijaa.

TUI Sensimar Natura Palace

TUI Sensimar Natura Palace

Lanzarote | Sää huhtikuussa

Sää olisi jo huhtikuun alussa sallinut auringonoton ja muutama rohkea uskaltautui uimaankin. Me emme aurinkopedeillä maanneet kertaakaan, koska kumpikaan meistä ei yksinkertaisesti jaksa loikoilla tekemättä mitään.

Välittömästi hotelli vieressä oli kävelytie, jota pitkin pääsi reippailemaan kumpaankin suuntaan rantaa. Reitin varrella oli muutamia ravintoloita ja baareja, sekä tietenkin lisää hotelleja ja uimarantoja. Vaihtelua saadaksemme patikoimme myös mm. Papagayon rannalle.

TUI Sensimar Natura Palace

TUI Sensimar Natura Palace

Papagayon ranta on yksi Lanzaroten suosituimmista rannoista, mutta huhtikuussa vielä hiljainen.

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

14 comments

Rosa 28 huhtikuun, 2018 - 11:31 pm

Jos olisin matkalla ilman lasta niin toki ottaisin silloin tällaisen Adults only -konseptin hotellin. Lapsen kanssa taas ne perhehotellit on aika täydellisiä. Mahdollisuus ohjattuun toimintaan, lapsille sopivia altaita ja leikkipaikkoja. Rodoksella perhehotellissamme oli kolmen miehen seurue ilman lapsia ja kyllä mä niitä vähän säälin. Olettaisin heidän eksyneet perhehotelliin lomalle jonkilaisen äkkilähtö/jokerimajoituksen takia.

Reply
Outi / Maa Quzuu 28 huhtikuun, 2018 - 11:29 pm

Vaikkakin tällä hetkellä adults only-lomat tuntuvat aika kaukaisilta, niin kyllä varmasti tällaisellekin hotellille on aikansa. Voisin hyvinkin kuvitella jossain kohtaa haluavani juurikin niin pois kaikesta mikä muistuttaakaan ”pääkyrääkyjen” olemassolosta, että tällainen tulisi ihan taatusti kysymykseen. Ja mun makuun tuo hotelli saattaisi toimia aika hyvinkin. Vaikkakin pienet, intiimit ja tunnelmallisemmat paikat ovat kyllä aina sitä parhautta.

Reply
Anna-Katri / Adalmina's Adventures 28 huhtikuun, 2018 - 6:53 pm

No nyt on konsepti kohdillaan! Jos joskus tälle seikkailuvillitykselle kaipaan pientä aivot narikkaan valmislomaa, niin juuri tällainen vain aikuisille -paikka olisi täydellinen. 🙂

Reply
Merja / Merjan matkassa 28 huhtikuun, 2018 - 2:34 pm

Adults only hotellit kiinnostavat, koska omat lapset ovat jo aikuisia ja ikänsä puolesta voisivat tulla tuollaiseen hotelliin mukaan. Tykkään pötkötellä auringossa ja altaalla lasten kiljumiset ja uima-altaan valloittamiset eniten ärsyttävät. Tai jos seinänaapurina on joku kiukkukalle, joka kiljuu yöt läpeensä. Onneksi noita ei juuri ole kohdalle sattunut ja ainoat häiriköt yöaikaan ovat olleet aikuisia. Valmismatkojen hintoja kannattaa vertailla omatoimilomiin. Usein olen huomannut, että valmismatka tulee halvemmaksi tai on samanhintainen. Jos valmismatkalla pääsee suoralla lennolla ja omatoimisesti pompun kautta, vaaka kallistuu valmismatkan suuntaan.

Reply
Sandra 28 huhtikuun, 2018 - 8:42 am

Hotelli vaikutti passelilta ja ruoka näytti kuvien perusteella kohtuulliselta, mutta maustahan se ei kerro mitään. Ymmärrän niin hyvin lapsivapaat hotellit, sillä paha sanoa, mutta altaalla polskiva tenava kyllä hieman itselleni latistaa rentoutumismoodia. Ja lasten kimeät äänet kuuluvat jotenkin selvemmin yli muun jutustelun :D. Ja kyse ei ole mistään lapsivihasta, mutta hyvä juttu, että perheille on erikseen perheystävälliset paikat ja yleensä lapset ovat tervetulleita 95 % hotelleista. Ja ehdottomasti rajana pitäisi olla nimenomaan 16 vuotta, sillä 12-vuotias on kyllä silmissäni ihan lapsi. Ja se 13-vuotias poika saa aikaan aika paljon isommat polskinnat ;D.

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 28 huhtikuun, 2018 - 9:43 am

Kiitos Sandra

Hotellissa ei sinällään olut mitään vikaa ja valikoimalla ruokia, sai kyllä itsensä syötyä vähän liiankin kylläiseksi ; – )

Itselläni on 14-ja 16-vuotiaat pojat. Nyt voidaan sanoa, että ollaan tilanteessa, jossa ipana (yleensä) pitää suunsa kiinni, jos sanon, että olkaa hiljaa. 12-vuotiaina kiljahtelivat vielä kimeästi riemusta, höpöttivät koko ajan jotain ja hyppäsivät altaaseen pommilla.

Mutta vaikka voisin kohta kummatkin pojat mukaan Adults Only hotelliin ottaa, en tekisi sitä. Sillä niiden hotellien juttu on juuri se, että siellä kaikki ovat ihan oikeasti aikuisia.

Reply
lena / london and beyond 27 huhtikuun, 2018 - 3:30 pm

Harvemmin sitä tutkimusta tulee tehtyä, mutta aikamoinen ero hinnassa tosiaan vrt. pakettimatkoihin. Emme ole pakettimatkoilla olleet, enkä tiedä menemmekö, vaikka täältä Saksasta onkin aika räväköitä tarjouksia eri puolille Eurooppaa ja kaukomaillekin.
Adults Onlystä ei ole kokemusta, mutta en nyt varsinaisesti perhehotelleihin muutenkaan änkää… etenkään silloin, kun ollaan reissussa kaksin. Oon vähän semmoinen että liika lapsien määrä yhdessä paikassa ahdistaa, vaikka oman kanssa onkin liikkeellä. Lapsista pidän siis kyllä, mutta itse on hyvä valita tilanteille raamit 😀

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 28 huhtikuun, 2018 - 9:26 am

Kiitos Leena

Itse vertailen paljonkin pakettimatka vastaan omatoiminen. Pakettimatka voi olla hyvinkin kustannustehokas. Tunisiassa oltiin viimeksi pakettimatkalla, mutta tosin otettiin siihen omia hotelleja päälle.

Katselin nyt Lontoossa matkojen hintoja Espanjaan. 5 päivää lentoineen täysihoidolla 150 puntaa. Ihan järkyttävän halpoja.

Liian paljon lapsia on yksinkertaisesti liian paljon lapsia! Muutama vielä menee, mutta joka perhehotelli… Voi kauhistus 😀

Reply
Frida Ingrid - Ikimatkalla 25 huhtikuun, 2018 - 1:50 pm

Vautsivau, aika kivan näköinen majapaikka! 🙂 Adults only- hotellikonseptia on itse tullut kokeiltua Meksikossa vain muutaman yön verran, mutta voin todellakin kertoa, että tykkäsin. Tuota samaa, mitä yllä Pirkko jo pohtikin, olen minäkin miettinyt, että miten ja mihin se lapsen raja vedetään ja kysytäänkö lapsilta tyyliin henkkarit. 😀 Koska voin vain kuvitella sen pettymyksen ja ärtymyksen häneltä, joka varaa hotellin oikeasti juuri tämän adults only- periaatteen vuoksi, mutta saakin väistellä uimarenkaassa potkivan pikkulapsen roiskintaa allas-alueella…

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 25 huhtikuun, 2018 - 1:57 pm

Kiitos Frida

Me olemme käyttäneet paljonkin näitä Adlts Only hotelleja Aasiassa, Italiassa, UAE:ssa ja Espanjassa. Niissä jo varausvaiheessa kerrotaan erittäin selkeästi, että VAIN yli 16-vuotiaat ovat tervetulleita. Monissa se maininta on myös heti hotellin nimen perässä. Eli täytyy olla tosi lukutaidoton, joka sinne yrittää ipanoiden kanssa. Viimeistään sisäänkirjaantuessa asia stoppaa, sillä nämä hotellit todellakin ovat lapsivapaita alueita 🙂

Joissain hotelleissa mm. Singaporessa Club-kerroksia, joissa on loungea ja uima-allas, sekä paremmat huoneet. Näihin on monasti myös lapsilta pääsy kielletty. Yhden kerran olen ollut todistamassa, kun joku kiinalainen tuli sinne lastenrattaiden kanssa. Tosi nätisti henkilökunta ohjasi pois.

Sitten on näitä isojen hotellien lapsivapaita uima-allasalueita tai jotain hotelliensiipiä, mutta ne ei ole oikeita Adults Only hotelleja. Eli jos sen hotellin säännöissä sanotaan, että vain yli 16-vuotiaille, niin ei siellä ipanoita ole.

Reply
Pirkko / Meriharakka 23 huhtikuun, 2018 - 10:10 pm

Jäin miettimään tuota räväkkää johdatustasi, että tämä on sitten oikeasti Adults Only. Saint Lucialla jokunen viikko sitten oli aulassa lappu, jossa muistutettiin, että tämä on Adults Only -paikka ja alle 12-vuotiailla ei ole asiaa esimerkiksi altaalle. Joku sitä sitten jo Facebook-sivuillamme kommentoi, että mikä raja 12-vuotta on, ei taida ihan riittää aikuiseksi.
Ja sitten samaisessa hotellissa lähtöaamuna altaalla kelluskeli uimarenkaiden varassa pari arviolta 8-vuotiasta, tosin ihan rauhallisesti, joten ei nyt ihan tullut mieleen ruveta heidän olemassaolonsa oikeutusta kyselemään, mutta tosiaan aika hassusti toteutettu tuossa Harmony Suites -hotellissa Adults Only, jos ollenkaan.
Kai tuo valmismatkaviikko muuten sentään sisälsi myös lennot, vaikka jos tosiaan niille jää 820 euroa 1800 euron hinnasta, niin aika arvokkaat lennot!

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 23 huhtikuun, 2018 - 10:51 pm

Kiitos Pirkko

Juu. Oli ihan oikea Adults Only. Me olimme varmasti ne nuorimmat …

Niissä hotelleissa mitä olen konseptin alta maailmalla majapaikkoja käyttänyt, raja on ollut 16-vuotta. Ja koskaan en ole edes mitään teinejä nähnyt. Näissä hotelleissa tosiaan aikuinen merkitsee ihan oikeasti aikuista ihmistä. Tunnelma on varsin seesteinen, jopa unelias. Ja se sopii minulle oikein hyvin 😀

TUI:n esimerkin hinta sisälsi lennot. Ilmeisesti ne ovat ostaneet tämän hotellin. Se on vielä vuosi sitten tunnettu toisella nimellä.

Reply
Virpi /Hätälasku 23 huhtikuun, 2018 - 3:28 pm

Mielenkiintoinen postaus, joka ihan oikeasti pistää kysymään itseltään miksi ihmeessä esim. minä näitä valmismatkoja (ja niiden myötä kiskurihintaisia hotellipaketteja) niin kovasti suosin. Voisitkohan kirjoittaa näitä vähän lisää, ihan muistutuksena vaan. 😀 😉

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 23 huhtikuun, 2018 - 10:35 pm

Kiitos Virpi. Teen parhaani 😉

Eihän valmismatkapaketeissa sinällään mitään vikaa ole…. MUTTA kun matkalaisia on kaksi, tulee jo katteista ihan kohtuuton määrä lisää kustannuksia…

Mehän olimme tuolla TUI:n äkkilähdöllä (pelkät lennot). Eli tavallaan hyödynsimme valmismatkojen suoria lentoja. Tosin ne maksoivat aika vähän meille 😀

Reply

Leave a Comment