Jumeirah at Etihad Towers Hotel – Yövy kuin julkkikset Abu Dhabissa

by Anna

Jumeirah at Etihad Towers Hotel – Yövy pilvissä

Yövy kuin julkkikset ja nauti Jumeirah at Etihad Towers Hotellin maailmanluokan palvelusta. Tuo on siis Booking.comin mainoslause. En tiedä miten julkkikset yöpyvät, mutta palvelusta tiedän paljonkin. Monien hotellien edessä komeilee viisi tähteä, mutta harvemmin se kokemus siihen yltää. Jumeirah at Etihad Towers Hotel oli jo aika lähellä.

Jumeirah at Etihad Towers Hotel
Abu Dhabi
Kuva https://www.locationscout.net/photographers/achim-glinka

Jumeirah at Etihad Towers Hotel

Abu Dhabissa sijaitseva Jumeirah at Etihad Towers Hotel valikoitui yöpymispaikaksi kahdesta syystä. Näköalaa huoneista oli ylistetty kaikkialla ja lisäksi hotellissa sijaitsi Abu Dhabin korkein näköalatasanne Observation Deck at 300, johon hotellin asukkailla oli ilmainen pääsy. Hotelli tarjosi myös puolihoitoa edulliseen hintaan ja tiesimme, että hotellin buffet oli kovatasoinen. Huone+puolihoito 160 euroa + verot. Yövyimme hotellissa vuodenvaihteessa 2019/2020.

Hotelli sijaitsee viiden tornitalon keskittymässä. Ensimmäiset tornit, numerot 2 ja 5, avattiin vuonna 2010. Tornit ovat korkeudeltaan 218-315 metrin väliltä. Neljä niistä toimii asunto ja toimistotiloina, mutta tornissa numero 1 (277 metriä) toimii myös hotelli.

Untitled
Jumeirah at Etihad Towers Hotel
Jumeirah at Etihad Towers Hotel
Untitled

Hotellihuone oli kaunis

Hieman hämmennystä aiheutti hotellihuoneen teknologia. Valojen, verhojen ja ilmastoinnin säätely hoitui omalla kaukosäätimellä ja seinässä olevilla kytkimillä. Kaikenlaisia kaukosäätimiä on tullut elämän aikana käytettyä, mutta tämä oli kyllä varsin kryptinen. Eipä ole pitkään aikaan tullut mietiskeltyä yhtä huolella, miten vessaan saisi valot!

Muuten huoneesta ei löytynyt mitään moitittavaa. Ihanan leveä sänky, paljon pehmeitä pyyhkeitä ja upean tuoksuisia pikku purtiloita kylpyhuoneessa. Tai eivät ne pesuainepurkit kovin pieniä olleet. Suihkusaippuan nappasin mukaan ja siitä riitti kotona moneen pesuun.

Jumeirah at Etihad Towers Hotel
Jumeirah at Etihad Towers Hotel
Jumeirah at Etihad Towers Hotel

Olen pilvessä!

Jos huone oli kaunis, niin maisema oli vielä kauniimpi. Ikkunasta pystyi ihailemaan näköalaa Arabianlahdelle ja Corniche-rantabulevardille. Illalla vastapäinen rakennus sai UAE:n lipun neovärit ylleen. Varsinainen yllätys koitti kuitenkin aamusta, kun maiseman eteen oli tullut jotakin vaaleaa ihanaa höttöä. Olimme pilvessä!

Untitled
Jumeirah at Etihad Towers Hotel
Jumeirah at Etihad Towers Hotel

Hotellilla on oma yksityisranta, sekä suuret uima-allasalueet. Ravintola RoseWater, josta lisää alla, sijaitsee mukavasti aivan uima-allasalueen yläpuolella. Nautimme ravintolan suurella terassilla sekä illallisen, että aamiaisen.

Lähtöpäivän aamuna hotelli oli kietoutunut hyvin harvinaiseen kylmään sumuun. Aamiaisen nauttiminen ulkona edellytti villatakin hakemista päälle. Tuo sumu haittasi myös autoliikennettä ja aiheutti pienimuotoisen kolarisuman kaupunkiin.

Untitled
Untitled
Untitled

Jumeirah at Etihad Towers Hotel – RoseWater-ravintolan buffa on erinomainen

Abu Dhabi on kuuluisa melko övereistä buffeteista ja etenkin merenherkkujen kohdalla on lupa odottaa onnistumisia. Jumeirah at Etihad Towers Hotellin puolihoito tuli otettua ihan siksi, että hotellin RoseWater-ravintolan buffet on saanut paljon suitsutusta. Illallisella tarjolla olikin vaikka mitä mielenkiintoista. Tiskeiltä löytyi upea valikoima leipiä, sushia, ankkaa kolmella eri tapaa, hanhenmaksapalleroita, tuoretta tonnikalaa pihvinä ja leikkeleenä, erilaisia naudanpihvejä, salaatteja, tahnoja ja hummusta, hummeria, simpukoita ja katkarapuja, sekä Lähi-idän keittiön lisäksi erilaisia etnisiä ruokia Aasiasta ja Afrikasta. Jälkiruokapuolelle ravintola oli virittänyt houkutukseksi mm. suklaaputouksen ja pehmiskoneen.

Kyllä se vain niin on, että kohdallani parhaimmat aamiaisbuffetit ovat löytyneet Lähi-idästä. Aina ajoittain haaveilen edelleen Waldorf Astoria Ras Al Khaimah -hotellin aamiaisesta. Jumeirah at Etihad Towers Hotel pääsi sitä hyvin lähelle.

Jumeirah at Etihad Towers Hotel
Jumeirah at Etihad Towers Hotel
Jumeirah at Etihad Towers Hotel
Untitled
Untitled

Näköalatasanne Observation Deck at 300

Näköalatasanne Observation Deck at 300 sijaitsee 74. kerroksessa torni numero kakkosessa. Kyseessä on Abu Dhabin korkein näköalapaikka. Liput tuonne maksavat 23 euroa (kuuluu huoneen hintaan). Jumeirah at Etihad Towers Hotellin asukkaat voivat ohittaa mahdollisen jonon ja mennä suoraan hissiin. Paikka on varsin suosittu auringonlaskun aikoihin, joten hissiä ylös saattaa joutua odottamaan tovin.

Ylhäällä maisemat olivat varsin laajat ja tästä perspektiivistä katsoen oikeastaan vasta tajusi, kuinka paljon pieniä saaria Abu Dhabin edustalla on. Kokemusta latisti kuitenkin se, että ikkunat olivat todella likaisia. Maisemien ihailua se ei nyt haitannut, mutta valokuvien räpsiminen päin kuraisia laseja oli hieman turhauttavaa.

Jumeirah at Etihad Towers Hotel
Jumeirah at Etihad Towers Hotel
Untitled

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

7 comments

Paula - Viinilaakson viemää 8 helmikuun, 2020 - 9:09 pm

Vitsi mikä aamiainen! Aamulla heti vähän hummeria naamaan niin jaksaa.. ha ha! Upeat on myös maisemat ja varsinkin tuo pilvihöttö. Tuolla jos yöpyy, niin täytyy muistaa pyytää huone korkealta. Itse kävin aikoinaan lounaalla Burj al-arab hotellissa Dubaissa, ja se oli kyllä kanssa melkoisen pramea. Hauska kokemus sekin.

Reply
INDIVUE 5 helmikuun, 2020 - 5:06 pm

En ole koskaan herännyt pilvessä, jossei lentokoneella lentämistä lasketa, mutta nyt, näiden kuvien perusteella, lisäsin kyseisen elämyksen aineettomien hankintojen listalleni. Kiitos, kun jaoit.

Reply
Anna 8 helmikuun, 2020 - 1:41 pm

Kiitos

Olen ollut joskus Alpeilla missä oli hieman samanlainen kokemus. Mutta maisema toki ihan erilainen : D

Reply
Johanna V. 2 helmikuun, 2020 - 8:14 pm

Rakastan hyviä maisemia, pilvenpiirtäjiä ja hyvännäköisiä ruoka-annoksia, joten tämä postaus kyllä suorastaan hiveli silmää. Herääminen pilviharson päällä olisi juuri sitä luksusta, jota nyt kaipaisin elämääni 😀

Reply
Anna 8 helmikuun, 2020 - 1:40 pm

Kiitos Johanna

Käy kokeilemassa tätä hotellia. Ei hassumpi!

Reply
Hannele 1 helmikuun, 2020 - 1:42 pm

Ihana tuo aamulla pilvessä herääminen!

Reply
Anna 8 helmikuun, 2020 - 1:39 pm

Kiitos

Niin oli. Kerran elämässä kokemus.

Reply

Leave a Comment