Minne helmikuussa? – 3 upeaa kohdetta tiedossa

by Anna

Monasti törmään ajatukseen, että matkabloggaajien ja paljon reissaavien oletetaan olevan jotenkin erityisen suunnitelmallisia, mitä tulee matkakalenteriin. Ajatellaan, että himomatkaajilla olisi olemassa selkeä runko mihin vuoden aikana matkustetaan, ja että matkat sijoitetaan kalenteriin hyvissä ajoin.

Itseni kohdalla totuus on kuitenkin toisenlainen. Suurin syy on tietenkin se, että oikeastaan mikä vaan matka ja ilmansuunta on OK, kunhan hinta napsahtaa kohdalleen. (Kohteessa pitää kuitenkin olla lämpimämpi kuin Suomessa!) Toinen ja tärkeämpi syy on se, että emme ole enää pitkään aikaan suunnitelleet matkoja esim. vuoden päähän. Ei sillä, että Tepon keuhkosyövässä mitään huolestuttavaa olisi tiedossa, mutta lähitulevaisuuden suunnittelu nyt vaan tuntuu mielekkäämmältä.

Vuodenvaihteessa tilanne oli sellainen, ettei minulla ollut lentolippuja mihinkään. Suunnitelmia toki oli, mutta ei mitään varmaa. Kokemus on opettanut, että matkan hehkuttaminen ja odottaminen kannattaa aloittaa vasta sitten, kun sähköinen lippu on kolahtanut mailiin. Liian usein erilaisten pressi- ja blogimatkojen kohdalla järjestäjä peruu reissun aivan viime metreillä.

Kuten aina, asioilla on kuitenkin tapana järjestyä ja muotoutua mallilleen. Nyt matkoja on helmikuulle melkein kolmeen kohteeseen. Sanon melkein, sillä kolmannesta reissusta ei ole vielä sitä lentolippua näkynyt. Eli näin se tilanne elää.

Etelä-Afrikka

Ensimmäinen ja odotetuin kohde on Etelä-Afrikka. Kyseessä on huima pressireissu, joka kantaa nimeä Foodie Tour. Pääsen tutustumaan Gauteng, KwaZulu-Natal ja Western Cape provinssien ruokakulttuuriin ja viinialueisiin. Mediaa opastaa kohteissa mm. paikallinen jukkis TV-kokki, tutustumme Cape Townin pienpanimoihin, Stellenboschin viinimaihin ja tietenkin syömme perinteisen ”bush menun” safarilla.

Reissulla on aivan valtavasti ohjelmaa ja maa on laaja. Mistään lepolomasta ei ole kyse, vaan aikataulu on enemmän kuin kunnianhimoinen. Ruuan ja viinin lisäksi matkaan on sisällytetty tärkeimmät nähtävyydet alueilta joilla vierailemme. Olen koittanut alla olevaan karttaan merkitä noin suurinpiirtein kohteet, jossa käyn. Kartan saa klikattua auki Google Mapsiin ja tutkittua tarkemmin. Huom! Tähän on vain klikkailtu paikat ylös, eli muuta infoa ei vielä ole.

Tunisia

Etelä-Afrikan jälkeen suuntaan Tunisiaan. Tämäkin on pressireissu, joka toteutetaan Tunisian National Tourist Officen kanssa. Näitä lippuja ei vielä kirjoittaessa ollut saapunut, mutta olen kohtuu luottavainen asian suhteen.

Jälleen edetään varsin nopeaa tahtia läpi maan. Reissu alkaa Monastirista ja jatkuu läpi eteläisen Tunisian. Kohteina ovat Tunis, sininen Sidi Bou Said, historiallinen Karthago, Saharan keskellä sijaitseva Tozeur, Onk Jemel eli Star War -kuvauspaikka, Chebikan ja Douzin keidaskaupungit, sekä Sousse ja El Jem.

Osa kohteista on minulle tuttuja tammikuulta 2018 ja lisäsin linkit niistä kirjoitettuihin juttuihin. Saharan osuus on kuitenkin käymätöntä paikkaa minulle ja odotan näitä keidaskaupunkeja ja autiomaan maisemia kovasti!

Sinivalkoinen Sidi Bou Said
Sinivalkoinen Sidi Bou Said

Marokko

Viimeinen nyt suunnitelmissa oleva reissu vie minut Marokkoon. Tämä reissu alkaa helmikuussa ja jatkuu pohjoisen hiihtoloman puolelle maaliskuulle. Marokkoon olen halunnut jo pitkään, mutta aina on tullut jotain mutkia matkaan. Katsotaan, jos nyt toteutuisi tämä matka. Lennot ovat Rabatiin ja suunnitelmat muuten täysin auki. Paljon on kohteita joissa haluaisin käydä, mutta jo nyt on selvää, että joka paikkaan en mitenkään ehdi. Pitäisi osata poimia ne parhaimmat käyntikohteet listalle, mutta kun kaikki näyttää niin kivalta.

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

23 comments

Virpi/Hätälasku matkablogi 8 helmikuun, 2020 - 10:29 am

Mielenkiintoisia reissuja. Tuo Tunisia on keikkunut omalla listallani hyvin pitkään, ajatuksena lähteä virkistämään noin 30 vuoden takaisia muistoja. Mielenkiinnolla siis odottelen postauksia sieltä.
Muuten hyvin samankaltainen on oma ajatukseni matkojen varaamisessa ja suunnittelussa. Ajatuksia ja toiveita on vaikka ja kuinka, mutta loppuviimein on aika sattumanvaraistakin mikä se seuraava kohde kulloinkin on. Hinta, ajankohta ja se millainen sää kohteessa on, ovat ne avainsanat.

Reply
Anna 8 helmikuun, 2020 - 1:46 pm

Kiitos Virpi

Tunisia on todella mielenkiintoinen paikka ja siellä on katsottavaa vaikka kuinka. Tällaiselle historianhullulle oikein upea paikka käydä.

Reply
Suvi / Suvin matkassa 7 helmikuun, 2020 - 11:11 pm

Mielenkiintoisia reissuja sulla tulossa!! Pitää seurailla sun juttuja etenkin Etelä-Afrikasta, on itselläni aika korkealla bucket listalla 🙂

Reply
Anna 8 helmikuun, 2020 - 1:47 pm

Kiitos Suvi

Etelä-Afrikasta tätä kirjoittelen, kun nyt kerrankin löytyi toimiva netti ; – )

Aika huikea paikka!

Reply
Merja / Merjan matkassa 6 helmikuun, 2020 - 10:28 pm

Etelä-Afrikka on omalla ämpärilistalla aika korkealla. Sieltä käsin kiinnostelisi juurikin viinitilat sekä safarille olisi myös ihanaa päästä uudestaan. Tälle vuodelle on pari matkaa varattuna ja yksi suunnitteilla, mutten mennään ”päivä ja kuukausi kerrallaan”. Hehkuttelen matkoja muutenkin mielummin jälkikäteen kuin etukäteen.

Reply
Anna 8 helmikuun, 2020 - 1:48 pm

Kiitos Merja

Etelä-Afrikasta nyt vastailen. Huikean hieno paikka, vaikka en ole nähnyt vielä paljon mitään.

Reply
Katja 6 helmikuun, 2020 - 3:29 pm

Ompas upean kuuloinen helmikuu tulossa! Kelpais mullekin, heh. Tuo Afrikan mantere on itsellä vielä kokonaan käymättä mutta kyllä vielä senkin aika tulee.

Reply
Anna 8 helmikuun, 2020 - 1:49 pm

Kiitos Katja

Itse olen ollut Afrikassa Egyptissä, Tunisiassa, Gambiassa ja Senegalissa. Nyt tulee kerralla kaksi uutta maata Afrikan mantareelta. Etelä-Afrikka ja Marokko.

Reply
Pirkko / Meriharakka 6 helmikuun, 2020 - 12:27 pm

Me taidamme olla melkein sitten ääripäästä toiseen suuntaan, eli niitä ihmisiä, jotka listaavat potentiaalisia kohteita jo vuosia ennen – ja lopullisen valinnankin teemme useimmiten sanotaan nyt ainakin puoli vuotta ennen reissua kaukokohteisiin.
Pressireissullekaan tuskin lähtisin kohteeseen, joka ei ole listallani 🙂 – tosin nyt on kevään/kesän osalta jo parikin pressireissua sovittuna, mutta ne ovat onnistuneesti osuneet kohteisiin, jotka ovat muutenkin olleet hahmotelmissani, eli Lontoon kertausreissu ja kesäinen risteily taas kerran Ahvenanmaalle, joka sekin ansaitsee tulla kerratuksi ellei nyt ihan vuosittain, niin muutaman vuoden välein kuitenkin.
Kiva lukea sitten joskus, että mitä pidit safarista – ja miten vaatevalintasi onnistuivat, kun niistä jollain foorumilla kyselit 🙂

Reply
Anna 8 helmikuun, 2020 - 2:02 pm

Kiitos Pirkko

teillä on jo sellainen tilanne, että matkoja pitääkin suunnitella. Käytyjä maita on jo niin paljon, että mitään kovin helposti ”valloitetavaa” tuskin on äkkilähtöjen listalla : D

Reply
Sini 5 helmikuun, 2020 - 7:43 pm

Minä tykästyin kovasti Marokkoon ollessani siellä pari vuotta sitten joulukuussa. Päämajani oli Marrakechissä, josta tein pari päiväretkeä Essaouiraan ja Atlasvuorten taa Air Benhaddou -nimiseen kylään. Molemmat kun ovat GOT -kuvauspaikkoja. Ja olen kahlannut sarjan kaudet kolme kertaa läpi. ☺️ Kun joskus tulevaisuudessa päätän palata maahan Fez + Chefchaouen -kombo olisi luultavasti valintani.

Reply
Anna 9 helmikuun, 2020 - 7:45 am

Kiitos Sini

Täytyy nyt katsoa mitä Marokossa ehtii tekemään. Aivan liikaa kaikkea mielenkiintoista.

Reply
Päivi/ Kelvästä kartalle 3 helmikuun, 2020 - 1:20 pm

Niin ootan sitä kuvamateriaalia, mitä noilta reissuilta tulee nähtäväksi! Ja ruokapostauksia myös. Viinien ystävänä pelkkä ajatuskin Stellenboschista houkuttelee.

Reply
Anna 9 helmikuun, 2020 - 7:46 am

Kiitos Päivi

Vähän on hiljaista blogirintamalla, kun ei täällä reissussa ehdi tehdä postauksia – mutta yritetään.

Reply
Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 2 helmikuun, 2020 - 11:13 pm

Etelä-Afrikka on todella hieno ja monipuolinen matkakohde ja mielellään lähtisin sinne koska vain uudestaan. Muutama viikonloppumatka tulee varmaan talvella tehtyä, mutta muuten pysytellään aivan kevään lopulle saakka Suomessa. Sitten onkin tiedossa kiinnostava Intian safarireissu, joka on jo varattuna.

Reply
Anna 9 helmikuun, 2020 - 7:44 am

Kiitos Mikko

Nyt muutaman päivän kokemuksella Etelä-Afrikasta, yhdyn kyllä täysin mielipiteeseesi. Hieno ja monipuolinen!

Reply
Mimmu 2 helmikuun, 2020 - 5:23 pm

Hienon kuulosia reissuja!
Noista etenkin Etelä-Afrikka kiinnostaa itteänikin!
Ja vielä ruoka- ja panimomatka – kuulostaa musta ihan huipulle🤘🏻
Ei mullakaan oo mitään matkoja varattu etukäteen, enkä oikeen osais varata jotakin vuoden päähän…

Reply
Anna 9 helmikuun, 2020 - 7:43 am

Kiitos Mimmu

Naputtelen nyt vastausta Etelä-Afrikasta ja täytyy sanoa, että huikea maa!

Reply
Cilla Maria 2 helmikuun, 2020 - 4:09 pm

Kivoja suunnitelmia tiedossa 🙂 Vitsi mäkin haluaisin Marokkoon. Sitä on tullut suunniteltua jo useampi vuosi, olen kattonut lentoja ja hostelleja ja miettinyt päiviä, mutta silti en ole uskaltanut lähteä yksin. Toisaalta mitä siellä nyt muka tapahtuisi? Selvisin yksinäni myös Keski-Amerikassa, missä jengirikollisuus rehottaa ja ihmisiä tapetaan päivittäin. Marokko on varmasti ihan turvallinen, mikäli pysyttelee turistialueilla, eikä lähde yksin mihinkään Atlasvuorille samoilemaan.. Mutta ehkä se kulttuuri arveluttaa kaikkein eniten. Mitä tulee muslimimaihin, on mulla kokemusta ainoastaan Turkista, enkä sielläkään ollut yksin naisena. No, katsellaan.
Jään odottamaan sun reissupostauksia!

Reply
Anna 9 helmikuun, 2020 - 7:43 am

Kiitos Cilla

Marokko on ollut mulla vuosia listalla. Itse en jaksa uskoa, että olisi kovin vaarallinen tai ongelmallinen, mutta toisaalta olen arabimaissa matkaillut paljonkin. Oikeastaan taas Keski-Amerikka kuulostaa minulle paljon arveluttavammalta : D

Reply
Jenni | Boarding Time 2 helmikuun, 2020 - 1:40 pm

Ai säkin oot lähdössä Etelä-Afrikkaan?! Itsellä kans Afrikka suuntana vajaan parin viikon päästä ja samoin todella tiivistahtinen ja ohjelmantäyteinen matka tiedossa. E-Afrikasta startataan ja heti kärkeen vedetään kymmenen päivän safari Namibian, Zimbabwen, Botswanan ja vähän Sambiankin puolella. Sen jäljeen vajaaksi viikoksi Kapkaupunkiin.

Sama muuten meikäläisellä, reissusuunnitelmat syntyvät joskus hyvinkin lyhyellä varoitusajalla, vaikka usein mulla on kyllä useammat lennot ”varastossakin” odottelemassa. 😉

Reply
Anna 2 helmikuun, 2020 - 1:51 pm

Sun reissu kuulostaa kyllä aika unelmalta. Mä en ole koskaan aikaisemmin ollut millään safarilla, joten tässä saa nyt hyvin kokeiltua miltä muutama päivä puskassa tuntuu. Jos sitten siihen jää koukkuun, niin voisi katsella juuri tuollaista, missä mennään muutamaan eri maihin. On hyvä, että perinteisten Kenian ja Tansanian rinnalle on tullut muitakin mahdollisuuksia. Noista mainitsemistasi Namibia on aina kiinnostanut kovasti.

Reply
Eveliina | Korkkarit rinkassa 4 helmikuun, 2020 - 9:13 am

Olin ensimmäistä kertaa safarilla Kenian Masai Marassa vasta viime joulukuussa, eikä taatusti jäänyt viimeiseksi kerraksi! Ihania villieläinten bongailuita sinullekin Etelä-Afrikkaan! 🙂

Reply

Leave a Comment