Angkorin ja Siem Reapin parhaat palat

by Anna | TÄMÄ MATKA

Angkorin ja Siem Reapin parhaat palat

Siem Reapissa elämä soljuu eteenpäin rauhallisesti. Kaupunki on noin 140 000 ihmisen koti, jossa liikenne sujuu hyvin ja ruuhkia ei ole. Kaupunki elää pitkälti turismista ja ilman Angkor Watin vetovoimaa tänne tuskin tultaisiin. Yleisin kulkeneuvo on mopo ja sillä kulkee paikasta toiseen ihmisten lisäksi myös paljon muuta.

IGTT4

Angkot Wat

Angkor Wat on Kambodzan symboli ja kansalaisylpeyden lähde. Se on Angkorin temppeleistä massiivisin ja majesteettisin. Se on rakennus, joka kuuluu nähdä kerran elämässään.

Anna rakennuksen puhua sinulle. Unohda kuumuus ja yhä uudet korkeat portaat tasanteelta toiselle. Sulje silmäsi ja kuvittele minkälaiselta nyt värittömät seinät ja harmaat tornit ovat näyttäneet loistonsa päivinä, kullattuina ja kirkkain värein maalattuina. Kun syvät vesialtaat ovat olleet täynnä vettä ja juhlat toisensa jälkeen ovat täyttäneet temppelin pihat ja ulkoalueet kulkueineen.

IGTT2

Bayon ja Ta Prohm

Kun katsoo Angkorin karttaa osuu silmään suuri neliön muotoinen alue. Se on Angkor Thom, kuninkaallinen kaupunki. Kuningas Jayavarman VII rakensi Angkor Thomin valtakuntansa pääkaupungiksi 1100- ja 1200-lukujen taitteessa. Täsmälleen Angkor Thomin keskellä seisoo Bayon. Tämän temppelin 53 tornista vierailijoita tuijottavat yli kaksisataa kivistä kasvoa.

Ta Prohm ei ole alkuperäiseltä nimeltään Ta Prohm vaan Rajavihara. Asialla ei ole kuitenkaan sen suurempaa merkitystä, koska jokainen tuntee temppelin, jonka löysi 2000-luvun alussa maineikas brittiarkeologi Lara Croft pelastaessaan maailmaa. Ensimmäiset viitteet temppelin olemassa olosta löytyvät jo vuodelta 1984 Tohtori Joneksen tuomion temppeliä kuvaavista kirjoituksista.

Ta Prohm02

IGTT1

Otetaan tähän loppuun eläinpäivitys. Alueella on apinoita (myös koiria, kanoja ja kukkoja, sekä lehmiä) joka puolella kuvattavana ja myös ruokittavana. Tiedän, että monet rakastavat apinoita ja koska niistä sai upeita kuvia, tässä muutama otos jakoon. On ne apinat aika vekkuleita eläimiä.

IGTT

IGTravelThursday on kerran kuussa tapahtuva Instagram-kampanja, jossa tägätään omia matkailuaiheisia kuvia tunnisteella #IGTravelThursday. Näin saadaan kivoja matkailuaiheisia vinkkejä kiertoon kuvien muodossa.

Kampanjan järjestäjiä ovat Destination Unknown Satu, Kaukokaipuun Nella ja Wanderlust Expert Veera Bianca. Oma Instagram-profiilini löytyy @tamamatka.

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

10 comments

Minna 8 syyskuun, 2016 - 6:40 am

Mahtavia kuvia! Kiitos kirjoituksesta, pidän tämän mielessä mennessäni temppeleitä ihastelemaan!

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 8 syyskuun, 2016 - 7:43 am

Kiitos!

On tuo vaan niin mahtava paikka. Heti tekee mieli takaisin sinne : )

Reply
Satu VW I Destination Unknown 16 helmikuun, 2015 - 9:01 pm

Upeita kuvia ja niinhän se on että nuo apinat kyllä varastivat tämänkin shown. Söpöjä!

Reply
Virpi 9 helmikuun, 2015 - 9:55 am

Tutustuimme Angkor Watin temppeleihin helmikuussa 2014. Meillä on Kambodiassa (helpompi taivuttaa kuin Kambodza) loistava opas. Hän kertoi, kuinka temppeleissä tietyt maalaukset/kaiverrukset oli maalattu punaisella. Hämäriä rippeitä oli vielä jäljellä.

Suosittelen hyvät jalkineet temppeliretkelle ja portaiden nousua sopii harjoitella kuten myös kävelyä, välimatkat ovat pitkät eikä kävelemättä näe juuri mitään.

Hymyilevät buddhat ihastuttivat, oli varmasti valokuvatuin kohde kuten myös ”viidakkotemppeli” (jungle temple), jossa Lara Croft seikkaili. Tiikerit oli tuotu leffan kuvaukseen, yksikään ei ollut jäänyt käyskentelemään. 🙂

En pidä käärmeistä. Opas kiusotteli, että niitä (kobra) on joka puolella: veistoksina eli onneksi ei ollut oikeita!

Suosittelen käymään Angkor Watin temppelialueella vielä, kun jaksat kavuta temppelien jyrkkiä portaita.

Reply
Sanna I Siveltimellä 6 helmikuun, 2015 - 6:21 am

Mukava palata näihin upeisiin Angkor Watin tunnelmiin, wow! 🙂

Reply
Jenna 5 helmikuun, 2015 - 8:16 pm

Todella upeita kuvia! Siem Reap Angkor Wat ovat vielä näkemättä. Ehdottomasti nähtäv kyllä paikat omin silmin.
Ja nuo apinat! <3

Reply
Annika | Travellover 5 helmikuun, 2015 - 7:13 pm

Nämä kuvat ovat niin kauniita! Vaikka olen kuinka kulmilla käynyt, olen aina onnistunut olemaan käymättä Siem Reapissa. Pitäisi sekin tilanne korjata. Ihan osattomaksi en onneksi ole temppeleistä jäänyt…

Reply
Kea / Deep Red Blues 5 helmikuun, 2015 - 4:41 pm

Hienoja nuo temppelit, vois ehkä joskus piipahtaa… mutta oikeassa olet, apinat on ne mitkä ainakin mua sykähdyttää. Ne on hauskoja seurattavia ja kärkyin niitä itsekin useampaan otteeseen kamera kourassa Thaimaassa ollessa.

Reply
Laura/My post-University life 5 helmikuun, 2015 - 12:52 pm

Mahtavia kuvia!

Mä en jotenkin tykännyt Siem Reapista ollenkaan, jotenkin se tuntui niin turistilta sen jälkeen kun oltiin eka käyty Battambangissa (jossa silloin oli tosi rauhallista ja turisteja ei näkynyt melkein laisinkaan). Mutta tietty luonnollista että siellä niitä turisteja onkin juuri Angkor Watin vuoksi, et eihän se mikään yllätys ollut 😀

Apinat on kyllä söpöjä!

Reply
Jenni / Globe Called Home 5 helmikuun, 2015 - 11:37 am

Mun lempparitemppeli tuolla oli ehdottomasti Bayon noiden naamojen ansiosta, ja kakkoseksi kiilasi Pre Rup. Mikä tahansa, mihin kiivetään kiikkeriä portaita nelinkontin ja sen jälkeen näkee pitkälle, on ässä. 😉

Reply

Leave a Comment