Yum Yum, Boom Boom – Liian pahaa ollakseen totta

by Anna | TÄMÄ MATKA

Phnom Penhissä oli vieraillessani 2002 bordelli, joka tunnettiin nimellä Kiddie Corner – kakaranurkka. Siellä pikkutytön neitsyyden sai ostaa muutamalla sadalla dollarilla*. Tuskin se on sieltä mihinkään kadonnut.

On olemassa kokonainen kylä Svan Pak, joka tunnetaan nimellä ”paikka mihin mennä, jos etsit nuoria tyttöjä”. Tässä kylässä on bordelleja, jotka ovat erikoistuneet alle buberteetti-ikäisiin tyttöihin. Lapsille opetetaan yleisimmät seksiasennot joita asiakkaat haluavat ja niistä käytetään söpöjä nimiä kuten Yum Yum (oraaliseksi) ja Boom Boom (tavallinen seksi)*.

Lapsiseksi ei ole vain Kambodzan ongelma. On arvioitu, että lapsiseksiturismin uhriksi joutuu vuosittain n. 2 miljoonaa lasta. Lukujen saaminen on hankalaa, sillä matkailija harvoin ilmoittaa maahan saapumisen syyksi halun harrastaa seksiä lapsen kanssa. Kukaan ei pysty arvioimaan kuinka monta lasta maailmassa toimii lapsiprostituoituna.

4909854876_4e65b982c7_b

Seksiä ostamassa

Tässä muutama ote suomalaisilta keskustelupalstoilta Aasian bordelleista. Olen poistanut teksteistä nimet, kaupungit ja muut tunnistamisen mahdollistavat kohdat, koska oletettavasti nämä turret eivät halua millään lailla tulla esiin kokemuksineen. He eivät siis ole olleet ostamassa lapsiseksiä, mutta kertomukset vain osoittavat kuinka yleistä se on.

Tuktuk kuskille sanottiin, että vie sellaiseen paikkaan missä on naisia, niin se vei paikkaan jossa oli tyttöjä aaltopellillä vuoratussa huoneessa. Ei ikkunoita, vain kapea penkki kiersi seinustalla, jossa istui vieri vieressä iältänsä selkeesti n.15-18 vuotiaita tyttöjä. Hinta olisi ollut 10$. Kieltäydyttiin ehdottomasti, johon tuktuk kuski sanoi: Voin viedä paikkaan missä on vielä nuorempia.

Lähdettiin mopoilla pääkadulta sinne sivukadulle, mihin oli saatu ohje. Siellä keskellä jotain vitun ei mitään, oli se kanafarmi. Pieni hökkelikylä ja hökkelit täynnä naisia/tyttöjä. Osa ihan lapsii.

Oli siinä koko illan imeskelly bisseä mut ei se oikeen kovin kummosesti meinannu päähän nousta ja tuntu sille et voitas vaikka lähtee tytön kanssa lusikkaan. Viimeinen niitti oli ku näin yhen ällöttävän vanhan limasen äijän pelehtivän sellasen pikkutytön näkösen kanssa viereisessä pöydässä. Se äijä sotki jotain kakkua sen tytön naamaan ja yritti sit kielellään nuolla niitä kermavaahtoja ympäri naamaa pois.

Lapsiprostituutio Kambodzassa

Tyypillinen tilanne on, että velkaantuneet tai rahan tarpeessa muuten olevat vanhemmat antavat yhden lapsensa bordelliin, jonka omistaja vastaavasti lainaa perheelle rahaa. Lapsi maksaa velan jakamalla vartaloaan asiakkaille. Perhe voi myös antaa lapsen hyvässä uskossa töihin rahaa vastaan ”kahvilaan” tai ”kotiapulaiseksi” muutamasta sadasta dollarista. Joskus näin onkin hetken, kunnes muutaman viikon jälkeen työnkuva muuttuu (Office of the high commissioner for human rights 2014).

Lapsen tahto nujerretaan bordelleissa mm. pakottamalla nämä syömään ulostetta*. Parittajat myös antavat lapsille huumeita, sillä huumekoukussa olevan lapsen käsittely on helpompaa (Docstoc 2013). Pakoa yrittäviä rangaistaan antamalla heille sähköiskuja sukuelimiin. (Vaginaan työnnetään sähköpiuha, roiskaistaan vettä päälle ja kytketään virta). Perheen ja lapsen häpeä ovat usein niin suuria, ettei lapsi mahdollisesti vapauduttuaankaan enää voi palata kotikyläänsä, vaan jatkaa toimintaa prostituoituna.

Kyse on paitsi prostituutiosta, myös lapsikaupasta. Kambodzalaisia lapsia myydään maan sisällä ja eri bordellien välillä, mutta myös naapurimaihin, lähinnä Thaimaahan. Lapsen hinta määräytyy mm. ulkonäon, iän ja koskemattomuuden perusteella. Keskiarvohinta on noin 150 USD. Neitsyen hinta on 500 USD.

Lapsiprostituutiota ruokkii HIV. On olemassa ihmisiä, jotka uskovat seksin harrastamisen neitsyen kanssa parantavan AIDS:in ja että lapset eivät voi saada sukupuolitauteja, jolloin kanssakäymiset heidän kanssaan olisivat turvallisempia. Kun neitsyys on viety, laskee lapsen arvo nopeasti ja lapset lähetetään halpoihin bordelleihin joissa asioivat vain paikalliset. Yhä nuorempien ja nuorempien lapsien kysyntä kasvaa koko ajan.

Kambodzalaisten prostitoitujen suurin asiakasryhmä ovat kambodzalaiset miehet. Heidän jälkeensä tärkein ryhmä ovat lähialueiden aasialaismaista tulevat miehet Intia, Japani, Korea ja Kiina etunenässä.

Tämä 55-vuotias tuomittiin 11- vuotiaan viemisestä hotellihuoneeseen

Tämä 55-vuotias tuomittiin 11- vuotiaan viemisestä hotellihuoneeseen

Lapsiseksimatkailu

Pääpiirteittäin lapsiseksimatkailijat voidaan jakaa kolmeen eri luokkaan. Ensimmäinen luokka on pedofiilit eli hyväksikäyttäjät, jotka ovat erityisesti mieltyneet alle teini-ikäisiin lapsiin. Toinen luokka on hyväksikäyttäjät jotka suosivat teini-ikään yltäneitä tai sen ylittäneitä lapsia. Viimeisenä luokkana on hyväksikäyttäjät, jotka tilaisuuden tullen päätyvät käyttämään lapsiprostituoitujen palveluita. He ovat matkailijoita, liikemiehiä, avustustyöntekijöitä, sotilaita ja diplomaatteja (Ecpat 2008.)

Täytyy sanoa, että tuo viimeisin ryhmä on ehkäpä se käsittämättömin etenkin matkailijan kohdalta. Tavallinen turre päätyy seksiin lapsen kanssa ihan sattumalta ja yllättäen. Että tulin tänne ottamaan aurinkoa, mutta päätin kokeilla lapsiseksiä kerran elämässäni ja pilasin siinä samalla yhden lapsen elämän lopullisesti.

Liian usein unohdetaan, että uhrit ovat sekä tyttöjä että poikia. Myös hyväksikäyttäjät ovat sekä miehiä että naisia. Naisten seksimatkailua on vasta ruvettu nostamaan otsikoihin ja siitä puhutaan typerästi usein vain kypsien naisien lomaromansseina.

Maailmassa on paljon matkailijoita, jotka ovat kulkeneet ikänsä silmälaput silmillä ja eivät ole tietoisia lainkaan ilmiöstä nimeltä lapsiseksimatkailu. He eivät osaa tunnistaa merkkejä, eivät osaa reagoida sellaista nähdessään ja osa jopa ajattelee, että se on kyseisessä maassa normaalia (Protection project 2010).

Mielestäni etenkin Aasiaan suuntautuvilla lennoilla tulisi näyttää tietoiskuja lapsiseksiturismista. Se nostaisi matkustajien tietoisuutta siitä, mitä väärinkäyttö tekee lapselle ja parantaisi myös mahdollisuutta tunnistaa tilanne ja tietää miten toimia. Tämä toimintamalli on ollut monen järjestön suosituslistalla jo pitkään (Ecspat, The Code, UNWTO).

Finnmatkojen viestintä- ja yritysvastuujohtaja Anu-Eveliina Mattila kertoo, että päänvaivaa aiheuttaa vaikean asian tuominen lomailijoiden tietoon. – Asiakas ei saa menettää lomafiilistään. Häntä ei saa syyllistää, eikä tiettyä kohdetta leimata, hän pohtii. Lennoilla näytettävät valistusvideot osoittautuivatkin liian raflaaviksi. Tietoa kerrotaan nyt esimerkiksi lippuvarauksen ehdoissa.- 9.12.2013 IL

Ongelmamaat. Amerikkalaisten lapsiseksimatkailijoiden suosituimmat kohdemaat (Defence for children 2013.) Kaaviossa ei ole listattuna Indonesiaa joka on australialaisten suosituin lapsiseksiturismin kohdemaa. Muista maista poiketen Indonesiassa ei vielä juurikaan pyritä ilmiön ehkäisyyn, koska esimerkiksi Balin imagoa "paratiisikohteena" ei haluta rikkoa.

Ongelmamaat. Amerikkalaisten lapsiseksimatkailijoiden suosituimmat kohdemaat (Defence for children 2013.) Kaaviossa ei ole listattuna Indonesiaa joka on australialaisten suosituin lapsiseksiturismin kohdemaa. Muista maista poiketen Indonesiassa ei vielä juurikaan pyritä ilmiön ehkäisyyn, koska esimerkiksi Balin imagoa ”paratiisikohteena” ei haluta rikkoa.

Liian pahaa ollakseen totta

Kun seksikeskeskeistä elämänmallia tungetaan joka lävestä, himmenevät rajat siitä mikä on sallittua ja mikä rikollista. Kun orgasmin saamisesta tulee tärkeimpiä asioita maailmassa, kaikille ei enää riitä se tavallinen.

Seksiturismia voi sinällään paheksua, mutta seksi alaikäisen kanssa on aina rikos.

Liian pahaa ollakseen totta -kampanja on Ulkoasiainministeriön tuella rahoitettu ja Reilun matkailun yhdistyksen koordinoima hanke, joka pyrkii lisäämään suomalaisten matkailijoiden tietoutta lapsiseksiturismista. Se jakaa sivuillaan paljon tietoa siitä miten matkailija voi huomioida lasten oikeudet matkustaessaan sekä, mitä voi tehdä todistaessaan epäilyttävää tilannetta tai suoranaista rikosta.

Jos todistat rikosta, velvollisuutesi on ilmoittaa siitä eteenpäin. Hiljaisuus on yksi suurimmista haasteista lapsiseksiturismin vastaisessa taistelussa. Jos et tiedä miten toimia, käy tutustumassa kampanjan sivuihin.

Turismi ei ole syypää lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön, mutta hyväksikäyttäjät ottavat kuitenkin kaiken hyödyn irti turisteille suunnatuista palveluista, kuten hotelleista, yökerhoista ja ravintoloista tarjoamista mahdollisuuksista. Siksi matkailuala ja matkailijat ovat olennaisessa asemassa ongelman vähentämisessä.

seksi alaikäisen kanssa on rikos (kopio)

 

Lähteet:

  • *Asiasta myös maininta SK L.Aura 6.7.2010
  • *https://prezi.com/jjqri2cyop9p/prostitution-in-cambodia/
  • *Asiasta myös maininta HS J.Korhonen 2.12.2010
  • http://www.childrenofcambodia.com
  • http://edition.cnn.com/2013/12/09/world/asia/cambodia-cfr-mira-sorvino-karaoke-brothels/
  • http://mic.com/articles/76915/why-young-cambodian-girls-are-being-sold-into-sex-slavery-and-how-we-stop-it
  • Ecpat eli End for Child Prostitution and Child Phornograph
  • http://skolarbete.nu/fi/skolarbeten/barnprostitution

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

33 comments

Pattaya ja seksi, K-18 materiaalia | TÄMÄ MATKA 12 tammikuun, 2017 - 10:32 pm

[…] Yum Yum, Boom Boom – Liian pahaa ollakseen totta […]

Reply
Helena Arvio 1 syyskuun, 2016 - 8:34 pm

Tärkee aihe, avas omiakin silmiä, vaikka kuvottikin!

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 1 syyskuun, 2016 - 8:59 pm

Joo. Oksennus on välillä ollut suussa, kun on touhua maailmalla katsellut.

Reply
#Blogisitarina - Onneksi aloitin! 27 syyskuun, 2015 - 9:34 pm

[…] Saisiko olla koiran lihaa?  Miten olisi 10-vuotias? […]

Reply
Hanki sitä tietoa! #ReilutBlogit - TÄMÄ MATKA 19 helmikuun, 2015 - 9:42 am

[…] Lue koko juttu ja mieti mitä sinä voit tehdä. Yum Yum, Boom Boom – Liian pahaa ollakseen totta […]

Reply
Anu Johanna 12 tammikuun, 2015 - 7:35 pm

Todella, todella hyvä (ja kuvottava) kirjoitus tärkeästä aiheesta. En oikein osaa sanoa muuta kuin, että kiitos kun näit vaivaa kirjoittaakseni tästä! Vaikeita aiheita on aina myös vaikea tuoda oikealla tavalla esiin, mutta sä onnistuit siinä hyvin.

Reply
Anna Koskela 18 tammikuun, 2015 - 8:14 am

Kiitos.

Ei tällaisesta aiheesta voi oikein pitää. Ja vaikea on myös kirjoittaa niin, että pysytään asissa ja ei lähdetä väärille poluille. Hyvä että onnistuin ja asia saa julkisuutta myös tätä kautta.

Reply
Marita 11 tammikuun, 2015 - 9:25 pm

Kiitos Anna todella paljon, että kirjoitit aiheesta! On erittäin tärkeää kampanjan, messuosaston, ilmiön ja myös opinnäytetyömme kannalta että asia tulee ilmi ja mahdollisimman monta ihmistä saataisiin messuosastollemme, jotta asiasta puhutaan oikeilla nimillä ja ihmiset osaisivat reagoisa ilmiötä nähdessään. Jos olet matkamessuilla, olemme siellä pisteellä 6g130 niin voidaan keskustella lisää aiheesta!
t.Marita ja Sanna
Liian pahaa ollakseen totta- Reilun matkailun yhdistys

Reply
Anna Koskela 18 tammikuun, 2015 - 8:13 am

Aina kun on mahdollisuus auttaa, teen sen mielelläni.

Käväisinkin pikaisesti siellä osastollanne. Toivottavasti messut sujuivat hyvin teillä.

Luulisi tähän kampanjaan irtoavan kunnolla rahaa, jotta valistusta saataisiin mm. lentokentille. Tuossa alla olikin kommentti, että Tukholmassa toimitaan jo näin.

Reply
Pirkko / Meriharakka 11 tammikuun, 2015 - 7:33 pm

Jospa nämä pahimmat maat jotenkin joskus alkaisivat ymmärtää,että osa turisteista eivät halua edes tulla maihin, joissa näitä vanha mies + nuori tyttö pareja on liikaa katukuvassa. Että ottamalla rahat näiltä lapsiseksituristeilta, niin jäävät joidenkin muiden rahat saamatta.

Tukholman lentokentillä on muuten juuri meneillään tähän liittyvä kampanja – siinä kehoitetaan ilmoittamaan näkemästään, myös ulkomailla näkemästään, että lapsiseksi on rikos, ulkomaillakin.

Reply
Anna Koskela 18 tammikuun, 2015 - 8:09 am

Kyllä. En mielelläni katsele tällaista ja aina voin valita myös toisen maan, kaupungin jne. Luulisi, että normaalien ihmisten rahat kuitenkin olisivat merkittävämmät kuin pedofiilien. Osassa maissa rahan alkuperällä ei vain ole väliä…Surullista.

En ainakaan halua lapsieni kanssa matkaillessa heidän joutuvan todistamaan tuollaista ja valitsen siksi maita myös sen perusteella, mikä on asenne prostituutioon ylipäätänsä. Olen joutunut selittämään espanjalaisia rekkatyttöjä ja Geneven prostituutiota ym. jo aivan liikaa…

Reply
Osku 10 tammikuun, 2015 - 2:46 pm

Hyvä krjoitus tärkeästä aiheesta on hyvä että tuot näitä nurjempiakin puolia esille
Silläkin uhalla että vaikuttaa mainostamiselta mutta se Satu Rommin kirja minkä mainitsin kun viimeksi kommentoin sun juttua niin siinä käsitellään myös laajasti prostituutiota aasiassa

Monissa paikoissahan noi kaikkein törkeimmät tapaukset on vain painunut maan alle

Köyhyys ja naisen asema aasiassa nehän ne on mihin piäis vaikuttaa

Reply
Anna Koskela 10 tammikuun, 2015 - 9:19 pm

Mainosta vaan.

Mulla on kirja yöpöydällä odottamassa, eli kiitos vinkistä!

Tuo on totta. Pahimmat tapaukset on niin piilossa, että ei niitä tavallinen länkkärituristi todellakaan näe.

Reply
Nimetön 10 tammikuun, 2015 - 12:04 pm

”voihan se olla naisen poikakin, voi nyt unohtaa” Siis mitä tarkoitat? Mitäs jos on? Tarvitaanko isä, äiti, tytär, poika, ottolapsi t-paidat kaikille…

Reply
Anna Koskela 10 tammikuun, 2015 - 6:20 pm

Tarvitaan Trollipelle t-paita

Reply
Nimetön 23 elokuun, 2015 - 9:33 am

Kysymys on aito ja tuomitset minut trollipelleksi.

Reply
Anna Koskela 23 elokuun, 2015 - 11:07 am

Eiköhän sut tuomita ihan jossain muualla.

Reply
Nimetön 10 tammikuun, 2015 - 1:53 am

mikä on diblomaatti?

Reply
Anna Koskela 10 tammikuun, 2015 - 7:39 am

Luit sitten lapsiseksiturismista kirjoituksen ja ainut mitä osaat kommentoida on kirjoitusvirhe?

Reply
Nimetön 10 tammikuun, 2015 - 12:05 am

Lapsiprostituutioon olen törmännyt enimmäkseen Filippiineillä, jossa sitä harjoitetaan joissakin paikoissa hyvinkin avoimesti. Kokemukseni mukaan yksin matkustavalle miehelle tarjotaan ensin naisia, sitten miehiä ja lopuksi lapsia… Ihan avoimesti.

Mitä enemmän törmään tähän ilmiöön, sitä enemmän mietin pedofiilien asemaa ihmisinä. Niitä kaikkia – kenties tuttavaasi, joka teki itsemurhan jättämättä minkäänlaista viestiä jälkeensä tai vihaista naapurinmummoa, joka elää kahdentoista kissan kanssa. Niitä, jotka eivät ole koskaan toteuttaneet seksuaalisuuttaan. Minkälaista on elää sellaisen seksuaalisen suuntauksen kanssa, joka on niin hirvittävä tabu yhteiskunnassamme, ettei siihen käytännössä voi monessakaan paikassa saada minkäänlaista apua? Jos avaudut jollekin ongelmastasi, hirviön stigma on taattu. Ei varmaan mitään herkkua.

Käyttäytyykö hirviöksi leimattu todennäköisemmin hirviön tavalla? Voisiko lasten seksuaalista hyväksikäyttöä vähentää tarjoamalla potentiaalisille hyväksikäyttäjille apua? Minkälaista apua voi ylipäätään tarjota ihmiselle, joka ei voi koskaan toteuttaa seksuaalisuuttaan?

Mietinpähän vaan. On ihan avartavaa joskus kuvitella muutama minuutti, miltä tuntuisi olla jonkun toisen saappaissa: mitä toivoisit yhteiskunnalta, jos syntyisit pedofiiliksi?

Reply
Mr. Voyageur 10 tammikuun, 2015 - 12:06 am

Ylempi siis minulta, en tiedä miksi tuli nimettömänä.

Reply
Veera Bianca 9 tammikuun, 2015 - 11:29 pm

Erittäin hyvin kirjoitettu, kamalasta aiheesta. Tässä tuli paljon infoa jota en itse edes tiennyt :/

Reply
Anna Koskela 10 tammikuun, 2015 - 8:24 am

Kiitos.

Mietin pitkään kuin yksityikohtaiselle tasolla kirjoituksen vien.

Ilman esimerkkejä asia jäisi kuitenkin vain koulukirjamaiseksi esitykseksi, josta kukaan ei saa kunnolla kiinni.

Reply
Tiina, Kinttupolulla 9 tammikuun, 2015 - 9:14 pm

Ihan kamalaa! Veti sanattomaksi….

Reply
Anna Koskela 10 tammikuun, 2015 - 8:22 am

🙁

Reply
Miika ♥ Gia | matkakuume.net 9 tammikuun, 2015 - 4:18 pm

Kiitos Anna hyvin kirjoitetusta ja myös aiheen avaamisesta näin laajasti. Tämä on todellakin asia joka on liian paha ollakseen totta – se on jopa liian kamala jotta sitä voisi mitenkään järjellä käsittää.

On myös asioita, joita voi tehdä edesauttaakseen sitä ettei lapset ainakaan rahan takia joudu bordelleihin – edistää köyhien maiden koulutusta ja olosuhteiden parantamista ja maksaa elämiseen riittävää palkkaa eli maksaa tarvitsemastaan tuotteesta aina käypä hinta ja varmistaa että se on eettisesti tuotettu, myös koti-Suomessa. Tuolloin muutetaan yhteiskuntarakenteita pysyvästi ja tehdään työtä pitkäjänteisesti oikeudenmukaisuuden toteutumisen puolesta. Halpa tarkoittaa usein sitä että hinta on revitty jonkun muun selkänahasta jollain tapaa.

Reply
Anna Koskela 10 tammikuun, 2015 - 8:15 am

Kiitos.

Koulutus, etenkin tyttöjen koulutus on avainasemassa. On tutkittu, että jo yksikin kunnolla koulutettu tyttö kylässä parantaa koko kylän asemaa. Kun tyttö saa koulutuksen, pysyy terveenä ja elää väkivallattomassa ympäristössä hän pystyy vaikuttamaan kaikkien hänen vaikutuspiirissään olevien ihmisten tulevaisuuteen.

Ihmiskauppa on maailman tuottavin järjestäytyneen rikollisuuden muoto. Siinä pyörii enemmän rahaa kuin huumeissa tai aseissa. Ase tai kokaiini myydään kerran. Lapsi moneen kertaan.

Voidaan oikeutetusti kysyä, miksei lapsiprostituutioon ole tiukemmin puututtu kansainvälisellä tasolla. Ongelman poistaminen edellyttäisi hallituksilta rajuja otteita, joilla muutettaisiin ihmisten asenteita ja saataisiin korruptio loppumaan.

Koska turismi muodostaa merkittävän osan Kaakkois-Aasian maiden bruttokansantuotteesta, erityisen järeisiin otteisiin ei olla oltu valmiita. Esim. Kambodzan turismi on maan kolmanneksi suurin talouden ala. Tänäkin vuonna maahan odotetaan 4,5 miljoonaa matkailijaa.

Reply
Miika ♥ Gia | matkakuume.net 16 tammikuun, 2015 - 7:49 pm

Tyttöjen koulutuksen suhteen pitäisi saada aikaan myös suurempi rakenteellinen muutos – myös toisen sukupuolen arvostaminen tässäkin kulttuurissa. Koulutus on niin monessa asiassa avainasemassa, myös tässä ja työtä riittää siinä niin lasten kuin aikuistenkin saralla.

Reply
Matti 9 tammikuun, 2015 - 3:10 pm

Tämä oli kyllä oman Kambodzan matkan ikävistä puolista, eikä siltä oikein voinut välttyä. Yksinäinen valkoinen mies (siis potentiaalinen ”asiakas) kun liikkui iltaisin Siem Reapin ja Phnom Penhin kaduilla, oli näitä ”hieronnan” tarjoajia ihan minuutin välein. Varsinkin Siem Reapin keskustassa ihan maksimissaan 18-vuotiaan näköiset tytöt likipitäen hyppäsivät reppuselkään osana suostutteluaan. Ja sitten aina kun kerta toisensa jälkeen näistä kieltäytyi, oli ensireaktio tarjota jotain ”spesiaalia” – ja se kävi kyllä myös selväksi mitä se ”spesiaalipalvelu” olisi ollut…

Ei siis tarvinnut kuin olla yksin liikkuva mies niin tältä oli mahdoton välttyä, ilman että itse teki pienintäkään elettä – mikä valitettavasti kertonee karua kieltä asian yleisyydestä.

Reply
Anna Koskela 10 tammikuun, 2015 - 8:05 am

Juu, nähtiin, kuultiin ja koettiin näitä samoja hieronnan tarjoajia. Ei jäänyt epäselväksi, että muutakin palvelua saa kuin perushieronnan. Tosin käytiin kyllä ihan oikeasti hierottavanakin joka ilta.

Varmasti yksin liikkuva mies todella on kuin kävelevä lompakko, eli kerää moninkertaisesti enemmän ehdotuksia kuin mies vaimon kanssa.

Liikuttiin niin aikaisin illasta, että meno ei mitenkään kovin pahaksi ollut silloin vielä mennyt, mutta kyllähän se Siem Reapin keskusta tarjoaa kaiken mitä joku nyt saattaa haluta.

Reply
Mirka 9 tammikuun, 2015 - 12:53 pm

Todella hyvä teksti todella tärkeästä asiasta. Hienoa, että joku uskaltaa kirjoittaa faktoja tästä maailmasta juuri niin karuina kuin ne ovat. Se on muuten melko kornia, jos aasialaisten lasten elämää pidetään arvottomampana kuin ihmisten lomafiilistä. MIKÄ voi olla tärkeämpää kuin tehdä kaikkensa, jotta lapset saavat elää turvassa meillä ja muualla.

Reply
Anna Koskela 10 tammikuun, 2015 - 7:50 am

Yritin kaivaa enemmänkin tietoa noista suomessa toimivien matkatoimistojen käytännöistä, mutta tuo oli oikeastaan ainut kunnon kommentti asiasta minkä löysin.

Kun luin tämän kampanjan takana olevan opinnäytetyön läpi, sieltä löytyi hämmentävä kohta. Opiskelija oli lähestynyt useita matkatoimistoja, mutta vain yksi oli suostunut haastateltavaksi. Voihan syynä olla kiire, mutta minulle tuli tunne, että kyse oli enemmän haluttomuudesta lähteä mukaan tällaisiin tutkimuksiin ja näin tässä opinnäytetyössäkin pääteltiin.

Reply
Mirka 11 tammikuun, 2015 - 3:44 pm

Tuo onkin mielenkiintoista! Karu faktahan on se, että suomalaiset seksituristit tuovat aika hitosti rahaa matkanjärjestäjille. Tuntuu siltä, että halutaan sulkea silmät ongelmalta, joka voisi vahingoittaa omaa bisnestä. Tosiasiassahan se nostaisi sellaisen firman arvostusta, joka alkaisi nostaa tätä aihetta esiin. Alan joka hetki toivoa entistä enemmän, että saan apurahan, jota olen hakenut Ihmiskauppa-aiheisen kirjan kirjoittamiseen. Tuon pitäisi kuukauden sisällä selvitä. On sellainen olo, että pää hajoaa, jos en pääse kohta ajan kanssa kirjoittamaan ja tutkimaan aihetta lisää. Eli saa laittaa kaikki sormet ja vaikka varpaatkin ristiin sen puolesta, että Suomen Kulttuurirahastossa oltaisiin myötämielisiä tälle aiheelle.

Reply

Leave a Comment