LUXURIOUS WALDORF ASTORIA RAS AL KHAIMAH

Waldorf Astoria Ras Al Khaimah

Yhteistyössä Waldorf Astoria Ras Al Khaimah. Waldorf Astoria Ras Al Khaimah:n silhuettia ei voi olla erottamatta. Se sijaitsee rannassa, vain 50 minuutin (80km) matkan päässä Dubain kansainväliseltä lentokentältä (DXB). Hotelliin ajattaessa näkee 18-reikäisen mestaruustason golfkentän ja valtavan puutarhan, jotka ympäröivät hotellia kolmelta sivulta. Hotellin takaosaa hallitsee oma yksityinen ranta, ja taivaansininen Arabianmeri.

Suurin osa hotelllin asiakkaista on varakkaita emiraatteja, jotka tulevat Dubaista ja Abu Dhabista ’maaseudun rauhaan’. Sesongin ulkopuolella keskellä viikkoa voi suuremmankin huoneen saada jopa alle kahden sadan euron.

Huoneiden hinnat ja koot: 56 m² -270 m² 180 €- 2448€

WaldorfAstoriaRasAlKhaimahExteriorNight_HR

RKTWA_PeacockAlley_HR

WaldorfAstoriaRasAlKhaimahEntrance_HR

Waldorf Astoria historia

Waldorf Astoria on sanayhdistelmä, joka luo ennakko-odotuksen. Ensimmäinen Waldorf Astoria hotelli rakennettiin 1893, ja se oli aikansa miljardöörien suosiossa. Toimittuaan 36 vuotta, sen taru oli lopussa vuonna 1929. Tonttimaa oli noussut arvokkaammaksi kuin itse rakennus, joten tontti myytiin ja rakennus purettiin. Vanhan Waldorf Astorian paikalle 5th Avenuen arvotontille nousi toimistotalo, joka oli pitkään maailman korkein rakennus: Empire State Building.

Kalliit rakennusmateriaalit ja hotellia koristaneet arvokkaat taide-esineet siirrettiin uuteen Waldorf Astoria hotelliin. Se oli korkein hotelli 1931-1963 koko maailmassa. Täällä pidettiin kaupungin merkittävimmät kokoukset ja illallisjuhlat. Kutsu Waldorf Astoriaan oli tae siitä, että kuului kaupungin ylimpään kastiin ja pääsi viettämään viihtyisää iltaa hotellin viidessäkymmenessä ravintolassa, baarissa, palmutarhassa ja salongissa.

Hotellissa kävi päivittäin tuhansia vierailijoita. Useimmat halusivat vain nähdä vilaukselta rikkaita ja kuuluisia, jotka kävelivät edestakaisin sadan metrin pituista, mattojen peittämää ja peilein koristeltua marmorikäytävää, joka yhdisti hotellin kaksi siipeä. Nokkelat kielet ristivät käytävän pian Peacock Alleyksi, riikinkukkojen kujaksi. Jokaisesta Waldorf Astoria hotellista löytyy edelleen tila, jonka nimi on Peacock Alley. Vain harva siellä käyskentelevä lienee tietoinen nimen historiasta.

1493359_990189634325403_2408622805785080843_o
Waldorf Astoria Ras Al Khaima

Waldorf Astoria Ras Al Khaima

11402453_995252307152469_6235215688615523532_o

Waldorf Astoria Ras Al Khaimah interior

Waldorf Astoria Ras Al Khaima

WaldorfAstoriaRasAlKhaimahCameliaTeaLounge_HR
*
IMG_7794

Waldorf Astoria Ras Al Khaima

Waldorf Astoria Ras Al Khaimah | Saapuminen

Astuminen sisään hotellin aulaan on seisahduttava kokemus. Katse vaeltelee valtavassa tilassa ja poimii yksityiskohdan sieltä, toisen täältä. Tuolla on riikinkukko, Waldorf Astoria:n ikoninen tunnus, tuolla suihkulähde, suoraan edessä taas kello, jollainen löytyy jokaisesta ketjun hotellista muodossa tai toisessa. Täällä kello näyttää aikoja seuraavaan rukoukseen. Puoleltaöin koneisto siirtää ajat vastaamaan seuraavaa päivää, sillä rukousajat muuttuvat päivittäin.

WaldorfAstoriaRasAlKhaimahLobby_HR
*
IMG_7986

IMG_7985

IMG_8924

Waldorf Astoria Ras Al Khaimah | Huoneemme

أهلا و سهلا -Ahlan Wa Sahlan -Tervetuloa

Meillä oli käytössämme 84 m² King Junior -sviitti parvekkeella, josta aukeni näköala merelle. Oleskelualueen ja makuutilan lisäksi sviittiin kuului oma suuri pukeutumishuone, sekä kylpyhuone – kultainen sellainen.

Sain hotellista- ja hotellihuoneesta olennaiset tiedot aseteltuna kauniiseen kansioon. Laitoin paperit pöydälle, mutta huonepalvelijan kauniista pyynnöstä poimin pinon uudestaan käteeni. Oli tehtävä tärkeitä valintoja. Minkä kymmenestä tyynystä haluaisin valita? Haluaisinko ehkä Anti-Aging-tyynyn, jossa E-vitamiinit auttavat ihoa uusiutumaan yön aikana. Vai ehkäpä kuitenkin Cherry Stone-tyynyn, jossa 1,5 litraa kirsikankiviä auttaa parantumaan urheiluvammoista. Tutkin Sleep Master Menua ja yritin pitä ilmeeni asiankuuluvasti vakavana.

Kun olimme päässeet yhteisymmärrykseen tyynystä: Ecological Spelt Pillow minulle, ja Buckwheat pillow Tepolle, jatkui ystävällinen kysymysten tulva. Entäpä Turndown Service? Mihinkä aikaan toivoisin sen, ja minkälaisen tunnelman haluaisin huoneeseeni loihdittavan huonetuoksujen avulla? Laventeli tai appelsiini olivat suositukset henkilökunnalta, mutta rouva voisi rauhassa tutustua listaan.

Mitä muita toivomuksia Madamella olisi? Haluaisinko matkalaukkuni purettavaksi? Nyt hymyä ei oikein voinut enää peittää, joten ilmoitin palaavani asiaan, ohjasin miehen pois huoneesta ja purskahdin nauruun. Tähän voisi niin helposti tottua!

IMG_7744

WaldorfAstoriaRasAlKhaimahClassicRoomKing_HR
*
RKTWA_Bathroom_HR
*
IMG_7974

IMG_7776

Turndown Service ja elämän sietämätön keveys

Kultaisessa kylpyhuoneessa oli yleellisyys viety aivan uudelle tasolle. Kylpyhuone oli kotimme olohuoneen kokoinen. Salvatore Ferragamon kylpytuotteet jo yksistään ovat ehdottomasti suosikkejani hotellien valikoimista. Tuotteista löytyi kaikki kasvonaamiosta kasvoveteen ja kuorintavoiteeseen asti. Laskin, että kahden ihmisen käytössä oli kaksitoista erikokoista pehmeää pyyhettä.

Kun nousee vaahtokylvystä ja laskee varpaansa upealle pehmeälle matolle, kietoutuu kylpytakkiin ja katsoo ympärillä kimaltelevia kullanhohtoisia kaakeleita lamppujen lempeässä valossa, tulee hetkeksi sellainen epätodellinen olo. Kuinka voikaan elämä olla näin suloista.

Normaalisti en pidä siitä, että huoneessani käy ulkopuolisia, mutta täällä nautin palvelusta ja välisiivoutin huoneeni useampaan kertaan. Välisiivous tarkoittaa sitä, että huone siistitään ja käytetyt pyyhkeet sekä kylpytuotteet vaihdetaan uusiin. Jokaisella käynnillä oli huonepalvelija keksinyt jotakin spesiaalia. Milloin se oli uusi hedelmälautanen ja ruusuja kylpyhuoneeseen, milloin taas hauskoja eläimiä vuoteella kylpypyyhkeistä taiteltuina.

Entä se Turndown Service? Mielettömän hienovarainen appelsiinin tuoksu tervehti meitä kun palasimme illalliselta. Vuode oli avattu, valot himmennetty, verhot vedetty eteen, musiikki vaihdettu rauhalliseen ja yöpöydille asetettu vesipullot sekä juomalasit joiden suu oli oikeaoppisesti peitetty. Vuoteiden viereen, yleellisen pehmeälle kokolattiamatolle, oli levitetty pienet yömatot ja tohvelit tuotu vuoteen viereen. Juuri näin se kuuluu tehdä.

Waldorf Astoria Ras Al Khaimah | Aamiainen

Olen todella vaikea asiakas aamiaisen suhteen ja edellisenä päivänä viipaloidut kurkkuviipaleet, pehmenneet croisantit tai automaattikahvi, saavat minut kirkumaan mielessäni. Tälläkään matkalla osa hotelleista ei suoriutunut mitenkään hyvin aamiaisesta.

Täällä pettymisen vaaraa ei ollut. Aamiainen oli täydellinen, ja terassilta avautuva merinäkymä sai vajoamaan kiireettömään flow-tilaan. Kun lautasen viereen sai vielä kupin taivaallista vahvaa kahvia ja päivän lehden, ei voinut kuin huokaista tyytyväisyydestä.

IMG_8002

IMG_7999

IMG_8010

IMG_8022

Waldorf Astoria Ras Al Khaimah ruoka

Mitä saisi olla?

Valmiita smootheja, myslejä, sahramihummusta, salaattibaari, taateleita, marinoituja viinirypäleitä, halvaa, lassia, grillattuja tomaatteja, monenlaisia maalaisjuustoja ja mausteisia arabialaisia salaatteja. Kuka haluaa tällaisen jälkeen pekonia? Sitäkin löytyi, sekä omeletteja maun mukaan paistettuina, pieniä lettuja, French Toasteja, kanamunia kaikilla kypsyysasteilla, Eggs Benedict:a, leikkeleitä riveittäin, intialaisia aamiaisruokia, roteja ja chapateja, Miso-keittoa aasialaisille jne.

Organic foodia oli myös paljon valikoimissa. Jopa muffineista löytyi luomutaateli vaihtoehto. Pöydät notkuivat myös pieniä marinoituja mustekaloja, oliiveja, arabialaisia makeisia, sardiineja, kikherneitä, viininlehtikääryleitä, täytettyjä munakoisoja, erilaisia jugurtteja ja tuorepuristettuja mehuja.

Mitä saisi olla?

WaldorfAstoriaRasAlKhaimahQasrAlBahar_HR-2 *
IMG_8028

Ranta- ja allasalueet

Hotellilla on omaa rantaa 350 metriä ja kaksi suurta uima-allasta. Toinen altaista on tarkoitettu vain aikuisille. Altaiden väliin on tehty paljon erilaisia auringonottoon ja lepäilyyn tarkoitettuja katettuja oleskelualueita, joissa seinät takaavat seurueelle yksityisyyttä.

Altailla oli minulle aivan liian kuuma, mutta merenrannassa varjon alla tuuli vilvoitti jo riittävästi ja hetkisen pystyin ottamaan jopa aurinkoa. Täällä ei ollut mitään pyyhekortteja, vaan pyyhkeitä saattoi ottaa niin monta kuin kokee tarvitsevansa.

Waldorf Astoria Ras Al Khaima

WaldorfAstoriaRasAlKhaimahPoolsideCabana_HR
*
IMG_8085

IMG_8106

IMG_8102

Waldorf Astoria Ras Al Khaima

Waldorf Astoria Ras Al Khaimah ranta

Al Fayrouz-ravintola

Kävimme syömässä lounasta Al Fayrouz-ravintolassa joka tarjoilee Välimerellistä ruokaa, ja on tarkoitettu palvelemaan auringonottajia tai heitä, jotka haluavat illan pimetessä nauttia ruuasta hieman rennommin.

Näiden annosten jälkeen muiden hotellien Poolside menut eivät hetkeen houkutelleet.

WaldorfAstoriaRasAlKhaimahPool_HR
*
IMG_7805

IMG_7821

IMG_7807

IMG_7823

Lexinton Grill ja Marilyn

Alkuperäisessä Waldorf Astoriassa oli kolme kuuluisaa ravintolaa Peacock Alley, The Bull and Bear ja Oskars Brasserie (koti Waldorf Salatille ja Eggs Benedict:ille). Waldorf Astoria Ras Al Khaimah kätkee sisäänsä kymmenen huippuravintolaa, joista illallispaikaksi valikoitui Lexington Grill.

Ennen varsinaista ruokailua meitä hemmoiteltiin Marilyn drinkillä ja pääkokki Lij:n kaksitoistatuntia haudutetuilla Beef Short Ribseillä, tällä kertaa coktailpaloiksi leikattuina.

Marilyn Monroe kuului Waldorf Astorian vakioasiakkaisiin. Neidin nimeä kantava cocktail on samppanjasta, vihreästä omenamehusta ja brandystä valmistettu drinkki, johon saadaan mieto savuaromi erityisellä valmistustavalla. Viinikarahviin johdetaan poltetuista lastuista saatua savua. Kun karahviin kaadetaan juoman ainesosat, ne saavat lievän savunmaun.

Itse drinkki on melko hapan, mutta tarjoilulasin reunus kastetaan ruskeaan sokeriin, joka tasaa juoman hapokuutta juotaessa. Todella mielenkiintoinen kokemus jo ihan itse valmistusnäytöksenkin takia. Jos jossain näette tätä valmistettavan, suosittelen kokeilemaan.

IMG_7962

Waldorf Astoria Ras Al Khaima

Waldorf Astoria Ras Al Khaima

Waldorf-salaatti

Pääruokana söin Sea Bassia ja pienen annoksen Waldorf-salaattia. Tuo salaatti liitty olennaisesti hotellin historiaan.

Waldorfsalaatti on New Yorkissa sijaineen Waldorf Astoria hotellin mukaan nimensä saanut salaatti. Salaatin kehittäjäksi mainitaan yleisimmin hotellin ravintolan päähovimestari Oscar Tschirky. Valmistus aloitetaan pinnoittamalla saksanpähkinät munanvalkuaisella, sokeri-mausteseoksella ja laittamalla ne uunipellille paahtumaan kunnes sokeri on karamellisoitunut. Kuorittu juuriselleri ja hapahkot omenat pilkotaan julienne-tyyppisiksi tulitikkumaisiksi suikaleiksi ja ainesosat sekoitetaan kastikkeseen.

Alunperin Waldorfinsalaatin kastike tehtiin majoneesista, mutta nykyisin Waldor Astoria hotellin keittiö valmistaa kastikkeen kevyemmin ranskankermasta, sitruunamehusta, saksanpähkinäöljystä, valkopippurista ja ripauksesta mustatryffeliä.

WaldorfSalad_HR
WaldorfAstoriaRasAlKhaimahCameliaTeaSetUp_HR

Valitse oma veitsesi

Teppo nautiskeli neljä viikkoa riiputetulla Rib Eye Steakilla, U.S Dry Aged ‘Great Plains’ Certified Black Angus Beef. Pihvin syöntiin liittyy täällä aivan oma rituaalinsa. Täytyy myöntää, että hetken me kumpikin katsoimme tarjoilijaa hämmästyneenä, kun hän toi veitsivalikoiman tarjottimella nähtäväksi. Tottakai pihviveitsi lihalle, mutta että voit mietiskellä millaisen kahvan tai terän tahdot ja valita kahdeksasta vaihtoehdosta. Tätä en ollut vielä missään kokenut.

Palveluun kuuluu, että lähelläsi on jatkuvasti tarjoilija. Tippuneet servetit nostetaan sinulle, lasejasi täytetään jatkuvasti, ja pöydässäsi käy aina myös ravintolapäällikkö varmistamassa, että kaikki sujuu haluamallasi tavalla. Ravintolakokemus ei varmasti kaadu huonoon palveluun.

Henkilökunta täällä, kuten muuallakin Emiraattien ravintoloissa oli filippiiniläisiä. Kyselin kauanko kukin oli töissä ollut Emiraateissa, ja pitkiä olivat työurat. 2 vuotta, 6 vuotta jne. Emiraateissa kansalaisten osuus asukkaista on vain reilut 10%, ja se näkyy kaikkialla etnisenä kirjona. Waldorf Astoria Ras Al Khaimahn palkkalistalla on työntekijöitä 54 eri maasta!

English summary

Reference to luxury have been widely used by travel magazines and blogs,  even so that the meaning of luxurious has been diluted.  In hotel business five stars does not equal luxury.

Definition of luxury varies according to the product but there are always commonalities: exclusivity, high price, status, brand personality and authenticity. Luxurious hotels provide esthetical pleasure, experience must be unique, sophisticated, expensive and exclusive. Complicated?

Luckily US based Smith Travel Research (STR) have defined the luxury hotels.  They divided hotels in five categories. The luxury category includes hotel chains like Waldorf Astoria, Grand Hyatt, Ritz-Carlton, Mandarin Oriental, Four Seasons, W Hotel, Sofitel ja JW Marriot. Next level is Upper Upscale where one finds hotels like Hyatt, Marriott, Kimpton, Le Meridien and Sheraton. The full definition you will find here.

We had a pleasure to stay in luxury hotel Waldorf Astoria Ras Al Khaimah. The luxury service  starts before one leaves his/her home: email from your personal concierge offers help for planning and customizing your stay.

The first Waldorf Astoria hotel was built in 1893 in New York and until today the name has been favorite for celebrities and wealthy travelers. Entry to Waldorf Astoria Ras Al Khaimah is fascinating, huge reception area with iconic Peacock alley and very prominent watch that is unique for each Waldorf Astoria hotel. The room was luxurious 84m² with huge bathroom, and balcony facing Arabic Sea.

Most of the customers are wealthy emirates from busy Dubai and Abu Dhabi. They value the luxury hotel in peaceful area of Ras Al Khaimah. This offers an opportunity to random travelers: if you focus on low season and weekdays,  you will find some of the best luxury hotel rates on the globe.

Waldorf Astoria Ras Al Khaima

Waldorf Astoria Ras Al Khaima