Valencia jää kansainväisesti vertailtuna Barcelonan (32 miljoonaa) ja Madridin (10 miljoonaa) jalkoihin vuosittain omalla n. 3 miljoonan turistin vierailuillaan. Kaupungissa ei ole varsinaisesti mitään merkittäviä nähtävyyksiä, jotka saisivat suuret massat laahaamaan itsensä paikalle.
Valencia ei ole myöskään noussut suomalaisten suosikiksi ja siitä kirjoitetaan esim. matkailulehdissä vähän.
Varmasti yksi syy Valencian ”epäsuosioon” on se, että suoria lentoja sinne ei Suomesta ole. Valencia ei myöskään ole mikään rantakohde, vaikka Valencian edestä löytyykin yli 100 kilometriä kaunista rantaviivaa.
Valencia |To do-lista
Ennen kuin vedät ruksit Valencian päälle, malta hetki. Espanjan kohde, joka on jollain tavalla onnistunut säilyttänyt oman luonteensa kaikkien turistien keskellä, on jonkinlainen ihme. Valenciasta saa oikein mainion kohteen 3-4 päivän ajaksi. Tässä meidän to do-listamme
Valencia Alicantesta käsin
Me vierailimme Valenciassa osana Alicanten lähialueiden kierrosta helmikuussa 2017. Tie Alicantesta Valenciaan on tylsä, mutta sen ajaa tunnissa. Ohjeita siihen, miten Valenciaan pääsee ilman omaa autoa löytyy Suunnaton -blogis:ta
Valencia | Majoitus
Huoneistohotellimme Citizentral Jurístas oli autolla liikkuvalle nappivalinta. Saimme auton hetken harhailun ja ihmettelyn jälkeen autotalliin ja siellä se sitten saikin olla kolme yötä. Omalla autolla ei Valenciassa tee yhtään mitään. Hotellimme maksoi parkkipaikan kanssa 70€/yö.
El Miguelete kellotorni lirutteli aivan huoneiston vieressä klo 8-24 täydet tunnit, puolikkaat ja neljäsosatkin kauniisti. Paitsi sinä aamuna, kun se jostain syystä soi taukoamatta klo 8-10. Jos kellotornin ja sinun äänimaisemasi eivät istu yhteen, niin tämä on väärä paikka yöpyä. Itse kuuntelin kellojen ääniä ja mietin, että kyllä tähän voisi tottuakin.
Koska Valencia on Espanjan kolmanneksi suurin kaupunki, jossa asuu n. 800 000 ihmistä, ei ole samantekevää mihin majoitut. Ota asunto ehdottomasti vanhasta kaupungista. Kun majapaikkasi on lähellä vanhan kaupungin, El Carmenin keskusaukiota Plaza de la Virgenia, on liikkuminen kaikkialle helppoa.
Valencia | Liiku pyörällä tai jalan
Kaupungissa on Valenbici-kaupunkipyöriä ja paljon pyöriä vuokraavia liikkeitä. Valencia on tasainen kaupunki ja pyöräilijät huomioidaan liikenteessä hyvin omilla kaistoilla ja valoilla.
Valencian halkaiseva Turia-joki tulvi vuonna 1950-luvulla, jolloin tulvassa kuoli n. 80 ihmistä ja se tuhosi myös paljon vanhaa kaupunkia. Tämän takia joki myöhemmin johdettiin uuteen uomaan. Vanha joenpohja on nykyisin n. 9 km pitkä, erinomaisen kiva pyöräilypaikka ja miksei se sovellu myös juoksemiseen tai muuhun reippailuun.
Malvarrosan rannallekin pääsee pyörällä näppärästi. Noin seitsemän kilometrin mittainen Paseo Marítimo yhdistää toisiinsa hiekkarannat ja tarjoaa samalla mainion väylän pyöräilyyn, rullaluisteluun ja kävelyyn.
Joukkoliikenne koostuu busseista, metrosta ja raitiovaunusta. Me emme näitä testanneet, koska pääsimme kaikkialle joko kävellen tai sitten polkupyörällä.
Valencia | Ciudad de las Artes y las Ciencias
Yksi Valencian hehkutetuimmista paikoista on Ciudad de las Artes y las Ciencias, eli vaatimattomasti ”Taiteiden ja tieteiden kaupunki ”. Tämä ”kaupunki” koostuu futuristisista elementeistä, jotka ovat valmistuneet vuosina 1996-2009. Ciudad de las Artes y las Ciencias on arkkitehtuuriltaan niin näyttävää, että siellä on kuvattu monia automainoksia.
Jättimäistä silmän puolikasta muistuttava L´Hemisféric-planetaario valmistui vuonna 1998 ja se lienee alueen yksi kuvatuimpia kohteita. Alueelta löytyy myös tiedemuseo, taidekeskus ja Euroopan suurin akvaario.
Paikka on upea, mutta suuri. Jos tuonne menee, niin yhtenä päivänä ei kannata kaikkea yrittää katsoa. Alueella on ihania polkuja ja erilaisia taideteoksia myös puistoissa. Eli yksi vaihtoehto voi olla ihan hyvin katsella ja kierrellä paikkaa vain ulkoapäin, kuten me teimme.
Valencia | Katedraali ja Graalin malja
Cathedral of Santa María de Valencian rakentaminen alkoi gootti-tyylisenä, mutta vaihtui 200 rakennusvuoden aikana barokin kautta uusklassismiin. Tuloksena on melkoinen sekamelska eri tyylejä.
1500-luvulla katedraaliin rakennettiin sen hämmästyttävin osa, eräänlainen roomalainen amfiteatterin puolikas, joka liittää katedraalin ja Basilica de la Virgen de los Desamparados eli “avuttoman neitsyen basilikan” yhteen.
Katedraaliin on pääsymaksu 7 euroa n. klo 10-17.30. Illasta paikassa ei ole ryhmiä, ja kirkko on auki klo 20 asti. Tarkista ajat kirkon sivuilta täältä. Kirkko on ehdottomasti useammankin vierailun arvoinen.
Graalilla on oma kappeli
1300-luvulta peräisin olevassa kappelissa on alttarin takana lasikaapissa 17 cm korkea yksinkertainen malja. Alunperin tummanruskeaan akaattikiveä olevaan maljaan on lisätty kädensijat, kultaa sekä helmiä myöhemmin. Ilmeisesti egyptistä peräisin olevan kivimaljan valmistus on ajoitettu välille 100 eaa- 300 jaa.
Legenda kertoo, että Pyhä Pietari vei Graalin Roomaan, mistä se siirrettiin 200-luvulla Espanjaan turvaan kristittyjen vainoja. Maurien valloitettua Espanjan maljaa piiloteltiin 700-luvulta lähtien vuosisatoja ympäri maata, kunnes kuningas Alfonso V lahjoitti sen vuonna 1436 Valencian katedraalille.
Espanjan kirkolla on esittää todisteita maljan vaiheista 300-luvulta saakka mm. inventaarilistojen muodossa. Malja on siis ollut kirkon hallussa pitkään, mutta onko se Graal? Jos Graalin legenda kiinnostaa, kirjoitin siitä pitkän jutun, jonka pääset lukemaan tästä.
Jälleen yksi piinattu marttyyri
Katedraalissa kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa toinenkin reliikki. Vicente de Huesca kuoli kritittyjen vainossa roomalaisten aikana ja marttyyriparan käsivarsi on esillä vitriinissä. Nämä pyhimyslegendat ovat yleensä rankkoja kertomuksia ja niin tämän Vicente parankin tarina on karmiva.
Vicente koki kovia ennen kuolemaansa. Hänen ihoaa raastettiin lihakoukuilla, sekä teräsnauloilla ja hänen luunsa murrettiin. Koska mies ei kuitenkaan kuollut riittävän nopeasti, päätettiin hänet nylkeä ja grillata. Vielä tämänkin jälkeen henki pihisi tulevassa martyyrissä, joten hänet upotettiin lantaveteen. Sinne Vincent sitten lopulta kuoli.
Ruumis heitettiin Turia-jokeen, joka halkoi silloin Valencian kaupunkia. Vincentin kaulaan oli painoksi sidottu myllynkivi, mutta siitä huolimatta ruumis palasi ihmeellisesti rantaan.
Valencia | El Carmen – vanhan kaupungin korttelit ovat ihania
Jos asut vanhassa kaupungissa tulevat sen kujat väkisinkin tutuiksi. Tai tutuiksi ja tutuiksi. Tämä on suuntavaistottomien painajainen. Plaza de la Virgen on kaiken keskipiste. Sen ja kellotornin mukaan suunnistamalla löytää ainakin takaisin katedraalille. Siitä sitten vaan uusi suunta omalle hotellille.
Itse suunnistin, krohöm, Pokémon-pelin avulla. Keräilin örkkejä samalla kun katselin pelistä, mitä merkittävää lähellä oli. Pokémon-kohteisiin kun on merkitty mm. myös seinämaalauksia, erilaisia hienoja parvekkeita, patsaita tai vaikka hienot tuuliviirit. Niitä ei normaaleissa matkaopassa mainita.
Yksi jännä piirre vanhassa kaupungissa on katutaide. 90-luvun alusta asti paikalliset ovat käyttäneet Valencian vanhan kaupungin seiniä ”itseilmaisuun”. Toiset graffitit ovat ihan töhryjä, mutta on joukossa hyviäkin.
Vanhaan kaupunkiin kannattaa vain lähteä kiertelemään ja katselemaan mitä eteen tulee. Erilaisia aukioita ja mukavia terasseja riittää.
Valencia | Plaza de la Reina
Plaza de la Reina on vilkkaasti liikennöity aukio katedraalin takana, tai edessä. Riippuu siitä mistä päin aluetta haluaa tarkastella. Se ei ole mitenkään viihtyisä paikka istuskella, koska liikennettä on aukion ympärillä paljon.
Katedraalin ja Plaza de la Reina ympäristössä pyörii paljon myös kaupustelijaa ja katusoittajaa, mutta niin myös poliiseja. Poliisit partioivat alueella todella tehokkaasti jalan ja autolla. Osa Policia Nacional:in väestä käyttää Remingtonin 20870 pumppuhaulikkoa partioidessaan ja sen näkeminen livenä oli jo hieman hätkähdyttävää.

Me todistimme ikävää liikenneonnettomuutta Palaca de Ajuntament:illa, jolla on paljon hienoja vanhoja rakennuksia. Liikenne Espanjassa on kiihkeämpää kuin Suomessa ja AINA kannattaa tutkailla hetki autojen liikettä ennen kadun ylitystä.
Valencia | La Lonja de la Seda
Lonja de la Seda on vanha, silkin tukkukauppaa varten rakennettu rakennusryhmä. Se rakennettiin vuosina 1482–1533 ja oli aikanaan symboli Valencian kaupalliselle hyvinvoinnille. Kierrepylväiden ym. oli tarkoitus tehdä vaikutus vierailijoihin. Nykyisin yhtä saleista käytetään joka sunnuntai kolikko- ja postimerkkikirpputorina.
Rakennusryhmään kuuluu myös Consulado del Mar eli tuomareiden ja konsuleiden sali. Siellä pidettiin istuntoja jotka liittyivät merikauppaan. Rakennus on kaunis ja erityisesti sen katto sekä kupariovet kannattaa huomioida. Rakennusryhmä on Unescon maailmanperintökohde ja siellä kannattaa vierailla. Kohde ei ole suuri, joten aikaa ei mene paljoa.
Valencia | Ostoksille
Valencian ehdoton pääostoskatu on rautatieaseman kulmilta alkava Calle Colon. Sillä sijaitsevat tulevat kaikki tunnetuimmat kansainväliset merkit ja muutama El Corte Ingles. Itse ostin Michael Kors:in pienen olkalaukun ja Teppo shoppaili nahkaiset lenkkikengät.
Valenciasta löytyy myös suuri määrä liikkeitä, joita Suomessa ei ole lainkaan, kuten:
- Bershka: Naisille farkkuja, hippapukuja, vapaa-ajan asuja. Miesten puoli sopii lähinnä hoikille pojille.
- Stradivarius: Nuorten naisten trendimuotia. Itse olen ostanut sieltä huiveja, kesähousuja ja koruja.
- Pull & Bear: Urbaani vaatemerkki nuorille, mutta paljon myös kivoja paitoja, huiveja, rentoja housuja ja asusteita.
- Springfield: naisille ja miehille rentoja farkkuja, takkeja, paitoja, neuleita jne. Hyvä hinta-laatu suhde, eli vaatteet eivät hajoa ensimmäisessä pesussa.
- Women Secret: Aivan ihania alusvaatteita, oloasuja ja kaikkea söpöä hömppää
Kauppahallit
Valencian Mercado Central oli oikea vanhan ajan vilkas ja runsas kauppahalli. Art Nouveau tyylinen rakennus käsittää omien sanojensa mukaan yli tuhat erilaista pientä tiskiä ja se kehuukin olevansa Euroopan suurin kauppahalli. JOS asuisin huoneistohotellissa, hakisin kauppahallista ruokatarpeet ja kokkailisin itse. Hetkinen… Mehän asuimme – ja kokkailimme.
Vasikanulkofilee salaattipedillä ei ole koskaan huono valinta. Katselin kuola valuen myös jänistä ja erilaisia äyriäisiä. Pihvi on kuitenkin helpoin eväs toteuttaa vieraassa keittiössä.
Aamuisin ei välttämättä tarvinnut lähteä kauppahallille asti, sillä huoneistomme vieressä oli lukuisia pikkuisia leipomoita. Omenapiiras oli vielä aivan lämmin ja Nutella ei ollut ehtinyt jähmettyä pienen rapean Croisantin sisään.
Toinen kauppahalli Mercado Colón on muutettu kahviloiden ja ravintoloiden keskittymäksi.
Valencia | Syömään
Jos kokkailu ei kiinnosta, voit kokeilla esim. Saonan-ketjun edullisia lounaita. Ketju on ranskalaisen kokin perustama ja tarjoilee lounaan 12 euron hintaan kolme ruokalajia + juoman. Yksi ravintoloista sijaitsee Plaza de la Virgenialla, joka mahdollistaa lounaan kaupungin ykköspaikalla. Eikä mikään peruslounas vaan Tuna Takaki alkupalaksi, lohitartar pääruuaksi ja päälle itse tehtyä kinuskibanaanitorttua.
Lähellä hotelliamme oli myös fine dining ravintola Sucede, joka sijaitsee 1800-luvun palatsissa sijaitsevan Caro-hotellin yhteydessä. Ravintola on rakennettu katutasoa alemmas ja vanhat kaupungin rakenteet 1200-luvulta on otettu osaksi sen sisustusta. Lounas tuolla maksaa 25 euroa ilman juomia.
Mikäli El Carmenin paikat tuntuvat liian turistisoituneilta, kannattaa suunnata Ruzafan (Russafa) kaupunkinosaan, joka on täynnä ravintoloita. Kaikki hipsterit ovat tuolla onnessaan. Alueelta löytyy mm. makrobioottisia kasvisruokia ja luomu-vegaanisia suklaa- ja porkkanakakkuja. Jos kasvikset ovat mielestäsi pupujen ruokaa, löytyy tuolta myös veretseisauttavan hyviä Tapas-paikkoja, sekä libanonilaisenkeittiön ihania ravintoloita.
Valencia | Las Fallas-karnevaalit
Jos menisin Valenciaan uudestaan, yrittäisin sovittaa käynnin ehdottomasti karnevaalien aikaan maaliskuulle. Alkunsa karnevaalit ovat saaneet puuseppien tavasta poltaa 19.3 ylijäämistä ja lastuista tehtyjä kokkoja oman pyhimyksensä kunniaksi.
Las Fallas sijoittuu on Valencian suurin tapahtuma, joka kestää kaikkineen maaliskuussa noin 3 viikkoa. Sen kuuluvin osa ovat ilotulitustapahtumat, joissa pääosassa ei ole rakettien ja pommien näyttävyys, vaan ääni (yli 120 dB). Joka päivä kolmen viikon ajan Plaza del Ayuntamientolla räjäytellään pommeja.
Las Fallas:in aikaan on Valenciassa esillä n. 300 erilaista fallas patsasta. Patsaat ovat 5-30 metriin korkeita vahamassasta ja puusta rakennettuja taideteoksi, jotka voivat maksaa yli miljoona euroa. Yleensä niiden aiheena on satiiri ja huumori ajankohtaisista tapahtumista, politiikasta tai kuuluisuuksista. Niitä rakennellaan koko vuosi.
Patsaat ovat esillä pari viikkoa, jonka jälkeen ne poltetaan juhlan viimeisenä päivänä 19.maaliskuuta. Yksi niistä tosin ”armahdetaan” joka vuosi ja se pääsee museoon.
Patsaiden lisäksi nähtävänä on myös erittäin näyttävä Virgen de los Desamparados- avuttomien neitsyelle tehty kukkapuku. Rakennelma on 14 metriä korkea ja se kootaan kimppu kimpulta valkoisista ja punaisista neilikoista. Nämä kukkakimput ”uhrataan” neitsyelle ja niitä tuova kulke valuu kaupungin halki kahtena päivänä. Osallistujia saattaa olla yli 100 000 ja kimppuja kertyy keskimäärin 60 000 kpl.
Fallerat ovat perinteikkäisiin kansallisasuihin pukeutuneita juhlijoita, joilla on omia kulkueita ja jotka esiintyvät eripuolilla kaupunkia juhlan aikana.
48 comments
[…] kaupunki ja Espanjan kuudenneksi suurin kaupunki, jota suurempia ovat vain Sevilla, Barcelona, Valencia, Madrid ja monelle tuntematon Zaragoza. Kuinka moni muuten väittäisi Helsingin olevan […]
No nyt löytyy matkablogeista tasokasta juttua myös Valenciasta ystävälleni, joka niitä kaipaili!
Tuo on kyllä niin totta, että Espanjan vanhojen kaupunkien ytimissä ei autoa tarvitse ja sille on syytä varata parkkipaikka etukäteen, jos sellaisella on liikkeellä.
Todellakin auto on vain riesa. Eräs kaverini ei jaksanut etsiä laillista paikkaa autolleen ja aamulla se olikin sitten hinattu pois. Kiva lähteä etsimään autoaan kaupungin ulkopuolella olevilta varikoilta….
Nyt kun luin tämän niin ihmettelen miten Valencia on ollut mulle aikaisemmin ihan tuntematon suuruus – kiitos hyvistä infoista!
Kiitos!
Mukava olla avuksi 🙂
Kirkonkellojen kumu jakaa varmasti mielipiteitä, minua ne eivät häiritse lainkaan, oikeastaan päinvastoin. Istanbulissakin minareeteista kaikuvat rukouskutsut kuulostivat kauniilta korviini, samaan aikaan matkaseurani huokaili syvään. Hienoja otoksia jälleen kerran, tosin tuon verta valuvan vainajan kuvan olisin itse jättänyt postaamatta.
Kaupunkien äänimaisema ovat eri puolilla maailmaa kiehtovia. Minareeteista kaikuvat kaanonimaiset rukouskutsut ovat upeata kuultavaa. Tosin joskus on sattunut niin huono ruokoukseen kutsuja, että laulutunnille pitäisi laittaa : ) Aika useinhan ne ovat nykyisin äänitettyjä, mikä on sääli. Hyvvää on todella hieno kuunnella!
Valokuvien valinnat ovat aina vaikeita. Jos tarkoituksena olisi tehdä vain kohdeopas, niin silloin keskittyisin nähtävyyksiin. Koska kyseessä on kuitenkin henkilökohtainen blogi, laitan mukaan myös niitä kuvia, jotka ovat minua kullakin matkalla näkyminä kohdanneet ja koskettaneet.
Upeita kuvia ja kiinnostava juttu. On niin hienoa Anna, kun jaksat aina perehtyä nähtävyyksien taustoihin. Näistä sun postauksista saa niin paljon enemmän irti, kun samalla saa historiallista faktaa. Harmittaa, kun en itse tajunnut käydä tuolla vanhassa silkkitukussa. Lohduttavaa muuten kuulla, että vanhan kaupungin kujat olivat jollekin muulle vähän haasteelliset 🙂 Kiitos linkistä blogiini.
Kiitos!
Yritän aina laittaa mukaan myös sitä historiaa, jos vain mahdollista. Minusta se avaa usein aihetta paremmin.
Hienolta näyttää ja Espanjaan ylipäänsä täytyisi jostain löytää aikaa, olisi kiva juuri autolla seikkailla maassa. Valencia ei vaikuta ollenkaan huonolta vaihtoehdolta ja aika hurja tuo marttyyritarina, hyih.
ESpanjassa autoilu on minusta se paras tapa nähdä maata. Infra toimii ja mielenkiintoisia pieniä kyliä on sopivien matkojen päässä toisistaan. Suosittelen!
Marttyyritarinat on aina ”ihanan” kammottavia.
Täsmennyksiä Facebook-sivuilta
Fallas-kokot eivät ole pystyssä nähtävissä paria viikkoa, vaan vain 16-19.3….siltä varalata että joku erehtyy menemäán niitä katsomaan liian aikaisin.
Tánä vuonna olen kuullut ja tuntenut noita upeita Mascletá-tulituksia jo kolme, kun juuri olin Valenciassa kolme päivää, vielä 18:s menen uusiksi kuulemaan yhden kun Fallat on pystyssä ja neitsyellä on valtava neilikkapukunsa ja todella upeita katuvaloja muutamalla kadulla jotka eivät vielä ole valmiit.
Tykkään käydä muutaman kerran vuodessa, myös kesäkuun Corpus Christi-juhlat ovat Valenciassa historialliset ja omaleimaiset, aivan erilaiset kuin Toledossa.
Valenciassa on katedraalin lisäksi muitakin mielenkiintoisia ja todella upeita kirkkoja ja lähiympäristössä kauniita paikkoja käydä päiväretkillä. Lapsille Bioparc ja Oceanografic, rantaa ja kaupunkia. Vielä ei ole tullut aika pitkäksi eikä kaikki nähdyksi vaan menen aina mielellänio uudestaan käymään.
Valencia vaikutta kivalle, juuri sellaiselle kohteelle jossa haluttaisiin joskus piipahtaa. Etenkin Las Fallas -festarit teki viimeisen silauksen, joten Valencia-reissu pitäisi tosiaan ajoittaa maaliskuulle! Paitsi niinköhän saataisiin sieltä koskaan majoitusta, kun aina jää varausten teko liian myöhäiseksi. Olisiko päiväretki Valenciaan liian pintapuolinen?
Kyllä minusta Valencian voi kokea myös päivässä. Onhan se parempi kuin ei mitään. Saahan siitä fiiliksen, haluaako tulla takaisin pidemmäksi aikaa.
Monet ottaa Fallaksen ajaksi majapaikan jostain lähikylistä, kuten Cullerasta tai Gandiasta. Me oltiin Gandiassa yötä ja se oli ihan kiva pikkuinen kylä.
Erinomainen kohdeopas jälleen kerran! Tuo Las Fallas olisi varmasti elämys, on ainakin Espanjan suurin juhlatapahtuma. Siellä kun niitä riittää härkäjuoksusta tomaattisotaan, niin on kyllä melkoinen meriitti 🙂
Kiitos!
Se tomaattisota paikka on muuten melko lähellä Valenciaa, jos nyt oikein käsitin.
Luin juuri uusinta Apu-lehteä, josta oli tullut näytenumero töihin. Siinä oli juttua Valenciasta otsikolla Espanjan helmi. Kyllähän siellä olisi kiva käydä, mutta suorien lentojen puuttuminen ei helpota asiaa.
Ehkäpä nyt ei kuitenkaan Espanjan helmi, mutta käymisen arvoinen kuitenkin 😉
Olipa tyhjentävä kuvaus Valenciasta. Käy ihan matkaoppaasta. Näyttivät kiinnostavilta käyntikohteilta sekä planetaario että katedraali. Valencia onkin minulta vielä näkemättä.
Kiitos!
Kyllä tuolla kiinnostavaa näkemistä löytyy enemmän kuin riittävästi.
Aivan ihania kuvia! Jostain syystä mua on aina kiinnostanut Valencia – itseasiassa enemmän kuin vaikkapa Madrid. 😀 Johtunee siitä, että kaipaan veden läheisyyttä enkä keskimäärin tykkää miljoonakaupungeista.
Kiitos!
No sitten vaan matkaa suunittelemaan.
Ihania kuvia! En ole koskaan käynyt, mutta tämän perusteella kyllä lähtisin. Ihana tuo kauppahalli!
Kiitos.
Kauppahallit lienevät poikkeuksetta upeita ja kuvauksellisia Espanjassa. Niissä kannattaa aina vierailla.
Upeat nuo karnevaalit! Ehdottomasti jos voisin niin ajoittaisin matkani juuri niiden aikaan. Minäkään en ole käynyt Valenciassa mutta entinen työkaverini on alueelta ja palaa sinne lähivuosina takaisin, eli ei ollenkaan ole poissuljettua ettenkö joskus matkaisi sinne. Rakennukset näyttää myös hienoilta. Uskon että viihtyisin varmasti.
Valencia on kyllä monipuolinen kaupunki.
Ilmeisesti, jos majapaikan haluaa jostain järkevän hintaan, pitää karnevaalien aikaan varaus tehdän jo vuotta ennen : )
Kiva lukea – olen jo pitkään halunnut Valenciaan! Kaupungista kuulee vain pelkkää hyvää, ja nämä valokuvat komppaavat huhupuheita. Tuo Fallas-juhla vaikuttaisi hienolta nähdä – satuin kerran pääsiäisen aikoihin Alicanteen ja siellä oli mahtava uskonnollinen kulkue meneillään.
Olipa tässä tuhti paketti Valenciasta ja hyviä käytännön vinkkejä, kiitos! Olen kuullut siitä hyvää aikaisemminkin, mutta varmasti juuri tuo suorien lentojen puute on hillinnyt intoa – listalla on aina niin monia paikkoja, joissa käydä 🙂 Positiivista myös, ettei paikka tosiaan ole mikään ylituristinen, kuten muutamat sisarensa Espanjassa.
Aika jännä että noinkin iso kaupunki on jäänyt vähän muiden jalkoihin. Mutta ihanan viehättävältä paikalta vaikuttaa ja plussaa nyt juurikin tuo ettei ole niin turistien kansoittama. Mielenkiintoistahan tuonne olisi poiketa.
No joo, miksipä ei. Euroopassa noi kirkonkellot tosin ärsyttää. Miksi pitää vartin välein soida? 😀 Ei tuo lisäarvoo – kyllä meilläkin on kellot.
Toi festivaalimeininki näyttää kyllä kieltämättä mielenkiintoiselta. Tuohon aikaan voisin aivan hyvin käydä.
Tuolla ei kirkonkelloja kirkon vieressä päässyt mitenkään pakoon. Parempi oli vaan sopeutua. Ja todellakin niitä soitetaan pitkään ja antaumuksella. Ei mitään yhtä lyöntiä vaan kunnon lirutukset ja luritukset : D
Eipä hullumpi paikka ollenkaan. Alicantesta ja sen lähiseudusta alkaa nyt pikkuhiljaa kuulemaan kaikkea mielenkiintoista. Ja kun nin halpoja lentojakin tarjotaan, niin kai sinne pitää edes kerran matkustaa. Tuo onnettomuus ei ollenkaan kiva juttu. Mutta kaikkeen pitää reissuilla varautua. Voihan sitä tapahtua kotinurkillakin.
Alicante on tosi monipuolinen paikka. Lähellä on rantaa, luontoa, menomestaa, isoa kaupunkia ja pientä kaupunkia. Lisäksi tiet tuolla ovat aivan järjettömän hyvässä kunnossa, kun niitä vertaa Suomen teihin. Eli autolla pääsee nopsaan mihin vaan.
Kylläpä noita onnettomuuksia tosiaan voi käydä missä vaan. Tuossa oli vaan melko outoa se, että osa ihmisistä jatkoi ruokailua siinä ravintolan pöydissä, minkä edessä tuo tapahtui, vaikka vieressä oli verta tielle valuttava vainaja. No tapansa kullakin. Ei tullut kyllä meille mieleen jäädä siihen istuskelemaan.
Hui. Ihan kuin olisivat olleet turtana tapahtumasta….jokapäiväisestä kenties?
Teillä on todellakin ollut vaiherikas matka! Todella ikävää päästä todistamaan onnettomuutta. 🙁
Silkkitukku näytti aivan mahtavalta! Tuli -yllättäen- linna mieleen, kyllä tuohonkin on aikoinaan ropo jos toinenkin laitettu.
Valencia näyttää paikalta jossa voisi todellakin vierailla, mutta ehkä hieman keväämmällä kun aurinko kutittelee poskipäitä ja voi istuskella tuntitolkulla kahvilan terassilla seuraamassa maailman menoa.
Kaikkea mahtui kyllä tuolle reissulle. Uskomattominta oli, että tuo ei ollut ainut ruumis minkä näimme. Kun kävelimme hotellille, oli työmaalla tapahtunut onnettomuus, ja elvytystä oltiin juuri lopettelemassa ja ruumista peittämässä. No iso kaupunki, isot määrät ihmisiä.
Me ollaan menty melko ennakkoluulottomasti myös talvella Espanjaan, vaikka tiedetään, että aina ei ole kovin lämmin. Välillä käy hyvä tuuri ja aurinko paistaa koko ajan. Silloin tulee lämmin nopsaan ja nenä palaa heti. Välillä sitten taas pitää laittaa pitkät kalsarit jalkaan. Nyt Valenciassa oli muutama harmaa ja satenen päivä, jolloin ei kamalasti kahviloissa tehnyt mieli istua. Heti kun aurinko laski, tuli melko viileä nopeasti.
Espanjassa taitaa voida mennä melkein mihin vaan ja aina sieltä löytyy jos jonkinmoista nähtävää. Upean näköinen karnevaali ja tuo futuristinen planetaario menisivät käyntilistalle Valenciassa. ”Understandsit” eli nuo percebekset taas aiheuttavat lähinnä yökötysreaktion kynsiä muistuttavan ulkonäkönsä takia.. En tiedä uskaltaisinko maistaa. 😀
Espanjassa ei niin pientä kylää olekaan, etteikö sieltä olisi turistikohteeksi osattu jotain kioskia nostaa : D
Itse syön äyriäisiä melko ennakkoluulottomasta, mutta kaikista kaloista en tykkää. Ei saa maistua ”liikaa” kalalle, niin hyvin menee.
Minua on kyllä kiehtonut Valencia, mutta koska Espanja on muutenkin jäänyt vähemmälle, ei olla käyty Valenciassakaan. Ehkä ne suorien lentojen puuttuminenkin vaikuttaa asiaan.
Onhan tuo kaupunkina tietenkin hankalampi saavuttaa kuin just Barcelona ja Madrid. me ollaan taas kierretty jo niin paljon Espanjaa, että oli oikein hyvä vihdoin nähdä jo tämäkin kaupunki
Nuo Bershkat sun muut löytyy yleensä jokaisesta isommasta euroopan kaupungista paitsi Suomesta 🙁 Tallinnassakin ne on 😀 Yleensä lomalla etinkin heti ekana onko kyseisiä liikkeitä, koska niihin juurikin Espanjassa on tottunut 😀 Valenciassa ei ole tullut käytyä vaikka Alicantessa ja Torreviejassa oonkin vieraillut 🙂
Valencia teki oikein postitiivisen vaikutuksen. En nyt sano, että menisin sinne heti uudestaan, mutta kyllä kaupunki kannatti kokea.
Oikein hyvä teksti! Kivasti kirjoitit eri paikkojen taustoista.
Tuohon liikkumisasiaan voin täydentää, että metrolla ja raitiovaunulla liikkuminen on Valenciassa helppoa. Itseasiassa nuo kaksi muodostavat yhtenäisen verkoston, jolla pääsee liikkumaan paitsi kaupungin sisällä, myös kauemmas maaseutukyliin. Myös bussit ovat oikein käyttökelpoisia, mutta turistille niiden reittien ja oikeiden pysäkkien hanskaaminen on tietenkin haasteellisempaa.
Kiitos linkittämisestä! Täytyy vielä sen verran mainita (mainostaa) tähän, että työn alla on juuri juttu Las Fallaksesta. Haikaillen olen seurannut nyt Valencian instatilejä Fallaksen alkuviikoista. Ollapa siellä!
Kiitos!
Oikein mielelläni linkitän ja kun saat jutun Las Fallaksesta valmiiksi, niin käy laittamassa se kommenttiboxiin ehdottomasti
Nyt löytyy Las Fallas minunkin blogistani: http://suunnatonmatkablogi.pallontallaajat.net/2017/03/09/fallas/
🙂 !
Tuo oli kiva juttu että annoit vinkkiä mistä kannattaa ottaa hotellia. Toki se on aina omistakin kiinnostuksista kiinni, mutta jotain osviittaa on mukava saada uudessa paikassa.
Tykkään myös siitä kun vinkkaat muihin blogeihin josta voi saada lisätietoa. Tämä on juuri blogien suola!
Kauppahallissa olitte näköjään bonganneet percebeksiä. Ne ovat minun haaveenaani maistaa, mutta vielä ei ole tullut ravintoloissa vastaan.
Koska minulle itselleni sijainti on tosi tärkeä tekijä hotellin valinnassa, laitan hotellin aina esille, jos se minusta oli toimiva valinta.
Tuntuisi hullulta kirjoittaa asioista, jotka joku toinen on jo kirjoittanut ja selvittänyt. Siksi linkkaan aina mielelläni toisiin blogeihin, jos ne vain ovat suht ”tuoreita” kirjoituksia. Nuo ”hanhenkaulat” ovat tulleet joskus vastaan ravintolassa, mutta itse en osaisi niitä ruveta valmistamaan. Hauskan näköisiä ovat.