VIE Hotel Bangkok, salakavalasti vakiopaikaksi

by Anna | TÄMÄ MATKA

VIE Hotel. Tämä oli neljäs kerta kun yövyin tässä hotellissa (2016-2019). On jotenkin ihanaa tulla paikkaan jonka tuntee. Se helpottaa etenkin ensimmäisien päivien aikaeron turruttaman mielen liikkeitä.

Samalla kuitenkin näen tietyn kehityskaaren, jota en välttämättä haluaisi nähdä. Älkää käsittäkö väärin. Paikka on edelleen erittäin hyvä. Mutta aika vaatii veronsa. Tälläkin matkalla nukuin monessa uudemmassa, hienommassa, hauskemmassa ja hypetetymmässä hotellissa. Mutta en välttämättä toimivammassa.

VIE Hotel on design-hotelli, joka sijaitsee 160 metrin päässä Ratchatewi BTS Skytrain -asemalta. Se helpottaa liikkumista aivan olennaisesti. Siam Paragon ja MBK ovat muutaman kilometrin säteellä. Jos haluaa kokeilla vielä nopeampaa matkustustapaa, löytyy hotellin vierestä myös kanavabussi.

Mikä parasta, hotellin läheltä löytyy edelleen paikallista asutusta ja kaduille on hyvä lähteä syömään illasta. Vakiopaikaksi on muodostunut risteyksessä oleva pieni kuppila, jonka pöydästä ihmisten tarkkailu kolmeen suuntaan onnistuu vaivattomasti.

VIE Hotel
VIE Hotel

VIE Hotel on suojainen pakopaikka

VIE Hotel on laadukas hotelli kaupungin ”keskustassa”, mutta myös pakopaikka vilskeestä. Suurin aulojen ja mahtipontisten sisustusten sijaan tarjolla on rauhallista tunnelmaa, harkittuja yksityiskohtia ja äärimmäisen ystävällinen henkilökunta.

VIE Hotel
VIE Hotel
VIE Hotel

VIE Hotel, kokemuksia huoneesta

VIE Hotel on aina ollut huonekokemuksiltaan lähes identtinen. Lattiasta kattoon ylettyvistä ikkunoista aukeava mielenkiintoinen näkymä kaupunkiin on erityisesti aamusta edukseen. Kaikki on edelleen kohtuullisen puhdasta ja siistiä, mutta lattian ja huonekalujen tummassa puupinnassa kolhut ja nirhaumat näkyvät hyvin. Käytönjälkiä siis on.

Kylpyhuoneessa on iso amme, sekä suurien lasiovien takana suihkutila ja WC. Nämä muodikkaat lattiasta kattoon ulottuvat lasipinnat ovat hienoja, mutta painavan lasioven avaaminen vaatii jo jonkin verran voimaa. Lapselta se jäisi avaamatta. Pyyhkeitä riittää. Kylpytakit ja aamutohvelit löytyvät.

VIE Hotel

IMG_3057

Muotikuvauksia uima-altaalla

VIE hotellin katolla, erillisessä lisäsiivessä on pieni uima-allas.

Altaalla olen päässyt seuraamaan kunnon aasialaista egotrippailua, muotikuvauksia, mutta myös blogikuvauksia. Pyyhepoika supatti minulle saapuessani, että altaalla on nyt todella kuuluisa bloggari läsnä. Meinasin supattaa takaisin, että ei nyt tehdä Tepon läsnäolosta numeroa…

VIE Hotel
VIE Hotel

VIE Hotellin parasta antia on oli aamiainen

Vielä muutama vuosi sitten hehkutin VIE Hotellin aamiaista. Tilanne on kuitenkin muuttunut. Itse aamiaishuone on juuri remontoitu erittäin kauniisti, mutta valitettavasti ruuan taso on hieman laskenut. Tai no laskenut ja laskenut. Ei siinä todellakaan mitään moittimista ole. Mutta verrattuna aikaisempaan ihan järjettömän hyvään laatuun, muutokset eivät tietenkään ole minulle mieleen. 

Arvostan aamiaisessa erityisesti ”Less is more” – ajatusta. Buffet, jossa kaikkea on järkyttäviä määriä, on vastenmielinen. Olen nähnyt aivan liikaa räävittyjä levitteitä, epämääräisiä salaatteja, kylmettyneitä kurkkuja ja tomaatteja, purkista kipattua munakokkelia, läjittäin kylmenneitä 3 minuutin munia, toisiinsa liimaantuneita pekoneita, värillisiä muroja ja Alpen mysliä, juoma-automaatteja sekä pehmenneitä croisantteja.

Tarjolla on edelleen laadukaita annospaloiksi valmisteltuja hedelmiä ja vihanneksia, lämpimiä annoksia paistopisteestä, sushia, ankanrintaa, noodeleita, curryja, kaloja, erilaisia ”taikinanyyttejä” jne. Mutta ihan se terävin huippu on leikattu pois. Toisaalta, aikaisemmin keittiöstä vastasi ravintoloitsija, joka pyöritti myös ravintolaa iltaisin. Silloin täysin moitteeton, mutta kaupungin tasoon nähden poskettoman kallis illallinen maksoi 140 euroa (kahden hengen 5 ruokalajin menu, sekä pullo viiniä).

VIE Hotel
Vie Hotel
Vie Hotel
VIE Hotel

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

9 comments

Cha Am - Hua Hinin rento maalaisserkku | TÄMÄ MATKA 9 joulukuun, 2016 - 8:45 pm

[…] 2016 tammikuussa vierailin kaupungissa uudestaan.  Ajoimme itse Bangkokista Hua Hinin ja Cha Amin kautta aina Ban Krutin ylisöpöön […]

Reply
Jael 1 helmikuun, 2016 - 9:15 pm

Ah ,ihana thaimaalainen ruoka:)

Reply
Anna Koskela 1 helmikuun, 2016 - 9:38 pm

Jep : )

Liedellä juurikin taas uusi curry porisemassa.

Reply
Mirka/ Reason for a Season 30 tammikuun, 2016 - 10:01 pm

Hauskaa lukea Bangkokin hotelleista, kun vielä on parille yölle hotelli täältä varaamatta. Vaikuttaa tämäkin varsin hyvältä vaihtoehdolta :).

Reply
Anna Koskela 31 tammikuun, 2016 - 8:24 am

Katselen sun kuviasi rehellisesti kateellisena. Olisi melko ihanaa olla tuolla lämmössä… Paljon ihanampaa kuin täällä loskan keskellä.

Reply
Jenna / With huge passion for life 29 tammikuun, 2016 - 2:27 pm

Kiva lukea tästä hotellista, koska harkittiin sitä vikan yön hotellina Bangkokissa. Yövyttiin sitten lopulta kadun toisella puolella sijaitsevassa Evergreen Place Bangkok-hotellissa, joka sai meiltä erinomaiset arvostelut. Noiden hotellien sijainti on mielestäni aivan loistava! Suklaakakku, voi jestas!

Reply
Anna Koskela 29 tammikuun, 2016 - 2:57 pm

Sijainti on kyllä Bangkokin kaltaisessa kaupungissa yksi olennaisimmista asioista. Hitusenkin pieleen valittu, niin olet jumissa, ja kaikki liikkuminen vie kamalasti aikaa.

Kyllä, tuon suklaakakun takia voisin lähteä koska tahansa uudestaan taas : D

Reply
Sara I Sara's Fab Life 29 tammikuun, 2016 - 2:22 pm

Toi suklaa kakku! Kuolaan!!

Jos sitä joskus kävis bankokissaki HuaHinin tms. sijaan…

Reply
Anna Koskela 29 tammikuun, 2016 - 2:55 pm

Se oli aivan tajuttoman hyvää! Jestas kun osaisi itse tehdä samanlaisen

Hua Hinikin oli kiva. Kävin siellä tällä reissulla ekaa kertaa. Postausta siitäkin kohta tulossa : )

Reply

Leave a Comment