VIE Hotel Bangkok , salakavalasti vakiopaikaksi

VIE Hotel Bangkok , salakavalasti vakiopaikaksi

tammikuu 29, 2016

VIE Hotel Bangkok on muodostunut salakavalasti meille sellaiseksi vakiopaikaksi. Tämä oli kolmas kerta kun hotellissa yövyimme, joten aika tehdä siitä oma postauksensa.

VIE Hotel Bangkok on design-hotelli, joka sijaitsee 160 metrin päässä Ratchatewi BTS Skytrain -asemalta. Siam Paragon, Platinum Mall ja MBK ovat muutaman kilometrin säteellä.

IMG_3057

Helppoa liikkumista

Bangkokissa järkevintä on ottaa hotelli läheltä Skytrainin pysäkkiä. Se helpottaa liikkumista aivan olennaisesti. Jos haluaa kokeilla vielä nopeampaa matkustustapaa, löytyy hotellin vierestä myös kanavabussi.

Mikä parasta, hotellin läheltä löytyy paikallista asutusta, jota risteäville kujille ja kaduille on ihana lähteä hierottavaksi ja syömään illasta. Jonkinlaiseksi vakiopaikaksi hotellin lisäksi on meille muodostunut myös risteyksessä oleva pieni kuppila, jonka pöydästä ihmisten tarkkailu kolmeen suuntaan onnistuu vaivattomasti.

IMG_3285

Thaimaa ruoka 9

Muotikuvauksia uima-altaalla

Hotellin katolla, erillisessä lisäsiivessä on pieni uima-allas.

Altaalla olen päässyt seuraamaan kunnon aasialaista egotrippailua, muotikuvauksia, mutta myös blogikuvauksia. Pyyhepoika supatti minulle saapuessani, että altaalla on nyt todella kuuluisa bloggari läsnä. Meinasin supattaa takaisin, että ei nyt tehdä Tepon läsnäolosta numeroa…

Koska kierrämme kaupunkia usein omaan tahtiimme, on minusta aina yhtä riemukasta saada Tepolta viesti: ”Koska tulet? Uima-altaalla odottamassa. Oluet jäissä”.

Paratiisissa oli viimeksi kuitenkin käärme. Pimeässä illassa jotkut pienet öttiäiset kävivät pureksimassa minuun monta kutiavaa paukamaa.

IMG_4085

IMG_4089

VIE Hotel Bangkok

VIE Hotel Bangkok 1*Instagram kuvia

VIE Hotel Bangkok on suojainen pakopaikka

VIE Hotel Bangkok on toki todella laadukas hotelli, mutta meille ensisijaisesti kuitenkin suojainen pakopaikka, johon on helppo tulla. Suurin aulojen, ja mahtipontisten sisustusten sijaan tarjolla on rauhallinen tunnelmaa, harkittuja yksityiskohtia ja äärinmäisen ystävällinen henkilökunta.

Huone on ollut aina liki samanlainen. Lattiasta kattoon ylettyvistä ikkunoista aukeava mielenkiintoinen näkymä kaupunkiin on erityisesti aamusta edukseen. Näiden vuosien aikana on ollut helppo huomata miten käyttö rasittaa huoneita. Kaikki on edelleen puhdasta ja siistiä, mutta lattian ja huonekalujen tummassa puupinnassa kolhut ja nirhaumat näkyvät hyvin.

Kylpyhuoneessa on iso amme, sekä suurien lasiovien takana suihkutila ja WC. Nämä muodikkaat lattiasta kattoon ulottuvat lasipinnat ovat hienoja, mutta painavan lasioven avaaminen vaatii jo jonkin verran voimaa. Lapselta se jäisi avaamatta. Pyyhkeitä riittää. Kylpytakit ja aamutohvelit löytyvät, sekä luonnollisesti turndown service.

Meillä on tapana keittää aina mukilliset kahvia ennen aamiaiselle siirtymistä. Tämä aamukahvi sängyssä on läpi vuoden toistuva rituaali kotona, mutta myös matkoilla. Ei tarvitse puhua mitään, riittää kuin vain heräilee hiljalleen vierekkäin uuteen päivään.

IMG_4072

IMG_4122

IMG_4067

Hotellin parasta antia on aamiainen

Hotellin parasta antia on aamiainen. Kyllä. Aamiainen. Määrän sijasta panostetaan laatuun. Caesar-salaatti on aina yhtä jumalallista, ja sopii suuhuni aamusta. Keho kuitenkin elää saapumisen jälkeen vielä monta päivää Suomen ajassa. Bangkokin aamiaisen aikaan käy Suomessa kello tunteja, jolloin korkeintaan vieraillaan nakkikioskilla baari-illan jälkeen.

Arvostan aamiaisissa erityisesti ”Less is more” – ajatusta. Buffet, jossa kaikkea on järkyttäviä määriä, on vastenmielinen. Olen nähnyt aivan liikaa räävittyjä levitteitä, epämääräisiä salaatteja, kylmettyneitä kurkkuja ja tomaatteja, purkista kipattua munakokkelia, läjittäin kylmenneitä 3 minuutin munia, toisiinsa liimaantuneita pekoneita, värillisiä muroja ja Alpen mysliä, juoma-automaatteja sekä pehmenneitä croisantteja.

Haluan sekoittaa salaattini itse, syödä laadukaita annospaloiksi valmisteltuja hedelmiä ja vihanneksia, sekä tilata lämpimät annokset paistopisteestä. Pienet maisteluannokset, noodelipiste, sekä kokin valitsemillasi täytteillä flambeeraama lettunen ovat asioita, joita aamiaiselta Aasiassa aina etsin. Tahdon ympärilleni kauniin sisustuksen, pöytääni kankaiset servetit sekä päivän sanomalehden, ja henkilökuntaa tuomaan tilaamani tuoteet minulle.

Ravintola on erinomainen muutenkin, mutta hintava. Kahden hengen 5 ruokalajin menu, sekä pullo viiniä maksaa 140 euroa.

IMG_4127

Thaimaa ruoka 4

VIE Hotel Bangkokille on sadellut erilaisia tunnustuksia ja palkintoja vuosittain. Tripadvisor arvioi hotelli 42. sijalla Bangkokin 805 hotellista. Nykyisin hotelli on osa MGallery kokoelmaa.

9 comments

9 comments

Cha Am - Hua Hinin rento maalaisserkku | TÄMÄ MATKA joulukuu 9, 2016 - 8:45 pm

[…] 2016 tammikuussa vierailin kaupungissa uudestaan.  Ajoimme itse Bangkokista Hua Hinin ja Cha Amin kautta aina Ban Krutin ylisöpöön […]

Reply
Jael helmikuu 1, 2016 - 9:15 pm

Ah ,ihana thaimaalainen ruoka:)

Reply
Anna Koskela helmikuu 1, 2016 - 9:38 pm

Jep : )

Liedellä juurikin taas uusi curry porisemassa.

Reply
Mirka/ Reason for a Season tammikuu 30, 2016 - 10:01 pm

Hauskaa lukea Bangkokin hotelleista, kun vielä on parille yölle hotelli täältä varaamatta. Vaikuttaa tämäkin varsin hyvältä vaihtoehdolta :).

Reply
Anna Koskela tammikuu 31, 2016 - 8:24 am

Katselen sun kuviasi rehellisesti kateellisena. Olisi melko ihanaa olla tuolla lämmössä… Paljon ihanampaa kuin täällä loskan keskellä.

Reply
Jenna / With huge passion for life tammikuu 29, 2016 - 2:27 pm

Kiva lukea tästä hotellista, koska harkittiin sitä vikan yön hotellina Bangkokissa. Yövyttiin sitten lopulta kadun toisella puolella sijaitsevassa Evergreen Place Bangkok-hotellissa, joka sai meiltä erinomaiset arvostelut. Noiden hotellien sijainti on mielestäni aivan loistava! Suklaakakku, voi jestas!

Reply
Anna Koskela tammikuu 29, 2016 - 2:57 pm

Sijainti on kyllä Bangkokin kaltaisessa kaupungissa yksi olennaisimmista asioista. Hitusenkin pieleen valittu, niin olet jumissa, ja kaikki liikkuminen vie kamalasti aikaa.

Kyllä, tuon suklaakakun takia voisin lähteä koska tahansa uudestaan taas : D

Reply
Sara I Sara's Fab Life tammikuu 29, 2016 - 2:22 pm

Toi suklaa kakku! Kuolaan!!

Jos sitä joskus kävis bankokissaki HuaHinin tms. sijaan…

Reply
Anna Koskela tammikuu 29, 2016 - 2:55 pm

Se oli aivan tajuttoman hyvää! Jestas kun osaisi itse tehdä samanlaisen

Hua Hinikin oli kiva. Kävin siellä tällä reissulla ekaa kertaa. Postausta siitäkin kohta tulossa : )

Reply

Leave a Comment