Tuurin junamajoitus on hauskan erilainen vaihtoehto
Tuurin junamajoitus. Yö junassa ei kuulosta mitenkään erikoiselta. Onhan sitä yöjunissa matkustettu vaikka missä. Mutta se, ettei juna kulje yhtään mihinkään, tekee Tuurin junamajoituksesta astetta erikoisemman.
Tuurin junamajoitus sopii vaikka Keskisen kyläkaupassa kävijälle
Yövyin elokuussa 2020 Tuurin junamajoituksessa. Paikka sijaitsee aivan Keskisen kyläkaupan vieressä, ja tuo kauppa olikin se syyni yöpyä Tuurissa.
Juttelin ennen hyttiini asettumista muutaman sanasen omistajan kanssa. Hän on ostanut kiinteistön vuonna 2017 ja remontoinut junaa hiljalleen vastaamaan paremmin matkailijoiden nykyisiä vaatimuksia. Osin Tuurin junamajoitus on hyttien osalta vielä 80-luvun sisustuksella ja vastaa lähinnä hostellia. Omistajan tarkoitus on kuitenkin poistaa pienimmät vessattomat hytit kokonaan ja saneerata tilalle suurempia makuutiloja, joista löytyy myös oma kylpyhuone.
Junassa on yhteisenä tilana siisti keittiö, missä voi keitellä kahvit tai syödä omia eväitä. Käytössä on minikeittiö ja jääkaappi. Myös pihalla olevaa grilliä olisi saanut käyttää vapaasti.
Tuurin junamajoitus – Varaa ehdottomasti isompi (ja kalliimpi) hytti
Itselläni oli käytössä juuri uusittu kylpyhuoneellinen hytti nro 7, jolla oli kokoa 17 neliötä. Katselin ensin halvempaa hyttiluokkaa, mutta ne eivät mäntykalusteineen olleet mitenkään houkuttelevia ja halusin ehdottomasti oman vessan.
Nukuin kuin tukki, mitä nyt kiskobussi pyyhälsi jossain vaiheessa ohi ja herätti hetkeksi. Yöksi olisi voinut laittaa lämmityksen päälle, mutta en jaksanut kuunnella laitteen tuhinaa. Aamulla pukeutuessa asia ehkäpä hieman kadutti, sillä sisälämpötila oli mukavan raikas +12C.
Sisustuksessa oli kivasti haettu sellaista ”idän pikajuna” -tunnelmaa. Junavaunut ovat kunnan viemäriverkostossa, joten vesi tulee ja menee ilman ongelmia.
Tuurin junamajoitus on hyvin suosittu. Varaus kannattaa siis tehdä ajoissa. Hintaa yöllä 100 euroa.
Tuurin rautatieasema
Tuurin rautatieasema rakennettiin vuonna 1908. Mustasaaren sisarasema tuhoutui tulipalossa, joten jugent tyylinen asemarakennus on nykyisin ainoa lajinsa edustaja. Pihapiiriin kuului aikanaan myös kaksoisvahtitupa, hevostalli sekä makasiini.
Tampere-Vaasa rautatien rakentaminen alkoi vuonna 1879 ja viralliset avajaiset pidettiin syyskuussa 1883. Tuurin asema oli aluksi Alavuden aseman alainen vaihde, mutta korotettiin asemaksi vuonna 1908. Asema lakkautettiin vuonna 1987 ja pysäkki muutti 500 metriä Alavuden-suuntaan, Keskisen kauppakeskuksen viereen.
Junan veturi on suomalainen raskas järjestelmähöyryveturi Vr2, kutsumanimeltään Ankka. Veturi on valmistettu vuonna 1931 Tampellan tehtailla Tampereella. Tätä veturityyppiä valmistettiin 16 kappaletta vuosina 1930–1931, ja ne olivat VR:n käytössä vuosina 1930–1975.
Muistomerkkiveturina Ankka on esillä useilla asemilla: Jyväskylän rautatieasemalla on numero 961, Joensuussa numero 950, Tuurissa numero 951 ja Haapamäen rautatieasemalla numero 953. Numero 964 on Veturimuseossa Akaan Toijalassa.
13 comments
Vau, onpas mielenkiintoinen ja erilainen majoitus! Sisustuksessa löytyy mielestäni pieni ripaus meneen maailman glamouria ja tunnelmaa 😀
Kiitos
Oli todellakin jotakin aivan erilaista. Ihanasti omistaja on osannut sisustaa.
[…] karhutarhaa, maltoin laittaa kamerani syrjään. Oli aika tutkia Villa Ursusta paremmin. Rakastan erikoisia yöpymispaikkoja ja Villa Ursus on Ähtäri Zoon uusin ja ehdottomasti myös alueen ainutlaatuisin yöpymispaikka. […]
Mielenkiintoinen majoitusvaihtoehto ja mennyt kyllä itseltä täysin ohi, vaikka olen Tuurissa käynytkin pari kertaa. Yleensä sitä tulee etsittyä ennemmin vuokramökkejä tai maatilamajoituksia, mutta tämän tyyppinen hotellimajoitus vaikuttaisi kyllä olevan kokemisen arvoinen.
Kiitos Mariska
Tämä oli aivan uskomattoman ihanasti erilainen vaihtoehto. Suosittelen.
Olipa mukava juttu ja hienot kuvat, tästä tuli hyvälle päälle! Kiitos!
Kiitos Markku
Tuo oli sellainen ”hyvän mielen” -paikka <3
Kiitos vinkistä. Ostin kitaran noilta nurkilta 25 vuotta sitten ja hyvin on säilynyt ehjänä, kun ei oo liikaa soitettu. On kaunista seutua tuo Alavuden seutu. Hyvä tietää, että nurkilta löytyy hotelli, vaan mitenköhän autoton sinne/siellä liikkuisi.
Kiitos
Alavuus ja lakeudet on niin kaunista. Autoton pääsee junalla melko lähelle. Eli ei lainkaan mahdoton vaihtoehto. Paikan päällä liikkuminen sitten voi olla vähän haastavaa ja ei ainakaan pidä mennä shoppailemaan Keskiseltä liikaa 😀
Onpa persoonallinen majoitusvaihtoehto, josta en ollut aiemmin kuullutkaan. Tuurin kyläkauppa on kyllä varmaan lähes jokaiselle tuttu ja ehkäpä täytyy paikata tämä aukko omassa sivistyksessä vierailemalla siellä joskus. Jos yöpymisen kera, niin junamajoitus menee vahvaan harkintaan 🙂
Kiitos
Juu, Tuuriin vaan shoppailemaan! Tämä majoitus on hyvin suosittu, joten kannattaa varata hyvissä ajoin. Oli kyllä todella positiivinen kokemus.
Erikoisille majoitukselle on aina annettava iso peukku ylöspäin. Jos suunnitteilla on vielä jonkinlainen kotimaan matka vaikkapa syysloman ajalle, niin tulkaa ihmeessä tutustumaan Ranualle igluveneisiin. Mikäli idea kiinnostaa, niin käykää toki tutustumassa aiheeseen tarkemmin osoitteessa: https://arcticguesthouseandigloos.com/fi/iglut
Kiitos
Erikoiset majoitukset ovat kyllä hotelligenren suola. Olen todella kyllästynyt ns. ”perusmajoituksiin”.
Juu, ja tutustun. Kiitos vinkistä!