The Griya Villas and Spa – Balilaista luksusta

by Anna | TÄMÄ MATKA

The Griya Villas and Spa

The Griya Villas and Spa  neljäntoista villan kokonaisuus sijaitsee Itä-Balilla, Amedin rauhallisella ja kauniilla alueella, kaukana Etelä-Balin Kutan tai Legianin rauhattomasta massaturismista. Paikka on kuin paratiisi.

THE GRIYA VILLAS AND SPA

THE GRIYA VILLAS AND SPA

THE GRIYA VILLAS AND SPA

THE GRIYA VILLAS AND SPA

The Griya Villas and Spa villat ovat upeita!

The Griya Villas and Spa :n upeat villat on sijoitettu mäenrinteeseen taitavasti niin, että maaston muoto ja muutama suojamuuri suojaavat yksityisyyttä hyvin. Mikäli vierailija haluaa vaikka häämatkalla kuherrella koko lomansa villan suojassa, se onnistuu. Ruuat tarjoillaan omalle ruokapöydälle, kuin ravintolassa konsanaan ja oma infinity pool on mukavasti vain muutaman askeleen päässä makuuhuoneesta.

The Griya Villas and Spa  tarjoaa normaalit pesula-, lastenhoito-, kuljetus- sekä hovimestaripalvelut Tämän lisäksi itse villat ovat niin hyvin varusteltuja, että en oikein tiedä mitä olisin voinut kaivata.

Itse villoissa sisustukseen on käytetty kiven lisäksi paljon tummaa paksua puuta. Katot ovat balilaiseen tyyliin tehtyjä, korkeita taideteoksia. Kylmiä kaakeleita tai maalattuja pintoja täällä ei näy. Yksi miellyttävimmistä yksityiskohdista on se, että yhdenkään ikkunan takana ei ole pelkkää seinää, vaan aina katse kohtaa patsaan, suihkulähteen tai reliefin.

Tiedän jonkun verran rakentamisesta ja usein etenkin kiven kanssa joudutaan tekemään kompromisseja. Kivi on vaikea materiaali, mutta ammattimiehen käsissä se taipuu moneksi. En löytänyt villasta yhtään huonosti istutettua laattaa tai sinnepäin sovitettua vesikalustetta. Arvostan.

THE GRIYA VILLAS AND SPA

THE GRIYA VILLAS AND SPA

THE GRIYA VILLAS AND SPA

THE GRIYA VILLAS AND SPA

THE GRIYA VILLAS AND SPA

The Griya Villas and Spa tarjoaa oman uima-altaan

Tunnustan, että ensimmäinen ajatus nähdessäni oman uima-altaan oli: Alastonuinti mahdollisuus! Pakkohan se on tällaisia tilaisuuksia hyödyntää. Lopun päivää vaelsinkin aurinkotuolin ja altaan väliä ahkerasti ilman hiostavaa uimapukua.

Hotellista löytyy myös isompi uima-allas, josta aukeavat aivan yhtä upeat maisemat alas merelle. Tällä kertaa sitä ei vaan tullut käytettyä yhtä testiuintia enempää.

Varsinainen yllätys on kuitenkin mahdollisuus työntää koko seinä syrjään sängyn takaa. Ovien takaa paljastuu valtava, kivinen kylpyamme joka on sijoitettu ulkotilaan. Voit loikoilla sängyssä, samalla kun kumppanisi nauttii vaahtokylvystä ihan vieressäsi. Huippua.

THE GRIYA VILLAS AND SPA

THE GRIYA VILLAS AND SPA

THE GRIYA VILLAS AND SPA

The Griya Villas and Spa: Ruokailu

Paikka auringonlaskun ihailuun löytyy yläkerroksen terassilta, jossa kannattaa uppoutua hehkuvan oranssin sohvan syleilyyn ja nauttia drinkki ennen illallista.

Hotellin Safka ravintola sijaitsee aivan aurinkoterassin vieressä ja sieltä(kin) aukeavat upeat näkymät merelle. Ruoka- ja viinilista on vaikuttava. Pitkästä aikaa tarjoilijan kanssa päästiin yhteisymmärrykseen siitä, kuinka tonnikala tulee valmistaa. Vain hetki pannulla kummaltakin puolen ja keskeltä täysin punaiseksi jäävä nautinto on valmis. Samana päivänä Amedin edustalta pyydetyn kalan kanssa tarjoiltu vaniljalla maustettu soijakastike ja reippaan makea pyree olivat täysi kymppi. Jäätävän hyvä suoritus.

Villojen hinnat alkaen 280 eur./yö

Pure luxury!! Amazing villa’s in an amazing area with amazing views of Amed. Staff were amazing and all food & drinks were excellent. Cannot wait until we return!!

THE GRIYA VILLAS AND SPA

THE GRIYA VILLAS AND SPA

THE GRIYA VILLAS AND SPA

THE GRIYA VILLAS AND SPA

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

25 comments

Savolainen 17 maaliskuun, 2018 - 7:46 pm

Hei
Olit Kytöharjun 5-tähden hotellissa Balilla Amedissa
Mikä vaikutelma sulle jäi paikasta

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 17 maaliskuun, 2018 - 10:48 pm

Tervehdys,

Vaikutelma oli juurikin tuo, miten paikasta kirjoitin. Hyvin hoidettua, laadukasta, miellyttävää. Lähtisin mielelläni uudestaan. Tosin täytyy huomioida, että kirjoitus on liki 4 vuotta vanha.

Reply
kyosti kauppinen 21 maaliskuun, 2018 - 9:28 pm

Hei
Kiitos kun vastasit. Ollaan menossa sinne loppuviikosta. Upealta kuvissa näyttää. Moni on kehunut paikkaa hyväksi

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 21 maaliskuun, 2018 - 9:52 pm

Toivottavasti vastaa odotuksia!
Mukavaa matkaa.

Reply
Luxurious Waldorf Astoria Ras Al Khaimah - TÄMÄ MATKA 14 kesäkuun, 2015 - 11:34 am

[…] The Griya Villan huoneisto tai vaikka Radisson Blu Plazan sviitti Helsingissä ovat juuri sitä upper upscale- tasoa, jota […]

Reply
Tiina, Kinttupolulla 13 huhtikuun, 2014 - 1:56 pm

Kyllähän tuollaisessa mielellään majoittuisi. Ihan varmasti mielellään meistä jokainen, mutta luksuksessa on se ikävä puoli, että se ei ole kaikille mahdollista. Täytyy myöntää, että tämän vuoksi mua jopa vähän hävettäisi asua tuollaisessa ja parempi omatunto olisi teltan vetskareita availlessa. Jotenkin saan paremmat kiksit siitä, että pärjään pienellä ja revin iloa irti ilmaisista jutuista. Mutta mä nyt oon tällanen epänormaali kulutusvastainen (yhteiskuntakelvoton) haahuilija 😉 Jotenkin tuntuu aika kohtuuttomalta kun yksi yö maksaa enempi kuin meidän kuukausivuokra täällä Espanjassa 😀 Puhumattakaan siitä, että monilla ei ole edes kattoa pään päällä… Tämän vuoksi mun on vaikea suhtautua tämänkaltaiseen luksukseen kovinkaan positiivisesti. Mutta mikäs tuollaisessa asustellessa….joku koditon ihminen osais arvostaa(ihmetellä) tuollaista kämppää varmaankin kaikkein eniten!

Reply
Anna Koskela 13 huhtikuun, 2014 - 6:21 pm

Mun suhtautuminen rahaan ja kulutukseen on kyllä omituisen sekava. Kotimaassa olen äärimmäisen sniidu ja etenkin ruokaostoksissa ja siinä, että ruokaa ei mene hukkaan, melkein fanaatikko. Kesäisin viljelen liki kaikki syöntikasvini itse. Käyn kirpputorilla ostoksilla, kierrätän, pihtaan ja harkitsen. Sitten kuitenkin voin yhtäkkiä ostaa lapsille monensadan ulkoiluvaatteet, vain perusteena se, että pitää ostaa kallista ja laatua, jotta ne kestää isoveljeltä pikkuveljelle.

Auto seisoo seisontavakuutuksessa, kahalaan lumesssa ja loskassa bussille tai poljen pyörällä pakkasessa, vain koska en raaski ostaa 800 euron osaa siihen uutena, vaan kyttään jos sen saisi pajaosana. Sitten kuitenkin voin ostaa kalliin laukun, noin vain. En joskus itsekään tajua itseäni 😉

Matkailuntakia asun myös melko ”köyhästi” ottaen huomioon, miten ennen olen asunut. Vuokraan menee n.800 eur.(ärsyttävän kallista Suomessa), summa joka helposti menee kuitenkin lentolippuihin hetkeessä ja silloin ei tunnu pahalta lainkaan.

Kulutusvastaisuus ei ole lainkaan huono, vaan hieno asia. Sisareni tekee työtä kierrätyksen, kestävänkehityksen ja ympäristöneuvonnan parissa. Hänen kauttaan olen oppinut arvioimaan monia asioita ihan erilailla. Pienilläkin asioilla on vaikutusta ja mukavaa on, että esim. poikani ovat jo paljon enemmän kulutustaan tiedostavia – kiitos koulun, kuin minä varhaisteininä koskaan olin.

Tiedän, että hotellit tuovat maissa, jossa turismi on merkittävin työnantaja ( kuten Balilla), monelle perheelle elannon. Olen jopa niin naivi, että uskon (en tiedä), parempien hotellin, jopa maksavan paremmin hyvälle työntekijälle. Luksushotellissa kun henkilökunnan merkitys on niin suuri. Siellä ei riitä pelkkä, olen vain töissä täällä asenne, vaan henkilökunnan on haluttava kehittyä yhdessä hotellin kanssa yhä paremmaksi.

Reply
Tepsu 24 tammikuun, 2016 - 8:36 am

Eiköhän tässä bloggari ole käyttänyt ”blokkari” korttiaan ja kysellyt ilmaista majoitusta sillä verukkeella että kirjoittaa paikasta hyvän jutun blogiinsa ja linkittää sen.

Olen vanha bloggari joten nämä metkut on kyllä tiedossa, ja hyvää tuli kirjoitettua sen vuoksi että majoituksen sai ilmaiseksi, ei sen vuoksi että paikka oli hyvä 😀

Reply
Anna Koskela 24 tammikuun, 2016 - 11:51 am

”Tämä kirjoitus on tehty yhteistyössä The Griya Villas and Spa hotellin kanssa” – Juuri niinhän tuolla sanotaan. Eli mikä nyt oli ongelma?

Tosin millään bloggarikortilla ei tuota majoitusta saa, vaan ammattitaidolla. Vanhana bloggarina sen varmaan tiedätkin. Mua loukkaa, että jos etenkin olet jo pitkään blogannut, kehtaat anonyyminä tulla toisten blogeihin nillittämään vain siitä, että bloggari on sattunut pitämään paikasta. Tässä kohtaa pitäisin ihmeenä jos paikasta ei pidettäisi. Sen verran tasokkaasta majoituksesta on kyse.

Reply
Susanna89 12 huhtikuun, 2014 - 10:18 pm

Hienot vihreät maisemat

Reply
Anna Koskela 13 huhtikuun, 2014 - 6:02 pm

Eikös 😉
Riittävän rehevää!

Reply
Maarit Johanna 12 huhtikuun, 2014 - 9:00 pm

Nämä kuvat kyllä täyttää luksuksen määritelmän ihan täysin 🙂

Reply
Anna Koskela 13 huhtikuun, 2014 - 6:02 pm

Oikeasti hieman harmittaa, koska kuviin ei pysty vangitsemaan sitä rauhallista, hitaasti eteenpäin soljuvaa tunnelmaa, mikä tuolla vallitsee 🙂

Reply
Anna Koskela 12 huhtikuun, 2014 - 4:36 am

Siisti sisävessa auttaa kummasti 🙂 Nimimerkillä: Ekohotellit on kivoja, mutta tyllin ”pelkkä riuku” ei.

Ilmainen ja myös toimiva Wi-Fi ei ole itsestään selvyys vaikka maksaisi itsensä kipeäksi. Tälläkin reissulla olen ollut erittäin hyvässä hotellissa, missä netti jumahtaa heti kun ihmiset heräävät ja alkavat töihin. Sitten kun valitat siitä, niin tulee vaan päänpyörityksiä ja voi-voi kommentteja :/

Nämä paratiisipaikat ovatkn juuri sellaisia ”kerran elämässä tai ehkä kaksi”. Sillä jos tällaisiin tottuisi, niin eivät ne enää tuntuisi yhtä mahtavilta.

Reply
Katja 11 huhtikuun, 2014 - 5:50 pm

Oma luksus taitaa olla myös hieman tuolla samalla puolella Annen kanssa. Siisti huone ja varsinkin siisti vessa, mukava sänky, tukahduttavan kuumassa ilmastossa ilmastointi, jääkaappi ja toimiva wifi niin meikäläinen on myyty!
Mutta en sanoisi, etteikö vielä olisi kivaa kokea elämässä joku tämänkaltainen paratiisipaikka omalla uima-altaalla! 🙂

Reply
Anne 11 huhtikuun, 2014 - 5:14 pm

Luksusta: puhtaat lakanat, oma kylppäri (puhdas), huoneessa telkka, oma partsi ja jääkaappi. Mä en ole kauhean tottunut yöpymään hotelleissa, joten en oikein osaa sanoa mikä olisi mun unelmahotelli.. Tai siis, ehkä tuollainen balilainen villa omalla pikku altaalla voisi olla aika lähellä 😉

Mitään palvelijaa en kaipaa perässä roikkumaan, olin jotenkin jo vähän ahdistunut siitä kun hotellin työntekijä yritti kantaa mun laukkua kun oltiin Doubletree Hiltonissa Jordaniassa. Muutenkin kaikki hienostelu ja marmorilattiat eivät oikein ole mun makuun. Tykkään enemmän vähän simppelemmistä jutuista. Niin kuin niistä puhtaista valkoisista lakanoista huoneen sängyssä. 😀

Reply
Anna Koskela 12 huhtikuun, 2014 - 4:32 am

Tuo palvelijan perässä ”roikkuminen” on välilllä hieman hankalaa. Ajoittain en kaipaa poikaa viemään huoneeseeni laukkuja, jos selviäisin nopeammin itse. Ja usein he tuovat laukut toista kautta, eli joudun odottamaan niitä huoneessa. Toisaalta, jos edessä on kerroskin portaita ilman hissiä, huutelen hyvin sujuvasti henkilökuntaa paikalle, myös NOUTAMAAN laukut kun olen lähdössä pois 🙂

Tykkään hotelleista, missä on kerrospalvelija hoitaa huoneen esittelyn ja joku vaan tuo ne laukut ja laittaa ne paikoilleen. Eli, että ne laukut vain häviävät siitä samalla kun kirjaannun sisälle ja ilmaantuvat huoneeseen ilman sen kummempaa sirkusta.

Lakanoiden puhtaus ja ehjyys on muuten myös oma juttunsa. Voi olla todella hienokin hotelli ja lakanoissa on tahroja ja jopa reikiä. Silloin vähän ihmetyttää touhu. Minulla kun on tapana tehdä ludetarkistus AINA, ja siinä kyllä näkee hyvin, ovatko makuukset kunnossa vai ei.

Reply
Jerry / Pako Arjesta 11 huhtikuun, 2014 - 12:19 pm

Kiitos vastauksista :). Viime vuoden Espanjassa koetun torakkainvaasion jälkeen olen ollut hysteerisen tarkka kaikkien ötököiden suhteen majapaikoissa.

Reply
Anna Koskela 12 huhtikuun, 2014 - 4:27 am

Jerry. Jaan tunteesi torakoista täysin. Ei ole mukava katosa vessassa, että kappas, mikäs se tuolla WC-paperirullan välistä tai ammeen laidalta pilkistääkään….:(

Reply
Anna Koskela 11 huhtikuun, 2014 - 11:34 am

Hovimestari kuului hintaan. Pieniä matkoja hotellin autot kujettivat veloituksetta esim. johonkin toiseen ravintolaan tai rannalla tms. Jos olisi halunnut päivän retkelle, se olisi maksanut jotain. Hinnat eivät voi olla merkittäviä, sillä kaikki palvelut ovat Balilla naurettavan halpoja.

Itseänikin miellyttää muuten myös enemmän moderni, kuin vanha ja antiikkinen luksus 🙂

Villassa sisällä ei ollut öttiäisiä lainkaan. Ulkotiloissa altaan puolella oli ystävällismielinen ja utelias lisko, pieniä muurahaisia jonkun verran sekä jokunen ampiainen. Kylpyhuoneeseen tuli yönaikana hyttysiä. Kylpyaltaassa loikoillessa eivät hyönteiset kiusanneet. Kukissa oli muutama pienehkö hämähäkki, mutta ne antoivat minun suihkutella rauhassa itseni.

Mutta…Olet oikeassa. Balilla on paljon hyönteisiä, etenkin iltaisin hyttysiä ja muutakin pistävää ja surisevaa paljon. Tässä hotellissa ne eivät olleet riesa, mutta seuraavassa hotelliesittelyssä saattaa olla aistittavissa, että ötököistä tuli minulle hieman stressireaktio.

Reply
Jerry / Pako Arjesta 11 huhtikuun, 2014 - 9:34 am

Näyttää kyllä upealta :)!
Jos tuolla ei ihminen rentoudu, jotain on pahasti vialla 😉

Kuuluivatko hovimestarit yms. hintaan vai maksoiko kaikki ylimääräinen ekstraa? Jos maksoivat, olivatko ne kalliita?

Tämä voi kuulostaa tyhmältä kysymykseltä, mutta itselleni se on tärkeä jokaisessa kohteessa: Oliko villassa ötököitä (erityisesti tuossa ulkoammeessa)? Koska luulisi, että Balilla niitä löytyy erityisesti, kun villat ovat tuolla tavalla luonnon helmassa.

Jos itse menisin tuollaiseen paikkaan, haluaisin ehdottomasti juuri tuota yksityisyyttä. Kuvien ja kertomuksesi perusteella siitä ei ollut puutetta 🙂

Kysymykseesi vastaten:
Minulle luksusta on siisti, moderni, tilava huone suurkaupungin pilvenpiirtäjässä (nyt en puhu tietenkään tavallisista huoneista) :). Pidän enemmän modernista kuin rönsyilevästä ja vanhasta luksuksesta (mikä on monesti myös kalliimpaa), mutta jokaisella on oma makunsa näiden asioiden suhteen.

Reply
Ulla Alakangas 11 huhtikuun, 2014 - 9:12 am

Aaah miten hieno paikka! Nyt kyllä iski kova Bali-kuume ja luksus-kuume 😀 Pakko joskus kokea jotain tuollaista. Uh, miten mahtavaa, että sisä- ja ulkotilat voi yhdistää kirjaimellisesti noin saumattomasti 🙂 Hienoja kuvia!

Reply
Anna Koskela 11 huhtikuun, 2014 - 11:20 am

Kyllä tällaiset kokemukset ovat hienoja ja niitä kannattaa myös itselleen sallia, jos se vaan on mahdollista. Eihän koko lomaa tarvitse olla luksusvillassa, mutta jo muutama päiväkin on upeaa 🙂

Reply
Jarkko Koskinen 11 huhtikuun, 2014 - 8:30 am

Kiitos hienosta kuvauksesta ja kuvista. Tekee tulevan matkan odottamisesta vielä tuskaisempaa 🙂

Reply
Anna Koskela 11 huhtikuun, 2014 - 8:58 am

Ole hyvä 😉 Lisää tulossa…Oikeasti mulla on Balista niin järkyttävä kasa kuvia ja juttuja, että en tiedä mistä lähtisin purkamaan. Täytynee vähän tiivistää.

Reply

Leave a Comment