Testissä KYYTI-halpataksi, Oulu, Turku, Tampere

by Anna | TÄMÄ MATKA

Ouluun rantautui muutama kuukausi sitten Kyyti-halpataksi. Joidenkin lehtijutttujen jälkeen Kyyti-halpataksi tuntui jotenkin katoavan. En nähnyt firman itseään missään edes mainostavan.

Koska lentokenttäkyyti Oulussa taksilla maksaa yli 40 euroa, kaikki halvemmat vaihtoehdot tälle reitille ovat tervetulleita. Niinpä päätin testata miten Kyyti-halpataksi toimii.

Sovellus, jolla taksi tilataan, on nimeltään Tuup. Sen idea on näyttää kaikki vaihtoehdot, jolla pääset paikasta A paikkaan B. Siis joukkoliikenne, kävely, pyöräily, yhteiskäyttöautot, taksi ja kaupunkipyörät + pysäkkikohtaiset aikataulut busseille, junille, ratikoille ja metrolle. Nuo eivät kiinnosta minua lainkaan. Halusin vain halvan taksin lentokentälle, joten ei mitään käsitystä toimiiko tuo himmeli. Mutta tuumasta toimeen ja tilaamaan Kyytiä.

Tuup-sovellus

Kyyti-halpataksi vaatii Tuup-nimisen sovelluksen lataamisen kännykkään. Onnistuu minulta, joka syö appseja lounaaksi, mutta epäilen, että esim. äitini ei tästä innostuisi. Kirjaantuminen oli helppoa. Ongelmat alkoivat kun Kyyti piti saada tilatuksi.

Osasin helposti laittaa noutopaikan ja paikan mihin halusin mennä. Ohjelma ehdotti melko agressiivisesti, että haluan tilata taksin heti. No en halunnut, vaan halusin sen maanantaiksi. Lopulta keksin, että pitää klikata ”Lähtö nyt”-kohtaa , jotta pääsen muokkaamaan lähtöaikoja.

Tämän jälkeen ohjelma kysyy ”Lähtö aikaisintaan”, joka on hyvin hämäävä kohta. Kun sitä kohtaa klikkaa avatuu valikko, jossa annetaan myös vaihtoehto ”Perillä viimeistään”. Koska perillä viimeistään on olennainen tieto lentoasemalle mentäessä laitoin siihen viimeisen boording ajan klo 13:45. Kone lähtisi klo 14.25, joten tuo on riittävä käsimatkatavaroiden kanssa matkustaessa.

Kun yritin syöttää kalenterin kohtaan päivämäärää, mitään ei tapahtunut. Vasta kun syötin myös kellonajan huomioi ohjelma päivämäärän muutoksen. Ohjelma ei ymmärtänyt takaisin nappulaa, eli jos painat sitä, joudut aloittamaan kaiken alusta.

Kun kaikki oli oikein painoin ”Näytä vaihtoehdot” – jolloin kone ilmoitti, että heillä ei ole minulle sopivia kyytejä? Kokeilin uudestaan ja näytölle tuli virheilmoitus. Hymm… No kokeillaan sitten ”Lähtö aikaisintaan”. Nyt ohjelma alkoi toimia ja ehdotti minulle kolmea eri vaihtoehtoa.

KYYTI-halpataksi

 

KYYTI-halpataksi

Kolme hintaluokkaa

Sain valita taksimaisen Express-palvelun, hieman joustavamman Flexin tai halvimman Smartin väliltä. Valitsin Smartin, koska halusin kokeilla miten palvelu halvimmillaan toimii. Tarkistin osoitetiedot, matkatavaramäärät ym. ja hyväksyin veloituksen luottokortilta, jonka tiedot olin jo aikaisemmin hyväksynyt. Ei muuta kuin odottamaan Kyytiä.

Maanantai koitti ja rupesin miettimään, koska siellä ulkona pitikään olla. Slotti oli melko väljä 12.30-13.10 ja tuijottelin puhelimen näyttöruutua odottaen, että se tarkentuisi. Ohjeissa oli sanottu, että Kyyti ei odota, eli paikalla pitää olla ajoissa. Sitten sininen piste kartalla rupeaa liikkumaan ja oletan sen olevan Kyytini. Nappaan repun selkääni ja painun ulos. Aivan oikein. Taksi oli paikalla jopa hieman etuajassa.

Taksi oli tyhjä ja ei ottanut ketään kyytiin minun lisäkseni. Olin kentällä 12.45, eli todella hyvissä ajoin.

KYYTI-halpataksi

 

Jäikö jotain hampaankoloon?

Kokonaisuudessaan kokemus oli hyvä, mutta appsin epäselvyys haittasi minua. Se ei toimi vielä niin jouhevasti, kuin kuuluisi. Lukaisin keskusteluja Oulun Puskaradio ryhmästä ja moni oli paininut samojen ongelmien kanssa. Jos noita bugeja ei saada korjattua, jää moni Kyyti tilaamatta. Uber on käyttöliittymältään paljon parempi.

Ohjelma ei toimi toisinpäin, eli sillä ei saa tilattua kyytia Oulun lentoasemalta kotiin takaisin.

Express-hinta on jo niin kallis, että silloin tilaan normaalin taksin. Huhu myös kertoo firman nostaneen hintojaan kaikessa hiljaisuudessa.

Yhtiön logoilla teipattuja takseja näkee myös normaalissa taksiliikenteessä. Tämä hämmentää ainakin minua.

Miksi firma ei mainosta?

 

Kyyti-halpataksipalvelu toimii Oulussa, Turussa ja Tampereella. 

 

 

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

9 comments

Susanna 24 joulukuun, 2017 - 11:04 pm

Miulla on tuo Tuup ollu kännykässä oottelemassa testiä, mut en vielä jotenki oo uskaltanu kokeilla. Tähän saakka lennot Helsinkiin on lähteny sellasiin aikoihin, että oon päässy bussillakin, joten tarvettakaan ei oo oikein ollu. Lisäks mietin just tuota, että jos aikahaarukka voi olla sen puolikin tuntia, ni miten sitä autoo tietää lähtee oottelemaan. Minnuu ku ei ainakaan talvipakkasilla kiinnostas seisoskella ulkona yhtään enempää ku on pakko. Toisaalta joskus kyllä haluisin tätäkin kokeilla, jos lento sattuiskin lähtemään/saapumaan sellaseen aikaan, ku bussit ei kulje.

Jos asut tuossa Satamatiellä, ni myö asutaankin melko lähekkäin. Mie muutin elokuussa Meri-Toppilaan. Hauska sattuma. 😀 Mukava ku eksyy jonkun muunkin ku pk-seudulla asuvan matkablogiin, vaikka eihän sillä niin väliä pitäis olla. 🙂

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 25 joulukuun, 2017 - 8:00 am

Tervehdys,

Tosiaan se aikaikkuna on melko suuri ja jos on vaikka pakkasta rivakammin, niin ei se oikein minuakaan nappaa mennä tuohon tienlaitaan pimeässä seisomaan… Mutta kannattaa tätä(kin) kokeilla, jos aika vain sattuu sopimaan.

Jep. Satamatiellä asun. Olen asustanut tässä jo muutaman vuoden. Sitä ennen asuin Meri-Toppilassa Paalikadulla 🙂

On meitä matkabloggaajia muualtakin kuin Hesasta. Tiedän Tampereelta, Turusta ja Rovaniemeltä muutamia. Mutta kyllä se suurin osa taitaa pk-seudulla asustaa.

Reply
Susanna 4 tammikuun, 2018 - 6:06 pm

No voi vitsi, mie asun Paalikadulla nykyään. 😀 Oon tässä innoissani lukenu siun Oulu-juttuja. Pitäs tutustua uuteen kotikaupunkiin enemmän ja ei sitä oikein ihekseen meinaa keksiä, että minne muualle menis kun kouluun, kauppaan ja kotiin.

Pitää kyllä jossain vaiheessa tuota Kyytiä kokeilla. Voishan sitä testata ensin jollain helpommalla reitillä missä muitakin liikkumisvaihtoehtoja on, ja sitten jos kaikki menee hyvin ni kokeilla vaikka lentokentälle menoa. En tiiä minkä takia sitä niin varovaisesti suhtautuu tämmösiin uusiin keksintöihin. Uberia ku en millään uskaltais kokeilla ainakaan yksin ja kovin pitkällä matkalla alkuun. Pikku hiljaa sitä tässä ehkä rohkaistuu, ku lukee enemmän ihmisten kokemuksia. 🙂

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 4 tammikuun, 2018 - 6:26 pm

Itse kokeilin Uberia Ranskassa Nizzassa ensimmäistä kertaa. Oli tietenkin tosi tyhmää testata sitä siellä, mutta onneksi kaikki meni ihan hyvin.

Olen itse aivan samanlainen ”arkajalka”. Tutkin vaihtoehtoja aina tosi tarkkaan ja teen suunnitema b:n valmiiksi, jos joku menee pieleen 😀

Reply
Johanna Taskinen 28 kesäkuun, 2017 - 12:03 pm

Hei! Mahtavaa, että olet testannut Kyytiä ja Tuup-sovellusta ja kirjoittanut siitä blogia. Tuupin CXO:n ominaisuudessa kaipaan juuri tällaisia kuvauksia kokemuksista. Kuvaamasi ongelmat ja haasteet ovat pääosin tiedossa meilläkin ja isompi remontti käyttöliittymään on suunnitteilla.

Osa kuvaamistasi ongelmistasi oli bugeja, jotka on korjattu uudemmissa versiossa. Tällä hetkellä uusin versio on 3.3.8. Kannattaa siis päivittää sovellus. Esimerkiksi tuossa ajanvalinnassa olevat bugit on korjattu. Nykyään tulee myös notifikaatiot, kun Kyydin noutoaika vahvistuu ja auto alkaa näkymään kartalla. Se helpottaa todella paljon. Kyyti pitäisi olla mahdollista tilata lentökentältä kotiinkin. Mikäköhän tuossa on mennyt vikaan? Jos pystyt ja muistat, niin voisit laittaa asiasta tarkempaa tietoa (esim. millainen virheilmoitus tuli) meille suoraan, niin selvitetään.

Palveluluokat ovat mielenkiintoinen ja uusi juttu. Opimme koko ajan käyttäjiltä, mihin tarkoitukseen eri palveluluokkia käytetään ja miten niitä pitäisi kehittää.

Toivottavasti kokeilet Kyytiä jatkossakin erilaisiin tarkoituksiin, ja laita havaintojasi meille myös suoraan support@tuup.fi osoitteeseen.

Reply
Miika / Scenic Road Hunters 27 kesäkuun, 2017 - 10:16 am

Entäs sitten kun joudut lähtemään Kemin kentälle? Oletko jo kurkannut mikö se hintaero silloin on. Tosin ei taida kannattaa sinne enää taksilla mennä 😄

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 27 kesäkuun, 2017 - 10:23 am

Joo… Kemi :/ Ärsyttää kun sotkevat matkalaisen suunnitelmat sulkemalla kentän.

Oulusta saa onneksi ilmaisen bussikyydin Kemin lentoasemalle. Saas nähdä millainen kokemus se on…

Reply
Ritva-Liisa 26 kesäkuun, 2017 - 5:17 pm

Kiva että testasit😊 Kuulostaa jonkinmoiselta säätämiseltä. Onneksi minulla on 12 km/ noin 12min/ noin 25 e taksilla kentälle. Lentokentän sijainti ei lähtökohtaisesti ollut tärkeä taloa aikoinaan ostaessamme mutta matkustusmäärän lisäntyessä olen ollut tyytyväinen siihen että asun ”12 min kentältä”.

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 26 kesäkuun, 2017 - 7:43 pm

Oli tosiaankin vähän säätämistä ja luulen, että vanhempiosa kansalaisista ei tuohon ryhdy, vaan tilaa edelleen ihan normitaksin.

Kyllä tuota tulee varmasti käytettyä uudestaankin, koska hinnanero normaali taksiin on niin iso. Juuri katsoin luottokorttilaskua ja ”normaali”taksi on maksanut parhaimmillaan ennakkotilattuna kentälle 55 euroa!! Jestas sentään… Tuolla hinnalla olen lentänyt Espanjaan ja takaisin!!

Reply

Leave a Comment