Anagan vuoristo, piilotettu Teneriffa

by Anna | TÄMÄ MATKA

Anagan vuoristo

Anagan vuoristo, Montenas de Anaga, on tuliperäinen vuorijono Teneriffan koillisosassa. Se nousee korkeimmillaan tuhanteen metriin terävillä huipuillaan ja on lähes kauttaaltaan kasvullisuuden peittämää. Maaperä on milloin mustaa, milloin harmaata, ruskeaa tai suorastaan punaista. Euroopan vanhin metsä, Las Mercedes kohoaa ympärillä ja maisema tuo mieleen pikemminkin Väli-Amerikan, kuin Kanarian saaret. Kuitenkin paikka sijaitsee vain tunnin ajomatkan päässä Santa Cruzista.

Vuonna 2015 Anaga lisättiin Unescon biosfäärialueiden listoille. Alue on erittäin harvaan asuttu ja tarjoaa patikoijille upeaa maastoa.

Teneriffa Anaga

Olimme liikenteessä aikaisin aamusta ja sataa tihutti hiljallee. Aina välillä aurinko kuitenkin jaksoi pilkahtaa ja tehdä saniaisista, jäkälistä ja laakeripuita koostuvan maiseman vaikuttavan näköiseksi. Tuulinen tie kiemurteli rinteessä syvän rotkon ja jyrkän vuorenseinämän välissä.

Teneriffa Anagan niemimaa

Teneriffa Anagan niemimaa

Teneriffa Anagan niemimaa

Teneriffa Anagan niemimaa

Teneriffa Anagan niemimaa

Tagananan kylä

Anagan vuoristoa halkova tie päättyy meren rantaan. Tagananan kylä on saaren pohjoisin kolkka. Kylässä on paljon valkoiseksi kalkittuja taloja ja 1400-luvulta oleva saaren melkein vanhin kirkko. Vuonna 1880 kylä päätti olevansa niin eristyksessä muista saarelaisista, että julistautui itsenäiseksi. Tarina ei kerro, kuinka kauan itsenäisyyttä jatkui.

Rannalla odottavat suuret aallot ja rauhallinen kalastajakylä, jossa on vieri vieressä kalaravintoloita. Sijoittamalla 35 euroa, saa kahdelle ison kalalautasen alku- ja jälkiruokineen, sekä pari olutta. Jatkoimme rantatietä vielä hetken eteenpäin, mutta maisema ei enää muuttunut, joten oli aika kääntyä takaisin.

Teneriffa Anaga

Teneriffa Anagan niemimaa

Teneriffa Anagan niemimaa

Huikeita kuvia patikointireissulta Reissuesan matkablogissa.

 

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

18 comments

Meri / Syö Matkusta Rakasta 3 syyskuun, 2016 - 11:43 pm

Tosi hienoja ja houkuttelevia kuvia! Jos lähtiisn joskus Teneriffalla, niin ehdottomasti etsisin ne tällaiset rauhalliset helmet sieltä ja suuntaisin niihin.

Reply
Noora Kurkela 2 syyskuun, 2016 - 5:31 am

Erittäin ihanan näköstä ja kauniita kuvia oot saanut! Toi synkkyys tekee noista kuvista vain mielenkiintoisempia! 🙂

Reply
Kaisa 1 syyskuun, 2016 - 7:53 pm

En ole Teneriffalla käynyt eikä se ole koskaan houkutellut erityiseti mutta mieli alkaa muuttua 🙂

Reply
Kohteena maailma / Rami 1 syyskuun, 2016 - 1:34 pm

Ihan pohjois-osa on jäänyt käymättä parilla Teneriffan reissulla. Luoteisosassa on hieman samanlaiset maisemat ja kaiken kaikkiaan Teneriffa on varsin upea ja monipuolinen saari. Seuraavaksi ajattelin keskittyä sisämaakaupunkien hiljaiseen elämänrytmiin ja juuri patikointiin. Tuolla on upea autoilla, maisemat ja tiet sen verran mielenkiintoisia 🙂

Reply
Virpi /Täynnä tie on tarinoita 31 elokuun, 2016 - 7:36 am

Teneriffa on ollut listalla melko pitkään, välillä vaellusmatkakohteena, välillä rantalomaa silmällä pitäen. Jahka tässä sinne joskus päästään. 🙂

Reply
Laura / Laura's Itinerary 30 elokuun, 2016 - 1:32 pm

Mä oon ihan vastikään alkanut miettiä, että patikointi voisi olla myös mun juttu. Nuo maisemat, luonto ja siinä samalla liikkuminen vain tekevät hyvää sielulle ja ruumiille. Kuten moni muukin täällä on sanonut, oma Teneriffan kokemus sijoittuu lapsuuteen, ensimmäisiä ulkomaan matkoja, joten uusintakierrosta vailla!

Reply
Paula - Viinilaakson viemää 30 elokuun, 2016 - 5:26 am

Piti oikein pitkään miettiä, että olenko käynyt joskus Teneriffalla vai en. Tulin siihen tulokseen, että kyllä olen, Playa de las Americasissa. Se on ollut yksi ihan ensimmäisiä ulkomaanmatkojani, niin ei enää muisti meinaa pelata niin kauas. Muistan vain, että hauskaa oli ja tykkäsin. En varmaan silloin vielä ollut niin seikkailunhaluinen että olisi kierretty koko saari ympäri niin kuin nyt tehtäisiin. Silloin olin niin nuori, että taidettiin käydä enemmän sellaisissa lapsia viehättävissä paikoissa ja tietenkin rannalla.

Reply
Jonna / Lempipaikkojani 29 elokuun, 2016 - 9:57 pm

Olen vähän samaa mieltä kuin aiemmat kommentoijat, että Teneriffan maine on ”huono”. Mutta mitä enemmän olen juttuja sieltä lukenut, sitä vakuuttuneemmaksi olen tullut, että se olisi upea paikka. Monipuolinen ja juuri passeli luontoelämyksille. Tuliperäinen, vehreä saari, upeat maisemat. Ai että!

Reply
Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi 29 elokuun, 2016 - 5:12 pm

Patikointi kiinnostaa hävettävän vähän ja samoin myös Teneriffa… :-/

Reply
Jenna / With huge passion for life 29 elokuun, 2016 - 8:08 am

Komppaan Lottaa. Teneriffa on jäänyt itseltä käymättä, koska ”sinne menee kaikki!”. Teneriffan luonto vaikuttaa kuitenkin sellaiselta, että tykkäisin tästä paikasta varmasti ja tulevaisuudessa veikkaan, että tämä saari voi olla oikein potentiaalinen reissukohde. Kauniita ovat kuvasi!

Reply
Teija / Lähdetään taas 28 elokuun, 2016 - 2:53 pm

Minä olen nähnyt Teneriffasta vain sen turistibilepuolen joskus 1990-luvun puolivälin paikkeilla. Tuon puolen voisi myös käydä joskus katsomassa. Tosi hienoja kuvia!

Reply
Lotta | Watia.fi 28 elokuun, 2016 - 9:33 am

Nää on just niitä saaria, jotka on olleet vähän listalla ”en mene, koska kaikki menee!”, mutta sitten kun sieltä juttua näkee, luonto on todella upeaa ja haluan sittenkin. Ihan niin kuin Madeira. Madeira oli upea. Teneriffa ja muut Kanariansaaret ovat vielä näkemättä, mutta varmasti kelpaisi.

Reply
Anna / 270 Degrees 25 elokuun, 2016 - 12:45 pm

Voi mitä maisemia ja miten upeita kuvia! Noissa vuoristomaisemissa vaan on jotain, mikä saa sydämen läpättämään.

Reply
Fuerteventura - Kanariansaarten pettymys - TÄMÄ MATKA 30 joulukuun, 2015 - 9:34 am

[…] kanarianmäntymetsät, upeat rotkolaaksot, ihanat banaaniplantaasit ja Teide. Gran Canarian avarat laaksot pienine kylineen, ja Pico de las […]

Reply
Maarit Johanna 20 maaliskuun, 2014 - 8:44 am

Nää sun kuvat on jotain uskomatonta! Varsinkin tuo myrskyinen uhkaava pilvi ja kutsuva tie.

Reply
Anna Koskela 20 maaliskuun, 2014 - 10:58 am

Kiitos 🙂

Oli siellä aikamoinen puhuri. Hiukset ja kameranremmi silmillä yritin nappailla kuvia. Osa on muuten otettu auton tuulilasin läpi. Toimii tietyssä valossa oikein hyvin.

Reply
Anna Koskela 25 tammikuun, 2014 - 5:50 pm

Olipa sulla hyvä postaus !

Kyllä se kunnon kamera parantaa kuvia melkoisesti. Toisaalta pokkareista Power Shot 100 S on kai ollut paras kamera mulla ikinä…

Mun patikkareissut ei ole oikein tuota sinun tasoa. Tykkään kyllä vaeltaa, mutta montaa tuntia en jaksa paahtaa…Ihme juttu, että jos lähden shoppaamaan, voin kävellä vaikka kahdeksan tuntia…..:D

Reply
Tiina, Kinttupolulla 25 tammikuun, 2014 - 1:27 pm

Upeita kuvia! Tuli ikävä Teneriffalle 🙂 Olen tehnyt paljon patikkareissuja saarella ja varsinkin Anaga tarjoilee upeita maisemia. Kirjoittelinkin blogiini reilu vuosi sitten näistä reissuistani. Kuvat ovat aika huonolaatuisia, kun kuvailin tuolloin vielä onnettomalla pokkarilla, mutta jos patikointi Teneriffalla kiinnostaa niin kantsii kurkata linkki 🙂

http://kinttupolulla.blogspot.com.es/2012/11/teneriffa-2006-2008-2010-olen-kaynyt.html

Reply

Leave a Comment