Sneak peek tulevasta reissusta – Nyt se on varmaa! Lähdemme sunnuntaina…

by Anna | TÄMÄ MATKA

Otetaan tähän väliin pieni sneak peek tulevasta. Palasimme tosiaan eilen Emiraateista ja sunnuntaina lähdemme taas reissuun. Mutta mihin?

Olen tätä matkaa jumittanut omana tietonani jo kuukausia, koska koko case on ollut enemmän kuin epävarma. Nyt se vihdoinkin on virallista ja varmistettua. Me lähdemme Kuubaan! 

Harvoin tulee kerrottua näistä blogi/pressmatkojen taustoista, mutta tämä on ollut kokonaisuudessaan vähän kiemuraisempi juttu, joten haluan hieman avata tätäkin puolta.

Matkamessuilla Teppo kävi ns. hengailemassa Kuuban ständillä ja kuuntelemassa aivan huippu bändiä. Mies on aivan hulluna lattarimusiikkiin ja reissuissakin etsitään aina baareja, joissa soisi livemusa. Nyt kun messuilla sitten oli käsittämättömän hyvää settiä tarjolla, Teppo etsiytyi ständille aina, kun tiesi bändin esiintyvän.

Eräänä aamuna maaliskuun alussa tutkin mailejani, ja saapuneista löytyi lyhyt ja hitusen kryptinen viesti. Hi!! Anna, I will lika to talk with you about our Tourist Fair in Cuba, please send me your tel. nr.  BR xxx. Oli todella lähellä, etten tulkinnut viestiä roskapostiksi. Välitin viestin Tepolle, ja hän lähti selvittämään, mistä oikein on kyse.

Monen puhelinsoiton jälkeen selvisi, että kyseessä oli ihan oikea kiinnostus blogiamme kohtaan. Kuubassa järjestetään FIT KUUBA 2015 matkatapahtuma, ja sen yhteyteen on rakennettu kiertomatka Pohjoismaisille toimittajille ja bloggareille. Kustakin maasta mukaan on valittu yksi blogi. Vähänkö hienoa!

Voitte kuvitella, että olen ollut innoissani tästä, mutta samalla koko ajan hieman epävarma, onnistuuko matkalle lähteminen. Joskus tällaiset kutsut saattavat peruuntua, tai siirtyä ajallisesti harmaaseen tulevaisuuteen. Matkapäivät olivat pitkään varmistamatta, ja yleensä uskon matkan todeksi vasta sitten, kun näen lentoliput mailissani. Eilen ne sitten kilahtivat sinne!

Kuubaan ei todellakaan marssita noin vain, vaan tarvitaan paperia jos toistakin, jotta maahan pääsee. Monenlaista kuponkia on täytelty ja lähetetty mailitse eteenpäin. Luulimme, että kaikki olisi kunnossa, ja pääsisimme maahan turistikortilla. Suomalaiset eivät tarvitse Kuubaan alle 30 vuorokauden lomareissua varten viisumia. Sitten ilmoitettiinkin, että koska kyseessä on press-matka, teidän tulee hankkia viisumi. Voihan hankaluus. Olimme silloin Dubaissa, joten tästä tuli todellinen ongelma. Mietimme, ehtisivätkö passit ti-to välillä Helsinkiin ja takaisin, vappu kun lyhentää työviikkoa ja sekoittaa kaiken muutenkin. Lopulta ei auttanut kuin lähteä Finnairin siivin hakemaan se viisumi henkilökohtaisesti.

Äsken Teppo soitti, että viisumit komeilevat kummankin passissa. Eli nyt se on virallista ja varmaa. Sunnuntaina lähdemme Kuubaan!

16679475563_2717c74997_b

En kestä. Mojito, daiquiri, cuba libre…Havannan koloniaalisen vanhankaupungin mukulakiviset kadut. Cayo Cocon ja Santa Lucian paratiisirannat. Santiago de Cuba ja vallankumouksen perintö.

Minulla ei ole opaskirjaa, enkä ennätä sellaista kirjastosta enää hakemaankaan. Olen etsinytkin netistä tietoa koko päivän ja kahlannut blogeja läpi.  Luin äsken ohjeen: ota mukaan kaikki tarvittava, ja vähän ylikin.

Kysynkin nyt arvon lukijat ja bloggarit.

Kukas on käynyt Kuubassa, ja mitä sinne kannattaa oikeasti pakata mukaan?

Anna, innosta ympyriäisenä : )

.

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

43 comments

Maarit Johanna 3 toukokuun, 2015 - 10:41 pm

Piti onnitella jo aikaisemmin, ja nyt ootte jo matkalla! Ihan huippu juttu, onnea tällaisesta tilaisuudesta ja upeaa matkaa!

Reply
Anna Koskela 7 toukokuun, 2015 - 2:33 pm

Kiitos Maarit : )

Täällä ollaan, tosin flunssassa…

Reply
Pirkko / Meriharakka 1 toukokuun, 2015 - 10:28 pm

Emme Kuubaan mitenkään erityisesti varustautuneet – kyllä siellä sen verran kaikkea on, että hebgissä viikon selviää perusturistivarustuksella.
Tuosta ”lupauksestasi” raportoida ahkerasti tms. voi tulla haaste, sillä nettiyhteydet ovat tiukassa ja nopeudet todella alhaisia.
Tietämättä missä määrin pääsette ohjelmaanne vaikuttamaan, niin suosittelen Hemingwayn maisemia, myös Havannan ulkopuolella ja ihan erityisesti Trinidadia ja siellä myös nousemista museon torniin.
Cienfuegoksessa on myös omanlaatuisensa tunnelma.
Blogistamme löytyy lisää vaikka hakusanalla Kuuba.

Reply
Anna Koskela 2 toukokuun, 2015 - 6:59 am

: ) Sain juuri uuden ohjelman, ja ei sinä kyllä sooloilemaan pääse. Isännillä taitaa olla hieman optimistiset näkemykset siitä, kuinka paljon ryhmä jaksaa päivässä nähdä. No onneksi bussissa voi aina siirtymillä nukkua. Vähän hankalaa, koska tuolla on muutama hienompikin illallinen, niin täytyy pakata mukaan jotain siistiä vaatetta myös.

Juu, ei varmasti kaikkialla ole nettiyhteyttä. Täytyy mennä ja tehdä sen mukaan, mitä pystyy. Usein Faceen Ja Instaan saa helpommin nopean päivityksen kuin blogiin.

Reply
Petri 2 toukokuun, 2015 - 8:45 pm

Pari viikkoa sitten kaikkien isoimpien kaupunkien parhaimmissa hotelleissa oli nykyään wifi tarjolla ja se oli käyttökelpoisen nopea. Nopein se oli yllättäen Camaguayssä. Trinidadista löytyi majapaikan vierestä jopa internet-kahvila, tosin ilman wifiä.

Teknisemmälle yleisölle katsoin Havannassa Parque Centralissa että kaupungin sisällä se oli kuituverkkoa ja mpls-tekniikka käytössä. Maasta ulos mentiin edelleen satelliitin kautta eli Venezuelan merikaapeli ei vieläkään ollut käytössä. Matkalla kotimaan kentältä kaupunkiin osui silmään myös kuituasennusta moottoritien reunalla.

Reply
Anna Koskela 7 toukokuun, 2015 - 2:35 pm

Jännä juttu kävi hotellissa. Ensin verkkoon ei päässyt Applella lainkaan. Sitten toimittajat kävi kiukuttelemassa kovaan ääneen ja suuresti, ja ta-daa…. Tänään aamusta läppäri meni verkkoon ongelmitta! Jos hyvä tuuri käy, saa täältä jonkun postauksenkin puserrettua ulos.

Reply
Petri 3 kesäkuun, 2015 - 4:09 pm

Täytyypä korjata kun laitoin väärin.

Kuuban Internet-yhteys kulkee kyllä tuon Venezuela-Kuuba merikaapelin kautta mutta Venezuelan sijaan Jamaicalle, jonne ko. kaapeli myös kytkeytyy. Jamaicalla Kuuban ETECSA ostaa jatkoyhteydet Cable&Wirelessilta, joka käyttää edelleen Telefonican maailmanlaajuista verkkoa.

Tuo ETECSA-CW on vain sen verran tukossa että näytti aluksi kovasti satelliittiyhteydeltä. Jos Kuubalaiset joku päivä maksaa tuohon enemmän bittiä niin Internet kulkee olennaisesti paremmin. Ne hotellien WiFi:t ja raaputusarvat oli tosin enemmän rikki kuin muu Internet infra.

Reply
Miika ♥ Gia | matkakuume.net 1 toukokuun, 2015 - 6:37 am

Mahtista, jäädään odottelemaan fiiliksiä ihan siksi että mietitään josko tuo osuisi vielä meidän loppumatkalle joskus syksyyn. 🙂

Reply
Anna Koskela 1 toukokuun, 2015 - 7:42 pm

Lupaan raportoida tiiviisti ja kattavasti 😉

Reply
Jenna 30 huhtikuun, 2015 - 1:32 pm

Kyllä tällaista kelpaa fiilistellä. Kuuba kiehtoo minuakin, vielä en ole tosin sinne asti päässyt. Upeaa reissua ja nauttikaahan! Kuvia ja videoita odotellessa 🙂

Reply
Anna Koskela 30 huhtikuun, 2015 - 3:51 pm

Kiitos Jenna!

On tämä aika kivaa : )

Reply
Annika - home & away 30 huhtikuun, 2015 - 9:00 am

Huikeeta, että pääsette Kuubaan. Olen kerran viettänyt siellä joulun. Kannattaa tosiaan pakata kaikki shampoot, hammastahnat yms. mahdolliset mukaan, eikä ajatella, että ”paikan päältä saa”. En tiedä kuinka paljon teille järjestetään ruuat yms. mutta kannattaa varautua siihen, että hintataso ei ole halpa. Turisti-rahayksikkö pitää siitä huolen. Ja kannattaa ehkä myös varautua siihen, että wifi ei ole itsestäänselvyys. Ihanaa Kuubaa! Jään odottelemaan sun kuvia 🙂
Ystäväni Anna, joka kommentoi jo yllä kirjoitti talvella mm. kuubalaisesta ruokakaupasta (http://www.lindberghini.com/anna/?p=3708) selventää tilannetta aika hyvin 🙂

Reply
Anna Koskela 30 huhtikuun, 2015 - 3:51 pm

Luulisin, että meille on järjeststty liki kaikki ruuat. Vähän se jopa harmittaa, koska itse ruokapaikan etsiminen on aina mukavaa.

Voih, ilman toimivaa wi-fiä olen vähän kuin kala kuivalla maalla. Toivottavasti edes jostain verkkoa löytyy. On aina ihana laittaa kuvia Instaan ja Faceen paikanpäältä.

Kiitos linkistä!

Reply
Laura 29 huhtikuun, 2015 - 9:05 pm

Tosi mahtava homma! Kuuba kiinnostaa täälläkin, joten tosi innolla luen tulevia postauksiasi. Itse olen pitänyt sitä kaukaisen tulevaisuuden matkahaaveena, mutta diplomaattisten suhteiden palautuminen Jenkkien kanssa kyllä vähän vauhdittaa tätä, pian maa voi olla jo aivan eri. Katsotaan pääsisikö Meksikosta ensi syksynä mitenkään käymään… Toivotaan! Sitä ennen ainakin inspiroidun lisää maasta sun matkan kautta. Nauttikaa!

Reply
Anna Koskela 29 huhtikuun, 2015 - 10:24 pm

Kiitos Laura!

Tuo Jenkkien mahdollinen ”maan pilaaminen”, on ollut minulla yhtenä syynä pitää Kuubaa niiden maiden listalla, joihin tulisi mennä NYT. Olemme sisareni kanssa puhuneet moneen kertaan siitä, että toinen menee käymään ja kertoo minkälainen paikka oli. Saan siis toimia tunnustelijana myös omille sukulaisilleni : ) Sisareni on vastaavasti nyt luvannut käydä tutkimassa Panaman.

Toivottavasti sun matkasi ensi syksynä onnistuu myös!

Reply
Ansku Bcn 29 huhtikuun, 2015 - 7:30 pm

Hei mahtavaa! Odotettavissa siis värikkäitä, aurinkoisia kuvia 🙂

Reply
Anna Koskela 29 huhtikuun, 2015 - 10:20 pm

: )

Toivottavasti juurikin tuolaisia kuvia, ja kuvia kaikesta muustakin mielenkiintoisesta. Kamera teki tenän Emiraateissa, ja tässä juuri yritän saada rakkinetta toimimaan.

Reply
Ida - idaloveslife 29 huhtikuun, 2015 - 6:39 pm

Huhhuh! Mieletön juttu! Paljon kuvia tulemaan

Reply
Anna Koskela 29 huhtikuun, 2015 - 10:17 pm

Aivan varmasti. Kuvaa ja videota tulossa : )

Reply
aNNa 29 huhtikuun, 2015 - 5:45 pm

Ihanaa, Kuuba on mahtava paikka. Olin siellä tämän talven ja tykkäsin paljon. Havanna on mahtava ja oma henkilökohtainen suosikki on myös Trinidad. Santiago de Cubassa olisin halunnut käydä, mutten saanut siihen nyt mahdollisuutta. Kaikkeen kannattaa varautua – Kuubassa kaikki on mahdollista! Kiinnostaa tietää, mikä valtion firma järjestää tämän kiertomatkan?

Reply
Anna Koskela 29 huhtikuun, 2015 - 10:16 pm

: )

Katselin ohjelmaa, joka minulle on lähetetty ja ei siinä lue kuin Officina de Turismo. Muutenkin viestejä on sinkoillut minulle Kuuban Ruotsin lähetystöstä ja erilaisilta turistihenkilöiltä paljon. Olen jo ihan sekaisin, kuka on kuka. No mutta, se selvinnee aikanaan, kuka meidät saa kaitsettavakseen!

Reply
Ari A 29 huhtikuun, 2015 - 5:37 pm

Loistavaa. Ansaittu onni. Hyvää matkaa! Nyt,jos koskaan sinne kannattaa mennä ennenkuin jenkit pilaavat sen.

Reply
Anna Koskela 29 huhtikuun, 2015 - 10:11 pm

Kiitos Ari!

Tulee olemaan jännä seurata, miten maa muuttuu : )

Reply
Petri 29 huhtikuun, 2015 - 5:22 pm

Ja mitä tulee pakkaamiseen niin normaalit kamat, suhteellisen turvallista mutta ei siellä kannata stimangit kaulassa liikkua eli ne voi suosiolla jättää kotiin. Laukku hyvin lukittuna. Kerran Havannasta lähtiessä lukko oli lähtenyt matkaan ja yllätykseksi mitään ei oltu viety — mutta laukkuun oli laitettu hajuvesien laatikoita, ilmeisesti kenttähenkilökunta napannut duty free-hajuvesiä talteen ja piti päästä laatikoista eroon.

Veikkaan että asutte valtion hotelleissa mutta jos on ylimääräisiä vaatteita tai muuta (kosmetiikkaa, saippuaa, shampoota, yms) niin kannattaa ottaa mukaan ja käydä vaikka kadulla antamassa jollekin — mielellään Havannan ja rantakohteiden ulkopuolella, joissa turisteja on vähemmän (Santiago on hyvä kohde). Meillä oli kotimajoituksia niin oli helppo levittää ja osa meni salsa-piirien kautta, itse jätin jotain myös ihan vain kotimajoituksessa rappukäytävään ensimmäiselle joka löytää. Havannan ulkopuolella alkaakin jo törmätä ihmisiin, jotka pyytävät esimerkiksi saippuaa. Puolet matkatavaroista jätettiin sinne.

Kuubassa saa kyllä nykyään mitä tahansa suhteellisen helposti mutta paikallisilla ei ole välttämättä rahaa ostaa niitä. Roskaa ei kuitenkaan kannata sinne viedä, kyllä siellä tiedetään tarkalleen nykyään että esimerkiksi kännykän pitäisi olla iPhone 6 jnpp.

Reply
Anna Koskela 29 huhtikuun, 2015 - 9:29 pm

Onneksi ei kuulu helyt muutenkaan normaaliin asuun. Aika rennolla otteella pukeudutaan : )

Minulla on kilometrin pituinen ohjelma, jossa hotellit on mainittu. Ei ne ainakaan miltää kotimajoituksilta kuulosta. En ole vielä yhtään tutkinut. Tuo shampoo oli hyvä vinkki. Minulla on kasapäin hotelleista kassantuneita pikkuputeleita, eli pitääpä ottaa niitä reilusti mukaan ja antaa ylimääräiset pois kuleksimasta.

Reply
Petri 29 huhtikuun, 2015 - 5:15 pm

Upeaa! Hieno matka tiedossa, varsinkin jos latinomusiikkikorva on aktivoitunut, tanssijalasta puhumattakaan!

Tuo turistikorttihan ei normaalille matkustajalle ole sen kummallisempi juttu kuin erikseen haettava viisumi (esim. Kiina) mutta pressi-matka on tietysti eri juttu ja Kuuba ei varmastikaan ole niitä kaikkein helpoimpia. Tuo turistikorttitouhu on ollut samanlainen viimeiset 15+ vuotta.

Me palasimme juuri Kuubasta (Kuubahan on sopivasti Australian ja Aasian välissä matkareitillä) ja tällä kertaa lensimme sinne Cancunin kautta. Siellä turistikortin sai suoraan kentällä omalta tiskiltään muutamassa minuutissa, ilman kuponkeja tai valokuvia (rahaa toki tarvittiin). Maa on muuttunut viimeisen 1.5 vuoden aikana todella paljon, turisteja ei ole koskaan ollut näin paljoa, ravintoloita on tullut lisää todella paljon, samoin kotimajoituksia on jokatoisessa talossa.

Suurin miinus tuli siitä että siinä missä ennen mojito oli kaikkialla hyvä, nyt sai oikeasti hakea hyvää mojitoa (paras mojito ei ole siellä Hemingway-mestassa vaikka onhan sielläkin kerran elämässä käytävä). Turhan usein rommi unohtui tai siinä säästeltiin. Plussaa taas siitä että Havannassa ruuan hinta on puolittunut kilpailun takia, muualla maassa tosin entiseen malliin. Katuhuutelu (sikarit, seura) on myös vähentynyt merkittävästi. Tenienty Rey-kadulla vanhassa kaupungissa kannattaa käydä El Chanchullerossa syömässä ja mojitolla (aukeaa klo 13), kaupungin ensimmäinen hipster-paikka mutta kaupungin paras kana ja mojito. Musiikin suhteen kannattaa käydä tsekkaamassa Casa de la Musican ohjelma vielä kun moinen instituutio on olemassa ja kuubalaisen musiikin maailmantähdet esiintyvät siellä joka viikko.

Kannattaa ladata kännykkään Kuuban kartat niin voi lähteä hortoilemaan tangentin osoittamaan suuntaan kameran kanssa, kaupunki muuttuu nopeasti vanhan kaupungin jälkeen todelliseksi ja liikkuminen on jokatapauksessa turvallista. Näkee oikeaa elämää ja kartan avulla helppo suunnistaa takaisin. Sama toimii toki Santiagossa ja muuallakin.

Tämä oli meillä kahdella tavalla ensimmäinen kerta; passi leimattiin nyt ensimmäistä kertaa rajalla, lensimme jenkkeihin Kuuban jälkeen ja teki mieli pyytää leima siellä samalle sivulle mutta unohtui kun sinne on ilmestynyt nuo erinomaiset immigration automaatit. Toinen oli se, että imodiumia ei tällä kertaa tarvittu ollenkaan. Jokaisella matkalla aiemmin viimeisen 15 vuoden ajan sille on ollut tarvetta (tai olisi ollut, jos sitä olisi ollut). En kuitenkaan vielä matkustaisi Kuubaan ilman että laukussa on imodiumia ja varuiksi yleisantibioottia malliin ciprofloxacin. Kuuban matkan jälkitautien takia on Suomessa päästy THL:n tarttuvien tautien listoille 🙂 Vanhan kaupungin vesiverkostoa on nyt uusittu siihen malliin että ongelma on helpottunut.

Reply
Anna Koskela 29 huhtikuun, 2015 - 9:24 pm

Kiitos Petri ihanasta pitkästä kommentista! Täytyy tutustua oikein ajan kanssa kaikkeen infoon minkä annoit.

Teppo on meillä se lattaridiggari, minä tunnistan myös hyvän torvisaundin, mutta en ole mitenkään vihkiytynyt asialle : )

Olen lukenut tuosta maan muuttumisesta, ja siksi olen iloinen, että pääsen käymään maassa nyt. En lähde sanomaan, että jenkit paikan pilaisivat, mutta se voi olla mahdollista…

Voih, luulin että Mojito olisi aina varma valinta. Toivottavasti on aikaa myös sellaisia nauttia ihan ominpäin. Näyttää ohjelma melko tiukalta. Samoin juurikin mainitsemasi omin päin harhailu olisi ihan parasta. Näillä järjestetyillä matkoilla vaan voi olla tilanne sellainen, että eivät oikein omin päin halua mihinkään antaa mennä. Olin Egyptissä pressimatkalla, ja siellä oli koko ajan, että ei saa lähteä mihinkään itse…Ehkäpä vaan karkaan 😉

Reply
Petri 30 huhtikuun, 2015 - 5:56 am

Casa de la Musica löytyy sekä keskustasta että pienen taksimatkan päästä Miramarista, löytyy sekä iltapäivä- että yötanssit.

Paremmista hotelleista pääsee nykyään wifillä internetiin kivuttomasti ja yhteyskin on varsin nopea.

Joskus aiemmilla reissuilla on tullut majoitettua näihin pienehköihin vanhan kaupungin hotelleihin, jotka on tehty vanhoista espanjalaisista palatseista. Esimerkiksi Hotel Raquel on aivan upea rakennus. Itse hotelli on sinällään aika yksinkertainen mutta jokatapauksessa paikkoina sellaisia että kapitalismin aikaan ei noissa enää nykyhinnoilla majoituta (noussut 50% jo viime vuosien aikana). Kannattaa kävellä hotelleihin sisään vanhassa kaupungissa, jos vain ehtii.

Parque Centralin vieressä oleva taidemuseo on myös sisältä todella upea, veikkaan että löytyy ohjelmasta.

Muutos on jokatapauksessa ollut viimeisen vuoden kova ilman amerikkalaistenkin saapumista. Vielä pari vuotta sitten vanhojen autojen kyytejä myytiin lähinnä Nacionalin nurkalta, nyt koko keskusta on täynnä niitä. Paikalliset ovat avanneet pieniä kioskejaan joka nurkkaan. Kiinteä vaihtokurssi vaihtokelpoisen ja paikallisen peson välillä on myös avannut kaikki kaupat kaikille, tosin paikallisten ostovoima romahti samalla.

Ruuan suhteen kana on aina varma valinta, ja jos makea maistuu niin jälkiruokalistalta flan. Tuolla ei vielä kannata hirveästi hifistellä 🙂

Reply
Anna Koskela 30 huhtikuun, 2015 - 3:48 pm

Enhän mä mitään opaskirjaa, tai opastusta paikanpäällä tarvitse. Olet kävelevä tietopankki. Iso kiitos !!

Reply
Saana · Live Now - Dream Later 29 huhtikuun, 2015 - 5:04 pm

Aah, valitettavasti minäkään en voi antaa Kuuban vinkkejä, mutta piti poiketa sanomaan VAU! 🙂 Tosi upea uutinen. Koskaan ei tiedä, mistä seuraava loistava tilaisuus putkahtaa esiin. Vaikkapa lattarilavalta! Mahtavaa reissua!

Reply
Anna Koskela 29 huhtikuun, 2015 - 9:16 pm

Kiitos Saana!

Tämä oli kyllä todella yllättäen tullut tilaisuus. Olen itsekkin edelleen aivan VAU-tunnelmissa : )

Reply
Annika -Tarinoita Maailmalta 29 huhtikuun, 2015 - 4:40 pm

Voi huippujuttu ja etenkin olla ainoana blogina Suomesta!! Onnittelut 🙂 Ja Kuuba kelpaisi kylla nyt, ahh. En oikein tieda kauheasti siita paikasta drinkkien ja rantojen lisaksi, joten innolla odotan juttuja. Mahtavaa matkaa!

Reply
Anna Koskela 29 huhtikuun, 2015 - 9:13 pm

Kiitos Annika!

En minäkään tiedä paikasta oikeastaan muuta kuin sikarit, rommin ja lämmön. Eiköhän niistä saa nautittavan reissun leivottua ( tosin en kyllä polta 😉 )

Reply
pirjo 29 huhtikuun, 2015 - 4:38 pm

Siis huikeeta :-), täällä todellakin odotellaan kuvia ja kertomuksia reissustanne!! Mulla on ollut jo jonkin aikaa Kuuba tavoitteena, vaan aina se on jostain syystä siirtynyt ja siirtynyt…. but one day i will be there 😉

Reply
Anna Koskela 29 huhtikuun, 2015 - 5:26 pm

Olen itse käynyt aikanani Dominikaanisissa ja Haitilla, mutta en missään muualla Caribialla. Kuuba on ollut Panaman ja Costa Rican kanssa listalla jo pitkään. Ihan varmasti sinäkin joskus menet 😉

Olen niin tyytyväinen että pääsen tutustumaan maahan, ja vielä reissulla jossa meille varmasti yritetään näyttää mahdollisimman paljon.

Reply
Marimente 29 huhtikuun, 2015 - 4:27 pm

Huikeaa että lähdette Kuubaan! En ole itse käynyt mutta haluaisin kovasti, koska mulla on päässä noita samoja mainitsemiasi mielikuvia koloniaalisista mukulakivikaduista, hyvistä cocktaileista, paratiisirannoista…ja haikean tunteikkaasta kuubalaisesta salsasta. Nyt on varmasti hyvä hetki suunnata Kuubaan, ennen kuin se avataan jenkkilän kansalle. Nauttikaa matkasta! 🙂

Reply
Anna Koskela 29 huhtikuun, 2015 - 5:08 pm

Kiitos!

Todellakin osuu nyt hyvään saumaan. Pääsee katsomaan, ennen kuin turistien määrä räjähtää. Sillä niinhän siinä varmasti tulee käymään.

Toivotaan, että mielikuvat osoittautuvat edes osittain oikeiksi : )

Reply
Lotta Watia | Unagidon 29 huhtikuun, 2015 - 4:13 pm

Ihana juttu! Kuuba on varmasti upee. Innolla odotellaan raportaasia ja kuvia. Hyvää matkaa! 🙂

Reply
Anna Koskela 29 huhtikuun, 2015 - 5:02 pm

Kiitos Lotta!

Minun käsitykseni maasta on hyvin hatara. Olen käynyt Dominikaanisissa ja Haitilla, mutta tämä lienee jotain ihan muuta : )

Reply
Meri 29 huhtikuun, 2015 - 4:03 pm

Minäkään en ole käynyt mutta minunkin mielestä ihan parasta että lähdette! Wau! Noi on just sellaisia juttuja, mistä tekisi mieli kuuluttaa koko maailmalle, mutta sitten (ymmärrettävästi) ei halua, ennen kuin kaikki on 100% varmaa.

Reply
Anna Koskela 29 huhtikuun, 2015 - 4:59 pm

Kiitos Meri!

Todellakin. olen itsekin edelleen, että Wau! Nyt voi jo fiilistellä kunnolla.

Olisi tehnyt mieli kuuluttaa tätä heti kaikille, mutta ei sitä kehtaa, jos juttu meneekin puihin.

Reply
lena / london and beyond 29 huhtikuun, 2015 - 4:00 pm

En ole käynyt Kuubassa mutta ihan parasta että lähdette sinne! 🙂

Reply
Anna Koskela 29 huhtikuun, 2015 - 4:57 pm

Kiitos Lena!

Niin minustakin : ) Olen aivan täpinöissäni tästä!

Reply

Leave a Comment