Sinä Mulqvist, joka häiriköit kännissä lentokoneessa. Olet säälittävä

by Anna | TÄMÄ MATKA

Olet säälittävä, sinä kännissä lentokoneessa häiriköivä Mulqvist. Olet matkustajan irvikuva ja keihäsmatkojen jäänne. Paikkasi ei ole lentokoneessa kiusaamassa kanssamatkustajia, pelottelemassa lapsia ja aiheuttamassa vaaratilanteita ja myöhästymisiä. Pysy kotona, jos et kestä viinaa.

Koska lentokoneesta ei pääse ulos, kuten vaikka ravintolasta pääsee pois ja lentokoneesta ei voi asiakasta myöskään poistaa kuten ravintolasta, muiden on vain pakko kärsiä näiden örisevien, haisevien ihmislihakasojen seurasta. Ja se tässä on se ongelma.

 

18.3 Iltalehdessä oli juttu Finnairin Bangkokin lennolla häiriköineestä naisesta, joka piinasi viisi tuntia muita matkustajia kiroillen sekä huutaen. Nainen oli uhonnut – No viekää minut putkaan! Heittäkää minut koneesta. Missä minun mies on? Oletteko tappaneet sen? Soittakaa poliisit.

Mut hei, ylemmissä ilmakerroksissa viina käy nopeammin päähän ja ei se varmaan aikaisemmin noin ole käyttäytynyt.

Itse matkustin muutama viikko sitten Finnairilla Malagasta Helsinkiin ja sain nauttia kunnon kännisekoilusta ennen kuin kone oli edes ilmassa. Tässä kunnostauduttiin oikein isosti, eli kyseessä oli ryhmä. On varmaan hienoa joutua poistetuksi koneesta aamusta kymmeneltä humalatilan takia. Terkkuja teille idiooteille. Mitäs jos jäisitte sinne Malagaan.

Mut hei, lomallahan tässä ollaan, älä viitti olla noin nipo.

Joitakin vuosi sitten palasin Barcelonasta Finnairin lennolla, kun humalainen mies sekosi ja rupesi hakkaamaan edessä olevaa istuinta sekä juoksemaan käytävällä. Hän myös sylki ihmisten päälle. Mies sai nopeasti uuden paikan kahden nuorenmiehen välistä, jotka estivät tyypin liikkumisen lopun matkaa. Häirikön pohkeiden ympärille laitettiin vyö, jotta hän ei pystynyt potkimaan tuolia. Hiljentämään he eivät kuitenkaan huutavaa miestä pystyneet.

Mut hei, jos sillä oli lentopelkoa?

Mutta hei! Jospa nyt vaan todettaisiin, että kännissä lentokoneessa muita matkustajia häiritsevä ihminen on yksinkertaisesti idiootti, jota ei tarvitse ymmärtää. Oli lentopelkoa tai puutetta hapesta ollut jo pidemmän ajan, mikään syy ei ole riittävä selittämään toisten lentomatkan pilaamisen.

Liittyen tähän Bangkokin koneessa sekoilleeseen naiseen, Finnairin viestintäpäällikkö Päivyt Tallqvist kertoo, että on kohtalaisen harvinaista, että matkustajat alkavat käyttäytyä häiritsevästi Finnairin lennoilla. ”Meillä lennetään kuitenkin yli 90 000 lentoa vuodessa ja parisataa lentoa päivässä. Loppujen lopuksi tällaisen häirikön kohdalle osuminen on varsin harvinaista”.  Jotenkin tyypillistä, kun lennolla juopunut häiriköi, lentoyhtiön tiedottaminen keskittyy siihen, että monilla lennoilla juopuneet eivät häiriköi.

Kännissä koneessa sekoilu kun ei ole mitenkään harvinaista. Se on itse asiassa ärsyttävän yleistä ja nyt itselle on sattunut vielä useampia kokemuksia siitä lyhyen ajan sisällä. En ole kokemusten kanssa yksin, sillä jokaisessa koneessa on ollut lisäkseni satoja matkustajia. Ja siihen tämän asian ärsytyskerroin perustuukin. Yksi ihminen riittää pilaamaan kaikkien muiden matkustajien matkan. Aina sekoilun ei tarvitse olla näin totaalista kuin esimerkeissä, vaan se voi olla huutelua, oksentamista, metelöintiä, kumppanin kanssa riitelyä jne. Tässä muutamia kommentteja asiasta blogini lukijoilta.

Jaksan aina myös ihmetellä noita lomalennoilla kännissä räyhääjiä. Eihän niillä enää edes tarjoilla alkoholia (ainakaan ilmatteeksi)! Jos ennen koneeseen menoa on jo rähinäpäällä, niin tarviiko sinne koneeseen päästää ollenkaan? – Metalia matkassa -blogi

Eniten lentomatkalla ärsyttää lomalaiset, jotka vetävät koneessa päänsä täyteen ja alkavat rähistä lentohenkilökunnalle. Se jos jokin saa muiden matkustajien olon kiusaantuneeksi (ja sympatiat henkilökunnan puolelle). Pari kertaa on koneen kapteeni meinannut tehdä ylimääräisen välilaskun, jotta humalainen rähinäkeisari saataisiin ulos koneesta. Onneksi känniläinen saatiin kuitenkin rauhoittumaan. Välillä saa lehdistä lukea, että humalainen on yrittänyt avata lentokoneen ovea lennon aikana. Fiksua!? Ei ainoastaan se viihtyvyys, vaan myös turvallisuus. Otetaanhan ne lentopelkoa hillitsevät tai loman alkua juhlistavat drinksut maltilla! – Saana from Live Now – Dream Later

Eniten ärsyttävät kännisekoilijat. Ei ole kerran tai kaksi, kun niitä on samaan koneeseen sattunut ja aina niistä riittää harmia. Jos eivät kirjaimellisesti sylje päälle selittäessään jotain muka-kiinnostavaa tai huuda lentoemännille, jotka eivät päästä vessaan nousun aikana tai tuo lisää juotavaa, niin vähintään oksentavat päälleen ja lemuavat loppulennon ajan. Ja, kun kerran istuin pikkuruisen kännimummelin edessä, aloin suorastaan toivoa takapenkille potkivaa lasta – jo viisikymmenkiloinen aikuinen saa penkin lähes hyppimään, kun hyörii jotain siellä selkänojan takana… – Tuazophia

Edit: Moni on esittänyt, että syy kännisekoiluun löytyisi siitä, että normi-ihminen lentää kerran vuodessa Kanarialle ja odottaa tätä yhtä viikkoa 51 viikkoa vuodessa. Sitten otetaan pohjia, laitetaan lentokentän tuopista kuva nettiin ja lennolla lopulta purkautuu se kaikki odotus ja lomatunnelma jne. Tämä ei kuitenkaan pidä ainakaan kohdallani paikkaansa, sillä en ns. lomalentoja kovasti harrasta. Viime vuoden lennoista liki kaikki olivat reittilentoja ja häiriköistä löytyi paljon myös erilaisilta messuilta palaavia liikelentolaisia, rinkkamatkalaisia ja yksi nimeltä mainitsematon bändiporukka.

Icelandairin lennolla New Yorkiin matkustanut humalainen mies teipattiin paikoilleen oikein kunnolla. Minun ratkaisu näihin häiriköijiin olisi välilaskuvarjo.

 

 

22 comments

22 comments

Janne 28 maaliskuun, 2018 - 12:06 am

No en tiedä. 150 reittilentoa vuodessa, enkä ole kuivatun kaltaiseen häirikköön vielä törmännyt lentovuosieni aikana. En lentele Malagaan tai Bangkokkiin, ehkä se auttaa? Itsekään en kyllä kuppiin sylje, mutta lähinnä katselen elokuvaa rauhassa itsekseni.

Reply
Magnus Mulqvist 7 heinäkuun, 2017 - 5:38 am

Minun nimeni on Mulqvist. En pidä siitä että minuun viitataan tällaisilla roskakirjoituksilla. Olen viimeksi lentänyt Frankfurt-helsinki v. 1992 enkä milloinkaan ördännyt.

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 7 heinäkuun, 2017 - 9:30 am

😀

Kiitos päivän nauruista!

Reply
essi 3 huhtikuun, 2016 - 5:30 pm

Happy Holiday Jokaiselle! Sannalle tai saanalle kans:) eipä mun juuri tee mieli lentokoneeseen 🙂 olen mun lomamatkani jokseenkin tehnyt vaikka olisi vielä paljon nähtävää.

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 4 huhtikuun, 2016 - 5:58 am

: )

Reply
Fuerteventura - Kanariansaarten pettymys - TÄMÄ MATKA 29 joulukuun, 2015 - 10:54 pm

[…] joskus aikaisemmin jutun myös känniääliöistä lentokoneessa. No tulihan taas todistettua keskivartaloltaan levinneen keski-ikäisen miehen lomalle lähtö. […]

Reply
lena / london and beyond 26 maaliskuun, 2015 - 12:03 pm

Olet asian ytimessä Anna! Mulla ei vaan löydy känniapinoille yhtään myötätuntoa tällaisissa tilanteissa, vaikka kuinka yrittäisin.

Tulin itse jokin vuosi sitten Varsovasta Kuopioon, Helsingin kautta luonnollisesti. Koneessa oli suomalaisia herroja 3kpl jotka olivat nauttineet vettä vahvempaa ties miten pitkään ja häiriköivät jo portilla. Jo ennen koneeseen nousua asettuivat X-asentoon lentokentän lattialle tiskin eteen, ilmeisesti nukkumaan humalaansa pois. Nämä herran päästettiin kuitenkin koneeseen (ihmettelen tätä) ja kone oli jo lähtenyt portilta kun käännyttiin takaisin. Nämä ääliöt eivät uskoneet henkilökunnan ohjeistusta olla juomatta koneessa, kaksi heistä jäi Puolaan ja yksi (sammunut) matkusti tilanteesta mitään tietämättömänä Helsinkiin.

Myöhästyttiin jatkolennolta ja koska kyseessä oli illan viimenen lento, jatkoimme Kuopioon seuraavana aamuna. Mietittiin, että tästä saattoi tulla kallis lasku näillä känniapinoille, sillä ainakin 15 henkeä myöhästyi jatkolennoilta, osa Aasiaa myöten. Toivon todella että näiden kavereiden päitä ei silitellä vaan ihan rehellinen lasku perään ja toivottavasti Puolan poliisi korjasi yöksi talteen tekosia miettimään. Siinä Suomenkin putkat saattavat näyttäytyä aikamoisina luksushotelleina sen jälkeen..

Reply
Anna Koskela 26 maaliskuun, 2015 - 10:14 pm

Luulen, että nämä häiriköijät eivät joudu muiden myöhästymisiä maksamaan. En siis tiedä, mutta luulen, että ei ole olemassa mitään sellaista tapaa/mekanismia, jolla kuluja heiltä saisi perittyä. Silloin kun kone joutuu laskeutumaan, niin on helppo laittaa polttoaine ym. kuluista lasku, mutta näin monimutkaisissa jutuissa, kuten uudelleenreitityksissä ym. en usko sen onnistuvan. Valitettavasti…

Paras rangaistus olisi tipauttaa häiriköt johonkin kehitysmaahan ja sanoa heipat. Siinähän sitten vaikka kävelevät kotiin…

Reply
Pakettimatkojen känniääliöt ei muista piittaa - Muru Mou 23 maaliskuun, 2015 - 9:54 am

[…] Tämä matka -blogin Anna kirjoitti monia matkaajia suuresti ärsyttävästä asiasta, nimittäin humalaisista lennolla. Teksti kutitteli ihanasti nauruhermoja, vaikkakaan aihe itsessään tuskin naurattaa ketään, joka on joskus sattunut samalle lennolle humalaisen häirikön kanssa. […]

Reply
Pari pientä juttua, jotka ylittävät ärsytyskynnyksen lentomatkoilla. 20 maaliskuun, 2015 - 6:06 am

[…] ei onneksi yleensä humalaisia ole, ei ole tainnut koskaan kohdalleni ainakaan sattua. Onneksi. Annan blogista voit käydä lukemassa mielipiteen heistä […]

Reply
Osku 19 maaliskuun, 2015 - 2:17 pm

Tää ei varsinaisesti lity aiheeseen mutta Mulqvisti 😀 sulla on sana kivasti hallussa kyllä. Siis hyvässä mielessä

”Mutta hei! Jospa nyt vaan todettaisiin, että kännissä lentokoneessa muita matkustajia häiritsevä ihminen on yksinkertaisesti idiootti, jota ei tarvitse ymmärtää”

Tätä vois mun mielestä soveltaa moneen muuhunkin tilanteeseen

Reply
Anna Koskela 20 maaliskuun, 2015 - 6:11 pm

Kiitos Osku 🙂

Reply
Tomi Tölli 19 maaliskuun, 2015 - 11:31 am

Kuten nimimerkki Minttukin tuossa ylempänä totesi, en äkkiseltään muista törmänneeni kertaakaan näihin häiriköihin vaikka jonkin verran lennellyt olen minäkin. Ehkä hyvää tuuria. Toisaalta syy voi olla myös se, että en muista milloin olisin viimeksi ollut niin sanotulla lomalennolla, tai edes lentänyt tyypillisiin lomakohteeseen tai sellaisesta pois. Ehkä ongelmat kärjistyvät niillä?

Eikö moisesta öykkäröinnistä koidu seurauksia? Jonkin verran Yhdysvaltojen mediaa seuraavana mieleeni ovat jääneet vain esimerkit tapauksista, joissa joku matkustaja on poistettu koneesta mitä ihmeellisempiin – usein perin mitättömiin – syihin vedoten. Varsinaista häiriökäyttäytyjää vastassa taasen mielikuvissani ovat terrosimin vastaiset erikoisjoukot tms. ja edessä pitkät kuulustelut ja mahdollisesti lentokieltolista. Tosin ehkä tämä sitten vain on Jenkeissä ja sielläkin harvinaista. Taikka sitten jutut ovat median liioittelemia.

Toisaalta, jos hyviä puolia asiasta etsii, niin umpijurrissa mesoava ja toikkaroiva ukko ei todennäköisesti ole ainakaan islamistiterroristi.

Reply
Anna Koskela 20 maaliskuun, 2015 - 6:10 pm

Tomi, mä olen tätä tuumaillut ja ei enkä niin se lomalento (koska en itsekään niillä lennä), vaan juurikin tuo ”lomakohde” lennon kohteena on se selittävin. Eli ei Munchenin koneessa häiriksiä ole, mutta Bangkokin koneessa usein on. Muncheniin harvoin mennään viikoksi lomalle, Bangkokiin kylläkin.

En tiedä mitä seuraumuksia tulee, jos on poliisi vastassa. Perutaanko paluulippu, vai mitä. Ei Finnairin tiedottajakaan sitä selvästi sanonut. On varmaan tapauskohtainen.

Reply
Saana from Live Now - Dream Later 19 maaliskuun, 2015 - 10:59 am

Eipä tähän juuri lisättävää ole, pelkkää asiaa kirjoittelit! 🙂 Ja känniläiset, jotka ovat odottaneet kyseistä Kanarianlomaa viimeiset 51 viikkoa, voisivat huomioida myös sen, että ne koneen muut fiksusti käyttäytyvät 200 matkustajaa ovat myöskin saattaneet odottaa sitä kyseistä lomaa viimeiset 51 viikkoa, tai ehkäpä kauemminkin! Onhan niitä vähemmän matkustelevia perheitä, jotka säästävät hissukseen, jotta pääsevät reissuun kolmen vuoden välein.

Reply
Anna Koskela 20 maaliskuun, 2015 - 6:05 pm

Kiitos 🙂

Joo, niin se on, että pitäisi huokioida muitakin, eikä vaan olla minäminäminä-moodissa. On se loma mahdollisesti muillakin ollut pitkän säästämisen ja odottamisen takana.

Reply
Minttu 18 maaliskuun, 2015 - 6:06 pm

Mitenkään puolustelematta, mutta ei tuo kyllä kovin yleinen ongelma sitten kuitenkaan voi olla. Itse lennän keskimäärin varmaan semmoset kolmekymmentä-neljäkymmentä lentoa vuodessa, eli onhan noita tässä vuosien mittaan kertynyt jokunen sata, enkä muista yhtään kännitapausta. Tosi ikävää tietysti kun sattuu kohdalle, mutta kyllähän niitä idiootteja sattuu kohdalle muutenkin elämässä. Valitettavasti.

Reply
Anna Koskela 18 maaliskuun, 2015 - 7:11 pm

No, mulla on sitten ollut ilmeisen huonoa tuuria. 117 matkapäivää viime vuonna ja kyllä näitä kännikkäitä siihen mahtui.

Idiootteja on elämässä mahdotonta välttää, mutta lentokoneessa on se ongelma, että sieltä ei pääse pois. Esim. ravintolasta voi poistua, jos joku häiriköi. Siinä on se pieni suuri ero.

Reply
Annika -Tarinoita Maailmalta 18 maaliskuun, 2015 - 3:33 pm

Hahah, ihanan suorasanainen postaus, riittaa minunkin mielesta hairikoiden paahantaputtelu. Joskus ei voi kuin paataan pyoritella ihmisten kaytokselle koneissa, vaikkei se valttamatta mitaan varsinaista hairikointia olisikaan. Jostain syysta huomaan aina jotain napinaa lennon alussa kun sen viimeisena koneeseen tulleen matkustajan paan paalla ei olekaan enaa tilaa sen laukulle, kun jonkun muun laukku on siella. Toivottavasti tuo Finnairin hairikko sai ainakin kovat sakot tai jotain muutakin kuin hyssyttelya.

Reply
Anna Koskela 18 maaliskuun, 2015 - 7:08 pm

Kun miettii esim. tuota mun Malagan casea, jossa kone myöhästyi lähdöstä vaikka kuinka näiden idioottien takia, niin olisi kiva saada tieto mihin laittaa lasku haitasta, jos tällaisen takia myöhästyy vaikka jatkolennolta. Tarkoitan siis, että lentoyhtiö tietty laittaa seuraavaan koneeseen, mutta se varsinainen syyllinen, eli koneesta ulos käsketty kännikala, ei joudu tuollaisista mihinkään vastuuseen.

Reply
Kthetraveller 18 maaliskuun, 2015 - 2:47 pm

Hahhah, kiitos päivän nauruista. Mitäpä tuohon lisäämään….

Reply
Anna Koskela 18 maaliskuun, 2015 - 6:56 pm

Ole hyvä 😀

Reply

Leave a Comment