Silja Linen uudet laivaherkut testissä

by Anna

Silja Linen uudet laivaherkut ja laivaviinit testissä

Silja Linen uudet laivaherkut testissä | Olennaisin asia risteilyllä on tietenkin syöminen ja juominen. Tämän risteilyn tarkoitus olikin ottaa Silja Linen uudet laivaherkut ja laivaviinit testiin. Tehtävä osoittautui varsin maittavaksi ja pienimuotoisen ähkyn aiheuttavasi. Bloggaaja sulattelee edelleen tulleita lisäkiloja.

Silja Line ja päivä Tukholmassa ohjelma by Visit Stockholm toteutettiin 23.-25.5.2022.

Arvioitu lukuaika: 8 minuuttia

Silja Linen – Uudet laivaherkut. Uusi kesäbuffet tarjoaa parhaita paloja ruotsalaisesta smörgåsbordista

Sija Linen Grande Buffetin valikoima uudistui 18.5.2022. Kestosuosikit löytyvät edelleen listalta, mutta yli 140 erilaisesta vaihtoehdosta löytyy myös todella paljon uutta. Kesän teemapöytä tarjoilee ruotsalaisia herkkuja smörgåsbord henkisesti.

En ole tosiaankaan vegaani, mutta hyvin tehty kasvisruoka minulle maistuu.  Vegaaniruokailijoiden määrä on kasvanut Silja Linen laivoilla tasaisesti, joten on luonnollista että vegaanisten ja kasvisruokien kysyntään vastataan. Grande Buffet-valikoimassa vegaani annokset on merkitty vihreillä kylteillä, jolloin kasvissyöjienkin on helppoa löytää omaan ruokavalioonsa sopivat vaihtoehdot. Ainut mille edelleen nostelen kulmakarvojani on vegaaninen kaviaari, eli merileväkaviaari. Kyllä se rasvakalan mätiä minulle pitää olla.

Silja Line - Uudet laivaherkut testissä
Tukholma Silja Serenade, Silja Line - Uudet laivaherkut testissä
Tukholma Silja Serenade
Tukholma Silja Serenade
Tukholma Silja Serenade, Silja Line - Uudet laivaherkut testissä
Tukholma Silja Serenade, Silja Line - Uudet laivaherkut testissä

Silja Linen laivaviinit testissä.

Tallinkin ja Silja Linen laivoille valitaan joka toinen vuosi omat nimikkoviinit, joita kutsutaan laivaviineiksi.

Itse valintaprosessi on mielenkiintoinen. Vuonna 2022 myyntiin tulevien viinien valintaprosessi aloitettiin marraskuun puolivälissä 2021. Valintoja tehtiin kahdessa vaiheessa.

Ensimmäisellä kierroksella maisteltiin noin 120 erilaista viiniä, ja mukana maistelemassa oli yhteensä 16 alan ammattilaista: laivan myymälöiden viiniasiantuntijoita sekä ravintoloiden sommeliereja.

Toisella kierroksella keskityttiin vain finaaliin päässeisiin viineihin. Tällöin huomioon piti ottaa maun lisäksi myös esimerkiksi viinien hinnoittelu ja logistiikka. Koska Tallink Siljan asiakkaat ostavat laivaviinejä vuodessa noin 450 000 litraa, on varmistettava että tuotetta mm. saadaan laivoille riittäviä määriä.

Laivan samppanja, Champagne Lombard Extra Brut Premier Cru, tulee arvostetulta Premier Cru -viinitilalta Côte des Blancsin alueelta, Ranskasta. Viini on valmistettu Chardonnay-, Pinot Noir- ja Meunier -rypäleistä. Erittäin kuiva sekoitus tekee samppanjasta hienostuneen ja 36 kuukauden kypsytys kellarissa tuo makuun syvyyttä ja monimutkaisuutta.

Laivan kuohuviini, Corvezzo Blanc de Blancs Spumante Organic, tulee Italian Veneton alueelta. Tämä luomuviini on täysin vegaaninen, ja se on yhdeltä Italian suurimmalta luomuviinituottajalta. Viiniin on käytetty Glera-, Chardonnay ja Pinot Blanc -rypäleitä.

Pääsin maistelemaan sommalier Peter Björkforsin ohjeuksessa uuden samppanjan, kuohuviinin ja roseen. Kyllä se kuulkaa on ilo kuunnella kun ammattilainen opastaa ja kertoo viineistä!

Tukholma Silja Serenade, Silja Line - Uudet laivaherkut testissä
Untitled
Untitled

Silja Linen uudet laivaherkut. Menu Nordic

Silja Symphonyn ja Silja Serenaden Bon Vivant -ravintolassa on tarjolla 4.5.2022 alkaen 5-ruokalajin kokonaisuus Menu Nordic viineineen 124 €/hlö.

Annokset ovat todella runsaita. Hävettää tunnustaa, mutta kaikkea en mitenkään jaksanut syödä. Kannattaa siis tulla oikeasti nälkäisenä tähän pöytään.

Silja Line ja Tukholma on aina toimiva yhdistelmä

Edellisestä Tukholman risteilystä olikin aikaa, mutta joulukuun 2018 kokemus ei silti ole unohtunut. Jouduin tuolloin Helsinki-Tukholma välillä äkäisen syysmyrskyn riepoteltavaksi. Merellä velloi silloin poikkeuksellisen korkeita (8-10 metriä) aaltoja. Keskimäärin tuollaisiin lukuihin päästään muutaman kerran kymmenessä vuodessa.

Nyt merisää helli matkustajia. Enpä ole hetkeen nähnyt merta yhtä tyynenä. Tulipa muutenkin koettua sitä oikeaa risteilyfiilistä ja todettua, että Silja Line ja Tukholma on toimiva yhdistelmä edelleen.

Commodore-luokka ja hytti nro 10114

Majoituin Commodore-luokan hytissä. Tämä oli elämäni ensimmäinen kerta näin hyvässä hytissä ja kyllähän tuonne nyt juuri ja juuri yksi naisihminen mahtui.

Silja Serenaden Commodore-hytit löytyvät kansilta 10 ja 11. Commodore-luokan asiakkailla on käytössään myös laivan etuosassa sijaitseva lounge sekä sauna. Hytin hintaan kuuluu erikoisaamiainen Bon Vivantissa kannella seitsemän. Aamiaisella voi tilata keittiöstä esimerkiksi munakkaan, english breakfastin tai miksei vaikka amerikkalaisen pannukakun mansikoilla ja kermavaahdolla.

Silja 65-vuotta ja Silja Special -juhlacocktail

Oy Siljavarustamo – Ab Siljarederiet perustettiin 20.5.1957 eli Silja Line täyttää toukokuussa 65 vuotta. Pitkää historiaa juhlistetaan monella tapaa pitkin vuotta. Tarjolla on mm. Silja 65 -erikoismenu, josta löytyy vuosikymmenien ajan suosionsa säilyttäneitä elementtejä. Menun alkuruokana on jättikatkarapuja, pääruokana naudan sisäfileetä ja jälkiruokana tuoreita mansikoita, valkosuklaata ja jäätelöä.

Juhlamenun lisäksi Siljan 65-vuotisjuhla näkyy laivojen kahviloissa. Turkulainen leipomo MBakery valmistaa Silja 65 -leivoksen ja laivojen baareissa voi tilata sinisen Silja Special -juhlacocktailin. Kyseessä ei siis ole legendaarinen ”Sininen enkeli”, mikä minulle tuli ensimmäisenä drinkistä mieleen. Kelpasi sitä nauttia ja samalla ihailla maisemia. Pläkä meri ja auringonlasku. Toimii.

Tukholma Silja Serenade

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

8 comments

Rosendals Trädgård Tukholmalaisten vihreä olohuone - TÄMÄ MATKA 7 kesäkuun, 2022 - 1:51 pm

[…] Rosendals Trädgård eli Rosendalin puutarha sijaitsee aivan Skansenin kupeessa. Kyse on kuninkaallisten mailla tehdystä ”vihreästä olohuoneesta”. On hämmästyttävää, että vilkkaan Tukholman keskustan vierestä löytyy tällainen aivan oma puutarhamaailma. Rakastan puistoja ja erilaisia kasvitieteellisiä puutarhoja, joten paikka sopi mainiosti vierailtavaksi Tukholman matkan yhteydessä. […]

Reply
Cilla Maria Travel 4 kesäkuun, 2022 - 7:00 pm

Joo kyllä mullekin maistuis tuo menu ja hytti kelpais. Ihan uskomaton määrä vaan tuo eri ruokalajien paljous. Paljonkohan laivan keittiössä on työntekijöitä pelkästään buffan väsäämisessä. Luin muuten just yhestä keittiön ammattilehdestä noista vegekaviaareista. Ihan hirveä homma tehdä ainakin sitä, mitä siinä lehdessä esiteltiin. Yksitellen tiputellaan ruiskulla ne helmet öljyyn, huhhuh.

Reply
Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 4 kesäkuun, 2022 - 11:03 am

Huh noita parin vuoden takaisia syysmyrskyn aiheuttamia aaltoja!

Kyllähän tuo hytti upealta näyttää ja kelpaisi itselleni nuo ruoatkin! 😛 Pitääpä laittaa harkintaan, josko jonain kesäviikonloppuna tulisi lähdettyä käymään Tukholmassa.

Reply
Pirkko / Meriharakka 2 kesäkuun, 2022 - 4:29 pm

Jollain risteilyllä Tukholmaan jonain vuonna osallistuimme viinienmaisteluun, joka sopikin hyvin laivaristeilyyn. Parhaiten maistuvat viinit löysivät sitten vaivatta tiensä ostoskoriin jatkoa varten 🙂
Commodore-hytissä lienee vaan yksi vika, matka tai edes risteilymatka Tukholmaan kestää aivan liian lyhyen aikaan siitä kunnolla nauttimiseen!

Reply
INDIVUE 31 toukokuun, 2022 - 11:19 pm

Parvekkeellinen Commodore-hytti on kyllä ihan huippu tapa matkustaa. Olit kivasti linkittänyt Siljan menuut tähän postaukseen, mutta valitettavasti ne menuut eivät toimineet kännykällä hyvin. Siksipä kehtaan tiedustella, että huomasitko, mahtoiko siellä Siljan buffetissa olla samosia – ihastuin niihin vuosi takaperin Ahvenanmaan laivamatkallani, mutten löytänyt niitä enää myöhemmin matkalla Tukholmaan.

Reply
Sari / matkalla lähelle tai kauas 31 toukokuun, 2022 - 7:34 pm

On sulla ollut hieno hytti! No ei noi ruokapöydätkään hullumpia ole. Hyvä, että vaihtavat menulistaa buffetissakin.

Reply
Eveliina / Reissukuume 30 toukokuun, 2022 - 6:45 am

Tämä oli kyllä huikea reissu, jolla ei tarvinnut nälkää nähdä 😀 Päinvastoin, vieläkin tuntuu, että maha on täynnä, kun miettii reissua! Multa jäi harmillisesti nuo juhlavuositarjottavat testaamatta… Pitänee ottaa uusintareissu 😀

Kiitos vielä mainiosta matkaseurasta – oli kiva tutustua 🙂

Reply
Tanja for Takeoff 30 toukokuun, 2022 - 4:13 am

No niin, olinkin odotellut koska joku tekisi postauksen siitä mitä Siljalla tänä vuonna syödään!
Mehän käytiin Helsingissä asuessamme säännöllisesti Siljan risteilyillä, nimenomaan syömässä ja hankkimassa laatuviinejä. Nyt kun ollaan oltu pitkään Suomesta poissa, ei olla päästy testailemaan tuoreita menuja. Tässä olisi tarkoitus tulla piakkoin Suomeen vähän pidemmäksikin aikaa, joten on ollut jo kalalautasten kuvat silmissä. Kiitos siis tästä postauksesta!

Reply

Leave a Comment