Scandic Paasi

by Anna | TÄMÄ MATKA

Scandic Paasi

Olen pukenut päälleni pitkät kalsarit, kaksi paitaa ja kylpytakin. Silti peiton alla viluttaa. Tuumin, kietoisinko vielä villatakin ympärilleni. Teppo nukkuu tyytyväisenä, tosin hän on ominut osan minunkin peitostani. Nousen ylös ja haen paksun talvitakkini jalkopäähän. Paksu pitkä duffeli on alpakan ja merinolampaan karvaa, ja sen alla eivät varpaat palele.

Scandic Paasi avattiin vuonna 2012 Hakaniemeen. Hotelli on ensimmäinen Scandic story-hotelli Suomessa.

Hotellihuoneet sijoittuvat kolmeen toisiinsa yhteydessä olevaan rakennukseen. Paasitornin laajennusosa edustaa 20-luvun klassismia. Sen vieressä on 50-luvun rakennus, sekä rauhalliselle sisäpihalle rakennettu moderni uudisrakennus. Huoneita on yhteensä 170. Käynti hotelliin on Paasivuorenkadulta hieman piilossa olevasta porttikongista.

INSPIRAATIO SISUTUKSEEN HISTORIASTA

Vielä 1930-luvulla Scandic Paasin osoite olisi ollut Sirkuskatu ja vastapäätä oleva Paasivuoren puistikko olisi tunnettu Sirkuspuistona. Sisustuksessa onkin haettu inspiraatiota alueen värikkäästä historiasta asukkaiden vapaa-ajanviettopaikkana. 1800-luvun lopulla Siltasaaren korttelissa vieraili näyttäviä sirkuskiertueita  klovneineen ja painijoineen.

Siltasaaressa on toiminut myös hannoverilainen Georg Rieksin tapettitehdas. Kunnianosoituksena vanhalle tapettitehtaalle on Paasille luotu täysin oma uniikki tapettikuvionsa, jossa seikkailevat urheilijat, muusikot, eläimet ja käsityöläiset.

Hotellin aulan sisustus onkin melkoista värien ilotulitusta. Huoneissa värimaailma muuttuu tekstiileissä hieman hillitymmäksi, mutta seinien mielikuvitukselliset kuviot säilyvät.

Kuvat aulasta Scandicin sivuilta.

aula_1

Aula

Superior plus huone. kaunis, mutta kylmä

Asuimme historialtaan mielenkiintoisen Paasitornin viidennessä kerroksessa. Superior plus -huoneet ovat kooltaan 40–49 m² . Huone oli tilava ja mukavasti sisutettu. Lattiana oli upea kalanruotokuvioon aseteltu tammiparketti, ja näkymä aukeni suoraan puiston. Upeat paksut kiviseinät, ja isot ikkunat syvine ikkunapenkkeineen ovat sitä arkkitehtuuria, joka saa sydämeni sykähtämään mielihyvästä. Huoneessa oli myös pieni keittiö jääkaappeineen, mikroineen ja vesipisteineen. Mukavin yllätys oli kuitenkin kylpyamme, sillä kuumalle kylvylle oli todellista tilausta. Yllätykseksemme huone nimittäin oli erittäin kylmä.

En nyt puhu mistään hieman viileästä, vaan oikeasti kylmästä huoneesta. Ensin ajattelin ongelman olevan vain meidän huoneessa, ja johtuvan seinän suuresta kivimassasta. Ongelma oli kuitenkin koko hotellin laajuinen, sillä aamiashuoneessa sekä vastaanotossa kuulemissani keskusteluissa, myös muut hotellin vieraat valittivat samasta asiasta. Ensimmäisenä yönä levitin paksun talvitakkini lämmittämään jalkojamme. Seuraaviksi öiksi pyysin lisää peitteitä.

Muuten huone toimi hyvin. Muutaman yksityiskohdan remontilla siitä saisi vielä toimivamman. Rikkoontuneet naulakot ja erilaiset telineet, sekä rispaavat kaapinovet kannattaisi korjata. Myös valaistusta kannattaisi mietiskellä uudestaan. Tummat pinnat imevät tehokkaasti valaisimien valotehon, ja näin talvesta luonnonvaloa ei huoneeseen juurikaan tule.

Kokonaisuudessaan hotelli toimi hyvin. Vastaanoton henkilökunta oli pirteää ja iloista. Aamiainen nyt oli sellainen ”perus”, mutta muuta en odottanutkaan. Kesäisin hotellista saisi muuten pyörän alleen, jolla pääsee helposti liikkumaan kaupungissa.

Ei ihan keskustassa, mutta hyvällä paikalla

Sijainniltaan hotelli tarjoaa nopean kulkemisen keskustaan, mutta houkuttaa toivottavasti tutkimaan myös Hakaniemeä ja Kalliota. Etenkin kesäisin Eläintarhanlahden ja Kaisaniemenlahden maisemat ovat upeat ja Linjat, sekä Hakaniementori täynnä elämää.

Meille hotelli valikoitui Matkamessujen aikaiseksi majapaikaksi nimenomaan sijaintinsa takia. Liikkuminen Messukeskukseen, mutta myös Helsingin ydinkeskustaan oli erittäin vaivatonta. Hauskasti samassa hotellissa majoittui myös blogimme lukija, sekä muutama tuntemani bloggari.

A IMG_2679-13

_MG_0521_2

Ilmakuva AVP-Ilmakuvaus. Kuva julkisivusta Jani Forsberg.

Juttutupa, helsingin vanhin ravintola

Huoneen hintaan kuului 4 kpl 10 euron voucheria. Kyseessä on Scandic Friends kanta-asiakasohjelma, jossa olemme saaneet itsemme 2nd floorin tasolle. Tällä tasolla etuina ovat 10 euron kupongit/päivä hotellin ravintoloihin, iltapäivälehti ja 20% alennus ruuasta viikonloppusin. Voucherit käytimme ruokailuun Juttutuvassa.

Juttutupa sijaitsee Graniittilinnassa (Työväen-talossa) osoitteessa Säästöpankinranta 6, ja sinne pääsee hotellista myös sisäkautta. Ravintolan juuret ulottuvat aina vuoteen 1884 asti, ja sieltä löytää mm. vallankumouspöydän, joka on saanut nimensä siitä, että Neuvostoliiton V.I. Lenin kuulemma hioi pöydässä vallankumousajatuksiaan.

Juttutupa on Helsingin vanhimpia ravintoloita, ja varmasti myös Helsingin vappujuhlien perinteisimpiä näyttämöjä. Ravintolan Facebook-sivuilla asiakas kyseleekin: ”Mää sain porttikiellon vappuna 1979. Voisko joku käydä kysäisemässä, onko se vielä voimassa?

23513_1

IMG_4893

IMG_4871

Rytmihäiriö

Juttutuvassa keskiviikkoiltaisin toimiva Rytmihäiriössä on toiminut jo vuodesta 1997. Jazzia tarjotaan vuoden jokaisena keskiviikkona kello 21, ja sisäänpääsy on aina vapaa. Yhdysvaltalainen jazzlehti Down Beat on listannut helsinkiläisen Rytmihäiriön maailman parhaiden jazzklubien joukkoon jo kolmena vuotena peräkkäin (2012-2015).

Vuonna 1934 perustettu Down Beat on maailman arvostetuimpia jazzlehtiä, ja se julkaisee vuosittain suosituslistan maailman 150 parhaasta jazzklubista, joista suurin osa on Yhdysvalloissa.

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

11 comments

Hotel Scandic Paasi - Erilainen ketjuhotelli - Ansku BCN 1 helmikuun, 2016 - 2:02 pm

[…] Paasista ovat kirjoittaneet vastikään myös Pää pilvissä -blogin Maarit sekä Tämä matka -blogin Anna, käykääpä kurkkaamassa! Itselleni Paasista jäi todella kivat fiilikset. Hotelli […]

Reply
Ansku BCN 26 tammikuun, 2016 - 3:10 pm

Mä kyllä tykkäsin Paasista kovasti ja olin positiivisesti yllättynyt kivasta, persoonallisesta ulkonäöstä, odotin nimittäin steriiliä ketjuhotellia. Viileältä tuntui minunkin huoneessani, tosin paksujen verhojen takana olevat patterit olivat kyllä kuumat ja niinpä jätin verhot yöksi raolleen. Tarkenin kuitenkin hyvin, kai mä oon tottunut näihin etelän koleisiin kämppiin :). Postaus Paasista työn alla!

Reply
Anna Koskela 26 tammikuun, 2016 - 3:23 pm

Kyllä, mukava hotelli jo ihan historiankin takia. Kylmyys ei vaan miellytä. Mä tiesin odottaa tuota sisustusta, koska olin tehnyt vähän vakoilutyötä etukäteen.

Olen muuten palellut Andalucian Iznajarissa sormet ja varpaat sinisenä. Ihana vanha hotelli, mutta taisi jäädä se keskuslämmitys asentamatta ; – )

Postausta odotellessa.

Reply
Lotta Watia | Unagidon 24 tammikuun, 2016 - 3:17 pm

Mä oon kans kerran täällä yöpynyt ja vaikka kylmä ei ollut, niin huone oli todella tumma. Ei ollut tuo sama kuin teillä vaan pienempi ja tummempi. Tummuus sai huoneen tuntumaan todella pimeältä ja pienemmältä kuin mitä se olikaan. Persoonallinen, juu, mutta kyllä olisin viihtynyt paremmin vähän vaaleammissa/pehmeämmissä väreissä.

Reply
Anna Koskela 24 tammikuun, 2016 - 5:51 pm

Tummuus on ihan hyvä tehokikka, mutta liika on liikaa. Jos ei vaatekaappiin, tai tasoille näe kunnolla, niin silloin on menty liiallisuuksiin. Tai sitten sinne vaatekaappiin ja laatikoihin pitää laittaa valo, joka syttyy avatessa. Ja pieniä kohdevaloja ja ledinauhoja valaisemaan niitä kohtia mihin yleisvalot eivät yllä. Tällaisia ratkaisuja olen nähnyt paremmissa hotelleissa, missä on usein reilusti tummaa puuta, sisustuskankaan raskaita sekä lattiat peitetty kokolattiamatoin.

Reply
mariettejulia 24 tammikuun, 2016 - 2:00 pm

Upean näköinen hotelli!! Harmillinen tuo kylmyys tosin 🙁 Tiedän toisenkin hotellin Suomessa, joka on vanha kivirakannus ja arkkitehtuurinsa takia suojelukohde nykyään. Joka käytännössä tarkoittaa sitä, että rakennuksessa ei ole nykyaikaikaisia eristyksiä, saati ilmaistointia. Eikä suojelukohteeseen saa tehdä tälläisiä korjauksia. Tämän takia hotellihuoneissa on talvella kylmä ja kesällä kuuma. Ehkä teidän hotellissa on sama ongelma… Mutta kaunis rakennushan tuo on ja eikös kauneuden takia tarvitse aina vähän kärsiä 😀

Reply
Anna Koskela 24 tammikuun, 2016 - 5:46 pm

Hotellin sisustus ja rakennus on todella hieno. Rakastan vanhoja taloja, ikkunapenkkejä, korkeita huoneita jne.

Varmasti suojelulla on osansa asiaaan, ja jos haluaa nähdä asiassa hyviä puolia, niin kesäisin tuo kivimassa ei ehkä lämpiä niin nopeasti, eli pysynee viileänä pitkään!

Reply
Outi/Maa Quzuu 24 tammikuun, 2016 - 1:16 pm

Kirjotin myös taannoin Paasista ja mainitsin tuosta samaisesta huoneen kylmyydestä. Onneksi tosiaan oli amme, jossa pystyi lämmittelemään. Se olikin kovassa käytössä. Ei juurikaan huvittanut aamutakissa kekkuloida, kun piti vetää palttoota niskaan, että tarkenee. Luulin että ongelma on vaan meidän huoneessa, mutta näemmä siis hotellin laajempi epäkohta!

Reply
Anna Koskela 24 tammikuun, 2016 - 5:44 pm

Jos aamusta ei ehtinyt kunnolla kuumaan suihkuun, oli ihan kamala yrittää pukeutua kylmässä. Kuuman kylvyn tai suihkun jälkeen se jotenkin onnistui ilman että oli ihan kananlihalla.

Käytännössä istuin sängyssä vällyjen alla vaatteet päällä naputtelemassa tietokonetta.

Reply
Maarit Johanna 24 tammikuun, 2016 - 10:20 am

Teillä oli ihan valtava huone!! Jospa sen takia kylmäkin. Meillä oli nimittäin melkein jopa liian kuuma. Siihen oli tosin syynä se keskiyön jälkeen lämmitetty sauna ja auki jätetty kylppärin ovi. En kyllä muuten ole törmännyt kylmiin hotelleihin, mutta ei hyvältä kuulosta, vaikka samassa hotellissa yövyttiin ihan hyvällä onnella.
Oma juttuni on vielä tuloillaan ja joo, se on vähän ruusunpunainen. Sattuu olemaan Paasi sellainen hotelli jossa käytiin Markun kanssa taannoin ihan ensimmäisellä hotellilomalla 😀

Reply
Anna Koskela 24 tammikuun, 2016 - 11:14 am

No ei tuo nyt niin iso ollut : D

Olen muuten asunut vuosia Krunikassa todella isossa kämpässä, jossa myös kiviseinät, erkkerit, vanhan ikkunat jne. Kyllä se lämpöisenä pysyi. En oikein tajua mikä nyt hotellissa oli ongelmana.

Onhan noita kylmiä huoneita tullut vastaan Euroopassa, etenkin Itävallassa ja Saksassa, mutta silloin se johtuu siitä, että lämmitys ei säästösyistä ole päällä. Tilanne korjaantuu kun vääntää patterit kuumalla. Jossain vuoristossa Meksikossa, tai aavikolla voi välillä olla kylppäri jäässä, mutta ne hotellit nyt on oma lukunsa. Ei oikein tähän voi vertailla.

Reply

Leave a Comment