Rasistiksi leimautumisen pelko estää mielipiteen ilmaisun

by Anna | TÄMÄ MATKA

Rasistiksi leimaUtumisen pelko estää mielipiteen ilmaisun

Lahden Hennalassa tapahtunut KKK-ylilyönti on idiotismin huipentuma. Mennään ja kivitetään turvapaikanhakijoita kuljettanutta bussia ja SPR:n työntekijöitä, kun se oikea osoite olisi kai eduskunnan portaat. Hieman kuten Hajj-pyhiinvaelluksella Minassa. Siitä vaan kiviä saatanaa ja pahan valtaa kohden. Kyllä helpottaa.

Hallituspuolueet vastustavat tietenkin jyrkästi väkivaltaa ja uhkailua. No niin tekee myös suurin osa suomalaisista! Täytyy silti kysyä, mitä eduskunta, hallitus ja neuvonantajat oikein odottivat? Että 350 000 työtöntä työnhakijaa syleillen ottaa vastaan 50-60 000 turvapaikanhakijaa osin paikkakunnille, missä ainut ulkomaalainen on tähän päivään asti ollut se kiintiömamu pitserian tiskin takana?  Olisiko pitänyt varautua?

Turvapaikanhakijoita tulee 500 päivässä rajan yli, ja jotkut heistä syyllistyvät aivan varmasti myös rikoksiin. Maahanmuuttokriittisistäkin joku tempaisee myös varmasti uudestaan. Typeryyden määrä on aina joukossa vakio. Ihmeen hyvin tähän asti on mennyt. Kummallakin puolella.

Elä itse kuplassasi jos haluat

Se missä ei mene hyvin, on keskustelu. Osa ystävistäni on julistanut, että he eivät hyväksy mielipiteitäni. Samoin kiitos, mutta en kuitenkaan rakenna ympärilleni kuplaa, jossa on vain minulle sopivia mielipiteitä. Olen avoimen utelias keskusteluun jokaiseen suuntaan, ja en todellakaan ole ”yhden totuuden” kannattaja. Nyt ollaan tilanteessa, jossa eri mieltä olevat ihmiset puhuvat toistensa ohi ja kiihottavat toisiaan kärjistäen ja ymmärtäen tahallaan väärin.

Ja huom! En tarkoita, että maahanmuuttajia sumeilematta vihaavia ihmisiä ”täytyy ymmärtää eikä heitä saa leimata”.

Rasistiksi leimautumisen pelko estää mielipiteen ilmaisun

Se mikä minua pelottaa ihan oikeasti, ovat ne kymmenet yhteydenotot, jotka sain Pikku Ayla ja muutama muu -postauksen jälkeen henkilökohtaiseen mailiini. Osa ihmisistä oli nähnyt todella paljon vaivaa salatakseen henkilöllisyytensä. Nämä viestit voi tiivistää nopeasti yhteen: Rasistiksi leimautumisen pelko estää mielipiteen ilmaisun.

Miettikääpä hetki. Ihmiset kirjoitavat anonyymisti minun henkilökohtaiseen mailiini, että ovat samaa mieltä kanssani, mutta eivät uskalla kertoa sitä muille. Ja ei, kirjoitus ei ollut rasistinen. Käy lukemassa, jotta tiedät mistä puhutaan.

Suomessa on suuri joukko hiljaisia kansalaisia

Suomessa on suuri hiljainen joukko kansalaisia, joka ajattelevat mielessään, että nyt tänne tulevat, eivät ehkä ole niitä kaikista hädänalaisimpia, mutta jotka ottaisivat vastaan mielellään heikompia, naisia ja lapsia. He eivät ole samaa mieltä Refugees welcome-kylttien heiluttelijoiden kanssa, mutta jättävät omat kyltit tekemättä. He eivät ole valmiita hyväksymään miljardien menoerää, mutta kertovat mielummin mielipiteensä AY-liikkeen toimista, kuin tästä.

Tämä hiljainen suomalaisten joukko tuntee itsensä nyt syystä petetyksi. Se on luottanut EU:n kykyy ratkaista ongelmia, mutta nähnyt yhteisön täydellisen kyvyttömyyden toimia kriisissä. Se on odottanut hallitukselta jämäköitä toimia, mutta joutunutkin katsomaan sivusta, kuinka Suomessa yhtäkkiä vaeltaa tuhansittain ihmisiä ilman rekisteröintiä. Se on tehnyt omia laskutoimituksiaan tiliotteen ääressä, ja todennut, että valtion jo tyhjää kassaa rasittaa tulevaisuudessa joukko ihmisiä, joiden tarpeet ajavat kantasuomalaisten ohitse.

Tämä hiljainen joukko suomalaisia ei ole empatiakyvytöntä, tai kouluttamatonta. He eivät ole vastuuttomia, eivätkä kylvä tuhoa polttopulloilla. Heillä on maahanmuuttopolitiikasta mielipide, mutta he eivät tiedä, missä asiasta voisi puhua kiihkottomasti.

Tämä hiljainen suomalaisten joukko ei halua ottaa kantaa pakolaiskeskusteluun julkisesti, koska monikulttuurisuuden kaikissa muodoissaan suvaitseva joukko, on heistä pelottava äänekkyydessään ja rasistikortti napsahtaa pienimmästäkin eriävästä mielipiteestä.

Tämä hiljainen suomalaisten joukko ei uskalla kertoa vastaanottokeskuksiin liittyvistä epäilyksistään ja peloistaan, koska #eirasismille-joukkojen vastaukset tarkoittavat usein vain kertojan syyllistämistä ja pelon mitätöintiä. ”Nyt loppuu tuollaiset rasistiset ajatukset ja touhut, tärkeämpää kuin sinun pelkosi on jakamaton ihmisarvo, joka kuuluu kaikille”, julistaan jo Hei, Rasistipaska -kirjoituksessa.

Suurin ongelma on se, että tämä hiljainen suomalaisten joukko ei uskalla vapaasti kertoa mielipidettään Suomessa rasistiksi leimautumisen takia. 

*Rasismi on ihmisryhmän tai sen jäsenen ihmisarvon alentamista. Rasismiin kuuluu se, että omaa ryhmää pidetään parempana kuin toisten ryhmiä. Rasismi aiheuttaa eriarvoistumista ja vahingoittaa sen kohteiden lisäksi koko yhteiskuntaa. Rasismia käytetään vallan välineenä.

Edit: Moderointi lähtee tauolle (lue, teen ruokaa, käyn lenkillä ja juon hyvää punaviinia). Ja ei.... Ei auta, vaikka laittaisit mailia, tai yksityisviestiä, että juuri Sinun kommenttisi on timanttinen. Jatkossa läpi pääsevät vain ne, jossa on oikeasti jotain uutta kimaltavaa sanottavaa.

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

55 comments

MS 10 lokakuun, 2015 - 9:36 am

Kiitos! Joilla silmät ovat auki ja vähääkään käyttävät aikaa asioista selville pääsemiseen on vaikeaa osallistua keskusteluun yhtään missään saamatta rasistin leimaa. Myös työpaikoilla ollaan hyvin varovaisia. Pohjois-Korea on tainnut valloittaa piskuisen Suomen

Reply
Hexi 30 syyskuun, 2015 - 3:18 pm

Hyvä kirjoitus taas Anna! Olen kanssasi samaa mieltä. Hienoa, että jaksat moderoida keskustelua ja kiitokset myös niille eriäviä mielipiteitä esittäville. On tärkeää, että kaikki saavat sanoa mielipiteensä rauhassa.

Jos jotakuta kiinnostaa, niin tässä on myös ansiokas (eritoten maahanmuuttoa koskeva) blogi :

http://riikkapurra.net

Riikka Purra

PhD Student

University of Turku

Fields of interest:

– international relations and immigration

– European immigration politics and policies

– asymmetries between control and normative aspects of immigration

Reply
Kiihkoton 27 syyskuun, 2015 - 5:13 pm

Todella asiallinen teksti. Minä olen juuri tälläinen hiljainen leimaantumisen pelossa elävä tavallinen suomalainen nuori mies. Tämä äänekäs ns. ”suvaitsevaisto” ja heidän mediakoneistonsa pelottaa. He kuvittelevat todellakin olevansa jollain korkeammalla jalustalla ylemmän tietouden piirissä. Näin ei kuitenkaan ikävä kyllä ole. Todella ikävää että mielipiteenilmaisua tallotaan julmalla leimauksella ja nimittelyllä.

Reply
Anna Koskela 28 syyskuun, 2015 - 7:18 pm

”Rasismin leimaaminen pelkäksi juntteiluksi on koulutetuilla ihmisille keino vapautua vastuusta.
Kun ”sivistyneet ja hyvin käyttäytyvät” ihmiset pilkkaavat rahvasta junttiudesta ja rasismista, ajatuksena on, että ”tämä ei koske meitä”. Me sivistyneet emme ole sekaantuneita rasismiin, koska emme ole juntteja. Vähemmän koulutetut ihmiset tuolla jossain ovat syyllisiä rasismiin, koska he ovat juuri sellaisia, nolon näköisiä, tyhmän kuuloisia, tietämättömiä, sekavia ja aggressiivisia.”

Lainaus on toimittaja Pontus Purokurun, Kansan Uutiset, verkkolehti, 25.9.2015.

Reply
Nimetön 27 syyskuun, 2015 - 2:28 pm

Asiaa, kiitos 🙂

Reply
Anna Koskela 27 syyskuun, 2015 - 3:27 pm

: )

Reply
Asiaa 26 syyskuun, 2015 - 11:12 pm

Kiitos kirjoituksesta! Nämä olivat kuin suoraan minun päästäni.

Haluaisin jakaa tämän kirjoituksen facebookissa, mutta sattuneesta syystä en uskalla..

Reply
Anna Koskela 27 syyskuun, 2015 - 9:42 am

Kiitos.

Reply
repo 26 syyskuun, 2015 - 6:28 pm

Nimimerkille repo tiedoksi, että sensuuri iski juuri. Siksi viestisi julkaistaan muodossa:
****uun kaikki ****kuonot ja ****mit joutais vielä ****tuksen ***komitea mukaan

Koita seuraavan kerran vähemmän vihaisena : )

Reply
Kansalainen 26 syyskuun, 2015 - 4:45 pm

Ne eduskuntatalon portaat ovat Myrskylässä korjattavana.

Reply
Anna Koskela 26 syyskuun, 2015 - 6:44 pm

Totta! : D

Reply
Seitikki 26 syyskuun, 2015 - 2:41 pm

”EU:n sääntöjen mukaan turvapaikkaa tulisi hakea ensimmäisessä EU-maassa. Geneven sopimuksen mukaan ensimmäisessä turvallisessa maassa. Tuo jälkimmäinen on se mitä yleensä nimitetään ”sopimuksiksi mihin on sitouduttu”.
Näin ei tehdä, koska Kreikka tai Unkari eivät anna tulijoille oikein mitään. Tullaan vielä monen muun maan läpi ennen kuin ollaan Suomessa.”

Turvapaikanhakijoiden tuloa Suomeen kritisoidaan mm.Suomen taloudellisella tilanteella. Kreikalla onneksi menee hyvin 🙂
Jos tässä asiassa vedotaan valtion talouteen, silloin kai meidän pitäisi myös puolustaa Kreikkaa yhtenä rintamana, vai mitä?
Perustetaanko faceen ryhmä

Ajatellaan ihan hypoteettisesti, jos Suomeen alkaisi yllättäin tulla miljoonia Venäläisiä tai Ruotsalaisia, koska Suomi nyt vaan sattuu olemaan tässä vieressä.
Vedotaanko silloinkin Suomalaisen kansan syvissä riveissä sopimukseen, että turvapaikka pitää hakea ensimmäisestä turvallisesta EU-maasta?
Haluasin nähdä ne raivoisat kommentit, missä huudellaan, että miljoona turvapaikanhakijaa kuuluu sopimuksen mukaan Suomelle. Kuten kuulen ja luen tätä turvapaikkahakijat-keskustelua mediassa.
Vai onko kriisitilanteissa kohtuullistaminen ja tilanteen mukainen jousto kollektiivisesti inhimillistä? Jaetaan vastuuta. Oletan että kyseistä sopimusta laatiessa ei ole huomioitu näin kriisiytynyttä tilannetta. Se kuormittaa kohtuutomasti maita, jotka ovat kriisialueiden välittömässä läheisyydessä. Hallitsemattomuus johtaa kaaokseen. Uskon, että tässä on nyt käynyt näin.

On varmasti olemassa huijareita, jotkut ihmiset käyttävät häikäilemättömästi hyväkseen hyväntahtoisuutta, ihan riippumatta etnisistä taustoista.
Minusta on kuitenkin kohtuutonta lähteä määrittelemään turvaa hakevat huijareiksi kunnes toisin todistetaan. Se on viranomaisten tehtävä selvittää taustat ajallaan. Se että tuhannesta yksi on rikollinen tai ikävä tyyppi (toi luku on ihan tuulesta temmattu) tai mahdollinen tuleva rikollinen tai terroristi ei voi määrittää meidän pakolaispolitiikkaa.

Olisko viisasta tässä tilanteessa luoda rakenteita, joiden avulla turvapaikanhakuprosessi kokonaisuudessaan nopeutuisi sekä tarjoaisi mielekästä tekemistä prosessin ajaksi?
Pakolaistilanne luo Suomeen kaivattuja työpaikkoja juuri nyt (mol.fi). Turvapaikanhakijat voivat taas auttaa esim: vapaaehtoisina näin halutessaan päiväkodeissa, kouluissa, vahustenhuollossa jne.
Muistaakseni Kotkassa on kokeilu, jossa turvapaikanhakijat ovat 3pv/viik vanhainkodilla.

Luulisi, että mahdollisimman nopea selvitysprosessi olisi myös pakolaisten maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvien tavoite.

Reply
Anna Koskela 26 syyskuun, 2015 - 3:01 pm

Asia mikä minua ihmetyttää, on se, mitän tähän tilanteeseen on voitu ajautua. Merkit ovat olleet nähtävissä jo pitkään, mutta silti EU:lla ei ollut mitään valmiiksi mietittyä suunnitelmaa mitä tehdä, jos ihmiset lähtevät leireistä liikenteeseen pitkin Eurooppaa. Eikä ole vieläkään.

Suomen pakolaispolitiikan määrittelee hallitus, joka sekin on ollut kuin Ö aapisen reunalla. Nyt näytetään päässeen vähän vauhtiin, tosin todella myöhässä. Eikö niillä jätkillä ollut mitään kunnon kriisinhallintasuunnitelmaa olemassa? Hallituksen pakolaispolitiikka näyttää osin järkevältä, mutta mikäli asioita ei saada sovittua EU:n tasolla ja toimimaan, niin vaikea Suomen on yksin pitää kiinni päätöksistään.

Eiköhän se prosessi nopeudu väkisinkin. Tulee liian kalliiksi muuten. Loppuu rahat ja vuodepaikat, jos sama tahti jatkuu…

Reply
Vilpertti 26 syyskuun, 2015 - 5:09 pm

On voitu ajautua, koska aikanaan varoittelijoita ei uskottu ja lyötiin rasistin leima:

http://www.halla-aho.com/scripta/mietteita_kansainvaelluksesta.html

Reply
Vilpertti 26 syyskuun, 2015 - 5:07 pm

Minun mielestäni tämä maa kestäisi melkoisen määrän ruotsalaisia (siis oikeasti ruotsalaisia) ja venäläisiäkin. Kyse on myös tulijoiden kansallisuudesta. Suomessa on asunut somaleita jo 25 vuotta, mutta yhä edelleen ryhmä on valtavan haasteellinen. Venäläisiä on Suomessa 50000 ja heitä tuskin huomaa. Tosiasia on, että kohta koetellaan äärirajoja kuinka paljon tänne voi tp-hakijoita tulla. Kustannus on valtava. Se vain on fakta.

Hjallis nyt tuskin on kenenkään mielestä mikään rasisti:

http://blogit.savonsanomat.fi/harry-harkimo/turvapaikanhakijat-miinukselta-plussalle/

Työpaikoista puhuminen on aivan naurettavaa ja edustaa vakavaa tiedon ja suhteellisuudentajun puutetta. Turvapaikanhakijoiden tulvan luomat työpaikat ovat verorahoitteisia suoraan tai välillisesti (valtio maksaa kustannukset vo-keskusta pyörittävälle)
Vapaaehtoistyö on sinänsä kunnioitettavaa, mutta kuka laittaa lapsensa päiväkotiin jossa on tuntemattomia, kieli- ja ammattitaidottomia ulkomaalaisia häärimässä? Tai antaa hoitaa ikääntynyttä vanhempaansa?

Tuttuni vaimo on kotipalvelussa. Hän kertoi sinne tulevan jatkuvasti lähihoitajaharjoittelijoita, usein afrikkalaisia miehiä, jotka joudutaan passittamaan takaisin heti ensimmäisenä päivänä. Mikään ei suju, lääkkeiden antamista ei näille voi edes ajatella uskovansa. Monet vanhukset pelkäävät heitä. Ja joo, en minä pakottaisi 80-vuotiasta isääni nyt heti ja suit sait sukkelaan ymmärtämään, että sinua hoitavat nyt afrikkalaiset, halusit tai et.

Reply
jk 26 syyskuun, 2015 - 2:29 pm

Ymmärtääkseni on varsin hyvin yleisesti tiedossa, että turvapaikanhakijoiden joukossa on myös ihmisiä, jotka eivät ole hengenvaarassa, vaan hakeutuvat Eurooppaan opportunistisista syistä. Viranomaiset tekevät nytkin parhaansa seuloakseen ”elintasopakolaiset” todellisista avuntarvitsijoista. Siksi en oikein ymmärrä, mitä tarkoitusperiä kaipaamasi kiihkoton maahanmuuttopolitiikan kritisointi oikein palvelisi? Järkevä ihminen, jolla on äärimmäisiä mielipiteitä, pyrkii luonnollisesti esittämään mielipiteensä lievemmässä muodossa, koska useimmat ihmiset kavahtavat äärimmäisiä mielipiteitä. Siksi on ihan perusteltua olettaa, että maltillisenkin maahanmuuttokritiikin taustalla saattaa olla rasistisia ajatuksia.

Reply
Anna Koskela 26 syyskuun, 2015 - 2:40 pm

”Siksi en oikein ymmärrä, mitä tarkoitusperiä kaipaamasi kiihkoton maahanmuuttopolitiikan kritisointi oikein palvelisi?” – No mitä se ei palvelisi?

”Siksi on ihan perusteltua olettaa, että maltillisenkin maahanmuuttokritiikin taustalla saattaa olla rasistisia ajatuksia”. – Ja tästä seuraa mitä….?

Viitsitkö selventää vähän enemmän. Tästä kommentista ei nyt oikein ota selvää, onko mielipide puolesta vai vastaan, ja jos on, niin mitä? : )

Reply
niinpä 26 syyskuun, 2015 - 9:03 am

Hyvin kirjoitat..jos et ole puolesta olet vastaan,vanha sanonta..tulee koko mamu jutusta mieleen kesäkissa,sitä pidetään sen hetken kun se on trendikäs ja näyttää hyvältä,ja sitten kun ei enää kiinnosta,jätetään heitteille..olen asunut kurdien kanssa ja oppinut hiven tuntemaan heidän ajatusmaailmaansa,siis en ole rasisti ,mut ei sen näin pidä mennä..suomi laulaa itsensä suohon..

Reply
Anna Koskela 26 syyskuun, 2015 - 9:25 am

Kiitos.

Voisi yleisesti olla hieman niitä harmaan sävyjäkin tässä keskustelussa, niin ei ehkä tulisi niin paljon ylilyöntejäkään.

Tosiaankin…Saa nähdä kuinka kauan tämä innostus kestää. Kuinka moni on valmis sitoutumaan esim. pakolaisille järjestettävään harrastustoimintaan pitkäjänteisesti. Kotouttaminen kun ei ole spurtti, vaan kestävyyslaji.

Reply
Uffe Nordström 26 syyskuun, 2015 - 8:25 am

Terve Anna!
Hyvä kirjoitus.
Asiat ovat hyvinkin pitkälle juuri näin.
En kuitenkaan ihmettele kovinkaan paljon sillä minulla useita kavereita joka ei edes halua tuoda julki poliittisen kantansa.

Kun puhutaan maahanmuutosta niin olen itse jo pitkään ajatellut että Suomalaiset ovat ”jakautuneet” kolmeen ryhmään, ”suvatsevat” ja ”rasistit” sekä suurin joukko jolla on mielipide mutta ei uskalla, syystä taikka toisesta , avataa suunsa.
Toteaisin kuitenkin että on helpompi liittyä suvaitsevaisten puolelle kun se on jollain tapaa ”hyvää ja positiivista”
Tämä ilmeisesti johtuu siitä että sana rasisti/mi on yleisesti kytketty jopa natsismiin ja näin ollen koetaan enemmän haukkumasanaksi kun esim. suvakki.

Se miten tätä rasistisanaa nykyään käytetään on minun mielestäni kuitenkin useimmiten osoitus ettei kyseisen sanan käyttäjä edes tiedä mitä se tarkoittaa.
Näin ollen minäkin olen rasisti, monen mielestä vaikka en sitä itsessäni osaa havaita.
Minun kohdallani kuitenkin on käynyt niin että en välitä moisista kommenteista enää. Voin olla vaikka vuoroviikoin rasisti ja vuoroviikoin fasisti tai ihan miten vaan toisille passaa.

Reply
Anna Koskela 26 syyskuun, 2015 - 8:33 am

Kiitos!

Politiikasta puhuminen on jännä asia. Toiset haluavat puhua siitä intohimoisesti, toiset eivät lainkaan. Onneksi saa olla tuppisuu jossain asiassa jos haluaa, ja vaahdota toisesta. Ihana valinnanvapaus.

Rasismi sana on lähtenyt elämään omaa elämäänsä aikoja siten. On paljon uusiakin sanoja, kuten juuri suvakki, maahanmuuttokriittinen ja mokuttaja, jotka myös tarkoittavat eri ihmisille eri asiaa. Yritä siinä nyt sitten keskustella : )

”Voin olla vaikka vuoroviikoin rasisti ja vuoroviikoin fasisti tai ihan miten vaan toisille passaa”. – Aamun naurut. Juuri näin. Kaikki käy.

Reply
jyka 26 syyskuun, 2015 - 1:33 am

Kiitos tästä ja edellisestä kirjoituksesta (luin sen vasta). Facebookissakin saa olla varovainen mitä kirjoittaa. Itse kun kirjoittaisin mielelläni kriittiseen sävyyn nykyisestä turvapaikkaturismista, mutta en viitsi leimautua kusipääksi joidenkin facebook-kavereideni silmissä joita pidän kyllä hyvinä tyyppeinä vaikka kaikista poliittisista jutuista emme olekaan samaa mieltä.
Maailmanhalausmeiningillä saa kyllä meuhkata, eihän siitä kukaan mieltänsä pahoita.. vai pahoittaako sittenkin, mutta eivät viitsi sanoa ääneen.

Suvaitsevaisuus on in ja sitähän ei saa paheksua. Mutta minä en suvaitse tänne tulvivia elintasosurffaajia. Jotka ovat useimmiten muslimeja, jotka eivät suvaitse esim. homoja ja eivät arvosta naista ihan samalla tavalla kuten Suomessa on tapana (tämän olen kuullut myös irakilaispakolaisnaisen suusta).
Onko siis suvaitsematonta olla suvaitsematta suvaitsemattomien maahanpyrkijöiden suvaitsematonta kulttuuria/uskontoa? 🙂

Reply
Anna Koskela 26 syyskuun, 2015 - 7:17 am

Kiitos Jykä!

Miten se Tuomas Enbusken kolumnin otsikko menikään… ” Pakolainen on uusi homo”.

On tosiaankin in olla suvakki. On in halata kostein silmin jokaista tänne tulevaa 17-vuotiasta, ja kutoa potkuhousuja. Osalla auttajista tuntuu olevan jonkinlainen hysteeria päällä tässä auttamisen halussaan. Se mitä en ymmärrä, on miten tätä auttamisen halua ei ole esiintynyt ennen, ja miksi se kohdistuu nyt maahantulijoihin, ei kantasuomalaisiin?

Se mikä ei ole in, on olla edes hitusen suvaitsematon. Olet välittömästi yhtä suosittu kuin ebola, jos erehdyt sanomaan, että et oikein arvosta nyt kaikkia tänne tulijoita. Kuitenkin luultavasti aika monen suomalaisen mielestä tämä kansainvaellus saisi jo loppua.

Jos on jonkun kanssa erimieltä, niin eihän se tarkoita, että olisi myöskään KKK-miehen puolella.

Suurin osa suomalaisista haluaa suvaita osan asioista, ja olla suvaitsematta toista osaa. Niinhän tänne tulevatkin tekevät, kuten hyvin toit kommentissasi esiin : )

Reply
fishbone 27 syyskuun, 2015 - 11:50 am

”Olet välittömästi yhtä suosittu kuin ebola, jos erehdyt sanomaan, että et oikein arvosta nyt kaikkia tänne tulijoita.”

Sellainen kysymys täältä punavihreän kuplan keskiöstä, että missä tällaista tapahtuu? Itsehän olen täältä pääkallopaikalta julistanut kyseistä asiaa monta kertaa mm. Facebookissa, perusteluin ja esimerkein toki, _eikä kukaan ole kertaakaan_ heiluttanut minulle (ainakaan julkisesti) minkäänlaista rasisti- tai natsikorttia.

Reply
Anna Koskela 27 syyskuun, 2015 - 12:10 pm

Riippuu varmasti kaveripiiristä. Monastihan sitä kavereiden kanssa ajattelee edes jotenkin samoin asioista. Tai sitten kaverit osaavat arvostaaa toisiaan ja toistensa mielipiteitä, vaikka olisivatkin asioista erimieltä.

En minä tiedä lukijoistani kuin nimimerkit (en tiedä missä asuvat, ovatko naisia tai miehiä, minkä ikäisi,sosiaaliluokkaa jne.), mutta täytyyhän syyn olla melko konkreettinen, jos ventovieraalle kirjoitetaan, että olen samaa mieltä kanssasi, mutta en uskalla siitä muiden kanssa jutella.

Mulla viestikansio pursuaa mielipiteitä itsestäni puolesta ja vastaan. On siis helppo somessa kertoa mielipiteensä, mutta ei kasvokkain. Voisin toki julkaista nekin kommentit tänne, mutta antaapa nyt olla. Jo tämän keskutelun moderointi on aika työlästä : )

Reply
Taina 26 syyskuun, 2015 - 12:29 am

Suurin ongelma on se, että tämä hiljainen suomalaisten joukko ei uskalla vapaasti kertoa mielipidettään Suomessa rasistiksi leimautumisen takia. :Anna, Lähdetään siitä ettei ihminen uskalla kertoa mielipidettään somessa koska pelkää hyökkäystä mielepiteidensä takia:Sinä neuvoit minua että kehiin vaan sitä varten some on.Siltikään en uskalla ottaa kantaa niin usein ja rohkeasti kuin tahtoisin.Mutta nyt:Sanotaan että on lottovoitto syntyä suomeen. Joo mä ostan aina sen kimppalottokupongin.Mua hävettää olla siinä kimpassa mukana.

Reply
Anna Koskela 26 syyskuun, 2015 - 6:52 am

Some on kenttänä laaja ja hallitsematon, mutta heh, täällä me kuitenkin notkutaan : )

Me elämme nyt tämän tilanteen keskellä, joten pakko siitä on voida puhua!

Reply
Vilpertti 25 syyskuun, 2015 - 10:22 pm

”Lahden Hennalassa tapahtunut KKK-ylilyönti on idiotismin huipentuma. Mennään ja kivitetään turvapaikanhakijoita kuljettanutta bussia ja SPR:n työntekijöitä, kun se oikea osoite olisi kai eduskunnan portaat”

Minusta tämä on saanut aivan kohtuuttomasti huomiota. Suomalaisista ei suurin osa edes tiedä mikä on KKK ja mistä se on lähtöisin. Aivan yhtä varmasti irakilaiset arabit eivät asiasta tiedä yhtään mitään. Suomen lippu ja paperista tehty huppu päässä ovat -anteeksi vain- lähinnä koominen juttu.

Mutta jotenkin ymmärrän myös näitä protesteja. En hyväksy, mutta ymmärrän. Valtamedia ja poliittikkojen puheet ovat täynnä nollatoleranssia ja rangaistusten koventamista jos kohteena on mustaihoinen tai muslimi. Kukaan ei saa valtamediassa ääntään kuuluviin jos tavallisia tyttöjä ahdistellaan tai poikien kanssa haastetaan riitaa. Ei, koska vallanpitäjät pelkäävät sitä, että jos tulijoiden teot täysimääräisenä uutisoitaisiin, niin kuva sotaa ja vainoa pakenevista katoaisi. Nytkin valtava enemmistö tulijoista on nuoria miehiä mutta Ylen kamera aina tavoittaa ne muutamat naiset ja lapset.

Suomen lainsäädäntö ja hallinto on rikki. Nelivuotiset hallitusohjelmat ovat liian pitkiä, maailma muuttuu ympärillä nopeammin. Useissa tapauksissa emme voisi odottaa viikkoakaan.

Mitä huppuihin tulee:

https://en.wikipedia.org/wiki/Capirote

Tai syyn saada turpaansa kansalaisuuden vuoksi:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013053017082361_uu.shtml

”Hallituspuolueet vastustavat tietenkin jyrkästi väkivaltaa ja uhkailua. No niin tekee myös suurin osa suomalaisista! Täytyy silti kysyä, mitä eduskunta, hallitus ja neuvonantajat oikein odottivat? Että 350 000 työtöntä työnhakijaa syleillen ottaa vastaan 50-60 000 turvapaikanhakijaa osin paikkakunnille, missä ainut ulkomaalainen on tähän päivään asti ollut se kiintiömamu pitserian tiskin takana? Olisiko pitänyt varautua?”

Olisi tietenkin, mutta ne varoittelijat olivat ilkeitä persuja jotka maalailivat kauhukuvia. Eihän sellaisia juntteja saa uskoa. Kuka Suomeen haluaisikaan sanottiin vielä vähän aikaa sitten. Anna on sikäli jälkijunassa, että mamuja on ollut joka hiton pienellä paikalla eikä Lahti ole pieni paikka eikä Kouvolakaan.
Kohta meillä alkaa olla pitserioista ylitarjontaa jos tämä jatkuu. Irakilaisten työttömyysprosentti on sekin ulkomaalaisten huippuluokkaa.

Reply
Anna Koskela 25 syyskuun, 2015 - 11:13 pm

Jep. Huomio on ollut suurta. Kiitos suomalaisen lehdistön, joka repi lööpit mistä sai…

Se lakana-asu. Voi lettas….oli sitten kaava ommeltaessa liian vaikea, ja päädyttiin tyytymään teippiin. Surullinen ilmentymä.

Ei kai noita protesteja voi estää. Täytyy vain toivoa, että kukaan ei oikeasti vahingoitu niissä. Ei poliisikaan joka paikkaan kerkeä. Vastaanottokeskukset ovat osa keskellä korpea, joten tässä tulee esiin se, että kantaväestölle pitää osata tiedottaa tilanteesta oikein ja ajoissa. Samoin vok:in asukeille tavoista mitä noudattaa.

Lahti ja Kouvola ovat ehkäpä vaikeinpia paikkoja mihin vok voidaan laittaa. Ja olet oikeassa, eivät mitään pieniä paikkoja.

Reply
Vilpertti 25 syyskuun, 2015 - 11:31 pm

Ei pelkkä tiedotus riitä. Pitäisi tiedottaa siis mistä? Se mitä paikkakuntalaiset näkevät ovat kauppakeskukset täynnä nuoria tyttöjä kyylääviä himokkaita arabeja jotka käyttäytyvät erittäin arrogantisti. On suukopua paikallisten poikien kanssa paikkakunnan baareissa. Me emme tiedä tulijoista mitään. Emme tiedä edes nimiä, rikosrekisteristä puhumattakaan. Normaalisti tällaiset tyypit tulisivat viisumiprosessien läpi ja 99% hakemuksista hylättäisiin. Nyt kun tullaan väkisin, niin ei voidakaan muka mitään.
Kenen on vastuu tulevista raiskauksista, tapoista, jne?

Niitä tulee ihan varmasti. Soittaako kelloa nimet Ibrahim Shkupolli, Ramin Azimi , Aram Bibani. Kaikki tulleet maahan turvapaikanhakijoina.

Reply
Anna Koskela 26 syyskuun, 2015 - 6:47 am

Mehän emme voi enää sille mitään, että nämä ihmiset ovat maassa. Tai tietenkin voisimme, mutta kaikki tavat ei taida nyt kuulua keinovalikoimaan. Kuten jossain kirjoituksessa jo aikaisemminkin sanoin, heidän tilanteenssa tulee hoitaa asiallisesti. Siihen kuuluu myös taustojen selvittäminen, vaikkakin tiedän tilanteen olevan osin mahdoton. Luotan kuitenkin ehkäpä vielä hieman kirkassilmäisesti suomalaisiin viranomaisiin.

Tiedottaa pitäisi siitä, että vok on tulossa, eikä vain pakolla sitä johonkin pieneen kaupunkiin laittaa. Ei sillä tiedottamisella kaikki ongelmia ehkäistä, mutta ei siitä haittaakaa voi olla. Siitä taas haittaa todellakin on, jos tiedotustilaisuksissa ihmisten huolet ohitetaan naureskelemalla, kuten nyt on käynyt.

Myös se mitä media tekee, on jotenkin niin läpinäkyvää. Toimittaja etsii aina kiltin mummon sanomaan, että kaikkia pitää auttaa, ja lihavan humalaisen miehen kirjoilemaa, että kaikki ****tuun täältä.

Mitä tulee mahdollisiin rikoksiin, niin varmasti niitä valitettavasti tulee. Mutta en minä tiedä kenen niistä vastuu pitäisi kantaa, jos tarkoitat siis viranomaisia, tai hallitusta tai suojelupoliisia ym. Tuskin näemme syytetyn penkillä ketään muuta kuin tekijän.

Reply
Minttu 26 syyskuun, 2015 - 7:13 am

Onko suukopu kantasuomalaisten kesken sitten jotenkin vähemmän pelottavaa ja paremmin hyväksyttävää? Väitätkö, että suomalaiset miehet katsovat naisia täysin neutraalisti ilman minkäänlaista sukupuolisesti värittynyttä ajattelua? Miten voit kulkea missään julkisella paikalla, koska se on täynnä tuntemattomia ihmisiä, joiden taustalta voi löytyä vaikka minkälaisia tekoja, ihan jopa rikosrekisteri? Miksi et tässä yhteydessä nimeä nimeltä kaikkia niitä suomalaisia, jotka ovat syyllistyneet raiskauksiin ja väkivallantekoihin? Vai eikö heitä ole? Vai onko heidän toimintansa hyväksyttävämpää ja ymmärrettävämpää? Naapurin Pera, jonka kanssa katsot lätkää, voi hyvin olla myymälävaras/vaimonhakkaaja/pedofiili, ilman, että tiedät asiasta mitään.Jotain rajaa taas tässä ihmisten niputtamisessa. Meistä jokainen on yksilö ja jokaisella on oma tarinansa ja taustansa ja sellaisena meitä tulisi myös kohdella.

Kansainvälisten sopimusten mukaan jokaisella ihmisellä on oikeus hakea turvaa ja hänen asiansa pitää käsitellä sovittujen prosessien mukaisesti riippumatta siitä, että onko turvapaikan tarve todellinen vai ei. Suomi on sitoutunut näihin sopimuksiin ja me emme voi valita milloin meille sopii näitä pelisääntöjä noudattaa. Se, että tilanne on nyt mikä on, ei muuta tätä tosiasiaa. Se, että käsittelyprosessi vie nyt niin kauan, ei ole sinun eikä minun, mutta ei myöskään turvapaikanhakijan vika.

Reply
Vilpertti 26 syyskuun, 2015 - 10:47 am

Tavallisesti me tiedämme miten toinen suomalainen käyttäytyy ja osaamme toimia sen mukaan. Sedu Koskinen jo sanoi vuosia sitten, että siinä missä kahden suomalaisen välillä on baarissa suukopua ja sanaharkkaa on arabi jo lyönyt. Empiirisen tutkimuksen perusteella näin on.
Äläkä viitsi saivarrella ja vedellä luvalla sanoen ihan ihmeellisiä johtopäätöksiä. Normaalisti viisumiprosessien tarkoitus on seuloa pois aines jonka voidaan ajatella syyllistyvän rikoksiin. Vankeustuomion saanut suomalainenkaan ei välttämättä saa Yhdysvaltojen viisumia.

Olennaista on se, että siitä Perasta (miksi se on aina Pera?) on yhtä ja toista tietoa ja jokainen meistä erottanee sellaisen peran melko suurella todennäköisyydellä jonka seuraa tulee välttää. En minä todellakaan pelkää tai epäile jokaista tavallista kaduntallaajaa mahdolliseksi myymälävarkaaksi.

Tulijoista emme tiedä mitään. Tässä rikotaan kaiken aikaa montaakin sopimusta. EU:n sääntöjen mukaan turvapaikkaa tulisi hakea ensimmäisessä EU-maassa. Geneven sopimuksen mukaan ensimmäisessä turvallisessa maassa. Tuo jälkimmäinen on se mitä yleensä nimitetään ”sopimuksiksi mihin on sitouduttu”.
Näin ei tehdä, koska Kreikka tai Unkari eivät anna tulijoille oikein mitään. Tullaan vielä monen muun maan läpi ennen kuin ollaan Suomessa. Tilanteen mennessä tarpeeksi pahaksi jokainen sivistysmaa irtisanoutuu sopimuksista ja alkaa tehdä politiikkaa jonka se katsoo parhaaksi. Irtisanoimmehan me YYA-Sopimuksenkin vuonna 1991. Samoin osista Pariisin rauhansopimuksesta 1947 on luovuttu. Muutenkin monet kv-sopimukset ovat aikakautensa lapsia, Geneven sopimuskin vuodelta 1951 tehtiin täysin toisenlaiseen maailmaan. Valtiota ei juridisesti sido mikään, jos me lopettaisimme turvapaikahakijoiden vastaanoton ei kukaan Suomea haastaisi oikeuteen mistään. Me itse asiassa olemme menneisyydessä toimineet Geneven sopimusta vastaan. Neuvostoloikkari palautettiin usein takaisin.

Turvapaikkaprosessin tarkoituksena ei ole alunperin eikä nykyäänkään ollut se, että tänne tai muualle Eurooppaan muuttaisi suurin määrin ihmisiä alueilta joissa on sinänsä ihan turvallista mutta köyhää. Sellaista muuttoliikettä kutsutaan siirtolaisuudeksi. Siihen liittyy se, että tulijoilla on antaa jotakin mitä kohdemaa tarvitsee. Suomalaisilla oli aikanaan työhaluja ja USA:lla sekä Ruotsilla tarvetta työvoimalle.

Nyt ei ole tarvetta työvoimalle eikä tulijoilla ole antaa oikein mitään. Tulijoiden laatukin on kysymysmerkki. Joka puolella maailmaa muslimien ja muiden kesken syntyy konflikteja. Filippiinit, Thaimaa, Intia, Sudan, Tsetsenia, Kiina (uiguurit), Bosnia, jne. Paljon on jo kokemusta Euroopastakin. Intergoituminenkaan ei auta, Lontoon 2005 iskujen tekijät olivat korkeasti koulutettuja ja kielitaitoisia muslimeja.

Tämäkin on melkein unohdettu:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Madridin_junapommit_11._maaliskuuta_2004

Minttu 26 syyskuun, 2015 - 6:43 pm

Mintulle tiedoksi, että jätin sen keskeneräisen kommentin julkaisematta, koska tässä asia sama, ja loppuunasti kirjoitettu

No se on hyvä, että sinä ja Sedu olette empiirisen tutkimuksen maahanmuuttajien baarikäyttäytymisestä tehneet ja sen perusteella sitten voit postailla linkkejä voimme vuosikymmenten pahimpiin terroritekoihin.

Mitä tulee tuohon suomalaisten käyttäytymisen tietämiseen, niin minun empiirinen kokemukseni taas sanoo, että ihmisten silmissä täydellinen suomalainen perheenisä ja hyvä jätkä, voi kodin seinien sisäpuolella olla perhettään kaikin tavoin alistava ja kaltoinkohteleva narsistinen hirviö, joka traumatisoi koko perheensä ja myös tulevat sukupolvet, kun oikeaa miehen mallia ei pysty antamaan. Ja en tästä huolimatta pistä kaikkia suomalaisia miehiä samaan nippuun. Eli kiitos vain, minä pidätän itselläni oikeuden saivarrella, ihan niin kauan kuin sinä teet noita yleistyksiäsi.

Mitä neukkuloikkareihin tulee, niin aika huono vertaus. Ilmeisesti historia on sinulle tuttu, joten ymmärrät, että sen ajan stamina oli hippasen verran toisenlainen ja tärkeimpänä agendalla oli hyvät suhteet itänaapuriin. Se onko se ollut moraalisesti oikein, on sitten toinen asia, eikä kuulu tähän.

Siinä olet oikeassa, että sopimukset voidaan purkaa. Mutta niin ei ole Suomi vielä tehnyt, joten olemassaoleva sopimuksia ja prosesseja noudatetaan, like it or not. Se on myös yksi sivistysvaltion merkki, ettei opportunistisesti vaihdeta suuntaa, vaan kannetaan vastuu sen mukaan mitä on sovittu.

Viime vuosikymmenet osoittavat sen, että Suomen pakolais- ja siirtolaispolitiikan on ollut Euroopan tiukinta. Ja on sitä edelleen. Mikäli samat kriteerit turvapaikan haussa ovat edelleen voimassa, ei turvapaikkaa Suomesta todellakaan ole helppo saada. Tietenkin käsittelyt kestävät nyt kauan, niin kuin aiemmin jo totesin.

Ja nyt kun niin innokkaasti vetoat muslimien tekemiin terroristitekoihin, niin olet varmasti myös selvittänyt pohjimmaiset syyt niiden taustalla? Vai oletko? Mikä esimerkiksi on mielestäsi länsimaiden lähi-idässä aiheuttaman toiminnan merkitys näiden tapahtumien taustalla, alkaen nyt vaikka 1100-luvulta?

Vilpertti 26 syyskuun, 2015 - 7:42 pm

Olet lukenut hieman liikaa naistenlehtiä ja katsonut Hollywood-elokuvia. Siellähän se pahin pahis on aina se tavallinen kiltti perheenisä vaikka tämä on vain keino saada aikaan hyvä tarina. Kyse ei edes ole tässä mistään Dr Jekyll ja Mr Hyde-asiasta vaan siitä, että kulttuuri on joukko sanattomia sopimuksia joiden mukaan mennään ja arki sujuu. Ne huomaa parhaiten silloin kun joku ei niitä tunne. Jokaisessa läntisen Euroopan maassa on todella haasteellisia ulkomaalaisryhmiä ja aina ne ovat joko islaminuskoisia tai afrikkalaisia, usein molempia. Tämä nyt vain on fakta.

En sano, että jokainen Ranskan algerialainen on kelvoton roisto tai Birminghamissa pakistanilaiset ovat yliedustettuina raiskaustilastossa. Saksan turkkilaisista saattaa moni olla töissäkin. Kuitenkin em. ryhmissä työttömyys, häiriökäyttäytyminen, väkivalta, jne on paljon yleisempää kuin kantaväestössä. Tämä on tilastotiedettä, mutta toki voit kutsua sitä yleistykseksi. Suomeen muuttavasta sadasta saksalaisesta tai japanilaisesta 90 löytänee nopeasti paikkansa yhteiskunnassa, irakilaisista vain kenties 15. Ymmärrätkö? Ne loput 85 jäävät taakaksi.

Totta kai neuvostoloikkareiden aikaan aika oli toinen, mutta se ei poista sitä tosiseikkaa, että Suomi palautti poliittista vainoa paenneet. Muuta syytä heillä ei ollutkaan paeta. Irakin tilanne on sekava ja siellä on köyhää. Sen maan ongelmat eivät ratkea sillä, että tullaan tänne.

Sanon taas edelleen, että prosesseja ei noudateta nytkään. Miksi muuten Viroon ei juuri tule tp-hakijoita? Miksi Unkariin ei jäädä? Vastaan sinulle: Siksi koska ne maat eivät anna tulijoille ilmaista elatusta. Viroa ei syytä mikään maa mistään. Eikä muuten Australiaakaan vaikka sen maan hallitus on tehnyt tällaisen tietoiskun:
https://www.youtube.com/watch?v=rT12WH4a92w

Suomen pakolaispolitiikka on itse asiassa ollut hyvin löysää jo 25 vuotta. Vanha maine toki elää joidenkin mielissä edelleen. Tosiasiassa Suomeen on helppo tulla, täältä on vaikea saada karkotuspäätöstä jos syyllistyy rötöksiin. Kansalaisuuskin on helpohko saada. UAE tai Bahrain eivät anna kansalaisuuksiaan kenellekään.

http://www.migri.fi/tietoa_virastosta/tilastot/karkotukset

Turvapaikkoja ei tosiaan ole myönnetty kovin auliisti, mutta mitäpä väliä sillä onkaan jos kuitenkin myönnetään oleskelulupa suojeluntarpeen perusteella. Karkotuksia tapahtuu ani harvoin ja silloinkin käy usein näin:
http://yle.fi/uutiset/suomessa_on_kymmenia_karkotettuja_jotka_eivat_kelpaa_millekaan_maalle/6339494

Vaikka YK:n ihmisoikeuksien julistus nimenomaan sanoo, että jokaisen maan on otettava kansalaisensa vastaan. Vaikka suomalainen olisi tehnyt joukkomurhan ulkomailla, niin hän saa tulla maahan.

Nyt siis alkoi historiaosio? On niin kovin muodikasta vedota länsimaiden toimintaan ties missä (olivatko länsimaat länsimaita vielä 1800-luvulla?) Oletko itse tutustunut Islamin historiaan? Islam on ekspansiivinen ja verinen uskonto. Muslimien mielestä kerran Islamin maata ollut on sitä aina. Euroopassakin on taisteltu mm. näin:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Poitiers%E2%80%99n_taistelu_(732)

https://fi.wikipedia.org/wiki/Moh%C3%A1csin_taistelu

https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Vienna

Keskimmäinen selittää unkarilaisten nuivaa asennetta muslimeihin.

Tämäkin kannattaa katsoa.
https://www.youtube.com/watch?v=c7y2LRcf4kc

Minttu 26 syyskuun, 2015 - 9:08 pm

Katsopa ihan sanakirjasta, että mitä empiirinen tarkoittaa. Jos sinulla ei ole henkilökohtaista kokemusta siitä, että olet kotona saanut lapsena pataan ja katsonut vierestä kun toisia pahoinpidellään, niin kehottaisin, että pidät naamasi kiinni.

Muutoinkin tuo vuodatuksesi aloitus osoittaa sen, että ”maahanmuuttokriittisyyden” lisäksi taidat olla ihan ehta sovinisti. Mutta ei se mitään, mielummin MeNaiset kuin MV-lehti.

Ja tiedoksesi vielä, että Islam ja islamistit ovat kaksi eri asiaa. Kristinuskon ja länsimaisen ”elämäntavan” nimissä on historian aikana tapettu ja alistettu eniten kansoja ja maita. Siinä sulle fakta, on se sitten muodikas tai ei.

Vilpertti 27 syyskuun, 2015 - 11:12 am

Nyt sitten loppuivat argumentit Mintulta. Mistä tiedät minun kokemuksistani? Minulla on myös maahanmuuttokriittisyyteeni perusteet. Ne ovat paljolti muodostuneet pitkillä työmatkoilla ja asumisellakin eri puolilla maailmaa. Aloitus oli kevennys, mutta sekin on tullut itselleni todistettua, että monet naiset ihan oikeasti ammentavat maailmankuvaansa erittäin epäkriittisesti juurikin naisille suunnatuista hömppöjulkaisuista. Maahanmuuttoa puolustetaan siksi, koska ne mustat lapset ovat söpöjä, eksoottinen ruoka hyvää ja ne miehet tietysti komeita eivätkä sellaisia naisia hakkaavia sovinisteja kuin suomalaiset.

Kristinusko on opettanut, tai yrittänyt opettaa, afrikkalaiset lukemaan. Islam on tehnyt päinvastaista. Siksi toisekseen on virhe arvioida menneisyyttä nykymoraalia vasten. Pohjois-Amerikka valloitettiin toki, mutta samaan aikaan Afrikassa ja Lähi-Idässä veri virtasi. Se virtaa siellä edelleen. Kristityt länsimaat tuhoutuvat kiltteyteensä.

Anna Koskela 27 syyskuun, 2015 - 11:32 am

Heh, nyt Vilpertti ja Minttu, loppuu minulta mahdollisuus lisätä sisäisiä kommentteja.

Kiitos tästä. Palataan taas!

lahtelainen 25 syyskuun, 2015 - 9:54 pm

Luin, ja allekirjoitan joka sanan.

On tää nyt ihme maa, kun ei saa mitään kyseenalaistaa.

Reply
Anna Koskela 25 syyskuun, 2015 - 10:22 pm

Kiitos!

Vouhata ja kärjistää osaa kuka vaan. Ja sitä ovat lööpit täynnä.

Ihme juttu kuinka vaikeaa on tajuta, että kaikki eivät nyt vaan ajattele kaikesta samoin!

Reply
Minna 25 syyskuun, 2015 - 6:16 pm

Aivan äärettömän hyvä kirjoitus! Enkä voisi olla enempää samaa mieltä. Enkä tosiaan uskalla kertoa mielipiteitäni esim. Facebookissa. Siellä on vähemmästäkin kaverit saaneet niin pahasti kuraa niskaansa. Hyvä että sinä uskallat!

Reply
Anna Koskela 25 syyskuun, 2015 - 6:29 pm

Heh, blogia pyörittäessä tulee kovaa pintaa ihoon : )

Mutta vakavasti sanoen. Ihan älytön tilanne. Yhdessä maailman vapaimmassa maassa on leivottu tilanne, jossa on asioita, joista ei voi puhua:
1.Uskonto
2. Ruotsin kielen asema suomessa
3. Politiikka….Eikun pakolaispolitiikka!

Reply
SunRiseGirl 25 syyskuun, 2015 - 6:04 pm

Mielipiteesi on selkeä etkä varmasti edes yritä ymmärtää kaikkia vaikka niin väitätkin. Vai miksi et ole huolissasi siitä hiljaisesta joukosta, joilla ei ole oikein mitään mielipidettä tai siitä hiljaisesti joukosta, jotka eivät ole avosylin toivottamassa kaikkia tervetulleiksi, mutta haluaisivat jollakin tavalla keskustella siitä, että ehkä kaikkia pitää auttaa, mutta eivät uskalla koska leimaantuvat vihermädättäjä suvakeiksi? Meillä on paljon ihmisiä, joilla on suhteellisen neutraali mielipide tai hieman jompaan kumpaan suuntaan kallellaan, mutta jotka eivät puhu juuri näiden ääripäiden nimittelyjen vuoksi.

”Tämä hiljainen suomalaisten joukko ei halua ottaa kantaa pakolaiskeskusteluun julkisesti, koska monikulttuurisuuden kaikissa muodoissaan suvaitseva joukko, on heistä pelottava äänekkyydessään ja rasistikortti napsahtaa pienimmästäkin eriävästä mielipiteestä.”

Ja mulle jäi epäselväksi, että miten tämä rasistipaska kirjoitukseen viittaaminen meni? Kirjoituksessa viitataan nimenomaan rasistiseen mielenilmaukseen (ei kukaan voi väittää etteikö kyse muka olisi ollut siitä), niin eikö sitten sitäkään saisi sanoa ääneen ja nimittää sitä rasistiseksi? Koita nyt päättää, että saako asioista puhua vai ei?

Reply
Anna Koskela 25 syyskuun, 2015 - 6:11 pm

Lue kirjoitus uudestaan. Mikäli et ymmärrä, palaa kappaleen alkuun.

Reply
SunRiseGirl 25 syyskuun, 2015 - 7:04 pm

Ei ole kyse ymmärtämisesta vaan siitä, että katsomme asiaa eri tavalla ja olemme eri mieltä. Tämä ei selvästikään sovi sinulle vaikka haluatkin olla avoin kaikille. Usein ne ihmiset eivät kuitenkaan ole, jotka tätä kovasti alleviivaavat.

Reply
Anna Koskela 25 syyskuun, 2015 - 7:13 pm

Yleistäminen on nopea, mutta ei tarkka tapa arvioida todennäköisyyksiä.

Reply
SunRiseGirl 26 syyskuun, 2015 - 12:52 am

No, edelleen pakko kommentoida, että sinun mielestä asioita pitäis nähdä ja ymmärtää oman kuplansa ulkopuolelta, mutta kun sinun mielipidettä kyseenalaistaa, niin kohtelu on aika tylyä.

Mikäli et ymmärrä, niin lue kirjoituksesi ja nämä kommenttisi uudestaan 😉

Anna Koskela 26 syyskuun, 2015 - 6:56 am

Some on tyly paikka 😉

Lotta Aarikka 25 syyskuun, 2015 - 5:29 pm

Luit tekstini jotenkin todella hämmentävästi. Minähän tunnustan itsekin, että uusi pelottaa, että vieraat kulttuurit pelottavat. Minua. Ei siinä ole mitään, mistä ketään voisi syyllistää. Kritiikkini kirjoituksessani kohdistuu nimenomaan siihen, miten pelon jälkeen käyttäydytään, miten sitä käsitellään.

Reply
Anna Koskela 25 syyskuun, 2015 - 5:54 pm

Kirjoitat: ”Tällä hetkellä maassamme on käynnissä kuvottavin vapaan kasvatuksen manifestaatio pitkiin aikoihin. Jostakin syystä maamme poliittinen johto on sitä mieltä, että on ihan ok antaa rasististen äänenpainojen ja mielenilmauksien voimistua.”

Vielä kun todistat, että hallitus hyväksyy rasististen äänenpainojen ja mielenilmauksien voimistumisen, niin ollaan samalla luetun ymmärtämisen tasolla.

Reply
Lotta Aarikka 27 syyskuun, 2015 - 11:27 am

Minusta hallituspuolueet sattuneesta syystä hyväksyvät ihan suorilla teoilla ja sanoilla rasististen äänenpainojen hyväksymisen. Konkreettisina esimerkkeinä tästä toistuva puhe ”toisesta ääripäästä” (ja ei tulkintani mukaan voi tarkoittaa mitään muuta kuin avustustyöntekijöitä ja rasismin vastustajia, sillä kukaan ei ole ehdottanut rajojen totaalista, kontrolloimatonta avaamista) sekä esimerkiksi se, että perussuomalaiset aktiivipoliitikot ovat mm. olleet järjestämässä kuljetuksia näihin mielenosoituksiin, jotka ovat eskaloituneet väkivallaksi.

Et vastannut siihen, kun kritisoin, että lainaat tekstiäni suoraan väärin. Käyttämäsi lainaus ihan ihan naurettavasti kontekstistaan irroitettu. Minä en syytä tai syyllistä ketään, joka tuntee rasistia tunteita. Mielestäni toiminnaksi eskaloituvaa rasisimia ei missään yhteydessä pidä ymmärtää eikä tukea. Ylipäätään kaiken ”ymmärtämisen” jälkeen pitää aivan yksiselitteisesti todeta, että vaikka tunteisiin on oikeus, ne eivät missään yhteydessä saa johtaa toimintaan, eskaloitua täysimittaiseksi rasismiksi. Tämä oli kirjoitukseni pihvi, jonka mielestäni ymmärsit aivan pitkin honkia, ilmeisesti tahallasi.

Reply
Anna Koskela 27 syyskuun, 2015 - 11:58 am

Ja minusta hallituspuolueet juuri äskeinkin tuomitsivat hyvin jyrkästi rasismin. Rasismi ja vihapuhe on aina rikos, joka on tuomittava yhteiskunnassa ja näin on myös tehty. Jokaisella yksilöllä on vastuu omista teoistaan ja ei näitä tekoja voi puolueiden viaksi laittaa. Se, jos hallitus ei ole mieleisesi, on tietenkin ongelma, mutta neljän vuoden päästä sitten uudestaan…

Koskaan emme tule saavuttamaan Suomessa tilaa, jossa valtaväestö ymmärtää ja suvaitsee kaiken. Ei, vaikka itseään ”enemmän sivistyneenä” pitävä kansanosa kuinka pilkkaisikin suvaitsemattomia junttiudesta. Koskaan, eikä missään, ei ole voitu ”kieltämällä” estää jotain. Katso mitä on tapahtunut Ranskassa ja Ruotsissa, sivistysvaltioita kai kummatkin? Se sama tulee tapahtumaan Suomessakin. Suvaitaan sitä tai ei.

Reply
Vilpertti 27 syyskuun, 2015 - 12:33 pm

Toinen ääripää on olemassa vaikka joku olisikin äimän käkenä siitä, että joku syöttää ja juottaa turvapaikanhakijoita. Mitä jos tällaisten autettujen joukossa on tulevia vakavia rikollisia? Ketun päästäjä kanatarhaan on yhtä syyllinen kuin se kettukin. Ehkä syyllisempikin.
Jos Lotta olisi seuraillut mediaa viimeiset 25 vuotta niin kaiketi olisi huomannut, että humanitäärinen maahanmuutto on tehnyt yhteiskunnasta räjähdysherkän ja nyt kun on ennennäkemätön tulijoiden tulva niin voi vain arvailla mitä tapahtuu. Maahanmuuttajia kohtaan suomalaiset ovat olleet erittäin pitkämielisiä.

Minä en yhtään ihmettele jos jotain toimintaa alkaa esiintyä. Meillehän sanotaan, että tulijat ovat epätoivoisia ja heidän tekojaan ymmärretään. Viimeksi eilen Turun poliisiasemalla oli kuumat tunnelmat joita julkisuudessa selitettiin parhain päin.

Jos kansa alkaa laajassa mitassa kokea, että maan hallinto ja virkavalta ei ole heidän puolellaan eikä mitään menetettävää ole, niin sitten alkaa tapahtua. Siinä vaiheessa on turha vedota mihinkään sivistysvaltioon. Ranskassa lähdetään barrikadeille paljon pienemmistäkin syistä. Turkissa poltettiin kurdien ravintoloita vain siksi, koska jossain päin oli ollut levottomuuksia. Polttamiseen riitti kurdityöntekijä ja se, että Turkin lippu oli unohtunut.

Tällaisen porukan kanssa kun ollaan vastakkain, niin onko se ihme jos oikeus otetaan omiin käsiin. Suomessa on vain 7000 poliisia ja jos ympäri maata alkaa tapahtua yhtä sun toista niin poliisit loppuvat pian. Aikaa odotteluun tilanteissa ei kenties ole.

Rasismi muuten ei ole rikos. Vihapuhe ei sekään ole rikos. Kumpaakaan termiä ei rikoslaki tunne.

Reply
Osku 27 syyskuun, 2015 - 5:41 pm

@Lotta Aarikka

Luin juuri blogikirjoituksesi.
Ja valitettavasti se kuvastaa hyvin pakolaiskeskustelua Suomessa tällä hetkellä, on ”vain” ja ” ”vain” eikä mitään siltä väliltä.

Määrittelet toisen osapuolen täysin äärimmäisen pienen kansanosan toimien perusteella.
Kuten varmaan kommentoijat teki toisin päin, päätellen siitä että olet estänyt kommentoinnin.

Kyllä suurin osa ihmisistä tietää ja ymmärtää sen että hädässä olevia pitää auttaa, nämä lakanoihin pukeutvat ja toisia kivittävät tekee väärin ja siitä heitä rangaistakoon.

Se ei kuitenkaan tee nykytilanteesta kestävää ei sitten millään, sen sanominen ei tee rasistiksi kuin myöskään noiden kivittäjien kutsuminen rasisteiksi ei tee sanojasta suvakkia.

Ja tämä on se asia missä koko keskustelussa mennään täysin metsään, määtitellään mielipide ja kanta pienen kansanosan tekojen ja puheiden perusteella, eikä nähdä niitä puita siellä metsässä vai oliko se toisin päin 🙂

Ja näin loppuun pakko sanoa vielä että, olisi hienoa joskus lukea myös kirjoituksia joissa mietitään miten tähän tilanteeseen on tultu ja mitä pitäisi tehdä ettei näin jatkossa tapahduisi.

Koska tässä on pitkälti kyse siitä kuinka Lähi-Idän /Afrikan itsevaltiaat johtajat ei osaa luopua vallasta tai kohtelee kansaansa muten huonosti.

Ja ei syy tähän ei ole se että Eurooppa harrastaa uuskolonialismia.

Reply
Vilpertti 27 syyskuun, 2015 - 8:23 pm

Osku,

asiaa kirjoitat, mutta muista se, että lakanaan pukeutuminen ei ole rikos. Tuskin irakilainen edes tietää mikä on KKK.

Paukkupommit paukkuivat, mutta kivien heittelyä ei ole kukaan oikeasti edes nähnyt. Tässä on myrsky vesilasissa ja paha sellainen.

Tässä on kyse siitä, että Irak, Syyria, Afganistan, jne eivät ole kansallisvaltioita vaan kokoelma heimoja jotka ovat toisilleen vihamielisiä. Kova johtaja kuten Saddam Hussein piti maan kasassa ja nyt siellä on sekasorto. Mitenkään lähtökohtaisesti vaarallista siellä ei ole, on vain köyhää ja sekavaa ja se ei ole syy saada turvapaikkaa.

Eurooppa ei mitään uuskolonialismia harrasta. Jos sitä joku maa harrastaa niin se on Kiina.

Leave a Comment